Gość: bozena IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 24.09.04, 13:52 nie moge sie doczekac. jaki termina obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_bu Re: och, kiedy pojawią się te listy... 24.09.04, 14:03 Bozena, wyluzuj. Jak tu juz kolektywnie stwierdzilismy, publikacja list nie ma nic do rzeczy (moze poza zaspokojeniem ciekawosci, kto na nich jest oprocz nas :))) List nie bedzie, dopoki EPSO nie upora sie z cypryjskim EPA - choc ja bym sie nie zdziwila, gdyby sie uwineli do przyszlego tygodnia (na stronie epso nadal stoi, ze listy beda "in September", a do tej pory epso zwykle dotrzymywalo terminow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.bphpbk.pl 24.09.04, 14:43 Ja już jestem całkiem wyluzowany. Właśnie dostałem kolejna odpowiedź odmowną, tym razem z DG Enterprise na pytanie czy mają wolne wakaty :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.rzuser.uni-heidelberg.de 24.09.04, 15:00 Dwie sprawy: - po pierwsze EPSO w "Press releases" europa.eu.int/epso/press- release1_en.htm raczyło dziś podać komunikaty na temat postępów konkursów, zamieściło w nich także częściowe statystyki. Wynikałoby z nich, że EPSO/A8 są zakończone, i Cypryjczycy z EPA przepytani, mimo, że faktycznie na stronie "Ongoing competitions", nic o tym nie ma. - po drugie, i oby zresztą tak było, wydaje mi się, że póki nowa Komisja nie zacznie urzędować, i nie ustala budżetu, to przyjęcia są mocno ograniczone, w najlepszym wypadku. Mirek, o ile pamiętam, Ty jesteś w "Merit class 2", a EPSO w dzisiejszych komunikatach przebąkują o kolejnych konkursach, i potrzebach instytucji, to pewnie ofertę dostaniesz. Tylko że Bruksela działa jakoś podobnie do Warszawy, czyli wolno. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: 193.111.166.* 24.09.04, 15:13 No to przynajmniej wiadomo, że wszyscy tłumacze pisemni dopuszczeni do ustnych dobrnęli do końca konkursu. Nareszcie jakieś press release! Teraz pozostaje nam tylko... dalej czekać! ( : ( : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlos Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.man.polbox.pl 24.09.04, 15:52 Jeżeli do końca roku chcą ogłosić nowy konkurs to znaczy, że do końca roku muszą zaplanować swoje potrzeby, a to znaczy ze pierwsza tura powinna być podzielona, a to znaczy ze nie powinniśmy czekac zbyt długo, jak niektórzy forumowicze nam wieszczą. Czy mój tok rozumowania jest zbyt optymistyczny? pozdrawiam oczekujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:02 wlasnie przeczytalam press release. doszlam do tego samego wniosku. ciekawe tylko, czy nastepny konkurs tez bedzie tak ogolny. jesli nie, to my mozemy dalej wisiec sobie na listach.. ale koniec z pesymizmem. zaczynam wierzyc, ze bedzie dobrze. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lat Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 16:22 Jeżeli przepuścili praktycznie wszystkich tłumaczy przez egzaminy ustne, to może oznaczać, że jesteśmy im bardzo potrzebni :-)) I tak jest nas mniej na liście rezerwowej niż zakładali. Jeżeli do tego dodamy doniesienia o dużych opóźnieniach w tłumaczeniach, to... chyba możemy pozwolić sobie na pewną dozę optymizmu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Epsiaczka Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: 193.111.166.* 24.09.04, 16:26 Nie, jestem pewna, że to nie tak. CHyba, że to taki żarcik był z twojej storny. Po prostu wszyscy zdali ustny. To możliwe - wystarczyło dostać połowę punktów, a na tym etapie już chyba każdy trochę się przygotowywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.bphpbk.pl 24.09.04, 15:20 A dzieki za linka. A swoją droga to rzeczywiscie dobrze pamietasz że jestem w II merit. Czy My się znamy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p. Re: och, kiedy pojawią się te listy... IP: *.rzuser.uni-heidelberg.de 24.09.04, 17:06 Bezpośrednio chyba nie, tylko z postów. Wprawdzie, w EPSO podczas oczekiwania na mój egzamin objawił się jakiś ekonomista (czekający na swój), ale nie sądzę, że byłeś to Ty. A, że pamiętam, Twoją merit class - zapamiętuję większość z tego, co czytam. Inna sprawa, że nie zawsze idealnie.:) Pozdrowienia P.S. Trzy posty dalej jest post, który pewnie jednak uspokoi większość z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
an_bu Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! 24.09.04, 16:16 Bije sie w piersi - przecenilam epso... Wlasnie odezwali sie do mnie - odpowiedz na maila z 30 lipca. Lepiej pozno niz wcale... "The reserve list will probably be published in the OJ in October/November and will remain valid at least until the end of 2005, with the possibility of prolongation". Napisali tez, ze jestem assigned to the European Commission, ktora moze sie ze mna skontaktowac, jezeli suitable position arise??? Czyzby efekt negocjacji interinstytucjonalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! IP: *.euv / 193.174.122.* 24.09.04, 16:22 an_bu, czy ty jestes z obszaru EPA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! IP: *.econ.uni-hamburg.de 24.09.04, 16:30 Hej! Gratuluje, bo to juz krok dalej niz przed listem! :) Przynajmniej wiesz, czego mozesz sie spodziewac. Czy moge zapytac, w ktorej jestes grupie? No, i dzieki za wiadomosci :) K.(prawnicy, 4th merit group) Odpowiedz Link Zgłoś
an_bu Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! 24.09.04, 16:33 Bardzo prosze! I chyba nie ma czego gratulowac, ale dobrze wiedziec, ze cos w tej calej machinerii jednak sie rusza... No i przestac bez sensu codziennie sprawdzac OJ ;) Co do reszty - idem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! IP: *.econ.uni-hamburg.de 24.09.04, 16:57 Wydaje mi sie, ze chcialas do KE, wiec to, ze jestes na ich liscie, to chyba juz pol spelnionego zamierzenia :) Mozna odetchnac i zobaczymy, co tez oni wymysla ;) K. Odpowiedz Link Zgłoś
an_bu Re: EPSO: listy w pazdzierniku/listopadzie! 24.09.04, 17:03 Racja. Powinnam myslec pozytywnie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś