madeinprc 19.10.12, 19:01 Zaczynamy od księgowości. Nareszcie szczerze. Już niedługo kastoludki możemy dostać wybór, umowa śmieciowa lub się żegnamy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawnikcasto Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 19.10.12, 19:23 A może to początek dobrego co zaczyna sie dziać w firmie tniemy koszty tam gdzie się nie zarabia Kasy a nie na dole gdzie czasami pot po pisankach się leje Odpowiedz Link
rogowicycki Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 19.10.12, 23:32 Żebyś się nie zdziwił. Przecież kutafony nie będą zwalniać siebie. Nie wiem co wcisną klientom w reklamach bo przecież nie to że mogą liczyć na profesjonalna obsługę. W każdym razie najprościej jest zwolnić czarnuchów na sklepach. Po co zwolnić np RSP. Chociaż diabli wiedza po co są oni w ogóle potrzebni (poza braniem kasiory co miesiąc). Centrala się również nie odchudzi bo przecież zarabia. Ponad 100 baniek rocznie. Przynajmniej tak twierdzą. Jakieś bonusy od dostawców, (pewnie sklepy muszą im to zwrócić na ich konta) czytaj kreatywna księgowość i nagle banda urzędasów wytwarza wartość dodaną, a nie tylko tony papieru. Dlatego może nie z umowami śmieciowymi ale z bardzo odchudzonymi sklepami błędne koło będzie się coraz bardziej staczać. Odpowiedz Link
negr_worker Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 20.10.12, 09:12 rogowicycki napisała: > W każdym razie najprościej jest zwolnić czarnuchów na sklepach. Po co zwolnić n > p RSP. Chociaż diabli wiedza po co są oni w ogóle potrzebni (poza braniem kasi > ory co miesiąc). Centrala się również nie odchudzi bo przecież zarabia. Zgadzam się z Tobą - od pewnego czasu zastanawiamy się na sklepie po co są RSP czy np. Szkoleniowiec, który w zasadzie prawie wcale nie prowadzi szkoleń ( czym on się na codzień zajmuje? ). Nikt nie potrafi na to odpowiedzieć. A biorą niemałe pieniądze, mają służbowe auta itd. - to kupa zmarnowanej kasy, którą na pewno można lepiej spożytkować dla dobra firmy. Odpowiedz Link
zmeczonyedek Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 21.10.12, 11:13 nie wiecie po co sa RSP ? To takie przyciski ktore przezucaja maile z DW i robia analizy analizy.....potem prosza o ta analize nas maluczkich na dole bo im sie exel zawiesil...... czyli w ostatecznosci to taki posrednik miedzy nami a szlachta......a co do zwolnien grupowych to szkoda ludzi przedewszystkim to ich male dramaty ....mam tylko nadzieje ze dzieki temu beda parli do przodu i znajda cos lepszego za lepsza kase gdzie beda sie czuli docenieni .....jedyny plus w tym ze nie zrobili tego po cichu ale jako grupowe i dostali lepsze warunki wypowiedzenia ...widac ze Prezes szanuje ludzi i ma inna mentalnosc niz jego poprzednik .......teraz poczekamy na dalsze ruchy .....reklama ....zastepcy .....kierownicy ......a potem kasy samoobslugowe ...... zawsze znajdzie sie sposob jak zarobic ...... Odpowiedz Link
0turbo Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 22.10.12, 08:17 Dziekuje za lata wspolpracy kolegom i kolezankom z ksiegowosci....Coz mozna powiedziec, mysle ze sa to madrzy ludzie, ktorzy dadza sobie doskonale rade, zycze im wszystkiego najlepszego...Szkoda ze znow stracili prace ludzie z miast, w ktorych jest najwyzsze bezrobocie, nikt o tym nie pomyslal...A moze zwolnic rozbudowana za L. ekipe w centrali?Oszczednosci murowane...Poprzedni model zarzadzania byl bez zarzutow... Odpowiedz Link
czarnuch_z_dolu Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 30.10.12, 23:00 Wzięli się już także za dół - robią nagonkę na każdym dziale - znajdą się kozły ofiarne, na miejsce których przyjdą workerzy do dokładania towaru. W pierwszej kolejności polecą ci ze stażowym - nieperspektywiczni. Zostaną sami łowcy termosów i pupile kierowników. Już i tak same chiny na półkach - więc co tu doradzać - a firma, która niegdyś szczyciła się profesjonalną obsługą klienta i dobrym doradztwem, wpycha teraz na siłę buble klientowi do koszyka w imię marży i obrotu. Odpowiedz Link
always_pist Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 14.11.12, 21:16 Znaczy się idzie NOWE... Karty już rozdane, decyzje zapadły, nie ma co się rzucać pod czołgi jak chińscy studenci tylko trzeba się przystosować do nowego "formatu" Cytując klasyka... "SAD BUT TRUE" Odpowiedz Link
macius226 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 15.11.12, 08:26 ja już dostałem wypowiedzenie z brico ze skarzyska za podobniez nie wykonywanie poleceń kierowników za urlopy na żądanie za zwolnienie bo miałem chore dziecko w domu to po prostu są jakieś kpiny co się w tej firmie dzieje chłopaki też się boja ponieważ szukają wszystkiego aby kogoś uwalić pozdrawiam Odpowiedz Link
marisol16 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 22.11.12, 11:43 no i się zaczęło u nas zaczęli od zmniejszania etatów Odpowiedz Link
0turbo Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 26.01.13, 20:32 Ale za to na tablicy ogloszen piekne awanse w siedzibie, caly rzad, ze 20...Specjalisci od nieruchomosci itp itd co to ma byc?Juz lepiej tego nie wywieszajcie bo to juz nawet nie wkurza, raczej smieszy...Dziekujemy za wspolprace dyrektorze regionu poludnie, prawdziwy byl z Pana dyrektor... Odpowiedz Link
antycedura Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 26.02.13, 23:56 Czyżby teraz pora na RSP? Ciekawe kto następny... Odpowiedz Link
siwy_r40 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 00:04 Panowie i Panie piszecie jak byście się dzisiaj urodzili,przecież w innych firmach zwalniają już od dłuższego czasu, to dziwne że casto utrzymało trend bez takich zabiegów tyle czasu.Ta firma to nie caritas prędzej czy później wszystkich nas powiozą.Tak więc w czym problem wiadomo że żaden pracodawca nie zredukuje etatów na poziomie centrali, i teraz wszyscy wielkie oczy, jak to? Po wcześniejszych wypowiedziach widzę jakąś desperację , ludzie castorama to nie wszystko. Problem polega na tym że niema nigdzie roboty. A was zapewniam że to troche potrwa a te siano co było w casto(małe miasta) to juz lipa. Tak więc zaciskamy zęby robimy jak najlepiej możemy i może będzie ok . Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 10:34 Następny lizus Dyrekcji się udziela!!! Wam to pasuje nic nie mówić , nic nie pisać a Wy byście tylko zwalniali i sobie pensje podnosili za nic !! Was za dużo tam niepotrzebnych siedzi na stołkach na górze i tylko myślicie o nowym termosie !!! Oszczędności są na górze a nie na dole !! W innych firmachnie mają z tym problemy zrobili redukcje na górze niepotrzebnych etatów , zwiększając obowiązki innym i jakoś nikt z tego powodu nie ucierpiał ! Zwolnić doradcę , w którego zainwestowała Castorama , to tak jak by sobie samemu podcinać gałęzie! Na sklepie zawsze będzie brakować doradców , jeżeli ich obowiązki też częściowo nie przejmą kierownicy i zastępcy , a nie non stop muszą pilnować słupków! Skończmy z tą obłudą , obarczaniem pionków na dole za brak obrotow , jeśli całe sedno tego błędu tkwi tam na górze !! Odpowiedz Link
ogrod8049 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 10:47 szeryfcasto czyli(prawda997) znowu zaczynasz obrażać ludzi?,znowu będziesz robić syf na tym forum? Masz tam swoje wątki które ludzie mają gdzieś,to sie nimi zajmij. I daj sie wypowiedzieć innym bez obrażania. Nie odnoś sie do tego,szkoda mojego czasu na jałową dyskusję z tobą. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 11:02 Odniosę się do tego co napisałaś!!! Proszę nie pisz tutaj takich bzdur , że Szeryfcasto to mój nik !! Nie życzę sobie takich pomówień wobec mojej osoby i nie ty jesteś od tego , żeby pisać tutaj z kim kto ma toczyć dyskusję!!! Nikogo nie obrażam , robisz to ty próbując sprowokować mnie do tego ! Ciesz się swoim stołkiem póki jeszcze możesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ogrod8049 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 11:29 To nie koncert życzeń!!! Kilka razy się machnąłeś , w jednym wątku pisałeś tymi dwoma nickami , mogę zacytować jeśli chcesz,ale nie chcę ci robić siary. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 11:47 Dawaj czekam !!!!!! Ja nic nie mam sobie do zarzucenia i do ukrycia !! Jestem zawsze otwarty na wszystko , co tutaj ktoś napisze! Odpowiedz Link
ogrod8049 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 14:44 Inplantacje na obcych marketach!! prawda997 14.02.13, 19:39 Odpowiedz Dlaczego nie można odmówić pracy na innym markecie??? Wiadomo - od razu ma się przechlapane u kierownictwa. Dla mnie praca na innym markecie wiąże się z ogromnymi kosztami , które poniosę a nic nie zyskam. Może powinno się wprowadzić jakiś dodatek???? Re: Inplantacje na obcych marketach!! antycedura 14.02.13, 23:14 Odpowiedz Darek - sławę już masz, ale zyskasz doświadczenie. Re: Inplantacje na obcych marketach!! szeryfcasto2013 15.02.13, 19:54 Odpowiedz Jaki Darek???? Nie cierpię delegacji , bo tam trzeba pić a potem na kacu iść do pracy!!!! Tak więc nierób z ludzi idiotów,jest jeszcze kilka innych takich wpisów,gdzie ci się nicki mylą. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 19:24 Dobry jesteś , ale nie aż na tyle dobry żeby załapać o co biega na tym forum!!! To co tu napisałem , będzie śnić Ci się po nocach !!! Odpowiedz Link
michal19807 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 16:46 Ogród ma rację odpowiedziałeś nie pytany .Dochodzi jeszcze temat stale przeplatających się dwóch ników w podobnych temetach,to tak jakbyście razem spędzali czas mysląc tymi samymi kategoriami ,to poprostu budzi podejrzenia a tym samym rodzi nieufność .To dlatego nikt nie odpisuje na te wątki. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 19:26 Nie napisze tutaj nikt , kto wcześniej zachowywał się jak cham ! Mają zablokowane IP , tak jak obiecał Szeryf że zrobi z tym porządek i dotrzymał słowa! A ty nie siej tutaj zamętu , bo zaraz napiszę kim jesteś !!!! Odpowiedz Link
michal19807 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 20:14 No to wal jak mężczyzna z grubej rury,a ip nikt nikomu nie zablokował poprostu mają gdzieś to forum bo do niczego ono nie służy jedynie co niektórzy od czasu do czasu wyleja swoje żale a rano wstaną i pójdą do roboty ,pracuje 8 lat w casto i widziałem wielu zapaleńców sam też taki byłem dopóki nie zrozumiałem że jestem koniem do roboty a jak nie to droga wolna.Czekam na dane. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 20:22 Na razie nie przeginasz , tak więc nie mam podstaw , żeby pokazać kim jesteś! Mnie wystarczy że czytają to tysiące osób z firmy i konkurencji !! To co pisze tutaj Szeryf i Ja to czysta prawda , pionkom z dołu nie zaszkodzi a tylko pomoże, to tam na górze mogą się tylko bać tego pisania bo to w nich uderza , tak więc jak coś już piszesz to się zastanów bo tym lizaniem d... sobie nie polepszysz!!!!! Odpowiedz Link
poznaniak1981 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 20:51 nikogo nie zablokowałeś pajacu,mamy na Ciebie wyjebane i tyle,tysiące ludzi czyta twoje posty buhahahaha,kikla osób wchodzi tu popatrzeć jak robisz z siebie idiotę. Ogród zostaw go,szkoda czasu na pajaca z kutasem w dupie.Pisze przygłup wątki na które nikt nie odpowiada,zmienia nick-i i gubi się w nich kretyn. Nieudacznik zaraz stwierdzi że mnie zna hahahahhahaha. Odpowiedz Link
tomir-10 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 21:01 prawda997 Fakt pionkiem to ty jestes przez duże P. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 21:16 Gracie tak jak Ja Wam zagrywam!!!! Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 21:14 Pisz pisz więcej trollu , jak tak Ciebie to Dorotko podnieca!!! www.youtube.com/watch?v=PLteDgvYKIM&feature=player_detailpage Odpowiedz Link
papar-azzi Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 22:18 kogo ty niby zablokowałeś darku ? prawda997 napisał(a): > Nie napisze tutaj nikt , kto wcześniej zachowywał się jak cham ! > Mają zablokowane IP , tak jak obiecał Szeryf że zrobi z tym porządek i dotrzyma > ł słowa! > A ty nie siej tutaj zamętu , bo zaraz napiszę kim jesteś !!!! Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 28.02.13, 22:28 Jaki Darek????? Sorki ale masz kiepski wywiad i niech tak pozostanie do końca!!! A co do blokady to prawda , bo twój nik ma inne IP , ale jutro padniesz !!!!!!!! Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 09:34 A ty zabawna , jeżeli nadal uważasz że jestem Darkiem! Niech tak pozostanie ! Nigdy nie zrozumiecie dlaczego istnieje to forum i kto je prowadzi ???? Pamiętaj ............................... Odpowiedz Link
michal19807 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 09:45 Zjebany pedale czy nie dociera do ciebie że wszyscy maja wyjebane na ciebie ,nawet jeli mają jakieś kłopoty to ty możesz jedynie obciągnąć każdemu z osobna ,jesteś kłamcą oszustem ,debilem a najwazniejsze że ciągniesz druty w pracy po pracy a potem wylewasz żale .Możesz mi strzelić bana po jądrach ,czekam. Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 10:55 michal1907 kolejny psychol na tym forum!!! www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=F_23kc7N9MQ Odpowiedz Link
michal19807 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 10:58 o tak jak lubie ,jeszcze jaz troche wyżej jąder. Odpowiedz Link
tomir-10 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 11:10 szeryf olej ich wypowiedzi.Szkoda czasu,dobra robota Odpowiedz Link
jasfasola12 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 11:23 Wiecie co zawsze to forum uważałem za źródło informacji co się dzieje na innych castoramach i co centrala dla nas szykuje. Ale to co ostatnio czytam to taka żenada..... Odpowiedz Link
reklamapsycholi2013 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 11:34 Jaka płaca takie pisanie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
michal19807 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 01.03.13, 11:38 wystarczy że mi i poznaniakowi obciągniesz a już jesteśmy na forum tak jak teraz ,jestem ja a poznaniakowi w tej chwili połykasz, Odpowiedz Link
prawda997 Re: Pierwsze zwolnienia grupowe 20.05.13, 17:02 forum.gazeta.pl/forum/w,88604,108829701,108829701,Mobbing_w_Castoramie.html Odpowiedz Link