99venus Re: Proszę, proszę: rośnie sława 08.02.16, 21:35 to fatalna inscenizacja.jeżeli komuś się wydaje,że jakiś kurdupel bedzie w stanie wziąć Polskę pod but to jest w błędzie. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 08.02.16, 21:52 Przecież to jarmark. Różności i próżności. Odpowiedz Link
alpepe Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 13:16 Nie podoba mi się, że Polska tu przypomina Merkelową. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 13:54 Merkelowa jako żywo. Taką właśnie spuściznę pozostawił po sobie Tusk zanim stał się ekonomicznym uchodźcą. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 17:38 Chwila, moment! Przecież to sama p.o. premiera ciocia Brosia powiedziała była: "Wszyscy jesteśmy biało-czerwoną drużyną!". Jak wszyscy, to wszyscy, Merkelowa też. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 17:48 Merkelowa nie, ona reprezentuje NRD - Niemiecką republikę DEMOKRATYCZNĄ. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 21:32 Ave, dlaczego "K" Jarosław? ;) aga Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 22:04 "K" od "Kaczyński". Z lenistwa nie chce mi się pisać całego nazwiska ;) Z góry wyjaśnię, że piszę nazwisko przed imieniem celowo - ta kreatura wciąż żyje mentalnie w ciemnogrodzkim PRLu i tęskni za PZPR, gdzie taki szyk był często używany przez "awansgardę". Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 22:53 Ale K jarosław całkiem fajnie brzmi ;) Odpowiedz Link
tojajurek Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.02.16, 23:39 Ja jak Jurek to brzmi jeszcze lepiej - nadmienię skromnie. A ta ryżawa to mnię siem z urody widzi w podobie Kempy raczej. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 10.02.16, 09:06 Ave, wiem, że o nazwisko chodzi. ;) Tylko jak zobaczyłam "K" kropka i "Jarosław" - to mi się suchar przypomniał : Kazimierz Przerwa Tetmajer, (Złośliwcy mówili) Janusz przerwa Przymanowski i natychmiast mi się skojarzyło prezes K kropka Jarosław... Pamięć na stare lata takie skojarzenia mi podsuwa. ;) aga Odpowiedz Link
99venus Re: Proszę, proszę: rośnie sława 10.02.16, 08:59 Nie chodzi mi o wymiar polityczny tego dzieła ale estetyczny.Przecież to jest po prostu szkaradne. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 10.02.16, 09:08 Pamiętacie zdjęcie p Merkel przy szlabanie - tak samo ciężki dowcip był. Ja się z dowcipów międzynarodowych nie śmieję. Ja jestem - czasami - bardzo poważny człowiek. aga Odpowiedz Link
witekjs Re: Proszę, proszę: rośnie sława 10.02.16, 16:28 Zgadzam się z Tobą. Wydaje mi się, że powinno się unikać "międzynarodowych" dowcipów, szczególnie niesmacznych w treści lub formie. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
99venus Re: Proszę, proszę: rośnie sława 10.02.16, 16:53 Nie przypominam sobie żeby rząd niemiecki ośmieszał się protestami kiedy niektóre polskie szmatławce pokazywały p.Merkel jako Hitlera.Ale Niemcy mają w rządzie ludzi cywilizowanych i fachowców a my Waszczykowskiego. Odpowiedz Link
ave.duce Reportaż BBC 10.02.16, 19:58 Is Poland being 'Putinised'? - BBC Newsnight Waszczykowski ma nad sobą K. Jarosława. ... Łamanie dziennikarskich standardów, stronniczość i naruszanie własnych wytycznych redakcyjnych ... Śmiechu warte. Odpowiedz Link
99venus Re: Reportaż BBC 10.02.16, 20:08 Waszczykowski to dureń.Mam dziwne przeczucie,ze sytuacja w Polsce po wyczynach Waszczykowskiego zainteresuje wiele mediów na świecie i w ten sposób pan minister rozsławi na cały świat głupotę polskiego rządu. Odpowiedz Link
ave.duce K. Jarosław rulez... 12.02.16, 13:55 Ojciec Chrzestny - Jarosław Kaczyński [;naTemat.pl]; Odpowiedz Link
witekjs Re: K. Jarosław rulez... 12.02.16, 18:24 Dziękuję bardzo. Podoba mi się ten Ojciec Chrzestny. Pozdrawiam serdecznie. Witek Przed chwilą trafiłem, na przerażający dla mnie program z Janem Pietrzakiem !!! www.youtube.com/watch?v=tRbDmSfRLpI Odpowiedz Link
aga-kosa Re: K. Jarosław rulez... 12.02.16, 19:25 Witekjs,ja wiem, że starych ludzi "cóś" dopada. JP był "wentylem bezpieczeństwa" w PRL, ale nie pomyślałam, że w wieku 79 lat można tak "spierniczeć" :( aga Odpowiedz Link
smutas13 Re: K. Jarosław rulez... 12.02.16, 20:13 Nie potrafię słuchać bzdur pana Janka. Po trzech słowach wyłączyłam. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: K. Jarosław rulez... 12.02.16, 20:44 On spierniczał dużo wcześniej. Odrażający typ według mnie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: K. Jarosław rulez... 15.02.16, 10:29 A pamiętacie, że Pietrzak kandydował na prezydenta? Nnno...! Odpowiedz Link
ave.duce Jak to możliwe?! Czyżby senatorowie USA 15.02.16, 08:02 nie czytali artykułu Waszczykowskiego? Skandal!!! Odpowiedz Link
ave.duce W Duesseldorfie odbył się w pochód karnawałowy 13.03.16, 23:11 ... Wśród platform, które przejechały przez miasto, znajdowała się także kontrowersyjna figura Jarosława Kaczyńskiego ... Życzę K. Jarosławowi tournée bez końca ;) Odpowiedz Link
asia.sthm Wybór prawd podstawowych 14.03.16, 00:33 Wybór prawd podstawowych pana Jacka. Odpowiedz Link
ave.duce K. Jarosław 23.03.16, 23:13 ??? ? ??? kabaret DNO Twoja Twarz Brzmi Znajomo Kaczyński Duda zmiany zmiany Odpowiedz Link
smutas13 Re: Proszę, proszę: co roku rośnie sława 18.02.18, 07:33 Takiej sławy powinien się wstydzić. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: co roku rośnie sława 18.02.18, 08:11 K. Jarosław i wstyd to oksymoron. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: co roku rośnie sława 18.02.18, 09:37 Każdy z wyjątkiem Jarosława, dla niego taka akcja to dar od losu: Biją mnie Niemcy! Ratujcie mnie! - mógłby zawołać, ale tego nie zrobi, bo wyręczą go jego usłużne minionki: nie będzie Miemiec pluł nam fftffasz! zakrzykną, suweren się wzmoże patriotycznie i już gotowa awantura nowa. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: co roku rośnie sława 18.07.20, 17:38 Do kompletu: 2019 PO PROSTU SKANDAL! Kaczyński ujeżdżający ukrzyżowaną Polskę ... liberalną. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 17.05.18, 19:37 – Nie trzeba żadnych specjalnych modlitw. Wystarczy "Ojcze nasz" i "Zdrowaś Mario". Takie wsparcie zawsze pomoże choremu – stwierdził o. Tokarczyk. Oj..? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 17.05.18, 20:52 > Takie wsparcie zawsze pomoże choremu na kolano zwłaszcza... Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 24.05.18, 07:02 Suwerenie, Narodzie i Ty, Opozycjo, doczekaliście się: - Pan ma się dobrze, nic się nie dzieje. Niedługo Pan będzie z nami - zapewniał minister Marek Suski. (i z duchem twoim - odpowiedzieli wyznawcy?) Pan polecił przekazać kilka słów na Twitterze ku pokrzepieniu serc - oto słowo pańskie przekazane przez rzeczniczkę jego: W imieniu Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego chciałabym Państwu podziękować za kierowane do niego ciepłe słowa i życzenia powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 25.05.18, 10:22 Komunikaty o stanie zdrowia prezesa coraz bardziej niepokojące. Taka Beata Sz. od początku swej hospitalizacji utrzymywała nieustający kontakt z mediami, z nudów snuła się po szpitalnych korytarzach, twierdziła, że nic jej nie dolega. Pobyt w szpitalu celowo przedłużono dla "dobra śledztwa". - Prezes jest aktywny, istnieją telefony, jest odwiedzany przez najważniejszych polityków, więc pracuje cały czas. - powiedział reporterowi Polsat News Bielan Adam. To, że procedury medyczne stosowane wobec prezesa (szeregowego posła) są medycynie nieznane i, co zrozumiałe, niedostępne dla zwykłego suwerena, to nic - wiadomo, naczelnik państwa musi być traktowany wyjątkowo, bo to mu się po prostu należy, ale że "aktywny przez cały czas pobytu w szpitalu" prezes nie znalazł dotąd ani pół minuty, żeby choćby pomachać stęsknionym wyznawcom przed kamerą, jest co najmniej dziwne. Jeszcze dziwniejsza jest gorliwość jego dworu: - Zależy nam na tym, żeby porządnie się zrehabilitował, żeby te problemy związane z urazem kolana się w przyszłości nie odnawiały. Wolelibyśmy, żeby był dłużej w szpitalu i porządnie się wyleczył, niż żeby wyszedł przedwcześnie - stwierdził Bielan. Czytaj: niech tam siedzi jak najdłużej i najlepiej nie wraca? I jeszcze wisienka na koniec: Przypominam, że nie jest tancerzem, nie jest piłkarzem, więc nie potrzebuje kolana do pracy. Jak dobrze, Adamie Bielanie, że nam, szarakom, to uświadomiłeś! Odpowiedz Link
behemot17-13 Re: Proszę, proszę: rośnie sława 25.05.18, 20:18 "Przypominam, że nie jest tancerzem, nie jest piłkarzem, więc nie potrzebuje kolana do pracy." Ależ potrzebuje, może nie dosłownie, ale jednak. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 29.05.18, 18:03 J. Gowin dla Onetu: „Prezes Kaczyński leczy schorzenie kolana. Wszystkie pozostałe plotki są całkowicie wyssane z palca”. Yyyy - ergo... leczenie kolana jest jedną z plotek, c.b.d.o. Jednak ta jedyna nie została wyssana z palca, skąd zatem pochodzi? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 30.05.18, 13:49 Zasadził Jarek rzepkę w kolanie, przynajmniej sobie poklęczał na niej. Wyrosła rzepka brudna i lepka, Trza by ją wyrżnąć... lecz gdzie ta rzepka?! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 08.09.18, 13:41 Kaczyński zapewniał we Wrocławiu: "zwyciężymy pracą i determinacją", (nie wiem czemu, zrozumiałam: demencją). "Prezes nawet zażartował ze słów Grzegorza Schetyny, który stwierdził, iż PiS reprezentuje interesy Putina w Polsce. - Znów usłyszeliśmy surmy bojowe, usłyszeliśmy, że jesteśmy ambasadorami Putina. No nie wiem, jak by mi było w tym mundurze ambasadorskim. Ale my odpowiadamy: obywatel, samorząd, państwo, wspólna praca. To jest nasza jedyna odpowiedź - mówił Kaczyński." My, Jarozbaw Pierwszy, dzień i noc myślimy o tym tylko, jak zasypać linie podziałów, dla suwerena kochanego zrobimy ffszysko, a jak czeba będzie to się nawet zniżymy do założenia munduru (?) ambasadorskiego, kuffale strany radnoj. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.09.18, 07:04 Mundur ambasadorski? Coś się pokićkało K. Jarosławowi. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 09.09.18, 08:03 Suszne spostrzeżenie - ffszak od lat otacza się kocimi doradcami. Ukochany Przywódca na razie znajduje się w stadium poczwarki, ale lada chwila zmieni się w motyla - (co najmniej rusałkę admirała), dostanie obiecany mundur i lud cały, z opozycją na czele, padnie na pysk z wielkiej bojaźni i niewyobrażalnego szacunku. Odpowiedz Link
trusiaa No wziąłby przecież, z przyjemnością 14.09.18, 21:38 "udział jako słuchacz w tym wyjątkowym wydarzeniu, ale niestety z powodu wcześniej przyjętych zobowiązań nie będzie to możliwe." No ba! ... i krzyczy: - Płyniemy! A jaki chitrusek - wysłał Tableta, kazał mu swój list odczytać, ale żeby uniknąć nieprzystojnego zakłócania tej podniosłej chwili, nakazał zachowanie dyskrecji i odczytanie swego nazwiska dopiero na samym końcu. Jakże trafnie przewidział reakcję publiczności. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 15.09.18, 06:32 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,158949,23581096,polska-widziana-z-zagranicy-jak-zachodnie-media-opisuja-nasz.html Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 15.09.18, 06:46 To, że piszą, to jeszcze nic, ale skoro już rysują znane komiksy z pisimi, to bardzo niedobrze, serio. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 16.09.18, 18:45 Bonaparstkowi Skromnemu marzą się "nakręcane filmy, napisane książki, wprowadzenie do teatrów". Teatr swój on widzi ogromny: oto gasną światła, zapada nabożna cisza, suweren na widowni wstrzymuje oddech... i wtedy na scenę wkracza Klunej, cały na biało, a do niego przybiega Dikaprio. Leonardo Dikaprio, i piękną wolszczyzną oznajmia: - Panie prezesie, melduję wykonanie zadania. "Mówi się często, że historię piszą zwycięzcy; my jesteśmy zwycięzcami, my musimy napisać historię" - mówił w trakcie konwencji regionalnej w Szczecinie Jarosław Kaczyński. Prezes PiS znaczną część swojego przemówienia poświęcił historii, która jego zdaniem powinna być elementem nie tylko nauki w szkołach. "Historię trzeba zapisywać, wprowadzać do szkolnych programów, do teatrów, trzeba nakręcać filmy, pisać książki" - mówił Kaczyński. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 12.10.18, 11:08 Prezespan lubi (kocha/uwielbia) schabowe i ziemniaki. Stołuje się, a nie, nie osobiście - ochrona mu papu dowozi, w zwykłym warszawskim barze, za obiady płaci z własnej kieszeni! - Mazurek to poświadczyła. Wzruszenie mnie ściska za gardło, a to jeszcze nie koniec... do stołu z szefem największej partii mógłby usiąść bez problemu każdy zwykły Polak. (...) ,,Czujemy się zaszczyceni, że nasze tradycyjne polskie dania smakują osobie, która jest tak obyta w świecie'' - mówią pracownicy baru. Pchepracham, nie mogę. Odpowiedz Link
myq1 Re: Proszę, proszę: rośnie sława 12.10.18, 12:01 Musiał wiele podróżować, aby nauczyć cały świat jeść widelcem. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 15.10.18, 11:19 Cieszę się, gdy mówią o mnie dyktator! stwierdza prezespan z prostotą i przepiękną wolszczyzną dodaje: my wszystkie te zadania, które żeśmy sobie postawiliśmy realizujemy. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 17.10.18, 12:33 Na spotkaniu w Krakowie prezespan podsumował stan samorządów po 1990 roku: - Dla uzasadnienia tego nadużycia stworzono teorię. Składał się na nią liberalizm w archaicznym wydaniu oraz permisywizm społeczny. Odwoływano się do punitywności i konstruktywizmu społecznego. Jaki był skutek? Bardzo rozpowszechnił się taki sposób organizowania się ludzi, który miał na celu nieekwiwalentne przejmowanie dóbr i legalnie lub nie. Prof. Jerzy Bralczyk:- Przesadne używanie sformułowań naukowych potęguje wrażenie, że wypowiadający je człowiek ma olbrzymią wiedzę. W praktyce sprowadza się to do prostszego przekazu. Polityk robi wrażenie niezwykle uprzejmego i mądrego, ale w gruncie rzeczy daje do zrozumienia, że jego rywale polityczni to zwykłe niewykształcone chamy. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 17.10.18, 12:44 "Bardzo rozpowszechnił się taki sposób organizowania się ludzi, który miał na celu nieekwiwalentne przejmowanie dóbr i legalnie lub nie." "Srebrne telegraficzne" PC (+ FOZZ). Odpowiedz Link
ave.duce Erudyta z matki polonistki 22.10.18, 07:51 "Bardzo bym chciał, żeby kolejne wybory w Polsce przebiegały w lepszej atmosferze, żeby tego, co nazywa się w nowopolszczyźnie "fake newsem" było bardzo dużo mniej..." Odpowiedz Link
magdolot Re: Erudyta z matki polonistki 22.10.18, 12:45 A ja onemu odpowiem w tej nowopolszczyźnie: To traj harder, kłamczuszku, bo w sumie JU ken du it. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 22.11.18, 16:54 Prezespan umęczon kontaktem z żywym suwerenem, bezradny wobec niesubordynacji policji, nazwany panem Jarkiem?! Koniec śffiata. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 22.11.18, 18:15 Multum łupieżyku i rozczochranko... i.iplsc.com/jaroslaw-kaczynski-w-sadzie-w-gdansku/0007QLR2OCM4QBGB-C123-F4.png Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 23.11.18, 07:13 Pani to jesteś naprawdę, taka nowa świecka tradycja - Łupieżec wymaga od wtajemniczonych noszenia z dumą śladów po uroczystości. A rozczochranko w zimie robi się samo - się włoski puchaste elektryzują i sobie sterczą. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 30.12.18, 09:12 Ikea serwuje takie danie. Aż strach pomyśleć, ile zażądaliby za kompletnego ptaka. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Proszę, proszę: rośnie sława 30.12.18, 09:38 www.galeriagrafikiiplakatu.pl/images/image.php?h=455&q=90&a=tl&src=https://www.galeriagrafikiiplakatu.pl/www/images/pics/images/17873_47155e0e.jpg Odpowiedz Link
trusiaa Re: Proszę, proszę: rośnie sława 04.01.19, 20:49 Z Kraju przywlokłam, za Weteranem-Czasu cytuję: Kaczyński, węgiel i węglowodany Cały Jaro, cały on: uniesione brwi, oczka przymykane ze znużoną wyższością (ffszak tłumaczyć raczy tępemu suwerenowi tak oczywiste oczywistości), a bełkot piramidalny sączy się spomiędzy szczerb. Odpowiedz Link