Gość: ac IP: *.aster.pl 04.10.05, 12:59 kto wyjechal, albo ma wyjechac z nimi, a moze ktos juz pracuje dzieki nim...pomocyyyyyyyyyyy piszcie co wiecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: n. Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:27 Jestem u nich zarejestrowany. Wczoraj do mnie zadzwonili i pytali od kiedy mogę zacząć pracę. Mają do mnie dzwonić. Nie wiem dokładnie co to jest za firma. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s772 Dizingen- omijać z daleka!! 17.02.10, 19:44 Gastrojob- są w porządku- mi znaleźli pracę na trzy sezony i było ok. ciężko, ale tak jest wszędzie. tylko pizzerii w Dizingen nie polecam- omijać z daleka!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert1984_only Re: Dizingen- omijać z daleka!! 09.03.10, 18:21 A jeszcze nie dawno tak nie narzekalas !!! ja tu jakos pracuje i nie na narzekam !! pozatym jak jeszcze pracowalas to jak bylismy na swieta na urlpia to sie tak podobno za nimi stesknilas !!! A teraz im obrabiasz d**e. Mi to chyba najbardziej obrobilas !!! Sama jestes kretaczka !!! A w pizzeri w ditzingen wcale nie jest zle nigdy nie bylo bylo problemu z pieniedzmi czy innymi rzeczmi. Co do godzin pracy to sie pracuje jak w kazdej innej restaracju dlugo ale czy to wazne dla kogos kto chce zarobic pieniadze ?? No chyba ze ktos szuka przygod to sa inne miejsca gdzie je mozna znalesc. Ja bym Radzil uwazac na panne Anne S.(ta ktora napisala ten post zeby omijac te restauracje) bo ona to najwieksza kretaczka !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert1984_only Re: Dizingen- omijać z daleka!! 09.03.10, 18:23 A pozatym polacy tu pracowali nawet po 5 lat i nie narzekali Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna401 Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? 04.10.05, 20:47 Do mnie tez dzwonili w sobote,wysłałam kwestionariusz i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: 80.51.112.* 05.10.05, 17:31 Odradzam wyjazd przez tą firme.Oni nie są uczciwi.Nie ma żadnej legalnej pracy ,tylko obiecują.Sciągają po 300 euro za załatwienie pracy na czarno oczywiście.Pieniązki zabierają przy pierwszej wypłacie.Na dodatek Polka przyjeżdża po haracz.Znajomi pracowali 1 miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.11.05, 10:24 Pani Aniu my jestesmy tylko posrednikiem pomiedzy pracodawca a pracownikiem. Kazda osoba otrzymuje od nas adres i telefon do przyszlego pracodawcy.Pretensje mozecie miec tylko do siebie skoro w rozmowie tel z przyszlym pracodawca nie zadajecie nurtujacych was pytan ? Miesiecznie wysylamy do pracy ponad 50 pracownikow. Wydaje nam sie ze osoby ktore tutaj na forum wydaja o nas negatywna opinie to ludzie ktorzy nie maja ochoty do pracy ! Prosze zwrocic tez uwage na fakt ze my w biurze jestesmy dla was od wczesnych godzin rannych do samego wieczora! 7 dni w tygodiu ! Jak ktos pracowal juz w gastronomii czy to w Polsce czy za granica to doskonale sie orientuje, ze pracuje sie powyzej 8 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 23:35 Jeszcze raz podkreslam, ze praca ktora oferuje GASTROJOB jest nielegalna!!! sam fakt juz o tym swiadczy, ze branie pieniedzy (w przypadku gastrojob to 300e) od PRACOWNIKA jest nielegalne!!!To PRACODAWCA powinnien je pokryc !! nie dajcie sie oszukac!! A dodam jeszcze ze "panie" z gatro dostepne sa ale tylko pod telefonem zadnego kontaktu osobistego to moze juz cos dac wam ludzie do myslenia !!!!!!! Malo tego po przyjezdzie na miejsce zero kontaktu z nimi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.12.05, 16:26 Pani Kasiu ! my jestesmy tylko posrednikiem, wszelkie formalnosci zwiazane z legalnym zatrudnieniem zalatwia osobiscie pracodawca. Chetnie dowiedzielibysmy sie u kogo Pani pracowala ? Kazdy pracownik, ktory za naszym posrednictwem wyjezdza do pracy na terenie Niemiec, otrzymuje od nas nr tel zarowno stacjonarny do biura jak i komorkowy. Caly tydzien jestesmy do Panstwa dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 20:35 To u kogo pracowalam wydaje mi sie, ze nie ma najmniejszego znaczenia! ja pisze poprostu jak jest, a raczej jak bylo i chyba bedzie! Pisze Pani ze z gastr.. zalatwiamy tylko formalnosc, to Panstwo na stronie reklamujecie ze praca legalna! a to ze wy bierzecie pieniadze od pracownika a nie od pracodawcy to ze legalne?! Jak mozna miec taki tupet i wciagac w to bagno swoich RODAKOW (chyba ze nie czuje siejuz pani polka a niemcka ba wloszka buhehehehe) to ze pracuje pani w gastrojob niezobowiazuje do tego zeby nas w to wciagac!! Jestem zawiedziona i nikomu NIE POLECAM GASTROJOB! , zreszta nie tylko ja bo widze, ze Pan Radek potwierdza to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona GASTRO-JOB-to oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:02 Czesc!ja miałam też przygodę z gastroJob- i to niemiłą.Myślałam,że pojadę za granicę zarobić pieniążki na studia, że tepanie mi pomogą, że to, iż muszę im płacić jest w pełni uzasadnione...Szybko zmieniłam jednak zdanie.Ich praca polega tylko na tym,że podadzą ci numer do pracodawcy...to wszystko.I za to biorą 300Euro od nas a 200Euro dodatkowo od pracodawcy.Ja trafiłam do restauracji niedaleko Karlsruhe.To był dla mnie koszmar.Tam jest dosłownie dom wariatów.Właściciel traktuje Polaków jak złodzieji, szmaty i kłamców.Pozwala sobie na wszystko...dosłownie.Kiedy zwróciłam się po 3 dniach pracy o pomoc do Gastro, oni znaleźli mi pracę w innym miejscu-do którego miałam sama się dostać, bez pieniędzy, bez znajomości języka, itp.Kiedy powiedziałam szefowi,że odchodzę, on kazał mi iść na dworzec spać.Wtedy napisałam znowu do Gastro jak wygląda moja sytuacja, a oni na to,że nie mają czasu tracić całego dnia na jednego pracownika!!!i że mam sobie radzić.Musiałam zatem tam zostać do dnia,w którym miałam autobus powrotny do Polski.Wyobrażacie sobie pewnie co się działo w pracy-totalne poniżanie człowieka, namawianie do brania narkotyków aby lepiej pracować, wyzywanie od jadu skorpiona, dziwek itp.Nie wiem jak ja to zniosłam- nie wiem, chyba dzięki Panu Bogu.Przeżyłam tam szok-pracy było bardzo dużo, a do tego ciągłe poniżanie.To był koszmar.Właściciel potrafił nawet podejść do mnie od tyłu, złapać za szyję i ściskać - mówiąc po tym,że to tylko żart.Wchodząc do kuchni, nie raz dostałam od niego drzwiami-bez słowa sory czy czegokolwiek, krojąc mięso co chwila przykładał mi nóż do ręki śmiejąc się,że tak mnie potnie, itp.Wyżywienie tam miało też być darmowe-co się okazało dawał tylko obiad-który sam gotował,tak tłusty jak się tylko da, abyśmy nie padli tam z wyczerpania...i nic pozatym.Gdy chcieliśmy wziąść trochę chleba lub mleko na śniadanie do domu,było to zabronione,zrobił z nas żebraków.Mogłabym pisać i pisać na ten temat, ale chyba nie ma sensu.Nie jestem w stanie w pełni oddać tego co tam przeżyłam.Nie jestem.Powiem tylko jedno-Gastro TO OSZUŚCI, KŁAMCY, ZŁODZIEJE.oszukują nie tylko nas polaków ale i pracodawców odnośnie naszych umiejętności i wieku.Ja np. miałam mieć 26lat-tak gastro powiedziało pracodawcy.A mam dużo mniej, ktoś inny-zamiast 28,miał mieć 38.Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: GASTRO-JOB-to oszuści IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.01.07, 15:36 Dlatego proszę mnie nie osądzać pochopnie, ja chcę pracować, wiem,że z tęsknotą za mężem dam sobie radę, ale z normalnymi ludźmi-z normalnymi!!Marzy mi się praca z Paulinką-bardzo się zżyłyśmy, jednak to prawda, że krzywda bardziej zbliża ludzi niżeli inne uczucia.Byłyśmy dla siebie podporą w ciężkich chwilach.Nadal utrzymujemy kontakt i wiem,że ona jedzie w lutym do lodziarni.Też bym chciała.Jeśli mi Pani wierzy, proszę dać mi szansę. Iwona Lewandowska to jest list wyslany do Gastrojob przez pania Iwone w dniu 15.01.07 czyli po przespanej nocy ponownie chciala wrocic do Niemiec. Czyzby zlosc jej przeszla... chyba tylko na sama siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: GASTRO-JOB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:21 Wycięły Panie kilka zdań z mojego listu...trzeba było wysłać cały-aby wszyscy forumowicze mogli poczytać co i kto może na nich czekać za granicą, i to w pracy, którą Panie oferujecie. Chęć do pracy zawsze miałam, ale tak jak mówiłam, tam gdzie nie ma poniżania i pracują normalni ludzie.Mogę pracować ciężko-tak jak tam, ale nie z kimś kto każdego dnia mnie wyzywa, krzyczy bez powodu i traktuje jak śmiecia.A do tego nastawia Polaków przeciwko sobie-istny cyrk!!!Nie rozumiem jak możecie wysyłać Polaków do pracy w takich warunkach i jeszcze żądać za to pieniędzy... To, że wysłaliście skrawek mojego listu do Was, wyrwałyście go z całego kontekstu-to dla mnie żaden cios.Z tego co przeczytałam na całym forum, nie jestem jedyną osobą niezadowoloną z Państwa usług. Również dziękuję za współpracę... Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_thel POMOGE!!! 18.12.08, 12:57 Prosze o przesylanie na adres: annagreen123@yahoo.de informacji o tym co przezyliscie dzieki pracy dla Gastro Job. Jesli bedzie wiecej takich skarg, to mozliwe jest zgloszenie tej firmy na policji niemieckiej. Potrzeba tylko "Beweise", jakis konkretnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
zawiedziona12 Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? 20.12.05, 15:35 To sa kpiny co gastro robi nie dajcie sie nabrac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawiedziona12 Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? 20.12.05, 15:39 Taki syf jaki oni robia to sie w glowie nie miesci!!! 300€ za co??? Pani Magda z gastro nie jest zbyt kompetetna osoba a o pracownikow zabiegaja bo na nich zarabiajo po 300€ za nic bo koszty przyjazdu z Polski sami musza sobie pokrywac i jeszcze ta ze 1,5 € za godz to fakt autentyczny!!!!! NIE POLECAM!!!! Atencione!!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
layla_k UWAGA NA Gastrojob!!!!!!!!!!! 19.11.08, 14:09 Od powrotu z pracy załatwionej mi przez Gastrojob minęły już prawie 4 miesiące, a wciąż nie mogę dojść do siebie po tym wszytskim, co tam się działo. Pracowałam w bistro koło Karlsruhe (do końca przekonywano mnie, że będę barmanką w pizzerii), byłam tam barmanką, kelnerką i sprzątaczką. Nie narzekam na samą pracę, bo umiem ciężko pracować i nie stanowi to dla mnei żadnego problemu. Praca jednak okazała się znacznie mijać z tym, jak miało być. Pracodawca wspierany przez Gastrojob zagwarantował: jeden dziń wolny w tygodniu, 8 godz.pracy na dzien, praca miała być legalna (o czym tak gorąco zapewnia Gastrojob), oczywiście pracowałam nieleganie, codziennie i nawet po 11 - 13 godzin na dobe. WYtrzymałabym to wszytsko, gdyby nie fakt, że mój szef oczekiwał nie studentki, która przyjedzie na 3 miesiące i ma jakieś "swoje życie" w kraju, ale kobiety, która będzie z nim sypiać i zapomni o tym, że coś ją wiąże w krajem. Gastrojob zapewniło go, że przyjeżdzam na dłużej (kilka lat) i że nie jestem studentką. GASTROJOB KŁAMIE i nas i pracodawców! Moj szef był psychicznie niezrównowazony i zboczony. Kiedy zdecydowanie odmowilam mu jakichkolwiek kontaktow, zaczal sie nade mna znecac psychicznie i traktowac jak smiecia, jak zero. Mimo iz ciezko i dobrze pracowalam, ciagle na mnie krzyczal, wymyslal, naprawde sie znecał! Zabraniał mi kontaktów z rodziną i chłopakiem, z każdym telefonem musiałam się ukrywać (nawet we własnym pokoju!). Wytrzymałam tam niecały miesiąc, pod koniec funkcjonując już tylko na proszkach uspakajających, kiedy koszmar zamienił się w piekło, szybko na polecenie rodziny kupiłam bilet do Polski i wróciłam. Gastrojob po zapoznaniu sie z sytuacją obiecał, że nie weźmie ode mnie 300 euro ale tylko ("tylko") 200 (płace komuś za 3 tygodnie piekła). Oczywiście nic takiego się nie stało, skasowali - mimo kilkakrotnych zapewnien - 300 euro i potem przestali odpowiadac na smsy, kontakt się urwał, kiedy już dostali swoje pieniądze za moją naprawdę ciężką krzywdę. Do dziś na wspomnienie o tym mam dreszcze. Odradzam. Uważajcie, szczególnie dziewczyny, Gasto wysyła do psychicznych Włochów, Sycylijzyków, którzy nigdy nie uszanują polskiej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
schabkluska Re: UWAGA NA Gastrojob!!!!!!!!!!! 01.12.08, 19:55 hej ! mam zamiar jechać z gastrojob do pracy w pizzerii w Ditzingen koło Stuttgartu- wiem że ta praca jest nielegalna - jak sie dom,yślam - ale powiedzcie mi , czy to chodzi tutaj raczej o to , jak sie trafi do jakiego pracodawcy , czy zawsze jest lipa z tymi ich wyjazdami i czy ci pracodawcy zawsze wypłacają kase ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.05, 20:40 Co pani opowiada i zwala wine na pracownika. Od kiedy kasuje sie za posrednictwo pracy w NIemczech 300 Euro? Jest to legalne? W Niemczech jest to przestepstwo!!! Naklanianie, posredniczenie, zmuszanie ludzi do pracy na czarno jest w Niemczech karane, pani dobrze wie jak to sie nazywa po niemiecku - Menschenhandel, pani dobrze wie ile za to grozi? Pani IP jest z koncowka .de, warto by bylo ten watek poslac do Zoll-amtu na odpowiedni E-Mailadresse, pani wie ze takie w Niemczech istnieja i czym sie zajmuja. Chce pani z czystym sumieniem jako katoliczka uprawiac na rodakach niewolnictwo? Jak mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
kascis pomoc 28.08.07, 10:27 Witam jeszcze raz ja a może ktoś z państwa zna jakieś mozliwości prawne co mozna w takiej sytuacji zrobić?????A może pozew zbiorowy???? proszę o odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_thel POMOGE!!! 18.12.08, 12:59 Prosze o przesylanie na adres: annagreen123@yahoo.de informacji o tym co przezyliscie dzieki pracy dla Gastro Job. Jesli bedzie wiecej takich skarg, to mozliwe jest zgloszenie tej firmy na policji niemieckiej. Potrzeba tylko "Beweise", jakis konkretnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: gastrojob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:52 hehe i bierzesz za to 300 Eur wpie..cie ludzi w takie bagno ze szkoda slow wiec nie mow mi kim ty jestes teraz policz soebie 600 E na mies.. po 14 - 16 godz dzienne 7 dni w tygodniu to w Pl w przy najmniejszych zarobkach wiecej sie wychodzi a i jeszcze 1 miesac kradniecie 300 E za ?? wpie..nie rodakow w gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: Gastrojob-Niemcy...kto zna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:55 Znalazłam pracę jako kelnerka w Niemczech. Miejsce, które można porównać do obozu koncentracyjnego. Ludzie nie dajcie się wykorzystywać za 800E !!! Te wszystkie kwestionariusze, które im wypełniacie i wysyłacie, czy też obietnica legalnego zarejestrowania to Kłamstwo!!! Szefem GASTROJOB w Niemczech jest Włoch i tylko w lokalach prowadzonych przez Włochów możecie otrzymać pracę. Czy to nie początek "Włoskich obozów pracy" w Niemczech??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: 80.51.112.* 05.10.05, 17:35 wpisz w wyszukiwarce na forum Gastrojob a dowiesz się więcej z wcześniejszych postów z tego roku Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna401 Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? 05.10.05, 22:23 Aniu w wyszukiwarce nic nie znalazłam.A jaką prace mieli twoi znajomi? Gdzie i za ile? Czy było aż tak żle? Opowiedz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.05, 21:12 Juz raz czytalam z czystej ciekawosci. Mieszkam w Niemczech i takie oferty mnie nie interesuja, rozumie was ze chcecie sobie pomoc ale nie byc wykorzystywanym do szpiku. Skoro, spotkacie jakies nieprawidlowosci i nielegalne oblowienie sie pieniedzmy na rodakach mozecie z powodzeniem podac wasze informacje dalej. Strona do zwalczania takich rzeczy, na niej znajdziecie wszystkie informacje, E-Mailadresse jak i anonimowe numery telefonow. Swiety czas zwalczac ludzi ktorzy zyja z przekretow: Link: www.zoll.de/d0_zoll_im_einsatz/b0_finanzkontrolle/e0_aentg/f0_auskuenfte/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: 80.51.112.* 06.10.05, 06:41 Jak mogłaś nic nie znależć?U góry w lewym rogu w ramce gdzie jest napisane :"szukaj na tym forum" wpisz słowo: "GASTROJOB" a następnie kliknij na "OK" i wszystkiego się dowiesz.Przyjemnej lektury.A propos pracy za 400 euro we Włoszech przy opiece to w tej chwili nawet Ukrainki nie bardzo chcą pracować.Pracowałam od 4 czerwca do 22 sierpnia tego roku na północy Włoch przy opiece,płacili mi 1050 euro na miesiąć.Codziennie 2 godziny wolne i całe soboty.Na szczęście trafiłam na bardzo dobrą rodzinę,ale nasłuchałam się też różnych opowiadań na temat traktowania opiekunek,zarówno od Ukrainek jak i Polek tam pracujących.Ja osobiscie myslę,że czasami przesadzają z tymi opowiadaniami,bo gdyby naprawdę tak było żle to rzuciłyby taka pracę a trzymają się kurczowo.A starzy schorowani ludzie to czy to jest Włoch,Polak czy też ktoś inny zawsze w swojej chorobie są upierdliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna401 Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? 