Dodaj do ulubionych

Mapowanie, spór i takie tam.

11.09.15, 18:20
Witam.
Mam kilka pytań do związkowców i liczę na merytoryczną dyskusję.
1. Kto zyskuje na waszej walce z Casto?
Bijecie się o te podwyżki już tyle czasu a efektu żadnego. Każdy ma ręce czyste. Casto bo chciała coś tam dać. Wy bo chcecie coś tam wywalczyć. A po dupie jak zwykle dostają ludzie, którzy wraz robią za tą samą stawkę.
2. Co ma dać ta nowa siatka wynagrodzeń?
Od samego początku wszyscy u mnie wiedzieli, że każdy dostanie najniższy możliwy próg zarobkowy odnośnie stopnia.
3. Obiecaliscie spotkanie na Grochowskiej czy tylko mi się zdawało?

Teraz kilka słów ode mnie.
Według mnie robicie sobie jaja. Nie zależy wam na pracownikach absolutnie. Czemu tak uważam? Bo według mnie gdyby tak było to wzielibyscie te 4,5% teraz i w następnym roku powalczyli o te np 2%. Waszym sposobem nikt nie ma nic i tylko casto się cieszy.
Widać to choćby po tym plakacie casto news gdzie z dumą oswiadczaja że już ponad 3600 pracowników jest zadowolonych z nowej siatki.
Tylko ze jak policzyć to inaczej to około 30-40% całej załogi. Innymi słowy wszystkie swiezaki co dostały wyrównanie. No ekstra.
Dostałem eksperta i zarabiam 200 PLN więcej niż ten co robi od tygodnia.
Co do samej siatki. Przecież to śmiech na sali jest. Większość ludzi dostała doświadczonego. Ludzi z nawet 10 letnim stażem. Co to wnioslo do firmy oprócz rozgoryczenia pracowników? Może zdradzicie jaki był tego sens bo nie ogarniam.
Nowy sklep casto wola park. Co to ma być?
Rozumiem że to nowy format i bla bla bla ale ta sama firma jednak. Czemu tam zastępca kierownika na start dostaje 4500 brutto??? U mnie mój kierownik z wieloletnim doświadczeniem tyle nie ma.
I niby firma kasy nie ma? Nie widzicie tego?
Nie wiem co teraz robicie bo szczegóły znają tylko związkowcy niestety. Wstąpić do was trzeba w ciemno bo spotkać się z wami nie da rady.
Zróbcie w końcu coś sensownego dla ludzi to będziecie mieli chętnych. Na chwilę obecną każdy ma to gdzieś bo nie robicie nic.

@ szakal
Bardzo cie proszę o nie zabieranie głosu. Wszyscy już doskonale wiemy, że to żółty związek itd. Ja chciałbym merytorycznie podyskutować a nie obrzucac się inwektywami.
Obserwuj wątek
    • kleberg Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 08:09
      Niestety się z Tobą zgadzam odnośnie mapowania.
      Ludzie są rozgoryczeni i czują się oszukani.
      Jak to jest ze nowi dostali 200zl więcej na start,a większość starych pracowników nie dostało nic, a jeżeli już to 50zl żeby podciągnąć do doświadczonego.
      Kiedyś inaczej traktowalo się pracowników w tej firmie.
      I pomyśleć że to my wszyscy pracujemy na ich wypłaty.
    • szakal2311 Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 10:25
      O czy ty chcesz dyskutować??
      Jak wszystko jest tutaj napisane we wcześniejszych postach odnośnie twoich pytań !
      I twoje dociekania tutaj prawdy nie mają sensu bo i tak będą pisać te ściemy , które wam wciskają systematycznie a wy wszystko łykacie .
      Nic nie zmienicie w tym molochu , dopóki nie zmieni się ten rząd a po wyborach jesiennych do tego dojdzie i wreszcie wezmą się za te markety i wtedy dopiero Związek Zawodowy coś będzie mógł obecnie ten Związek to dba o swoje stołki i dzięki wam mają pracę bo są potrzebni pracodawcy do zagrywek dzięki którym nic nie zyskacie !!!!
      Ps. Ale dzięki za ten wpis , bo to kolejny do kolekcji w Sądzie!!!
      • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 10:53
        Oj szakal. Straszysz i straszysz a nic nie zrobiłeś i nie zrobisz.
        Daj sobie spokój chociaż w tym wątku. Twoje zdanie już znam.
        Teraz chce poznać co związek ma na ten temat do powiedzenia. Czy w to uwierzę czy nie to już moja sprawa.
        A tak na marginesie to rząd gówno zrobi. Już poprzednio pisałeś że tylko wybory minął i podatek naloza. Minęły i cisza. Tak będzie i tym razem.
        Myślisz że ktokolwiek z lobby przejmuje się twoimi wpisami czy straszeniem sądem? Tam w grę wchodzą miliardy i ty myślisz że coś zmienisz jako ostatni sprawiedliwy.
        Proszę Cię ponownie. Daj spokojnie podyskutować w tym wątku.
    • dorobotydoroboty Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 15:55
      witam,

a wolałbyś aby nikt nie walczył o podwyżki. Chcesz przyjąć propozycję centrali od ręki 2 lub 3%?
      A liczyłeś ile to jest? Dostaniesz 75 zł brutto? No to faktycznie zajebista podwyżka. A w przyszłym roku usłyszysz że już dostałeś ostatnio podwyżkę jak zapytasz.
      Jeśli uważasz że podwyżki będą co rok to się grubo mylisz. My nie jesteśmy pielęgniarkami co chcą 1500zł w 3 lata a dostały propozycję 1600 w 4 lata. Ty masz propozycję 75 zł na kilka lat. Zastanów się.
      Co do mapowania to raczej wyraźny sygnał : liczą się Ci co mają niskie stawki, nie doświadczeni. Firma woli mieć 5 swieżaków za 2300 niż 2 za np. 3000 pln.
      Bo w dobie centralizacji gdzie centrala wie lepiej jak i czym oraz w jakich cenach handlować nie potrzeba doświadczenia tylko ludzi do roboty co towar dołożą i ceny do niego.

pozdrawiam
      • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 16:54
        No i tu pojawia się pierwsza niezgodność lub niedopowiedzenie.
        Ja znam wersję, że miało by to być z całości uposażenia. Czyli nie z mojej wypłaty a z tego co casto przeznacza na wypłaty. Jak więc w końcu jest? Czy pensje DS itd też się w to wliczają?
        Niestety od dawna widzę trend na dokładacza towaru. Jakieś chore ruchy z agencjami pracy itd. To ma chyba na celu to aby doświadczeni pracownicy sami się pozwalniali aby zaoszczędzić na odprawkach.
        Nie szanuje się ani nas ani naszej wiedzy i umiejętności.
        Co do centralizacji to się zgodzę. Już nawet kiedyś próbowano tego w Polsce za komuny. Jak to się skończyło to chyba większość wie.
        Ktoś tam na górze chyba zapomniał, że firma na pracownikach stoi a jak się bije we własne nogi to się długo nie postoi.
        Coraz częściej słyszę narzekania klientów na obsługę, która nic nie wie. I niestety mają rację. Te 10-15% doświadczonej załogi nie wyrobi na wszystko. Zwłaszcza jak muszą robić za siebie, za agencyjnych i za tych nowych, którym się w większości nic nie chce.
        Gwoździem do trumny jest myśl, że oni mają nie wiele mniej.
        • szakal2311 Re: Mapowanie, spór i takie tam. 12.09.15, 22:12
          Zadaj pytanie kto zatrudnia tych pracowników tymczasowych ??
          Kto na tym korzysta i co z tego ma ??
          Znam ten mechanizm , na czym polega zatrudnianie tych agencji i pamiętaj jedno nikt tego nie robi za friko!
    • castosolidarnosc Re: Mapowanie, spór i takie tam. 13.09.15, 17:18
      Cześć.

Odpowiem na Twoje pytania choć wolałbym porozmawiać telefonicznie do czego Cię zapraszam : 663881545 - Wojtek przewodniczący NSZZ Solidarność w Castorama Polska.
      Jak widzisz dyskusja tu nie ma sensu. Możesz prosić a Szakal i tak swoje wie !

> Mam kilka pytań do związkowców i liczę na merytoryczną dyskusję.
      > 1. Kto zyskuje na waszej walce z Casto?
      > Bijecie się o te podwyżki już tyle czasu a efektu żadnego. Każdy ma ręce czyste
      > . Casto bo chciała coś tam dać. Wy bo chcecie coś tam wywalczyć. A po dupie jak
      > zwykle dostają ludzie, którzy wraz robią za tą samą stawkę.
      EFEKT JEST TAKI ŻE NA DZIEŃ DZISIAJ PODWYŻKI WYNIOSĄ 3,5% , A GDYBY NAS NIE BYŁO TO DOSTALIBYŚCIE 2% I PO SPRAWIE - TAKA BYŁA PIERWSZA PROPOZYCJA PRACODAWCY I NIBY ICH MAKSYMALNE MOŻLIWOŚCI!
      > 2. Co ma dać ta nowa siatka wynagrodzeń?
      > Od samego początku wszyscy u mnie wiedzieli, że każdy dostanie najniższy możliw
      > y próg zarobkowy odnośnie stopnia.
      TU PYTANIE ZADAJ PRACODAWCY - POSTARAŁEM SIĘ TO WYTŁUMACZYĆ W WĄTKU PT."MAPOWANIE ii ETAP"
      > 3. Obiecaliscie spotkanie na Grochowskiej czy tylko mi się zdawało?
      GDYBYM COŚ CI OBIECAŁ TO BYM BYŁ! SPOTKANIA Z PRACOWNIKAMI W RAMACH GODZIN OTWARTYCH SĄ ORGANIZOWANE , W WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓW KORZYSTAMY Z POMOCY PRACOWNIKÓW KOMISJI KRAJOWEJ LUB REGIONALNYCH DZIAŁÓW ROZWOJU NSZZ SOLIDARNOŚĆ POLSKA. WSZYSTKO JEST USTALANE W HARMONOGRAMACH I NA ICH PODSTAWIE SĄ ORGANIZOWANE SPOTKANIA. FAKTEM JEST ŻE W WARSZAWIE DWA SPOTKANIA NIE DOSZŁY DO SKUTKU PONIEWAŻ PRACOWNIKOM DZIAŁU ROZWOJU RAZ WYPADŁO COŚ WAŻNEGO A RAZ NIE DOJECHALI NA CZAS ! ZA CO PRZEPRASZAM JEŚLI CZUJESZ SIĘ WPROWADZONY W BŁĄD.

> Teraz kilka słów ode mnie.
      > Według mnie robicie sobie jaja. Nie zależy wam na pracownikach absolutnie. Czem
      > u tak uważam? Bo według mnie gdyby tak było to wzielibyscie te 4,5% teraz i w n
      > astępnym roku powalczyli o te np 2%. Waszym sposobem nikt nie ma nic i tylko ca
      > sto się cieszy.
      GDYBY NIE ZALEŻAŁO NAM NA PRACOWNIKACH TO BYŚMY NIE WALCZYLI TYLKO WZIĘLI 2% I CHWALILI SIĘ TYM ŻE TO NASZ SUKCES ! FAJNIE ŻE PISZESZ ALE NIE DO KOŃCA MASZ POJĘCIE CO SIĘ DZIEJE ! 4,5% TO NASZA PROPOZYCJA NA KTÓRĄ PRACODAWCA NIE MA ŚRODKÓW ! PO OSTATNIM SPOTKANIU ZESPÓŁ NEGOCJACYJNY PO KONSULTACJI ZE ZWIĄZKOWCAMI PODJĄŁ DECYZJĘ ŻE ZGADZAMY SIĘ NA PODWYŻKI 3,5% POD WARUNKIEM SPEŁNIENIA KILKU WARUNKÓW, JEDNYM Z NICH GWARANCJA ZE STRONY PRACODAWCY DO PODJĘCIA NEGOCJACJI PŁACOWYCH OD CZERWCA 2016 ! CAŁOŚĆ STANOWISKA ZNAJDZIESZ TU www.facebook.com/solidarnosc.castorama

> Widać to choćby po tym plakacie casto news gdzie z dumą oswiadczaja że już pona
      > d 3600 pracowników jest zadowolonych z nowej siatki.
      > Tylko ze jak policzyć to inaczej to około 30-40% całej załogi. Innymi słowy wsz
      > ystkie swiezaki co dostały wyrównanie. No ekstra.
      > Dostałem eksperta i zarabiam 200 PLN więcej niż ten co robi od tygodnia.
      I TU KOLEJNY BRAK TWOJEJ WIEDZY, EKSPERT OD ŚWIEŻAKA ZARABIA 400 ZŁ WIĘCEJ I TO TEŻ DZIĘKI NAM , BO TO MY ZWIĘKSZYLIŚMY PROGI DLA DOŚWIADCZONEGO I EKSPERTA NA SPOTKANIU W CIESZYNIE! A GDYBY NAS NIE BYŁO TO RÓŻNICA BYŁA BY TAKA O JAKIEJ PISZESZ ! CO DO 3600 ZADOWOLONYCH Z MAPOWANIA TO NIEZŁY CHWYT , BRAKUJE ZAPISU ŻE PENSJA TYCH 3600 PRACOWNIKÓW WZROSŁA ŚREDNIO O PONAD 7%. TYLKO ŻE NA TE PONAD 7% NAJWIĘKSZY WPŁYW MAJĄ ŚWIEŻAKI I ZASTĘPCY Z CIESZYNA !

> Co do samej siatki. Przecież to śmiech na sali jest. Większość ludzi dostała do
      > świadczonego. Ludzi z nawet 10 letnim stażem. Co to wnioslo do firmy oprócz roz
      > goryczenia pracowników? Może zdradzicie jaki był tego sens bo nie ogarniam.
      JA TEŻ NIE OGARNIAM - TROSZKĘ WYJAŚNIAM W WĄTKU O II ETAPIE MAPOWANIA. NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ ŻE WIĘKSZOŚĆ DOSTAŁA DOŚWIADCZONEGO ! WIĘKSZOŚĆ DOSTAŁA POCZĄTKUJĄCEGO , ZNAM NAWET PRZYPADEK - 10 LAT PRACY DORADCA TECHNICZNY PRZYPISANY NA DORADCĘ HANDLOWEGO POCZĄTKUJĄCEGO ! CO TY NA TO ?

> Nowy sklep casto wola park. Co to ma być?
      > Rozumiem że to nowy format i bla bla bla ale ta sama firma jednak. Czemu tam za
      > stępca kierownika na start dostaje 4500 brutto??? U mnie mój kierownik z wielol
      > etnim doświadczeniem tyle nie ma.
      Z TYM KIEROWNIKIEM TO CHYBA ŚCIEMA ! A SKORO PRACODAWCA WPROWADZA NOWY SCHEMAT TO NIE BĘDZIEMY GO BLOKOWAĆ BO ZASTĘPCY MAJĄ TAM ZARABIAĆ PO 4500!
      A TAK DLA TWOJEJ WIADOMOŚCI TAM ZASTĘPCÓW NIE BĘDZIE TYLKO KIEROWNICY!

> I niby firma kasy nie ma? Nie widzicie tego?
      JA WIDZIAŁEM BILANS I FIRMA KASĘ MA.

> Nie wiem co teraz robicie bo szczegóły znają tylko związkowcy niestety. Wstąpić
      > do was trzeba w ciemno bo spotkać się z wami nie da rady.
      INFORMACJE PRZEKAZUJEMY NA NASZYM PROFILU NA FB www.facebook.com/solidarnosc.castorama POCZYTAJ A BĘDZIESZ NA BIEŻĄCO ! SPOTKAĆ NAM SIĘ BĘDZIE TRUDNO , A O SPOTKANIACH BĘDĘ INFORMOWAŁ NA FB ! ŻEBY NIE BYŁO W CIEMNO MOŻESZ ZADZWONIĆ 663881545 TAK JAK TO ROBIĄ INNI !

> Zróbcie w końcu coś sensownego dla ludzi to będziecie mieli chętnych. Na chwilę
      > obecną każdy ma to gdzieś bo nie robicie nic.
      SENSOWNEGO ? PRZYSTAJEMY MA PODWYŻKI 3,5% , ZWIĘKSZONE Z PUŁAPU 2%
      ZMIENILIŚMY SOCJAL - GDZIE TERAZ WSZYSCY MOGĄ SKORZYSTAĆ Z DOFINANSOWAŃ , FAKT CZĘŚĆ PRACOWNIKÓW JEST STRATNA, ALE TYLKO TA KTÓRA MA DWÓJKĘ LUB WIĘCEJ DZIECI . ALE PATRZĄC NA PROPORCJE ZYSKU 7000 PRACOWNIKÓW ZYSKAŁO A MOŻE Z 1000 STRACIŁO , ALE NIEWIELE, TO JEST CHYBA COŚ DOBREGO !
      CHCEMY REAKTYWOWAĆ CASTO-CUP ! WSTĘPNA ZGODA JEST
      NIEBAWEM WEŹMIEMY SIĘ ZA ODZIEŻ I BHP
      A CZY LUDZIE MAJĄ NAS GDZIEŚ : PO 14 MIESIĄCACH DZIAŁALNOŚCI OBJĘLIŚMY DZIAŁALNOŚCIĄ 27 SKLEPÓW :ZGORZELEC, WAŁBRZYCH, GDAŃSK OSOWA, LEGNICA, JELELENIA GÓRA, LUBLIN, RZESZÓW, WROCŁAW BIELANY, WROCŁAW GRANICZNA, WROCŁAW MAGNOLIA, WROCŁAW KORONA, ŻORY, SZCZECIN WIOSENNA, SZCZECIN POŁUDNIOWA, KALISZ, KRAKÓW ZAKOPIANKA, MIŃSK MAZOWIECKI, STARGARD SZCZECIŃSKI, RACIBÓRZ, KIELCE, OPOLE, NOWY TARG, ŁÓDŹ 2, ŁÓDŹ 3, GDAŃSK OLIWA, OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI, TARNOWSKIE GÓRY,
      WIĘC UWAŻAM ŻE NIEŹLE ! TY ?

WIĘC BIORĄC POD UWAGĘ POWYŻSZE DOBRZE ŻE POWSTAŁY ZWIĄZKI ZAWODOWE W CASTO , CHOĆ W PISMACH PRACODAWCY KTÓRE WISZĄ NA TABLICACH INFORMACYJNYCH TO WINNI WSZYSTKIEGO ZŁEGO JESTEŚMY MY ! A NIE TAKA JEST PRAWDA. UBOLEWAM NAD TYM ŻE ZWIĄZKI NIE POWSTAŁY Z 5 LAT TEMU , MOŻE DZIŚ BYŁO BY NAM LEPIEJ I TYLU DOBRYCH I DOŚWIADCZONYCH PRACOWNIKÓW NIE ODESZŁO BY Z TEJ FIRMY !
      • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 14.09.15, 16:04
        No widzisz a u mnie swego czasu pojawiła się informacja ze casto chce dać 4,5 a wy się upieracie przy 6.
        No ale ok.
        Nie mniej nadal nie wiadomo jak to będzie dzielone i z czego.

Co do zarobków.
        Opieram swoją wiedzę na tym co widzę, słyszę itd. Na czymś co jestem w stanie zweryfikować.
        Tak więc w tym przypadku jeśli wiem ze świeży ma 2500 a ja 2700 to z tego co mnie w szkole uczyli, wychodzi różnica 200.
        Podobnie jest z tym kierownikiem.
        A czemu tak jest z kierownikiem to pytaj Pana M. z Łodzi.

Chciałbym napisać, że jaja sobie robię ale niestety nie mogę.
        Boli to że po x latach przepracowanych dla firmy traktuje się mnie jak złodzieja i kombinatora. Kogoś komu trzeba patrzeć na ręce.
        Zdanie o pracownikach pięknie oddaje ta piramida zaangażowania.

Na marginesie.
        Skoro firma przedstawia was jako tych złych (czyli rozmija się z prawdą) to czemu uważacie że wam przedstawia prawdziwy obraz. Konkretnie tego co dzieje się na sklepach.

Ok. Może faktycznie coś robicie ale brakuje o tym informacji. Nie mam i nie zamierzam mieć fb a poza tym uważam że fb nie jest miejscem na dzielenie się takimi informacjami. Czemu sobie strony nie zalozycie?
        • castosolidarnosc Re: Mapowanie, spór i takie tam. 14.09.15, 18:43
          Świeżak ma 2300 , a zarząd nigdy nie chciał dać 4,5%.
          FB nam wystarczy do przekazywania informacji , a żeby wiedzieć co się dzieje nie musisz zakładać profilu.
          Piramida wygląda ładnie , ale tylko na obrazku. A obraz tego co się dzieje na sklepach to my przedstawiamy firmie a nie firma nam. Bo to my jesteśmy na dole a oni są oderwani od sklepowej rzeczywistości.
          • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 14.09.15, 21:53
            Paradoksalnie obaj mamy rację.
            Swiezak ma 2300 ale u mnie jest taki co ma 2500. Czemu to nie wiem. Jak wielu takich jest to jeszcze nie wiem.
            Ja mam wrażenie że zarząd już dawno stracił kontakt. Nie tylko ze sklepami ale nawet z rzeczywistością.
            Na nas się oszczędza podczas gdy przez magazyn centralny mamy straty na kilkadziesiąt tysięcy. Towaru nie ma bo centralny się nie wyrobil. W ofercie prawie sam chińczyk. Itp itd.
            Niestety widzę że firma schodzi na psy. To trochę boli gdy się wlożylo tyle pracy w jej zbudowanie.
            Eh znowu się wyżalam.
            • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 18.09.15, 16:15
              Ok. Kilka pytań do ludzi będących w temacie. Może wy przetlumaczycie mi ten bełkot z polskiego na nasze.

Mamy te 3,5% no i ok. Ale to 3,5% czego?
              Masa wynagrodzeń to ładnie brzmi ale nie definiuje niczego. Od czego to liczyć?
              Mojej masy? Sklepu masy? Spółki masy?

Będzie to przyznawane w oparciu o z góry przyjęte kryteria.
              Wytlumaczcie mi jak można skategoryzowac "pasję do klienta "? Kilka innych rzeczy również ale to mnie zauroczylo.

Czy do tej masy będą wliczane pensje swiezakow, którzy dostali podwyżki czy to się nie wlicza?
              Czy to będzie liczone uznaniowo czy jak w końcu?
              • dorobotydoroboty Re: Mapowanie, spór i takie tam. 18.09.15, 19:09
                3,5% kwoty przeznaczonej na wynagrodzenia w sieci. Każdy sklep waży inaczej wiec i kasa na poszczególne będzie inna. A z tego teoretycznie Ty dostaniesz 3,5% swojej pensji. Słyszałem że niestety ale podwyżki świeżakow będą wliczone w 3,5% wiec dla innych pracowników pula będzie o tyle mniejsza. Firma i tak nie straci na tym bo place wpływają na ebit sklepu (budżety kosztowe nie są aktualizowane ) wiec jeśli sklep zrobi turbo to będzie premia mniejsza bo koszty większe. Wiedzą co robią. Do tego centrala zje swoją część 3,5% masy i znów mniej do podziału.
                • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 18.09.15, 23:18
                  Czyli jeśli by było tak jak piszesz to dupa a nie podwyżka. Po co więc zapis że tylko ci co robią ponad 15 miesięcy? Jeśli podwyżki swiezakow się wlicza to notabene obejmuje to wszystkich.
                  To że nagle okaże się że w centrali zarabiają najmniej i im się najwięcej należy to chyba oczywiste. Jak dla mnie przynajmniej.
                  Firma i tak to sobie odbije tak jak piszesz.
                  Ta premia to moim zdaniem pic na wodę. Kto jest w stanie sprawdzić faktyczny lfl? A nawet jakby to wystarczy pożąglować słupkami i i tak wyjdzie tak jak centrala chce.
                  Ja już raz zostałem w ten sposób przerobiony gdy się okazało że wzielibysmy prawie po 4 pensje z turbo. Też była gadka o lfl i innych cudach.
                  Eh bajzel już z tym jest taki że chyba tylko Einstein byłby w stanie to wyliczyć.

Tak na marginesie.
                  Wiecie czemu NASA nie wysyła już w kosmos promów?

Bo wszyscy matematycy od nich glowia się nad sposobem księgowania w casto.
                • castosolidarnosc Re: Mapowanie, spór i takie tam. 18.09.15, 23:28
                  O wszystkim piszę tutaj
                  www.facebook.com/solidarnosc.castorama

Ale 2 sprawy wyjaśnię.
                  Pensja świeżaków jest wliczona do masy sklepu , ale też ich etat jest liczony do podziału na dział , więc im ich więcej na dziale tym więcej dla pozostałych.
                  Natomiast budżet kosztowy zapewne nie zostanie zaktualizowany , ale z tego co wiem premia turbo liczona jest rok do roku więc co by nie było koszty personelu względem zeszłego roku zapewne wzrosną o 3,5% na sklep ! Ponadto premia turbo z wcześniejszego kwartału pomniejsza następną turbinę bo też jest kosztem ! Czyż nie tak ?

• esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 19.09.15, 00:11
                    Tylko ja się zastanawiam czy to co dostali swiezaki odejmie się od tych 3,5? Bo coś mi mówi że casto tak zrobi.

Ciekaw jestem jak u mnie rozwiążą punkt o pasji w związku z ludźmi z nocek?
                    A jak na wszystkich pirtach w kraju?
                    To może być ciekawe doświadczenie.
                    Rozumiem że wszystkich zadowolić się nie da i wszystkiego przewidzieć ale wybrane kryteria pozwalają na ich dowolną interpretację.
                    • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 19.09.15, 00:18
                      Tak na szybko jeszcze jedno.
                      Podział masy na pulę pełnych etatów. No ok ale co z dziewczynami z kas gdzie większość robi na 3/4?
                      • castogorzow Re: Mapowanie, spór i takie tam. 20.09.15, 00:40
                        to jest chyba logiczne - 4 dziewczyny na 3/4 etatu dają 3 pełne etaty wink
                        • esox-esox Re: Mapowanie, spór i takie tam. 20.09.15, 00:50
                          Nauczyłem się już że słowo "logiczne" nie istnieje w słowniku casto.
                          Wiem jak to przeliczyć na pełne etaty ale to wcale nie oznacza że księgowa casto to wie.
                          Zdziwilbys się jakbyś zobaczył jakie durne pytania potrafią mailem przysłać.
                          • castogorzow Re: Mapowanie, spór i takie tam. 20.09.15, 11:48
                            No fakt - tu muszę przyznać Tobie rację. Logika skończyła się w tej firmie ładnych pare lat temu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka