Dodaj do ulubionych

Nagany w Castoramie!

03.02.13, 22:23
Jestem tu pierwszy raz , zapraszam do dyskusji.
To niesprawiedliwe , jak się dostanie naganę to nie otrzymujemy premi.
To przeczy regułom dobrego traktowania pracowników .
Czy taki pracownik jak nie otrzyma premi , to jak się wtedy czuje ???
Mnie się wydaje że napewno traci chęć do pracy i spada jego wydajność.
Nie łatwiej dać karę upomnienia ? , raczej to nie wchodzi w grę bo wtedy firma nie jest do przodu jak zabierze premię i ma haka na pracownika!
Obecnie daje się zauważyć w Castoramie zwalnianie pracowników , którzy są zagrożeniem dla swoich przełożonych , albo celowe przenosiny na niższe stanowiska .
Prędzej czy póżniej sam zrezygnuje po takich zagrywkach , ale pamietajcie trzeba być twardzielem/ą i nie poddawać się .
Zawsze jest alternatywa napisać co się myśli na takim forum, napewno to przeczytają inni i może zrozumieją jaki błędy popełniają mając swoich pracowników za nic.
Ciekaw jestem waszych opini , proszę pisać wprost.

Obserwuj wątek
    • kasycastozgora Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 09:28
      Teraz juz w casto nie liczy sie czy masz duza motywacje do pracy Mozna uslyszec cos takiego ze twoja motywacja ma byc to ze na twoje miejsce jest 20 mlodych chetnych i zmotywowanych osob
      • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 22:57
        Już 1 dyro to cytował , ale mówił że na 1 miejsce czeka 400 podań , a na dział przez 2 miesiące nikogo nie mogli znależć i trzeba było zapierniczać za 3!!
        I nawet nikt słowa dziękuję nie powiedział.
    • ciasto8089 Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 11:38
      zastanów się: pracownik otrzymuje naganę za ciężkie wykroczenie przeciwko obowiązkom pracowniczym, np. złamanie podstawowych zasad BHP obowiązujących w sklepie. Z drugiej strony premia ma być wyróżnieniem za dobrą, wydajną, efektywną pracę; za wykonywanie czynności poza wymagane w zakresie obowiązków (oczywiście te pozytywne...). W jaki sposób zatem nagradzać premią pracownika, który łamie zasady (w sposób rażący)?

Pamiętaj, że premia nie jest obligiem, podobnie jak kwietniowe podwyżki; jest wyróżnieniem, nagrodą, etc.

To oczywiście teoria, która zakłada, że kara nagany została nałożona prawidłowo. W przeciwnym razie pracownik jest karany dwukrotnie: niesłuszną karą i brakiem premii.
      • 8003poz Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 16:43
        Najlepiej snuć się z konta w kont a podstawowe obowiązki i przepisy BHP mieć w dupie i tylko o przywileje i obowiązki wypytywać.
        Dobrze, że u mnie jest jeszcze sporo osób które chcą pracować.
        • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 23:04
          Ty chyba pracujesz w Niebie - bo w Castoramie napewno NIE ! , jeśli tak uważasz!
      • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 23:01
        Czyli nagana jest zaprzeczeniem premi !!!
        Bo mimo tego że ktoś się stara , jest bardziej efektywny dostaje naganę , to znaczy że ta premia nie jest za to ....
        Totalne nieporozumienie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • xelectric Re: Nagany w Castoramie! 04.02.13, 23:46
          nie! napisze na twoim poziomie...piątka czyli uznanie i stwierdzenie że właśnie tak powinieneś wykonywać prace ew dostaniesz pochwałę...złamanie zasad bhp itp, za co mogą cie wywalić, jest złe! koniec kropka...to prowokacja czy naprawdę nie kumasz ze w takiej korporacji zasady i przepisy sa najważniejsze!... dużo wymagają ale wszelkie dodatki i plusy masz na takim samym przestrzeganym przez prawo pracy poziomie! i to uważam przeciw wszelkim minusom za wielki PLUS!!! ... dostałeś naganę, no cóż nie ty pierwszy nie uważałeś, choc moja ulubiona nagana jest za "uruchomienie procedury zliczania"...czy jakoś taksmile)
          • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 05.02.13, 10:54
            To fakt , ale w tej firmie karzą tylko tych , którzy mówią na głos to co myślą i nie robią to w złym tego znaczeniu!
        • casto-sajan Re: Nagany w Castoramie! 10.06.13, 22:39
          Daj się raz policji złapać jadąc po pijanemu samochodem i powiedz żeby cie nie karali bo przeciez przez poprzednie 10 lat jezdziłeś wzorowo....
          • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 11.06.13, 10:26
            Po pierwsze co ma jedno z drugim wspólnego !!
            Dajesz porównania z kosmosu , co ma prawo karne do regulaminu pracy??
            Po pierwsze kodeks pracy obejmuje jeszcze kary słowne i upomnienia a nie od razu za coś co się zrobiło pierwszy raz daje się karę nagany.
            Wiadome dla pracodawcy jest na rękę dać naganę , bo wtedy się nie ma premi i łatwiej takiego niewygodnego pracownika potem zwolnić!!
            Tylko jak się chce pozbyć pracwnika to się szuka na niego wszystkich możliwych sposobów , włącznie z monitoringiem tylko tej 1 osoby!
            A co najlepsze są też takie same przypadki i nikt na to nie zwraca uwagi i mówi się tu o równym traktowaniu , totalne nieporozumienie!!!
            A co do prowadzenia samochodu po pijanemu , jestem za aby karać surowo ,bo tutaj istnieje zagrożenie bezpieczeństwa i ma się świadomość tego co się robi!
            Ale w wielu przypadkach w pracy tego zagrożenia nie ma a jednak jest to tylko stosowane do konkretnych osób!
            • casto-sajan Re: Nagany w Castoramie! 12.06.13, 22:32
              Pieprzycie wszyscy jak potłuczeni. Wiecznie uzalające sie nad sobą złamasy ! Nikt nigdy nie dostał za nic w Castoramie nagany . Naganę mozna dostać za rażące naruszenie przepisów BHP , albo na działanie na szkodę firmy , zniszczenie mienia itp , i to tylko w przypadku nie zgłoszenia tej sytuacji przełozonemu. Bede brutaly ,przykro mi , albo jesteście skończone pizdy , albo skończone nieroby które za kazde zwrócenie uwagi obruszają się , pieprzą o mobingu i innych bzdurach . Panowie otrząśnijcie się ze swojej nieomylności i przekonania o tym ze jestescie dobrymi pracownikami , prawda jest brutalna , gówniani z Was pracownicy , inaczej nie było takiego wątku .
              Nigdy nie starałem się na tym forum uzywać wulgarnego języka , ale naprawde nie wytrzymałem .
              Dziękuję za uwagę.
              • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 13.06.13, 00:25
                Dupowłazie jak jesteś taki dupowłaz , to jest na tym forum dla takich jak ty specjalny post !!!
                Tam właśnie są wpisywani tacy jak ty karierowicze co donoszą na innych , każdy wie że zaczynałeś na magazynie a obecnie robisz na Serwisie , tak więc nie fikaj !
                A jak by było tak dobrze , to nikt by tu złego słowa nie napisał na firmę od ponad 4 lat a widać po wpisach że nie jest dobrze!
                Zapamietaj sobie jedno jak by było dobrze , że pracodawca by się nie bał złej opini pracowników i pozwoliłby założyć Zwiazki Zawodowe a nie zwalniał za prawdę i próby ich założenia , nie wspomnę o innych faktach , ale tutaj musisz bardziej prześledzić wszystkie wpisy!
                • casto-sajan Re: Nagany w Castoramie! 24.06.13, 22:16
                  Bystrzak, cholerny bystrzak , faktycznie zaczynałem na magazynie , ale wiesz co nadal na nim jestem . Nigdy na nikogo nie doniosłem , nigdy nie wchodziłem nikomu w dupe , a od wazeliny pomimo swoich zapewnień świecisz się Ty . Ja w odróznieniu od Ciebie swoie zadowolenie z pracy i to co w niej osiągnąłem i wszystkie podwyżki i wszystkie zjebki i upomnienia uzależniam jedynie od siebie, poprostu sam sobie na nie zapracowywuje a nie uzalezniam ich od kogo innego . No ale nie podejrzewam cie o to zebyś to zrozumiał co za tym idzie wcale tego nie oczekuje. Poszczekaj jeszcze troche , moze załóż kolejny post , albo opowiedz kolegom na papierosie w pracy jak ci jeden "dupowłaz " napisał.
                  A masz kolegów w pracy? Pewnie nie ,przecież w ogromie twojej wszechwiedzy nikt nie zasługuje na twoją sympatię ...heh , co za cymbał. smile
    • obilubin Re: Nagany w Castoramie! 05.02.13, 10:05
      Ludziska nie ścierajcie się,ten typek nie pracuje w Castoramie,jakiś szpieg huj wie z kąd,jego pytania są po to aby jeden jechał po drugim i tyle.
      • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 05.02.13, 10:56
        O tobie to napiszę specjalny wątek na swoim blogu i książce!
    • tasiemczyk Re: Nagany w Castoramie! 21.02.13, 23:26
      Dość trudny temat. Nikt by nie chciał być karany. Pracowałem i w dużej korporacji i prywatnej firmie. Teraz od kilku lat zarabiam przez internet i to jest to. Bez umowy. Sam ZUS sobie płacę. Jestem wolnym człowiekiem.
      Ale po moich doświadczeniach w pracy powiem, że uważam, że o dobrego pracownika ciężko. Sam pracuję w MLM-ach czyli z ludźmi i wiem, że wielu ludzi chciałoby zarobić a się narobić. Smutne i przykre. Takich trzeba karać i na bruk bo nie ma roboty nie ma też kasy. Sprawiedliwość.
      • szeryfcasto2013 Re: Nagany w Castoramie! 21.02.13, 23:38
        Zależy za ile , bo ja w nocy moderuję na jednym z portali i nie narzekam !!!
      • tasiemczyk Re: Nagany w Castoramie! 22.02.13, 08:15
        Ja nie mówię, że trzeba się natyrać jak bawół. Nie wolno jednak siedzie i kombinować jak zarobić aby się nie narobić. Na takich cwaniaków szlag mnie trafia
    • dorian69 Re: Nagany w Castoramie! 08.06.13, 23:03
      castorama warszawa grochowska Mirek(SHREK) stawia nagany wyżywając sie na pracownikach za nie powodzenia w życiu osobisty. raz na imprezie pracowniczej pijany napieprzał własną żonę. w czasie pracy nie raz było słychac jak sie z nia kłóci przez telefon a potem nagana dla pracownika żeby odreagować .
      • kanibalizm Re: Nagany w Castoramie! 09.06.13, 10:47
        Ogry tak mają.
      • jace_k79 Re: Nagany w Castoramie! 27.06.13, 09:36
        Jestem pracownikiem Castodramatu w warszawie przy ulicy grochowskiej. wszyscy kierownicy sa adorowani przez Shreka a pracownicy poniżani codziennie z rana Shrek(dyrektor sklepu) lata po działach opieprzając wszystkich pracowników nie wiem jak w innych castoramach ale na grochowskiej to jest OBÓZ PRACY ludzie tam pracujący sa przeżarci stresem taki człowiek jak SHREK nie powinien kierować ludzmi. nagane można dostać za byle co np. za to ze nie podoba sie dyrektorowi twój sposób chodzenia. sykam innej pracy i czekam kiedy w końcu stane się wolnym człowiekiem.
        • prawda997 Re: Nagany w Castoramie! 27.06.13, 09:46
          Brawo za napisanie prawdy!!!!!
          Tak trzymaj , ale poczytaj sobie wcześniejsze posty i skorzystaj z instrumentów prawnych , aby pomóc innym w tej ciężkiej sytuacji!
          Czym więcej będziecie tutaj pisać o takich sprawach , łatwiej bedzie w Sądzie wygrać np , sprawę o mobbing .
          Nie będę się rozpisywać w tym temacie bo i tak wszystko to widać w rzeczywistości i nikomu tego się nie za ukryć , bo prawda zawsze wygrywa a kłamstwo ma krótkie nogi!
    • prawda997 Re: Nagany w Castoramie! 11.06.13, 15:00
      Dają nagany a sami nie przestzegają karty etyki!!!
      forum.gazeta.pl/forum/w,88604,143285857,143904317,Re_Karta_Etyki.html
    • prawda997 Re: Nagany w Castoramie! 06.10.13, 22:02
      W Polskim Kodeksie Pracy nie ma czegoś takiego , że pracownika można zwolnić za 2 nagany !!
      Jeżeli wam ktoś da 2 nagany i zwolni z tego powodu to łamie prawo i możecie to zgłosić
      do Państwowej Inspekcji Pracy , jak nie poskutkuje do Sądu Pracy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka