gat45 Czy nie uważasz, że przez grzeczność dla innych 16.07.10, 16:21 mogłabyś powiedzieć, o co chodzi ? A jak nie chcesz, to rozstrzygać to sobie prywatnie z jedyną osobą, do której się zwracasz ? Odpowiedz Link
ave.duce O! Bardzo przepraszam :((((((((((((((((((((((((((( 16.07.10, 16:36 Za niebawem wyjaśnię. :p Odpowiedz Link
ave.duce Wyjaśnienie & przeprosiny > 16.07.10, 20:54 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,104529574,,Swolocz_.html?v=2 W tym wątku założyłam się z Mannym, że swołocze, które ukradły "napis" to katolicy, wziąwszy pod uwagę "prawdopodobieństwo" trafienia. Manny twierdzi, że nie. Jeżeli coś niejasno wyjaśniłam > można "dojaśniać". ps. przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni tym wątkiem i moim brakiem natychmiastowego "odkrycia" istoty sprawy. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.07.10, 16:31 Problem w tym ze watpie abysmy sie zgodzili co do skladu takiego sadu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.07.10, 16:38 Spróbujmy. Wybierzmy każde po jednym arbitrze i trzeciego wspólnego, ok? ps. muszę teraz spadać, zajrzę za dwie godziny, +/-. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.07.10, 16:46 Dobrze. Tylko watpie ze sie dogadamy co do tego trzeciego ;) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.07.10, 19:43 Z mojej strony proponuję Tw_Wielgusa. Na "wspólnego" arbitra > Jolę.Izę1, o ile się zgodzi. Co Ty na to? :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.07.10, 20:02 Ma nojego arbitra Tima a na wspolnego Paczule. Co Ty na to? :) Odpowiedz Link
manny-jestem Ok, zeby to sie nie przeciagalo w nieskonczonsc 16.07.10, 20:12 Powyzszy wpis byl taki ze zmruzeniem oka oczywiscie. Co do bezstronnego arbirtra. Jola.Iza bylaby dobrym wyborem w wiekszosci spraw. Jest w porzadku wobec mnie. Ja ja lubie. Niestety widzialem jej teksty o kosciele i nie moge oprzec sie wrazaniu ze takiej kwestii jej poglady troche kolorozywalyby sprawe. Wiec na swojego arbitra proponuje naprawde Tima, ale na bezstronnego wolalbym kogos o bardziej pozytywnym nastawianiu do katolikow. Znasz kogos takiego kto bylby do zaakceptowania przez Ciebie? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ok, zeby to sie nie przeciagalo w nieskonczon 16.07.10, 20:42 Manny, ponieważ TW wyjeżdża na urlop, mamy dwa tygodnie do namysłu. W tej chwili trudno mi kogoś wybrać. Przychodzi mi do głowy Olga_w_ogrodzie lub Leniwa_lady. Ale to tak na szybko, no i o ile byłaby zgoda. :p Odpowiedz Link
ave.duce ps. na marginesie > 16.07.10, 20:44 Uważam, ze Jola.Iza1 umiałaby się wznieść ponad. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: ps. na marginesie > 16.07.10, 20:48 Wielgus wyjezdza na te dwa tygodnie wiec daj mi sie czas zstanowic nad Jola albo alternatywa. Zgadzasz sie na Tima? Odpowiedz Link
tojajurek Zdanie odrębne ;) 16.07.10, 22:48 Jeżeli ta sprawa to nie efekt zagotowania szarych komórek z upału - to bardzo proszę o opisanie dla celów naukowych, jaki miernik poziomu katolickości zamierzają wystrugać strony sporu, a także komu i gdzie go wetknąć, aby pomiar mógł rozstrzygnąć spór. Znam kręgi, które zapłaciłyby każdą cenę za takie narzędzie. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: ps. na marginesie > 19.07.10, 14:24 Ave, Tim do drugiej polowy sierpnia nie jest zbytnio dostepny. Jestes w stanie poczekac z tym sadem jeszcze kilka tygodni? :) A co do trzeciego arbitra to przy calym duzym szacunku dla Joli jednak wolalbym kogos bardziej neutralnego w kwestiach Kosciola. Bylabys w stanie zaakceptowac Humbaka? Odpowiedz Link
ave.duce Re: ps. na marginesie > 19.07.10, 19:55 Jestem w stanie. Jak najbardziej, chociaż Humbaka dysputy o dogmatach gdzieś czytywałam ;) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: ps. na marginesie > 19.07.10, 21:04 To Wielgus , Tim i Humbak gdzies po 15 sierpnia. Odpowiedz Link
humbak Re: ps. na marginesie > 20.07.10, 10:03 Dyskutowałem o dogmatach nie raz.... a o co chodzi?:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: ps. na marginesie > 20.07.10, 12:45 Mogę znać bardzo dobrego laryngologa. :p Odpowiedz Link
humbak Re: ps. na marginesie > 20.07.10, 12:50 A potrafi postawić wirtualną diagnozę? Boję się Dróg Krajowych. Odpowiedz Link
ave.duce Re: ps. na marginesie > 20.07.10, 12:58 Drogi... Ok, obejdzie się bez, będzie taniej w gratisie > :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jeżeli bedzie Timek to ja się zgłaszam 16.07.10, 20:43 na ochotnika, na arbitra Ave, a co? Jestem pozytywnie nastawiony do katolików, trochę jakby mniej do tych ultras spod znaku toruńskiego szatana, ale myślę, iż to mnie nie dyskwalifikuje. Jedna tylko uwaga techniczna, nie będzie mnie przez następne dwa tyg. wiec sprawa musi poczekać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:15 Problem równouprawnienia płci. :p Odpowiedz Link
humbak Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:21 Bo dochodzimy do parytetów. Ja się boję feministek:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:23 Nie jestem za parytetami w TAKIM wydaniu ;) A feministka to kto, wg Ciebie? :p Odpowiedz Link
humbak Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:28 > Nie jestem za parytetami w TAKIM wydaniu ;) A w JAKIM? > A feministka to kto, wg Ciebie? Zwolenniczka zwiększania praw kobiet za pomocą regulacji prawnych. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:46 A to tajemnica. No to jestem. (gdyby nie to, to do tej pory nie wolno byłoby kobietom, np., głosować. Zresztą JKM dalej twierdzi, że to całkiem nieuzasadniony dar. :p Odpowiedz Link
humbak Re: Manny, powstał inny problem! 21.07.10, 07:08 Do pewnego momentu były potrzebne gdy chodziło o likwidację głupich ograniczeń. Tyle że takowych już nie ma a one nadal są. Co do Korwina, to to jego twierdzenie nie jest do końca logiczne. Twierdzi (zgodnie z prawdą zresztą) że sporo kobiet nie interesuje się polityką i głosuje na nieloginczych podstawach. Tyle że masa mężczyzm też się nie interesuje poważnie, a głosuje i z tym Korwin nic zrobić nie proponuje. Nie kojarzę czy parytet majątkowy jest wśród jego postulatów, ale ten przecież wcale by nie pomógł w tym względzie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powstał inny problem! 21.07.10, 13:41 humbak napisał: > Do pewnego momentu były potrzebne gdy chodziło o likwidację głupich ograniczeń. Zgoda. > Tyle że takowych już nie ma a one nadal są. ? One? To znaczy? > Co do Korwina, to to jego twierdzenie nie jest do końca logiczne. Twierdzi (zgo > dnie z prawdą zresztą) że sporo kobiet nie interesuje się polityką i głosuje na > nieloginczych podstawach. Tyle że masa mężczyzm też się nie interesuje poważni > e, a głosuje i z tym Korwin nic zrobić nie proponuje. Nie kojarzę czy parytet m > ajątkowy jest wśród jego postulatów, ale ten przecież wcale by nie pomógł w tym > względzie. JKM ma poglądy "własne", jakie jemu pasują w danym momencie. Sam się wykreował na "liberała", którym nie jest. Jest większym zamordystą od niejednego "prawo/lewo/skrajniaka". :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:18 Oj give me a break. Sama wybralas Wielgusa. W tym tez bedziemy musieli sie bawic w politycznie poprawne limity zatrudnienia?? Jak przeszkadza to przyznaj ze przegralas zaklad i bedzie po ptokach. :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:24 Chciałbyś! Nie przyznam, bo nie przegrałam > wmanewrowałeś mnie ... ps. przecież żartuję, Manny, litości! :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, powstał inny problem! 20.07.10, 13:28 Zartujesz czy otwierasz sobie furtje do apelacji? :) Odpowiedz Link
ave.duce Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 06.08.10, 16:48 Pan WT już jest. Reszta należy do Ciebie. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 10.08.10, 12:12 Otóż to właśnie co słychać, bo chciałbym zadebiutować w roli arbitra i od dwóch tygodni szkolę swój obiektywizm i poleruję bezstronność. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 11.08.10, 11:01 Nie ustawaj w robocie! ps. dali w krzaki?! ;) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 11.08.10, 13:48 Napisze do Tima i Humbaka. A co z moja prosba aby arbitraz odbyl sie na bezstronnym forum? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 11.08.10, 17:54 A czyż jest b. bezstronne niż to? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 11.08.10, 19:30 Wg mnie > nie ma. Dlatego jestem ciekawa, co Manny wykombinował. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 11.08.10, 19:31 Forum Ziutka? A jesli dla Ciebie tamto nie jest bezstronne to moze Duch Dnia Dzisiejszego jesliby sie Ka.mu zgodzila. Nie psize tam, ale zagldalem i nie mialbym problemu z tamtym venue. Jestem tez otwarty na Twoje sugestie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 12.08.10, 18:52 manny-jestem napisał: > Forum Ziutka? A jesli dla Ciebie tamto nie jest bezstronne BEZSTRONNE? Z taką liczbą wyciętych postów? Żartujesz sobie. > to moze Duch Dnia > Dzisiejszego jesliby sie Ka.mu zgodzila. Nie psize tam, ale zagldalem i nie > mialbym problemu z tamtym venue. W ostateczności. Tam też tną. Chyba, że Ka.mu się zgodzi i da słowo, że nie będzie "cięć". > > Jestem tez otwarty na Twoje sugestie. Tak naprawdę, to jednak najbardziej odpowiednim miejscem jest FzD > tu się zaczęło, n'est-ce pas? I wszyscy "zainteresowani" to bywalcy. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 12.08.10, 19:45 Ave, ale to jest Twoje forum a Ty jestes strona w sporze. Wiec sie nie dziw ze moge miec watpliwosci. A to forum przeciez tez nie jest wolne od cenzury :) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 12.08.10, 19:48 Umówmy się, że możesz obdarzyć gospodynię zaufaniem. Przeceiż obu stronom zależy na tym aby ta dyskusja odbyła się w komfortowych warunkach. Jeżeli bedę jakieś zastrzeżenia to przeniesiemy dyskusję na inne forum, Ok? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Manny, co slychać w sprawie "arbitrażu"? 12.08.10, 19:55 I tu się mylisz: jest w zasadzie wolne od cenzury. Na 47.000 postów może ze 100 było KIEDYŚ/jest wycięte i to za "chamstwo". ps. po opuszczeniu FzD przez Maroudera.eu przywrócone zostały nawet te posty, które teoretycznie mogą być dla mnie niewygodne > np. Paczula strasząca mnie prokuratorem. Możesz sobie sprawdzić w wyszukiwarce albo w archiwum. :p Odpowiedz Link
manny-jestem Proponuje kompromis 12.08.10, 21:13 Byc mzoe bede w stanie zaakceptowac to forum jako miejsce arbitrazu jesli: 1. Przyjmiemy propozycje Wielgusa powyzej ze w razie gdyby zaistnialy problemy przeniesiemy arbitraz na inne forum. 2. Od zaraz (zakladam ze mozesz nie byc na forum przez jakis czas wiec "zaraz' definiuje jako jutro) , jako gest Twojej dobrej woli, do konca arbitrazu, zniknie z naglowka forumowego poparcie dla Palikota i linki do jego Ruchu. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proponuje kompromis 12.08.10, 21:31 Nie znam stanowiska Ave ale wydaje mi się, że pierwszy warunek jest do przyjęcia również dla niej. Co do drugiego... No nie bedź dzieckiem, przeceiż to o co prosisz to czysta dziecinada. Co Ci nagłówek przeszkadza? Przeceiż nie o to toczy się spór i nie o Palikocie będziemy dyskutować. Odpowiedz Link
ave.duce 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin... 13.08.10, 09:54 Co do terminu > weekend odpada, proponuję czwartek lub piątek, czyli 19 lub 20. :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 10:12 Jeżeli byłoby to możliwe to wolałbym piątek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 10:14 Dla mnie > ok. Poczekajmy na Manny'ego ;) :p Odpowiedz Link
manny-jestem Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 13:03 Jesli nie jestes w stanie wykazac dobrej woli to jak mam wierzyc ze arbitraz na tym forum bedzie bezstronny? Postuluje inne forum wiec. Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 13:10 manny-jestem napisał: > Jesli nie jestes w stanie wykazac dobrej woli to jak mam wierzyc ze arbitraz na > tym forum bedzie bezstronny? Postuluje inne forum wiec. I slusznie czynisz. Odpowiedz Link
ave.duce Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 13:18 Musiałeś się wtrącić ;) :p Odpowiedz Link
mr.sajgon Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 14:01 ave.duce napisała: > Musiałeś się wtrącić ;) > > :p Oj ave nie bylbym soba gdybym tego nie robil :-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 13:17 manny-jestem napisał: > Jesli nie jestes w stanie wykazac dobrej woli to jak mam wierzyc ze arbitraz na > tym forum bedzie bezstronny? Postuluje inne forum wiec. Co ma piernik do wiatraka, Manny? Nie bądź śmieszny. Nie to nie. W grę zatem wchodzi TYLKO forum Ka.mu > pod warunkami, o których wspomniałam wcześniej. :p Odpowiedz Link
ave.duce Jeszcze jedno > czy na forum Ka.mu zagwarantujesz, 13.08.10, 13:43 że w wątku wezmą udział WYŁĄCZNIE arbitrzy? :p Odpowiedz Link
ploniekocica propozycja 13.08.10, 14:34 przepraszam, że się wtrącę - a nie można założyć forum na tę okoliczność? Mogę dla Was to zrobić, obiecać pod słowem honoru, że nie wtrącę się i nie wytnę, a po skończonej aferze zamknę forum. Wszystkich zainteresowanych można zrobić moderatorami, żeby widzieli, iż nie ma interwencji. Odpowiedz Link
ploniekocica już 13.08.10, 14:40 forum.gazeta.pl/forum/0,78083,3837772.html?f=99457 jeśli pasi to proszę o listę, kogo mam zaprosić i kogo uczynić moderatorem Odpowiedz Link
manny-jestem Re: już 13.08.10, 14:53 Ja wyrazam zgoda. Naiwaze kontakt z moimi sekundantami, ale Humbak chyba jest na wakacjach obecnie wiec nie wiem jak szybko uda mi sie go zlapac. Odpowiedz Link
ave.duce Humbak nie jest TWOIM sekundantem, Manny ... 18.08.10, 08:12 Pomysł przedni, Ploniekocico! Dziękuję. Dopuszczeni do pisania powinni być wyłącznie TW, VT i Humbak. Proszę, byś została na miejscu swoim jako właścicielka i moderatorka JEDYNA, mam do Ciebie zaufanie. ps. Manny, gdyby nie to, że wierzę w bezstronność Humbaka i daleko mi do PiS, mogłabym zacząć snuć teorie spiskowe. :p Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Humbak nie jest TWOIM sekundantem, Manny ... 18.08.10, 09:30 OK. To ja obiecuję się nie odzywać szczególnie, że nie mam pojęcia za bardzo, o co chodzi :) Natomiast ponieważ obawiam się, że Humbak i VT nie będą ochoczy do przyjmowania moich zaproszeń na nieznane forum, a ja nie bardzo wiem jak ich zmotywować bardzo proszę zainteresowanych o zachęcenie ich do wpisania się tamże. Do listy uczestników dodałam następujące osoby: * ave.duce * humbak * manny-jestem * tw_wielgus * vargtimmen Zainteresowanych proszę o sprawdzenie, czy to wystarczy i czy wpisanie na listę umożliwia już korzystanie z forum, czy trzeba dopełnić jeszcze jakiś formalności. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Humbak nie jest TWOIM sekundantem, Manny ... 18.08.10, 09:37 Ploniekocico kochana! Beze mnie i bez Mannyego, bardzo proszę. Czytać wszak możemy i bez wpisania na listę, prawda? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Humbak nie jest TWOIM sekundantem, Manny ... 18.08.10, 09:40 a Wy nie będziecie pisać? To już Was usuwam. Czytać mogą wszyscy. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Zaraz zaraz hola hola bo ja czegoś nie czumam 18.08.10, 09:58 Many i Ave nie mogą pisać...?! Humbak, Timuś i TW mają rozstrzygnąć spór nie bardzo znając argumenty obu spierających się stron...?! Poglądy Timka predestynują go do stanięcia po stornie Mannego, ja stoję tam gdzie wtedy a co z Humbakiem..?! To moja propozycja jest taka żeby do grona włączyć Płonącąkocicę, cenię jej argumentację a i stronniczości nie można jej zarzucić. No i oczywiście Ave i Manny mogą pisać, bo jak inaczej… Odpowiedz Link
ave.duce Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 10:18 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,114251765,114260473,Wyjasnienie_przeprosiny_62_.html Po co powtarzać? Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 10:47 OK. Przeczytam wątek. Jako moderator mogę tylko pilnować porządku, trzymania się tematu itd. i zgłaszać uwagi proceduralne, albo przekazywać uwagi z zewnątrz. Na arbitra się nie piszę, bo ktoś musi być od sprzątania :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 10:53 Arbitrzy to WT, VT i Humbak. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 11:59 WT to wielce tajny? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 11:33 Moim zdaniem bardziej niż do sprzątania, biorąc pod uwagę że chyba nie będziemy się wyzywać, nie będziesz miała nic do roboty. Tim nie potrafi w tym temacie zachować bezstronności ale nie wnoszę protestu co do jego osoby. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 16:40 Tamten watek o swoloczy ma wpisy porozrzucane. Mysle ze oboje powinnismy miec mozliwosc wyrazenia naszego zdania chociazby dla podsumowania naszego stanowiska. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 16:47 Po pierwsze mam nadzieje, że nic nie będę musiała sprzątać. Po drugie mam nadzieje, że w ogóle nie będę się musiała odzywać. Po trzecie te mi się wydawało, że główni zainteresowani powinni być obecni i dlatego ich wpisałam. Na wniosek Ave usunęłam, ale mogę natychmiast dopisać. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 17:00 Ploniekocico Miła > obstaję przy swoim. ARGUMENTY są w wątku. To wypowiedzi w TAMTYM wątku mają podlegać ocenie. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 17:32 OK. OK. Przeciez juz Was wywaliłam i nie przywróciłam. Cokolwiek zażądalibyście na temat tamtego forum się podporządkuję bez cienia focha :)))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 17:37 Nawet nie poczułam, tak to delikatnie zrobiłaś :) Odpowiedz Link
manny-jestem Chwileczke, Chwileczke 18.08.10, 17:50 Na razie to widzę że wypełniasz poleceniajedynei Ave nie czekając wcale na to co powiem ja. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Chwileczke, Chwileczke 18.08.10, 17:55 Wiesz, Manny, właściwie to wisi mi to. Chciałam być w porzadku wobec Ciebie, ale to BEZ SENSU. Zachowujesz się jak obrońca krzyża i zwolennik POMNIKA. Wielgus ma rację. Chcesz się wymiksować. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Chwileczke, Chwileczke 18.08.10, 17:58 Dodam że odnoszę wrażenie, iż dodatkowo w sposób asekuracyjny. Many piętrzy trudności a z drugiej strony okopuje się jak francuzi pod Verdun. Odpowiedz Link
manny-jestem Wiedziałem ze o to chodzi :) 18.08.10, 18:59 Że chcesz zwalić odpowiedzialność za "wymiksowanie" sie na mnie podczas gdy tak naprawdę Tobie na tym zależy. Bo przecież wystarczyło na samym początku okazać trochę dobrej woli. Upieranie sie przy tym żebyśmy nie mogi wypowiadac na wątku arbitrażowym w sytuacji kiedy Ty trzymasz wszystkie karty na tym forum świadczy samo za siebie. Nie wiem co ma krzyż do tej sprawy, ale oczywiście że popieram obrońców krzyża podobnie jak czyni to Szyszkowska. Odpowiedz Link
ave.duce Twój zarzut to żenada, Manny :( 18.08.10, 19:14 Ostrzegano mnie, że nie umiesz grać fair. Łudziłam się. manny-jestem napisał: > w sytuacji kiedy Ty trzymasz wszystkie karty na tym forum świadczy samo za siebie Nie sądź mnie wg siebie. To, że u Ciebie na forum wycina się posty to żaden dowód. Pisałam o tym wyżej. Moje słowo powinno Ci wystarczyć. ps. doskonale rozumiesz przykład obronców krzyża i ich żądania ws. pomnika. Odpowiedz Link
manny-jestem Żenadą jest to 18.08.10, 19:24 że odwracasz kota ogonem i obrażasz zamiast po prostu wykazac dobrą wolę. Jest wystaraczająco dużo forumowiczów o radykalnie odmiennych ode mnie poglądach, którzy zaręczą że to co właśnie napisałaś to wierutna bzdura. Ja udowadniać że nie jestem wielbładem nie chcę, nie muszę i nie bedę. Odpowiedz Link
ave.duce Dawaj ich. 18.08.10, 19:45 manny-jestem napisał: > Jest wystaraczająco dużo forumowiczów o radykalnie odmiennych ode mnie > poglądach, którzy zaręczą że to co właśnie napisałaś to wierutna bzdura. > Ja udowadniać że nie jestem wielbładem nie chcę, nie muszę i nie bedę. Ja tym bardziej. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Chwileczke, Chwileczke 18.08.10, 17:57 Wywaliłam rano zanim Ty się odezwałeś, a z przywróceniem ewentualnym czekam na Wasze dogadanie. Nawet napisałam powyżej, że myślałam, iż z Wami będzie lepiej. Ustalcie front wspólny to Was, albo jedno z Was w sekundę przywrócę. Naprawdę jestem tylko przedmiotem na tym forum i nawet jeszcze nie przeczytałam wątku spornego, bo latałam po urzędach paszportowych i bibliotekach. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Fszystko jest w wątku o swołoczach. 18.08.10, 16:54 Niech arbitrzy SAMI wysnują wnioski z tamtego wątku. Odpowiedz Link
manny-jestem Chwile, chwile 18.08.10, 16:36 dlaczego wlasciwie bez nas? Nie to ze oponuje, ale chcialbym wiedziec dlaczego chcesz tak. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Chwile, chwile 18.08.10, 17:04 A co ma mnie korcic? W cywilizowanym swiecie przyjete jest ze strona sporu ma prawo do prezentacji swojego stanowiska. Proponuje zebysmy mieli wejscie na forum arbitrazowe jako admini i zeby kazde z nas mialo prawo do trzech postow. Jednego wstepnego prezentujacego nasze stanowisko i dwoch w razie zaobserwowania jakis problemow merytorycznych zwiazanych z arbitrazem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Chwile, chwile 18.08.10, 17:08 Manny, wszystko jest w tamtym wątku. Point! Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Chwile, chwile 18.08.10, 17:11 Nie ma tam wytłumacznia dlaczego uwazamy że nie przegraliśmy zakładu. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Chwile, chwile 18.08.10, 17:17 Jest. Wystraczy przeczytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Chwile, chwile 18.08.10, 17:47 Ave, nie wiem czemu chcesz zamknac mi usta. Nawet jesli zachowam sie jakos nieprzyzwoicie, co sugerujesz rozumiem, to przeciez zaakceptowalem formule arbitrazu i przyjme decyzje arbitrow. Odpowiedz Link
ave.duce Zakład dotyczy wątku SWOŁOCZ? Dotyczy. 18.08.10, 17:58 Wszyscy arbitrzy umieją czytać? Umieją. O co Ci chodzi? Tam jest wszystko, co im potrzebne. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Zakład dotyczy wątku SWOŁOCZ? Dotyczy. 18.08.10, 19:08 Nie wiem czy jest wszystko bo nie pamiętam co tam było i nie jestem w stanie sprawdzić. Nawet jeśli jest to bedąc jedyną osobą która ma możliwość ingrencji w watek masz pewna przewagę. Z dobrej woli wobec Ciebie nie wspominałem tego wcześniej. No ale kiedy Ty nie byłaś w stanie wykazać się dobra wolą wobec mnie, a teraz próbujesz naswietlić sprawę tak że to niby ja próbuje sie wycofac z arbitrażu, nie pozostało mi nic innego a tylko o tym wspomnieć. To że tak usilnie protestujesz przeciw temu żebysmy mieli prawo administracji i wypowiedzi na forum arbotrazowym jest co najmniej dziwne. Odpowiedz Link
ave.duce Zostaniesz adminem na FzD na czas dyskusji. 18.08.10, 19:35 A dla mnie jest dziwne, że ośmielasz się tak paskudnie insynuować. Ostatnia moja propozycja: zostaniesz adminem na FzD na czas dyskusji. Będziesz miał taką samą kontrolę nad wątkiem SWOŁOCZ, jaką mam ja. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Zostaniesz adminem na FzD na czas dyskusji. 18.08.10, 19:47 ave.duce napisała: > A dla mnie jest dziwne, że ośmielasz się tak paskudnie insynuować.== No tak bo to ja zacząłem wycieczki o próbach ucieczki, graniu nie fair, "popuszczaniu sobie"... > Ostatnia moja propozycja: zostaniesz adminem na FzD na czas > dyskusji. > > Będziesz miał taką samą kontrolę nad wątkiem SWOŁOCZ, jaką mam ja.-- Zgoda. Będziemy też współadministratorami na forum arbitrażowym (nie widzę w tym nic zdrożnego) i będziemy mieć prawo do jednego postu wstępnego. Potem oddajemy się w ręce arbitrów. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Zostaniesz adminem na FzD na czas dyskusji. 18.08.10, 19:59 manny-jestem napisał: > Będziemy też współadministratorami na forum arbitrażowym (nie widzę w ty > m > nic zdrożnego) i będziemy mieć prawo do jednego postu wstępnego. Potem oddajemy > się w ręce arbitrów Nie. THE END. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Chwile, chwile 18.08.10, 18:00 z których dwóch na trzech masz po swojej stronie, niezłe... Odpowiedz Link
manny-jestem Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 16:35 Napisalem do niego bo ktos musial. Jak Ci przeszkadza mozemy poszukac innego. Zreszta po tekstach Wielgusa bezstronnosci od Twojego arbitra sopdziewac raczej sie nie moge. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 16:53 Manny, nie zaczynaj. Humbak jest WSPÓLNY. VT bezstronny?! Dżizzs... Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 17:05 No wybacz ale nie widze aby VT robil na tym watku wyjazdy pod Twoim kierunkiem. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 17:12 Ten watek dotyczy arbitrażu i tu Wielgus robił wycieczki pod moim kontem co jednoznacznie przekresla jego bezstronność. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 17:18 Ależ Ty naprawdę się czepiasz. Chyba przyznam rację TW. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 17:35 Nieskromnie pozwolę sobie zauważyć że rzadko się mylę. A jeżeli już to tylko w dziedzinie ortografii. Odpowiedz Link
manny-jestem No jeśli próbujesz zwalic winę 18.08.10, 17:54 na mnie Ave to widac nie masz zadnej dobrek woli i zaczynam sie zastaniwac czy powodem tego ze nie chcesz abyśmy my mieli mozliwość wypowiedzenia sie na forum arbitrazowym jest to że bedąć adminem na tym forum odpowiednio nie ustawiasz wątku o swołoczy. Ja przecież nie mam żadnych możliwosci aby temu zapobiec. Nie wspopinałem tego wcześńiej wlaśnie jako przejaw mojej dobrej woli, ale juz widzę że popełniłem błąd. Odpowiedz Link
ave.duce W jaki sposób niby 18.08.10, 18:01 ustawiam watek o Swołoczy? Konkrety poproszę. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Oczywiscie ze nie jest Moim 18.08.10, 17:31 manny-jestem napisał: > Ten watek dotyczy arbitrażu i tu Wielgus robił wycieczki pod moim kontem co > jednoznacznie przekresla jego bezstronność. Widzisz Manny, Ty zmierzasz nie dość, że do przewagi ilościowej to jeszcze na dodatek przed debatą starasz się podważyć moje kwalifikacje moralne. W sprawach wiary (a wątek o te zagadnienia się ociera) jestem neutralny światopoglądowo. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 16:00 Wiesz co Many Twoja propozycja jest mocno prowokacyjna, Ty nie oczekujesz okazania dobrej woli Ty po prostu szukasz pretekstu aby czmychnąć... Użyję słów wielkiego Polaka: ...nie lękajcie się. manny-jestem napisał: > Jesli nie jestes w stanie wykazac dobrej woli to jak mam wierzyc ze arbitraz na > tym forum bedzie bezstronny? Postuluje inne forum wiec. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 13.08.10, 16:24 A Ty, jak zwykle, nie masz racji. Jakie sa poglady Palikota wobec kosciola wiadomo. Spor jest o katoilicyzm miedzy innymi. Osobe, ktora na swoim forum promuje Palikota, i nie jest w gescie dobrej woli na czas arbitrazu usunac do niego wszelkie linki, trodno uznac za bezstronna. Zgodzilem sie na propozycje kocicy. Czmychac nigdzie nie mam zamiaru. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 16.08.10, 11:25 Zacząłeś żartobliwie i myślałem że tak już będzie do końca Twojej wypowiedzi. Palikot jest absolwentem katolickiej uczelni możemy wiec przyjąć iż decydując się na wybór właśnie tej uczelni był bądź jest osobą wierzącą. A jego stosunek do Kościoła wynika widocznie z gorszących wyczynów takich wyczynów jak, te które mają miejsce na Krakowskim Przedmieściu. O Palikocie T. Lis pisze słowami: " Poseł Palikot ma zaiste wielką moc - moc wybielacza sumień i pamięci. Niektórzy, może słusznie, może nie, nie wiem, mówią, że jest narzędziem w rękach Platformy służącym temu, by swymi coraz bardziej banalnymi prowokacjami "przykrywać" realne problemy tej partii. Ale wybielająca moc Palikota jest niepomiernie większa. Dzięki Palikotowi niedorobieni analitycy polskiej polityki mogą dojść do wniosku, że jej największym problemem jest rzekoma "palikotyzacja". Otóż po pierwsze, mylą oni skutek z przyczyną, po drugie, zatracają, prawdopodobnie świadomie, realną perspektywę, która każe stwierdzić, że owa "palikotyzacja" jest nie największym, ale najmniejszym problemem naszej polityki. Janusz Palikot, co w ogromnym stopniu podważa jego zarzuty pod adresem lidera partii opozycyjnej, jest dzieckiem Jarosława Kaczyńskiego. Dokładnie." Lis przeczy co prawda mojemu twierdzeniu o tym, że J. Kaczyński nie może mieć dzieci ale wysnuwa b. ciekawe spostrzeżenie. Czy Ty aby nie należysz do grona tych "niedorobionych analityków polskiej sceny politycznej"? Co więcej Ave nie stawia Ci przeceiż warunku abyś w celu zachowania obiektywności się na moment wyrzekł wiary..?! Więcej... wyborcza.pl/1,75515,6161667,Pali_hipokryci.html#ixzz0wkvAqRld manny-jestem napisał: > A Ty, jak zwykle, nie masz racji. > > Jakie sa poglady Palikota wobec kosciola wiadomo. Spor jest o katoilicyzm miedz > y > innymi. Osobe, ktora na swoim forum promuje Palikota, i nie jest w gescie dobre > j > woli na czas arbitrazu usunac do niego wszelkie linki, trodno uznac za bezstron > na. > > Zgodzilem sie na propozycje kocicy. Czmychac nigdzie nie mam zamiaru. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 16.08.10, 14:18 Ja ten i nie oczekuje aby przez okres arbitrazu Ave zaczela uczeszczac do kosciola. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 16.08.10, 15:04 Zaczynaszz eskalować żądania, jak ta pani z kitką. Odpowiedz Link
manny-jestem Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 16.08.10, 15:32 A zaczynam sie zastanawiac czy umiesz czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 16.08.10, 15:59 Rozwieję Twoje wątpliwości, krótko i po wojskowemu - Tak jest. Ja natomiast postrzegam iż z dostrzeganiem ironii u Ciebie kiepsko i to bardzo.... Wracając do meritum według mnie krygujesz się jak panna. Nie to forum, a jak to to bez Palikota, a jak z Palikotem to nie to forum... Manny o co Ciebie kamon? Odpowiedz Link
ave.duce Re: 2. warunek odpada, jest bezsensowny. Termin.. 18.08.10, 17:25 A ja nie oczekuję wicewersji od dwóch arbitrów. Odpowiedz Link
humbak Re: Manny, powołajmy sąd arbitrażowy. 16.08.10, 20:41 Ten tego tamtego... ech... czli suma sumarum, pytanie do arbitrów brzmi, kto powinien założyć wątek, jako przegrany w zakładzie: kto autorzy podwędzenia to katolicy? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 17:25 Dla mnie odpowiedni będzie piątek i tak po godzinie 17 o ile łaska... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 17:37 A ja bardzo proszę osoby upoważnione do wejścia, żeby mi napisały TAM w wątku, który zaraz założę, że mogą tam swobodnie pisać. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 17:51 Na prośbę łaskawej Pani przystałęm z radością. Odpowiedz Link
humbak Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 18:27 W uikent... niedziela do 15 na przykład. Urwanie dupy w robocie- jak na kwaterę wracam nie mam ochoty zagłębiać się w stare posty, a trza popatrzeć czy jakiej istotnej wymiany, czy artykułu się nie przeoczyło. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 18:38 To mamy zgryza, ja w soboty i niedziele jestem poza zasięgiem netu. Przynajmniej do końca wakacji. Odpowiedz Link
humbak Re: Proszę arbitrów o uzgodnienie terminu > g 18.08.10, 19:50 Szit... mamy, mamy... mogę zobaczyć czy uda mi się cuś w piątek wykombinować. Tyle że noł guaranti by było... Odpowiedz Link
ave.duce Plonącej Kocicy dziękuję za pomoc, 18.08.10, 20:35 TW, VT i Humbakowi za podjęcie się roli arbitrów. Sprawa jest skończona. Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Plonącej Kocicy dziękuję za pomoc, 18.08.10, 21:19 Ogłaszam jednakowoż, że nie zamykam tego foruma póki go administracyjnie nie zamkną. Za trzy dni jeśli sytuacja się nie zmieni wywalę opis i wątek z listą obecności arbitrów. Może a nóż a widelec na coś się jeszcze przyda. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Plonącej Kocicy dziękuję za pomoc, 18.08.10, 21:32 Nie sądzę. Ktoś najwyraźniej nie ma pojęcia, w jakich przypadkach potrzebny jest arbitraż. Jeszcze raz > wielkie dzięki. Odpowiedz Link