06.10.05, 08:01 Dzieki Aniu ,dziś znalazłam wszczsniejsze forum o Gastrojob. Poczytam jak wróce z pracy.A z tymi Włochami to jest tak że miałabym byc z tą starszą osobą non stop bo rodzina tej starszej osoby mieszka w Niemczech.Byłabym tam jak w więzieniu,bo ani wyjśc, a babcia nie lubi spacerków.To jest gdzies w górach w pobliżu miasta Trento.Mała wioska.Jeszcze nie zdecydowałam i chyba nie zdecyduje sie.A z Gastrojob tez do mnie dzwonili ,bo dałam ogloszenie.Gdybym dziś nie miała pracy tu w Polsce to wyjechałabym do Niemiec odrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GASTROJOB-Niemcy...kto zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:18 Aniu,a czy moglabys zdradzic w jaki sposob znalazlas ,taka praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAWKA Gastrojob IP: *.limes.com.pl 01.06.06, 15:10 MÓJ MĄŻ DOSTAŁ OFERTĘ PRACY Z GASTRO JOB W NIEMCZECH W OFFENBURGU U WŁOCHA PRZY PIZZY ZNA NIEMIECKI UMOWA BYŁA NA 1100 EURO MIEŚ(MIAŁ BYĆ 4 MIEŚ ) NIESTETY PO MIESIĄCU PRACY OTRZYMAŁ 220 EURO GASTRO JOB WZIĘŁA 300 EURO PROWIZJI I POWIEDZIELI ŻE MA WRACAĆ DO DOMU LUB ZA NASTĘPNĄ PRACĘ POBIORĄ 300 EURO UMOWA BYŁA ŻLE NAPISANA WYKRĘCILI SIĘ ZŁODZIEJE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gastrojob IP: *.54.186.20.eltronik.net.pl 01.06.06, 17:41 Pisałam już w pazdzierniku ub.roku na temat tej firmy.Akurat moi znajomi równiez pracowali u Włocha.Sytuacja była dokładnie taka sama jak opisała Pani.Ludzie dlaczego jestescie tacy naiwni?O firmie Gastrojob nigdzie dobrze nie piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Gastrojob IP: *.54.186.20.eltronik.net.pl 01.06.06, 17:43 A mąż mógł powiedziec ze sprawę przedstawi na policji zaraz wypłaciliby pieniązki.Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAWKA Re: Gastrojob IP: *.limes.com.pl 02.06.06, 19:18 CHCIAŁABYM SPROSTOWAĆ ŻE MOJA WYPOWIEDŻ DOTYCZY WŁOCHA U KTÓREGO PRACOWAŁ MÓJ MĄŻ A NIE FIRMY GASTROJOB (ZA NASTĘPNA OFERTĘ PRACY NIE POBIORĄ PROWIZJI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Gastrojob IP: *.master.pl 03.06.06, 13:10 Hej jets to sprawdzona agencja sama przez nia wyjezdzłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zamotasuplana1988 Re: Gastrojob 14.06.07, 23:54 Cześć! Mogłabyś się ze mną skontaktować. To PILNE !!! Mój mail: zamotasuplana1988@tlen.pl Bądź gg: 1265971. Pozdrawiami z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_thel UWAGA!!! 18.12.08, 13:01 Prosze o przesylanie na adres: annagreen123@yahoo.de informacji o tym co przezyliscie dzieki pracy dla Gastro Job. Jesli bedzie wiecej takich skarg, to mozliwe jest zgloszenie tej firmy na policji niemieckiej. Potrzeba tylko "Beweise", jakis konkretnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak15 Re: gastrojob-Niemcy 05.06.06, 15:50 1. firma, ktora chce posredniczyc w legalnym zatrudnianiu pracownikow zagranice musi byc zarejestrowana w ministerstwie gospodarki i pracy. tam jest wykaz wszystkich agencji zatrudnienia: www.kraz.praca.gov.pl. Szukalam tej firmy w wykazie i jej nie znalazlam. 2. Wg polskiego prawa agencje posrednictwa moga pobierac oplaty za: tlumaczenie dokumentów niezbednych do pracy, koszty podrozy (bilet, etc.), natomiast nie moga pobierac kasy za znalezienie pracy. To jest nielegalne!!! Koszty zwiazane z wyjazdem musza byc oczywiscie rzeczywiste, a nie wziete z kosmosu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: gastrojob-Niemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.06.06, 10:06 Jestesmy legalnie dzialajaca firma znajdujaca sie i zarejestrowana na terenie Niemiec, z siedziba w Nidderau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gastrojob-Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.06, 10:52 Witam! Moj chlopak pojechal 1 lipca do pracy do eiscafe. Pracuje po 12-13 godz. Nie otrzymal do dnia dzisiejszego dnia pozwolenia na prace ani umowy o prace.Czyli pracuje na czarno!!Niby szef powiedzial,ze musza zalatwic formalnosci w urzedzie pracy itd.Byli w pon.ale niby siadly komp. Zastanowila nas umowa kolegi,ktory tam pracuje.Jest wyraznie napisane 40 godz.5 dni w tygodniu.Dzwonilam do Konsulatu.Nie wolno podjac pracy bez pozwolenia na praceJezeli w umowie jest napisane tyle i tyle godzin wolno im pracowac tylko tyle.Chyba,ze za reszte beda placone nadgodziny. Dzisiaj znalazlam artykul o Gastrojob polecam www.pracownicysezonowi.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=123&Itemid=11 to zawazylo,ze zadzwonilam do mojego chlopaka,zeby natychmiat wracal i nie zostal tam ani minuty dluzej.Chyba ze pracodawca otrzyma dla niego pozwolenie na prace i albo bedzie pracowal tyle godzin ile jest w umowie,albo bedzie placil nadgodziny.Wiedzielismy o tej kaucji,bylismy nawet na to zdecydowani,ale po przeczytaniu wielu negatywnych opinii,zastanawiajacej umowy kolegi i braku pozwolenia na prace mowimy nie. Byc moze ktos trafil dobrze i nie narzeka,ale widze wiele nie ciekawych wypowiedzi na ten temat.My mamy nauczke,zeby 10 razy sprawdzic zanim sie zdecydujemy. Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gastrojob-Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.06, 10:59 Napisalam wczesniej post o moim chlopaku,ktory podjal prace dzieki firmie Gastrojob,ale zapomnialam napisac gdzie macie szukac artykulu na temat Gastrojob Na tej stronie www.pracownicysezonowi.pl/index.php? po lewej stronie jest kolumna Praca sezonowa kliknijcie na Niemcy jest cala prawda o firmie Gastrojob!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: gastrojob-Niemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 12:16 Przeslalam na pani adres email pozwolenie na prace pani chlopaka. Naszym zdaniem wszyskie niezadowolone osoby ktore wypisuja na tym forum, to ludzie ktorzy nie maja ochoty do pracy. Wszystkich zainteresowanych ktorzy chca zobaczyc pozwolenie na prace pana Patryka prosimy o doslanie adresow email. Pan Patryk wolal jechac do swojej dziewczyny niz isc z pracodawca do Agentur für Arbeit in Gelsenkirchen P.S jak pani moze takie slowa o nas opisywac jesli sama pani pobiera zasilek socjalny na terenie Niemiec i pracuje na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gastrojob Re: gastrojob-Niemcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.06, 12:18 Podajemy adres email info@gastrojob-europe.de dla Wszyskich zainteresowanych ktorzy chca zobaczyc ze p. Patryk dostal pozwolenie a nie mial ochoty podjac pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysia Re: gastrojob-Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 12:41 nie jestem pewna czy to ta sama firma ale kiedys mialam oferte wyjazdu do niemiec z gastrojob jako kelnerka. to byla firma powiazana z jakims wlochem i ogolnie to byl bajer. Odpowiedz Link Zgłoś
mariahcarey Re: moja historia z gastrojob!!!!!!!!!!! 20.10.06, 11:46 2 tygodnie temu wrocilam do polski, pracowalam w niemczech przez 4 miesiace dzieki firmie gastrojob i dlatego pisze, poniewaz dziwia mnie te wszystkie opinie na temat tej firmy. pracowalam we wloskiej eiscafe, zarobki - 1150 euro miesiecznie i tyle wlasnie dostawalam, to prawda gastrojob odliczylo za pierwszy miesiac 300 euro wiec dostalam 800 euro, a potem juz normalne pensje (a pokazcie mi firmy ktore za zalatwienie pracy nic nie biora??? bo ja nie znam takich, oszusci to sa ci co biora zanim zalatwia prace, gastrojob pobiera po miesiacu pracy a to ze ktos trafi na pracodawce-oszusta to juz nie od nich zalezy). ja bylam w dobrej sytuacji poniewaz przebywalam akurat w niemczech i pierwsza rozmowe z pracodawca odbylam na zywo wiec moglam zobaczyc co to za lokal i gdzie bede mieszkac ( i polecam tak wlasnie te sprawy zalatwiac, szukanie pracy w polsce nie ma sensu). zakwaterowanie bylo w porzadku, wyzywienie tez mialam zapewnione, pracowalam 6 dni w tygodniu po 13 godzin. w moim przypadku jedynym problemem byl pracodawca ktory nie potrafil zrozumiec ze po 13 godzinach pracy czlowiek moze byc zmeczony (!), sprawa nr 2 wloskie lodziarnie (i greckie pizzerie podobno tez) to straszny syf a wlosi to prawdziwe brudasy, zreszta taka opinia krazy o nich w niemczech. ale prawda jest taka ze mialam super zarobki, wcale nie taka ciezka prace (ludzie na ogorkach zarabiaja tyle samo za 14-16 godzin ciezkiego zbierania, czasem nawet w 35-stopniowym upale, mieszkajac zapewne w jakis barakach albo garazach), no i praktycznie nie odczulam tego ze gastrojob zabralo 300 euro poniewaz prosze sobie przeliczyc 800x4 (badz 3,90 zl) = ok 3200 zl i prosze pokazac mi lodziarnie polska w ktorej ktos tyle zarabia za glupie wycieranie naczyn, sprzatanie stolikow i robienie deserow ( a przeciez w polsce pracuje sie w takich lokalach po 12 godzin za 1500 zl max). zapomnialam wspomniec ze pieniadze ktore dostawalam byly juz tylko dla mnie, poniewaz zakwaterowanie i wyzywienie przez caly okres pracy zapewnial pracodawca. jesli ktos chce sie dowiedziec czegos wiecej gg 3539955 (zwykle jestem niewidoczna). Odpowiedz Link Zgłoś
mariahcarey Re: moja historia z gastrojob 20.10.06, 11:52 zapomnialam dodac ze praca byla calkowiecie legalna, dostalam pozwolenie, ubezpieczenie itd, mam wszystkie zaswiadczenia o wyplatach, wiec jesli to prawda co piszecie o tych pracodawcach to wspolczuje, mieliscie pecha. mysle ze firma gastrojob powinna takich pracodawcow wymazywac ze swojego rejestru, tylko pewnie ciezko jest udowodnic ze pracodawca naprawde chcial oszukac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bim-bom Re: moja historia z gastrojob IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:28 Przedstawicielką tego gastro-pojebu to jest przecież najmądrzejsza tutejsza stała bywalczyni Celina - nie wiedzieliście o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska To by się zgadzało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 23:33 A niejaki ronin-wspólnik, oferują 3.5 euro na godz. bardzooo duszooo, bardzoooo duszoooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^Celina Re: To by się nie zgadzało IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 01:07 O wypraszam sobie o pieniadzach jeszcze nie bylo mowy.Za 3,5 to ja bym was nawet nie wziela jak i za 1€,bo wy nic nie umiecie.Moi ludzie zarabiaja duzo wiecej niz 3,5 €.Zarob w Polsce Cwaniaro tyle co u mnie to pogadamy.Czytasz i wiesz jak traktowani sa Polacy na swiecie.U mnie ludzie maja dobrze i zarabiaja tez dobrze i sie ode mnie odczep,ty wstretna zazdrosnico.Nie zarzucaj innym niczego jesli nie jestes pewna,za cos takiego mozna odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: To by się zgadzało IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 01:17 Roninowi to Ty do piet nie doroslas.To jest tez czlowiek,ktory ma interes i napewno do czegos w zyciu doszedl.Nie musi sie blakac jak bezdomny pies po obczyznie i kalac sie za jakies marne pieniadze,albo po obozach sie tluc.On ma swoj kraj,w ktorym zyje i pracuje ,on i ja nie potrzebujemy sie tulac w przeciwienstwie do Was.Jestescie zawistni izazdrosni,bo my mamy ,a wy tylko macie zawistnosc i nic wiecej potraficie innych obrazac wstydzcie sie wezcie sie lepiej za robote i skonczcie wreszcie z ta tulaczka dla bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereska Re: To by się zgadzało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:36 Celina myśli, że wszyscy są tacy głupi jak szwaby, poszła do innego komputera i zamydliła oczy a tymczasem jej stałe i.p jest z tego kompa- t-ipconnet.de he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: To by się zgadzało IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 11:44 Odczep sie ode mnie ,bo jestes za glupia zeby mi dorownac.Cebie niechce nikt w porownaniu do mnie.Pracy nie znajdziesz,bo prowadzisz tulacze zycie czego ja nigdy nie robilam i robic nie bede.Ty sie dasz zrobic niewolnikiem a ja nie,tak samo jest i z Roninem.On nie pozwolil by sobie na tulaczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: To by się zgadzało IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:27 Celinka jak puścisz zwieracze to coś popłynie po nóżkach Odpowiedz Link Zgłoś
fojtho Re: Celina 22.10.06, 18:03 Gość portalu: Celina napisał(a): "Odczep sie ode mnie ,bo jestes za glupia zeby mi dorownac.Cebie niechce nikt w porownaniu do mnie.Pracy nie znajdziesz,bo prowadzisz tulacze zycie czego ja nigdy nie robilam i robic nie bede.Ty sie dasz zrobic niewolnikiem a ja nie,tak samo jest i z Roninem.On nie pozwolil by sobie na tulaczke." Jesteście tułaczami bo nikt was nie chce(może dotrze to do was). Ani Polacy, ani niemcy - bo ślazacy. Stąd wasze sflustrowanie i obraza Polaków. Wcale nie żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 . IP: *.centertel.pl 22.10.06, 18:36 fojtho napisał: "Ani Polacy, > ani niemcy - bo ślazacy. > Stąd wasze sflustrowanie i obraza Polaków" Wiesz co fojtho DUPEK z ciebie!!! Takiś Polak że hej...żal mi Cie Zdecydowanie większe sfrustrowanie widać u ciebie niz u jakiegokolwiek ślązaka. Przypomne Ci, bo już kiedyś ci o tym pisałam, ja tez jestem ze ślaska, dlaczego mnie nie atakujesz?? A może atakujesz, tylko zmieniając login...miej odwagi w sobie tyle i uczciwości odrobine i nie ukrywaj się pod innymi nickami. Dziwię Ci się, bo skoro tak pałasz nienawiścią do ślazaków, dlaczego nie zrobisz jakiejs demonstracji zeby nas usunięto z "twojej" Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: . IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 19:13 Hallo Iw no wreszcie znow sie pojawilas.U nas dzisiaj byl cudowny dzien piekne slonce bylismy w poludniowym schwarzwaldzie na spacerze bylo naprawde pieknie.Szkoda,ze jutro jest poniedzialek znow wraca normalnosc ,praca.Pocieszam sie,ze znow bedzie niedziela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: . IP: *.centertel.pl 22.10.06, 19:51 Hej :) U nas też pogoda była super, zresztą tak jest juz od paru dni i oby jak najdłużej. Ja nigdzie nie byłam, lenistwo mnie dopada ostatnimi czasy :( Okropność...:) No i dziś przesadziłam ze spaniem do południa :)) No ale niedziela...to można sobie pozwolić :) Ja się cieszę, że jutro już jest poniedziałek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: . IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 21:55 Zazdroszcze Ci ,ze sie cieszysz z poniedzialku,ja sie ciesze zawsze w piatek,bo sobie moge odpoczac dzisiaj tez sie leniwilam,no kiedys trzeba.Wiesz bylismy dzisiaj z mezem na fajnym obiedzie kolo Bad-Herrenalb jedlismy super zupe z dyni z lososiem ,a do tego wegetarianskie kluski z pora w bialym sosie zapiekane z zoltym serem i duza porcja roznej salaty to bylo super my nie jemy duzo miesa,ale tez nie jestesmy wegetarianami. Odpowiedz Link Zgłoś
morfinek75 No to ciekawie piszecie ludzie 16.07.08, 01:08 Bardzo ciekawe sprawy poruszacie ale zwróćcie uwagę Szanowni Państwo. Bo widać po Was że faktycznie wyszło coś nie tak i BARDZO DUŻA RZESZA wypisuje szczere obawy mając na celu dobro pozostałych dla wyjeżdżających. Jest to zrozumiałe... Ale napiszę Wam że niektórzy byli w takiej sytuacji pierwszy raz bo albo nie wyjeżdżali w ten sposób albo byli drugi raz a taki przypadek bądź seryjna opcja każdego NIEPRZYGOTOWANEGO na taką ewentualność spowodowało takie a nie inne mieszane powalone uczucia. Zwróćcie Państwo uwagę że faktycznie jest to INTERES A MY JESTEMŚMY TOWAREM NA HANDEL. Nikt nie powiedział że praca ze znajomością języka lub bez będzie ŁATWA I PRZYJEMNA. Nikt nie powiedział że pracodawca ZNA SIĘ Z GASTROJOB. Nikt nie powiedział że BĘDĄ ŁATWE STOSUNKI Z SZEFAMI. Nikt nie powiedział że Z ŁATWOŚCIĄ BĘDĄ OWOCE I ŻE BĘDĄ ZAPRASZAĆ WAS DO PRACY. Ale okazuje się że początki są jebitnie trudniejsze niż się wydawało bo nie byliśmy przygotowani na bestialskie przyjęcie z otwartymi ramionami. Nikt nie powiedział ŻE JEST TO GWARANCJA JAKOŚCI - my tylko prosimy o PRACE ZA 900 DO 1300 EURO. Nikt nie powiedział że jest to uczciwe ze strony Gastro i ze strony Pracodawcy. Faktycznie psychicznie można mieć Bardzo Dużo do zarzucenia. Ale należy przybierać określone formy i naprawdę umieć sobie jakoś z tym poradzić. Jeśli czytacie to co piszę to czytajcie dalej - byłem kiedyś na Kalabri - południe Włoch, tam byłem pod lufą jakiegoś dupka ruskiego który mianował się włoskim mafiozo... 2003 byłem w Wiesbaden od Pani Anny Muchy na którą psioczono od złodziejek, kurew włosko-polskich, sprzedawczyni itd. ale ja trafiłem do lodziarni gdzie szefem był super szef - i to jak się zachowasz tak ściągasz na siebie różne sytuacje. Jeśli jesteś z reguły osobą panikującą, mówiącą za dużo kiedy nie trzeba - to widać po tobie że masz w dupie stosunki między ludzkie. Bo wszystko się układa jeśli wszystko jest po TWOJEM. Ale jeśli coś trzeba zadziałać bo sytuacja jest kiepska to najlepiej z.. wszystkich do okoła. Siebie za reakcje nigdy się nie włącza a gdyby tak lustro dać i zobaczyć jak się wku..asz to ktoś kto siedziałby za szybką i nie wiedziedział co robisz pomyślałby - idiotka lub idiota. Aby to zobrazować podam bardzo ciekawy przykład: Wyobraźcie sobie że np. pies goni zająca - załóżmy że jest to normalne... i załóżmy że widzisz jak rozwścieczony pies z pianą w pysku robi wszystko aby złapać zająca i szarpie się na lewo i prawo. Widzisz jak pies zapie.. wściekle że cię to przeraża i ściska w dołku i robi ci się żal zająca. Teraz zakryj obraz zająca i zobacz psa... i co widzisz?? - pies idiota. Ludzie, na studiach uczyli nas jak radzić sobie w różnych sytuacjach, w liceach (kto nie skończył studiów lub zawodówkach) uczyli nas jak się przystosować. A tutaj nagle podłożyli niektórym inny obraz i pieprzycie bzdury nie widząc siebie jak w lustrze wyglądacie. Pewnie że nie jest to przyjemne kiedy ktoś podchodzi i przykłada z uśmiechem powalonym - nóż, czy śmieje się i poniża czy też zmusza. Ale to jest dla nas nauczka i wskazówka że do tej pory myśmy traktowali innych ale w innych warunkach. To jest sprawdzian dla tych którzy nie bez powodów pysznili się że mają coś od życia i że z łatwością coś przyjdzie. Wiem że wielu z was niepodziela tego co pisze teraz ale zawsze jest tak że ktoś nie może za nas decydować i dawać gwarancje na to że będziemy reagować należycie. To są NOWE WARUNKI ZMUSZAJĄCE NAS DO WYŻECZEŃ. Trudno że w taki sposób. Ale warto naczyć się pokory bo takie doświadczenie się przyda a najmniejszą wartością i pomniejszającą tych którzy piszą o pracownikach Gastrojob jest wyzywanie i pokazywanie że jest to takie czy inne. Z pewnością macie racje w tym co pisaliście ale musicie mieć to na uwadze że Gastro nie zna DOKŁADNIE ZWYCZAJÓW I PRACODAWCÓW. Pracodawca jak i Gastrojob to interes. Byłem na takim wyjeździe w 2003 w Wiesbaden wielu mówiło wtedy tak samo o tej wspomnianej pani Annie Mucha - ale ku.. do dzisiaj mają sami muchy w nosie sami nie wiedzą że praca nie pieści - Gdzie jest to, do czego nas przygotowywali?? Zaproszenie rozdać może że będzie źle i ucisk psychiczny?? Takie są początki i tak musi być. Jeśli dasz się ponieść to stracisz nerwy, zdrowie i będziesz negatyny. Negatywizmy ściągają problemy i wszystko się pie... - nie zauważyliście????? Przestańcie pieprzyć i zachowujcie się jak Polacy - bo narazie macie gó.. z tego i brak wyobraźni. Wybaczcie że tak piszę ale już byłem w takich sytuacjach i co z tego... jeśli dobrze trafisz to będzie dobrze jeśli nie trafisz dobrze to idziesz po telefon i dzwonisz do zlecającej osoby o ZMIANE PRACY a nie na skargę do mamusi. Ich to serio nie obchodzi. Albo działasz i przechodzisz szczeble braku akceptacji i pomagasz innym którzy przyjeżdżają albo jesteś cienias i niczego się nie nauczysz poza ględzeniem - to jest złe tamta jest zła itd. Jedziesz na 6 dni w tygodniu do pracy po 14h na dobe i zapie..sz jak OSIOŁ. Każdy ma szanse i każdy tutaj jest równy. Nie ma wykształcenia bo tutaj nie jest to potrzebne, nie ma majątku bo nie jest to potrzebne. Ludzie przez Gastro lub inne firmy jadą po pieniądze na nie na spacery po 8h i zaproszenie na obiad, śniadanie i kolacje. Nieraz miałem jeden posiłek, nieraz miałem w ciągu roku pracy ciągłem w Niemczech tak że wolny dzień był tylko jeden na dwa tygodnie. Ale każdy dzień to jedno euro więcej i odcinasz kupon i stajesz się silniejszy. Co z tego że jest źle i psychicznie masz ochotę wyjechać. Ale pomyśl - przjeżdżasz do domu po roku, dwóch latach - patrzysz na problemy swoich rówieśników i w duchu się śmiejesz i mówisz tej osobie w myślach >> dziękuj Bogu że masz wygodnie << Jesteś na wyższym poziomie ale tym ludziom nie mówisz o tym bo wiesz że jest to twoje doświadczenie. Wtedy jest łatwiej. TO JEST CHWILOWA NIEWYGODA DLA STAŁEJ WYGODY Uszy do góry Jadę niedalek Neuss do lodziarni - wyjazd prawdopodonie w środę i też będę cierpiał ale przyjadę i będę mocniejszy. Bez zaproszenia... Pozdrawiam lobas@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
schabkluska hej ludzie czy znacie pizzerie w Ditzingen 01.12.08, 20:04 koło Stuttgartu ? mam tam jechac do pracy - czy macie jakies informacje na temat tej pizerii? proszę o wiadomość!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_s772 Re: hej ludzie czy znacie pizzerie w Ditzingen 17.02.10, 19:36 ja już tam pracowałam!! niedawno wróciłam- nie polecam pracy w tej Pizzerii Da Michele to krętacze, prostacy i oszuści!!! A o jedzeniu już szkoda mówić- dostaniesz miskę makaronu na obiad i na tym się kończy! Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_thel Gastrojob 18.12.08, 13:04 Prosze o przesylanie na adres: annagreen123@yahoo.de informacji o tym co przezyliscie dzieki pracy dla Gastro Job. Jesli bedzie wiecej takich skarg, to mozliwe jest zgloszenie tej firmy na policji niemieckiej. Potrzeba tylko "Beweise", jakis konkretnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha-jo po prostu sloma w butach IP: *.v.pppool.de 24.10.06, 12:19 prosze zwrocic uwage, iz wypowiedz mariahcarey stylowo nie rozni sie od wypowiedzi forumowicza gastrojob. i inna sprawa. prosze sobie wpisac w wyszukiwarce wypostowanie watkow napisanych przez szanownego autora "mariahcarey". uwaga! wyskocza dwa, obecne wlasnie tutaj. w calym 2006 roku dwa watki, wlasnie teraz. wniosek? hehe, gatrojob lubi zmienic watki, i sam sobie wystawia pochlebne opinie. mysle, ze dzieki temu forum uda sie zatrzymac polskie chamstwo za granica, czyli rzesze cwaniczkow wykorzystujacych slaba sytuacje finansowa polakow, i zerujacych na ich naiwnosci. oplata 300 euro jest nieleganlna, i powinna zostac natychmiast zgloszona policji. gastrojob, czy tez pani celina, uwaza, ze przeciez maja zarejestrowana dzialanosc. to jeszcze nic nie znaczy. a metody dzialania to po prostu sloma w butach. "co nie podoba sie? bo to wy nie umiecie pracowac, i nie chcecie". praktycznie brak kontaktu osobistego? i bardzo dobrze ze strony gastrojob, moze sa chamsy, ale madrzy. patrz przyklad slynnej pani kasi ze szkocji, zajmujacej sie podobnym procederem. tylko, zepani kasia nie byla tak cwana jak pani z gastrojob, i pewnego ranka trafil swoj na swojego. wczesniej czy pozniej, ale sie doigrala, i dzisiaj zostalo jej juz tylko jedno oko, po bliko miesiecznym pobycie w szpitalu po ciezkim pobiciu. jak zycie pokazuje, kto kreci, i wykorzystuje, wczesniej czy pozniej, ale w koncu sie doigra. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm_thel Przeczytaj! 18.12.08, 13:03 Prosze o przesylanie na adres: annagreen123@yahoo.de informacji o tym co przezyliscie dzieki pracy dla Gastro Job. Jesli bedzie wiecej takich skarg, to mozliwe jest zgloszenie tej firmy na policji niemieckiej. Potrzeba tylko "Beweise", jakis konkretnych danych. Odpowiedz Link Zgłoś
spinach1976 Re: gastrojob-Niemcy 11.07.08, 01:43 Prosze nie pisac że ludzie nie maja chęci do pracy bo wrecz przeciwnie niektórzy maja a inni nie wiedzą jak sie pracuje w niemczech ale aktualnie sam pracuje za posrednictwem państwa...tylko że ja zagralem mądrze po wyzywaniu mnie i darciu sie na mnie wtedy kiedy był największy ruch, wyzwałem od Arschlochów i poprosiłem o wyplate z pocałowaniem rączki i jade do domu;) z achwile rozmowa z szefem okej stres i inne rzeczy od tej pory spokój jak ktoś sobie daje w kasze dmuchac to jest sam winny a jadąc trzeba się liczyć z tym że ktoś jest dupkiem i wracac po prostu do domu;) wtedy i Państwo bedziecie sie starć spradzić gościa...przyznam szczerze że dzwonilem pare razy z podanych państwa adresów po rozmowie wiedziąłem połowa że to krętacze;))) wybrąłem to co najlepsze i wybrałem dobrze... ale sa ludzie którzy nie móią po niemeicku i tkaim na serio powinniście pomóc bo onie nie woedzą nie mogą zapytać...Radze wszysktim kupic od razy bilety open mozna zamknąć przez 6 miesięcy a ozna też zaraz wyjechąć na nastepny dzień;))) to do wszysktich co czytają to forum.;)))) wtedy gastrojob nie zarobi a i wy wrocicie jak ludzie do domu be zponizania;)))) Pozdro mnie się udalo bo nei jestem jakiś polaczek TROCHĘ SWOJEGO ZDANIA PANOWIE I PANIE!!!!! Oni tez płacą za was..;) wiec niech płącą a wy do domu po jednym dwóch dniach;))) Odpowiedz Link Zgłoś
justys44 Re: Gastrojob-Niemcy...kto zna? 05.08.07, 21:25 heja, ja wyjechałam z tą firmą, nie polecam!!! pracowałam po 15 godz dziennie, 2 przerwy po 30 min w ciągu dnia. za 10 dni zarobiłam 260 E z czego Gastrojob zabrał mi 150 E pomimo, że nie miałam żadnej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kascis Gastrojob 28.08.07, 10:20 Witam. Ja znam ich i to bardzo dobrze. Pojechaliśmy z tego biura do pracy zapłaciliśmy 600 euro i na tym skończył się udział biura w posrednictwie nie interesuje ich NIC tylko odebranie pieniedzy.Pracodawca do którego nas wysłali też nie uczciwy Restauracja Olimpia Schopfeim.OSTRZEGAM pracodawca nie płaci ani ubezpieczenia ani zadnych innych składek obowiązkowych w Niemczech nie płaci tez pensji, a pomoc biura ogranicza się do niczego.Pracuje sie bez umowy o pracę. A biuro też nie uczciwe bo nie podpisuje się z nim zadnego dokumentu ,że wysłąli cie do pracy i to jest też w niemczech nie do pomyslenia.W razie problemów a takie mieliśmy nie ma żadnego dowodu ,że oni wogóle was do jakiejś pracy wysyłają i nie ma zadnego dokumentu ,że wogóle się pracowało.Powtarzam jeszcze taz JEDNO WIELKIE BAGNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ps. Jeszcze jedno Kreta Stainen ten sam właściciel restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
donio50 Re: Gastrojob 28.09.07, 07:07 zastanawiam sie dlaczego na tak wiele oszukanych (niby) osób tak niewiele to komentuje...? moze poprostu pech ?! trafiliscie na dziadów ! Dlaczego niepodajecie konkretnych nazw i adresów nieuczciwych pracodawców (poza jednym wyjątkiem -kreta steinen)??? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
donio50 Re: Gastrojob 28.09.07, 07:11 to,że pobierają kasę to jeszcze nic złego...bez względu w jakiej formie (z kwitem czy bez)... ważne, że nie z góry ! Normalnym jest, ja jak cos komus załatwiam to też biorę prowizję i chyba każdy znas...tym bardziej jak ktos prowadzi firmę (bez wzgledu na to jaka by nie była)... Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Gastrojob 28.09.07, 12:19 Pobieranie pieniedzy od szukajacego pracy jest niezgodne z prawem- chocby tylko to powinno zniechecic do korzystania z uslug szemranej agencji. Odpowiedz Link Zgłoś
donio50 Re: Gastrojob 28.09.07, 18:43 ok i masz racje ! tyle,że nie jest jeszcze tak źle skoro biorą dopiero wtedy kiedy Ty zarobisz i pobierają jednorazowo ! Sam wiesz ile jest firm,ludzi w krajach europy,którzy ciągną Ci kasę z każdej wypłaty... róznie to bywa,mysle obiektywnie, że są ludzie ,którzy niestety trafili do (jak napisałem) dziadów,którzy nie mają szacunku do ludzi i tego co robią... Odpowiedz Link Zgłoś
alg26 Re: Gastrojob 07.02.08, 12:04 Witam! Troszkę się naczytałam o gastrojob i szczerze zaczynam mieć obawy, a zamierzam w najbliższym czasie wyjechać za ich pośrednictwem do pracy. Czy ktoś ma pozytywne zdanie na ich temat? Myślę, że każdy z nas nie chciałby zostać oszukanym. Napiszcie coś więcej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spinach1976 Re: Gastrojob 10.07.08, 17:27 Ja jestem wlasnie i pracuje dostalem adres od nich iprzyjechalem nie narzekam....zamiast opisywac jak to mozna rozwiazac rpawnie po prstu wystarczy pisac nazwe knajpy i gdzie rpacodawca oszukuje...onie nie zarobia bo po 4 miesiacach wysylaja tam kogos innego a reszta bedzie wiedziec ze tam nie jechac proste...a co do firmy kazdy chce zarobic...a i tak znajda spsob na to zeby ominac prawo w koncu to polacy;)))) Pozdrawiam wszysktich w razie pytan moj email spinach76@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
klapekowy Re: Gastrojob 04.08.08, 23:21 wejdź na strone www.tematy.phorum.pl znalazlem goscia ktory opisuje to co sie dowiedzial koles pracuje z bieglymi sadowymi i planuje niezly bigos, wyglada ze koles jest kumaty ale lepiej sama przeczytaj co gość napisał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
klapekowy Re: Gastrojob 04.08.08, 23:27 Gość podaje nawet adres na swoim forum na www.tematy.phorum.pl Wejdź i zobacz Odpowiedz Link Zgłoś
rudzielec-on-line co wy sie znacie na gastrojob 07.04.08, 20:17 mialam okazje pracowac przez gastrojob i uwazam ze mozna tej firmie zaufac trafila mi sie fajna oferta pracy i w porzadku pracodawca uwazam ze to pracodawca jest odpowiedzialny za personel bo w koncu to z nim sie zawiera umowe mysle ze osoby ktore maja taka opinie co do tej firmy po prostu mialy lenia do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
asiul-ek79 Witam 17.04.08, 18:59 Ja rowniez wyjechalam wraz z kolezanka do pracy przez gastrojob. Musze przyznac, ze bylam bardzo zadowolona z uslug tego biura. Pracowalam we wloskiej restauracji niedaleko Stuttgartu jako kelnerka. Pracodawca wynajal nam mieszkanie, do tego zapewnil wyzywienie i zrobil dokumenty. Zarobki tez byly niczego sobie. Wszystko odbylo sie tak, jak nam przedstawily panie z biura. Fakt, po pierwszym miesiacu sciagneli nam po 300 euro, ale wiadomo ze nikt dizs nic nie robi za free. Szkoda ze moglysmy pracowac tylko 4 miesiace, ale w przyszlym roku wracamy do tej samej restauracji. Ja akurat nie mam zastezen i bardzo polecam. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia-22 wakacje 2008 w a ż n e 05.05.08, 12:46 -Witam.czy ktoś z Was wyjeżdżał z gastrojob do pracy z niemieckim paszportem? Słyszeliście może o pracy W hARSEWINKEL u p.Bonana? Odpowiedz Link Zgłoś
fantastic-lawendowa Re: wakacje 2008 w a ż n e 28.05.08, 12:25 MAŁGOSIA odezwij sie na moje gg 5218938 co prawda nie znam tego bonna ale mam dla Ciebie mala propozycje :) Odpowiedz Link Zgłoś
klapekowy sprawdzcie www.tematy.phorum.pl 04.08.08, 23:15 No no... a ja znalazłem gościa który zalozyl swoje forum i ciekawie opisuje ostatni przyklad zalatwienia sprawy przez Gastrojob. Gość sie dobiera do dupska tych kobitek ktore pieknie klamia a niektorzy mają to w dupie ale koles jest calkiem obeznany. Tylko nie wiem czy sie tam logowac czy poczekać aż coś ciekawego jeszcze napisze. Sprawdzcie www.tematy.phorum.pl Wygląda że koleś jest kumaty w te sprawy ale sami sprawdźcie. Hej hej... Odpowiedz Link Zgłoś
spinach76_3 Re: MOnte Carlo Neu-iIsenburg 15.08.08, 19:15 opisałem wszystko na stronie podanej przez wpsaniałego administratora;) tematy.phorum.pl/viewtopic.php? t=2&highlight=gastrojob tam przeczytaci eo tej restauracji;) miłej lektury. Pan który zablokowął mój wcześniejszy post jest chyb opłacony z gazety;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinach76_3 Re: Monte Carlo Neu-Isenburg Neu - Isenburg 15.08.08, 19:19 Knajpa Monte Carlo Neu-Isenburg Niemcy Państwo szukają służby (wybieś walizeczki, wnieść walizeczki po podróży nie tylko właścicieli ale tez całej rodzinki. Kucharz czasem ma zły humor to się kończy nawet polaniem gorącym tłuszczem...więc trzba miec oczy wszędzie bo nie uważa na nikogo twierdzi że: Ich muss arbeiten a reszta już nie musi jest to stary włoch nawet nie wiem czy skończył podstawówkę. ODRADZAM stanowczo na zimę tam jechać!!!!! lepiej siedzcie na zasiłku w domu codziennie jest katastrofa. Teraz trochę zalet facet zawsze płaci, jest równiez meszkanie teraz trochę wygląda ale jak przyejchałem świnie mają lepiej w CHLEWIE wanna czarna...jak zreszta wszystko. Oczywiście praca od 10 do 15 przerwa i od 17 do 24 800 euro za miesiac (umowa jest ale to tylko papier ktory nawet sie nie nadaje do...na umowie 30h/5 dni w tygodniu 6,90euro no ale to juz maly problem jak ktos pracowal w knajpie to wie ze tak nie jest.)Lato wynoszenie tarasu codziennie wyjmowanie i wkładanie go spowrotem do garażu. Krzesła stalowe ciężkie a jest ich jakieś 30szt;) to też się da przeżyć. Ale szukajcie czegoś innego jesli tam macie jechać. Fakt kasa zawsze jest ale na podwyżkę nie ma szans, kucharz robi klimat jakby miał zaraz umrzeć i niech się tylko ktoś zaśmieje;) Klimat jest po prostu grobowy...jakby bylo jakoś wesoło można pożartowac porozmawiać...no jeszcze jeszcze ponieważ pracuje tez tam polak wspaniały facet. No ale on nie ma na nic wpływu. Po ostanich kontrolach jakie mieli wsystko do kuchni jest w 4 pomieszczeniach do któych trzeba biegać przez podwórko czasem nie zdazysz przynieść rybki otworzysz drzwi i musisz pryznieść taką sama znowu wiec w zimę możecie sobie wyobrazić...w kuchni 30 stopni na zewnatrz -10 i w krótkim rekawku myk myk zasuwac trzeba to przynosić. Jak zakłądałem bluze to kucharz wielce obrażony wyskakiwał sam przynosić. przepraszam ale zdrowie dla mnie ważniejsze a taka zmiana temperatury co chwila nie słuzy chyba dobrze organizmowi jaki by nie był twardziel. No i równie ważny temat jedzenie w knajpie...hahaha. pracowałem tam pół roku przez ten czas zjadlem raz kawalek miesa na obiad i raz skrzydelka, Reszta wyglada tak sniadanie wiadomo co kto skubnie rano... w koncu to kuchnia. Obiad MAKARONIK kolacja PIZZA zapomnijcie o czymkolwiek innym. A szefowa mówi że niedziela to cos innego i że zdrowe oczwyiscie jakaś polewajka z czym? brawo z makaronem. Byłem tydzien na urlopie we włoszech ani nie zjadlem grama makaronu ani nie sprobowalem pizzy taki mialem wstret do tego jedzenia. ocene decyzje jesli chce ktos tam jechac pozostawiam wam. Moje zdanie lato jeszcze jeszcze (choć kurs euro jest tak niski ze nei zdecydowalbym się już) zima uciekac jak najdalej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gastrojob-europe Re: Monte Carlo Neu-Isenburg Neu - Isenburg 18.08.08, 17:41 Panie Robercie, powinnismy zaczac tez wypisywac wszystkie dane pracownikow, ku przestrodze dla innych pracodawcow. Pracowal Pan tam przez pol roku, dostal Pan umowe, byl pan ubezpieczony i co miesiac dostawal Pan regularnie wyplate taka, jaka Pan sobie ustalil z pracodawca zanim Pan wyjechal do Niemiec. Pisze Pan jak strasznie bylo u pracodawcy i przestrzega innych przed podjeciem zatrudnienia w restauracji Monte Carlo, chyba tylko z nadzieja ze jesli nikt tam nie pojedzie przez nasze biuro, to bedzie Pan mial szanse tam jeszcze wrocic!!!!!!!!! Od kilku dni jest Pan w Polsce i chyba z nudow lub rozczarowania ze nie moze Pan tam powrocic wypisuje Pan te bzdury na forum. Zapomnial Pan dopisac ze chcial pan otworzyc sobie firme jednoosobowa, zeby nadal pracowac w tej restauracji tylko dla pracodawcy bylo to za bardzo ryzykowne i sie na to nie zgodzil. Za wyjazd na urlop do Wloch tez nie zaplacil Pan ze swojej kieszeni tylko pokryl go pracodawca. A co do jedzenia to przeciez pracowal Pan we wloskiej pizzerii a nie w polskiej restauracji... ? Pisze Pan ze zima nie da sie tam wytrzymac chyba tylko z nadzieja ze nikt tam nie przyjedzie i bedzie Pan od stycznia mogl tam wrocic, bo od nowego roku bedzie Pan mogl znowu podjac legalna prace przez okres 4 miesiacy. Dla Pana informacji poinformowalismy juz pana Giuseppe, jak bardzo zostal Pan przez niego skrzywdzony Odpowiedz Link Zgłoś
spinach76_3 Re: Monte Carlo Neu-Isenburg Neu - Isenburg 19.08.08, 14:04 Prosze bardzo zacznijcie wpisywać alez sie usmialem. Na pewno tam juz nie pojade wiec zycze temu szczesciarzowi szczescia i udanego urlopu finansowanego przez szefow;)))) i robienia za parobka;)Urlop pokryl pracodawca? prosze szanownej pani! hahahaha dokonal przelewu ze swojej karty kredytowej za co odliczyl z wyplaty i wcale nie bylem temu przeciwny wrecz przeciwnie jestem okej facetem. Niech powie ze jeszcze mnie spakowal i zawiozl na lotnisko hahaha.Wlasnie co do jedzenia to nie jest polska restauracja...ale nawet nie mozna bylo do tego makaronu nasypac wiecej parmezanu poniewaz szefowa mowila ze jest drogi;)a co do jedzenia i polskiej restauracji to pewnie fajnie to wyglada jak sie gotuje miesko sobie i miesko wylawia dla szefow a do tego co zostalo makaronik i dla personelu, albo zlewa tluszcz z patelni przez 3 dni od jedzenia dla klientow i pozniej robi z tego tluszczu sos dla personelu;))))). Druga sprawa zepsuta lodowka poniedzialek dzien wolny od pracy przywiezlismy nowa wlasnie w ten wolny dzien...kto za to zaplacił? TAK chcialem zalozyc firme tam poniewaz mam cel w zyciu i jesli juz raz mam miec przerabane lepszy stary wrog niz nowy a potrzebowalem jeszcze 3 miesiace zeby go osiagnac, biorac pod uwage ze w przerwach i po nocach malowalem mieszkanie poniewaz zygac sie chcialo w nim nawet po ciemku na nie patrzac. Pan szef przyszedl pewnego dnia powiedzial ze bedzie kontrola... i wyslal mnie do domu a pozniej mowil wszystkim ze ja juz nie pracuje wiec rownie milo jest uslyszec od kogos innego ze sie nie pracuje...Ale wlosi tchorze juz wiadomo od II wojny swiatowej jak podnosili raczki do gory po wkroczeniu wojsk niemieckich pierwsi;))))...A dlaczego mialo to byc dla niego ryzykowne? hahahaha.To moja odpowiedzialnosc i moja firma...on dostaje tylko rachunek...poniewaz powiedzialem ze do tego zaplaci on ubezpieczenie ktore kosztuje 100euro;)???? no rzeczywiscie to bylaby taka podwyzka jakiej swiat nie widzial w tej knajpie;). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maccbr9 Re: Monte Carlo Neu-Isenburg Neu - Isenburg 02.02.10, 23:28 To co Robert napisal to wszystko prawda poza Marcine(2 polakiem juz wymienionym) z nikim nie mozna bylo wytrzymac a z kucharzem to juz najbardziej najmondrzejszy czlowiek swiata a pisac dobrze nie umial fakt kucharzem jest dobrym ale jego charakter gdy on ma wiecej roboty to patelnie fruwaja a szef nie pozwala w jego obecnosci rozmawiac po polsku bo kucharza od tego glowa boli nie mozna na nic mu uwagi zwrucic bo zaraz jest wielce obrazony a szefowa itak stanie po jego stronie w niczym ci nie pomoze a jeszcze na fajrant musimy myc za niego jego miejsce pracy a on w tym czasie idzie sobie siedziec gdyz bardzo sie spracowal nie ruszajac sie na krok od kucheniki bo ja mu wszystko przynosilem.raz obrazil sie bo mial przez 2 dni troszeczke wiecej pracy niz zwykle i zaczela sie awantura ze on musi robi jak beduin i chcial sie zwalniac ale chyba wiedzial ze nigdzie nie bedzie mial takiej Ameryki.To wszystko z tym parmezanem to prawda tez dawalem sobie go tylko troszke bo byl za drogi oczywiscie prace mialem za posrednictwem Gastro.i 300 poszlo jak zloto stawki w pracy bardzo malutkie a godzin na zime to 12 czasem nawet wiecej 2 sprawa W-W mieszkanie ja tez je remontowalem za wlasne pieniadze smierdzonce brudne i za nie mialem odciagane jak i za jedzenie no i tez bylo znies walizki na dol zanies na gore A panie z Gastro. moga tylko uprawiac swoja propagande wiadomo dlaczego bo maja z tego pieniadze jedyny argumet(zreszta nie prawdziwy)ze nie chcialo sie pracowac chcialo sie chcialo ale w takich warunkach to kazdy by zwatpil Nie polecam tego lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
maccbr9 Re: Monte Carlo Neu-Isenburg Neu - Isenburg 02.02.10, 23:50 Oczywiscie Chodzilo mi ze tylko Marcin byl tam normalny fajny gosc Odpowiedz Link Zgłoś
liakas Re: 18.08.08, 19:35 Witam ja znam tą firmę bardzo dobrze dla mnie to oszuści nic więcej.Wyjechałam z nimi do pracy w Niemczech i totalna żenada z pensji odciągneli mi pieniadze za posrednictwo. Mało tego oni zupełnie po załatwieniu pracy i skasowaniu kasy przestali by odpowiedzialni za mnie:)Pracodawca zamiast mnie zarejestrowa ściemniał kilka miesięcy nie było tez pensji.Kiedy do nich dzwoniłam zupełnie mnie ignorowali mówili że oddzwonią i tego nie robili, po ucieczce z pracy bez pełnej pensji zadzwoniłam do nich i im to powiedziałam i poprosiłam równiez o jakie kolwiek potwierdzenie ,że mnie tam do tej pracy wysłali bo mogłam odzyskac pieniądze oni stwierdzili ,że mi to wystawią a nastepnie powiedzieli po kolejnej rozmowie telefonicznej ,że oni mnie wcale tam nie wysyłali?????Nie rozumiem tego wszytskiego czy oni mają jakies konszakty na lewo z pracodawcami??? Nie mam pojecia czy ich pośrednictwo polega tylko na zganieciu kasy i do widzenia totalna znieczulica przez to biuro więc powaznie się zastanówcie bo ja na prawde nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniucha2124 Re: 05.04.09, 11:10 Ja czegos nie rozumiem. Skoro przez kilka miesięcy nie było pensji, to po co tam siedzialaś? Bez sensu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka45 Re: Gastrojob - kto zaplacil Kaucje 300 EUR i nie 07.09.08, 18:43 ludzie co wy z choinki sie urwaliscie??? przeciez Gastrojob jest jedyna uczciwa agencja posrednictwa pracy jaka znam a jezdzilam juz przez kilkanascie innych i nigdy nie trafialam tak dobrze wlasnie jak z gastrojob jezdze z nimi co roku i jestem bardzo zadowolona a co do tych wszystkich negatywnych opinni to mysle ze wystawiaja je osoby ktore nie maja nic innego do roboty i takie ktorym sie w zyciu nie powiodlo albo po prostu nie chcialo im sie pracowac bo myslalaly ze przyjazd za granice wiaze sie z wiecznymi wakacjami ! dziwne w biurze gastrojob tez pracuje niejaka pani anette czyzby zbieg okolicznosci???? Odpowiedz Link Zgłoś
axi47 Re: Gastrojob - kto zaplacil Kaucje 300 EUR i nie 28.01.09, 15:57 czy ktos wyjezdza teza przez gastrojob Odpowiedz Link Zgłoś
malwina5461 Dzieki 03.03.09, 00:08 dzieki wam dziewczyny za fajna prace w bella vista, gdyby nie wy do dzis bym pewnie siedziala w tej beznadziejnej polsce i pracowala za marne 700 zl. dzieki za prace i za wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniucha2124 Re: Dzieki 05.04.09, 11:01 Hej Ja mam niedługo wyjechac do Baden-Baden. Czy masz może jakies informacje na temat pracy tam? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniucha2124 Czy ktoś wyjezdza teraz??? 03.04.09, 11:48 CZY PRACOWAL KTOS MOZE W BADEN-BADEN? Odpowiedz Link Zgłoś
bujumbura_5 Re: Czy ktoś wyjezdza teraz??? 17.11.09, 17:48 Witam wszystkich, to co tutaj wypisujecie to niestety sama prawda. Juz nawet nie chce wchodzic w szczegoly dzialania samego gastrojob bo bez dwoch zdan to wielka sciema - nikt za posrednictwo w znalezieniu pracy nie moze brac ani zlotowki, a przeciez wszystkie formalnosci jesli ktos juz zalatwia to pracodawca i tyle.. Ale pominmy to, bo te 300 Euro to pryszcz. Pryszcz, w porownaniu z tym co niektorych dosieglo po wyjezdzie na zalatwione przez gastrojob "saksy". Ktos tu pisal, ze proponowano mu narkotyki - powiem Ci czlowieku ze i tak miales szczescie, zazwyczaj w Eiscafach bezwiednie dostajesz srodki psychoaktywne(glownie leki psychotropowe - jesli ktos zna ich dzialanie to wie do czego prowadzi ich zayzywanie przez osobe zdrowa... i dlaczego je sie stosuje a nie np. amfetamine+ opiaty))wraz z jedzeniem. I po kilku tygodniach pobytu w takiej "pracy" uzalezniasz sie od tych srodkow, wydaje Ci sie, ze musisz tam pracowac, ba a nawet ze to jest fajne(!). Dolozcie do tego przemezcenie psychiczne, fizyczne i ciagly mobbing. Slyszalem o przypadku odebrania sobie zycia, wlasnie po pacy w eiscafe w Niemczech. Wyobrazcie sobie teraz, ze wyjezdza osoba mloda, studentka czy student, znajacy srednio niemiecki. Po kilku tygodniach przebywania w takim "czyms" osoba zupelnie traci kontakt z rzeczywistoscia. Co z tego, ze przywiezie te 2-3 tys Euro, skoro na psychoterapie wyda z 2-3 razy tyle, o ile wczesniej nie odbierze sobie zycia. Bardzo czesto, szefowie Eiscafow przed odebraniem pieniedzy kaza podpisac orzeczenie, iz pracowniek nie bedzie roszczyl o odszkodowanie itp. za szkody zdrowotne - czegos takiego nie wolno nikomu dawac do podpisu, jest to nielegalne. W Niemczech jest duzo instytucji antymobbingowych. Za mobbing w Niemczech groza olbrzymie kary, a brudasow z poludnia Europy za bardzo tam tez nie lubia... Dlatgo zglaszajcie to jak najszybciej, nie bojcie sie pracodawcow bo tak naprawde to oni sraja po gaciach, bo dobrze wiedza, ze ich dzialania legalne nie sa. A i odszkodowanie jakies mozna dostac. Klejna sprawa to ilosc godzin pracy - 13h/dziennie/ 6dni w tyg. - Kierunek Arbeitsamt, cel wiadomy. Na koniec radze tam nie wyjezdzac. Chocbyscie mieli zapierniczac tu za 900zl to i tak zostancie. Naprawde zostancie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa24.dwa Re: Gastrojob - kto zaplacil Kaucje 300 EUR i nie 15.07.09, 22:31 Witam chciałabym się dołączyć do watku z pytaniem czy ktoś natknoł się może na firmą GASTROUNION?? fima "organizuje"prace w podobny sposob jak gastrojob tzn 300e do 1 wynagrodzenia, podają numer telefonu do włoskiej Eiscafe. Pytam bo sama dostałam taką ofertę kilka dni temu. System jest łudząco podobny do firmy na forum(co mnie niepokoi gdyz wiekrzosc opini jest negatywna). Jeśli ktos słyszał o tej firmie proszę o kontakt mailowy:zigi-zagi@tlen.pl dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
atola83 Re: Gastrojob - kto zaplacil Kaucje 300 EUR i nie 06.03.10, 17:18 Gastrojob to oszuści!!!!! Jeśli ktos chce podae ich do sądu , to jestem za!!!Dziewczyny pisały prawdę, kłamią przed wyjazdem, TO OBOZY PRACY! Potrafie cięzko pracowac, ale słuchajcie, prawda jest taka, że zabieraja haracz 300euro od was, 200 od pracodawcy, a ja mysle, ze teraz to juz wiecej, pracuje sie po 12, 14 godzin,az nie padniecie, traktuja was jak darmowych niewolników, ODRADZAM z calego serca!!! nie ma siedziby firmy, magda i jakas tam druga tylko telefonuja, pracujecie nie u NIEMCOW, tylko ZBOCZONYCH WLOCHOW albo innych narodowosci, sa to BARY i EISCAFE gdzie nikt nie chce pracowac!!!!!! NIE JEDZCIE z TEJ FIRMY, BO POZALUJECIE, STRACICIE PIENIADZE I ZOSTANIECIE WYKORZYSTANE.... pisze to, by ustrzec innych Odpowiedz Link Zgłoś
kopeluda Re: gastrojop-Niemcy...kto zna? 25.01.11, 17:32 tak ja zostalam oszukana przez te biuro,przyjechalam do pracy jako kucharz..a okazalo sie ze wogole nie sprawdzili jaka prace mam wykonywac i jakie s a godziny pracy.poznalam terz inne osoby zwerbowane przez te biuro..pracuja ludzie za 700 $ od rana do nocy,,oczywiscie pobieraja oplate za zalatwienie pracy w wysokości 300$ Odpowiedz Link Zgłoś
i-agusi Re: gastrojop-Niemcy...kto zna? 12.04.11, 17:04 Piszę w imieniu syna,który wyjechał również przez biuro Gastrojob dwa miesiące temu,pracuje po 13-14 godz. bez papierów i jak do tej pory zarobił 650euro, oczywiście po pierwszych dwóch tygodniach jak się szefa zapytał o wypłatę to on powiedział że najpierw zarobił na zapłacenie dla Gastrojob,gdzie do tej pory nie otrzymał żadnego kwitu krótko mówiąc GASTROJOB to fałszywa firma gdzie wysyłają ludzi do pracy do najgorszych pracodawców u których nikt normalny niechce pracować bo to są włoskie restauracje i najgorsi pracodawcy w niemczech wszystkich ostrzegam przed wyjazdem przez to biuro z pozdrowieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kika-10 Re: gastrojop-Niemcy...kto zna? 14.05.11, 16:59 w obronie gastrojob! po przeczytaniu tych wszystkich negatywnych opini, moj wyjazd za granice poprzez ta agencje stal pod znakiem zapytania. jasne pobieraja te 300e za zalatwienie pracy, jest to jedyny minus, ale cos za cos. dostalam wszystkie namiary na mojego przyszlego pracodawce, strona internetowa itd. oczywiscie wszystko zalezy na kogo trafisz, ale w wiekszosci przypadkow mozna to juz wywnioskowac po pierwszej rozmowie. od 3 miesiecy pracuje we wloskiej restauracji, w niemczech. po pierwszym tygodniu pracy moglam zadecydowac czy mi sie podoba i czy chce zostac. papiery zostaly zalatwione przezmojego szefa w ciagu dwoch tygodni.warunki mam bardzo dobre ladny czysty pokoj,wyzywienie. pracuje 6 dni w tyg. po 10-12godz, takie sa realia pracy za granica, i ktos kto chce wyjechac i pracowac w gastronomii, musi sie z tym liczyc. Babka z gastrojob dzwoni co miesiac i pyta czy jest ok. takze zlego slowa nie moge napisac, wszystkie formalnosci zalatwia z toba pracodawca,gastrojob znajduje ci tylko prace. druga sprawa moje szefostwo szuka pracownika, na 10 osob jedna zna j. niemiecki....., ludzie godza sie na przyjazd, a w umowiony dzien sie nie zjawiaja, nawet nie kontaktujac sie zeby odmowic. ludzie sami stwarzaja sobie problemy a pozniej opinie sa jakie sa o agencji. na kogos trzeba zwalic wine. a niestety taki wyjazd za chlebem to nie wczasy u babci marysi. za darmo nic nie dostaniesz. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justinwro Re: gastrojop-Niemcy...kto zna? 17.05.11, 15:55 do kika- 10 mozesz podać mi jakieś namiary na siebie np gg? twój post jest najświerzszy a ja mam propozycje pracy przez to biuro. dzieki z góry! ps to moje gg4775915 Odpowiedz Link Zgłoś
edytadyl Re: gastrojop-Niemcy...kto zna? 04.04.12, 18:04 czy jest ktos kto moze korzystał ostanio z usług Gastrojob? będę wdzięczna za jakieś aktualne wpisy, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
enes1 Re: Gastro job-Niemcy...kto zna? 12.12.12, 23:25 hej ja wyjechalam do niemiec a dokładniej do miasta augsburg z firmy gastro job i jestem bardzo zadowolona dostalam fajna prace w kawiarni eisdiele dolomiti u Włocha i z tego co wiemto jesli sie złosi do agencji i zapyta o miejsca pracy u pana severino Deplano na peno udzielą informacji ale firma jest spoko nie ma powodu do obaw i co jest najwazniejsze bardzo szybko mozna dostac tam prace w razie pytan o prace oto moj adres mail ; milka24.schatz@hotmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
19niki Re: Gastro job-Niemcy...kto zna? 10.01.13, 09:00 witam dzwonili do mnie z tej agencji pracy i mam pytanko dali mi wszystkie dane do pracodawcy miał do mnie zadzwonić a jak nie to ja mam zadzwonić do niego do włoskiej pizzerii mam 15 letnie doświadczenie i znam język włoski niby wszystko pięknie załatwione przez tel ale czy warto jechać i zaryzykować proszę o podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
fjolsfinn Praca przez gastrojob- Wieck a. Darss 19.06.13, 13:19 Cześć! Dostałem ofertę pracy przez Gastojob w Wieck a. Darss w restaraucji Cafe Lange u pani Steinbach. Czy ktoś miał okazję już tam pracować? Podobno jest stałą klientką ww. agencji. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i informacje. Pozdrawiam, fjolsfinn Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszpietrzak gasrtojob 14.02.17, 15:51 Gość portalu: ac napisał(a): Witam wyjechałem do pracy w Niemczech z firmy Gastrojob,bardzo dobra współpraca goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś