Dodaj do ulubionych

8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekty :-)

19.05.15, 00:01
Zapraszam do pisania o tych pozytywnych stronach naszej pracy smile na pewno każdy takie widzi! więc nie wstydźcie się o nich pisać smile i ten wątek to nie jest żadna kpina, bo wielu ludzi którzy pracowali jak i tych którzy pracują bardzo mile wspominają i mówią o naszym sklepie smile to forum nie jest stworzone tylko po to żeby się nawzajem opluwać!!
Obserwuj wątek
    • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 05.06.15, 16:40
      Coś nie widać tych wpisów o pozytywnych aspektach. Boją się albo po prostu tych pozytywów brak smile
    • castomaniak1 Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 06.06.15, 20:58
      Nikt się nie boi. Zawsze łatwiej mówić o czymś źle niż dobrze. Pozytywne aspekty pracy? Po pierwsze ludzie. Jest kilka czarnych owiec, ale ogólnie to naprawdę na sklepie jest fajny team. Po drugie myślę że, nasz sklep wygląda 1000 razy lepiej pod względem handlowym niż wcześniej. Jesteśmy jednym z najlepiej prezentujących się obiektów handlowych w okolicy. Kolejna rzecz to możliwość stosowania rabatów. Kiedyś kod 10 to była płachta na byka - byle nie używać! Porządek stanów magazynowych - ile zbędnych rzeczy się pozbyliśmy dzięki wyprzedaży. Kiedyś: schować na regał niech kwitnie. Klima - tyle lat mówili że nie da rady założyć klimatyzacji - a jednak można. Nowi pracownicy? To też był żart, a jak byli to WORK SERVICE. Możecie powiedzieć o naszej dyrekcji wszystko, ale raczej nie to, że niszczą sklep. Pewnym jest, że gdybyśmy zostali w miejscu w jakim byliśmy to teraz pewnie sytuacja była by jak w sklepie z tym samym kolorem: Karteczka na poradach i napis: "W celu kontaktu z doradca zadzwoń: 523526526, jestem na płytkach, ogrodzie, budowlance, sanitarce, drewnie, glazurze, albo w domu bo też mi się dwa dni wolnego należą." To tak z humorem powiedziane.
      • szakal2311 Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 06.06.15, 21:44
        Jeszcze wam przy dupach zamontują dzwoneczki!!
        • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 06.06.15, 23:29
          Jednak są jakieś pozytywne aspekty naszej pracy a to cieszy smile bo myślałem że sam tylko zaglądam na to forum na którym wszyscy piszą źle i narzekają. dlaczego lepiej narzekać i pisać źle? nie wstydźmy się pisać tych dobrych rzeczy! a co do prezentowania się na tle innych obiektów handlowych, to wyglądamy może nie najlepiej ale dobrze nawet na tle innych CASTORAM i to nie tylko w regionie smile a tak w ogóle to nie rozumiem czego się bać? tego żeby napisać coś pozytywnego?! jakie dzwoneczki nam zamontują? dzwoneczka to ty byś dostał takiego, że hoho jakbym Cię miał na talerzu smile tak z humorem powiedziane.
    • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 07.06.15, 09:42
      Ocho, powstał ekstra profil castomaniak1 służący do wypisywania pochwał smile Czy za tym też stoi M.Sz?
      • castomaniak1 Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 07.06.15, 17:19
        Powstał ekstra profil? Po pierwsze samo się nic nie powstało, tylko ja go założyłem/am, a po drugie stosowanie zasady kto nie z nami to przeciwko nam jest do luftu wink Co do wyglądu sklepów pod względem handlowym, może lepiej prezentuje się OBI w M1, no ale oni mają inna politykę cenową. Sprzedać mniej na dużej marży. Nie oszukujmy się nie jesteśmy nowym sklepem, w którym można jeść z podłogi, ale walczymy ^^ smile
        • saj-ek Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 07.06.15, 21:49
          Świetnie to napisałeś, nie jesteśmy nowym sklepem a więc powinniśmy o niego dbać, remontować, odnawiać, konserwować. I tu musiał bym odesłać do wątku skasowanego w którym wielokrotnie podniesiono, że w imię oszczędności dyrekcja nie dba co dziś skutkuje turbo a w dalej będzie skutkowało ruiną. Namiastkę już mieliśmy za rządów JJ (faktycznie wtedy rządził ówczesny DGL ) też się dokręcało śrubę i efekty zbieraliśmy długo. No ale pewnie to nie dzisiejsi władcy będą się tym martwić. Więc bawmy się dziś a jutro ze szczęścia... urlop na żądanie smile (oczywiście mam na myśli fetę na cześć Lecha nie firmy)
          • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 09.06.15, 22:53
            jakoś drogi saj-ku nie wziąłeś tego urlopu na żądanie nawet na cześć KOLEJORZA, więc pewnie taki sam z ciebie kibic jak pracownik, więc po co tak pisać?! i tak samo jak KOLEJORZ jest wielki, może nie sportowo ale kibicowsko napewno! tak samo nasz sklep może być taki tylko my musimy tego chcieć smile
            • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 11.06.15, 18:38
              A co? Wizytę w pracy zacząłeś od sprawdzenia w dziale kadr kto ma urlop na żądanie? A co do sklepu to wielki on już był a teraz popada w ruinę a o mały włos popadł by i w dosłowną gdy by kilka dni temu spłonął.
              • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 11.06.15, 21:47
                a gdzie u nas jest dział kadr? smile nie popada w żadną ruinę po czym to wnosisz???
                • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 12.06.15, 10:28
                  Dział kadr to się tak mówi o tych co zajmują się sprawami pracowniczymi, między innymi rozliczaniem czasu pracy. Zawsze myślałem, że u nas ktoś to robi. Wiemy doskonale, że nie robią tego te śmieszne pikacze. Skoro takiej osoby nie ma to będzie to świetna wiadomość dla PIP. Acha dziś mam popołudniówkę smile Miłego szukania smile
                  • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 12.06.15, 21:21
                    sprawami pracowniczymi to ok, ale od rozliczania czasu pracy jest planQ i odpowiedzialni są KD! śmieszne pikacze też są potrzebne do pewnych spraw choć nie liczą twojego czasu pracy. nie muszę szukać smile
                    • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 12.06.15, 23:50
                      Musisz musisz smile Zapewniam gorąco smile
                  • saj-ek Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 24.06.15, 07:52
                    Szyjący- ostatnio pikacze są głównie po to by sprawdzać kto gdzie chodzi, szczególnie kto na górę wchodzi a później na forum pisze smile Zablokowali wszystkie karty i wprowadzali od nowa. Oni mają od jakiegoś czasu fobię na punkcie jednej osoby i to doskonale widać a bardziej słychać. Skwituję to tak: Niewinny nie ma się czego bać.
                    • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 24.07.15, 00:04
                      masz rację, założyciel wątku zamilkł smile Mowę mu odjęło. W naszym obozie nie ma już pozytywów
                      • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 26.07.15, 23:52
                        jaką kurwa mowę jak swoja firmę nazywasz obozem! jest dużo pozytywów w naszej cascie tylko trzeba je chcieć dostrzegać! a skoro nazywasz naszą pracę obozem to żałuję że nie urodziłeś tak z 70 lat temu wtedy mógłbyś powiedzieć o swojej pracy obóz i wiesz co by z tobą było może komin a może by cię zajebali smile więc nieźle porównujesz?! jak się nie podoba to wypierdalaj, sory ale komina nie mamy smile i uważam że w dupach się poprzewracało co niektórym co tu piszą!!! taka praca w wolnym kraju, nikt Cię do niczego nie zmusza, zawsze możesz zmienić na inną smile
                      • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 26.07.15, 23:56
                        co to znaczy dla ciebie niewinny? bo kurwa skoro jedziesz na swoją firmę, naszą firmę jaką jest ta castorama to ty jesteś winny! bo nikt nie sra w swoje gniazdo!!! więc se kwituj jak chcesz i turlaj dropsa dziwko smile
    • michal19807 Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 27.07.15, 06:53
      Pułkowniku z UB ! Całkowicie skretyniałeś w tej firmie nie dość że widzisz to czego nie widzą inni to jeszcze zabraniasz im własnych poglądów .Każdy pracujący w tej firmie ma prawo do własnej oceny na jej temat jedni mogą twierdzić że jest super a inni że syf kiła i mogiła a Ty nie masz prawa im tego zabraniać ani decydować gdzie mają pracować za ile ,mogą sobie narzekać i pracować dalej dopóki nie łamią prawa .Ja nie trawie wszystkich pułkowników na świecie mam do nich wstręt ale to nie znaczy ze idąc do pracy jak zobaczę pułkownika na ulicy to mam mu nasrać na buty albo zrobić dodatkowe 10 km aby się z nim nie spotkać na ulicy ma prawo chodzić gdzie chce ,tyle w temacie.
      • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 27.07.15, 10:30
        Ocho, Trepa nam poniosło smile Brawo. Tak właśnie zachowuje się cała nasza dyrekcja. Srają właśnie we własne gniazdo z regionem na czele. Od pół roku w naszej firmie zaniedbuje się wszystko w imię cięcia kosztów. Waliły się już rusztowania, były pożary, powodzie ciekawe co nam jeszcze zgotujecie. A ty zuberek wyrażaj się kulturalniej. Nie jesteś na kompanii. Jak chcesz ładnych wpisów to zacznij zmiany od siebie. Buźka na drogę smile Cóż, czas by PIP naszą firmę odwiedził smile
        • plk.zuber Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 27.07.15, 21:32
          Ja nikomu nie zabraniam mieć własnych poglądów i wyrażania własnej oceny, bo mamy wolność słowa. Ale jeśli ktoś pisze takie rzeczy o firmie w której pracuje i zarabia na chleb to nie jest normalne! pracuję z wami i nikt tak nie mówi a tu wylewacie gorzkie żale, może jesteście dobrymi pracownikami, może ja też jestem a może nie smile i mnie nie poniosło po prostu trzeba być lojalnym wobec swojego pracodawcy, bo on nam daje pracę a my ja wykonujemy! i jeśli nam się nie podoba to zmieniamy! i nie ma żadnych zaniedbań w naszej firmie i żadnego cięcia kosztów w imię tego żeby coś zaniedbywać ( są cięcia ale nie takim kosztem ) nie chcę ładnych wpisów tylko normalnych bo z tego co widzę w pracy to jesteście jakimś marginesem, który chce przez pisanie zdyskredytować naszą dyrekcję!! może ja też nie uwielbiam naszego DSa i nie liżę mu dupy ale to mój dyrektor i robi dużo dobrego choć uważacie inaczej? nie skretyniałem w tej firmie choć może stanowisko mam nie najlepsze smile widzę to jak jest i choć się zmienia to nie osądzam! bo czasy się zmieniają smile
          • szyjacy_buty Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 28.07.15, 09:27
            Słuchaj adwokacie dyrekcji. Czego się spodziewasz, że wstanie ktoś i powie co mu się nie podoba? Przy pierwszej okazji wyleci. Sam o tym doskonale wiesz. Tutaj przynajmniej można wygarnąć co boli z pełną świadomością, że góra to czyta i co ważne trzęsie tyłkami. Oni przecież nawet siebie nie oszczędzają. Jak tylko DGL poszedł na L4 to DS natychmiast zaczął mu tyłek rąbać i przypisywać mu wszystko co złe. Och ta śpiewka aż jest nudne: ja bym to zrobił ale B. nie daje kasy. Mhm, głupiemu smile Koledzy smile No ale to widocznie taka szkoła w tej firmie, że wszystko zrzuca się na nieobecnego. Przykre ale prawdziwe. PS. Cieszę się, że stażysta P.M. wreszcie odszedł bo ten sympatyczny człowiek absolutnie nie pasował do tej kliki.
            • szakal2311 Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 28.07.15, 11:58
              Brawo za tą odpowiedż !!
              Masz racje ten pułkownik Zubek to dobrze znane IP od 3 lat!
              A wiem dobrze , że dzięki temu forum trzęsą tam na górze dobrze d.. , bo te wszystkie wpisy są na bieżąco archiwizowane i przedstawiane odpowiednim organom państwowym w tym Sądy Pracy , który tego typu lektura pozwala na wyrobienie sobie negatywnej opinii o tej firmie!!
            • zubrow Re: 8003 nasz fajny sklep i jego pozytywne aspekt 02.08.15, 23:22
              w myśl starej żuczej zasady w kupie raźniej,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka