kondorka 08.10.08, 10:58 i czy wogole jest taka mozliwosc ? czy mozna wejsc do pierwszego- lepszego biura notarialnego wprost z ulicy i zapytac o pewne kwestie prawne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoggi13 Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 08.10.08, 21:57 Notariusze z reguły nie udzielają porad prawnych. Można umówić się natomiast na rozmowę z notariuszem, jest bepłatna. Lepiej nie licz, że bez umówienia porozmawiasz z notariuszem. Najlepiej wcześniej zadzwonić i się umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
buczkowscy Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 23.10.08, 20:28 możesz też skorzystac z porady pawnika nie bedaceo notariuszem moze byc to o wiele tansza wersja Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 28.10.08, 14:24 Tańsza niz bezplatna? Czyzbys doplacal klientom, aby sluchali twoich wynurzen? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
jaga90 Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 28.10.08, 14:44 Jeśli to maja byc tacy noytariusze, jakich opisujemy na tym forum w niektórych wątkach (Może się dowiem oraz Etyka notariuszy), to radzę unikać ich jak ognia! Odpowiedz Link Zgłoś
izba.notarialna Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 28.10.08, 14:55 Notariusze nie udzielają porad prawnych, mogą udzielać natomiast informacji dotyczących konkretnej czynności, jakiej klient chce dokonać. Najlepiej umówić się telefonicznie na bezpłatną rozmowę, podczas której można przedstawić posiadane przez siebie dokumenty i uzyskać odpowiedź na pytania i wątpliwości. Oczywiście konsekwencją takiej rozmowy wcale nie musi być dokonanie czynności u tego notariusza, który informacji udzielał. Odpowiedz Link Zgłoś
maria11 Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 07.07.20, 13:37 Sprawdź na przykład na kancelariahilarowicz.pl/uslugi/prawo-rodzinne. Ceny u notariusza czy prawnika trochę się różnią. Ja korzystałam z usług Pana Hilarowicza. Bardzo inteligentny prawnik, który nastawiony jest na pomoc człowiekowi, a nie skasować jak najwięcej. Zadzwoń i umów się na rozmowę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna_staroniowa Re: ile kosztuje porada prawna u notariusza 11.10.20, 22:52 A ja polecam mojego notariusza – pan Szymon Krzyszczuk wyjaśnij wszystko po polsku lub angielsku, jest również tłumaczem przysięgłym tego języka i wykonuje czynności dwujęzycznie, jeżeli go o to poprosisz. notariusz-tlumacz.pl Odpowiedz Link Zgłoś