Dodaj do ulubionych

Nowe hitler jugend?

17.04.11, 07:36
Nie wiem gdzie jeszcze ideolgia stoi ponad wartościami obywatelskimi, w dzisiejszym świecie, na pewno w Korei Północnej i na Kubie. A teraz jeszcze w Izraelu, jak się okazuje...

Szkoły w Izraelu mają wzmacniać żydowskie i syjonistyczne wartości kosztem promowania praw obywatelskich, demokracji i żydowsko-arabskiej koegzystencji - wynika z broszury programowej rozesłanej do dyrektorów szkół przez ministerstwo edukacji.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9448774,Izraelskie_szkoly_maja_byc_bardziej_syjonistyczne.html
Obserwuj wątek
    • tytanya Re: Nowe hitler jugend? 17.04.11, 07:40
      W Polsce.
      • taziuta Re: Nowe hitler jugend? 17.04.11, 07:47
        tytanya napisała:

> W Polsce.

Też mamy wytyczne aby w nauczaniu stawiać wartości katolickie nad obywatelskimi?
        • tytanya Re: Nowe hitler jugend? 17.04.11, 08:07
          W konstytucji niby nie, ale oni tam też tego w konstytucji raczej nie mają.
          Sam dobrze wiesz, jak to u nas wygląda.
          • taziuta Re: Nowe hitler jugend? 17.04.11, 08:19
            tytanya napisała:

> W konstytucji niby nie, ale oni tam też tego w konstytucji raczej nie mają.
            > Sam dobrze wiesz, jak to u nas wygląda.

Wiem, ale jest jednak pewna różnica między krzewieniem 'wartości chrześcijańskich', a krzewieniem ideologii. Chociaż mogę się mylić, oczywiście...
            • tytanya Re: Nowe hitler jugend? 17.04.11, 08:28
              Nie widzę za bardzo owej różnicy, bo zauważam jak wiele osób się z tym w Polsce źle czuje.
              W artykule, do którego podałeś link tez są uwagi krytyczne z Izraela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka