Dodaj do ulubionych

Opiekunka osób starszych

22.05.17, 14:19
Cześć wszystkim, mieliście może do czynienia z pracą w charakterze opiekuna osoby starszej w Niemczech? Chciałabym dorobić na wakacje i szukam zaufanej firmy z którą mogłabym wyjechać do pracy. Jeśli macie jakieś doświadczenia to podzielcie się nimi proszę.
Obserwuj wątek
    • paneczkaa Re: Opiekunka osób starszych 31.05.17, 14:28
      Widzę, że niestety nikt nie miał do czynienia z tym tematem. Mi do tej pory udało się znaleźć oferty pracy na stronie http://gsma24.pl/z-zycia-global-service-ma/potrzebne-opiekunki/. Znacie może tą agencję? jest godna zaufania?
    • krysia_1960 Re: Opiekunka osób starszych 15.09.17, 11:51
      I co udało Ci się znaleźć pracę? Ja w te wakacje też byłam, kilka dni temu zjechałam do Polski po dwóch miesiącach pracy... fajne oferty pracy dla opiekunek ma veritas www.veritas-opieka.pl/. zawsze wyjedzam do pracy jako opiekunka osób starszych z tą agencją i jest ok. wszytsko legalnie, dobre zarobki i pomoc koordynatora podczas wyjazdu. Korzystałam z kilku agencji opiekunek osób starszych ale póki co z tej jestem najbardziej zadowolona także polecam
    • violett44 Re: Opiekunka osób starszych 06.11.17, 09:28
      Witaj, mnie zatrudniała Promedica. Praca legalna, jak nie znasz języka to cię przeszkolą. Nie rzucają cię na głęboką wodę, bo masz stały kontakt z opiekunem. Od przyszłego roku mają podnieść składki, więc i świadczenia wzrosną, a do tego jedna prosta umowa i możliwość zdobycia premii. Ogólnie rzecz biorąc byłam zadowolona i w 2018 też się wybieram na taki zarobek.
    • bienka3 Re: Opiekunka osób starszych 11.12.17, 11:14
      Do Niemiec jeżdżę z laxo care i jestem zadowolona. Przed pierwszym wyjazdem się dosyć mocno stresowałam, bo na forach są takie historie opisywane, że włos się na głowie jeży, ale akurat ten pośrednik jest rzetelny i najmniejszych problemów na szteli nie miałam, wszystko zgodnie z umową.
    • bognaa76 Re: Opiekunka osób starszych 24.01.18, 13:00
      Nie każdy się w tym odnajdzie, ale jak masz jakiekolwiek doświadczenie, to warto wyjechać. Sama jeżdżę z agencją opiekunkawniemczech.eu/ i mogę polecić. Zarobki są dobre (zależą też od Twoich kwalifikacji), wypłacane na czas i przede wszystkim wszystko jest legalnie, z dokumentem A1 i kartą EKUZ.
    • john.snow Re: Opiekunka osób starszych 02.02.18, 13:01
      Tu jest jeszcze bardzo dużo ofert z Niemiec: Praca Niemcy Na pewno znajdzie się tam całkiem sporo dotyczących opieki. Wszystkie po niemiecku, ale nie wyobrażam sobie, aby ktoś się opiekował starszą osobą nie umiejąc się z nią porozumieć.
    • magda.saw78 Re: Opiekunka osób starszych 23.06.19, 19:37
      Ja polecam osobiscie rzez agencje aplikowac. Bylam raz w ciemno prywatnie i nie polecam, uciekalam jak najpredzej. Potem postanowilam przez agencje jechac i nie zaluje, ja na dobrej szteli pracy szukalam. 1500e mniej wiecej za mies, 3 mies kontrakt.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka