Dodaj do ulubionych

Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, 2011

IP: 109.128.155.* 09.12.10, 21:42
Inga Rosińska, obecnie rzeczniczka przewodniczącego Parlamentu Europejskiego Jerzego Buzka, od stycznia będzie szefem jego gabinetu. Zastąpi Macieja Popowskiego, który odchodzi do unijnej służby dyplomatycznej. - To dla mnie zaszczyt - mówi o awansie Rosińska.

- To dla mnie bardzo duży zaszczyt i odpowiedzialność. Cieszę się, że będę kierować gabinetem w okresie, na który przypada polska prezydencja w UE - powiedziała Inga Rosińska. Rzeczniczką Jerzego Buzka jest od półtora roku, czyli od początku jego 2,5-letniej kadencji jako szefa PE. Wcześniej przez 10 lat była korespondentką TVN24 w Brukseli, a także przez rok pracowała w Urzędzie Komitetu Integracji Europejskiej (UKIE).

Jako szef gabinetu będzie kierować około 40-osobowym zespołem. Zastąpi na tym stanowisku polskiego dyplomatę Macieja Popowskiego, który od stycznia będzie pracować jako zastępca sekretarza generalnego Europejskiej Służby Działań Zewnętrznych.
Obserwuj wątek
    • Gość: HR Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: 94.252.113.* 09.12.10, 22:03
      a ci co czekają na wakaty z list mogą składać aplikacje na stanowisko rzecznika bo na pewno nikogo nie maja
    • Gość: niezle Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.10, 13:13
      matko, ten speed awansow politycznych (korespondentka w TVN, rok pracowala w UKIE.......)
      kwalifikacje jak na szarego AD 5-6
    • Gość: bruksleka Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.10, 13:32
      Ale ona brala udzial w konkursie na AD, widzialam ja na egzaminie kilka lat temu...
      • Gość: pytanie zasadnicze Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.135-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 20.12.10, 19:16
        i co zdala czy nie? jest na liscie laureatow?
        • Gość: bruksleka Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.10, 21:06
          na liscie rezerwowej jej nie bylo, ale to nie znaczy, ze nie zdala.
          Moze nie zyczyla sobie, aby bylo podane jej nazwisko.
          • Gość: anbxl Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.access.telenet.be 20.12.10, 22:06
            Ludzie przeciez to jest stanowisko polityczne,a wiec nie z konkursow.Cieszmy sie,ze to wlasnia "nasza" zajmuje to stanowisko...Gratulacje
            • Gość: tez HR Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.10, 13:05
              to ze z Polski to normalne bo jej szef tez,a to w koncu gabinet polityczny
            • Gość: bruksleka Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.10, 15:09
              anbxl przeciez wiem, ze to nie jest stanowisko z listy konkursowej.

Pamiuetam ja z testu preselekcyjnege, ktory pisala w Brukseli. To bylo po tym jak prezydent nazwal ja "malpa w czerwonym". Dlatego w ogole ja zauwazylam.

Tylko tyle..
              • Gość: abc Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 20:27
                jesli nie ma kogos na liscie rezerwowej, wowczas jest gwiazdka i wyjasnienie, ze oznacza ona kogos, kto prosil o niepodawanie nazwiska. to sie zdarza bardzo rzadko. widzialam kiedys cos takiego na jakiejs liscie konkursu dla wszystkich krajow albo nawet na liscie dla polskich heads of unit. na polskiej liscie AD5 nikt sobie nie zazyczyl, aby go nie umieszczac. wiec wychodzi na to, ze rosinska konkursu nie zdala. ale oczywiscie mogla miec super wynik na jakims etapie i zrezygnowac z dalszego udzialu (powiedzmy, ze jest to prawdopodobne na 3 procent). albo zachorowala i nie przyszla, a epso nie dalo jej dodatkowego terminu. mozna spekulowac.... ale prawdopodobnie jest tak, ze - jak tysiace innych - rosinska brala udzial w konkursie i go nie zdala.
    • Gość: piotr Re: Inga Rosińska szefem gabinetu Jerzego Buzka, IP: *.61.classcom.pl 23.12.10, 12:48
      TVN 24 i wszystko jasne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka