Dodaj do ulubionych

Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za granicą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:09
Czy ktoś w jakimkolwiek kraju robił coś ciekawego tzn. nie był polskim białym
murzynem tylko zajmował się czymś sympatyczniejszym...
Napiszcie! proszę!
I podajcie jakieś namiary bo chciałabym podpytac o coś więcej...

pozdrawiam
P.
Obserwuj wątek
    • Gość: ta Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.netcologne.de 15.04.05, 10:12
      ja pracuje jako dziennikarka....dokladniej korespondentka.....ale to zaczelo sie
      od pracy w Polsce, a przenioslo tu, wiec.....

Pozdrawiam :-)
      • Gość: Karolcia Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.netcologne.de 16.04.05, 10:13
        Witam Cie, "ta"! Z tego co widze, jestes z NRW, a tak sie sklada, ze ja tez.
        Chetnie nawiazalabym z Toba kontakt. Jak nie masz nic przeciwko temu, napisz
        prosze: szaramycha@gazeta.pl Pozdrawiam!
        • Gość: ta Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.netcologne.de 17.04.05, 20:34
          czesc Karolcia! Napisalam ;-) Pewnie, ze nie mam nic przeciwko temu - nawet
          wrecz przeciwnie.
    • Gość: Maciekkk Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.in-addr.btopenworld.com 15.04.05, 13:34
      Graphic Designer & Photographer. Ale zaczelo sie w Pl a potem decyzje o przeniesieniu sie jak najdalej.
      • Gość: agatyna Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 195.10.3.* 15.04.05, 14:32
        koordynator projektu - telefonia komorkowa
        • Gość: J. Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.fbx.proxad.net 15.04.05, 16:14
          Przez 14 lat chargée de recrutement.
          Obecnie prowadze zajecia z komunikacji i ... przygotowuje kandydatow do rozmow kwalifikacyjnych,
          tzw. interview.
          Pozdrawiam.
          • Gość: piter Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 20.04.05, 14:13
            wlasna firma w irlandii myjaca okna ale to jeszcze przed 1 maja jakie 2 latka
            pozdrawiam
          • cassandrafr Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani 26.04.05, 15:25
            A to ciekawe, bo ja pracowalam 1,5 roku dla jednej paryskiej frmy executive
            search i conseil d'entreprise. Ale ten sektor sie kompletnie zawalil we
            Francji. Znam jeszcz jedna osobe pochodzenia polskiego, ktora pracuje dla
            takiej firmy rue du Cirque Paris 8ème, moze to ty.
            Pozdrowienia
        • Gość: Mikee Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.b-ras1.chf.cork.eircom.net 15.06.05, 21:56
          Project Assistant, czlonek zespolu projektu SixSigma w firmie, ktora jest
          liderem branzy supply chain management. Chwale sobie i mnie tez chwala :)
          Acha...skonczylem studia w PL 21.06.2004 i po 2 tyg. znalazlem prace na wyspie.
          Na poczatku na tasmie w tej fabryce, ale po 3m-cach dostalem sie do biura.
          Pracuje z najwyzszym zarzadem (Global),jest to praca troche nudna, ale
          doswiadczenie zdobywam. W PL nie byloby szans :/
      • Gość: Andy Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:41
        Witam
        Zajmuję się dokładnie tym samym (kilkanaście lat w branży)
        spore portfolio i doświadczenie. Coraz częściej myślę o przeprowadzce do
        Anglii. Jeśli byś zechciał podzielić się doświadczeniami, napisz proszę
        andy_design69@yahoo.com

pozdrawiam
        Andy
    • Gość: lasica Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 193.129.161.* 15.04.05, 16:18
      Biuro obslugi klienta w firmie telekomunikacyjnej.
    • Gość: sss Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 205.172.200.* 15.04.05, 16:31
      Logistyk w miedzynarodowej firmie transportowej
      • Gość: @@@ Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 193.95.186.* 15.04.05, 18:31
        architect
        • Gość: yard Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.arcor-ip.net 15.04.05, 18:39
          Najczesciej czerwona burzuazja podejmuje fajna prace tak w kraju jak i poza a
          normalnie to wlasnie "murzyni" z Polski.
          • Gość: J. Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.fbx.proxad.net 15.04.05, 18:42
            Rozwin troche te mysl, bo niezbyt rozumiem...
            • Gość: gg Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:35
              ..a ja rozomiem
          • Gość: Fan Barcelony Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.j.pppool.de 21.04.05, 14:29
            Jestes powaznie uposledzony albo chciales zrobic zarcik ktory Ci nie wyszedl.
            Nie mam nic wspolnego z burzuazja jakiegokolwiek koloru i jakos nie jest to
            przeszkoda w mojej pracy (co robie-napisalem nizej).
        • Gość: eve Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.pk.edu.pl 17.04.05, 19:54
          mmm... architect ?? a gdzie ?? ...ja wlasnie koncze architekture... nie
          potrzebujesz tam asystentki ??
      • Gość: Felipee Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 80.51.191.* 19.05.05, 10:12
        tez pracuje w logistyce tyle ze w polsce jeszcze ,choc w miedzynarodowej firmie.
        Mozna sie z toba skontaktowac by sie dowiedziec jak dostac sie zagranice tyle
        ze w logistyce?
    • Gość: bazia Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.server.ntli.net 15.04.05, 20:35
      w przedszkolu
    • Gość: efan Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.server.ntli.net 15.04.05, 20:36
      w szkole sredniej
    • Gość: an Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.net81-64-163.noos.fr 16.04.05, 15:46
      jestem lekarzem
    • Gość: michal Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.netway.com.cy / *.netway.com.cy 16.04.05, 19:27
    • Gość: michal Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.netway.com.cy / *.netway.com.cy 16.04.05, 19:28
      czesc
      ja pracuje jako architekt na cyprze, zarabiam okolo :-)
      zbieram doswiadczenie i naprawde projektuje a nie tylko rysuje
      powiem szczerze jak widze jak oni to robia to nie mam kompleksow i jest ogolnie
      ok.
      poza trym fajny kraj.pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: eve Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.pk.edu.pl 17.04.05, 19:56
        mmm... architect ?? a gdzie ?? ...ja wlasnie koncze architekture... nie
        potrzebujesz tam asystentki ??
    • doktorant.w.holandii Doktorant... w Holandii 17.04.05, 10:38
      Jestem doktorantem w Holandii, a właściwie asystentem, bo jestem zatrudniony na
      uczelni na kilkuletnim kontrakcie. Z pracy jestem jak najbardziej zadowolony.
      Trochę gorzej z integracją z autochtonami, pomimo postępującej nauki tutejszego
      języka.
    • Gość: rosebank Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 5.5R6D* / 198.54.202.* 17.04.05, 12:07
      a ja pracuje dla firmy ktora zajmuje sie organizowaniem konferencji, szczytow,
      itp dla top executive managememnt. Jestem w producation team wiec zajmuje sie
      calym research i organizacja tematow oraz ukladaniem programow.
      Ciekawa praca z ludzmi z top management ze znanych firm na swiecie.

• Gość: Gosc Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.247.81.adsl.skynet.be 17.04.05, 20:06
        Jak sie nazywa ta firma??
    • Gość: feminium Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.bajtnet.lca.pl / *.bajtnet.lca.pl 17.04.05, 20:23
      Hje! Ja tez szukam czegos naa wakacje za granica.. znaczy roboty jakiejs.. wiec
      jakbys slyszal/- a o czyms ciekawym to zapodaj plizzzz.. z gory thx, pozdro
      Magda
    • Gość: Site Supervisor Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.chello.pl 17.04.05, 22:46
      Site Supervisor w UK - jestem Polakiem i mam pod soba okolo 100 osob - z tego
      50/% Polakow i 50 % Anglikow
      • multimenda Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani 19.04.05, 11:57
        to dlaczego piszesz z .chello.pl ?
        • Gość: Site Supervisor Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.chello.pl 30.04.05, 23:23
          bo weekendy spedzam w PL...:)
        • Gość: Site Supervisor Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 11.05.05, 11:51
          a w tygodniu jestem w UK - calkiem fajny jest taki uklad...
      • Gość: axx Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.155.popsite.net 30.04.05, 18:57
        Z okazji 1 maja przypomnial mi sie program tv z PRL pt."Z wizyta u was"
        Prezenter przedstawial tam wzorowego sztygara czlonka PZPR.
        Sztygar przedstawil sie i powiedzial;'nazywam sie ... Kowalski. Jestem
        nizynier gornik i mom pod soba szejset ludziom"
    • Gość: ventriloquist Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 194.72.105.* 19.04.05, 11:52
      technical outbound advisor. Belfast
    • Gość: F. Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.thinprint.de / 145.253.119.* 19.04.05, 12:08
      Programista w Niemczech.
      • Gość: zeto Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.edscha.com / 195.145.191.* 20.04.05, 09:17
        Jednoosobowa firma ,konstruktor CAD w branzy samochodowej, Niemcy,
        zaczynalem w Polsce
    • Gość: xyz Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 20.04.05, 14:35
      architekt w Irlandii
    • olik35 Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani 20.04.05, 18:11
      Pracuje jako project manager w jednej firmie w Hiszpanii (Madryt).Prace
      znalazlam normalnie z ogloszenia w internecie,poslalam CV,przeszlam rozmowe
      kwalifikacyjna i juz.
      • 48xmax1 Re: pytanie do zeto 21.04.05, 10:00
        Czy mozesz zdradzic, czy miales w momencie podjecia tej dzialalnosci
        obywatelstwo polskie? Mam zaprzyjazniona osobe, ktorej chcielibysmy pomoc
        znajac jej bardzo przykre polozenie zawodowe i finansowe w kraju. Ale jest to
        osoba bez obywatelstwa. Czysto teoretycznie moglaby tutaj jak i w Polsce
        pracowac jednoosobowo na wlasnym - wysokie kwalifikacje rzemieslnicze w bardzo
        unikalnym i poszukiwanym zawodzie - niestety w Polsce brak zlecen. Ale jak to
        zaczac? Moze cos podpowiesz - egal tutaj badz na skrzynke prywatnie. Juz
        dziekuje
        • Gość: zeto Re: pytanie do zeto IP: *.edscha.com / 195.145.191.* 21.04.05, 12:30
          Jestem obywatelem Polski, wazne jest tylko czy ma sie obywatelstwo EU
          (takow posiada teraz kazdy Polak). Temat firmy w Niemczech jest
          szeroko opisany w internecie ( w Gazecie rowniez ). Moja rada:
          najpierw zlecenie a potem firma i cala reszta . Powodzenia ;-)
      • Gość: seweryn Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 80.50.24.* 26.04.05, 15:33
        rozwozilem gazete po dzielnicy berlina bardzo fajnym saMOCHODEM.bylo super.co
        jak co trzeba miec znajomosci
    • Gość: Fan Barcelony Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.j.pppool.de 21.04.05, 14:27
      Zeszloroczny absolwent - marketing manager ds. kontaktow zagranicznych w
      niemieckiej firmie IT
    • aniadob13 Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani 25.04.05, 21:20
      Czesc, Ja pracuje na Wegrzech juz 3 lata. Najpierw w Nokii a teraz zajmuje sie
      SAP-em....
    • le5iu ASYSTENT ARCHITEKTA 25.04.05, 23:40
      Kameralne biuro, super ludzie, swietne zarobki (nie porownuje z Polska, bo to
      bez sensu, ale do standardowcych stawek dla takiego stanowiska...).
      I nikomu nie przeszkadza fakt ze jestm dopiero na 3 roku architektury (wymiana).
      BTW, to sie dzieje w Glasgow:)
      pozdrawiam,
      • Gość: Tomek Re: ASYSTENT ARCHITEKTA IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.04.05, 04:38
        Pracuje jako junky we wlasnej, jednoosobowej firmie >Snow Promotions<.
        Da sie zarobic,zyc niestety nie.
        London(East End)
        • Gość: Beeee Asystentka IP: *.range81-153.btcentralplus.com 28.04.05, 23:26
          Pracuje jako asystentka w dziale ksiegowosci w Londynie
          • Gość: ania Re: Asystentka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.04.05, 23:51
            Beee, dlugo szukalas tej pracy?
          • mw25405 Re: Asystentka 12.06.05, 17:00
            Gość portalu: Beeee napisał(a):

> Pracuje jako asystentka w dziale ksiegowosci w Londynie
            Ok ale powiedz jak znalazlas ta prace ja pracuje w ksiegowosi w Polsce 2 lata
            angielski na poziomie CAE i powiedz jakie tam sa perspektywy rozwoju no i jaki
            sa zarobki w branzy czy warto robic np ACCA za wlasne pieniadze koszt ok 60 tys
            zl zeby tam jechac
          • Gość: beti Re: Asystentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:56
            Witam, ja właśnie legalizuje swój dyplom, ukończyłam finanse i bankowość, o
            spec. podatki, chce jechać do Londynu pracować, powiedz mi czy mam szanse
            znaleźć tam prace właśńie w takim charakterze jak ty pracujesz, gdzieś w jakimś
            biurze, jak znalazłaś te prace, jak długo szukałaś i gdzie, i czy ten mój
            dyplom coś mi pomoże w znalezieniu takiej pracy, zaznaczam że nie mam dużego
            doświadczenia. no i ost. pyta. ile sie zarabia w takiej pracy. Jeśli możesz to
            bardzo prosze o pare informacji na e-mail bet144@wp.pl; bede naprawde wdzięczna
        • Gość: anulka7 Re: ASYSTENT ARCHITEKTA IP: *.e-wroc.com 30.04.05, 09:18
          pracowałam jako opiekunka do dziecka w domu pary biznesmenów. zajefajna praca,
          dzieciątko mi sie trafiło rewelacyjne i hości też, co weekend wycieczki i
          zwiedzanie anglii, w tygodniu wizyty w ciekawych miejscach w london w ramach
          towarzyszenia dziecku w tym non stop restauracje, żarcie itp rzeczy w domu w
          ramach wypłaty, ogólnie zarobki licząc w papierkach bardzo nieznośnie małe ale
          jaki wypas wrażeń!!:)

a ta firma "snow promotions" to czym sie zajmuje?

pozdro
          :-*
    • Gość: gość Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:45
      Powiem ci, ja pracuje w hotelu i osobiście poznałam bardzo dużo polaków którzy
      coś osiągnęli za granicą typu dobre posady, ale są to ludzie z zasady
      wykształceni /także w polsce/, a żeby tam coś osiągnąć bardzo ciężko pracowali,
      uczyli sie języka non-stop/na początku szczególnie/ a teraz mają około 40
      minimum.
    • Gość: mloda Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.sn1.eutelia.it 18.05.05, 14:14
      od poltora roku dyrektor hotelu, wlochy centralne.
      kontakt z ludzmi i codziennie inne problemy do rozwiazania - super. zero
      monotonii.
      • edavenpo Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani 19.05.05, 10:33
        Project Manager w duzej firmie zajmujacej sie konsultingiem informatycznym.

Zaczelam pare lat temu jako part-time office junior i jakos wyszlo...
        • Gość: gk Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 10:55
          Informatyk Anglia
          • Gość: jazzuk Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: 217.41.241.* 19.05.05, 14:34
            odnosze dziwne wrazenie ze ten post ma na celu przesciganie sie kto ma lepsza
            prace, lub komu sie bardziej udalo. Ja roznosze codziennie rano gazety o 6 rano
            przez pol godziny.Mam dni kiedy nie mam sily wstac albo mi sie nie chce
            podniesc dupy z lozka, a niekiedy roznosze gazety biegnac. Mam za to 15 funtow
            na tydzien, tak na wydatki na benzyne.
            • Gość: zeto Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.edscha.com / 195.145.191.* 19.05.05, 18:33
              Ja natomiast uwazam, ze nie chodzi tu o licytowanie sie kto ma
              lepsza prace i czy komu sie cos tam udalo, lecz o tchniecie ducha
              optymizmu i wiary w siebie, ze bez poplecznictwa i nepotyzmu
              ( jak to najczesciej bywa w Ojczyznie) tez mozna cos osiagnac.
              Szczegolnie kieruje te slowa do tych ktorzy uwazaja, ze Polak
              za granica to albo zrywa ogorki u Niemca lub prcuje jako pomocnik
              zmywacza garow w Angli (itp.).
      • Gość: sapphiree Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:10
        witam, nie potrzebowalabys na okres wakacji jakiejs recepcjonistki ? jestem w
        szkole plastycznej ,znam j. angielski it roche francuskiego i z checia
        zalapalabym sie na wakacje gdzies za granice do pracy. czekam na odpowiedz:)
    • Gość: dzienDOBRY Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 19:17
      piszcie dalej bo pokrzepia na duchu!!!!!!!! :))))
    • Gość: rs Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:49
      mam znajomą, która pracuje W BBC
      • Gość: gk Re: Czy jest tu ktoś to miał fajną pracę za grani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:04
        nie został odrazu informatykiem, różne prace wykonywał, pracował jako kasjer,
        kelner.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka