Dodaj do ulubionych

Forum Wyżalnia i forum Seriale

25.02.12, 20:23
Polecam te fora z całego serca. To moje ulubione.

Obydwa wbrew pozorom są niezwykle optymistyczne.

Dzięki pierwszemu pocieszam się, że inni, choć może nie mają gorzej, to przynajmniej nie mają o niebo lepiej. A poza tym niektóre historie są niezwykle wciągające i jestem bardzo zaniepokojona jak nie wiem jak skończyła się historia mojej ulubionej bohaterki. Oczywiście - tylko kobiety tam piszą, faceci jeśli już, to żeby drzeć z kobiet łacha.

To forum założyła Siwa z koleżankami moderatorkami, żeby oczyścić ze smutów Forum Kobieta. Przez FoM (żalące się uczestniczki, ze zostają z FK usuwane) trafiłam na to niezwykłe forum. Naprawdę niezwykłe, polecam np ten wątek

forum.gazeta.pl/forum/w,1193,133506158,133506158,Przejechalam_pieska_.html

A pierwotnie miało służyć jako Ośla Ławka dla nazbyt smutnych kobiet.

Forum Seriale..no cóż poczytajcie sami

Szczególnie polecam wątek o Ryśku z Klanu, gdzie trwa autentyczna żałoba jak po serialowym aktorze (w pierwszej chwili chciałam napisać aktorowym serialu) jak po najbliższym członku rodziny

forum.gazeta.pl/forum/w,433,133572831,133572831,Rysio_.html
Nie nabijam się z tych ludzi, ani mi to w głowie. Naprawdę mnie fascynują. Ja też bym chciała umieć płakać prawdziwymi łzami po śmierci - nie bójmy się słów - tak tandetnej, papierowej postaci, która umiera w tak groteskowy sposób. Płaczę na zawołanie, naprawdę wiele mi nie trzeba, płaczę kilka razy dziennie, z byle powodu, ale top dla mnie jakaś Planeta Małp (Matrixa nie widziałam), ta cała histeria po śmierci Ryśka, i te szydercze porównania pisane na portalach z ambicjami - dlaczego śmierć Hanki była załosna, a śmierć Ryśka jest wstrząsająca.

Ale pomijając - poza tym nie znam 99% seriali, o których jest tam mowa, ale uwielbiam u nich czytać.

Polecam szczególnie wątek o forum Galeria (oczywiście nie widziałam ani minuty tego serialu)

forum.gazeta.pl/forum/w,433,132652485,132652485,Galeria.html
i streszczenia Matta Banco

No to spadam

Obserwuj wątek
    • ex.mila Jeszcze jedno na plus 25.02.12, 21:07
      obydwa te moje ulubione fora są pozbawione mozliwości wstawiania bez zapowiedzi obrazków i linków do video, obrazków, jutube i wszystkiego innego badziewia, fejsbuka, który pół godziny się ładuje, żeby przeczytać treśc, której zazwyczaj nie ma żadnej dodatkowej treści.

Czysty tekst, czyste emocje, nie wzmacnianie misiami.

Mój brat mówi o tym - piszący - olimpiada, wklejający misie i kotki - paraolimpiada.
      • ave.duce "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 00:00
        ex.mila napisała:

> Czysty tekst, czyste emocje, nie wzmacnianie misiami.

Czysty obraz, czyste emocje, nie wzmacniane słowami.

> Mój brat mówi o tym - piszący - olimpiada, wklejający misie i kotki - paraolimpiada.

Ponieważ wklejam misie i kotki - wyjaśnij mi, proszę, co ma do tego niepełnosprawność.
        • ex.mila Re: "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 10:19
          ave.duce napisała:

> ex.mila napisała:
          >
          > > Czysty tekst, czyste emocje, nie wzmacnianie misiami.
          >
          > Czysty obraz, czyste emocje, nie wzmacniane słowami.

Faktycznie. Nie ma słów, żeby opisać słodkiego szczeniaczka.
          >
          > > Mój brat mówi o tym - piszący - olimpiada, wklejający misie i kotki - par
          > aolimpiada.
          >
          > Ponieważ wklejam misie i kotki - wyjaśnij mi, proszę, co ma do tego niepełnospr
          > awność.

Nie chce mi się, wydaje mi się to oczywiste, ale, ale jak zwykle masz rację.
          • ave.duce Re: "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 10:24
            ex.mila napisała:

> ave.duce napisała:
            >
            > > ex.mila napisała:
            > >
            > > > Czysty tekst, czyste emocje, nie wzmacnianie misiami.
            > >
            > > Czysty obraz, czyste emocje, nie wzmacniane słowami.
            >
            > Faktycznie. Nie ma słów, żeby opisać słodkiego szczeniaczka.

No właśnie.

> > > Mój brat mówi o tym - piszący - olimpiada, wklejający misie i kotki
            > - par
            > > aolimpiada.
            > >
            > > Ponieważ wklejam misie i kotki - wyjaśnij mi, proszę, co ma do tego niepe
            > łnospr
            > > awność.
            >
            >
            > Nie chce mi się, wydaje mi się to oczywiste, ale, ale jak zwykle masz rację.

Nie interesuje mnie, co Ci się wydaje. Proszę o odpowiedź.
            • ex.mila Re: "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 10:29

> Nie interesuje mnie, co Ci się wydaje. Proszę o odpowiedź.

A mnie nie interesuje, że cię nie interesuje. I nie mów mi co mam pisać/robić. i spuść z tonu proszę, albo wróć do postu Jurka o protekcjonalnych tonach.
              • ave.duce Re: "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 10:37
                Jakaś Ty przewidywalna, żegnam.
                • ex.mila Re: "wklejający misie i kotki - paraolimpiada" 26.02.12, 10:40
                  ave.duce napisała:

> Jakaś Ty przewidywalna, żegnam.

Szefowa zawsze musi mieć ostatnie słowo.

Ukłony w pas.
      • damakier1 Uważam, że brat nie ma racji. 26.02.12, 12:50
        Mój brat mówi o tym - piszący - olimpiada, wklejający misie i kotki - paraolimpiada.

Wszystkie te fora - dyskusje, kłótnie, przeróżne wygłaszane teorie, to kocioł wielki polegający na wymianie myśli (nieraz podróbek myśli), pokazaniu swych poglądów, a nieraz przekazaniu swego nastroju. Myśli i poglądy oczywiście najłatwiej wyrazić słowami. Ale już nastrój trafniej można przekazać obrazem albo muzyką. Są na forach mistrzowie potrafiący za pomocą wklejanych obrazów przekazać więcej myśli i dokładniej je wyrazić niż inni posługujący się wyłącznie i obficie słowem pisanym.
        A przeróżne "misie, kotki" jednych bawią, drugich irytują. Raz są użyte trafnie, raz bez pojęcia. Nadużywane oczywiście irytują, ale nadużywanie słów jest równie irytujące. W każdym razie wszystkie te misie to jedno z narzędzi, którym w forumowaniu można posługiwać się tak, jak każdym innym. Byle umiejętnie. Co również dotyczy słów.
        I właśnie w tym "umiejętnie" leży sedno. I gdybym już miała dzielić forowiczów na olimpijczyków i paraolimpijczyków, to nie ze względu na to jakimi narzędziami się posługują, tylko zw względu na to, jak to czynią.
        • gat45 Re: Uważam, że brat nie ma racji. 26.02.12, 12:54
          Chryste panie, Damo, ależ Ty jesteś nudna ! :) Piszesz to, co ja myślę. Tylko że robisz to o niebo lepiej.
        • ex.mila Re: Uważam, że brat nie ma racji. 26.02.12, 13:08
          Ale ja się z tobą zgadzam damo. Nie widzę żadnej sprzeczności. Ale jeśli chciałaś zasugerować, ze powinnam używać mniej słów na tym forum, a najlepiej będzie jak je do zera zminimalizuję, to ja też to wiem, i się z tobą zgadzam.

Przypominam, że nie o tym jest ten wątek..ale kogo to obchodzi... Szefowa poczuła się urażona, trzeba interweniować.
          • ex.mila Pragnę przypomnieć 26.02.12, 13:19
            to nie jest wątek o wklejaniu obrazków, ani o stosunku Szefowej do tego wątku, ani nawet to nie jest wątek o jej protekcjonalnym tonie, którego moim skromnym zdaniem - nadużywa, nie tylko w stosunku do mnie.

Tak więc jeśli nadal chcecie rozstrzygać co jest słusznie wklejonym pieskiem, a który słodziak przekroczył tę cienką różową linię to przypominam - ten wątek nie jest po tym.
          • damakier1 Re: Uważam, że brat nie ma racji. 26.02.12, 13:57
            > Ale ja się z tobą zgadzam damo.
            To sie bardzo cieszę.

Ale jeśli chciał
            > aś zasugerować, ze powinnam używać mniej słów na tym forum, a najlepiej będzie
            > jak je do zera zminimalizuję, to ja też to wiem, i się z tobą zgadzam.
            Jakbym tego chciała, to powiedziałabym to wprost. Należysz do tego dość nielicznego grona osób, których nigdy nie potraktowałabym żadnymi pdjazdami, cienkimi aluzjami itepe.

Przypominam, że nie o tym jest ten wątek..ale kogo to obchodzi... Szefowa poczu
            > ła się urażona, trzeba interweniować.

A tę uwagę w stosunko do tego, co napisałam, uważam za niesprawiedliwą.
          • ave.duce Re: Uważam, że brat nie ma racji. 26.02.12, 17:51
            ex.mila napisała:

> Szefowa poczu
            > ła się urażona, trzeba interweniować.

Skończ z manipulacjami i insynuacjami pod moim adresem.
        • ex.mila Ale juz czuję się zapędzona w kozi róg 26.02.12, 13:22
          ex.mila to ta forumowa amiszka, którą drażnią, dźwięki, obrazy i, ze nie może ich znieść apeluje do innych, zeby ich nie używali.

Czasami nie mam do was siły.
    • scoutek Re: Forum Wyżalnia i forum Seriale 26.02.12, 13:30
      powiem Ci, Milu, że forum seriale wykluło się z większego forum telewizja
      jakiś kretyn postanowił mnożyć byty i rozdzielił telewizję i rozwalił świetne towarzystwo jakie tam było wcześniej towarzystwo i dowcip i cięte riposty
      a potem się rozlazło
      masz próbki, więcej mi się nie chce szukać:, najwięcej było o M jak miłość i prym wiódł gianni_vonsacze ale było też wielu innych
      • ex.mila o forum seriale kiedyś wspominałaś 26.02.12, 13:32
        napisałas, ze jesteś jego wielką fanką, dlatego tam zajrzałam.. no i się uzależniłam. A Wąsacze pamiętam z forum Publicystyka. Od dawna nieaktywny.
        • scoutek Re: o forum seriale kiedyś wspominałaś 26.02.12, 13:39
          aktywny ale na forum ukrytym, jego prywatnym zresztą, a zamknął bo tam kiedyś wlazłam i mu rozpieprzyłam fajny wątek, na którym obgadywał wszystkich pozostałych na telewizji
          to forum to się chyba nazywa n@fciarstwo telewizyjne i gadali o piciu przed telewizorem
          • scoutek Re: o forum seriale kiedyś wspominałaś 26.02.12, 13:40
            jeszcze jedno: byłam jego fanką jak pisał na telewizji
            • ex.mila Re: o forum seriale kiedyś wspominałaś 26.02.12, 13:44
              scoutek napisała:

> jeszcze jedno: byłam jego fanką jak pisał na telewizji

Tak to się na forach dzieje...Mam setki takich opowieści, kto z jakiego forum przeszedł i założył swoje bo z kimś tam się pokłócił, a potem ktoś tam się na jego forum pokłocił, i założył swoje... Mogłabym książkę o tym napisać.
              • dzidzia_bojowa Re: o forum seriale kiedyś wspominałaś 26.02.12, 14:42
                To teraz ja się wypowiem, jako aes społeczny forum Seriale.

Nie napiszę czy oglądam seriale czy nie bo nie chcę się ustawiać po konkretnej stronie. Z obowiązku czytam wszystkie posty na tym forum i uważam, że w większości są to wypowiedzi ludzi inteligentnych, których pasją jest oglądanie seriali. I proszę mi powiedzieć w czym gorsza jest ta pasja od powiedzmy zbierania znaczków czy i innego hobby? To jest forum redakcyjne i tematyczne więc raczej nie znajdziemy tam rozważań na temat literatury rosyjskiej czy polityki unijnej choć przy okazji problemów poruszanych w serialach i takie tematy bywają omawiane.

Napiszę jak ja odebrałam wypowiedź autorki wątku: spójrzcie co za okazy wypowiadają się na forum Seriale! Żyją życiem bohaterów- co za dziwactwo!
                To jest dla mnie dość protekcjonalne potraktowanie uczestników forum.

Ale proszę czytać nadal.. Miłej rozrywki.
                • ex.mila Oczywiście, ze źle zrozumiałaś 26.02.12, 15:12
                  dlatego dałam przykład Matta Banco. Dla mnie to mistrz dowcipu, genialny facet. Kabareciarz z najwyższej półki.

Ten protekcjonalny ton, który mi zarzuciłaś, no cóż, nic na to nie poradzę. Sama przeciwko szefowej i armii jej zwolenników - nie podejmuję walki.

Sama na nim piszę, oczywiście pod innym nickiem, i oczywiście nie powiem jakim.

LUBIĘ TO FORUM DLATEGO, ZE PISZA TAM INTELIGENTNI LUDZIE Z POCZUCIEM HUMORU.

a że inni rozpaczają prawdziwymi łzami po śmierci Ryśka z Klanu to jedynie ciekawostka taka. Dużo ciekawszy jest watek o Galerii.

Napisz, z czego jeszcze mam się wytłumaczyć. Zrobię to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka