hummer 13.12.09, 13:00 wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,7357672,Licealisci_z_XIV_LO__Zostalismy_wychowani_do_myslenia.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taziuta Ja też! 13.12.09, 13:26 hummer napisał: Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki Chciałbym aby im się udało!(*) (*) i nie dodam "ale", by nie zapeszyć... Odpowiedz Link
hummer Re: Ja też! 13.12.09, 13:27 taziuta napisał: > hummer napisał: > Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki > > Chciałbym aby im się udało!(*) > > (*) i nie dodam "ale", by nie zapeszyć... Uda się im. Wiem, bo to nie byle jaka szkoła i byle jacy uczniowie. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 18:08 I ja trzymam! Mam nadzieję, że takich dzieciaków znajdzie sie więcej i stworzą przyzwoitą lewicę zamiast tego postpezetpeerowskiego barachła, które teraz sie za lewicę podaje Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 18:23 i stworzą przyzwoitą lewicę zamiast tego postpezetpeerowskiego barachła, które teraz sie za lewicę podaje Po prostu ślicznie. Tak delikatnie i w ogóle ... Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 19:55 remez2 napisał: > i stworzą przyzwoitą lewicę zamiast tego postpezetpeerowskiego > barachła, które teraz sie za lewicę podaje > Po prostu ślicznie. Tak delikatnie i w ogóle ... Jak zwykle jesteś bardzo delikatny. To znaczy jak zwykle, gdy mowa o SLD Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:14 Jak zwykle jesteś bardzo delikatny. To znaczy jak zwykle, gdy mowa o SLD Nie. Jak zawsze gdy forma zastępuje treść. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:39 remez2 napisał: > [i]Jak zwykle jesteś bardzo delikatny. To znaczy jak zwykle, gdy mowa o SLD [ > /i] > Nie. Jak zawsze gdy forma zastępuje treść. Żebyś tak jeszcze równą miarą mierzył wszystkich, to może bym i uwierzył Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:51 Żebyś tak jeszcze równą miarą mierzył wszystkich, to może bym i uwierzył Grzeszny jestem i błędów popełniam bez liku. Ale gdybyś wskazał przykłady, łatwiej byłoby mi podnieść się z upadku. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 21:38 remez2 napisał: > Grzeszny jestem i błędów popełniam bez liku. Ale gdybyś wskazał przykłady, > łatwiej byłoby mi podnieść się z upadku. Nie jestem specjalistą w wałkowaniu starych wątków jako argumentów ad personam i niespecjalnie za tym przepadam, ale skoro zacząłem, to chyba muszę skończyć. Tak więc posłużę się wątkiem, który mi się przypomniał przy okazji dzisiejszej wymiany zdań z Taziutą o "dwóch zaplutych z nienawiści pampersach"(swoją drogą takie określenie Cię nie poruszyło?). Otóż chodzi mi o fragment dyskusji, gdzie toczono spór na temat antykomunizmu pomiędzy osobami, które broniły tego poglądu, a tymi, którzy to krytykowali. Hummer stwierdził, że antykomunizm to choroba psychiczna, po czym ja napisałem w odniesieniu do tego argumentu, że jest idiotyczny. Pamiętasz może, co bardziej Cię poruszyło i co postanowiłeś skomentować - chorobę psychiczną czy idiotyczny argument? A nie porusza Cię choćby w tym wątku to, że dzisiaj krzyże wieszają tylko kastraci? Bo nie wątpię, że gdybym ja pisał o chorych psychicznie lewicowcach i kastratach, domagających się zdjęcia krzyży, to nie omieszkałbyś tego skomentować. Skoro już sobie to wyjaśniliśmy, to może zakończmy temat, bo mnie to wcale nie bawi i raz, że nie chciałbym, żeby taka nic nie znacząca sprawa była podstawą do jakiejś większej awantury w większym gronie, a dwa, że pomimo różnic ideologicznych nic do Ciebie nie mam i nie chcę z Tobą wchodzić w takie idiotyczne spory, skoro można o innych rzeczach ciekawiej. Chciałem tylko zaznaczyć, że jeśli będziesz dalej przejawiał tendencję do wytykania innym nietaktownego komentowania na forum w sposób wybiórczy, to ja będę musiał komentować Twoje komentarze Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 21:54 Chciałem tylko zaznaczyć, że jeśli będziesz dalej przejawiał tendencję do wytykania innym nietaktownego komentowania na forum w sposób wybiórczy, to ja będę musiał komentować Twoje komentarze Wydaje mi się, że próbujesz obsadzić mnie w roli super społecznego admina. Ja mam reagować na wszystkie niewłaściwe zachowania na forum, pod groźbą narażenia się na Twoje komentarze? Po pierwsze, Twoje komentarze pozwalają mi stać się lepszym forumowiczem/człowiekiem. Po drugie, Twoja groźba chyba jednak ogranicza moją wolność wypowiedzi. Musimy znaleźć res medium. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Ależ skąd 13.12.09, 23:00 Najwyraźniej przeceniasz moje intencje. Nie mam w tej mierze żadnych ambicji. A co więcej nie uważam, żeby to było coś niezwykłego, a wręcz przeciwnie. Normą jest, że u swoich bagatelizujemy negatywne zachowania, a u obcych je podkreślamy. Przy czym tutaj podziałem jest ideologia, a nie jakaś bliskość czy uczucia. Co nie zmienia faktu, że nie tylko Ty możesz się trzymać tej normy Tak więc wbrew pozorom nie domagam się, żebyś się wyzbył prostego psychologicznego mechanizmu, charakterystycznego dla życia społecznego, bo inaczej to doszlibyśmy do innych absurdów, jak na przykład udawanie, że nie oceniamy innych na podstawie wyglądu Odpowiedz Link
damakier1 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:00 > Po prostu ślicznie. Tak delikatnie i w ogóle ... Nie miało być ślicznie i delikatnie, tylko prawdziwie. Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:12 damakier1 napisała: Nie miało być ślicznie i delikatnie, tylko prawdziwie. Pewnie tak. A jak wyszło? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:35 > Pewnie tak. A jak wyszło? > Prawdziwie. Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 20:37 Prawdziwie. I miło. I delikatnie. Mogło być gorzej. Odpowiedz Link
remez2 Re: Trzymam kciuki za te dzieciaki :) 13.12.09, 18:19 Antychrysty jedne. Sodomia, Gomoria i Ciechocinek. Ale życzę wygranej. Odpowiedz Link
a-siek 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ścianie 13.12.09, 18:55 czy nie. Pozostałe 10% rozkłada się mniej więcej równo na fanatyków pro- i anty-, siebie wartych, tak na marginesie. Moda na krzyże zaczęła się w latach 90-tych, kiedy Polska zachłysnęła się wolnością, a raczkująca władza zaczęła na wyscigi udowadniać swoją świętość. Byli to również czerwoni, którzy z dnia na dzień się przefarbowali i z walenia czołem przed pierwszymi sekretarzami, przerzucili się na czołobicie przed biskupami (lub proboszczami). Wtedy krzyże zawisły i wiszą sobie do dziś. Młodzi gniewni z Wrocławia, chociaż podkreślają swoje samodzielne myślenie, w rzeczywistości wyznają radykalną ideologię - radykalizm z założenia z myśleniem się klóci. Poza tym dzieciaki twierdzą, że się buntują, chociaż tak naprawdę płyną z prądem, bo dzięki wyrokowi mają zielone światło do walki i poklask lewicujacych mediów. Naprawdę inponująca odwaga. Swoją drogą to ciekawe, że pożyteczni idioci walczą sobie dzielnie z mało istotnym krzyzem w szkołach, a jakoś nikt nie chce podejmowac walki z tzw. komisją majątkową. Na pohybel Odpowiedz Link
remez2 Re: 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ści 13.12.09, 19:19 a jakoś nikt nie chce podejmowac walki z tzw. komisją majątkową. Profesor Jacek Majchrowski, Profesor Joanna Senyszyn, SLD - projekt ustawy leży w "zamrażarce" sejmowej. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 19:54 remez2 napisał: > rządzi POPiS. To może przypomnij przy okazji, kiedy powstała komisja i przez ile lat w tym czasie rządziło SLD. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 20:00 wylogowany.pielegniarz napisał: > To może przypomnij przy okazji, kiedy powstała komisja i przez ile lat w tym > czasie rządziło SLD. W sumie to wszyscy już mieli okazję się wykazać, będąc u władzy, co jest dużo bardziej wiarygodną weryfikacją słów niż pokrzykiwania, gdy się jest w opozycji, nieprawdaż? Odpowiedz Link
remez2 Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 20:10 W sumie to wszyscy już mieli okazję się wykazać, będąc u władzy, co jest dużo bardziej wiarygodną weryfikacją słów niż pokrzykiwania, gdy się jest w opozycji, nieprawdaż? Prawdaż. Stąd ciągłe atakowanie .Napieralskiego i J.Senyszyn. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 20:41 Mylisz chyba śmiech z atakiem. Odpowiedz Link
remez2 Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 20:59 Mylisz chyba śmiech z atakiem. Szczerze zapewniam Cię, że nie. Poczytaj posty <haen1950>. Odpowiedz Link
wylogowany.pielegniarz Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 21:45 remez2 napisał: > Mylisz chyba śmiech z atakiem. > Szczerze zapewniam Cię, że nie. Poczytaj posty <haen1950>. Przecież na FK pomiata się wszystkimi opcjami politycznymi i wszystkimi politykami. Uważasz, że Napieralski jest tam jakoś szczególnie brutalnie traktowany w porównaniu z Tuskiem, Kaczyńskim, Ziobrą, Palikotem, itd.? Odpowiedz Link
remez2 Re: Bardzo nad tym boleję ale 13.12.09, 21:57 Przecież na FK pomiata się wszystkimi opcjami politycznymi i wszystkimi politykami. Tak. Ale to nie powód aby to tolerować nawet jeżeli robi to Giwi i jego komando. Uważasz, że Napieralski jest tam jakoś szczególnie brutalnie traktowany w porównaniu z Tuskiem, Kaczyńskim, Ziobrą, Palikotem, itd.? Tak. Odpowiedz Link
a-siek Przez lat 8 rządził SLD 13.12.09, 19:56 i komisji włos z głowy nie spadł. Zważywszy na podejrzenia powiązan komisji z dawną SB, należy zastanowić się komu na rękę jest walka z krzyżami, odwracająca uwagę od realnych niezdrowych powiazań koscioła z (neutralnym ponoć) państwem. remez2 napisał: > rządzi POPiS. Odpowiedz Link
remez2 To prawda. Ale to nie jest 13.12.09, 20:07 powód aby dalej nic nie robić w tej sprawie. Odpowiedz Link
a-siek Re: To prawda. Ale to nie jest 13.12.09, 20:08 remez2 napisał: > powód aby dalej nic nie robić w tej sprawie. Bezproduktywnie gardłować o krzyżach w szkole? Odpowiedz Link
remez2 Re: To prawda. Ale to nie jest 13.12.09, 20:17 Bezproduktywnie gardłować o krzyżach w szkole? Golono strzyżono. Na razie rządzi B. Komorowski. A czy bezproduktywnie - zobaczymy. Chociaż póki będą tacy sędziowie TK jak sędzia A.Jamróz - trudno będzie o postęp. Odpowiedz Link
hummer Re: 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ści 13.12.09, 20:26 a-siek napisała: > Moda na krzyże zaczęła się w latach 90-tych, kiedy Polska > zachłysnęła się wolnością, Do czegoś się muszę przyznać. Samemu wieszałem krzyże, ale w latach 80tych Wtedy to było podniecające. W latach 90 XX wieku, każdy mógł powiesić. A już w XXI wieku wieszają li tylko kastraci. Odpowiedz Link
imasumak Re: 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ści 13.12.09, 22:22 hummer napisał: Do czegoś się muszę przyznać. Samemu wieszałem krzyże, ale w latach 80tych To tak jak ja . Dolepialiśmy jeszcze koronę orłowi. Ale wtedy to miało sens. Odpowiedz Link
remez2 Re: 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ści 13.12.09, 22:30 To tak jak ja . Dolepialiśmy jeszcze koronę orłowi. Ale wtedy to miało sens. Ponieważ orzeł jeszcze miał jeszcze głowę. Odpowiedz Link
hummer To był znak protestu 13.12.09, 22:37 remez2 napisał: > To tak jak ja . Dolepialiśmy jeszcze koronę orłowi. Ale wtedy to miało > sens. > Ponieważ orzeł jeszcze miał jeszcze głowę. Podobnie, jak teraz ta trójka protestuje. Jestem dość słusznej postury. Więc mnie wzięto do dzierżenia sztandaru w podstawówce. Był 1 maja. Idę. Nie pochyliłem sztandaru przed trybuną. Za kilka dni wezwano mnie do dyrekcji. Dlaczego nie pokłoniłeś sztandaru? Bo tam był ruski generał. I takie wytłumaczenie wystarczało w PRL. Ale teraz to głosu dochodzą Ci od IPN. A co oni robili w latach 80tych? I tego nie lubię. Odpowiedz Link
remez2 Re: To był znak protestu 13.12.09, 22:41 I tego nie lubię. Rozumiem, dlaczego Cię ludzie lubią. Odpowiedz Link
hummer Co jest złego w szczerości :) 13.12.09, 22:43 remez2 napisał: > I tego nie lubię. > Rozumiem, dlaczego Cię ludzie lubią. Taki jestem i taki zginę Odpowiedz Link
remez2 Re: Co jest złego w szczerości :) 13.12.09, 22:51 Taki jestem i taki zginę Ależ ja Ci tego nie życzę. Lubię Cię. Odpowiedz Link
hummer Re: Co jest złego w szczerości :) 13.12.09, 23:06 remez2 napisał: > Taki jestem i taki zginę > Ależ ja Ci tego nie życzę. Lubię Cię. Każdemu to pisane. Nawet Zwolennikom IPNu Odpowiedz Link
remez2 Re: Co jest złego w szczerości :) 14.12.09, 14:37 Każdemu to pisane. Nawet Zwolennikom IPNu Tylko, że zwolenników IPN to ja nie polubię. Never. Odpowiedz Link
taziuta Re: 90% społeczeństwa wisi, czy krzyż wisi na ści 13.12.09, 22:34 imasumak napisała: > hummer napisał: > > Do czegoś się muszę przyznać. Samemu wieszałem krzyże, ale w latach 80tych > To tak jak ja . Dolepialiśmy jeszcze koronę orłowi. Ale wtedy to miało sens. Nie wiedziałem, że dzieci się wówczas tak dziwnie bawiły... Odpowiedz Link
hummer Już za młodu byłem opozycjonistą :) 13.12.09, 22:40 taziuta napisał: > imasumak napisała: > > > hummer napisał: > > > > Do czegoś się muszę przyznać. Samemu wieszałem krzyże, ale w > latach 80tych > > > To tak jak ja . Dolepialiśmy jeszcze koronę orłowi. Ale wtedy > to miało sens. > > Nie wiedziałem, że dzieci się wówczas tak dziwnie bawiły... Ale to miało sens Odpowiedz Link
taziuta Nie ma przebacz! 13.12.09, 22:49 hummer napisał: > taziuta napisał: > > Nie wiedziałem, że dzieci się wówczas tak dziwnie bawiły... > Ale to miało sens Kładliście podwaliny pod państwo wyznaniowe. I jeszcze się tym chwalicie?! Odpowiedz Link
imasumak Re: Nie ma przebacz! 13.12.09, 22:52 taziuta napisał: Kładliście podwaliny pod państwo wyznaniowe. I jeszcze się tym chwalicie?! Nie krzycz Ojcze Dyrektorze Tadeuszu! Chwalimy się, żeśmy niepokorni byli (i jesteśmy jak sądzę) Odpowiedz Link
remez2 Re: Nie ma przebacz! 13.12.09, 22:53 HGW kiedy miała ca 3 lata, siadała tatusiowi na kolanach i słuchała Wolnej Europy. Odpowiedz Link
hummer Kładłem podwaliny pod wolne państwo 13.12.09, 22:56 taziuta napisał: > hummer napisał: > > > taziuta napisał: > > > Nie wiedziałem, że dzieci się wówczas tak dziwnie bawiły... > > > Ale to miało sens > > Kładliście podwaliny pod państwo wyznaniowe. > I jeszcze się tym chwalicie?! > > > Gdyby było inaczej nie zdawałbym egzaminu komisyjnego z WOS na dopuszczenie do matury. Byłem na lekcjach dwa razy 1 lekcja gloryfikacja PZRP 2 lekcja gloryfikacja Solidarności Resztę lekcji sobie odpuściłem Odpowiedz Link