Dodaj do ulubionych

Otworzenie firmy w Niemczech.

IP: 195.116.108.* 01.08.06, 13:13
Witam!
Chciałbym uzyskać informacje o mozliwości założenia firmy BUDOWLANEJ w
Niemczech. Czy sa jakies ograzniczenia prawne? Jaka jest droga do
poszczególnych urzędów? Chcę zaznaczyć ze nie mam niemieckiego paszportu...
Prosze o odpowiedz
Obserwuj wątek
    • olek-niemcy Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 01.08.06, 13:30
      213.77.105.135/wInfoniemcy/4_praktyka/3_wlasna_firma/003_wlasna_firma.asp?navid=303
      www.google.pl/search?hl=pl&q=za%C5%82o%C5%BCenie+firmy+w+Niemczech&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 01.08.06, 16:12
      Zalozyc idzie latwo ale skad chcesz miec zlecenia??Na pewno ci z nieba nie
      spadna.
      • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.06, 23:07
        Wiesz ile tu jest firm budowlanych,ktore plajtuja i to niemieckich.Nie zdajesz
        sobie sprawy ile pieniedzy musisz miec na uruchomienie firmy:1) mieszkanie ,2)
        reklama.3)ubezpieczenia3) samochody przynajmiej 2 na poczatek,jesli to wszystko
        masz to Ci potrzeba jeszcze na zycie no i mieszkanie musisz tez zaplacic
        podatki dojda narzedzia pracy tez sie czesto starzeja ,albo ktos ukradnie i
        trzeba dokupic.Musisz miec extra ubezpieczenie na wypadek jesli klient Ci nie
        zaplaci, a musisz go podac do sadu to tez kosztuje....
        • Gość: Jan Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.versanet.de 02.08.06, 06:29
          Zrobisz robote wedlug twojego uznania dobrze a Niemiec powie,ze niedobrze to nie dostaniesz forsy.Dlatego Niemcy tak nalegaly ostatnio w Brukseli,ze dla rzemieslnikow pracujacych za granica liczy sie standart kraju,w ktorym pracuja.Polacy chcieli oczywiscie standart pracy polskiego rzemieslnika np.w Niemczech jak w Polsce
          ale Niemcy powiedzieli:niet,my nie damy sie ciagnac w dol.No i racja - popatrzcie,np.jak bausztele w Polsce czy Niemczech sa zabezpieczone.Popatrzcie na ten kawalek polskiej autostrady w budowie,gdzie znajomy musial uciekac do przenicy,bo w nocy Holender myslal,ze to autostrada dwupasmowa i lewym pasem walil:
          img109.imagevenue.com/img.php?image=92774_DSCF0001_379lo.JPG
          Takie odcinki ciagna sie kilometrami,w Niemczech odpowiedzialni poszli by siedziec a w Polsce daja lapowy za przymruzenie oka...
        • Gość: paula Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.intertele.pl 03.08.06, 22:01
          haha niektórzy z was byli w niemczech wogóle?? ja tu mieszkam... zalozeniefirmy
          to koszt 28 euro, a podatki pierwsze placi sie po roku dopiero!! jemu chodzi
          napewno o to zeby nie pracowac na czarno! i to jest wlasnie TANIE rozwiązanie i
          coraz wiecej polakow tak robi. pracujesz sobie u kogos legalnie, tak jak ktos
          wczesniej napisal jako podwykonawca i to wszystko! po urzędach tez dużo nie
          trzeba chodzić, nie pamiętam tylko czy nie trzeba mieć zameldowania... hmm ale
          to jest 5 minut :) zalatwić zameldowanie :) pozdrawiam.

p.s - a osoby które nie są tu i nie wiedzą o co chodzi, bo jedynie coś gdzieś
          usłyszalały od znajomego znajomej lub przeczytaly w głupiej gazecie niech
          lepiej nie piszą nic zamiast robic komuś wode z mózgu i straszyć ludzi :)
          • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 22:28
            Piszesz bzdury otworzenie firmy trwa 5 minut i kosztuje 15 €,ja w ten sposob
            zatrudniam tez polakow i mam z tym na codzien do czynienia.Polacy nie moga w
            jednej firmie pracowac musza miec wiecej robot w roznych firmach pracowanie w
            jednej firmie moze skonczyc sie kara dla obydwu stron.Co sie tyczy podatku to
            zalezy ile pieniedzy wplywa do Twojej ksy od tego jest obliczony podatek.Mozna
            podatek placic kwartalnie lub rocznie.Takiej beznadziejnej wypowiedzi jak Twoja
            to jeszcze nie czytalam.
            • Gość: paula Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.intertele.pl 05.08.06, 16:08
              Ty chyba myslisz pojecia kobieto!! jak ja chce pracowac legalnie, to otwieram
              gewerbe, w zawod wpisuje putzfrau i juz legalnie pracuje!! chyba nie umiesz
              kombinowac i niewiesz o co nam chodzi!!
              • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.08.06, 19:13
                Ja mieszkam tutaj na stale i kombinowac nie musze i nie chce za kombinowanie
                sie placi kary ,a na to mnie nie stac.Ja mam spora firme wiec tez jest powodem
                pracowac bez kombinacji myslisz ,ze Niemcy to jest glupi narod?Ja tez
                zatrudniam Polakow,ale bez kombinacji i maja dobrze zaplacone.
                • Gość: Jan Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.btk.net.pl 05.09.06, 18:35
                  Mam pytanie Celino.Prosze odpowiedz jezeli mozesz ,na jakiej zasadzie mozna
                  zatrudnic polaka w firmie niemieckiej?Jestem GbR i brakuje mi rak do pracy.Z
                  podziekowaniem.
                  • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.06, 22:11
                    Na zasadzie firm jednoosobowych tzn. Musza zarejestrowac firme zaplacic 15 € i
                    moga pracowac.
                    • Gość: Roman Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pools.arcor-ip.net 11.01.07, 02:06
                      To niejest zupełnia tak jak Pani podaje. Należy zarejestrować firmę. Do tegop
                      trzeba mieć zameldowanie tzn. adres. Po zameldowaniu na policji i zgłoszeniu
                      działalności. Na podstawie zameldowania i zgłoszeni działalności występuje sie
                      opozwolenie na pobyt. Należy także zgłosić diałalność w (skarbówce) to się ttaj
                      nazywa Finanzamt oraz Handwerkskammer (Izba Rzemieślnicza)Opłaty za
                      zameldowanie są zależne o gminy lub Landu różnice są dosyć duże. Kolejność jaką
                      podaję dotyczy Berlina. Brandenburg i Schleswig Holstein/ meldunek,
                      Handwerkskammer Gewerbeamt Policja(pozwolenie na pobyt) Finanzamt, Jak jest
                      gdzie indziej nie wiem ale podobnie. Zlecenia to sprawa indywidualna. Bzdurą
                      jest twierdzenie o ubezpieczeniach. Samodzielny Polak z grupy B1 i B2
                      Handwerkskammer nie ma obowiązku ubezpieczenia rentowego i zdrowotnego. Może to
                      zrobić tylko prywatnie. Odradzam ubezpieczenia rentowe(kapitałowe)- żeby były
                      opłycalne tzreba być pewnym zleceń i przekonany o tym że pracować się bądzeie
                      przez długie lata. Z mojego doświadczenia wynika że jest to zupełnie nierealne,
                      ponieważ większość robóz organizowana jest przez tzw. firmy które w sposób
                      zorganizowany zatrudniają tzw. pozornych przedsiębiorców z Polski ktśrzy są
                      zwykłymi (faktycznie) i bardzo źle opłacanymi pracownikami. Trzeba mieć dużo
                      szczęścia żeby natrafić na przyzwoitego "Zleceniodawcę". Mógłbym jeszcze więcej
                      na ten temat, ale po prostu jest już późno. Podstawowe wiadomości tak wyglądają
                      jak napisałem. A dalej to już los. Powodzenia dla odważnych lub zdesperowanych
                      oraz tych którzy chcą po prostu sprawdzić do czego są w stanie.
                • Gość: marek Re: Celina i Ronin IP: *.ztpnet.pl 14.03.07, 15:21
                  Na tym forum są zawsze dwie osoby które zawsze mają najwiecej do powiedzenia
                  najwiecej sieja fermentu i wprowadzaja ludzi w bład najpewniej chca was
                  wszystkich zniechecic do pracy w niemczech sa to Celina i Ronin którzy zjedli
                  wszystkie rozumy i wiedza wszystko najlepiej. pozdrawiam
                  • Gość: x-women Re: Celina i Ronin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 16:22
                    Marku.Celina szuka naiwnych polakow ktorych moze zwerbowac do pracy,a Ronin
                    najwyrazniej nienawidzi polakow.Obserwoje ich dluzszy czas i oboje chyba
                    uwazaja sie za wielkich niemcow
            • Gość: Aaga Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.01.07, 10:05
              praca-w-niemczech.info/
          • Gość: aknilam Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.bury.com / *.thb.de 11.08.06, 09:59
            A mozesz mi powiedziec ile w Niemczech placisz skladki zdrowatonej.
            chodzi mi o odpowiednik w Niemczech polskiego ZUS-u.. jak miesiecznie wygladaja
            te kwoty? (oczywiscie przy wlasnej dzialalnosci gospodarczej).

Pozdrawiam
            A.
            • Gość: Marta50 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.06, 14:04
              Odpowiadasz na :

Gość portalu: aknilam napisał(a):

> A mozesz mi powiedziec ile w Niemczech placisz skladki zdrowatonej.
              > chodzi mi o odpowiednik w Niemczech polskiego ZUS-u.. jak miesiecznie wygladaja
              > te kwoty? (oczywiscie przy wlasnej dzialalnosci gospodarczej).
              >
              > Pozdrawiam
              > A.
              Skladki zdrowotne sa zalezne od firmy w jakiej sie ubespieczyles, jest to pewien
              procent od zarobku ktory w 50% pokrywa pracodawca i 50% pracobiorca.
          • Gość: dudziakrafal@tlen. Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.12.06, 01:36
            Witam jestem zainteresowany zalozeniem firmy w niemczech ale czy pani by w tym
            pomogla jestem elektrykiem domowym czy mial bym prace czy mosial bym sam
            szukac jest nas dwoch domy robimy od zera cala instalacja plus przylacze czekam
            na odpowiedz dudziakrafal@tlen.pl
      • Gość: ciekawe Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.ols.vectranet.pl 02.08.06, 22:12
        Gość portalu: ronin napisał(a):

> Zalozyc idzie latwo ale skad chcesz miec zlecenia??Na pewno ci z nieba nie
        > spadna.

Zakładam,że koledze chodziło o to że pracuje sobie na budowie nielegalnie,a
        może legalnie po zarejestrowaniu firmy i robieniu usług jako podwykonawca.(może
        się mylę)Jednak 2 moich kolegów którzy tak robili na czrno właśnie robi legal i
        mimo podatków etc. mają parę złotych (sorki euro:)) więcej.

Co do 2 samochodów :) nie no spokojnie szczególnie jak ktoś świadczy usługi w
        zakresie kładzenia np.terakoty czy glazury to wogóle powinien tir-a kupić:P Na
        pewno nie chodzi o "budowlaną firmę stawiającą domy" (no chyba że znowu się
        mylę to tylko życzyc powdzonka)Pzdr.
        • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.06, 22:35
          2 samochody to jest bardzo mala firma ja mam3 samochody chociaz moja firma nie
          jest duza.Jezeli fabryka domow ma tylko 2 samochody to w taka firma jest
          strasznie biedna nie maja na wyplaty dla ludzi.Do tego zeby polozyc glazure tez
          musisz narzedzia pracy przewiezc chyba,ze tramwajem w roboczych ciuchach z
          narzedziami w kieszeniach.Powodzenia
          • Gość: Filantrop Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: 217.96.29.* 29.08.06, 10:40
            Jasne musi mieć TIR'a do tych płytek jak możesz mieć firmę budowlaną jak ty
            nawet nie wiesz nawet co potrzeba żeby położyć płytki... chyba że mieszasz klej
            betoniarką!!!;))))))żeby jechac położyć płytki spoko załadowałbym się nawet w
            malucha!
          • Gość: Filantrop Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: 217.96.29.* 29.08.06, 10:45
            Jasne i najważniejsze jest jak wchodzisz do niemca na robotę powiedzieć że masz
            trzy auta i twoja firma chociaż mała to ma trzy auta!!! kurcze co za wydarzenie!
            Jaka bogata!!! i niemiec na pewno pomyśli że kurcze pracownicy mają wypłaty!!!
            bo ma trzy auta! A jak masz dziesięć tych aut i zrobisz kiche u niemca to i tak
            cię wywali razem z tymi autami. DEBILIZM po prostu dajcie człowiekowi jechać
            zarobić pieniądze!!!! Znajdz sobie kogoś kto zna niemiecki idz do urzędu
            zarejestruj bewerbę zapłac tam jakiejś lasce niemce żeby się zajmowała
            księgowościa i niech kombinuje i nie słuchajPani gosi czy tam Celiny bo Ty
            jesteś dla niej konkurencją..;) ahhahaha Pozdo
            • Gość: Grazyna Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.07, 23:24
              Nie bewerbe tylko Gewerbe czyli odpowiednik polskiego zezwolenia na prowadzenie
              dzialalnosci gospodarczej . Pozdrawiam
          • Gość: ala Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.asta-net.com.pl 12.04.07, 09:24
            wcale sie nie zgadzam. Można pracowac bez samochodu!!Jak zarobisz to sobie
            kupisz auto na firme to żaden problem.Obserwuje i czytam te post Celiny i smiac
            mi sie chce.Kim ty jesteś Celino ADWOKATEM!!!!!na każde pytanie troche głupia
            odpowiedz.Zniechecasz rodaków do pracy, a mało tego nazywasz ich poprostu
            leniami.Bo nie umia pracowac bo sa wulgarni!!!To dlaczego ich zatrudniasz?
            Wszystko to takie dziwne.Czytam i obserwuje twoje i innych posty.Twierdzisz że
            im pomagasz???Wydaje mi sie że pomagasz wpadać ludzia w depresje!!!!!!!!
            Pozdrawiam
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 04.08.06, 09:51
      A wiesz co to jest Scheinselbständigkeit??
      • Gość: technik Wskazówki IP: *.adsl.hansenet.de 21.08.06, 21:23
        Jesli chcesz zalozyc firme w Niemczech to znam adres biura, które sie tym zajmuje. Tam Ci pomoga i nie drogo!
        www.euro-contact.info
        • Gość: Marta50 Re: Wskazówki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 21:43
          Odpowiadasz na :

Gość portalu: technik napisał(a):

> Jesli chcesz zalozyc firme w Niemczech to znam adres biura, które sie tym zajmu
          > je. Tam Ci pomoga i nie drogo!
          > www.euro-contact.inf
          A ty jestes szefem tej firmy i zbierasz potem characz: pracownikowi dasz 800 do
          1000 Euro a sam zarobisz na nim za nic 1500 Euro.
          Naiwni zaraz sie zglosza.
          Obozy w Wloszech to nie przypadek!!!!
          • Gość: FIlantrop Re: IP: 217.96.29.* 29.08.06, 10:33
            Ludzie aż śmiać się chce jak to czytam! Ta laska co ma tą firme i trzy
            samochody to chyba cegły wozi...(a tyłkiem trzęsie że az żal) pracowałem w
            niemczech miałem firmę i spoko starcza jeden bus ewentualnie przyczepka na
            rusztowanie dla faceta który jedzie zarabiać w ten sposób (jak koleś wyżej)
            jest to zupełnie wystarczające. Nic dziwnego że pisze o potężnych kosztach!!!
            Bo szkoda na dobrą księgową!!! ZAPAMIĘTAJ BLONDYNO! Zapłacić podatki może
            każdy! problem w tym żeby ich płacić jak najmniej dlatego istnieją biura
            rachunkowe!Co prponuje temu kolesiowi i niech jedzie spokojnie pracować...
            Życze mu powodzenia.
            • Gość: Celina Re: IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.08.06, 15:48
              Kochaniutki usmialam sie do lez z Twoich wypowiedzi sa super. Tylko jedno sie
              nie zgadza nie jestem juz laska.Tak samo jak niemam firmy budowlanej,myslisz,ze
              wszyscy polacy maja firmy budowlane?Spokojnie czlowieku jest wiecej pomyslow
              jak jezdzenie na lopacie i przyklejania sie tylkiem do kafelek.To co musisz
              wiedziec to ja nie mam konkurencji i napewno nie wiesz dlaczego, odpowiadam Ci
              bo moja firma jest tak dobra,ze niema konkurecji.My jestesmy poprostu super u
              nas jest super team ludziom sie dobrze pracuje polacy tez sa bardzo dobrzy i
              wszystko gra.Jak on chce kafelki klasc to z Twojego postu wynika ma miec
              przyczepe bez samochodu raz bedzie koniem ,a drugi raz kafelkarzem.
              • Gość: ronin Re: IP: 8.4.* / *.proxy.aol.com 29.08.06, 15:59
                Buhahahahaha Celinko brawo,brawo,brawo:))Jestes fantastyczna ale sie usmialem.
              • Gość: Celina Re:Do ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.08.06, 22:26
                Ronin no bo taka jest prawda.Na ten post odpisalam mu dokladnie,szkoda,ze niema
                wiecej wesolych wypowiedzi byloby sie mozna posmiac.
              • Gość: Filantrop Re:Celineczka ;) IP: 217.96.29.* 31.08.06, 13:47
                No na pewno jest najlepsza jak szefowa trzęsię tyłkiem i podatki odprowadza jak
                bóg przykazał poza tym wejdź sobie na tytuł jest napisane "Firma budowlana w
                niemczech" trudno rozmawiać z kimś kto nie umie czytać!!!!! i chyba nawet mi
                się już nie chce wchodzic tutaj i ci odpisywać... tak może być jednoosobowa i
                co to kogo jak zarabia pieniądze??? Drugie potwierdzenie że z czytaniem u
                ciebie kiepsko to napisałem wystarczy mieć BUSa może napisze dużymi żebyś
                zobaczyła bo może nie stac cię na okulary. laseczko ;)Pozdro i nie stresuj się
                powodzenia z ta firmą..;)
          • Gość: technik Re: Wskazówki do Marty IP: *.adsl.hansenet.de 30.08.06, 23:24
            Nie jestem szefem tej firmy, lecz szefem firmy, która oni mi zalozyli i jestem zadowolony bo nie musialem chodzic po nie wiadomo ilu urzedach. Oni wszystko za mnie zalatwili. Pozdro
            • Gość: Celina Re: Wskazówki do Marty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.06, 23:33
              Zastanow sie co piszesz Polacy moga miec tylko i wylacznie firmy 1-osobowe.Jaka
              firme oni maja ,a jaka Ty jakim jestes szefem,od kombinatorow?Takie bajki to
              opowiadaj sobie,ale nie nam.
              • Gość: technik Re: Wskazówki do Marty IP: *.adsl.hansenet.de 31.08.06, 00:03
                Od kiedy to Polacy moga miec tylko firmy jedoosobowe???
                Który przepis o tym mówi???
                Jak sie nie znasz to po co zabierasz glos???
                Znam takich co po wejsciu Polski do Unii pozakladali GbR (zadnego problemu) i GmbH (Sp. z o. o. trzeba miec na otorzenie kapital min 25.000 EUR albo 1,00 EUR w Wielkiej Brytanii.) Nie ma zadnego problemu z zalozeniem jakiejkolwiek firmy. Moze to byc nawet Spólka Akcyjna :-). Przepis jest europejski i obojetnie czy to obywatel Polski czy innego kraju UE.
                Poducz sie przepisów!
                A wam rodacy zycze powodzenia w zakladaniu firm i wielu sukcesow!
                Jesli chcecie wiecej informacji znajdziecie numery telefonow doradców na stronie:
                www.euro-contact.info
    • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:57
      Witam. Jeżeli jesteś zainteresowany pracą w Niemczech na zasadzie własnej firmy
      /działanosci/ to moge pomóc. Załatwiamy kontrakty /ciągłość pracy/, wszelkie
      formalności. Praca jest w pełni legalna i ubezpieczona. Co do zarobków to 20 Eur
      za godzinę netto. Po odliczeniu wszelkich kosztów np podatek, ubezpieczenia,
      koszty mieszkania i inne zostaje na życie 2000 - 2500 EUR /jak oczywiście ktoś
      nie pije i lubi pracować za normalne stawki/ Obecnie mamy 30 budów w Niemczech
      więc pracy jak się ktoś sprawdzi jest na około 3 lata. Jeżeli jesteś
      zainteresowany to pisz wmichnowicz@wp.pl. Obecnie potrzebujemy ludzi do
      układania klinkieru.
      • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 30.08.06, 18:48
        Dlaczego nie napisales ile kosztuje zalatwienie tej fantastycznej pracy???
        • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 19:35
          zalatwienie kosztuje ok 400 pln /koszty zwiazane z zalatwieniem formalnosci/
          Później płacisz co miesięczną prowizję dla niemieckiego Maklera który organizuje
          ci wszystkie formalnośći, prowadzenie księgowości itp a co najważniejsze kolejne
          kontrkaty na roboty /kontrakty są długości 6 - 8 tygodni/ Działa to na zasadzie
          tydzień przed końcem roboty informujesz biuro że Kierownik budowy poinformował
          Cię o końcu pracy i wtedy przekazujemy ci kolejny adres budowy..... Masz wiecej
          pytań to napisz maila to z zadzownie i pogadamy. Co do fantastyczności tej
          oferty to żadna to rewelacja poprostu są to porządne niemieckie stawki. Nie ma
          100 pośredników itp itd. Płacą tobie na konto a ty musisz się poprostu wywiązać
          z kontraktu ktory notabene otrzymujesz przetłumaczony /oczywiście tłumaczenie
          jest zaprzysiężone/ Co my dodatkowo wymagamy?? Najważniejsze żebyś był dobry w
          tym co robił, umiał czytać dokumentacje budowlaną, choć troszke znał niemiecki
          oraz posiadał jakiś transport /odległośći na budowę od pensjonatu to ok 20km/.
          Jak masz więcej pytań i jesteś zainteresowany to pisz do mnie. Odezwe się.
          • Gość: Marta50 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pools.arcor-ip.net 30.08.06, 20:33
            Odpowiadasz na :

Gość portalu: Wojtas napisał(a):

> zalatwienie kosztuje ok 400 pln /koszty zwiazane z zalatwieniem formalnosci/
            > Później płacisz co miesięczną prowizję dla niemieckiego Maklera który organizuj
            > e
            > ci wszystkie formalnośći, prowadzenie księgowości itp a co najważniejsze kolejn
            > e
            > kontrkaty na roboty /kontrakty są długości 6 - 8 tygodni/ Działa to na zasadzie
            > tydzień przed końcem roboty informujesz biuro że Kierownik budowy poinformował
            > Cię o końcu pracy i wtedy przekazujemy ci kolejny adres budowy..... Masz wiecej
            > pytań to napisz maila to z zadzownie i pogadamy. Co do fantastyczności tej
            > oferty to żadna to rewelacja poprostu są to porządne niemieckie stawki. Nie ma
            > 100 pośredników itp itd. Płacą tobie na konto a ty musisz się poprostu wywiązać
            > z kontraktu ktory notabene otrzymujesz przetłumaczony /oczywiście tłumaczenie
            > jest zaprzysiężone/ Co my dodatkowo wymagamy?? Najważniejsze żebyś był dobry w
            > tym co robił, umiał czytać dokumentacje budowlaną, choć troszke znał niemiecki
            > oraz posiadał jakiś transport /odległośći na budowę od pensjonatu to ok 20km/.
            > Jak masz więcej pytań i jesteś zainteresowany to pisz do mnie. Odezwe się.
            Umiesz naprawde bajeczki pisac, wojtusiu. To wszystko wyglada tak rozowo ze
            wystarczy reka siegnac a laury same spadaja z nieba.
            A skad te zlecenia? Plyna one same z nieba albo makler ma je na dloni czekajac
            na tych wspaniale wyksztalconych z najnowsza wiedza i technika ludzi z Polski?
            Jak myslisz makler zrobi ci to za 400pln?
            Szukasz naiwniakow?
            Takich naiwnosci jakie tu spotykam nie czytalam w zadnej europejskiej prasie ani
            na zadnych europejskich forach jakie czytam tutaj!!!
            To sie w glowie nie miesci jakie wyobrazenie maja Polacy o pracy zagranica a w
            ogole o zagranicy. Najwnosc, ograniczona wyobraznia jaki i plytkosc mysli rodaow
            w Polsce nie zna granic.
            Obozy pracy Polakow w Wloszech to nie przypadek!!!
          • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.08.06, 23:14
            Wojtek za porzadne stawki kazdy polak musi porzadnie umiec pracowac, porzadnie
            musi byc przygotowany do zawodu,czego jeszcze jakosci polacy nie maja.Kazdy
            moze podjac prace ,ale max.8 € na godzine,do tego musisz znac jezyk.Tobie
            cwaniaczku chodzi o te 400€ chcesz nastepnego naiwniaka zrobic w konia i
            jeszcze komus musi haracz oddac,a co zrobi jesi mu nie zaplaca,bo firma
            splajtuje?Jesli ktos Ci w to wierzy to jest tak naiwny jak Ty.
            • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:25
              wiecie co poporstu szkoda czasu na takie dyskuje z wami. |Poporstu uważacie że
              każdy to naciągacz i zawsze chce z kogoś zrobić wała. Praca jest bo w Niemczech
              trudno o fachowców zresztą w Polsce już też. Lecz są ludzie którzy jadą, pracują
              i zarabiają. Niemcy to nie Włochy, kto był ten wie. Co do zleceń to jak pisałem
              na codzień współpracujemy z kilkunastoma koncernami budowlanymi które są
              wypłacalne i są sprawdzane pod każdym względem /w Niemczech jest to
              możliwe/..... Co do stawek 8 Euro za godzine to i oczywiście takie prace też są
              ale ja tu mówie o pracy na budowie gdzie człowiek sam pracuje na swój rachunek,
              ma swoją firmę /jedoosobowa/ i dlatego są takie a nie inne stawki /od 19 do 22.5
              Eur/godz. Tak jak pisałem ma się wtedy wiele kosztów i obowiązków ale chyba
              czasem warto wziąść swoje życie we własne ręce i solidnie pracować ale też
              solidnie zarabiać. Pozdrawiam serdecznie niedowairków i życze powodzenia w
              biadoleniu na tym forum, użalaniu się nad samym sobą i snuciu wizji jak to każdy
              każdego robi w bambuko i że wszystko jest do du*% i bezsensu...
              • Gość: Marta50 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.06, 18:41
                Wojtas co ty tu za bzdury wypisujesz, w Niemczech brak fachowcow?
                Nie wiesz co piszesz, jak mi napiszesz ze zachod potrzebuje niewolnikow szybciej
                w to uwierze, jak z twoich wypowiedzi wynika nie masz najmniejszego pojecia o
                niczym a szczegolnie o zachodzie!!!
                Wiesz co Niemcy potrzebuja, niewolnikow takich jak ty!!!
                Firma jednoosobowa i stawka godzinowa 19 do 22 Euro, tym powiedziales juz cala
                prawde. Ciekawe jak bys sie i twoja rodzine utrzymal za to stawke brutto na
                zachodzie?
                Holendrzy, Anglicy juz was gonia, niedlugo cala Europe bedziecie miec przeciwko
                sobie. Wiesz dlaczego? Polak jest sam dla siebie niebespieczny, zniszczy dorobek
                innych, zniszczy sam siebie a pozniej placze ze krzywda mu sie dzieje, ze zaden
                Polaka nie uwaza, ze Polak to sprzatacz, pomywacz Europy i niewolnik. Niestety
                tak jest, zescie sami siebie tak nisko ponizyli.
                Na respekt i powazanie trzeba wlasciwie zarobic!!!!!!
                Nic dziwnego ze jest tak w POlsce, przyklad idzie od gory, nie dziwie sie takim
                artykolom jak dzisiaj:
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3586049.html
                Ten artykol mowi szczera prawde, a co naiwniacy w polskiej prasie wczoraj pisali?
                Czytalam, nie moglam sie nadziwic polskiej glupocie, naiwnosci, polskiej
                bezmyslnosci, polskiemu praniu mozgow!!! PO zrozumialo i pan Tusk byl pelen
                obawy, bardzo slusznie. Zeby cos pojac trzeba nauczyc sie myslec, nauczyc sie
                sluchania wypowiedzianych zwrotow (tu jest najczesciej ironnia jak i zniewaga
                ukryta) nauczyc sie zachodniej mentalnosci jak i rozumiec zachod!!!
          • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 09:57
            ja mam firme tutaj juzpare lat i jestem obywatelka niemiec.Zatrudniam tez
            polakow wylacznie na zasadach firmy 1-os.,bo inaczej nie ma szans i nie
            opowiadaj bzdur,innej mozliwosci nie ma i dlugo nie bedzie.Fajnie jest
            pieniazki zbierac za darmo co tym razem chyba nie bedzie tak latwo.Ja nikogo
            nie nazywam oszustem,bo nie wszyscy sa oszustami,dla mnie czlowiek ,ktory
            pobiera pieniadze za zalatwienie takich czy innych formalnosci nie jest za
            bardzo czysty i jezeli placic musi haracz to juz napewno nie wszystko jest w
            porzadku,ja nie biore haraczy ja ludziom place.Co sie tyczy koncernow to i tacy
            tez plajtuja.Zycze Ci powodzenia ,mysle,ze nie bedziesz musial kiedys mnie
            poprosic o prace.
            • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:34
              to ze prowadzisz firme to dobrze ale nie oznacza to ze jestes najwspanialasza i
              wszystko wiesz najlepiej. ja mam takie stawki jakie wynegcojuje z niemiecami.
              haraczu ja wlasnie nie biore i nie zycze sobie zebys tak to nazywala. to co dla
              pracownika jest kosztem i placi co miesiac jest za to ze ma stalosc zlecen i ma
              ciagle prace, niczym innym sie nie interesuje. dostaje adres gdzie ma mieszkac,
              gdzie jest budowa i ma pracowac. tak to oto wyglada. a ty ze sowjej storny
              ciekawe jak nazywasz pieniadze ktore zarabiasz??? chyba tez sa one z pracy czyis
              rak /twoich praconiwkow/ wiec sie troszke zastanow. Pozwol ze inni tez beda
              pracowac a co do twoich pracownikow to pewno jak sie dowiedza o lepszych
              warunkach to sie zastanowia czy ich nie zmienic bo 8 euro to zenada w
              dzisiejszych czasach i przy kosztach prowadzenia dzialalnosci w niemczech i
              kosztach zycia i bycia w rozlace z rodzina. pozdrawiam cie i zycze dalszych
              sukcesow lecz zastanawia mnie z jakiego powodu przemawia przez Ciebie tyle
              sarkazmu i dlaczego kewstionujesz to ze inni moga dojsc do czegos w takiej
              pracy, odniesc sukces i zyc godnie?

ps
              co do pracy u Ciebie to zapewniam ze niestac cie na to po za tym nie jestem
              wogole tym zianteresowany.
              • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 16:05
                Mylisz sie golabeczku,bo ja jestem najwspanialsza jaka sobie mozna wyobrazic.Z
                tym przyjeciem Ciebie do mojej firmy jako pracownika to zapewniam Cie juz
                zapomnij,bo napewno tego nie zrobie cwaniaczkow nie przyjmuje,i za to,ze komus
                pokaze gdzie jest praca i mieszkanie pieniazkow kochanych nie
                pobieram.Naturalnie,ze zyje z mojej firmy,bo taka jest kolejnosc rzeczy.
          • Gość: krisbartolini@op.p Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.4web.pl 29.09.06, 09:42
            witam.profesjonalna brygada elektryków z doświadczeniem i uprawnieniami
            zawodowymi oraz budowlanymi podejmie pracę za granicą.mam możliwość meldunku i
            rejestracji firmy w berlinie.pozdrawiam
            • Gość: Tomasz Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:23
              Hej w tym roku w lipcu chcemy z dziewczyna wyjechac na stale do Niemiec albo
              Szwajcarii. Jestem elektykiem a w czerwcu bronie mgr. inz. z Elektotechniki
              (poliechnika Gliwicka) D i E (mam praktyke w firmie rodzinnej) i chcialbym
              otworzyc firme 1-osobowa na terenie Niemiec. Jakie musialbym spelnic kryteria
              dzieki wielkie zapomoc pozdrawiam :-)
              • Gość: zyczliwa Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 17:20
                Tylko nie wybieraj pracy od Celiny-maxi clen bo wrocisz szybciej i bez pieniedzy
      • Gość: daro200@onet.eu Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:04
        szukamy pracy w charakterze malarze oraz do regipsów
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 31.08.06, 15:43
      Wojtas to oszust ktry szuka naiwnych niewolnikow ktorzy maja pracowac na
      niego i na innych nowoczesnych handlarzy ludzi.
      • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech.do ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 16:00
        Ronin oni chca zaimponowac tylko nie zawsze im to wychodzi, jakie realia sa
        tutaj to my wiemy.
        • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech.do ronina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:03
          wiec pozdrawiam was i wasze realia.
          A Ciebie Ronin przestrzegam przed tym co piszesz o innych. Za swoje czyny i
          slowa w dzisiejszej Polsce sie juz odpowiada, wiec lepiej sie zastanow co
          piszesz bo za takie teksty mozna miec problemy.
        • Gość: Wojtas Re: Otworzenie firmy w Niemczech.do ronina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:12
          a co Ciebie sie tyczy to nikomu nie chce zaimponowac tylko poprostu tym sie
          zajmuje i jakos nikt nie nazeka kto skorzystal....
          co do charakteru twojej pracy to jest praktycznie tego samego rodzaju tylko ty
          robisz to na miejscu pod swoim szyldem i taka oto jest roznica. Dziwie sie ze
          tego nie widzisz. moze nie bierzesz kasy za zalatwienie ale kasujesz ich zapewne
          od godznki po kilka euro i niezle na tym wychodzisz. Co do charakteru mojej
          pracy to normlane ze jak ktos pracuje w jednosobowej firmie to ciezko mu
          zalatwic zlecenia i pozostale sprawy biurowe. Czasy sie zmieniaja i charakter
          pracy tez. Zapewniam was ze moja praca nie jest ani wcale latwa ani przyjemnia a
          i klopotow ludzie potrafia narobic i trzeba to wszystko jakos ogranac. Przykro
          mi ze tak odbieracie to ale rozumiem to. Duzo ludzi oszukuje a szczegolnie za
          granica. Moja firma pracuje przedewszystkim z polecenia od ludzi ktorzy nam
          zaufali i zaryzykowali. Liczylem na to ze ta rozmowa bedzie miala charakter
          rozmowy cwyilizowanej ale niestety widze ze to nie ma sensu i polemika z wami
          jedynie marnuje moj czas. pozdrawiam
          • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech.do ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 17:34
            Zgadzam sie z Toba w zupelnosci,ze praca jaka wykonujesz nie jest latwa ,lekka
            i przyjemna.Zaznaczam Ci ,ze moja tez nie.Ja tez mam problemy,a moze inaczej
            mialam ja nie jestem firma jednoosobowa,bo mam obywat.Zastanow sie co by to
            bylo nawiazuje do Twojej wypowiedzi,gdyby pracodawca do pracownika musial
            dokladac chyba sobie tego nie wyobrazasz.Naturalnie,ze zarabiaja ludzie,ale ja
            dla nich tez pracuje tyle tylko,ze glowa,a jak trzeba to i pomagam.Zastanow sie
            co piszesz nikt nie jest zlosliwy najbardziej sprawdzone firmy tez plajtuja ja
            mam do teraz troche szczescia i nawet jesli splajtuja to ja i tak dostaje swoje
            pieniadze,ale duzo jest nie wyplacalnych firm nie zycze Ci tego ,ale na taka
            ewent. nalezy sie przygotowac,bo takie zaskoczenia bywaja niemile.
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 31.08.06, 19:07
      Wojatas powzwij mnie do sadu,no na co czekasz pozwij:))teraz bede umieral ze
      strachu przed toba oszuscie:)))
      • Gość: Marta50 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.06, 19:13
        Wojtas sie wiecej juz tu nie odezwie jak przeczyta co mu na gorze odpisalam.
        Ronin, jak myslisz mam racje albo nie?
        Ktos musi w koncu naiwniakom otworzyc oczy i nazwac rzeczy po imieniu.
        • Gość: Celina Re:odp. do Marty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.06, 22:25
          Ten artykul jest cos okropnego jak tak dalej pojdzie to zobaczymy co z tego
          wyniknie.Marta masz racje.
          • Gość: Marta50 Re:odp. do Celiny IP: *.pools.arcor-ip.net 31.08.06, 23:39
            Ten artykul mowi mala czesc prawdy, autor tego artykulu powinien powiedziec cala
            prawde o Polsce, wtedy polskie spoleczenstwo by przetarlo oczy, zobaczylo jaka
            przyszlosc Polski wybrali. Ale czy oni to widza, czytasz chyba wpisy na temat
            polskiej gospodarki czy polityki. Ukraina okreslila trafnie jedyny powod
            istnienia Polski w Unii, tylko ciekawe jak dlugo bedzie Polska w Unii?
            Zobacz sama, czy zachodnie narodowosci szturmuja tak chamsko obce rynki pracy
            jak z ludzie nowej dziesiatki. Widzisz do czego to doprowadza? Ty, ja czerpiemy
            z tego korzysci ale z strachem patrzymy w przyszlosc. Powiedz kto w Polsce o
            wlasna przyszlosc sie martwi? Kto mysli jaka buduje sobie przyszlosc, oni mysla
            tylko jak zrujnowac dorobek, osiagniecia innych i nabic sobie na dzisiaj wlasna
            kase. Nic dziwnego ze uwaza sie ich za niewolnikow, za sprzataczy, pomywaczy
            Europy. Nic dziwnego ze zaczynaja byc nielubiani i gonieni w Europie. Powiedz
            sama jaka pozytywna opinie mieli juz w zachodniej Europie przed przystapieniem
            do Unii? Sama nie moglam sie nadziwic temu, jak opinie dzisiaj maja? Kto zepsol
            im ta opinie, zachod, albo my? Czy sami zepsuli i zniszczyli ja doszczetnie.
            RODACY NIE UMIEJA SIE ZDROWO (nie mowie tu o pysze albo dumie albo falszywym
            docenianiu sie) SZACOWAC JAK I SZANOWAC przyklad Wojtas i inni. Zero pojecia ale
            wielkie klapy jak i znawcy zachodu, wedlug nich wszyscy tu na nich czekamy z
            otwartymi rekoma jak by nie bylo tubylcow. Co to wedlug nich tubylcy oni nie
            maja prawa do wlasnego, przeciez rodacy sa wybranym narodem swiata, tak
            pokrzywdzeni, przywolaja zaraz nazwisko Hitlera przeciez za to wszystko sie
            tylko im nalezy. Nie odnosisz tez tego wrazenia czytajac wpisy na polskich
            forach? Zobaczymy jak daleko zajda, czas pokaze ale nic dobrego dla nich nie
            wrozy! A szkoda, posiadali zloty rog, ktory zniszczyli sobie w bardzo szybko w
            krotkim czasie. Taaaaki jest Polak.
            • Gość: Wojtas Re:odp. do Celiny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:37
              Wiesz Marto po czesci sie z Toba zgadzam. Polacy sami psuja sobie pozycje na
              zachodzie ale od jakiegos czasu sie tez zmienia. Co do reszty to poporstu czasy
              sie zmieniaj i mozna pracowac na zachodzie legalnie i za naprawde dobre stawki.
              To ze sa tubylcy na miejscu to prawda tylko czesto nie potrafia porzadnie
              pracowac lub nie chce im sie bo uwazaja takie stawki i formalnosci nie warte
              gry. Celino co do twojej dzialanosci to tak naprawde jest praktycznie na tych
              samych zasadach co moja tylko inaczej organizowana. Zasda jest taka sama. Każdy
              ma zarobic i byc zadowolony. Ktos kto dobrze pracuje to dobrze zarabia. U mnie
              ludzie maja poprostu wieksza odpowiedzalnosc ale rekompensuje im to stawka
              godzinowa. Co do pozostałych komentarzy typu ronin to strata czasu poprostu,
              czasem nie warto tracic czasu na rozmowe z niektorymi osobami. Ja wiem jedno w
              zyciu trzeba uwazac bo jest wiele sytuacji i ludzi ktore/ktorzy potrafia
              "wydoic" z ludzi wszystko, ale nalezy tez pamietac ze sa tez sytuacje i ludzie
              sprzyjajacy, ktorzy sa w stanie cos dobrego zalatwic. Wy wiecie swoje ja wiem
              swoje, ludzie pracujacy na budowach z moja pomoca wiedza swoje. Jezeli obie
              strony sie dogadaly i wspolpraca idzie w najlepsze, obie strony sa zadowolone to
              chyba cos znaczy. Na tym koncze i pozdraiwam jeszcze raz.
              • Gość: Celina Re:odp. doWojtas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.06, 21:28
                Moja firma nie moze sie z Twoja rownac ja mam obywatelstwo,ktorego ty nie
                masz.Ja zatrudniam Polakow,jak pisalam na zasadzie podwykonawcy, bo inaczej sie
                da.Nikt mi za prace nie placi,jesli trzeba to pomoge nie biorac za to
                pieniedzy,bo ja sie takich sytuacji poprostu brzydze,ja wiem jak Ci ludzie
                pracuja jak sie staraja ,walcza poprostu,zeby nie bylo reklamacji pracuja jak
                mrowy.Nie miala bym sumienia tym ludziom pieniedzy odebrac ,do tego maja swoich
                klientow gdzie tez im pomoglam bo dalam im material i tez nie wzielam za to bo
                sa to dobrzy ludzie i wtedy jesli wiedza ,ze sa dobrze nagrodzeni pracuja
                lepiej obojetne jest to czy sa to podwykonawcy czy tez w mojej firmie
                zatrudnieni.Dodam Ci jeszcze nie jestem za tym zeby w Twoim przypadku
                zleceniodawca Ci nie wyplacil czy masz zaufanie czy tez nie mozna tak czy
                inaczej splajtowac bardzo czesto w Sadach takie sprawy tez tlumacze nie bylo to
                zlosliwoscia z mojej strony tylko chce Ci naswietlic,ze tak jest,bo ja mam tez
                z tym do czynienia i to dosyc czesto.Niemniej jednak trzymaj sie i miej oczy
                otwarte.
              • Gość: Marta50 Re:odp. do Celiny IP: *.pools.arcor-ip.net 01.09.06, 22:26
                Odpowiadasz na :

Gość portalu: Wojtas napisał(a):
                > Wiesz Marto po czesci sie z Toba zgadzam. Polacy sami psuja sobie pozycje na
                > zachodzie ale od jakiegos czasu sie tez zmienia.
                Przytocz mi co sie zmienia? Zmienia sie czy poglebia sie przepasc?
                Wiesz jaka opinia panuje o Polsce i Polakach obecnie?
                W jakim gronie przebywasz skoro jestes w Niemczech i czyich zdan sluchasz?
                Niemieckich czy polskich? Niemcow i zachod trzeba rozumiec zeby cos na ten temat
                umiec powiedziec, tobie jest jeszcze daleko, daleko do tego.
                Co do reszty to poporstu czasy sie zmieniaj i mozna pracowac na zachodzie
                legalnie i za naprawde dobre stawki.
                Jakie czasy sie zmieniaja, najprawdopodobniej zmienia sie juz w krotce na wasza
                niekorzysc. Ukraina osadzila w przytoczonym artykule Polske najtrafniej,
                przeczytaj link jaki na gorze podalam. Legalnie na zachodzie? Tylko dla
                okreslonych zawodow jest wydawane pozwolenie do pracy i ty tu chcesz mowic o
                legalnosci pracy?
                Firma jednoosobowa, poczekaj jak cie sprawdza co sie kryje za ta firma
                jednoosobowa. Godziwe stawki dla Polakow? Niewolnicze!!! Ciekawa jestem jak bys
                mial za te stawke zyc na zachodzie zmuszony oplacic wszystko i wyzywic rodzine,
                jakie zdanie bys mial w tej sytacji. Zyc w Polsce w NIemczech pracowac -
                pasozytnictwo do potegi, ciekawe jak dlugo ten wasz dobrobyt bedzie trwal?
                JUz widac na choryzoncie zachod jego, na pewno wkrotce sie skonczy dzieki
                potencjalnej glupocie i nieobliczalnosci Polakow. Anglicy, Holandrzy przegladaja
                juz na oczy, inni pojda za nimi!!!
                > To ze sa tubylcy na miejscu to prawda tylko czesto nie potrafia porzadnie
                > pracowac lub nie chce im sie bo uwazaja takie stawki i formalnosci nie warte
                > gry.
                Polacy fachowcami swiatowymi z najnowsza technika i inowacja na swiecie ktorej
                nie posiadja i nie posiadali!!! Zeby nie przemysl i handel zachodni dalej byscie
                byli wieki swietlne za reszta swiata. Wy nie umiecie pojac za co Europa was nie
                lubi, a co mowic tu o innych rzeczach? Tak Polak potrafi pracowac za miske
                jedzenia, Polak nie potrafi uszanowac godnosci czlowieka, Polak sprzeda drugiego
                Polaka za przyslowiowa czapke sliwek zeby tylko samemu sie oblowic i wlasna
                glowa nie ruszyc. Mialam doczynienia z polskimi kolonami pracowniczymi z ktorych
                zrezygnowalam i ty mnie tu nie przekonasz ze Polak jest pracowity i umie
                myslec!!!! Zrezygnowalam wole z tubylcami pracowac jak z przybyszami.
                Ty smiesz tak mowic o tubylcach nie majac zielonego pojecia o nich?
                Typowo po polsku (nie jeden raz slyszalam takie opinie od polskich pracownikow
                ktorzy sadzili ze ja nie rozumie co oni miedzy saba mowili po polsku), przeciez
                skad ten niechlubny zwyczaj znam wiadomo z Polski.
                • Gość: Marta50 Re:odp. do Celiny IP: *.pools.arcor-ip.net 01.09.06, 22:28
                  Przepraszam Celina, moja powyzsza wypowiedz jest skierowana do Wojtasa, tytul
                  przeoczylam zmienic.
                  • Gość: Celina Re:odp. do Marty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.06, 09:51
                    Marta masz 100% racji ludzie nie lubia polakow, a juz napewno fachowe zawody
                    maja niemcy i sa o 10000000000% lepsi niz polacy.To ze polacy sa wykorzystywani
                    to tez prawda ,bo oni nie znaja swoich wartosci,nie potrafia dokladnie
                    planowac,duzo ale nie wszyscy pracuja chaotycznie i nie dokladnie.Na jednej z
                    budow w Stuttgart wyrzucili polska ekipe z budowy,bo jak pobudowali to nikt nie
                    chcial elek. przyjac jak i tynkow.Narazili oni niemiecka firme na duze straty,a
                    i przy okazji nauczyli sie niemcy,ze polacy nie sa dobrymi fachowcami o czym
                    sie przekonal tez i moj maz.Tutaj czesto walesaja sie ludzie i zaczepiaja
                    niemcow proszac o prace maja swoje 1-osobowe firmy,a nie maja zlecen.Marta ja
                    czytam Twoje posty bardzo dokladnie i analizuje je.Skad bierzesz te teksty z
                    gazet ja ich nigdy nie moge znalezc.Jak Polska tak bedzie w unii podskakiwac to
                    moga ich tez wyrzucic,a co za tym idzie zamkniecie granic wtedy sie wszystko
                    urwie,a co za tym idzie jeszcze wieksza bieda jak jest.Ci polacy ,ktorzy tutaj
                    sa z 1-os. firma mysla,ze sa bardziej niemcami niz sami niemcy no i naturalnie
                    wiedza wszystko najlepiej.
                    • Gość: Marta50 Re:odp. do Marty IP: *.pools.arcor-ip.net 02.09.06, 22:44
                      bazuje nie tylko na prasie niemieckiej, czytam tez francuska, angielska,
                      austriacka jak szwajcarska. Niemcy pisza bardziej obiektywnie o Polsce,
                      biora wzglad na sasiada inni sa bardziej krytyczni. Zreszta co dowiesz sie z
                      niemieckiej prasy o czlonkach i ich pozycji w Unii? Prawie nic, inni pisza
                      troche wiecej.
                      Stuttgardzki problem znam, w Berlinie jest ten sam problem, panstwo narazone
                      jest na kolosalne straty przez pseldofachowcow z importu.
                      Co do szukajacych pracy Polakow, widzi sie to juz na kazdym kroku, niektorzy
                      stoja w wiekszych miastach z kartka przylepiona na piersiach wypisana w dwoch
                      jezykach.
                      Nie tylko wielkie miasta sa juz w pewnym stopniu opanowane ale tez wsie gdzie
                      ida bezposrednio do rolnika zebrzac o prace. Jak myslisz przynosi to Polsce
                      chlube czy?
                      • Gość: Celina Re:odp. do Marty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.06, 23:22
                        Dobry wieczor Marta sama bylam zaczepiona przez 2 polakow w jednym sklepie
                        gdzie pytano mnie o prace.Jest o rozpaczliwy obrazek oPolsce jak kiedys byl
                        Polak cenionym pracownikiem tak teraz o polakach sie nie mowi dobrze.
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 01.09.06, 14:10
      Ty sie tu teraz nie przylizuj,nic ci to teraz nie pomoze.Jestes zwyklym
      naciagaczem i nowoczesnym handlarzem niewolnikow.Nie moge sie wprost doczekac
      az mnie zaciagniesz pod sad!I nie porownuj tu twej dzialalnosci z dzialanoscia
      Celiny bo was dzieli przepasc.Celina ma uczciwa firme i uczciwie traktuje
      swoich pracownikow.Ty natomiast wykorzystujesz polskich robotnikow jak
      pijawka.Powinno cie sie do wiezienia wpakowac ! ! !
      Marta50 ma absolutna racje,ale to co pisze to i tak do wiekszosc tu
      przybywajacych nie trafia.
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 01.09.06, 14:13
      Jestem tylko ciekaw co nastapi jak polacy beda mogli legalnie pracowac w
      niemczech,wtedy w polsce nie bedzie mial kto swiatla zgasic.
      I mysle ze po krotkim czasie postawi sie na polsko-niemieckiej granicy mur
      ktory przetrwa tysiaclecia.
      • mala_anja Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 01.09.06, 15:06
        > Jestem tylko ciekaw co nastapi jak polacy beda mogli legalnie pracowac w
        > niemczech,wtedy w polsce nie bedzie mial kto swiatla zgasic.

Do tego czasu wszyscy beda mieszkac juz na wyspach :-)
        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3579299.html
        Brytyjczycy juz sie boja ...
      • Gość: Marta50 Re: Ronin lass dich überraschen IP: *.pools.arcor-ip.net 01.09.06, 22:31
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: ronin napisał(a):

> Jestem tylko ciekaw co nastapi jak polacy beda mogli legalnie pracowac w
        > niemczech,wtedy w polsce nie bedzie mial kto swiatla zgasic.
        > I mysle ze po krotkim czasie postawi sie na polsko-niemieckiej granicy mur
        > ktory przetrwa tysiaclecia.
        Ronin, sadzisz ze do tego dojdzie? Poczekaj, zobaczysz. Sami sa tego sobie winni.
    • Gość: romiol Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.233.udn.pl 01.09.06, 20:28
      Serwus.Pracowalem 8 lat w niemczech.Znam dosc dobrze j.niemiecki.Moze zdzialamy
      w tym kierunku cos??? Tez znam budowlanke
      • Gość: campaniol Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pool873.interbusiness.it 07.09.06, 23:43
        Nie wiem czy ktoś jeszcze to przeczyta , ale powiem wam jedno chłop chciał
        założyć firmę, a teraz po waszych wypowiedziach to pójdzie się powiesić.Ja
        bym tak zrobił.Jesteście niepoważni,trzeba mu było pomóc a nie
        zniechęcać.Mieszkam w Italii tutaj mieszkam i pracuję.Tutaj także trzeba
        pracować i nie powiem ,że lekko, za darmo nikt pieniędzy nie da.Pracuję na
        budowach w Italii pracowałem kiedyś również w Niemczech i z przykrością dla
        niektórych dodam ,że przewyższamy i Włochów i Niemców jakością i
        szybkościa pracy.Jeżeli ktoś uważa inaczej to należałoby nas pozamykać w
        obozach pracy ale w Polsce abyśmy robili na naszych polityków,
        adwokatów,prawników,lekarzy no i profesorów-tak byłoby najlepiej -no nie. Nie
        jest to ważne czy ktoś ma firmę jedno-osobową 1000 -osobową ma 1000
        samochodów itp.Masz zarabiać pieniądze aby żyć.Jeżeli ktoś uważa ,że tylko
        duża firma przynosi duże zyski to się grubo myli.W moim sąsiedztwie jest
        setki firm obracające naprawdę wielkimi pieniędzmi i nikt na boki sie
        nie chwali milionami euro.
        Dla niedowiarków - zapraszam na południe Italii w pobliże Neapolu.
        Aha bym zapomniał , mieszkam tutaj i nie widzę żadnego obozu pracy to po
        pierwsze ,a po drugie to o tym wykorzystywaniu przy zbiorach policja
        wiedziała od wielu lat i to nie tylko Włoska ale także Polska.
        Z poważaniem dla tych co nie chcą pracować Pietro zwany campaniolem
        • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 11:46
          Zapraszac mozesz jak bedziesz tam gospodarzem !
          • Gość: campaniol Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.3-87-r.retail.telecomitalia.it 10.09.06, 00:54
            Nie pomyślałeś ,że mogę tutaj normalnie mieszkać i pracować.
            Dodam Ci jeszcze ,że moi synowie uczą się w szkołach włoskich i tak samo
            nawet w nauce przewyższamy makaronów czy niemców.To tyle miałbym do dodania ,
            nauczyliście się tylko biadolić i nic wiecej.
            Cześć
            • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 10.09.06, 09:53
              Zapraszac mozesz jak bedziesz tam urodzony.
              • Gość: campaniol Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.pool8261.interbusiness.it 10.09.06, 20:56
                Wiesz co Ronin ,przegladajac Twoje wszystkie posty widzę ,że jesteś małolat
                i życia nie znasz.A ,jeżeli masz troszeczkę więcej latek znaczy tylko o
                Tobie,oTwojej kulturze i ignoracji.Czy ja Ci pisałem skąd pochodzę,o mojej
                sytuacji tutaj ,gdzie się urodziłem itp.Nie wiesz to się nie odzywaj.Widzę ,że
                te forum jest tylko po to by sobie ubliżać a nie pomagać.Szkoda na
                dyskusję z Wami.Właśnie przez takich jak wy mamy poza granicami zła opinię
                i nie chodzi tutaj o pracę.Jest powiedzenie -jeżeli Polak Ci nie zaszkodził
                to znaczy już Ci pomógł.Nic dodać nic ująć.
                p.s. Możesz już nawet nie odpisywać i tak nie bedę odwiedzał tej strony.
        • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.06, 22:08
          Jezeli juz tacy luksusowi jestescie,to co stoi na przeszkodzie w polsce
          otworzyc firme budowlana zawsze to przeciez u siebie.
          • Gość: babsy Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.crowley.pl 29.09.06, 16:15
            Co jest z tymi Polonusami? To, co dzieje się na tym forum (oraz na forum USA i
            Kanada) woła o pomstę do nieba. Człowiek się pyta grzecznie i oczekuje pomocy,
            a taka Celina czy inny ronin zaraz na niego wsiadają. Robią z niego idiotę,
            nieuka i od razu wyrokują, że nie ma szans za granicą. Albo ględza o języku,
            akcentach, ple ple ple. Oczywiście, nikt nie oczekuje, że będzie superlekko,
            ale też z pewnością nie jest to niemożliwe! Ja byłam na praktykach we
            Frankfurcie n. Menem, w lokalnej telewizji, nikt mi d... nie zawracał akcentem,
            ludzie byli bardzo mili, udało się znaleźć dość tanie mieszkanie, etc. Kto ma
            marzenia niech próbuje je realizować z żelazną konsekwencją i niech nie słucha
            tych wszystkich malkontentów!
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 29.09.06, 18:42
      Babsy a kanclerzem niemiec tez cie chcieli zrobic??Przeciez ta Merkel jest
      beznadziejna,ty bylabys na pewno z zelazna konsekwencja lepsza:))
      • Gość: babsy Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.crowley.pl 02.10.06, 13:44
        Eee tam, ja od razu na prezydenta USA startuję, nie bawię się w półśrodki.
        • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.10.06, 16:04
          Masz racje jesli startowac to odrazu bardzo wysoko ,albo wszystko zostawic.Z ta
          praca to nie jest tak tez lekko jakby Ci sie wydawalo,jak nie znasz jezyka to
          masz szanse zerowe i Ty o tym dobrze wiesz dlatego tez jest lepiej komus oczy
          otworzyc teraz niz wpychac kogos gdzies gdzie nie bedzie mogl sobie poradzic,a
          do tego naraza sie na zbyteczne koszty.Ja np. bylabym zla gdyby mnie ktos nie
          ostrzegl przed tym co ewent.moglo by mnie spotkac za granica .Mysle,ze sie
          teraz rozumiemy.Nie wymyslaj mi od jakiejs Celiny,bo ja chce tym ludziom
          pomoc.Marzenie w porzadku,ale zapytaj czy tego kogos stac na takie marzenie
          jesli mu nie wyjdzie,a zostawi w Polsce dlugi,ktorych nie bedzie mogl
          splacic.Widzisz to nie jest Twoj problem moj tez nie,ale trzeba ludziom pokazac
          i powiedziec jaka jest rzeczywistosc kolezanko babsy.
          • fojtho Re: Celina 02.10.06, 16:21
            Komu i na CO ?- odpisujesz ????
            Już pisałem tyle razy - CZAS NA LECZENIE.
            P.S. Odpisujesz żeby tylko zainstnieć na Forum????
          • Gość: obserwatorka Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.isp.tvkg.net 16.10.06, 15:57
            Celina....masz dużą i prężną firme,ludzie u ciebie dużo zarabiają ,
            to może i mnie zatrudnisz bo w polsce nie ma dla mnie pracy
            od 4 lat bo za stara jestem,a też chciałabym zarobić ,żeby żyć...
            • Gość: zofia Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 01:06
              He he celina ma firmę- jako b... mama działa, bo co może po 50-tce
            • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 17:46
              Jakto niema w polsce pracy caly czas czytam w polskich gazetach,ze pracy jest
              duzo tylko nie ma ludzi.Jezeli nie znasz jezyka i nie masz prawa jazdy to i u
              mnie nie masz szans ja przyjmuje miedzy 35,a 47 lat koniecznie jezyk niemiecki.
              • rafalr7 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 21.11.06, 21:16
                A czy byłaby możliwość otrzymania jakiegoś kontaktu do ciebie Celina. Mam prawo
                jazdy i znam bdb+ j. niemiecki
          • Gość: oszukana Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 17:17
            Byla bys zla gdyby cie ktos nie ostrzegl?Taka ze niby uczciwa jestes to czemu
            wciskasz kity ze masz prezna firme?Na kredytach jedziesz i to nie ty ale twoj
            maz ma firme.Dom wynajmujesz a mowisz ze twoj!Ty tak naprawde niemasz nic.
            Uczysz jak sprzatac po niemiecku polakow,a w domu palcem nie kiwniesz.Za ciebie
            sprzataja bo nie umiesz.
            • Gość: tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 13.03.07, 18:55
              "to nie ty ale twoj maz ma firme"

Jakie wy ludzie macie dziwne pojecie o "firmie". Co za roznica czy firma nalezy
              do meza czy zony, i tak przewaznie obydwie strony dzialaja. A slyszeliscie juz
              cos o wspolnocie malzenskiej?
              • Gość: gość Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:12
                Faktem jest że jej mąz nie ma bladego pojęcia co ona wyprawia z Polakami.Jest to
                wyzysk człowieka przez człowieka.Przedewszystkim jej mąż nie rozumie polskiego a
                Celina tłumaczy mu tylko to co jest jej na ręke.
                • Gość: oszukana Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:20
                  Dokladnie tak jest.Jej maz niewie dlaczego ludzie sie zwalniaja.
                  Ukrywa przed nim rozne faky.
                  • Gość: xyz Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 14.03.07, 18:25
                    I tutaj tez zarowno oszukana i gosc maja te samo IP. Czy to nie zabawne.
                    Wyglada na to ze tylko jedna osoba jest zainteresowania przedstawieniem Celiny
                    w zlym swietle.
                    • fojtho Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 14.03.07, 19:55
                      A twoje IP to - ronin-a ????
                      buhahahahahahahhaha
                      • Gość: xyz Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 14.03.07, 20:12
                        Ale glupi jestes. A tw to tez ronin? Tez ma takie same IP
                        • fojtho Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 14.03.07, 20:37
                          Sam sobie odpowiedziałeś kto tu głupi:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=46194760&wv.x=2&a=59025940
                          buhahahahahahahahhahaha
                          • Gość: xyz Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 14.03.07, 20:42
                            Niech ci bedzie, ze jestem glupi (z cyckami). Dalsza dyskusja nie ma sensu.
                        • Gość: gość Re: do xyz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 06:15
                          najpierw sprawdz ciemięgo co to jest ip a czym jest nazwa dostawcy internetu
                          potem podejmuj dyskusje
    • Gość: Mentor Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.06, 14:57

www.bvwab.de
      Es werden ständig Einzelfirmen aus dem gewerblich technischem Bereich
      vermittelt.
      900 - 1800 € monatlich und Unterbringung.

HW
    • Gość: domino42@onet.eu Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:57
      witam. od 2 lat prowadze firme budowlaną w niemczech nie mam paszportu
      niemieckiego . jest to łatwiejsze jak w polsce bez problemów , tylko język
      musisz znać
      • Gość: Bloxi Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.06, 13:59
        Frau Celina - emerytowana przemalowana polka z okolic Manheim, proponuje prace
        polakom w zakresie sprzatania miejskich ubikacji, przystankow ew. kobietom
        sprzatanie. Kwota okolo 9 eur brutto na umowe z zalozona przez nich firme
        jednosobowa. Kto nie wierzy niech po jakims czasie zlapie z nia kontakt i popyta
        sie ze jest chetny i co Ona mam do zaoferowania. Opryskiliwe na dodatek traktuje
        ludzi co wy umiecie i co to My niemcy nie jestesmy.

Sorry, ale wielu budowlancow z polski jest o 500% lepszych niz te niemieckie
        fajtlapy, dlatego niemcy chetnie zatrudniaja polakow bo jest taniej i lepiej [a
        czasami moze da sie udowodnic ze jest zle i niezaplacic].

Poszukajcie wypowiedzi Normana Davis na temat budowlancow polskich w angli.
        • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.06, 14:14
          Jak chcesz komus ublizac to najpierw sie naucz pisac.Wlasnie mam 3 osoby z
          Polski i sa zadowolone.Dziwne zarobisz Ty w Polsce9€ na godzine?Opryskliwa
          jestem do takich typow jak Ty.Do moich pracownikow jestem super szefowa.
          • jones_register Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 28.11.06, 20:05
            Sorry, ale w ktorym momencie Ci ublizylem, napisalam to co jest faktem. Jak ktos
            konczyl np. podstawowke to ze zle pisze nie oznacza ze nie moze wyrazic swojego
            zdania - nie wazne w jakim stylu gramatycznym to jest.

To ze te 9 eur jest to brutto, to nie wspominasz. Bo w polsce nie jest problemem
            juz 6 eur brutto bez zadnej dzialalnosci gospodarczej.

• Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.06, 20:12
              To siedz w Polsce i zarabiaj 6€
              • ecicha-3 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 17.12.08, 20:20
                Interesuje mnie czy Polacy z niemiecka gewerbe,nie moga rzeczywiscie
                wystawiac rachunkow tylko na jedna i ta sama
                firme,wzgl.nazwisko.Pilne!!!!
                • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 17.12.08, 20:40
                  Tu nie chodzi o to, że nie mogą wystawiać na jedną firmę ale o to, że w takim przypadku zachodzi podejrzenie o Scheinselbständigkeit a to jest nielegalne. Osoby, które formalnie (np. na podstawie Gewerbeschein ) wystepują jako samodzielni przedsiębiorcy, mogą przy zaistnieniu odpowiednich przesłanek być potraktowani jako tzw. Scheinselbständige, czyli zwykli pracownicy pozornie tylko wykonujacy swa pracę jako samodzielni zleceniobiorcy.Pozorność samodzielnej dzialalności gospodarczej w Niemczech wyraża sie w tym, ze osoby czynne zawodowo, wystepując fikcyjnie jako przedsiębiorcy niezależni wykonują usługi lub świadczenia z umowy o dzieło w sposob charakterystyczny dla umów o pracę. Są to najcześciej drobni przedsiębiorcy posiadający tylko jednego zleceniodawcę .Z prawnego punktu widzenia są oni faktycznie pracownikami, za których pracodawca powinien odprowadzać podatek oraz składki na ubezpieczenia społeczne (zdrowotne, pielęgnacyjne, emerytalne i na wypadek bezrobocia)
                  • ecicha-3 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 18.12.08, 10:24
                    ok.dzieki,wszystko rozumiem.
                  • eurocontact Polski portal doradczy w Niemczech 30.11.09, 19:56
                    Witajcie!
                    Wiecej informacji o zalozeniu firmy w Niemczech znajdziecie na polskim portalu doradczym w Niemczech:
                    www.euro-contact.info
          • piotrsz1973 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 25.12.07, 21:03
            9€ netto na ręke dajesz z tego mieszkanie żarcie to ile zostanie
            • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 26.12.07, 17:10
              Ludzie trzymajcie mnie ..... Niemcy zarabiaja niektorzy 9 Euro na
              reke i nie narzekaja a za mieszkanie tez placic musza.
              A ty pewnie chcialbys za darmo mieszkanie, ach co tam mieszkanie dom
              odrazu, limuzyne, raz w roku urlab na Karaibach (moga byc Karaiby
              czy za tanio?), domek letniskowy, sluzaca, szofera ....
    • Gość: Lubo27 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.rene.com.pl 08.04.07, 17:01
      W Niemczech nie ma problemu z założeniem firmy budowlanej nawet jeśli ma sie
      polski paszport. Najpierw musisz mieć adres zameldowania, potem musisz sie udać
      do ordnungamtu i zameldować działalność kosztuje to średnio 20 - 30 euro. Przy
      założeniu firmy musisz sie określić co takiego bedziesz wykonywasł i z tym mogą
      być jedynie problemy bo na niektóre roboty budowlane wymagane są specjalne
      pozwolenia. Najlepiej sprawdzić to w cześniej w instytucji zwanej Handelskammą.
      Oczywiście musisz sobie znależć jeszcze jakiegoś Steuerberater który bedzie cie
      rozliczał. No a potem... Hm potem tylko pieniądze robić. Powodzenia!
      • Gość: tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 08.04.07, 17:08
        www.meyer-gwinner.de/fachinfo/schwerpunktthemen/steuerschuld-bauleistung.htm
        • Gość: grundpol Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.netcologne.de 19.04.07, 20:31
          celinko moze mi pomozesz znalesc jakies zlecenie,mysle ze jesli juz bedziesz
          miala jaka oferte za 20e brutto chodz nie jest to cena wygurowana, mozemy
          podjac jakas wspulprace, moze odpiszesz na mojego maila, mariusgr@netcologne.de
          • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.07, 21:43
            Niestety nie moge Ci pomoc za 20€ na godzine to jest niemozliwe.Ja nie jestem
            posrednikiem i nie zatrudniam polakow.
    • Gość: ronin Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.proxy.aol.com 20.04.07, 07:35
      Od kiedy nie zatrudniasz polakow??Twoj maz ci zabronil po problemach tak??:)))
      • Gość: Celina Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.07, 10:26
        Nie zatrudniam bo nie chce przeciez to Ty radziles nie zatrudniac polakow i Cie
        posluchalam zaluje ze tak pozno
    • Gość: ela Re: Otworzenie firmy w Niemczech. IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.07, 12:01
      witam, mieszkamw niemczech imam firme budowlana, zatrudniamy tez polakow
      z niemiecka gewerba i z dzialalnoscia zarejestrowana w polsce.Ci co maja
      dzialalnosc w polsce placa tylko zus, a ci z gewerba wcale nie maja takich
      duzych kosztow.
      Zarejestrowanie gewerby 10,00 Euro
      ubezpieczenie od wypadku 100,00 €uro rocznie
      Steuerberater czyli doradca finansowy 50 €uro/miesiac
      po roku rozliczenie z podatku dochodowego
      Zycze powodzenia
      • janjusz Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 02.05.07, 18:18
        Mam otwartą działalność w niemczech
        Mieszkam w Pasewalku
        Płytki ceramiczne, klinkier kładę od 15-stu lat
        w Polsce pracowałem dla firm Budiex Mitex Ciroko i Tych miejszych również.
        Wykonywałem również prace mozajek dla Gali
        obecnie jestem w stadium załatwiania Salonu Płytek Ceramicznych
        ale zanim to nastąpi chciałbym podreperować swoje finanse.
        Ze starej brygady mam 2 pracowników.
        jak kładą i co potrafią www.system2000.no-ip.pl
      • camposx Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 13.11.08, 22:41
        co do zarejestrowania firmy zo zalezy od landu czy nawet
        miejscowosci. ja placilem 28 eu. po roku pracy niekoniecznie trzeba
        zaplacic podatek,ja mialem zerowy,musialem tylko zaplacic za
        rozliczenie.generalnie w tym wypadku trzeba zwrocic uwage ile sie
        zarobilo i co wliczylo sie w koszty firmy.
    • rudz-ica Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 22.11.08, 21:58
      w sprawie zakładania firm jednoosobowych jak i GbR w Niemczech polecam firme
      która zajmuje sie tym od wielu lat. Prowadzi tez ksiegowosc tych firm i wiele
      innych spraw. Wiecej info znajdziecie na ich stronie www.sotgiu.eu Polecam !!!
      • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 23.11.08, 17:35
        rudz-ica napisała:

> w sprawie zakładania firm jednoosobowych jak i GbR w Niemczech
        polecam firme
        > która zajmuje sie tym od wielu lat. Prowadzi tez ksiegowosc tych
        firm i wiele
        > innych spraw. Wiecej info znajdziecie na ich stronie
        www.sotgiu.eu Poleca
        > m !!!

Po co? Kazdy ksiegowy mieszkajacy w DE wie jak zalozyc i poprowadzic
        mala firme.
        • westos Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 12.12.08, 23:42
          info-tw napisała:

> rudz-ica napisała:
          >
          > > w sprawie zakładania firm jednoosobowych jak i GbR w Niemczech
          > polecam firme
          > > która zajmuje sie tym od wielu lat. Prowadzi tez ksiegowosc tych
          > firm i wiele
          > > innych spraw. Wiecej info znajdziecie na ich stronie
          > www.sotgiu.eu Poleca
          > > m !!!
          >
          >
          > Po co? Kazdy ksiegowy mieszkajacy w DE wie jak zalozyc i poprowadzic
          > m
          ok, tylko znajdz takiego ktory mowi po polsku a jak juz znajdziesz to zapytaj
          ile za to wezmie... ;)
          • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 13.12.08, 00:05
            Znalazłeś :)
            • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 13.12.08, 00:07
              Księgowych mówiących po Polsku nie brakuje. Biorę na pewno mniej niż Wy.
    • westos Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 07.12.08, 21:32
      Z naszą pomocą mogą Państwo prawie od zaraz rozpocząć swoją działalność w Niemczech i od pierwszego dnia działalności posiadać własny adres firmowy w Görlitz wraz z numerem telefonu, faksu a także adresem e-mailowym.

Na życzenie będziemy reprezentować Państwa firmę, odbierać pocztę, prowadzić rozmowy telefoniczne w imieniu Państwa firmy, przyjmować i wysyłać faksy oraz pocztę elektroniczną.

Oferujemy Państwu także w pełni wyposażone biuro wraz z obsługą. Pozwoli to skupić się Państwa firmie już od początku działalności na strategicznych problemach i zaoszczędzić czas.

• westos Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 07.12.08, 21:35
      Z naszą pomocą mogą Państwo prawie od zaraz rozpocząć swoją działalność w
      Niemczech i od pierwszego dnia działalności posiadać własny adres firmowy w
      Görlitz wraz z numerem telefonu, faksu a także adresem e-mailowym.

Na życzenie będziemy reprezentować Państwa firmę, odbierać pocztę, prowadzić
      rozmowy telefoniczne w imieniu Państwa firmy, przyjmować i wysyłać faksy oraz
      pocztę elektroniczną.

Oferujemy Państwu także w pełni wyposażone biuro wraz z obsługą. Pozwoli to
      skupić się Państwa firmie już od początku działalności na strategicznych
      problemach i zaoszczędzić czas.
      www.sotgiu.eu
      • ecicha-3 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 17.12.08, 20:25
        Mam pytanie,czy rzeczywiscie istnieje w niemczech przepis,ktory
        mowi,ze Polacy z niemiecka gewerbe nie moga wystawiac wiecej niz
        przez 3 m-ce rachunkow,na 1-firme,lub nazwisko.Pilne
        • info-tw Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 17.12.08, 20:41
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=46194760&a=88690054
          • ecicha-3 Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 19.12.08, 14:44
            A w takim razie,czy z dzialanoscia w Polsce,moge pracowac u jednej i
            tej samej rodziny,oczywiscie z przerwami,co 6 tygodni.
    • andreaslegutko Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 20.10.09, 07:44
      Prosimy o kontakt.
      0049 (0)176 27008088
      info@legutko.eu

Nasza strona www.legutko.eu
    • eurocontact Polski portal doradczy w Niemczech 30.11.09, 20:01
      Witajcie!
      Wiele cekawych informacji znajdziecie na polskim portalu doradczym w Niemczech:
      www.euro-contact.info
    • doradztwoniemcy Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 27.07.15, 20:38
      Witam,
      zapraszam na moją stronę odnośnie Gewerbe w branży budowlanej. Prowadzimy serwis biurowy dla firm, pomagamy w zakładaniu i prowadzeniu działalności w Niemczech.

trockenbau-niemcy.blogspot.de/
      Interesuje Cię Gewerbe budowlana? Skontaktuj się w celu uzyskania niezbędnych informacji.
    • mokaconsulting Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 29.02.16, 15:06
      Witam, potrzebujesz pomocy z otwarciem firmy w niemczech lub inna pomoc na terenie niemic, zapraszam na nasza strone
      www.mokawniemczech.pl
    • ubezpieczeniasaarland Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 08.09.16, 16:29
      Gewerba w Niemczech - informacje dotyczace ubezpeiczenia

ubezpieczswojezdrowie.blogspot.de/2016/07/ubezpieczenia-na-gewerbe.html
      www.ubezpeiczenia-saarland.com
    • ubezpieczeniasaarland Re: Otworzenie firmy w Niemczech. 08.09.16, 16:31
      Inormacje jak ubezpieczeniu gewerby

www.ubezpieczenia-saarland.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka