Dodaj do ulubionych

8013 co sie dzieje u nas...

24.03.14, 23:03
Szanowny Panie dyro Krzysztofie T. czy widzisz co sie dzieje u nas na sklepie?? Doświadczeni doradcy odchodzą, dużop ludzi szuka pracy.... NAWET JUŻ W LIDLU PO DWÓCH LATACH MAJĄ 2600 BRUTTO !!! a u nas młodzi co robią juz 4 rok maja biedne 2010 brutto.... i za co tu żyć???

Teraz rusza sezon eltni i uciekli:
2 z ogrodu
1 z elektryka
1 z budowlanki
1 z pirtu

Czy coś planujecie zrobić bo inaczej duuuzo dobrych doradców ucieknie... Chociaż i tak już nawet zastepcy szukają pracy w innym miejscu....

Z.....A....L....pl
Obserwuj wątek
    • bateria91 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 00:38
      Mam takie wrażenie że w centrali nie pracują ludzie tylko ..... no właśnie, kto? Ktoś kto Cie pozbawi pracy bo tabelki nie pokazują tego co sobie wymyślili , ktos dla kogo liczy sie tylko własna dupa i nie potrafi zobaczyc nic poza własnym nosem, a wreszcie ktoś z premedytacją wiedzący że taka tania siła robocza jest w ogole nie potrzebna wiec wymysla różne bezsensowne misje tak żeby tylko pracownik zwolnił się sam. Zwolnień grupowych nie bedzie bo castoramy na to "nie stać" więc czeka aż przy nadmiarze pracy ludzie sami odejdą! tak zaczyna sie dziac w każdym sklepie casto, a jak u Was nie to za chwile to poczujecie. Oby frajerom... ehhh szkoda słów
      • bateria91 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 00:43
        PS....to co sie dzieje w CASTORAMIE to tylko wina CENTRALI !
    • vivalafrance2 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 09:28
      Powiem tak czytajac wypociny typow np bromden gdzie gosciu twierdzi ze casto to najlepszy pracodawca , to smiem twierdzic ze centrala albo sama tu wpisuje albo uzyskala to co chciala poprzez dezinformacje i falszywe oskarzanie zwiazkow. U nas w Zorach tez ludzie z duzym stazem sie zwalniaja a przyjmuja za nich lebkow po gimnazjum(wieczne 2000brutto).
      • catom13 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 22:35
        Wszystko zależy od sklepu… ja jestem z 8048 i nie narzekam, premię dostałem. Ponadto opieka medyczna tania, dobry socjal, w porównaniu do mojej poprzedniej pracy to jest świetnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, zachłanność zawsze psuje krew i tacy ludzie daleko nie zajdą tylko będą wiecznie narzekać.
    • szakal2311 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 17:56
      Brawo za tego posta , pisz jak najwięcej niech cały świat się dowie jakie zarobki są w Casto!
      A co Lidla masz rację , ale zapomniałeś wspomnieć o premiach , które są zawsze i awansach nie po znajomości dla tych co dobrze donoszą na górę !!!
      • kawa001 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 24.09.14, 22:31
        Prawda jest taka,że dajemy się dymać w tyłek. Sam jestem osobą, która robi co może, żeby dział zadziałał a jeszcze zbieram cięgi. Spoglądam na kolegów, którzy dostali podwyżki bez uprawnień na wózki itp. Patrzę na ich pracę i widzę, że rozmijamy się w pojęciach dobrej pracy. Wiem,że nie już nic mnie nie trzyma w tej firmie. kiedyś byłem dumny z tego,że pracuję w Casto. Teraz jest mi wstyd, bo żalą się klienci, którzy są moimi znajomymi, zbieramy razy za braki w załodze i oczywiście od przełożonych za podejście dla klienta.
    • casto8013 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 18:02
      Moim zdaniem u nas dążą do tego aby były zatrudnione same toaletowe potwory...Ci co zatrudnili się w "dobrych" czasach siedzą cicho bo drugiej takiej pracy nie znajdą (patrząc na ich wydajność, wiedzę i podejście)...ale osoby które zapierdzielają dla tej firmy od 8 lat w dół są kopane w dupe...a to są jedni z lepszych pracowników...osoba mająca ponad 3tyś brutto przyznaje że nie daje z siebie wszystkiego a ci co mają po 2200-2500 robią dwa razy tyle...sami dążycie do tego aby się ich pozbyć a na ich miejsce zatrudnić osoby proponujące towar nieadekwatny do potrzeb klienta (sytuacja z kołkami do powieszenia tv)..sami prowadzicie do tego aby klient nie wrócił..tak samo jak na pircie osoba króra z wszystkimi się żegnała bo ma lepszą prace po ponad pół roku L4 wraca do pracy i dyrektorzy i kierownik zachowują się jakby nigdy nic...to też dziwny sposób działania...Jednego z dekoracji kierownik potrafił wypierdolić za chorobowe i jego prace....no ale lepiej trzymać tych co mają w dupie tą firme kosztem tych co dla Castoramy robią tyle co potrafią i mogą...w kwesti zastępców że szukają innej pracy to troche śmieszne bo 1/3 z nich trzyma się tej firmy bo nic nie potrafią a dobrze zarabiają...zróbcie im prosty test wiedzy o swoim dziale a polegną...asystentka dzialu znajdującego się po środku sklepu nie wie chyba nawet od czego tam jest...śmieszne...no ale wolicie doceniać takie osoby niż osoby dające w pracy z siebie wszystko i posiadające dużo większą wiedzę...przemyślcie swoje działania bo sami możecie na tym stracić...a ludzie uciekają...i póki nie zmienicie swoich działań uciekać będą...
      • dyro102 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 18:15
        Asystentki to w ogóle powinni zwolnić bo tak obrosły w piórka... jak nic nie robią to należą do towarzystwa stolikowego w stołówce i siedzą godzinę na przerwie... no ale wolno im bo są z kierownikiem i zastępcą...

premie to żenada.... sklep który ma takie utargi że szok nie szanuje pracowników
      • mati-1410 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 20:03
        Przecież JJ z pirtu jest na wypowiedzeniu, ale fakt ludzie zaczynają uciekać... niedługo wymienią nas na jobmenow- toaletowych potworów którzy będą owijać klientów heheh
    • dyro102 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 18:09
      a z tego co mi wiadomo to już kilka osób ma nagrane tematy i ucieknie jeszcze paru.... Najbardziej ucierpi ogród, sanitarka i dekoracja... No i jeszcze nawet dwóch zastępców...
      ludzie róbcie coś aby to zatrzymać. Stołka tylko trzymać będą się ci z długim stażem, oni to jeszcze się załapali na częste awanse i mają ładną podstawę o której już teraz można pomarzyć...
      • casto8013 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 25.03.14, 18:27
        dokładnie tak...mają taką podstawę za nic... nic poza tym co muszą nie potrafią...ale takich się szanuje w CASTO...a co z uczciwie pracującymi?
        • narybek12 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 26.03.14, 10:33
          tutaj piszą tylko uczciwie pracujący a reszta to lebry..... Jak w więzieniu,siedzą tylko niewinni.
          Żalicie się jak małe dzieci,nikt nas nie trzyma na siłę,wolę w casto robić za 2000zl niż zapierdalać na budowie w błocie,śniegu,żarze za tą samą stawkę.
          Byście brali po 10 000 to był by problem że stary bierze więcej a nic nie robi.
          Piaskownice puste bo wszyscy siedzicie przed kompem.
          • bateria91 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 26.03.14, 12:00
            narybek , pamiętaj że jest kilkadziesiąt sklepów a Ty pracujesz na jednym , więc nie wypowiadaj się za innych. Jak masz spokoj na sklepie to sie ciesz chwilą bo za moment będziesz tak stękac jak inni.
            • narybek12 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 26.03.14, 18:42
              Bateria kto powiedział że na moim klepie jest spokój? mamy problemy jak większość tutaj piszących ale nie żale się jak mała dziewczynka,robota jest wypłata jest i tyle.Komu się nie podoba to jest wiele innych tak tutaj zachwalanych firm.
              Nie dość że w robocie stres to wracacie do domu i do kompa żeby się wypłakać.
              Ludzie!!!!!! castorama to nie wszystko,mi za kilka lat też się pewnie odechce,wtedy zmienię zakład.
        • mavi2go Re: 8013 co sie dzieje u nas... 27.03.14, 22:21
          Panowie, aż miło odnaleźć krąg takich geniuszy, jak wy - skoro piszecie, że wszystko potraficie lepiej od innych i obsługa klienta to dla was bułka z masłem! Napiszcie swoje złote rady z odpowiednich działów, w których jesteście, może inni się od was czegoś nauczą…..
    • wiejski_dramat Re: 8013 co sie dzieje u nas... 26.03.14, 18:15
      Zgadzam się praktycznie co do wszystkich wypowiedzi zaczynając do tego że ludzie najchętniej poszukali by lepiej płatnej pracy, pracy w której czuli by że są doceniani, bo na to to liczyć nie można. Zapierdala się co dzień na wynik casto, a oni myślą że będą nam tylko mydlić oczy jakimiś premiami "TURBO", które są na wyciągnięcie ręki a jak przychodzi co do czego to rzekomo nam brakuje (ŚCIEMA). Czasem dwoisz się i troisz żeby nikt się nie mógł przyczepić, ale ciągle mało. Teraz jak wprowadzili(KZ) "BIG BROTHER" to wogóle bardziej się chce pracować, co chcą nam udowdnić, że nie pracujemy. A co towar sam się sam dokłada, ekspozycje też się same robią. Może by tak się czepiać tych co maja tak naprawde wylane na prace, i inni muszą robić za nich. Jeżeli natomiast chodzi o podwyżki to bardzo ciekawe że inne casto nie w naszym regionie dostają podwyżki a 8013 NIE. Ciekawe może ktoś by ię z tego wytłumaczył kto blokuje podwyżki i awanse. AAAA asystętkii to długi temat o każdej można by książke pisać. Obrosły w piórka to mało. Wogóle kilka z nich jest zbędnych i tak robi się dużo za nich bo nigdy czasu niby nie mają. Może by tak w sezonie też popracowały i zobaczyły jak to jest jak pot po dupie cieknie. A nie tylko siedzą z dupami i udaja, że co....może myślą że są lepsze od innych. Myślę że w każdej casto są podobne problemy. Jednak co z tego że sobie tu popiszemy co nas boli jak i tak nic się nie zmieni. Bo kto słucha szarych ludzi sad
    • castoramacasto Re: 8013 co sie dzieje u nas... 26.03.14, 22:57
      Tak czytam ile zarabiacie brutto i stwierdzam, że fajnie byłoby mieć po trzech latach, więcej niż 1/2 etatu.
    • dyro102 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 06.04.14, 23:16
      i ogród traci kolejna osobę i to JAKĄ!!!... a elektryk nie ma przedłużonej umowy...

no ale będą świeżacy...
      • maras8013 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 18.04.14, 12:08
        i co sie denerwojecie zacytuje mojego kolege beda zatrudniac wszystkich wazne ze za darmo a caly dol wie o co chodzi i o kogo jakie dostalismy nieoszlifowane diamenty po spotkaniu ktorych klient przekonuje sie ze to zaklad pracy chronionej tak jak po papierowym potworze ale kto innny przyjdzie za ta kasesmilesmile)smilechociaz przyznam ze ja i pare osob z dolu nie ma co sie czepiac bo od paru ladnych 8 lat zarabiamy poterzne pieniadze ale moze to bylo kiedyssmile
    • cordistedefrance Re: 8013 co sie dzieje u nas... 10.10.14, 19:52
      Jaki zaszczyt dziękuje za wyróżnienie smile Jedna osoba z budowlanki to chyba o mnie mowa big_grin Powiem tak czasy gdzie castorama byla szanowana firma konczyly sie 7 lat temu... Z kazdym nastepnym rokiem widac niepropolcjonalne zestawienie utargu w firmie do płacy i traktowania pracownikow... Kazdego roku zyski na plusie, inwentaryzacje coraz lepsze wyniki a traktowanie pracownikow na coraz gorszym poziomie i nie mowie tutaj o zastepcach czy kierownikach bo w bydgoszczy na budowlance nic dodac nic ujac mistrzostwo nigdzie indziej nie ma takiej zalogi. Chodzi o osoby na szczycie czyli "siedzibe"... Wchodząc do pracy widac na tablicy ciagle nominacje... Ile bedzie zarabiac nominowana osoba?? Brakuje zalogi klijenci sie skarżą za ich wyplate mozna zatrudnic pewnie z 5 nowych doradcow... Pozniej jest cisnienie i tylko slupki przeliczane.... a co za tym idzie cisnienie kasa kasa kasa... Powiem tak lepiej juz nie bedzie i nie ma co liczyc na przyplyw gotowki z nieba bo ona wpada w łapy "siedzibiarzy" dlatego kto tak chce pracowac to niech pracuje i narzeka "do odwaznych swiat nalezy !!!" Ps. pozdro dla chlopakow z budowlanki poz a i b no i mistrzowskiej zalogi kierownikow smile Mam nadzieje ze o wuju pamietacie big_grin pozdro z prowansji powodzenia!!!
      • maras8013 Re: 8013 co sie dzieje u nas... 19.10.14, 19:53
        Ty prowansalska wstretna parowo o kolegach z działu obok to już zapomniałeś z pozdrowieniamisad

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka