Dodaj do ulubionych

Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników siedzib

25.04.14, 11:29
Drodzy koledzy i koleżanki podnieśmy dumnie głowy i domagajmy się podwyżek ...Pracujemy bardzo dobrze mimo szkodliwych działań siedziby w Warszawie. Po tylu latach bez podwyżek chcą nam wcisnąć drobne i to tylko niektórym. Prawdopodobnie w większości wypadków podwyżki dostana nowi pracownicy . Na dzień dzisiejszy nie jesteśmy jako firma liderem warunków pracy. Wyprzedziły nas nawet Biedronka i Lidl. Pamiętajmy ! to my zarabiamy na wypłaty nieudaczników z siedziby Jestem za podwyżkami co najmniej 20 % od podstawy wynagrodzenia moim zdaniem jest to sprawiedliwe. Oczywiście dla wszystkich. Za premie turbo progresja powinniśmy im podziękować. Jest ona nie sprawiedliwa . Niektóre sklepy mają tak niedogodną lokalizacje i sąsiedztwo innych obiektów, że nie są wstanie przy zbyt wyśrubowanych założeniach otrzymać premie . Inne natomiast po przekształceniu z Brico otrzymują je w bardzo wysokie .Są tez sklepy o wysokim potencjale które bez problemu osiągają dobre wyniki…….Castorama ma motto ONE TEAM. Czy widzicie gdzieś w polityce firmy zastosowanie tej idei w przypadku premii. Wyłączam siedzibę ,tam pracują ludzie na kontraktach których gówno obchodzi marka Castorama i ludzie w niej pracujący…..Do czasu zakończenia kontraktu mają wyśrubować wynik wszystkimi możliwymi sposobami. W siedzibie zatrudniono wiele osób z zewnątrz które miały podobno uzdrowić i unowocześnić firmę. Patrząc jak się za to zabierają myślę że wszyscy dojdziemy do jednego wniosku to po prostu ich pierwsza praca po studiach. Po odejściu pewnego pana Francuza.. Rządzącym całkowicie zabrakło dobrego pomysłu na prowadzenie tej firmy…Siedziba marnuje potencjał kapitałowy i ludzki…..Wprowadzenie Range Review i jego założeń jest absurdalne. Niektóre pomysły wręcz chore …Kopiujemy rozwiązania które się nie sprawdziły w Leroy Merlin ,Obi ,Praktiker.
To my Jesteśmy Liderem na rynku i mamy wypracowywać systemy sprzedaży a nie kopiować od firm które są daleko w tyle przynajmniej do niedawna .
Proszę niektórych o nie pisanie, że jak ci źle to się zwolnij……Dorośnijmy i dbajmy o swoją firmę chcemy być Europejczykami to nimi bądźmy….Nie piszcie, że jest dobrze. Gdyby tak było to nie powstały by związki zawodowe a tak wiele osób by nie odeszło do innych firm….Zresztą sami spójrzcie co się stało z siedziba nawet tam ci wartościowi którzy wiedzieli co się świeci odeszli……Ale my nie bądźmy słabi……..WALCZMY………Pozdrawiam…….
Obserwuj wątek
    • castoramacasto Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 25.04.14, 15:16
      Szykuje się podwyżka ok 2,5 procent, niby fajnie ale nie dla wszystkich.Piękny gest. Na prawdę ale znowu dla wybranych. Ciekawe jakie będzie to kryterium wyboru? Wolałabym szczerze dostać większy etat niż 2,5 procent podwyżki od podstawy. Pracuję 3 lata i nadal mam tylko 1/2 etatu. Więc zważywszy, że tak źle jest na rynku pracy a mam o tym pojęcie bo w rodzinie mam osobę szukającą pracy, to nie odejdę jakby wiele z was radziło. przykre.
      • xelectric Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 26.04.14, 06:43
        weź no czytaj trochę uważniej te informacje ... 2,5% to jest tam jakoś ujete, że jest to 2,5% to pula od zarobków pracowników danego sklepu, a najważniejsze że ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ, nigdzie nie napisali że na pewno heheheh no i jest to uznaniowa, czyli kiero rozdziela wg zaangażowania.... dlatego może starsi stażem się nie załapią bo co niektórym brakuje chęci i to mocnosmile
    • antycedura Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 25.04.14, 23:44
      astonmartindb10 napisała:

> ……Ale my nie bądźmy słabi……..WALCZMY……
      > ;…Pozdrawiam…….
      A jak niby chcesz walczyć?
      Strajk "włoski" zrobisz, czyli zaczniesz dokładnie i pieczołowicie wypełniać wszystkie procedury jakimi jesteśmy objęci?
    • szakal2311 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 26.04.14, 09:46
      A z czego chcecie te podwyżki???
      Nawet nie masz pojęcia ile kosztuje utrzymanie armi prawników do walki ze mną przed Sądem o zwolnienie mnie z pracy czy Mobbing wobec mnie !!!
      To są wasze pieniądze z góry wydane na stratę , bo nie da im to wygranej!!!!
      Z tego co czytam to widzę , że idą one także na walkę ze Związkami Zawodowymi a to już jest bomba z opóżnionym zegarem.....
      Pamiętajcie tylko mocne Związki Zawodowe Castorama mogą wywrzeć na Zarządzie odpowiednie podwyżki adekwatne do inflancji!!!
      Nawet w takim Lidlu są podwyżki co roku 7 % średnio , nie wspomnę że nikt nie pisze złego słowa na tą firmę , a tutaj wystarczy poczytać co się wyrabia w Casto i łatwo o negatywne nastawienie do firmy!!!!
      Odnośnie kopiowania pomysłów z innych marketów przyznam ci rację !!!
      A na koniec ciekawe co zrobią sieci handlowe jak narzucą na nich obowiązek podatku , plus zakaz handlu w niedziele i sprzedaż produktów z Chin pod Polskim Logo!!!!
      Pozdrawiam Darek.
    • astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 26.04.14, 11:07
      Myślę, że na początek za współpracę należy podziękować pani Kasi od zasobów ludzkich...Potem wszystkim pracownikom siedziby którzy są z naboru z poza Castoramy....To podpowiedz dla zarządu puki nie jest za późno.....Taka ciekawostka badanie Gallupa. Złe wyniki zrzucono na barki kierowników..
      • bateria91 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 26.04.14, 19:45
        "Nie wiem" jaki cel ma zarząd castoramy , ale skoro pomysły pani Katarzyny maja poparcie to chyba reszta zarządu tez jest winna - bo zarzad nie składa się z jednej osoby!! No ku...wa ludzie obudźcie sie , czy 100 zł podwyżki raz na 3-4 lata to Was satysfakcjonuje ?! Trzeba mowic o tym głośno i coraz głosniej - oni sie tego boją .Gazeta ,internet ,radio. Jak jest cisza to centrala castoramy jest spokojna a jak sie rozpowszechnia ich działania to wtedy już nie mają tak kolorowo bo bardzo dobrze wiedza że przeginaja!
        • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 27.04.14, 11:01
          co do pani Kasi to jej pisma sa mistrzostwem w demotywacji pracownikow. po przeczytaniu jej wypocin odechciewa sie pracować... moze niech wróci do spozywki. podwyżki w skali 2,5% to jest chyba naplucie w twarz. przy zarobkach 2k jest to 50zl brutto. Zenada!! od 3 lat nie było podwyżek - w lidlu po 2 latach pracownik zarabiający 2k bedzie zarabiał 2,6k. ma rownież socjal i opiekę medyczna która to pani Katarzyna tak sie chwali. mybenefit - to porażka a chwalenie sie tym jest żałosne. w temacie RR - czy ktos w koncu sie obudzi??!! wprowadzamy rzeczy które w innych sieciach nie wypaliły!! o ułożeniu towaru i jego expozycji decyduje koleś z mercza który chyba nigdy nie pracował na ps-ie. kolego - popracuj 1 m-c w sklepie a potem ułatwiaj nam zycie. pewnie skonczyles studia i wiesz lepiej czego chcą nasi klienci i jak sobie radzą. kolego - nasi klienci czasami maja problem gdy im sie poda nr alejki a wy dajecie im opisy których nie rozumieją. niestety nasze władze chcą aby było jak we Francji gdzie LM jest nr 1 a Casto nr 2. tam casta jest dekoracyjna a lm taka jak my kiedyś. nie tedy droga koledzy Francuzi. my bylismy liderami a teraz ciśnienie dostawców o bonusy przez co coraz częściej maja nas w d... braki towarów w gazetkach, braki na polkach. weźcie sie do roboty to i wyniki beda lepsze. nie przeszkadzajcie. i pamiętajcie ze centrala i sklepy to jedna Castorama bo na te chwile jestescie innym tworem. dobra dosyc - pisać mógłbym dużo wiecej ale i tak to nic nie zmieni bo ci co maja własny świat nie spojrza na inny... pzdr
          • antycedura Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 27.04.14, 21:41
            Trochę mylne założenia przyjąłeś, bo nie każdy dostanie 2,5% podwyżki, tylko koszt personelu może wzrosnąć o 2,5%., co nie zmienia faktu, że jak na kilka lat zamrożonych zarobków wychodzi z tego i tak upokarzająca kwota. Po 3 latach oczekiwania, aż wreszcie coś się poprawi, dowiadujesz się, że dostajesz 100-150,- PLN brutto (70-100 netto) więcej to sam nie wiesz, czy się śmiać, czy płakać. Jak nie dostaniesz nic to jeszcze głębiej w jelito wejdą ci procedury, klienci i tylko BHP starasz się trzymać na minimum.
            Chyba znów kilka procent załogi ma zrezygnować z pracy po takim demotywującym zagraniu HR - dzięki temu wzroście znów wydajność/produktywność dla kingfishera...
        • astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 08:03
          RACJA.....To nie tylko wina Pani Kasi tylko osób które ją zatrudniły....
          • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 09:46
            dobra z tym 50 zł moze mnie poniosło ale wysokość podwyżek uzależniona bedzie od regionalnych, którzy podziela dane im kwoty na sklepy. te kryteria beda interesujące. moze byc tak ze sklep gdzie dyr jest dupowlazem dostanie wiecej a sklep który zapieprza ale dyr sie nie trawia dostanie ochłapy... potem kierownicy tez dostaną kwoty do podziału i tu bedzie tak samo... nie można było dac podwyżki inflacyjnej?? i dawać ja co rok. nie byłoby dymów.
            • mbielsko Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 10:51
              Prośba o nieużywanie w tym przypadku słowa PODWYŻKA
              Doskonale pasujące słowo to JAŁMUŻNA!!!!!!!!!
          • kiedystobylo Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 17:31
            skończ proszę z tym populizmem, bo tego się nei da czytać. Ja mam wrażenie, że nie jest tak źle i mam głębokie poczucie, że ktoś tu się czegoś za wszelką cenę doszukuje. Niedługo mają być ogłoszone wyniki turbo za I kw i z listu wynika, że będzie dobrze. Ostatnie kwartały to pokazały. A odnosząc się do twojego argumentu a propos tych związków, o czym się już nie chce czytać, bo to temat wałkowany ostatnio cały czas, jest on przedmiotem żartów i kpin, a przewodniczący chowający się po kontach i nie potrafiący niczego wskórać już najbardziej. Rada pracownicza zawsze była i w zupełności wystarcza.
            • ilikethisjob Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 20:02
              kiedystobylo napisał:

> skończ proszę z tym populizmem, bo tego się nei da czytać. Ja mam wrażenie, że
              > nie jest tak źle i mam głębokie poczucie, że ktoś tu się czegoś za wszelką cenę
              > doszukuje. Niedługo mają być ogłoszone wyniki turbo za I kw i z listu wynika,
              > że będzie dobrze. Ostatnie kwartały to pokazały. A odnosząc się do twojego argu
              > mentu a propos tych związków, o czym się już nie chce czytać, bo to temat wałk
              > owany ostatnio cały czas, jest on przedmiotem żartów i kpin, a przewodniczący c
              > howający się po kontach i nie potrafiący niczego wskórać już najbardziej. Rada
              > pracownicza zawsze była i w zupełności wystarcza.

Nie jest tak źle,przecież od 3 lat ponad nie było podwyżek,o inflacyjnej nie wspomnę.
              Premia "Yeti Turbo" to zasłona dymna. Rada pracownicza zawsze była i gówno robiła,bo pracodawca nie musiał się z nimi liczyć ani słuchać.Acha i przewodniczący nie chowa się po "kontach" ,co najwyżej po "kątach".
              • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 20:47
                co do turbo-agresji to za 1 kwartał bedzie wysoka ponieważ ubiegłoroczny marzec był dramatyczny przez zimę. dlatego mamy wszyscy górkę. chyba ze kolego jestes ze sklepów które były brico lub sklepem młodym. zobaczysz kolejne kwartały... zreszta po podziale kasy bedzie można zobaczyć co wymyślili nasi dyr i kier. wtedy podsumujemy co wyszło z mega zajebistej podwyżki (dalej mnie pusty śmiech ogarnia jak widze poziom 2,5%) mnie martwi jeszcze jedna rzecz. magiczne RR. "niestety" teraz mamy wzrosty obrotów i kochane dowództwo obwieści niedługo ze range sa trafione i ze pomysły kupców były trafione. otworzą szampany i beda sie klepać po plecach. pod koniec roku juz nie bedzie tak różowo to pan D i pan A beda jeździć i szukać dziury w całym. bo to sklepy beda winne ze cos tam jest przełożone itp... i bedzie jazda. dyr nie beda trzymać pośladków i agresor na kierasow a potem popłoch na ps-ie smile i tu można puścić sobie kawałek zespołu Piersi big_grin
                • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 20:50
                  co do rady pracowniczej. mimo szczerych chęci ludzi którzy tam sa i sie starają cos ugrać sa ciałem które musi byc. niestety nic nie moga, moga postulowac, pytać. po ostatnich zapytaniach czekali tylko rok na odpowiedzi smile
            • szakal2311 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 20:54
              Kolejna podstawiona osoba się wypowiedziała w temacie i broni góry!!!
              Zapamiętaj sobie jedno , jak by było tak dobrze to nikt by tutaj złego słowa nie napisał na Caso, a
              widać jak tutaj wszyscy żle piszą o tej firmie!!!!
              Na koniec odwal się od Związków Zawodowych jak nie masz zielonego pojęcia ile dobrego robią dla pracowników !!
              A co do Rady pracowniczej to nie pisz bzdur , że oni coś robią pozytywnego !!
              Ja jak pracowałem jeszcze w firmie zgłaszałem problemy , ale oni nic sobie z tego nie robili , dlatego mówiłem o tym wszystkim głośno jak również o założeniu Związku Zawodowego i dlatego mnie zwolniono!
              Cieszę się że macie Związki Zawodowe , bo tylko one są w stanie wam zagwarantować oczekiwane podwyżki!!!
            • bateria91 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 28.04.14, 21:10
              kiedystobylo - Jeszcze raz napisze - jak Tobie lub innym podobnym jest dobrze to nie piszcie! Tacy jak Ty za 50 zł zrobią dużo , oj dużo - pracował bys nawet za 1300 - takich szuka KF idealny materiał do zarabiania pieniedzy (komuś )
              • ogrod8049 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 29.04.14, 07:41
                bateria91 jak Ci się nie podoba czytanie postów to wyjazd!!!!!!!
                Widzę że jesteś kolejnym idiotą którego trzęsie,że ktoś chce pracować i szanuje swoją firmę jaka ona by nie była.
                Nie bierz tego do siebie po prostu sprawiasz takie wrażenie,szanuj zdanie innych.....

Podwyżki!!!!! hahaha .....na co liczycie? dostanie elita.
                • mbielsko Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 29.04.14, 08:57
                  ogrod8049 napisał(a):

> bateria91 jak Ci się nie podoba czytanie postów to wyjazd!!!!!!!
                  > Widzę że jesteś kolejnym idiotą którego trzęsie,że ktoś chce pracować i szanuje
                  > swoją firmę jaka ona by nie była.
                  > Nie bierz tego do siebie po prostu sprawiasz takie wrażenie,szanuj zdanie innyc
                  > h.....
                  >
                  > Podwyżki!!!!! hahaha .....na co liczycie? dostanie elita.

Dokładnie!! Szakal/prawda zasiał jesienią,, teraz może zbierać plony smile
                  Wyrastają powoli zawistne buraki pokroju bateria.Szakal buduj armię!! , będzie nam lepiej smile
              • casofi Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 29.04.14, 21:31
                dawno nie byłem na tym forum,,ale widzę, ze niektórzy na głowę upadli. Jeszcze nie wiedzą, kto dostanie podwyżki, a już się burzą, że ktoś dostanie. Ludzie, nic tylko byście narzekali, to jakaś zbiorowa histeria, opanujcie się. Te zmiany, które widzimy wskazują tylko na fakt, że centrala uznała za stosowne wynagrodzić w jakiś sposób pracowników, to powinno być na plus, widać zmiany na lepsze. Poza tym, jak czytam niektórych, np. tego astonmartina, mam wrażenie, że koleś prosi się o wywalenie z tej firmy, do walk zachęca, ciekawe czy w ogóle pracuje, czy tylko buntuje się podczas swoich godzin i potem się dziwi, że wszyscy na niego źle patrzą, bo muszą pracować za niego. Nie jesteś żadnym szefem, żeby decydować o niektórych kwestiach i takie tematy nie leżą w twojej kompetencji, chyba że o czymś nam nie powiedziałeś. Może czas nie podjudzać innych, aby byli zwolnieni tak, jak ty, bo już widać z twojej wypowiedzi, że prędzej czy później zostaniesz zwolniony, taka desperacja nie bierze się z niczego. W jaki sposób chcesz walczyć?czasy rycerstwa zakońcozne, czas zejść na ziemię i zacząć pracować, a nie skomleć jak szczeniak. Zgadzam się tylko z jednym – dorośnijmy, do ciebie szczególnie powinno się to kierować. Bateria, piszesz, że trzeba być głośno, ale powiedz, czego centrala się boi, tego, że poleci twój marny łeb? Włącz mózg chłopie. I ludziki z mercza są poo to,aby usprawnić przepływ klientów. Poza tym nie zawsze jest czas odpowiadać setki razy na te same pytania klientom. Pewnie zdarzy się czasem taki wszechwiedzący, ale chyba lepiej pogadać z kimś, a nie obgadywać. A to, że niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, to już nie jest niczyja wina i trudno, trzeba im trochę potłumaczyć, ale osobiście sam otrzymuję teraz mniej pytań z ich strony i moim zdaniem to jest na plus. Mnie aż śmiać się chce z tego waszego narzekania, pracuję w casto od dawna, przyzwyczaiłem się do warunków pracy i nie cisną mi się na usta takie komentarze, jak te wasze. To jest praca, a nie plac zabaw, wiadomo, że nie wszystko jest po naszej myśli, ale chodzimy tu pracować, a nie oceniać pracę innych... Poza tym socjal jest Oki to jest bardzo na plus. Aż się zastanawiam, czy to nie jest jakaś moda na te utyskiwania, skoro tak to się rozpowszechniło na tym forum… Po prostu brak tutaj merytoryki co jak poprawić, co warto byłby zmienić, do kogo z tym iść.
                • nikt4cast11 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 29.04.14, 21:58
                  Ja tylko jedno mam do powiedzenia, NIE POKAZUJCIE NAS JAKO SPISKOWCÓW! W Casto praca jest OK, warunki lepsze niż były u pomarańczowych …. mam dobre zdanie o swojej pracy i się tego nie wstydzę. A Jak będę chciał jeździć do roboty 30km i zarabiac pare złotych więcej to zmienie. A Rady się nie czepiajcie bo buraki jesteście, ktoś był na spotkaniach i miał okazję pogadać z innymi z mniejszych sklepów. W każdym są różne tematy do ogarnięcia, a wy tylko jedno KASA KASA KASA. Związek nic nie załatwił i nie załatwi. Dobranoc.
                  • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 00:28
                    Tak czytam i przyznam, że pracuje od niedawna w C. i choć jest OK to widzę, że tak jak wszędzie są tacy od których chce się człowiek czegoś nauczyć i porozmawiać i takich których trzeba unikać. Myslałem że na tym forum nie tylko się narzeka ale przede wszystkim dyskutuje. Ja to krótko ujmę, jak się podoba to poszukajcie roboty gdzie indziej. Po prostu wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W LM też narzekają i czasami jak pogadam z kumplem to obydwaj zaczynamy kombinować że źle że kasa nie taka, ale kończy się zawsze tak samo… stary dobrze ze jest robota i kasa na czas jest.
                    • mbielsko Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 07:09
                      I dobrze w końcu jakieś pozytywy smile
                      Baterii się nóż w kieszeni otwiera....
                      Szakal otwiera pudełko z naklejkami "piesek dyrekcji" "dupowłaz" itp
                      Ojj dostanie się wam chłopaki za dobre słowo o casto smile
                      • kiedystobylo Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 09:12
                        Widzę, że nie tylko ja mam odmienne zdanie na temat Casto. Zamykanie ust inny jest głupotą. Tylko jak długo i jak bardzo można być tak skrajnie stronnicznym. Jak się czyta na tym forum koemntarze tych samych narzekających to krew zalewa. Czy tylko ta „elita” ma prawo wypowiadać się na temat warunków pracy i opinii na temat pracy w Casto? Żal patrzeć,jak tu się robi ludziom wody z mózgów. Myślicie że kim jesteście?? Prezesami wszyscy,którzy mogą o wszystkim decydować? Szefami szefów?? Zejdźcie na ziemie, to jest praca nie jakieś wojenka. Jeśli chcecie decydować o firmie, załóżcie własną. Ja z włąsnej woli pracuję dla kogoś, żeby mieć święty spokój i nie musieć martwić się stosem papirów i takimi pieniaczami. Też chcę zarabiać, więcej i dlatego obserwuję wątek, żeby wiedzieć, co się święci. Przychodząc do Casto zgodziłęm się na warunki i po co mam sobie psuć krew żądzą walki, przez którą mogę paść na zawał, jak wy nerwusy. Myślę, że po prostu sami chcecie zrobić sobie wianuszek adoratorów i popleczników, a w zamian co?? Nic.
                        • ch0chlik8080 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 05.05.14, 22:16
                          Jeszcze raz muszę napisać „NIE WSZYSCY w Casto są tacy jak tu niektórzy na forum. To jest niedopuszczalne, że pokazujecie innym taki wizerunek nas, którzy pracują w Casto. Po prostu opadają ręce. Musiałem to napisać. Ja też wiele razy zgłaszałem co i jak można usprawnić np. w PIRT, bo czasami palety na ogród można przerabiać cały dzień. Zgadzam się z kiedytobylo i ogrod8049, pisać też trzeba umieć i trzeba ważyć słowa, szanować zdanie innych.
                    • ilikethisjob Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 08:57
                      turbop007 napisał:

> Tak czytam i przyznam, że pracuje od niedawna w C. i choć jest OK to widzę, że
                      > tak jak wszędzie są tacy od których chce się człowiek czegoś nauczyć i porozmaw
                      > iać i takich których trzeba unikać. Myslałem że na tym forum nie tylko się narz
                      > eka ale przede wszystkim dyskutuje. Ja to krótko ujmę, jak się podoba to poszuk
                      > ajcie roboty gdzie indziej. Po prostu wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W LM te
                      > ż narzekają i czasami jak pogadam z kumplem to obydwaj zaczynamy kombinować że
                      > źle że kasa nie taka, ale kończy się zawsze tak samo… stary dobrze ze jes
                      > t robota i kasa na czas jest.

Padłem na ziemię i nie mogłem wstać ze śmiechu przez 5 minut.

Wypłata na czas to jest zasrany obowiązek pracodawcy a nie jakiś PRZYWILEJ czy ŁASKA.
                • astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 11:20
                  Witam. Drogi Casofi. Myślę ,że jesteś pracownikiem siedziby lub dyrektorem lub zwykłym dupowłazem który pochwali sie dyrektorowi jak to dziarsko odpisał. Pierwsza sprawa social jest podobny w wielu firmach. Wynagrodzenia dla początkujących pracowników podobne lub gorsz jak u konkurencji. Np. Lidl daje 7% podwyżki co rok.....Ps.U mnie na dział przypadło 500 brutto na troszkę osób.....Do jest dramat..... po tylu latach......bez podwyżek.....Nitk ni każe ci protestować !!! Widocznie za dużo zarabiasz....Widocznie mam większe doświadczenie od ciebie i widzę negatywne zmiany. Poza tym znam opinie Kilku dyrektorów których od dawna znam i oni podzielają opinie większości niezadowolonych pracowników ale się boją odezwać.
                  Poza tym jeżeli twoim zdaniem jest tak rewelacyjnie to dlaczego powstały związki to forum itp... za Cloda to było nie do pomyślenia......Bo sami pracownicy bronili firmy.....A tobie Casofi radze podejść na serwis tam jest wazelina techniczna ......weź wszystkie buteleczki szybko ci sie skończą...
                  • szakal2311 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 30.04.14, 20:27
                    Brawo za te spostrzeżenia , tutaj nie brakuje tych dupowłazów słoikowych , którzy wchodzą tym na górze ostro w D......
                    Oni zawsze będą wychwalać casto pod niebiosa , oni tak mają od urodzenia to karierowicze w większości osoby bez wykształcenia zawodowego , zero pojęcia o produktach i siedzą tylko dlatego że dobrze donoszą na swoich kolegów i koleżanki bo w tym są nie do pobicia !!
                    Zero honoru , dla nich się liczy tylko kasa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    A jeśli jesteś za dobry , stajesz w obronie słabszych to zrobią wszystko aby ciebie zwolnić!!!
                    Dlatego powstały Związki Zawodowe aby bronić tych najsłabszych ale wiedzących co to Honor i szacunek dla innych!!!
                    • mbielsko Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 01.05.14, 22:20
                      Szakal nie wypowiadaj sie na temat honoru,bo skopiuje twoje wypowiedzi z forum randkowego i bedzie obciach.
                      • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 01.05.14, 22:57
                        w tym m-cu wyjaśni sie kto i ile dostanie. począwszy od regionów potem na sklepy, na działy i na osobę. zobaczymy i opiszemy. jest jak jest. sytuacja nie jest różowa ale tez nie popadajmy w czarnowidztwo. za 2,3 tyg bedzie można opisać co u kogo wyszło, kto komu za co dał. niestety sformułowanie ze ryba psuje sie od głowy u nas sie sprawdza. jutro wszystkie nasze sklepy pewnie czeka mega oblężenie. kto pracuje?? ilu ma uw i to pewnie przedłużone?? 3majcie sie i powodzenia jutro w tej nierównej walce wink
                        • zadowolonynie0881 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 05.05.14, 22:43
                          KASA w życiu jest potrzebna, podwyżki też. Są jeszcze inne tematy, jak zaufanie i atmosfera pracy. Jak wchodząc na sklep cieszysz się z roboty to jest to. Trochę więcej optymizmu, a narzekający proszeni są na pirt w upał.
                        • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 06.05.14, 18:57
                          A co tam ma się wyjaśnić? Wysokość pensji czy premii, bo nie rozumiem? A może wysokość twojego ego lub liczba pięści od współpracowników? Hehehe
                          • zadowolonynie0881 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 06.05.14, 22:57
                            dzieje się, dzieje, spiskowcy grasują. bagnet na broń i na ukrainę! Tam się przyda wasza zapalczywość!
                        • mefi8888o Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 07.05.14, 09:44
                          i jak majówkowe oblężenie? U mnie na sklepie nie było za dużo ludu, raczej jak zawsze.
                  • casofi Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 06.05.14, 08:55
                    > Witam. Drogi Casofi. Myślę ,że jesteś pracownikiem siedziby lub dyrektorem lub
                    > zwykłym dupowłazem który pochwali sie dyrektorowi jak to dziarsko odpisał. Pier
                    > wsza sprawa social jest podobny w wielu firmach. Wynagrodzenia dla początkujący
                    > ch pracowników podobne lub gorsz jak u konkurencji. Np. Lidl daje 7% podwyżki c
                    > o rok.....Ps.U mnie na dział przypadło 500 brutto na troszkę osób.....Do jest
                    > dramat..... po tylu latach......bez podwyżek.....Nitk ni każe ci protestować !!
                    > ! Widocznie za dużo zarabiasz....Widocznie mam większe doświadczenie od ciebie
                    > i widzę negatywne zmiany. Poza tym znam opinie Kilku dyrektorów których od daw
                    > na znam i oni podzielają opinie większości niezadowolonych pracowników ale się
                    > boją odezwać.
                    > Poza tym jeżeli twoim zdaniem jest tak rewelacyjnie to dlaczego powstały związk
                    > i to forum itp... za Cloda to było nie do pomyślenia......Bo sami pracownicy br
                    > onili firmy.....A tobie Casofi radze podejść na serwis tam jest wazelina techni
                    > czna ......weź wszystkie buteleczki szybko ci sie skończą...

tak astonmartindb10, jestem twoim szefem i jeszcze dziś cię zwolnie, debilu. A tak na serio, mylisz się mówiąc o socialu, pracoweałem w dwóch sklepach, o których nie chccę tu publicznie pisać, i nie miałem nawet mybenefit, szefostwo nie myślało nawet o kartach zniżkowych, a tu proszę, kolejne dobro w postaci carrefourowej się pojawia. Wg mnie jest dobrze i nie zmusisz mnie do pisania tak jak ty zasrany paranoiku. Ale widzę, że ty lubisz sobie psuć krew jakimiś zatartymi wspomnieniami jakie to kiedyś było eldorado. A w temacie związków, ciekawe czy zdajesz sobie sprawę, że związek nic kompletnie nie zdziałał do tej pory, a minęło już prawie pół roku, po prostu nie potrafią rozmawiać, myślą, że jak wyślą list, to cały zarząd od razu klaśnie w rączki i przytaknie. To nie przedszkole, debilu.
                    • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 06.05.14, 18:44
                      no widze, że się dzieje, nie ma to jak się polubić. A na tym zamkniętym forum Casto to dopiero jest wesołowink Tutaj to pikuś…
                    • astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 07.05.14, 09:12
                      Casofi. Pierwsza sprawa nikt cie tu nie wyzywa o debili.....Ale skoro uważasz, że jest dobrze to po co tu zaglądasz....Casofi załóżcie forum zadowolonych i ok...
                      • astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 07.05.14, 09:32
                        I druga ważna sprawa ja chce podwyżki dla wszystkich oprócz siedziby hmmmm czyż bym cię pominął......
    • bromden8 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 06.05.14, 08:34
      Czerwiec będzie bardzo dobry, nie narzekać. Pensja + turbo premia + premia czerwcowa i podwyżki. Można zaszaleć za taką kasę.
      • zujezo Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 08.05.14, 11:25
        Z tego co widzę, niektórzy chcieliby zarabiać jak prezesi. Trzeba wziąć pod uwagę zajmowane stanowisko panowie ( i adekwatne do tego pensje). Wydaje mi się, że wasze zarobki i tak są dobre na nasze polskie realia. Nie ma się co porównywać do lidla czy innych marketów, bo to nie ma sensu. Skoro tam tak dobrze to się przenieście jeden z drugim. Ostatnia sprawa to więcej luzu, z takim nastawieniem to zawał murowany. Pozdrawiam
        • aol.pl Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 09.05.14, 00:24
          Prawda jest taka ze za 1400 nie zapłacisz rachunków,kredytu i normalnie nie pozyjesz.
          Ale Ty pewnie takich problemów nie masz stąd ton twojej wypowiedzi i pewnie powinismy sie cieszyć bo w Afryce ludzie umieraja z glodu.Prezesy to nie nadludzie,większość zaczynała jak my na dole,a ci inni nigdy nie sparali się pracą gdyż ktoś ich popchnął i malo wiedzą jak jest na dole i nigdy tego nie zrozumieją.Ja np. z chęcią przeniósł bym się na stanowisko naszego-jak tak proponujesz to załatw wink.A na poważnie:niezadowolenie rośnie,joby mające siać postrach sieją smiech,turbo jest jak Yeti,tworzone są sztuczne stanowiska,a na dole nie ma komu robić,a niektórzy nie orientują sie wogóle (haos gazetkowo-rangowy).Jak chcecie miec tanio to sobie nas wszystkich na jobmanow wymieńciewinkSkoro firma jest taka klarowna to czemu robi pod gore związkom o których 5 lat temu nikby nie myslal ?Zastanowmy sie tez ile sklepow otworzylismy rocznie 10 lat temu a ile otworzy sie w tym roku winkIle osob liczyla wtedy centrala a ile teraz.
          • arcanotr Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 09.05.14, 07:18
            co do naszych związków to kolega założyciel jest chyba na wylocie. znaleźli haka i po koledze. poprawcie mnie jesli mam zle info. dyro z sosnowca tez przeszedł szkolenie "żegnamy z Casto" wink
            • kiedystobylo Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 12.05.14, 10:29
              arcanotr napisał(a):

> co do naszych związków to kolega założyciel jest chyba na wylocie. znaleźli hak
              > a i po koledze. poprawcie mnie jesli mam zle info. dyro z sosnowca tez przeszed
              > ł szkolenie "żegnamy z Casto" wink

doigrał się kolega założyciel najwidoczniej. Kto to widział, tyle lat nie było związku a teraz nagle robić coś takiego i żądać niemożliwego, od dawna mi się widziało, że z niego to tylko krzykacz będzie i że dobrze się to nie skończy.

• astonmartindb10 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 13.05.14, 08:05
                Ludzie wy drwicie z tego,że kogoś wyrzucono z pracy.....Ktoś bronił waszych praw a wy co..Zadowoleni.....Prawdopodobnie nadepnął na odcisk kilku z was PRACOWNICY SIEDZIBY....
                • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 15.05.14, 10:47

astonmartindb10 nie cieszę się z nieszczęścia innych, ale mam wrażenie, że wytykając coś pracodawcy ludzie sami sobie na to zasługują, ja bym się nie odważył, bo nie leży to w moich kompetencjach. Poza tym mówisz, że ktoś bronił moich praw (jak to patetycznie brzmi!) – a w jaki sposób mnie obronił? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia…
          • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 12.05.14, 10:39
            aol.pl z takim nastaiweniem, to ty awansu nie dostaniesz, skoro chcesz mieć wszystko na już. Aby zostać prezesem, trzeba się czymś wykazać, a nei narzekaniem na swoją pracę. Masz demotywujący punkt widzenia I tylko to ci pozostało, bo patrząc na twoją wypowiedź awans cię raczej nigdy nie czeka w tej firmie, tak jej nienawidzisz… a co do związków, coś mam wrażenie, że założyli go tacy maruderzy jak ty, którym pewnie nawet nie chce się porozumieć, tylko pewno wysyłają żądania I dziwią się, że cała firma nie chce na to przystać.
            • ilikethisjob Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 12.05.14, 12:00
              Hahahahaha.
              Nic nie wiecie o związkach, ale wiecie najlepiej na świecie kto i dlaczego poleciał big_grin
              Żenada.pl
              • mavi2go Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 16.05.14, 14:15
                o masz, a tu ciągle związki I związki, ile można…
            • aool.pl Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 16.05.14, 00:17
              turbo007 a czym ty sie wykazalas?.Może to były redukcje na 3/4-najprostszy sposób na oszczedności,może zabrania premii i czarowanie turbiną,może gazetki/katalogi bez dostępności towaru u dostawców,może lipne regały ,moze zmiana plyty z szarej na biała,pszczólki,hiper akcje bedące wtopami?Wymieniać by sporo ile kapusty poszło w bloto.Albo jesteś slepy/a albo ktoś wyprał ci głowę.Ja kocham swoją pracę ale ludzie mają też zobowiązania,ale syty głodnego nie zrozumie. Mylisz 2 pojecia pracę i srodowisko pracy.To jakbys zapytał/a plywaka czy lubi pływać on odpowiedziałby że tak i kazała my plywać w przeręblu.Dziwi mnie też to ze job zarabia tyle co pracownik z 4 letnim stażem.Napisz mi prosze przepis na awans.I zeby nie było jest sporo osób w centrali które robią naprawdę dobrą robote.Aston dobry post.turbonie bazuj na wrazeniach bo bywają mylne- doł pozdrawia zklowcow :]
              • turbop007 Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 17.05.14, 21:08
                ja nie mam takich wysokich aspiracji jak ty, ale jak mawiał mój ojciec, zamiast narzekać na świat, lepiej zacząć coś samemu robić, by ten świat poprawić. Czyli nie podoba ci się srodowisko pracy? Porozmawiaj z kierownikiem, może coś uda się zmienić – nikt nie czyta ci w myślach… wykaż się, zaproponuj jakieś nowe roziwązania, może to pomoże poprawić twoją sytuację wink
                • kiedystobylo Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 22.05.14, 13:15
                  Brzmi sensownie co mówisz turbo, spokojna rozmowa choćby na początku luźna, może przynieść jakiś skutek. Najgorzej to siedzieć i biadolić. Powodzenia!
    • krkdrk Re: Podwyżki dla wszystkich oprócz pracowników si 07.07.20, 17:07
      mybenefit przywłaszcza sobie wszelkie środki ze zwrotów a że dotyczy to sprzedaży internetowej, ewidentnie łamie prawo.
      Nie widzę żadnej różnicy w porównaniu z sytuacją gdy ktoś mi zabierze portfel z pieniędzmi w biały dzień!!!
      Kto się tym w końcu zajmie???????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka