Dodaj do ulubionych

Przemoc psychiczna w domu co robic

05.07.23, 13:31
Mąż znęcana się psychicznie nad naszymi dziećmi. Wyzywa ich od debili, cymbałów..rzuca ich rzeczami, kopie ich rzeczy; wyśmiewa ich..
Mówiłam mu wiele razy, że tak nie można, że to przemoc, że niszczy ich psychikę.. zawsze kończy się to naszą kłótnia. A ja nie mogę tego poprostu tak zostawić. Boli mnie to co się dzieje.
Nie chcę się rozwodzić z tego powodu, zresztą jak miałabym udowodnić że dzieciom dzieje się krzywda. Co mam robić :(((
Obserwuj wątek
    • summerland Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 05.07.23, 16:38
      Chyba jednak powinnaś się rozejść. Z takim człowiekiem nie da się żyć. Zniszczy psychikę dzieci. Powinnaś je chronić przed takim ojcem i stworzyć im spokojny dom.
    • zaspasniegowa Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 05.07.23, 20:54
      Czy przemoc wobec dzieci to nie jest wystarczający powód do rozwodu?
    • overthinking Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 05.07.23, 21:07
      Nie chcesz się rozwodzić z tego powodu? Czy uważasz że jest dobrym mężem i ojcem?
    • eagle.eagle Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 07.07.23, 07:21
      Co musi zrobić abys uznała to powód do rozwodu ?

Postaw na swoim i przeciwiaj się za każdym razem jak to robi, i nie że później porozmawiać , tylko od razu jak widzisz zło, po to też aby dzieci wiedziały że mają w Tobie podporę i zrozumienie, miłość.
    • heniek.8 Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 08.07.23, 09:27
      Jak udowodnić? Nagrywaj i wrzuć do netu anonimowo. Podaj link do nagrania i będzie można ocenić materiał
      • agniesia331 Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 22.07.23, 19:17
        Nagrajgoiodz do adwokata z tym materialem. Jako matka masz obowiazek chronic swoje dzieci.Dlugotrwae zniszxzenie psy hiczne uszkodzii im psychike na xale zycie: nie będą miały wiary w siebie będą przepraszać innychza byle fo, będą się zawsze czuły gorsze od innych
        Przelozysie tona ich przyjaźnie,znajomosciizwiazkiw zyciu
    • eukaliptusy Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 10.07.23, 20:30
      Udowodnic bardzo prosto. Wystarczy go nagrać. O skutkach przemocy psychicznej nie musisz nikogo kto się zawodowo tym zajmuje przekonywać.
    • eukaliptusy Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 10.07.23, 20:35
      Za każdym razem jak tylko zaczyna, natychmiast stawaj miedzy nim a dziećmi i fizycznie mu atak uniemożliwiaj. Wyprowadzaj jego albo dziecko do innego pomieszczenia i stawiaj sprawę na ostrzu noża. Za chwile się okaże czy ciebie tez nie zacznie wyzywać i rzucać w ciebie rzeczami. Może jak ciebie zacznie bić to się obudzisz. Skoro dla dzieci rozwodzić się nie warto.
    • eriu Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 12.07.23, 02:46
      Według badan sprawcy zaczynają od przemocy psychicznej a potem się rozkręcają i idą już w przemoc fizyczną. Chcesz żeby zacząć w końcu kopać je zamiast zabawek, bo „są debilami i nie są nic warci?”

Przemocowiec to przemocowiec. Jeden wcale nie jest inny od drugiego. Te zachowania eskalują jak się pozwala. On się rozkręci z czasem, zobaczysz, bo się czuje bezkarny i czuje, że w domu może bezkarnie się wyżyć. Nagrywać zachowanie męża. Chroń dzieci i siebie, zbierz dowody i się rozwiedź. Jak nie odejdziesz od męża to uczysz dzieci, że zachowanie męża jest ok i ich wychowujesz na kolejne pokolenie, które się będzie wyżywało na domownikach. Będą powtarzać to co widzieli w domu, bo to co widzimy w domu uznajemy za normalne i tego podświadomie szukamy, bo nam daje poczucie bezpieczeństwa.
    • blue_meerkat1 Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 22.07.23, 23:48
      Powiem brutalnie - nie rob nic, dzieci same ogranicza kontakt i z toba i z twoim partnerem kiedy beda juz wystarczajaco dorosle. Bez rozwodu.
    • jammer1974 Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 07.09.23, 00:38
      A jaki powod do rozwodu jest dla Ciebie wystarczajacy? Skoro zdrowie, dobro i ochrona dzieci jest nie dosc wystarczajacym.
    • szare_kolory Re: Przemoc psychiczna w domu co robic 07.09.23, 07:45
      No i już dobrze, ładnie zareagowałaś, napisałaś na forum, masz czyste serduszko. No bo przecież zareagowałaś, coś zrobiłaś, prawda? Sprawa załatwiona. Rozwodzić się nie trzeba i ręce masz czyste. A boleć będzie, niestety.
      Jeśli faktycznie zależy Ci na dzieciach, to musisz zrozumieć, że przed Tobą stoi decyzja. I to Ty masz ją podjąć, nikt za Ciebie tego nie zrobi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka