Dodaj do ulubionych

Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręczna?

11.01.18, 12:28
Witam. mam pewną partię dywanów, kltóre są brudne i trzeba ja skutecznie wyprać. teraz się zastanawiam z jakiego typu korzystać pralni i mam nadzieję, że ktoś chętnie się podzieli spostrzeżeniami i ma w tym temacie doświadczenie. pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • piterka3232323 Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 15.01.18, 21:19
      Tylko mechaniczna! Szybciej, dokładniej, taniej…i tyle w temacie😉 Pozdrawiam!
      • aleksiks Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 17.01.18, 21:25
        Ja cyklicznie oddaję dywany do pralni mechanicznej, która się mieści w Gdańsku. jest to bardzo duża ilość, bo to wszystko pochodzi z pensjonatu, a goście są różni... ale jak dostają pokój to oczywiście zwracają uwagę czy dywan czyściutki. samo życie. Ta gdańska firma jest w porządku. ceny ma nie wygórowane i na jakość wypranych dywanów nie narzekam. pozdrawiam!
    • kingapolska Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 21.01.18, 18:56
      Zgadzam się z przedmówcą i pralnia mechaniczna zdecydowanie wymiata ręczną. Przede wszystkim pranie jest dokładniejsze, dywan pachnący i zdecydowanie bardziej czysty. Mnie obsługuje pralnia Pierzdywan, która mieści się na ul Kiełczowskiej 62 we Wrocławiu.Firma doświadczona i godna polecenia. Pozdrawiam!
    • grazyna.goszcz Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 19.04.18, 20:21
      warto dodać, że niektóre pralnie świadczą transport do klienta i z powrotem i tu akurat pierzdywan świadczy taką usługę i kosztuje zaledwie 20 zł. moim zdaniem to nie wiele.
      • joannamorowiec Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 16.05.18, 13:44
        Na oko może się wydawac, że 20 zł to nie tak mało, ale w pewnych godzinach są poważne korki i zanim dojadą do pralni na psie pole, to zejdzie mi dużo czasu i paliwa. po co mam się męczyć jak kierowca z firmy pierzdywan sam odbierze i będzie taszczył. moim zdaniem nie wygórowana cena i się opłaci.
        • monikaskowronek Re: Pranie dywanów - pralnia mechaniczna czy ręcz 21.10.18, 21:15
          Dla mnie Pierzdywan, to mega pozytywna opcja prania. Zwłaszcza, że mam dywan shaggy. Na Kiełczowską 62 też nie było trudno dojechać i mają fajny wygodny parking. No mnie się podoba.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka