trusiaa 23.07.15, 13:11 Trolla znaczy. Sprawdźmy, czy zdyscyplinowane ignorowanie zadziała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 23.07.15, 13:44 Prosiłbym o jak najrychlejsze usunięcie tego postu albowiem jest on bezpośrednim atakiem ad personom na moją osobę. Na dodatek upiększonym paskudnej urody epitetem który narusza moje dobra osobiste. Jak sugerowała administratorka tego forum stanowi to bezpośredni przyczynek do skasowania postu i w dalszej kolejności do zbanowania użytkownika nadużywającego cierpliwości innych użytkowników forum. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Przypomnienie: 23.07.15, 17:23 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158202505,158265688,Re_Tak_sobie_mysle_niezobowiazujaco_.html Oczekuję sprawiedliwego osądu uczynku niegodnego i moralnie niedopuszczalnego za którym stała oskarżona T. Ktoś tak wulgarnie, od tyłu i bez przyczyny atakujący swojego rozmówcę zasłużył na pół roku bana bez zawiasów. Oskarżyciel nie wnioskuje o bana dożywotniego tylko z uwagi na okoliczności łagodzące, czyli tak po starej znajomości. Mięknę, sentymentalny się zrobiłem. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: OBWIESZCZENIE jest jasne - 23.07.15, 17:33 Ale po co ta nieskrywana agresja. To ja się powinienem zapytać czego nie rozumiesz z tego co sama napisałeś w dniu dzisiejszym. Będziesz łaskawa ponownie wysłuchać: "Odmienne oglądy i podpierające je argumenty ad rem to nie to samo, co chamskie wyzwiska i fałszywe argumenty ad personam. C'est tout. " Troll jest chamskim wyzwiskiem. Jest na to dowód w postaci wyroku sądu. www.kurierolsztynski.pl/74300,2015,01,29,jest-wyrok-sadu-nie-wypuszcza-trolla Odpowiedz Link
ave.duce To podaj do sądu Trusięę i mnie, nie zapomnij 23.07.15, 17:59 o sobie: forum.gazeta.pl/forum/w,28,157860842,157866303,Re_O_pan_Cezary_utworzyl_liste_proskrypcyjna_l.html forum.gazeta.pl/forum/w,28,157880863,157881650,Re_ale_i_tak.html itd, itp. I to by było na tyle. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
tw_wielgus Mam łzy w oczach... 23.07.15, 18:06 widać mnie tak Twoja hipokryzja szczypie. A i ubaw mam, przyznaję, miły wieczór przede mną . Zaplątałaś się we własne nogi. Ta akrobacja żeby jakoś wybrnąć z twarzą, cudna. Odpowiedz Link
ave.duce Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 23.07.15, 17:51 zostało okrzyknięte " Inkubatorem i matecznikiem trolli", co TW_W powitał z radością: Re: Inkubator i matecznik trolli Autor: tw_wielgus ☺ 06.05.11, 20:24 Zaraz zacznę pisać tylko się muszę skończyć śmiać... No dobra już wytarłem łzy radości. Poproszę o przystrzyżenie fryzury abym wyglądem zbliżył się do obecnego. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 23.07.15, 17:59 forum.gazeta.pl/forum/w,89075,138037508,138037508,_Niewiarygodne_przygody_TW_Wielgusa_.html I co? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 23.07.15, 18:01 I nic. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 23.07.15, 18:06 Dziękuję, już jest miły. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 09:57 W dalszym ciągu czekam na interwencje administratora. Bardzo proszę o nieignorowanie mojej prośby. Bardzo. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 15:38 Jesteś trochę przewrażliwiony, oczywiście wg mnie, mnie to się nie zauważa od dłuższego czasu, a o Tobie wątki powstają, i jeszcze to źle, gdybym chciał przytoczyć kim jestem dla niektórych hejterów, to na wołowej skórze by miejsca zbrakło, a Ty się indyczysz o trolla, jakby to było ostatnie słowo do bójki, daj spokój, każdy ma prawo do własnego osądu, a że to nie zgadza się z Twoim, no i co z tego, jak to powiedział pewien pan, "był czas przywyknąć". Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 17:58 Skórę mam twardą jak pancerz sowieckiego czołgu i w zasadzie mało kto może sobie przypisać zaszczyt obrażenia mnie. Nie jest to prosta sztuka, możesz mi wierzyć. To zupełnie nie o to chodzi, stary przyjacielu. Oskarżona Pani T. przypisała mi trolizm, wielonikowość jak również inne podłości których z baraku miejsca nie wymienię. W związku z tym że przebrała się miara poprosiłem o skasowanie trolizmu, zgadzając się w drodze jednostronnych negocjacji pozostawienie pozostałych przymiotów ducha powyżej wymienionych. Chociaż oczywiście czuję się niewinny, ale skłonny jestem do ustępstw. Pragnę sprawiedliwości, czy oczekuję zbyt wiele? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 18:13 czan-dra napisał: > mnie to się nie zauważa od dłuższego czasu forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158200038,158202204,Re_Gdzie_sie_podzialy_wroble_.html -- @ nie chce mi się @ <<< Michaił Bułhakow >>> „Prawdziwa dama pije tylko czysty spirytus i nigdy w małej ilości” > Forum ze Dworum/Freedom Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 18:39 Przecież wiesz że będziesz mnie musiała zabanować. Inaczej stracisz z forum panią T. Przecież tego nie chcesz. Jako potencjalny męczennik i mesjasz zarazem wyrażam na to zgodę i nadzieję, że zostanę ukrzyżowany /w towarzystwie dwóch łotrów/ tak szybko jak to możliwe. Możemy zrobić sąd. Tobie powierzymy rolę Piłata, Pani T. odegra scenkę przewidzianą dla faryzeuszy , Gat się również przyda. Wiadomo. Będzie to taki nasz "Golgota Piknic" tylko umówmy się, że nie rozbieramy się na scenie/ wokandzie. Odpowiedz Link
czan-dra Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 18:55 /w towarzystwie dwóch łotrów/ W co ja się wdałem? Dlaczego ja? PS. Wcale Cię nie musi zabanować, jest tyle innych sposobów. Np. jak w tytule wątku Trusi, ale nie będę podpowiadał, i tak zostałem mianowany łotrem, za darmola:) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dziwne pretensje na Forum, które niegdyś 24.07.15, 19:10 Na krucyfiksie do tej pory wiszą doczesne resztki hummera i taziuty. Sądzę, że chociaż mamy różne światopoglądy - /a może właśnie dlatego/ - nie będziemy się nudzili wisząc przybitymi. A i bezpicznie bedzie bo gdy temperatura dyskusji dojdzie do wrzenia żaden żadnemu nie będzie mógł przylać po pysku. Z wiadomych przyczyn. Niestety ban to jedyna możliwość. Olewanie mnie nic nie da, bo potrafię się niegrzecznie bawić w samotności. Później jest oczywiście możliwość na zmartwychwstanie. Ps. o której "Ostatnia Wieczerza"? Odpowiedz Link
99venus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 26.07.15, 18:19 jak niestety widać prośba- Sprawdźmy, czy zdyscyplinowane ignorowanie zadziała. pozostała bezskuteczna.karmienie trolla trwa. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 26.07.15, 20:31 > pozostała bezskuteczna.karmienie trolla trwa Trolle są wyleczalne i od czasu do czasu napiszą coś, co nie jest trollowacizmem. No i wielu daje się skusić (ja sam czasami też) i odpowiada. A na każdą taką odpowiedź reakcją jest dziesięć trollizmów. To trochę tak, jak perfumowany papier higieniczny w toalecie. Może pachnieć nawet bardzo pięknie, ale powąchanie go nie zmienia faktu, że przeważa tam zapach mieszaniny siarkowodoru, indolu, skatolu i merkaptanów produkowanej przez trolla. Skatol jest szczególnie dobrą ilustracją: w bardzo, bardzo niskim stężeniu pachnie jaśminem i pomarańczą (podobno, nie gaję gwarancji bo nie próbowałem), w większej ilości pachnie... trollem. Przeczytałem teraz mój wpis przed wysłaniem i wygląda na to, że jest za bardzo pachnący i może niemiło zepsuć atmosferę wieczoru. Przepraszam. Ale jak już tyle napisałem, to wysyłam. Taka chwilowa trollowatość. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 26.07.15, 20:32 Przeczytałem a nie zauważałem. Trolle nie są wyleczalne, są wyuczalne. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 27.07.15, 17:15 No way! Musisz. Tusk musiał, a teraz Ty. Zobacz jaka się ważna zrobiłaś. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 28.07.15, 14:35 99venus napisał: > jak niestety widać prośba- > Sprawdźmy, czy zdyscyplinowane ignorowanie zadziała. > > pozostała bezskuteczna.karmienie trolla trwa. Co ja poradzę, że lubię trolle wymienione w Inkubatorze i Mateczniku? Ale Wielgus już się nie doczeka ode mnie ni słowa. Bez względu na treść postów mających sprowokować reakcję. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 28.07.15, 14:58 > Ale Wielgus już się nie doczeka ode mnie ni słowa. Bez względu na treść > postów mających sprowokować reakcję. To już coś. Z tym, że nie myśl, że jestem usatysfakcjonowany. Ja ze tego "bana" przecież zapłaciłem! Należy mi się. Odpowiedz Link
tw_wielgus Ale oczywiście dobre i to. 28.07.15, 15:13 Dziękuję. Jesteśmy na właściwej ścieżce i kursie. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 27.07.15, 17:20 Trooooooll!!!! Troll -wrzasnęła mała czarodziejka o serduszku tak wielkim, iż każdą wolną chwilę przeznaczała na szycie szmacianych laleczek woo-doo. TW rozejrzał się z nieskrywanym zaniepokojeniem. - To do mnie? – Zapytał w myślach - Taaaak Trooool! Nie karmić go! – Nie ustawała drzeć się mała czarodziejka. Wielgus walczył z myślami. Czasami on był górą, czasami one. Bo jakże tak? Bo gdzie jak gdzie, ale w świecie tak otwartym na różne postępowe eksperymenty nie spodziewał się aż tak obrzydliwego aktu trolofobii, Uporczywego zaburzenia psychicznego o podłożu nerwicowym. I to do czego nawołuje Pani T.? Do zagłodzenia. Do pozbawienia osobnika życia w jeden z najokrutniejszych sposobów skazując do na śmierć bolesną i powolną. Wielki, zatem targnął nim moralny dylemat. Tak wielki, jaki normalnie targa każdą prawdziwą kobietą, w chwili gdy staje przed wystawą 256 odcieni koloru czerwonego lakieru do paznokci i z niesmakiem zauważa, że żaden nie pasuje do pantofli. - Przecież wzywałaś mnie Pani! Duch napompowany spirytyzmem. Lewitowałem sobie w przestrzeni niewidzialnej, ale tyle razy mnie wywołałaś Pani za pomocą psychokinezy i panicznej obsesji dostrzegania ducha Wielgusa w każdym zakątku dworskiego domostwa. Toteż przybyłem, jestem, kompulsywnie potrzebowałaś takiej chwili, w której mogłabyś mi nawrzucać. Czemu? Przecież nie zaczepiałem Cię, ani Twoich koleżanek. Erte dostał "strzała z liścia" jak próbował mnie obrażać, pozostałe dworskie niemoty również. Pomijając "zdrewniałego ryja" (dla niego zrobiłem wyjątek) nigdy z nikim z was nie szukałem zaczepki, ale ponieważ polską mam duszę nie pozostaję dłużny. Jak Kuba Bogu... Jeżeli ktoś mi zarzuca (cytuję z obrzydzeniem) „pisdzielstwo” to nie ma takiej siły, która powstrzymałaby mnie przed strzeleniem w niedogolonego pyska. Ale wrócmy do meritum. Czując, że nie jestem w stanie udżwignąć krzyż trolizmu poprosiłem, Duce o skasowanie postu, i tu po raz pierwszy spotkałem się ze stanowczą, niemą, odmową. Poprosiłem o banan, byś mogła powrócić w glorii i chwale do grona wróżek, których zadaniem jest schlebianie dworskiej etykiecie. I tu znowu nie! Jakie to poniżające? Prosić o bana, nie otrzymać i żyć dalej ze świadomością, że rozbawiony77 prosić nie musiał, a otrzymał.. Gdy nalegałem mimo z krzaków wypełzły dwa, nadgryzione przez ząb czasu, wyleniałe osobniki z klubu bociana, ™ z czego jeden coś zabełkotał, a drugi ( pewne ten, który w domu zmywa talerze) strzelił wykład o tym jak dbać o delikatne okolice bikini by zawsze były świeże i pachnące. Czy ja go o takie info prosiłem? Nie! Ty mnie wywołałaś to teraz mnie sprowadź z zaświaty. Potrafisz? Tęgie z Ciebie medium. Odpowiedz Link
erte2 Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 17.08.15, 13:25 tw_wielgus napisał: "Erte dostał "strzała z liścia" jak próbował mnie obrażać, pozostałe dworskie niemoty również..." Dobry człowieku - wywołany do tablicy odpowiadam - a czy ciebie w ogóle można obrazić? Czy jakiekolwiek obraźliwe określenie nie będzie po prestu w twoim wypadku po prostu opisem rzeczywistości? Czy nazwanie cię np. "zadufanym w sobie głupkiem" nie jest najzwyczajniej pewną konstatacją faktu? A tak na marginesie: ktoś, kto próbowałby dać mi "z liścia" następnego dnia mógłby obudzić się w szpitalu. Odpowiedz Link
tw_wielgus Gościuuuu.... 19.08.15, 09:38 Ale mnie przeląkłeś! No mówię Ci! Chyba Ci wyślę majtki do prania żebyś sam mógł ocenić jak bardzo.... Odpowiedz Link
tw_wielgus Nienawistne milczenie. 28.07.15, 13:00 Czy nie dałoby się to podobnie jak "mowa nienawiści" załatwić jakąś ustawą? Przy okazji, Ave co z tym banem? Czy muszę zacząć bazgrać grafii na ścianach szacownego dworu? Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Nienawistne milczenie. 28.07.15, 16:24 Ostracyzm, inaczej - nie odpowiadanie na zaczepki wykluczonego z. Mam to gdzieś i pozwolę sobie nawiązać do Twoich wcześniejszych wpisów. Nie dostrzegam chamstwa, a jeśli już to grę. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Nienawistne milczenie. 28.07.15, 16:47 Doceniam tą szaleńczą odwagę gdyż jakoż i Ciebie może dotknąć ta porażająca cisza, te pogradliwe spojrzenia, ten personalny atak konesera papieru toaletowego wraz z towarzyszącą mu osobą. To straszne, porażające. Jak deprymuje i krępuje zmysły brak jakiejkolwiek reakcji na przyjacielskie i przepełnione troską o kondycję forum prośby o bana. Aż dziw bierze, że zachowuję się w sposób kontrolowany mając przekonanie, iż jestem traktowany gorzej niż taziuta i hummer. Tych dwóch ostatnich (xeofant 0,75) powiesił na pręgierzu wbrew krzykom i protestom i dłuuuugo nie wyjął gwoździ pomimo ich próśb, żeby czerpać radość z ich nieludzkiej męki. Niejako zostali ukrzyżowani wbrew swojej woli. Czy powinno się kogoś krzyżować wbrew jego woli? Czy istota humanitarna o zacięciu humanistycznym ukrzyżuje bliźniego swego tylko dlatego, że go nie lubi? Dlatego i ja chcę dostąpić łaski bana naszego powszedniego. Tu i teraz. Odpowiedz Link
tw_wielgus Czekam...:) 29.07.15, 18:37 Nikt tak cierpliwie nie czekał na bana. Joy Division - She's Lost Control Tytuł mi się spodobał. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czekam...:) 30.07.15, 16:12 Moje podanie dalej nierozpatrzone. Tak właśnie działają urzędy pod rządami PO. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czekam...:) 31.07.15, 10:55 Słońce świeci, jest taki ładny dzień. Pani mnie zabanuje, co Pani zależy. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Czekam...:) 31.07.15, 23:58 W austriackim dialekcie jest takie powiedzenie: "nicht einmal ignorieren". Nawet nie ignorować - wyraz najwyższej pogardy. Właśnie cię to spotyka, gdybyś nie wiedział. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czekam...:) 03.08.15, 11:02 O Ty homofobie, z pierwszego tłoczenia! Gardzisz ludźmi ? A ja myślałem że jesteś przepełniony lewicową empatią ale nie. Gardzisz chociaż nie dostąpiłeś zaszczytu ich poznania. Bo przecież nie mieliśmy przyjemności - Tfu! - chciałem napisać: okazji. Jakże podłym i ułomnym trzeba być człowiekiem żeby, bez najmniejszej krępacji, rzucić komuś w twarz: gardzę Tobą. A gardzisz, nie raz dałeś temu wyraz, gardzisz mną podobnie jak ludźmi przepełnionym wiarą w Boga. Nie szanujesz ich i ilekroć możesz kpisz rubasznie z ich wiary, z ich Kościoła. Uważasz się za kogoś lepszego? Skoro już wszedłeś w austriackie klimaty to przypomnę Ci, że właśnie tam urodził się pewien pan który uważał, że Niemcy są lepsi od innych ludzi. Pamiętasz? Ddlaczego przypominam o tym fakcie? Ty też uważasz się za kogoś lepszego. Ba! Masz celność przybrać togę wyraziciela woli wszystkich. Upoważnił Cię ktoś? Nie dostrzegasz, że wyrażając tak bezbrzeżną pogardę stałeś się kimś gorszym? Splugawiłeś się, wytarzałeś się w oślich odchodach, zażyłeś kąpieli w szambie (ukłony dla Venusa, który tak ukochał słowo „szambo” , że nie potrafi się z nim rozstać..). Ale wyobraź sobie, że ja nie patrzę na Ciebie z najwyższą pogardą. Nie uważam, że jesteś wart splunięcia po uprzednim głębokim, wdzięcznym, odchrząknięciu. Uważam że jeszcze masz szansę zostać człowiekiem i ja Ci tą szansę zamierzam dać. Hare Kriszna, hare, hare… Odpowiedz Link
gat45 Jeżeli w swoim czasie 03.08.15, 15:53 niedostatecznie to uczyniłam, to teraz pragnę raz jeszcze podziękować Wielgusowi za skuteczną pomoc w przywróceniu właściwego dźwięku mojemu choremu na zapalenie głośnika komputerowi w czerwcu 2012. I teraz to już na pewno nic nie mam do dodania. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jeżeli w swoim czasie 04.08.15, 09:53 Ja też go takim zapamiętałem. Był zawsze blisko ludzi, zawsze słuchał i umiał zaradzić ich (ludzi) problemom. Pomocny i szarmancki jak mało kto. Zupełnie tak jak premier Kopacz. Odpowiedz Link
tw_wielgus A poić wolno? 05.08.15, 10:40 Trzeba to wyjaśnić bo temperatura sprzyja odwodnieniu. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Ja przepraszam, że się wtrącę , nie karmić? 05.08.15, 23:08 Przypomnę Trusi , jakim cudem się znalazła na FzD? Idąc dalej, trzeci założycielski szybko zrezygnował. Wilk próbował pisać, Jolka przestała. Kochałyście tego Wu, dopóty, dopóki, to się nazywa "dulszczyzna" Ostatnie pożegnanie: Skreślam FZD z ulubionych, miłej zabawy Odpowiedz Link
ave.duce Re: Ja przepraszam, że się wtrącę , nie karmić? 06.08.15, 07:35 jola.iza1 napisała: > Przypomnę Trusi , jakim cudem się znalazła na FzD? Jakim? > Idąc dalej, trzeci założycielski szybko zrezygnował. TW znlazł się na FzD niejako przeze mnie. Co do Maroudera - do tej pory żałuję, że "trójca" się zdekompletowała, ale żeby szybko? > Wilk próbował pisać, Jolka przestała. "ci odlatują, ci zostają" - a co do Jolki - nie mam pojęcia, dlaczego przestała. > Kochałyście tego Wu, dopóty, dopóki, Możesz jaśniej, moje IQ rozwielitki nie wystarcza na dokończenie tego twierdzenia... > to się nazywa > > "dulszczyzna" Ostatnie pożegnanie: Skreślam FZD z ulubionych, miłej zabawy Skreślasz i przekreślasz? No cusz. Odpowiedz Link
ave.duce Czy kiedykolwiek zachowałam się wobec Ciebie 09.08.15, 08:32 niegrzecznie? Jeżeli tak - sorki. Ale jeżeli nie - to nie rozumiem, dlaczego Ty mnie traktujesz per noga. Łatwo jest napisać w poście, co ślina na klawiaturę przyniesie i się zwinąć. Trudniej - kontynuować wymianę zdań, nespa? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Czy kiedykolwiek zachowałam się wobec Ciebie 10.08.15, 09:39 Też tak uważam Droga Pani i dlatego nie potrafię sobie przetłumaczyć skąd się zwieło to zacięte nikczemne milczenie. Najpierw jestem wywoływany "z zaświatów", a po obrzuceniu błotem i serii wyzwisk, zapada cisza. Widać znakomicie trudniej jest kontynuować wymianę zdań. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Wręcz przeciwnie 12.08.15, 23:11 Zawsze byłaś Szefowo w porządku, Ty, i Pani Prezydent, więcej powiem, miałyście do mnie dużą cierpliwość. A ja niewdzięczna postanowiłam ogłosić, że żegnam się z FzD, upss. Teraz to Ty mnie postawiłaś w niezręcznej sytuacji, bo ileż razy można się żegnać? Szczerze? Nie po drodze mi z tym forum. Zgadnij czemu ?:) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Wręcz przeciwnie 13.08.15, 07:29 jola.iza1 napisała: > Nie po drodze mi z tym forum. Zgadnij czemu ?:) Poddaję się. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Ja przepraszam, że się wtrącę , nie karmić? 06.08.15, 07:56 jola.iza1 napisała: Przypomnę Trusi , jakim cudem się znalazła na FzD? Przypomnij, proszę, bo wydawało mi się, że nie cudem, a całkiem zwyczajnie. Kochałyście tego Wu, dopóty, dopóki, to się nazywa "dulszczyzna". Piszesz w liczbie mnogiej, ale odpowiem za siebie - Wielgus był moim bardzo dobrym kolegą, ale nie tylko on, bo lubię pisać na tym forum ze wszystkimi. Ludzie czasem się zmieniają i tak zmienił się (nie wnikam z jakich przyczyn) TW. Najpierw zaczął ujawniać coraz bardziej radykalne poglądy, a niedługo potem uznał je za jedyne słuszne i obowiązujące. Nie ograniczał się jednak do dyskusji, ale zaczął personalnie atakować i obrażać znajomych z naszego forum, stosując przy tym klasyczne metody trolla, najpierw na forach zewnętrznych, a potem przychodził również tu - nie rozmawiać, dyskutować, ale próbować obrażać i szydzić. Pomimo wielokrotnego zwracania mu uwagi, że takie zachowanie nie będzie tolerowane, Wielgus zabawiał się naszym kosztem dalej, wtedy napisałam, żeby kogoś, kto zachowuje się jak troll ignorować. Nazywasz to dulszczyzną? Nie widzę analogii. Ostatnie pożegnanie: Skreślam FZD z ulubionych, miłej zabawy. Każdy może przychodzić na forum, pisać tu i dyskutować, zachowując minimum zasad, jeśli teraz nie masz na to ochoty, trudno. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Ja przepraszam, że się wtrącę , nie karmić? 06.08.15, 10:44 Naniosę tylko drobne korekty: TW nie zmienił poglądów, tw zawsze zabawiał się moherem, a ponieważ ten katolicki stał się deficytowy zacząłem korzystać z dobrodziejstwa i obfitości moherstwa lewicowego, w tym feministycznego, który jest zdecydowanie zabawniejszy od całujących radioodbiornik staruszek. Nikt mi nie zwracał uwagi, wcale (piszesz o tym w swoim poście). Ba, byłem wręcz zachęcany do werbalnego atakowania ( niektórych osób na forum). Zatem chuliganem byłem nie od dzisiaj. I pragnę przypomnieć, że poszedłem sobie ponieważ przykro mi było patrzeć jak plujecie na wyznawane przeze mnie wartości. Pomimo licznych zaczepek puszczałem je płazem, taki czasami jestem sentymentalny, w stosunku do grupy ludzi, której byłem częścią zachowuję się lojalnie. Sam się wyalienowałem i nie mogę mieć do was pretensji, że w jakimś zakresie nie pasujemy do siebie. "Upragnionego bana" mógłbym mieć w pięć minut. Możesz mi wierzyć, ale musiałbym się posunąć do tego po czym później odczuwałbym moralnego kaca. A ja nie lubię mieć kaca. I pozwolę Ci przypomnieć że to Ty mnie wywołałaś zza światów. Wielokrotnie powtarzałaś słowo tw_wielgus na tym forum wiec pretensje możesz mieć tylko do siebie. Dlatego wyobraź sobie moje zdziwienie że gdy przybyłem zamiast gościny spotkałem się z lekceważeniem i wyzwiskami z Twojej strony. Nie dałem Ci podstaw do takiej reakcji. I jeszcze raz apeluję do tej pięknej blond główki żebyś mnie nie utożsamiała z innymi postaciami które Ci podpadły na forach GW. Przypisywanie mi czynów i zasług innych nicków wprawia mnie w zakłopotanie. Odpowiedz Link
gat45 Oj, Jolu_Iiiiiiii kochana............ 06.08.15, 10:27 Ubolewam. Choć nic nie rozumiem z Twojego wywodu. Odpowiedz Link
tw_wielgus No Pani kierowniczko! 07.08.15, 12:01 Co jest? Kanikuła i kram z banami zamknięty? Odpowiedz Link
tojajurek Mimochodem... 10.08.15, 15:05 Pozwolę sobie zauważyć beznamiętnie, że TW najwyraźniej ciągnie do FzD jak - za przeproszeniem - żabę do rodzimego bajorka. Właściwie odnotowuję to z pewnym rodzajem tajonej satysfakcji z objawów siły przyciągania tego foruma. Czy to jest fluid uniwersalny, czy magnetyzm zwierzęcy (wg pana Mesmera), nie umiem rozstrzygnąć, ale cóś w tym jest niewątpliwie. Ciekawe. Wygląda na to, że chwierutanie nadpsutego zęba nie tylko wciąga, ale jest zaraźliwe (nie wiem co mądrego chciałem przez to powiedzieć, ale pomyślę nad tym gdy się nieco ochłodzi i dam znać). Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Mimochodem... 11.08.15, 10:34 W rzeczy samej, zwierzęcy. Ps. Nabyłeś mimochoda? Spalinowy? Odpowiedz Link
tw_wielgus "zdyscyplinowane ignorowanie" 13.08.15, 09:24 Zaczyna działać. Dzisiaj poczułem się jak "Trędowata" z powieści Heleny Mniszkówny. Znaczy się taki melodramat przeżywam. Mówię wam, wyciszkacz łez jak posiekana cebula. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 14.08.15, 12:01 Coś Cię nie banują, na razie "ciotki rewolucji" obdarzyły Cię fatwą. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 14.08.15, 22:03 Pewnie.... też kiedyś byłaś jego wielką admiratorką. Odpowiedz Link
ave.duce Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 14.08.15, 23:05 Czas przeszły. Liczy się to, co teraz i przyszłość. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 17.08.15, 09:07 No nie banują, chociaż już wielokrotnie szeptałem "Szatańskie wersety". Ale.... jest jeszcze nadzieja, w czasie przyszłym. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 17.08.15, 17:09 Nie zbanują Cię, byłeś ulubionym męszczyznom na FzD, jak Cię wyrzucą to kto im zostanie? Mariner czy Ryj? No przestań " ciotki rewolucji" są pocieszne ale nie głupie. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 18.08.15, 09:08 Ale to milczenie i ignorowanie staje się już nieznośne, gorsze wyjazdowe posiedzenia rządu. Chociaż nie. Tym ostatnim towarzyszy jakaś dziecinna beztroska..... Nawet poczucie tego, iż jestem samcem jedynym, w tym składzie osobowym, ( man_sapiensa pomińmy, bo on chociaż pragnie ustalić preferencje swoich chromosomów, lecz jest dopiero na etapie zakupu męskiej bielizny, a o Tobie nic nie wiem) nie przynosi ulgi. Czuję się jak murzyn na plantacji bawełny. Zamknięty z składzie na narzędzia, słońce praży, gorąc, nie ma czym oddychać, pot ścieka z czoła, a do linczu jeszcze daleko. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 18.08.15, 12:27 Ja tutaj jestem przelotnym ptakiem i do tego całkiem świeżym. Co do sapiensa to wiesz, jak ktoś przeczyta jego pełne zachwytów i miłości posty na FK o spoconym Miśku K. oraz koniu z wora to raczej na ulubieńca ciotek rewolucji go nie wybiorą. Ale trzeba przyznać. .. stara się chłopina przypodobać ja Kazio Marcinkiewicz. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 18.08.15, 13:42 Ano stara się i jego starania są doceniane, a ja się staram i nic. Mogę mu tylko zazdrościć. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 18.08.15, 16:15 Wiesz ile lat on zazdrościł tobie. Stałeś się oszołomem i wyznawcą sekty smoleńskiej więc cierp. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 19.08.15, 09:42 Hmmm.... W sumie jak popatrzę na brzozę to zaczynam na nabierać wątpliwości, czy tak liche drzewo jest w stanie strącić przerobiony rosyjski bombowiec. Ale wracając do meritum mam wątpliwości, czy on mi aby na pewno zazdrości. Raczej spogląda na mnie z uczuciem wyższości i z pogardliwie uniesioną górną wargą. Zajęczą wargą. Odpowiedz Link
jlang75 Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 19.08.15, 11:57 Zazdrościł Wielgusie, zazdrościł., teraz zaciera łapki z satysfakcją. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 19.08.15, 16:46 W takim razie to ja już nic nie rozumiem. Jeżeli ziściły się jego marzenia to powinien poprzeć mój wniosek o zbanowanie. Raz na zawsze pozbyłby się konkurencji o względy Pań pięknych i tu obecnych. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 09.02.16, 14:00 Ups... Wymsknąłem się przez nieuwagę poza sztywne ramy miejsca odosobnienia i głodówki. Już wracam chociaż nie mogę obiecać, że to się nie powtórzy. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: "zdyscyplinowane ignorowanie" 09.02.16, 17:49 Kurna! Znowu! Żeby mi to tylko w nawyk nie weszło. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 17.08.15, 21:51 Znacie jakiegoś dowcipnego trolla? Że mądry nie może być to jasne, bo to mądry wpis byłyby ciosem w samo jądro trollowatości. Ale co by szkodziło jakby trolle były chociaż średnio dowcipne. A jak nie potrafią, to niech może ozdabiają swoje wpisy ładnym szlaczkiem, zawsze byłby jakiś pożytek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 17.08.15, 22:33 Zdziwisz się, ale znam. Nie osobiście, oczywiście, tylko z FK. Ale nicka nie zdradzę ;) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Uprasza się: nie karmić Wielgusa 20.08.15, 10:32 a cio to? Chciałaś sprawić radość mej plebejskiej duszy? Odpowiedz Link
tw_wielgus O co to ja miałem zapytać??? 20.08.15, 16:12 Aaaaa.... już wiem: co z moją prośbą? Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: O co to ja miałem zapytać??? 21.08.15, 09:40 Zaczynam Cię "xerofancie" podejrzewać o rasizm. Może powinienem inaczej napisać: niektóre Twoje poglądy są rasistowskie. Odpowiedz Link
tw_wielgus Przepraszam że przynudzam.... 24.08.15, 10:24 Ale od dłuższego czasu nie dostałem odpowiedzi na moje podanie. Czyżby urzędnik 0,5 xeofant oczekiwał na łapówkę? Odpowiedz Link
tw_wielgus Miałem wrażenie. 25.08.15, 09:52 parę dni temu miałem wrażenie, że zdyscyplinowane ignorowanie zaczyna działać. Dlatego wziąłem aspirynę. Działa. Odpowiedz Link
tw_wielgus Utrzymywanie mojego nicka w stanie niezabnowanym 26.08.15, 09:09 nie jest uzasadnione ekonomicznie. Zatem w dobie kryzysu energetycznego suszy rządów PO i innych nieszczęść ponownie wnoszę o zbanowanie. Zakneblowanie będzie zgodne z intencją założycielki tego wątku i wolą większości użytkowników tego forum. Jakby co to wiedz, że pamiętam gdzie parkujesz swój samochód. Odpowiedz Link
tw_wielgus Ty Wielgus siedzisz tu w ciasnym wątku.... 27.08.15, 09:42 Ty Wielgus siedzisz tu w ciasnym wątku otoczony nienawistnym milczeniem, spragniony, głodny, a tam obok właśnie rosół gotują z tego koguta, co go Trusia wczoraj udusiła. Odpowiedz Link
tw_wielgus Kolejny dzień głodówki TW_Wielgusa 28.08.15, 09:45 niesłusznie oskarżonego o "trolizm" i przetrzymywanego w dworskich kazamatach. Niezłomny bojownik o wolność słowa już kolejny dzień czeka na uczciwy proces. A prasa głównego nurtu milczy jak zaklęta. Odpowiedz Link
jlang75 Re: Kolejny dzień głodówki TW_Wielgusa 30.08.15, 16:23 Przestań się mazać...ciotki rewolucji nie zbanują cię i basta. Pokażą ci swą wyższość moralną a paru wybitnie kulturnych sapiensów czy też marinerów trochę cię obsobaczą i tyle. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Kolejny dzień głodówki TW_Wielgusa 31.08.15, 09:50 Czemu mam się przerastać mazać? Prawdziwy mężczyzna - wedle obowiązujących wyśrubowanych norm dżęder - ryczy przynajmniej raz dziennie po obejrzeniu odcinka swojego ukochanego serialu na kanale "Romanitica". Odpowiedz Link
jlang75 Re: Kolejny dzień głodówki TW_Wielgusa 31.08.15, 15:17 Ale ty jesteś normalny a nie jakiś dżenderowy... niech sapiens płacze oglądając swoje ulubione romantyczne seriale. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Kolejny dzień głodówki TW_Wielgusa 01.09.15, 09:16 W dobie dżęderu, in vitro i związków homoseksualnych, zaczynam z niepokojem dostrzegać jak kurczy się to moje pole normalności. Odpowiedz Link
tw_wielgus Dzień 41 02.09.15, 09:08 Niedługo w czekaniu na uczciwy proces dogonię "Starucha". Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Dzień 42 03.09.15, 09:45 Dobrze że upał lekko zelżał. Bardziej komfortowo się siedzi w ciasnych ramach tego wątku Odpowiedz Link
gat45 Re: Jezus 04.09.15, 11:25 ave.duce napisała: > 40 dni i nocy ... Wniosek? ;););) Albo zdechło, albo po kryjomu się żywiło. Odpowiedz Link
gat45 Nie zauważyłam imienia w tytule 04.09.15, 11:28 gat45 napisała: > ave.duce napisała: > > > 40 dni i nocy ... Wniosek? ;););) > > Albo zdechło, albo po kryjomu się żywiło. Gdybym była zauważyła, to nie sformułowałabym tego skądinąd biologicznie słusznego wniosku. W ramach szacunku dla wyznań religijnych, a raczej dla wyznawców. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Nie zauważyłam imienia w tytule 04.09.15, 13:21 "biologicznie słusznego"...?!?! Na Boga! Czyli według Ciebie goje zdychają..?! Jak zwierzęta zdychają?! Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jezus 07.09.15, 10:41 Kobieto! Nie wzywaj Pana naszego nadaremnie! Wezwij sobie jakieś lewicowe bóstwo, Środę, Płatek albo jakieś inne cokolwiek bądź. Odpowiedz Link
tw_wielgus Sorki, wielkie sorki że nie odzywałem się przez 14.09.15, 09:59 parę dni ale zdrzemnąłem się. Wiem że to nieładnie ale nie mogłem się powstrzymać. Odpowiedz Link
tw_wielgus Gat mi wczoraj powiedziała: 15.09.15, 11:56 gupi jesteś! Do tej pory nie mogę dojść do siebie. Chyba się zapiszę od psychologa. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Mahomet rules 16.09.15, 10:17 Jeszcze się porządnie nie rozpakowali, a już zaczęli uczyć nasze światłe, europejskie, feministki bliskowschodnich zwyczajów. www.polskatimes.pl/artykul/8008849,dzialaczki-femen-zaklocily-konferencje-muzulmanow-zostaly-brutalnie-spacyfikowane-video,id,t.html Odpowiedz Link
tw_wielgus 17 września... 17.09.15, 11:36 Siedzę sobie i z nudów rozmyślam. Dzisiaj 17 września kolejna rocznica zapomnianego polskiego holocaustu, który potomkowie naszych przedwojennych sąsiadów pragną za wszelką cenę wymazać ze świadomości społecznej. Ciekawe czy w Muzeum Żydów Polskich przygotowało jakąś okolicznościową wystawę, na której mogłyby się na przykład znaleźć kwiaty /z których nasi sąsiedzi budowali bramy powitalne/, listy proskrypcyjne, zdjęcia z akcji drobnej i mniej dywersji, pamiątki po polskich burżujach i czołg sowiecki z odciśniętymi ustami. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jezus 18.09.15, 09:05 (...) Już dziąsła przeżarte szkorbutem, już nogi spuchnięte i martwe, już koniec, juz płuca wyplute- lecz palą się oczy otwarte. Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: Jezus 18.09.15, 10:02 Mój kumpel z roku nucił tę rewolucyjny utwór jako przyśpiewkę pw pierwszej połowie lat 80. na skoczną nutę i po każdej zwrotce dodawał: panie do środeczka, panowie robią kółeczko:))). No ale nam było wtedy w Instytucie przy Nowym Świecie dużo więcej wolno:)))) Odpowiedz Link
tw_wielgus Znaczy się lubisz waść poezję polit. zaangażowaną 18.09.15, 16:09 Zatem pochwalę się jeszcze znajomością jednego wierszyka: Stoi na stacji drużyna Ko_pacz : Spójrz na ich twarze i w oczy popatrz Nędza i rozpacz. Stoi i sapie, dyszy i bredzi "Pierwsza" od dawna w przedziale siedzi Buch – jak czyściutko… Uch – jak ładniutko… Puff – jak smaczniutko… Uff – jak milutko… Już ledwo sapie, już ledwo zipie A jeszcze Misiek pomysły sypie Działaczy do niej podoczepiali Znanych, nieznanych, młodych i starych I pełno złości w każdym działaczu Trzęsie się pociąg w rytmie ich płaczu Wagony z klimą, błyszczące, duże A w jednym świnie, a w drugim tchórze A w trzecim siedzą sami cynicy Siedzą i jedzą zad ośmiornicy A czwarty wagon pełen kelnerów W piątym wycieczka wicepremierów W szóstym Kalorak (trochę nieświeży) W siódmym eksperci oraz hejterzy W ósmym szefowej rządu psiapsiółki Wcinają z jajem służbowe bułki W dziewiątym – wszyscy doradcy „Bula” W dziesiątym Donald… Nie, to wiatr hula. A tych wagonów jest ze czterdzieści Ta paranoja się w nich nie zmieści. Lecz choćby przyszło tysiąc Saletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów I każdy nie wiem, jak „dawał radę”, Słupków poparcia nie dźwignie żaden… Nagle - zgrzyt! Nagle - wstyd! Partia - w dół! Koła - w muł! Najpierw powoli - jak żółw – ociężale, Ruszyła Platforma po szynach - ospale, Szarpnęła kamery i ciągnie z mozołem I kręcą się, kręcą się „setki” wesołe I biegu przyspiesza, i gna na złamanie, I ściemnia, i mami, obraża i kłamie, A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost! Po torze, po torze, po torze, po głos! Przez góry, przez tunel, przez pola, przez las, I spieszy się, spieszy, by zdążyć na czas, Gładko tak, lekko tak toczy się w dal, Jak gdyby ktoś inny tu rządził od lat i straszył, i ściemniał, wył, kopał i gryzł Że „wszyscy umrzecie”, gdy rząd będzie z PiS. A skądże to, jakże to, czemu tak łże? A co to to, co to to, kto to tak prze, Że pędzi, że wali, że bucha buch, buch? To Partia Obciachu wprawiła to w ruch, To partia, co z kotła mediami do tłuków, A tłuki rechoczą przez łzy do rozpuku I wrzeszczą, i plują, i pociąg się toczy, Tak długo aż w końcu z tych torów wyskoczy i w przepaść poleci, i sztandar się zwinie, By żyło się lepiej – Platforma przeminie. Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: Znaczy się lubisz waść poezję polit. zaangażo 18.09.15, 16:39 Hmmm... Początek nawet nawet, ale potem siadło.:) Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Jezus 21.09.15, 11:14 Ja tu sobie siedzę i czekam, a tymczasem w Słupsku liczą krzyże. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18850443,w-slupsku-wielkie-liczenie-symboli-religijnych-informacji-zazadal.html#Czolka3Img Bo obywatele pytają. Podobno... Odpowiedz Link
tw_wielgus Jestem, jestem.... 24.09.15, 14:21 Przepraszam za spóźnienie, ale straszne korki na mieście. Odpowiedz Link
tw_wielgus Byłbym zapomniał.... 28.09.15, 14:15 i naraził się na zarzut niekonsekwencji. Odpowiedz Link
tw_wielgus W Lipsku (RFN!) 12.01.16, 11:23 Zatrzymano 250 przeciwników molestowania niemieckich kobiet przez element, który poprawność polityczna nie pozawala nazwać po imieniu, wiadomosci.onet.pl/swiat/uliczne-burdy-w-lipsku-policja-zatrzymala-kilkaset-osob/jmzgee Odpowiedz Link
tw_wielgus Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 22.09.15, 09:24 Zastanawiam się czy aby na pewno Soros zemścił się za "Protokoły Mędrców Syjonu".... Moim zdaniem głowę tego flantropa cały czas zaprzata jeszcze problem na co wydać pieniądze, zarobione na polskiej transformacji. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 23.09.15, 09:33 Dzięki doniesieniom prasowym dowiedzieliśmy się, że cała ta antyterrorystyczna amerykańska misja w Afganistanie polegała głównie na zapewnieniu lokalnym watażkom chłopców "do herbaty"... Kolejne zdziwienie. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 25.09.15, 10:33 Czy premier Kopacz jest już całkiem pieskiem Merkelowej, czy tylko troszeczkę. Odpowiedz Link
tw_wielgus Kinga Dunin 29.09.15, 09:37 W dzisiejszym zdziwieniu kontestuję sobie wczorajszego newsa. Jedna z czołowych polskich feministek namawia kobiety do pójścia w jasyr uchodźczych muzułmanów. Jest to dla mnie ostateczny dowód na to, że feminizm to stan umysłu, niekoniecznie dobry. Odpowiedz Link
tw_wielgus Pół roku "za gomorytki"! 30.09.15, 10:56 Na tyle sąd we Francji skazał mera ( płci żeńskiej nota bene) za odmowę udzielenia ślubu parze gomorytek. Świat schodzi na psy i tylko wyznawcy Allacha mogą go uratować. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 01.10.15, 09:44 Tak sobie myślę /i to całkiem niegłupio/, że jak już do nas przyjadą te muzułmany to w ramach prawa do łączenia rodzin, które zapewniają im międzynarodowe konwencje, będziemy się musieli zgodzić na to żeby przyjechały ich 13 letni żony. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 02.10.15, 09:35 Na skutek rosyjskiego bombardowania w Syrii dotarła do mych uszu informacja mówiąca o tym, iż Rosjanie zbombardowali ośrodek, w którym specjaliści z CIA przygotowują do walki syryjskie "zielone ludziki", które to nastepnie zasilają szeregi ISIS. Dziwny jest ten świat. Największa światowa demokracja szkoli i dostarcza dzichadystom mięsa armatniego. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 05.10.15, 13:29 Zrobiłem sobie przegląd prasy i z niepokojem zauważam, że informacja o zbombardowaniu szpitala przez amerykańskie lotnictwo przegrała z sensacyjnym ujawnieniem się kolejnego pederasty. Odpowiedz Link
tw_wielgus Książka się ukazała... 06.10.15, 11:32 Bo to jest forum o książkach? Dr Mirosław Tryczyk : Miasta śmierci. Sąsiedzkie pogromy Żydów w latach 1941-1942 Spodoba wam się. Odpowiedz Link
tw_wielgus Normalnie aż mi szczęka opadła 07.10.15, 10:31 w chwili gdy dowiedziałem się, że prezydentUw WałeNsEM i KomoroFskiego sponsoruje cinkciarz.pl twitter.com/Exen/status/651075504401981442/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw W wyniku zablokowania publikacji dalszych kelnerskich nagrań pewnie nigdy nie dowiemy się kto był sponsorem PO. W każdym bądż razie "Masa" twierdzi, że ne on. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 08.10.15, 09:48 ..i rozmyślam i zastanawiam się kiedy zobaczymy księdza Krzysztofa Charamsa w programie "Taniec z gwizdami" A i tak w aproposie. Uwaga grzybiarze! W lasach woj. pomorskiego obok muchomorów, stanowiących oczywiste i zrozumiałe zagrożenie, pojawili się homoseksualiści. www.tvn24.pl/mial-molestowac-9-latka-w-borczu-wpadl-w-rece-policji,583650,s.html Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 09.10.15, 09:26 Okazuje się, że dowództwo rosyjskiego lotnictwa, które dokonuje bestialskich ataków na /uzbrojonych i szkolonych przez bohaterskich amerykanów/ syryjskich obrońców demokracji, rozlokowało się na Cyprze. Czyli... ataki na uzbrojonych i szkolonych przez bohaterskich amerykanów syryjskich obrońców demokracji koordynowane są z terenu Unii Europejskiej. Zatem..... Unia Europejska uczestniczy w bestialskim niszczeniu zalążków demokracji w północnej Afryce. Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 10.10.15, 08:57 Zaraz tam demokracji. Że noże mają krótsze? Pohaniec sprosny to pohaniec. Bisurman to bisurman. Od wieków. up!:))) Odpowiedz Link
tw_wielgus Małgorzata Bilska dla przyjaciół Gosia, 13.10.15, 10:45 W felietonie, który opublikował Tygodnik Powszechny napisała, że chciałaby przywalić księdzu w oko. Za „gendżer” by pragnęła księdza Oko zlinczować. Niemniej jest to sprawa poboczna, gdyż w swoim przecudnym artykule tak oto (w skrócie) definiuje ideologię (zwracam szczególną uwagę na słowo - „ideologia”) „dżender”: „Gender nie jest ideologią dewiantów, jak ksiądz [ Oko] namiętnie powtarza. Jest zarówno ideologią równościową, jak i naturalnym terminem w naukach (sic!) społecznych. Który oznacza, że tożsamość płci nie bierze się z sufitu. Gdyby biologia była dana, a nie zadana, proces wychowania byłby zbędny.” Po przeczytaniu powyższych słów z miejsca łezkę w oku mym wywołało wspomnienie po komunizmie, który również był ideologią równościową, a któremu przypisuje się liczbę ofiar pomiędzy 85 a 100 milionów ludzi. Ba! Zarówno był też uważany ( przez licznych wyznawców) za naukę, społeczną naukę. „Gdyby biologia była dana…”, właśnie! Jaka nauka płynie z lektury komiksów o Tarzanie? Ano taka, że Małgorzata Bilska ma rację, a nawet więcej niż rację. Biologia nie jest dana raz na zawsze i niczego nie determinuje. Posługując się nauką społeczną „dżedżer” i pięcioma minutami czasu udowodniłem sobie, że wychowany przez małpy Tarzan stał się małpą (dowody?: jadł banany, skakał po drzewach i przeraźliwie wył). Jest to genialny dowód na to, że tożsamość biologiczna nie bierze się z sufitu, a jest wynikiem procesu wychowawczego. I pewnie szympansem byłby pozostał gdyby nie spotkał Dżejn. Dżejn nie bacząc na tożsamość kulturową uczyniła z Tarzana mężczyznę, czyli człowieka. Co stanowi żywy dowód na to, iż tożsamość biologiczna nie jest dana raz na zawsze. Odpowiedz Link
tw_wielgus W ciemności duszy mej mrocznej 15.10.15, 13:24 zupełnie pojąć nie mogę skąd się bierze tej niesamowity jazgot wokół słów Kaczyńskiego, który wymienił krótką listę chorób jakie mogą przenosić uchodźcy. Napadły na niego padlinożerne sfory reprezentujący środowisko Walking Dead, czyli zdziadziałe sieroty po UD. Przez ekrany naszych odbiorników wielokrotnie przewijały się obrazy pokazujące ludzi w maskach i gumowych rękawiczkach, który kierowali ruchem uchodźców bądź udzielających im pomocy. Takie same obrazki widzieliśmy we Włoszech, w Niemczech, w Grecji i na Węgrzech. Skoro nie ma żadnych zagrożeń to po co ta maskarada? Jeżeli nie roznoszą żadnych chorób tropikalnych to o co camon? A może reprezentanci demokratycznej Europy chcieli ukryć swoje twarze przed agentami państwa islamskiego? Oni wszakże też zasłaniają swoje? Odpowiedz Link
tw_wielgus Olga Tokarczuk i prośba do odlecianej Madzi. 16.10.15, 11:00 Członkini polskich czerwonych brygad, V kolumny, środowiska lewackich zdrajców, którzy na obchody niepodległości Polski ściągnęli z zagranicy bolszewickie bojówki ,b y zaatakowały, pobiły /a kto wie czy i nie zabiły, bo nie znamy rozkazów/ nieuzbrojonych i pokojowo nastawionych demonstrantów przyznała, że: „Tymczasem robiliśmy straszne rzeczy jako kolonizatorzy, większość narodowa, która tłumiła mniejszość, jako właściciele niewolników czy mordercy Żydów” Wstrząsające! No i co na to prokuratura? Mamy jednoznaczne przyznanie się do winy, Olga Tokarczuk, wraz z grupą terrorystyczną „Zieloni 2004”, uczestniczyła w handlu żywym towarem i mordowaniu Żydów. I bez najmniejszej żenady przyznaje się do tego. Ba! Dziwi się, że Polacy zaczeli jej grozić linczem gdy dowiedzieli się o tym, że handlowała niewolnikam, tłumiła mniejszości i mordowała Żydów! Madziu, Sądzę, że w ramach obywatelskiego protestu nie powinniśmy kupować książek tej osoby obrzydliwej prominencji. Powinniśmy zorganizować protest i ostrzec wszystkich uczciwych ludzi przed kupowaniem książek tej.... brak mi słów.... Madziu, doświadczona organizatorko protestów, czy mogłabyś się zająć rozpropagowaniem tej akcji? Odpowiedz Link
tw_wielgus Skandaliczny, homofobiczny, wyrok sądu! 16.10.15, 17:24 Dwa miesiące więzienia bez zawieszenia! "- To absurdalnie wysoki wyrok - powiedział Głosowi Szczecińskiemu Maciej Kasprzyk ze Stowarzyszenia Kibiców Pogoni Szczecin "Portowcy". Najprawdopodobniej jest to pierwszy tak surowy wyrok w Polsce." Sąd w Szczecinie skazał na 2 miesiące bezwzględnego więzienia kibica Pogoni Szczecin Za to że ogłosił on swoje wyznanie come out of the closet podczas meczu z Piastem Gliwice i zachęcał innych do uprawiania seksu z arabami. „Jak podaje Głos Szczeciński, były już "gniazdowy" kibic Pogoni Szczecin, skandował podczas meczu przyśpiewki typu "Jeb... Arabów" W całej sprawie dziwi mnie jedno niezmiernie. Tego biedaka skazano, a pani Dunin nikt nie ściga pomimo, że zachęcała do tego samego. Odpowiedz Link
tw_wielgus KOOT 18.10.15, 15:12 Komitet Obrony Olgi Tokarczuk - najwyższy czas powołać! Z wielkim zaniepokojeniem przeczytałem w „Głosie Wykształciucha” i inteligenta pracującego, iż na marsz niepodległości do Wrocławiu może się zjechać nawet 100 tysięcy narodowców. Wrocław to matecznik ostatniego wielkiego odkrycia salonu- pani Olgi Tokarczuk- wybitnej pisarki młodego pokolenia, która uważa, że to Niemcy nas powinni kultury nauczać bowiem pomimo. iż upłynęło wiele lat dalej widoczne są powszechnie osiągnięcia niemieckiego kulturkampfu. Nie trudno sobie wyobrazić bezmiaru zagrożenia jakie stanowią dla naszej inteligenckiej perełki przedstawiciele narodowej dziczy. Szczególnie że jak już sobie pokrzyczą mogą sobie przypadkiem przypomnieć w jaki sposób państwo podziemne traktowało kobiety rodzaju pani Tokarczuk. Nie żeby mi było specjalnie jej włosów szkoda, bo kołtun ma na łbie okrutny, ale co ona biedna zrobi z zapasem szamponu do włosów, którego( ….jak o dziwo większość lewaczek!) od lat już nie używa. Odpowiedz Link
tw_wielgus Polskie parafie zachwycone skutecznością .... 19.10.15, 11:48 Polskie parafie zachwycone skutecznością nowego narzędzia do ewangelizacji. Okazało się że austriacki „Glock” jest sprawniejszym sakramentoudzielaczem niż standardowe kropidło. „Kwadrans po rozpoczęciu nabożeństwa, do protestanckiego kościoła City of God wszedł 25-letni mężczyzna. Trzymając w ręku cegłę ruszył w kierunku pastora. Ten wyciągnął pistolet Glock i oddał 4 lub 5 strzałów. Mężczyzna zmarł na miejscu. Duchowny został zatrzymany przez policję. Po przesłuchaniu prokuratura zdecyduje czy miał podstawy, by użyć broni. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/swiat/news-ksiadz-zastrzelil-mezczyzne-ktory-zaatakowal-go-podczas-mszy,nId,1905915#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome” Wielce zastanawiające jest to kiedy rozpoczną się u nas podobne testy i dlaczego tak późno. Odpowiedz Link
tw_wielgus Kolejne rozczarowanie 20.10.15, 16:18 Dzisiejszy słotny dzień przyniósł kolejne rozczarowanie Platformą Obywatelską. Okazało się, że nie ma na świecie takiej rzeczy, której PO nie jest w stanie spieprzyć. Absolutny pewnik! Oni się nawet nie nadają się nawet do pracy w MacDonaldzie... Nawet prostego hamburgera usmażyć nie potrafią.... www.tvn24.pl/kandydatka-po-promuje-sie-czarnymi-burgerami-kolor-skory-uchodzcow,587553,s.html Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 21.10.15, 10:25 Z uwagi na udział dużej liczby "nowoczesnych lewaków", w celu nadania odpowiedniej oprawy, wczorajsza debata była filmowana była w konwencji czarno-białej. Tylko Panią Kopacz pokazywano w kolorze. Odpowiedz Link
tw_wielgus Izraelski badacz holocaustu. 22.10.15, 09:38 Ponieważ jak wiemy to holocaust był największa zbrodnią (a nie komunizm który pociągnął za sobą wielokrotnie więcej istnień ludzkich). pan premier Nataniahu przedstawił taką oto wersję historii na spotkaniu z panią Angelą, (nie wiem i nie chcę wiedzieć co mu obiecała) "Netanjahu: Hitler chciał jedynie wysiedlić Żydów z Niemiec We wtorek w przemówieniu na 37. Światowym Kongresie Syjonistycznym Netanjahu wyraził opinię, że Adolf Hitler chciał początkowo jedynie wysiedlić Żydów z Niemiec, a Holokaust zasugerował mu wielki mufti Jerozolimy, jeden z najważniejszych duchowych przywódców świata arabskiego." Ufff..... Odetchnąłem z ulgą. Polacy jednak tylko pomagali, winę ponoszą muzułmanie. Odpowiedz Link
tw_wielgus A tymczasem „demokracja” się pakuje.... 23.10.15, 10:18 Tak przynajmniej twierdzą niezależni publicyści zatrudnieni w niezależnych mediach z dużą bezwzględnością popierających rządzący układ. Można sobie wyobrazić następujący dialog po wyborach, o godzinie 6 rano: [brutalne walenie do drzwi] - zaspany głos: Kto tam? - głos zza drzwi: ABW! - zg: Nie wierzę.... - gzd: A to się dobrze składa, bo my właśnie w tej sprawie.... Odpowiedz Link
tw_wielgus Adrian Zandberg - my hero! 27.10.15, 09:38 Dokończył dekomunizację w Polsce. Już go lubię i cenię i szanuję.... Odpowiedz Link
tw_wielgus Były ministrant, 28.10.15, 10:30 jak również członek egzekutywy z ramienia - Leszek Miller (lat. 69) po raz pierwszy w swoim długim życiu będzie musiał się wziąć za uczciwą pracę. I to jest właśnie pozytywny aspekt demokracji. Odpowiedz Link
tw_wielgus Powyborczy ból (sorry: bul) zębów 28.10.15, 17:11 Jakże ogromny i niespodziewany efekt przyniosło zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych. Ogromny ból zębów jaki odczuły elity związane z dotychczasowym układem władzy spowodował, że słynną lipę w Cielętnikach trzeba było otoczyć metalową siatką. Odpowiedz Link
tw_wielgus "Judzić" 29.10.15, 17:10 Judzić - podmawiać do złego, podburzać, kusić. Stare słowo indoeuropejskie, rdzeń *ieu-dh-, kontynuacje zaświadczone w homeryckim greckim, łacinie, staroindyjskim, litewskim. Na obszarze słowiańskim zachowane głównie na wschodzie i południu. W polszczyźnie zapożyczenie ze wschodu. Wtórna adideacja do Judasza. Pełny tekst w: Franciszek Sławski, Słownik etymologiczny języka polskiego, t. 1 A-J, Kraków 1952-56, str. 587-588 A teraz spróbujmy poprawnie użyć tego słowa w zdaniu: Jeszcze PiS nie powołał rządu a już "Wyborcza" zaczęła judzić. Odpowiedz Link
tw_wielgus Bohaterska Joanna! 30.10.15, 10:17 "Pomysł likwidacji gimnazjów jest tak absurdalny, że jestem gotowa zginąć za to, żeby gimnazjów bronić. Skupmy się na tym, żeby gimnazja miały dobre wsparcie pedagogiczne i psychologiczne" - mówi w Kontrwywiadzie RMF FM szefowa MEN Joanna Kluzik-Rostkowska. Może liczyć na pomnik od wdzięcznego społeczeństwa, gdy spełni daną obietnicę. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/wywiady/news-joanna-kluzik-rostkowska-jestem-gotowa-zginac-zeby-bronic-gi,nId,1913144#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Siedzę sobie, majtam nóżką i rozmyslam. 31.10.15, 15:22 Na kanwie rozprawy jaka odbyła się w krakowskim sądzie i której wynikiem była długa, wzruszająca, mowa obrończa wygłoszona przez sędziego Mazura poprzedzająca zdumiewający werdykt ..... Jak zaczepia dzieci na ulicy żyd pedofil? - chcesz kupić cukierka? Odpowiedz Link
tw_wielgus VI synod biskupów z Czerskiej 26.01.16, 14:09 ogłosił że mamy nową męczennicę: www.plotek.pl/plotek/1,78649,19535010,kinga-duda-cierpi-przez-decyzje-polityczne-ojca-jest-obiektem.html#BoxVidImg Święta Kinga cierpi za grzechy ojca swego, który zgrzeszył przeciw demokracji nie składając podpisu. Boże, Któryś Świętą Kingęę zachował w dozgonnym dziewictwie, a przez jej męczeństwo wskazałeś nam drogę do nieba, oddal od naszych ciał bóle zębów, zaś nasze dusze ustrzeż od grzechów, abyśmy Cię mogli sławić na tym świecie, jak również w wieczności. Amen. Odpowiedz Link
tw_wielgus Strach! 02.11.15, 09:50 NewsWeek (niezbędnik każdego inteligenta) donosił był, iż środowisko polityczne - dla zmylenia przeciwnika zwane "Platformą Obywatelską" - drży ze strachu, od samych fundamentów... ""Newsweek": Działacze PO boją się Schetyny" Już się nawet swoich boją. Czytaj więcej na fakty.interia.pl/prasa/news-newsweek-dzialacze-po-boja-sie-schetyny,nId,1914288#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome Odpowiedz Link
tw_wielgus 3 tysiące lat dżender w służbie ludzkości. 03.11.15, 13:52 Aż trzech tysięcy lat potrzebował pewien zamieszkujący w centralnej Szkocji Cis żeby upewnić się w przekonaniu, w przekonaniu, które pode wziął uprzednio, iż chce być kobietą. tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/ciekawostki,49/przez-okolo-3-tys-lat-to-drzewo-bylo-mezczyzna-teraz-zmienia-plec,184380,1,0.html Jego decyzja wprawia w konsternację z dwóch powodów: - pierwszy: czy aż tak trudno jest być mężczyzną w centralnej Szkocji. - drugi: po co komu taka stara baba? Odpowiedz Link
tw_wielgus A jednak wieszcz! 04.11.15, 10:54 "Dzieckiem w kolebce kto łeb urwał Hydrze,. Ten młody zdusi Centaury..." On już tu jest! - noizz.pl/zwierzeta/internauci-w-szoku-17-miesieczny-chlopiec-zagryzl-jadowitego-weza-na-smierc/dkgxfe8 Odpowiedz Link