Dodaj do ulubionych

Kto z was bez jezyka znalazl prace?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:19
Jak w pytaniu....
Obserwuj wątek
    • Gość: stuzia Re: Kto z was bez jezyka znalazl prace? IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 15:48
      Troche malo konkretne pytanie. Za granica czy w Instytucjach UE?

Wydaje mi sie, ze jest to niemozliwe. Przynajmniej nie prace biurowa, moze
      fizyczna, np na budowie, sprzatanie, rozwozenie pizzy itd. Kiedys w Anglii bylo
      sporo Polakow, ktorzy nie znali angielskiego ale to glownie w w/w sektorze.

Najgorsze jest to, ze teraz znajomosc jednego obcego jezyka to juz za malo!
      Biedne te nasze dzieci...
      • Gość: Sofi Stuzka, nie zalamuj rak nad dziecmi IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 16:21
        tylko przysiadz faldy do frencza, bo za rok sie ze swoja ksiezniczka nie
        dogadasz.

Ja bym nie powiedziala ze biedne - za moich czasow nauka jezyka polegala na
        wkuwaniu slowek i zajeciach w klubie osiedlowym, bo zagranice to malo kto mial
        okazje w tym celu pojechac.
        • Gość: stuzia Re: Stuzka, nie zalamuj rak nad dziecmi IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 16:28
          Noooo.... Jak ja w Polsce wyslalm do Helen Doron na angileski dla dzieci jak
          miala 2 latka to sie wszyscy znajomi po glowie pukali. Teraz ma 3lata i nawija
          po naszemu, po angielsku i po francusku.

A tak BTW to jestem ciekawa czy ten post byl na serio czy ktos chcial sobie
          zazartowac?
          • Gość: Sofi Cholera, to postepy robi, bo IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 16:55
            jak sie ostatnio widzialysmy, to nawijala po naszemu, a po drugiemu rozumiala i
            wstydzila sie mowic, a tu prosze jakie postepy.

Mysmy sie zatrzymali na szewalu, szienie i waszu ... i to tez rozrozniane sa
            przy pomocy odglosow paszczowych.
            • tomi_22 Re: Cholera, to postepy robi, bo 08.11.05, 16:57
              Bo do jezykow trzba miec "konski" leb ;)))
              • Gość: Sofi "rownouprawnienie" a nie "pelnouprawnienie", jak . IP: *.cec.eu.int 08.11.05, 16:59
                widac, do ojczystego rowniez
                • tomi_22 Re: "rownouprawnienie" a nie "pelnouprawnienie", 08.11.05, 17:20
                  O w morde... upsss racja ;P
          • Gość: tomi do Stuzia IP: *.217.132.140.coditel.net 08.11.05, 21:01
            Jak cenisz sobie ta metode, to wyslij dziecko na troche np do USA. Tamtejsza
            polonia nauczy ja w mig, ze samolot laduje na aeroporcie, a mama jzedzi
            carem ;P :)))
    • tomi_22 Bez jezyka??? 08.11.05, 16:34
      Alez oczywiscie. Brak jezyka jest czynnikiem powodujacym u czlowieka
      element "niepelnosprawnosci". Jak wiadomo, Unia kaldzie nacisk na
      pelnouprawnienie wszystkich, w tym osob niepelnosprawnych. Tak wiec, osoby bez
      jezyka - moga spokojnie pracowac np tylko na komputrze. Skoro niewidomi moga,
      to czemu Ci "bez jezyka" mieli by nie moc?
    • paw_dady tak jurand ze spychowa n/t 08.11.05, 19:18
      Gość portalu: WQWQWQ napisał(a):

> Jak w pytaniu....
    • Gość: mm Re: Kto z was bez jezyka znalazl prace? IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 20:33
      Autor watku najwyrazniej wszedl tu przypadkowo i nie wie gdzie wszedl.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka