silesius.monachijski2 14.01.10, 19:43 wiadomosci.onet.pl/2111345,327,polsat_zaplaci_500_tys_zl_za_stara_dziewczynke,item.html Ciekawe, czy Szczuka sam zaplaci czec kary? Tylko czym? W naturze? Sromota! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
veglie Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki 14.01.10, 19:48 silesius.monachijski2 napisał: > wiadomosci.onet.pl/2111345,327,polsat_zaplaci_500_tys_zl_za_stara_dziewczynke,item.html > > Ciekawe, czy Szczuka sam zaplaci czec kary? Tylko czym? W naturze? Sromota! Już kiedyś(po żenującej jej wypowiedzi)Szczuka mnie wkurzyła.Pisałem o tym w necie. Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki 14.01.10, 20:00 Czy Szczuka tego warta, by poszczuc na nia charta? A tak calkiem powaznie, to Szczuka jest znakomitym przykladem tego, co nazywamy "babsztylem" veglie napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > wiadomosci.onet.pl/2111345,327,polsat_zaplaci_500_tys_zl_za_stara_dziewczynke,item.html > > > > Ciekawe, czy Szczuka sam zaplaci czec kary? Tylko czym? W naturze? Sromot > a! > > Już kiedyś(po żenującej jej wypowiedzi)Szczuka mnie wkurzyła.Pisałem o tym w ne > cie. Odpowiedz Link
veglie Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki 14.01.10, 20:59 Wydaliła szybciej niż pomyślała. Odpowiedz Link
damakier1 Kocioł garnkowi przyganiał... 14.01.10, 20:38 silesius.monachijski2 napisał: > Ciekawe, czy Szczuka sam zaplaci czec kary? Tylko czym? W naturze? Sromota! Za to Twój dowcip jest nie tylko ciężki, ale i chamski. Odpowiedz Link
taziuta Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi prawnej 14.01.10, 20:51 silesius.monachijski2 napisał: Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki Zdaje się, że ciągle jeszcze możliwa jest kasacja, a potem Strasburg. Tak więc nie ciesz się za szybko... Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:00 taziuta napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki > > Zdaje się, że ciągle jeszcze możliwa jest kasacja, a potem Strasburg. > Tak więc nie ciesz się za szybko... Jego radość nie ma znaczenia.Szczuka palnęła i tyle. Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:08 veglie napisał: > Jego radość nie ma znaczenia.Szczuka palnęła i tyle. Nie zgadzam się. Przedrzeźniała bez wiedzy (jak twierdzi), że przedrzeźnia kalekę. A samo przedrzeźnianie, to przecież norma, w satyrze... Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:20 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > Jego radość nie ma znaczenia.Szczuka palnęła i tyle. > > Nie zgadzam się. Przedrzeźniała bez wiedzy (jak twierdzi), że > przedrzeźnia kalekę. A samo przedrzeźnianie, to przecież norma, > w satyrze... Kaleki?Widocznie wśród lewaków są różne normy......ja chyba inny lewak jestem. Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:25 veglie napisał: > Kaleki?... Coś mi umyka. A to nie o to chodziło? Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:31 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > Kaleki?... > > Coś mi umyka. A to nie o to chodziło? Odpowiem.Nie każdego lewaka jak "wydali" będę bronił,mimo żem też lewak..... Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:49 veglie napisał: > Odpowiem.Nie każdego lewaka jak "wydali" będę bronił,mimo żem też lewak..... Sorki, ale ciągle nie chwytam, co jej zarzucasz, poza tym, że coś... Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:00 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > Odpowiem.Nie każdego lewaka jak "wydali" będę bronił,mimo żem też > lewak..... > > Sorki, ale ciągle nie chwytam, co jej zarzucasz, poza tym, że coś... Zarzucam jej to za co kara dla Polsatu.Pamięć mam dobrą.....Ty swoje ja swoje i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:20 veglie napisał: > taziuta napisał: > > Sorki, ale ciągle nie chwytam, co jej zarzucasz, poza tym, że > coś... > Zarzucam jej to za co kara dla Polsatu.Pamięć mam dobrą... Akurat! Gdybyś miał dobrą pamięć, to byś pamiętał, Sklerotyku! I napisał, co jej zarzucasz... Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:30 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > taziuta napisał: > > > > Sorki, ale ciągle nie chwytam, co jej zarzucasz, poza tym, że > > coś... > > > Zarzucam jej to za co kara dla Polsatu.Pamięć mam dobrą... > > Akurat! Gdybyś miał dobrą pamięć, to byś pamiętał, Sklerotyku! > I napisał, co jej zarzucasz... Delikatny jesteś.Dzięki za sklerotyka.Moje szczęście,że popisiorkiem nie jestem.Bejsbolem od brata-lewaka nie oberwę. Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:33 veglie napisał: > > Akurat! Gdybyś miał dobrą pamięć, to byś pamiętał, Sklerotyku! > > I napisał, co jej zarzucasz... > Delikatny jesteś.Dzięki za sklerotyka. Potrza prawdzie spojrzeć w oczy, Veglie! Pamiętasz, że czymś Ci podpadła, ale już nie pamiętasz czym. Bo byś dawno napisał... Odpowiedz Link
veglie Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:43 taziuta napisał: > veglie napisał: > > > > Akurat! Gdybyś miał dobrą pamięć, to byś pamiętał, Sklerotyku! > > > I napisał, co jej zarzucasz... > > > Delikatny jesteś.Dzięki za sklerotyka. > > Potrza prawdzie spojrzeć w oczy, Veglie! Pamiętasz, że czymś Ci > podpadła, ale już nie pamiętasz czym. Bo byś dawno napisał... Przedrzeźniała sparaliżowaną dziewczynkę.....za to że dziewczynka w Radio Matyja się udzielała.Wrażliwy w temacie jestem......bardziej niż w temacie obniżki pewnych emerytur. Odpowiedz Link
yoma Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 15.01.10, 13:06 No ale przedrzeźniała nie to, jak chodzi, tylko głosik natchniony... No i teraz ty obrażasz słowem dziewczynka, toż to dorosła osoba Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 15.01.10, 13:44 veglie napisał: > Przedrzeźniała sparaliżowaną dziewczynkę.....za to że dziewczynka > w Radio Matyja się udzielała. Przedrzeźniała natchniony głosik, ale nie dziewczynki, lecz dorosłej kobiety, nie wiedząc, że ona kobieta jest sparaliżowana. Po głosie nie poznasz... Odpowiedz Link
gat45 Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 21:41 veglie napisał: > Kaleki?Widocznie wśród lewaków są różne normy......ja chyba inny lewak jestem. Podobno nie wiedziała, że to kaleka. Poza tym przeprosiła. Kilkakrotnie. I pamiętam, że dla mnie te przeprosiny brzmiały szczerze. Mogę się mylić, oczywiście. Ale nie była to tabliczka typu "usterki na łączach" Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:20 powiem krotko: jaka Szczuka, taka i "satyra"; sadze taziuta, ze sam nie wierzysz w to, co piszesz; Szczuka doskonale wiedziala, tylko sadzila, ze w atmosferze ogolnego przyzwolenia na opluwanie i kopanie wszystkiego, co ma zwiazek z RM i ten bezczelny wyglup ujdzie jej na sucho; tak byla podniecowna obrazaniem Madzi Buczek, ze zapomniala o mysleniu; i dostala to, na co zasluzyla taziuta napisał: > veglie napisał: > > > Jego radość nie ma znaczenia.Szczuka palnęła i tyle. > > Nie zgadzam się. Przedrzeźniała bez wiedzy (jak twierdzi), że > przedrzeźnia kalekę. A samo przedrzeźnianie, to przecież norma, > w satyrze... Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:34 silesius.monachijski2 napisał: > /.../ Szczuka doskonale wiedziala, Skąd wiesz, że wiedziała? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:51 bo "chlapnela" kiedys przy winku "Pod Jaszczurami" w Krakowie, ze zaskoczyla ja taka reakcja "katoli" na jej "niewinny zarcik z tej smiesznej Buczek". Tuz przy Szczuce byl moj znajomy niestety POlszewik), i sie calej rozmowie przysluchiwal taziuta napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > /.../ Szczuka doskonale wiedziala, > > Skąd wiesz, że wiedziała? Odpowiedz Link
taziuta Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 15.01.10, 06:37 silesius.monachijski2 napisał: > bo "chlapnela" kiedys przy winku "Pod Jaszczurami" w Krakowie, ze > zaskoczyla ja taka reakcja "katoli" na jej "niewinny zarcik z tej > smiesznej Buczek". I z tego zdania wnioskujesz, że wiedziała (przed zdarzeniem), że Buczek jest kaleką? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Zdaje się, że to jeszcze nie koniec drogi pra 14.01.10, 22:17 Myslisz taziuta, te feministki z parady rownosci rusza na Strasbourg? Mam nadzieje, ze Trybunal od razu skarge odrzuci Odpowiedz Link
taziuta A o czym Ty piszesz, z kolei? Głupim, powoli... :) 14.01.10, 22:23 silesius.monachijski2 napisał: > Myslisz taziuta, te feministki z parady rownosci rusza na > Strasbourg? Mam nadzieje, ze Trybunal od razu skarge odrzuci Feministki z parady równości??? Masz coś przeciwko feministkowm (zastrzegam, że też jestem feministą), albo przeciwko paradom równości (zastrzegam, że też wezmę w takiej udział, jak się tylko napatoczy tam gdzie akurat będę)?! Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: A o czym Ty piszesz, z kolei? Głupim, powoli. 14.01.10, 22:49 A mam. i przeciwko jednym i drugim; przerost ideologii i hucpy nad racjonalna trescia taziuta napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > Myslisz taziuta, te feministki z parady rownosci rusza na > > Strasbourg? Mam nadzieje, ze Trybunal od razu skarge odrzuci > > Feministki z parady równości??? > Masz coś przeciwko feministkowm (zastrzegam, że też jestem > feministą), albo przeciwko paradom równości (zastrzegam, że też > wezmę w takiej udział, jak się tylko napatoczy tam gdzie akurat > będę)?! Odpowiedz Link
tojajurek Re: A o czym Ty piszesz, z kolei? Głupim, powoli. 14.01.10, 23:17 silesius.monachijski2 napisał: > A mam. i przeciwko jednym i drugim; przerost ideologii i hucpy nad racjonalna > trescia Świetny dowcip w ustach Sila. Zasługuje na nagrodę "Szczuka tygodnia". Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: A o czym Ty piszesz, z kolei? Głupim, powoli. 15.01.10, 19:27 A ja ten prezent - odswietnie opakowany - mam juz przygotowany dla Ciebie... tojajurek napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > A mam. i przeciwko jednym i drugim; przerost ideologii i hucpy nad > racjonalna > > trescia > > Świetny dowcip w ustach Sila. > Zasługuje na nagrodę "Szczuka tygodnia". Odpowiedz Link
a-siek Kara jest absurdalna 14.01.10, 23:12 Szczuka po tej wypowiedzi dosyc mocno się kajała, żart był zdecydowanie niefortunny ale raczej wynikający z nieporozumienia a nie złej woli. Nie lubię Szczuki, ale twierdze, ze tego typu wyrok stwarzają niebezpieczne precedensy. Odpowiedz Link
taziuta Re: Kara jest absurdalna 15.01.10, 06:39 a-siek napisała: > Szczuka po tej wypowiedzi dosyc mocno się kajała, żart był > zdecydowanie niefortunny ale raczej wynikający z nieporozumienia a > nie złej woli. Też odniosłem takie wrażenie. Odpowiedz Link
digestast Re: Kara jest absurdalna 15.01.10, 16:35 Asiek "napisała co wiedziała". > żart był zdecydowanie niefortunny ale raczej wynikający z > nieporozumienia a nie złej woli Czy to nie aby przejaw dyskryminacji kaleki? Dlaczego żart był "niefortunny"? w dodatku, "zdecydowanie", a na dokładkę, "wynikający z nieporozumienia a nie złej woli"? Pani Szczuka, do jasnej cholery, przecież nie żartowała z kalectwa. Nawet o nim nie wiedziała. Moim zdaniem, nadgorliwie przepraszała. Co ma piernik do wiatraka. Co ma wspólnego kalectwo, którym dotknięta jest pani Buczek z manierą mówienia. Ta maniera dla mnie też jest niestrawna. W jednym przypadku przeprosiny byłyby uzasadnione. Gdyby pani Buczek sama stwierdziła, 'żart p.Szczuki sprawił mi przykrość'. No! Wtedy nie pytam dlaczego, itd. tylko przepraszam, nawet jeśli moje intencje czyste byłyby jak prześcieradło po nocy poślubnej. Odpowiedz Link
digestast Powiesz mi Taziuto, czym naruszyłem dobry obyczaj? 15.01.10, 21:07 Z ciekawości pytam, bez urazy oczywiście. Odpowiedz Link
hummer Re: Powiesz mi Taziuto, czym naruszyłem dobry oby 15.01.10, 21:13 digestast napisał: > Z ciekawości pytam, bez urazy oczywiście. Asiek "napisała co wiedziała". [...] Jeśli ktoś tak zaczyna post. Trudno oczekiwać by dalej pisał bez wyżywania się na innych. Post ocenzurowałem, Taziu nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link
a-siek Ej! Jak będę potrzebować adwokata albo bodyguarda 15.01.10, 21:19 to napisze do Ciecie albo nawet zadzwonię. Jedyne czego nie toleruję na forach, to wyciąganie prywatnych informacji. Z resztą sobie radzę. Przywróć komentarz. Odpowiedz Link
hummer Re: Ej! Jak będę potrzebować adwokata albo bodygu 15.01.10, 21:30 a-siek napisała: > to napisze do Ciecie albo nawet zadzwonię. > > Jedyne czego nie toleruję na forach, to wyciąganie prywatnych > informacji. Z resztą sobie radzę. Przywróć komentarz. Wiem. Nie lubię usuwać, wolę cenzurę. Wtedy wiadomo do czego się posty odnoszą, a i wątek nie traci sensu. Post przywróciłem. PS Śmieszne jest to wszystko. Walczymy na noże, a mamy swoje telefony Odpowiedz Link
digestast Re: Powiesz mi Taziuto, czym naruszyłem dobry oby 15.01.10, 21:25 Asiek przepraszam. Jakoś nie umiałem zacząć i przyznaję, zacząłem niezgrabnie. A chodziło mi o to, że za dyskryminowanie kaleki uważam ochronę jej na każdej płaszczyźnie. Odpowiedz Link
a-siek Re: Powiesz mi Taziuto, czym naruszyłem dobry oby 15.01.10, 21:45 No tak, ale w tej sprawie poglądy mamy zbieżne. /przeprosiny przyjęcie, chociaż polemiki, nawet ostrej, nie odbieram jako obrazy/ digestast napisał: > Asiek przepraszam. > Jakoś nie umiałem zacząć i przyznaję, zacząłem niezgrabnie. > A chodziło mi o to, że za dyskryminowanie kaleki uważam ochronę jej na każdej > płaszczyźnie. Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Powiesz mi Taziuto, czym naruszyłem dobry oby 15.01.10, 21:15 Tyż bym chciała wiedzieć !!! Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Ja zawsze naruszam "dobre obyczaje III RO Michnika 15.01.10, 21:18 wiec nawet nie pytam jola.iza1 napisała: > Tyż bym chciała wiedzieć !!! > Odpowiedz Link
jola.iza1 Re: Ja zawsze naruszam "dobre obyczaje III RO Mic 15.01.10, 21:26 A ty co?? Prowokujesz, boś niedopieszczony ?? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Ja zawsze naruszam "dobre obyczaje III RO Mic 15.01.10, 21:44 Dopieszczony, az za bardzo. Choc to Francuzka, ale piekna, madra i kochajaca jola.iza1 napisała: > A ty co?? Prowokujesz, boś niedopieszczony ?? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Kara jest absurdalna 15.01.10, 19:31 Gdybyz to byl jeden, jedyny wybryk Szczuki... Sadze, ze nikt z sedziow nie byl w stanie uwierzyc Szczuce w to, ze byla to jednorazowa wpadka. Pewnie wszyscy - a ja tez taka mam opinie - doszli do wniosku, ze obrazanie innych i przekraczanie granic dobrego smaku i przyzwoitosci, jest Szczuki metoda. I dlateggo dostala tego "bannera" w postaci kary. Czy sie zmieni??? Trudno osadzic. Napewno bedzie bardziej uwazala, bo wie, ze to kosztuje a-siek napisała: > Szczuka po tej wypowiedzi dosyc mocno się kajała, żart był > zdecydowanie niefortunny ale raczej wynikający z nieporozumienia a > nie złej woli. > Nie lubię Szczuki, ale twierdze, ze tego typu wyrok stwarzają > niebezpieczne precedensy. > Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 [...] 15.01.10, 19:25 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Ciezki bardzo drogi "dowcip" Szczuki 15.01.10, 20:51 Cenzura wykreslila moj wpis - pod wpisem asieka - dowodzacy, ze chamstwo i wulgarne atakowanie przeciwnika, nie jest przypadkiem w przypadku Szczuki, a konsekwentnym dzialaniem. Nie bede sie powtarzac, ale uwazam - na podstawie moich obserwacji -, zeSzczuka celowo obrazila kaleke, Madzie Buczek, bo to nalezy do rezerwuaru srodkow niszczacych przeciwnika (w tym wypadku RM Ocja Tadeusza Rydzyka), ktorych chetnie uzywa Szczuka, ktora jednocesnie - bardzo glupio - stylizuje sie na "Zydowke". I w dalszym ciagu uwazam, ze przypomina mi to lata 30-te i 40-te w Niemczech XX wieku (nie konkretyzujac, zeby znow cenmzor nie wycial) Odpowiedz Link
a-siek Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 21:24 Szczuka, której co do zasady nie trawię, z tej kłopotliwej sytuacji wybrnęła z klasą. Myślę, wierzę, że nie wiedziała, że pani Buczek jest kaleką. Dltego uważam, ze kara jest nieporozumieniem. Kara a nie wina - bo ta jest oczywista. Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 21:40 Rozumiem i szanuje Twoje stanowisko, nawet, jezeli jest niezgodne z rzeczywistoscia. Wiem - od wielu znajacych Szczuke -, ze zrobila to z premedytacja, tylko nie spodziewala sie, ze tak sie to skonczy. Pytam sam siebie: gdyby ktos kiedys w jakikolwiek zlosliwy sposob odniosl se do "zydowsiego" pochodzenia Szczuki (choc to bujda na rtesorach), to czy wtedy tez wszyscy tak bardzo broniliby autora takiej wypowiedzi??? Pytanie retoryczne, chyba a-siek napisała: > Szczuka, której co do zasady nie trawię, z tej kłopotliwej sytuacji > wybrnęła z klasą. Myślę, wierzę, że nie wiedziała, że pani Buczek > jest kaleką. > > Dltego uważam, ze kara jest nieporozumieniem. Kara a nie wina - bo > ta jest oczywista. > Odpowiedz Link
hummer Niemcom też jest wstyd jednego paszportu? 15.01.10, 21:47 Co ma pochodzenie do rzeczy? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Niemcom też jest wstyd jednego paszportu? 15.01.10, 21:58 Nie wiem, co ma "pochodzenie" do rzeczy; jednak: po tak "wspanialej" opiece konsularnej polskich placowke dyplomatycznych nad Rodakami zagranica, po doswiadzceniach Polakow, odwiedzajacych konsulaty polskie zagranica, gdzie traktuje sie ich jak intruzow, wielu Polakow zamoznych, o swietnyc zawodach i posadach, zdecydowalo sie na przyjecie niemieckiego paszportu, majac w "najglebszym powazaniu" trokse Tuska, Sikorskiego i MSZ o polskich obywateli zagranica. Ja posiadam dwa paszporty od przeszlo 20 lat, i zawsze, keidy jestem w Portugalii, Kanadzie, czy na Wyspach Zielonego Przyladka, to pokazuje paszport niemiecki. Polski to tylko dla kolekcjonerskic zapedow. Nic nie daje, i w niczym nie pomaga hummer napisał: > Co ma pochodzenie do rzeczy? Odpowiedz Link
hummer Nie rozumemę Twej nienawiści do RP! 15.01.10, 22:02 Dla mnie Polska to Polska. Mój dom. Pluć w swoje gniazdo? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Nie rozumemę Twej nienawiści do RP! 15.01.10, 22:20 Jezeli premierem rzadu tej Twojej Polski jest Tusk, ktory - "Nocna zmiana" - ukladal sie z Walesa i kolesiami, zeby "czerwoni nie skrewli", czyi, zeby okraglostolowy uklad przywilejow dla swoich zostal, a tych, co chcieli prawdziwej Polski, odsunac od wladzy, to o czym my mowimy? To ze III RP - i takze za Tuska (afera hazardowa) - to Cie satysfakcjonuje? To, ze wladze jednego z wielkich miast wojewodzkich prawie ze uniemozliwily pochowek meza - wielkiego dzialacza Solidarnosci, ktory wiedzial o agenturalnej dzialalnosci Walesy, i ktorego walesa - przy oklaskach T. Lisa - nazwal glupiekm (a co zrobil Walesa z Hodyszem???)- pewnej Pani spod Toronto, ktora sama byla wyzywana prze sbekow od "katolich i endeckich kurew", i ktorej cala eodzina zostala wypedzona z Polski po 1981 w bydlecych warunkach (a nie tak, jak "zydowscy towarzysze" w 1968 roku), i ktora - po 5 laach - pochjowala prochy meza (zgodnie z Jeg wola) w Polsce? . O czym my mowimy? Wybaczcie, ale mnie sie rzygac chce. Oczywiscie, ze wspieram w Polsce - takze finansowo - tych, ktorzy chca i sa w stanie cos zmienic hummer napisał: > Dla mnie Polska to Polska. Mój dom. Pluć w swoje gniazdo? Odpowiedz Link
taziuta Rozumiesz co to jest demokracja? 15.01.10, 22:33 silesius.monachijski2 napisał: > Jezeli premierem rzadu tej Twojej Polski jest Tusk, ktory - "Nocna > zmiana" - ukladal sie z Walesa i kolesiami, zeby "czerwoni nie > skrewli",... Układali się ludzie mający mandat pochodzący z wolnych wyborów. Tak to już jest w demokracji, że tworzą się koalicje jednych partii, by przejąć władzę od innych... > /.../ Oczywiscie, ze wspieram w Polsce - takze finansowo - tych, > ktorzy chca i sa w stanie cos zmienic Mam nadzieję, że nie wspierasz żadnych ruchów anty-demokratycznych, a te demokratyczne, które wspierasz, odnotowują Twoje datki w swoich sprawozdaniach. Ale ciągle aktualne i wg mnie bez odpowiedzi, jest pytanie Hummera, dlaczego nienawidzisz demokratycznej Polski. Bo wybieramy nie tych, którzy Tobie się podobają? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Poczytaj sobie "Panstwo" Platona 15.01.10, 22:48 albo tez i Locke'a vs. Rouseau; zrozumialbys na czym polega istota demokracji taziuta; rezultat glosowania w "wolnychwyborach" nie jest do konca miarodajny; komuchy (w tymi Twoi protoplasci) nauczyli ludzi, ze mozna pojsc do wyborow, ale i tak "odpowiadaja inni"; jezeli mialbym komuchow (w tym pewnie i czesc Twojej familii taziuta) wieszac za jaja, to glownie za to, ze zniszczyli prawdziwy sens pojecia domokracji: "odpowiedzialnosci za sebie i cala zbiorowosc". Gdybym mogl, to sam bym jaruzela, Kiszczaka, Urbana, i nnych za jaja wieszal taziuta napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > Jezeli premierem rzadu tej Twojej Polski jest Tusk, ktory - "Nocna > > zmiana" - ukladal sie z Walesa i kolesiami, zeby "czerwoni nie > > skrewli",... > > Układali się ludzie mający mandat pochodzący z wolnych wyborów. > Tak to już jest w demokracji, że tworzą się koalicje jednych partii, > by przejąć władzę od innych... > > > /.../ Oczywiscie, ze wspieram w Polsce - takze finansowo - tych, > > ktorzy chca i sa w stanie cos zmienic > > Mam nadzieję, że nie wspierasz żadnych ruchów anty-demokratycznych, > a te demokratyczne, które wspierasz, odnotowują Twoje datki w swoich > sprawozdaniach. > > Ale ciągle aktualne i wg mnie bez odpowiedzi, jest pytanie Hummera, > dlaczego nienawidzisz demokratycznej Polski. Bo wybieramy nie tych, > którzy Tobie się podobają? Odpowiedz Link
taziuta Re: Poczytaj sobie "Panstwo" Platona 15.01.10, 22:52 silesius.monachijski2 napisał: > albo tez i Locke'a vs. Rouseau; zrozumialbys na czym polega istota > demokracji taziuta; rezultat glosowania w "wolnychwyborach" nie > jest do konca miarodajny; A co jest miarodajne? Widok z oddali, z Monachium? Może Ciebie uczynimy elektorem, byś wybierał za naszą durną, głupio głosującą tłuszczę? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Poczytaj sobie "Panstwo" Platona 15.01.10, 23:03 Zapomnij taziuta; Moja Przyjaciolka Francuzka, co najwyzej sklona wybierac miedzy Paryzem a Monachium; Polska nie wchodzi w gre; I tak wiem, ze koniec koncow wygrasz Ty, i ludzie, odobnie ja Ty myslacy; Wiem, ze tego nie zmienie. I wlasnie dlatego do Polski nigdy na stale nie wroce; Marie-Laure mi pomoze; . Wyobraz sobie taziuta, ze probuje - np. - cos ronic dla uposledzonych zieci, i udaje sie do panstwowej instytucji, aby - poprzez UE - uzyskac pieniadze. A "prezesem" jest byly sbek, ktory smieje mi sie "w pysk"; Azeby to uniknac, robie wszystko (takze inwestujac pieniadze) poza PRL-em bis czyli RP Tjuska; i nie jestem jedyny; Sproibuj i o tympk yslec taziuta napisał: > silesius.monachijski2 napisał: > > > albo tez i Locke'a vs. Rouseau; zrozumialbys na czym polega istota > > demokracji taziuta; rezultat glosowania w "wolnychwyborach" nie > > jest do konca miarodajny; > > A co jest miarodajne? Widok z oddali, z Monachium? > Może Ciebie uczynimy elektorem, byś wybierał za naszą durną, > głupio głosującą tłuszczę? Odpowiedz Link
taziuta Re: Poczytaj sobie "Panstwo" Platona 16.01.10, 08:16 silesius.monachijski2 napisał: > /.../ A "prezesem" jest byly sbek, ktory smieje mi sie "w pysk"; Dlaczego miałby Ci się śmiać 'w pysk'? Masz śmieszną buzię? A poza tym, czyżbyś był za 'arbeitsverbot' dla byłych esbeków? Czy może za listą zawodów, które wolno im wykonywać, i stanowisk, które wolno zajmować? No i ostatnie pytanie - ile lat jeszcze zamierzasz straszyć byłymi esbekami? Jeszcze 20, a może 50? A potem, jak dożyjesz, kim będziesz straszyć?... Odpowiedz Link
hummer Pogadamy jutro. 15.01.10, 22:33 silesius.monachijski2 napisał: > O czym my mowimy? Wybaczcie, ale mnie sie rzygac chce. Oczywiscie, ze wspieram > w > Polsce - takze finansowo - tych, ktorzy chca i sa w stanie cos zmienic Mam wrażenie, że kolega myli uczciwość z poglądami. Inny kolega chciał mnie wziąć jako wykonawcę grantu. Odmówiłem, wiedząc, że doba ma 24 h. Też mamił mnie finansami. Jestem lewakiem i wychodzę z założenia. Albo coś robić dobrze albo w cale. Nazwisko zobowiązuje. > hummer napisał: > > > Dla mnie Polska to Polska. Mój dom. Pluć w swoje gniazdo? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Pogadamy jutro. 15.01.10, 22:51 Ja podejrzewam, ze nie ma podstaw do rozmowy. kazdy obstaje przy swoim hummer napisał: > > > Dla mnie Polska to Polska. Mój dom. Pluć w swoje gniazdo? > > Odpowiedz Link
tojajurek Volkslista? 15.01.10, 23:32 A ja naiwnie myślałem, że to już historia. silesius.monachijski2 napisał: > Nie wiem, co ma "pochodzenie" do rzeczy; jednak: po tak "wspanialej" opiece > konsularnej polskich placowke dyplomatycznych nad Rodakami zagranica, po > doswiadzceniach Polakow, odwiedzajacych konsulaty polskie zagranica, gdzie > traktuje sie ich jak intruzow, wielu Polakow zamoznych, o swietnyc zawodach i > posadach, zdecydowalo sie na przyjecie niemieckiego paszportu, majac w > "najglebszym powazaniu" trokse Tuska, Sikorskiego i MSZ o polskich obywateli > zagranica. Ja posiadam dwa paszporty od przeszlo 20 lat, i zawsze, keidy jestem > w Portugalii, Kanadzie, czy na Wyspach Zielonego Przyladka, to pokazuje paszport > niemiecki. Polski to tylko dla kolekcjonerskic zapedow. Nic nie daje, i w niczym > nie pomaga Odpowiedz Link
hummer UE 16.01.10, 11:01 tojajurek napisał: Bo to jest historia. W Hamburgu odbieram klucze do pokoju. Przyzwyczajony, wyciągam Paszport RP. Niemka zobaczyła Orła i mówi nie trzeba, proszę tu tylko podpisać, kiedy się pan wprowadza i wyprowadza. Jest pan z UE. UE. Coś co się nawet starożytnym Rzymianom nie śniło. Sil ma pecha, że trafił na południe. Na południe od Rzymu, też jest inna kultura. I obywatelstwo nie ma tu nic do rzeczy. A najlepsze jest to, że UE nie rodzi się przemocą. Na naszych oczach powstaje królestwo tej ziemi - naszej ziemi. Wszyscy ludzie będą braćmi. Oczywiście spory nie zaginą. Ale nie widzę sensu, już by nie mówić otwarcie co się myśli i kim się jest. > A ja naiwnie myślałem, że to już historia. Odpowiedz Link
a-siek Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 21:54 Silesiusie, stanowisko co do zasady jest poglądem, nie faktem, a więc trudno odosić je do rzeczywistości. Szczuka jest postacią nie z mojejbajki i jej poglądy uważam za brednie. Ale nakładanie drakońskiej kary za jedną niefortunną wypowiedź uważam za nieporozumienie. Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 22:01 Akceptuje Twoj punkt widzenia, ale sie z nim nie zgadzam. Szczuka kolejny raz probowala "sprowokowac", ale nie zauwazyla, ze nurkuje w szambie. Niestety. Sad jej o tym - bolesnie - przypomnial a-siek napisała: > Silesiusie, > stanowisko co do zasady jest poglądem, nie faktem, a więc trudno > odosić je do rzeczywistości. > > Szczuka jest postacią nie z mojejbajki i jej poglądy uważam za > brednie. Ale nakładanie drakońskiej kary za jedną niefortunną > wypowiedź uważam za nieporozumienie. > Odpowiedz Link
digestast Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 21:42 a-siek napisała: bo wina jest oczywista. Mogę podrążyć? W czym upatruje pani oczywistość winy p.Szczuki? W programie Sz.Majewskiego pewna aktorka (wstyd mi, że nie znam nazwiska) tak kapitalnie przedrzeźniała Krystynę Jandę, że w zasadzie mogłyby się zamienić rolami. A był to program rozrywkowy. W końcu p.Buczek też jest osobą medialną. Nie należą jej się te same profity? Odpowiedz Link
a-siek Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 21:47 digestast napisał: > a-siek napisała: bo wina jest oczywista. > > Mogę podrążyć? > W czym upatruje pani oczywistość winy p.Szczuki? Wina bywa umyślna i nieumyślna. > W programie Sz.Majewskiego pewna aktorka (wstyd mi, że nie znam nazwiska) tak > kapitalnie przedrzeźniała Krystynę Jandę, że w zasadzie mogłyby się zamienić > rolami. A był to program rozrywkowy. > W końcu p.Buczek też jest osobą medialną. Nie należą jej się te same profity? Odpowiedz Link
silesius.monachijski2 Re: Chyba nie było tak do końca 15.01.10, 22:03 Szczuka - az tak glupia i naiwna nie jest - doskonale wiedziala, kto zacz Madzia Buczek. To, ze teraz probuje "rznac glupa" niczego w tym wzgledzie nie zmienia. Po chamsku obrazila kaleke, i wiedziala, co robi. Bo jej sie wydawalo, ze skoro Buczek jet z RM, to "wszystko wolno" digestast napisał: > a-siek napisała: bo wina jest oczywista. > > Mogę podrążyć? > W czym upatruje pani oczywistość winy p.Szczuki? > > W programie Sz.Majewskiego pewna aktorka (wstyd mi, że nie znam nazwiska) tak > kapitalnie przedrzeźniała Krystynę Jandę, że w zasadzie mogłyby się zamienić > rolami. A był to program rozrywkowy. > W końcu p.Buczek też jest osobą medialną. Nie należą jej się te same profity? Odpowiedz Link