joanna521 03.09.06, 19:03 czy 6 EUR za godz. sprzatania to normalna stawka czy za niska? z gory dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 19:29 to zalezy od regionu - im wieksze bezrobocie, tym stawka jest tez mniejsza. Region Monachium lub Frankfurt/Main to ok 9-10€/godz., w innych spotyka sie 7€. Ogolnie 6€ nie jest zbyt wygorowana zaplata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.06, 21:02 Zalezy jakie sprzatanie normalnie jest 5€,dla polakow.Jesli sie sprzata w firmach to daja cene za obiekt i ich nie interesuje jak dlugo to robisz 2 godz. czy 5 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 21:44 w okolicach Hanoweru stawka za godzine wynosi ok 8-10 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: zarobki w Niemczech - pytanie 03.09.06, 22:50 Tydzien temu wprowadzono minimum dla sprzataczek - cos okolo 7,2 euro.Dokladniej mozna w internecie znalezdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.06, 20:05 Chyba ,ze u Ciebie.Jestem w temacie i wiem jak placa.Normalnie zatrudnieni maja 7,2€ Polacy 4-5€ na godzine inaczej sie firmom nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
fojtho Re: zarobki w Niemczech - pytanie 05.09.06, 00:22 "Chyba ,ze u Ciebie.Jestem w temacie i wiem jak placa.Normalnie zatrudnieni maja 7,2€ Polacy 4-5€ na godzine inaczej sie firmom nie oplaca." Chyba u ciebie jest taki wyzysk !!!! Pierwszy lepszy Polak podkabluje i masz niewesoło. A KARY (oczywiście pienieżne) sypią równo i to nie małe. Także nie ściemniaj że jesteś SUPER Szefową w każdej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 16:24 ja wogole nie place u mnie wszyscy pracuja za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.pools.arcor-ip.net 05.09.06, 21:40 Odpowiadasz na : fojtho napisał: Celina napisala: > "Chyba ,ze u Ciebie.Jestem w temacie i wiem jak placa.Normalnie zatrudnieni maj > a 7,2€ Polacy 4-5€ na godzine inaczej sie firmom nie oplaca." fojto odpisal > Chyba u ciebie jest taki wyzysk !!!! *************** Maja odpowiedz: Fojto, gdzie zyjesz? Powyzej 7 Euro dla pracownikow z Polski? Gdzie takie bzdury slyszales i kto ci ich naopowiadal, glucha babcia ktora cos tam podslyszala? Rumuni, Jugo, Albanczycy, Bulgarzy, Ukraincy sa tansi jak Polacy, konkurencja jest wielka ktora robi nacisk na stawki. **************** > Pierwszy lepszy Polak podkabluje i masz niewesoło. **************** Moja odpowiedz: Sadzisz? Ja jestem odmiennego zdania, Polak jest zadowolony ze sie gdzies zalapal i sypnieto mu pare srebrnikow a jak go "poglaskaja" to mysli ze mu nieba juz uchylono. Naiwniakow nie brakuje, obozy w Wloszech to nie przypadek!!! Nic ujac nic dodac, to ma swoja wymowe. Polak ma wielka gebe (przepraszam za slownictwo nie widze zadnego trafniejszego) kiedy siedzi w siebie w kraju wtedy podskakuje na odleglosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek796 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.petex.bielsko.pl 05.10.06, 14:27 Popieram, Celia może nam da robotę, tylko niech prześle od razu zaliczkę na bilet no i umowę na mieszkanie. Bo jak twierdzi ktoś kto przyjeżdza do pracy w Niemczech do gościa który dał oferte pracy na forum, to głupota. Może ona zatrudnia Polaków już w Polsce, daje im wyprawke i czeka na nich. Ale z tego co pisze to płaci im jałmużne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 05.09.06, 22:03 biedactwa, wam to nie nigdy nic nie opłaca!! Nam też, za 4 euro nie opłaca się wyjeżdzac i robić na byle kogo!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.06, 22:59 Nikt na mnie nie musi robic.Wszyscy moi pracownicy moga miec urlop w czasie kiedy chca ,ja nie.Ludzie pracuja po pare godzin ,a ja po kilkanascie bo w biurze tez trzeba zrobic ja nadstawiam glowe jesli sie ktos z czyms pomyli,albo jesli ma wypadek jest duzo wiecej pracy niz sie Tobie wydaje,gdyby nie to,ze mam firme pare osob nie mialo by pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 05:48 Ale to Twój już problem skoro nie potrafisz podzielić pracy na swoich pracowników. A to, że mając wlasna działalność gosp. chyba liczyłaś się z tym, że z urlopem będzie różnie. Brak organizacji to się nazywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.06, 21:11 Przy tylu pracownikach nie jest latwo podzielic prace.Zdajesz chyba sobie sprawe,ze ktos zachoruje czy z innego powodu nie moze przyjsc.To co piszesz nie ma nic wspolnego z organizacja.Czesto wsrod moich klientow slyszy sie,ze szefowie danych firm nie maja czasu na urlop.Mysle,ze za duzo pojecia o interesie nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
fojtho Re: zarobki w Niemczech - pytanie 06.09.06, 23:43 "Mysle,ze za duzo pojecia o interesie nie masz." Ty też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 05:56 "przy tylu pracownikach...." czyli ilu dokładnie?? Bo mówisz właściwie, że masz ich paru, zdecyduj się. Mówisz, że pracują u ciebie za darmo... więc czego oczekujesz....bo z łaski swojej dajesz im pracę i już mają skakać do nieba, bo rzucisz im pare groszy za które oni nie wiedzą czy przeżyją??? Kobieto, jak masz interes to im zarządzaj właściwie i uczciwie, szanuj swoich pracowników i płać im godnie, a jak nie masz zamiaru to spedzaj w pracy naście godzin dziennie a o urlopie wciaz mozesz sobie pomarzyć. Zal mi Cie. Choroba nie dopada nagle wszystkich, i nie choruje jeden za drugim, no chyba, ze ty masz pecha. Gdybyś chciała to umiałabyś podzielić pracą. Myśle jednak, ze tego nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 13:48 Zamknij glupi pysk bo pojecia nie masz o realiach w niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 16:08 a jakie są realia w "niemczech"????? Otwieraj pysk jeśli masz pojęcie a widać, ze go nie masz więc morda w kubeł i zbierz swoje 4 litery i weź się do roboty a nie będziesz smiać się pod nosem wykorzystując polskich pracowników, którzy są w miare jakos zarobić. Dupek z Ciebie i tyle!!! Dlaczego nie zatrudnisz Niemca?? Co?? Bo za twoje psie greosze woli siedziec przed telewizorem i obejrzec sobie jakis serial no i posmieje się, ze taki Ty, szefunciu nie ma urlopu i haruje od rana do wieczora. Coś za coś. Nie macie szacunku dla innych dla was tez nie bedą miec :):):):):):):) I daruj sobie obrażanie mnie,jakoś mnie to aż tak nie wzrusza, swoj pysk tez potrafie otworzyć kiedy zajdzie potrzeba. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
dan52 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 07.09.06, 22:11 Brawo!!! Taka odpowiedź im się należała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 16:54 Jestes glupi jak przyslowiowy but!Jak nie znasz Celiny to jej nie obrazaj !A realia w niemczech znam na pewno lepiej niz TY nierasowy kundlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 17:09 "Polacy i Ruski to biali niewolnicy a Ghanczycy i z togo czarni niewolnicy,proste jak drut !" "Jezuuuuuuuuuuuus jaki jestem zachwycony!!Jacy ci polacy sa dobrzy w tej pracy ze niemcy tylko polakow zatrudnic chca!!Szkoda tylko ze nie potrafia pracowac dla swego wlasnego kraju:) buhahahahahahah" ja pierdziele, Ty się idź leczyć "człowieku" Rozumiem, zes swoje 4 litery wyniosł do Niemiec bo w Polsce nie umiałes na siebie zarobić ( powód prosty: my Polacy takich gnid nie potrzebujemy), a ze masz w genach hitlerowska krew to teraz obsypujesz wyzwiskami na forum??? marna gnida z ciebie i tyle na dodatek jestes niewolnikiem własnej głupoty!!! hihi hihi Skarbie jeszcze jedno.... celiny nikt tu nie obraża, wymiana zdan, ot...prosta, chyba logiczne ze nie musimy sie ze sobą zgadzać. Za to Ty zacznic troche panowac nad swoim długim jęzorem bo ktoregoś dnia coś ci sie w niego moze stac!!! :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 17:20 Daje Ci tylko do wiadomosci, ja nie zatrudniam tylko polakow pracuja u mnie tez niemcy jak i inne narodowosci Ci ludzie pracuja u mnie juz po pare lat.Polacy dopiero co zaczeli jestem zadowolona z pracy polakow,chociaz zarabiaja bardzo dobrze i pracuja mniej jak niemcy ciagle im sie wydaje,ze pracuja za duzo.Mysle,ze te 4-6 godzin dziennie to nie jest za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 17:32 Nic do Ciebie nie mam, poprostu wkurzyły mnie niektore Twoje wypowiedzi, bo z nich wynikało, że dajesz się "wykorzystywać" swoim pracownikom. A dla mnie to jakies nieporozumienie, wiem jacy sa Polacy jako pracownicy i niektorym faktycznie wydaje się, że najlepiej nic nie robić i mieć za to jeszcze płacone. Tak dobrze to nie ma. Są ludzi i są ludziska. Nie nalezy jednak wszystkich do jednego wora....i to nie pracownicy są winni temu, że nie masz urlopu... Jak pracownik narzeka ze jest maksymalnie wykorzystywany przez pracodawce, ze ten nie chce mu dać urlopu to wiele razy pada hasło "załoz własną firme, bedziesz decydowac u urlopie sam". Masz własną firme, a jednak czasu dla siebie nie potrafisz znaleźć.... A reszta moich wypowiedzi jest skierowana do ronina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 22:01 Wiesz czasami jest tak,ze naprawde nie ma czasu juz sobie urlop zaplanujesz i cos Ci spada i co musisz znow przesunac ,albo nowa robota ,albo cos sie wydarzy moi ludzie musza miec urlop kiedy zaplanuja i go dostaja.Ja musze ciagle gdzies jakas dziure szukac gdzie moge na pare dni wyskoczyc.Pisze ekskl.urlop.bo jesli jest bardzo krotki to musi byc juz rzeczywiscie bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 17:30 Czytam wszystkie posty od ronina i jeszcze na zadny nie trafilam,gdzie moglabym powiedziec,ze ma hitlerowska krew gdyby jego posty byly hitlerowskie napewno bym tez zareagowala,ale nie sa.On ma racje ludzie jest co innego przyjechac na czarno czy na zlecenie troche popracowac i pojechac do Polski.Jak ktos rzeczy wiscie tutaj jest na stale to jest calkiem inaczej.My sie musimy ze wszystkiego rozliczac my ponosimy odpowiedzialnosc,my tez musimy ludzi ubezieczac nadstawiamy glowe za kazdego pracownika.My musimy sie starac o prace o nowe zlecenia dla pracownikow mamy sterte pracy biurowej.Jezeli chcesz sie ponad woda utrzymac to nie masz czasu na urlop robi sie krotki eksklusywny urlop 1xw roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 17:37 "On ma racje ludzie jest co innego przyjechac na > czarno czy na zlecenie troche popracowac i pojechac do Polski.Jak ktos rzeczy > wiscie tutaj jest na stale to jest calkiem inaczej.My sie musimy ze wszystkiego > > rozliczac my ponosimy odpowiedzialnosc,my tez musimy ludzi ubezieczac > nadstawiamy glowe za kazdego pracownika.My musimy sie starac o prace o nowe > zlecenia dla pracownikow mamy sterte pracy biurowej.Jezeli chcesz sie ponad > woda utrzymac to nie masz czasu na urlop robi sie krotki eksklusywny urlop 1xw > roku." Czy pod tym kątem Polska różni się czymś od Niemiec? Bo nie bardzo widzę gdzie... i nas nasi pracodawcy się musza rozliczać, też chcą się "utrzymać " na powierzchni (pomijam juz czyim kosztem), nie tylko tak jest u was. U nas też zatrudniają na czarno, na zlecenie, jak najniższym kosztem... "ekskluzywny urlop".... nas czasami nie stać na żaden urlop i jakoś zyjemy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkm Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.moja.net.pl 08.09.06, 13:48 He,he........ronin to "Niemiec" z 15 letnim stażem.Chwilowo określa Polaków jako "wy" albo "oni".Podejrzewam ,że jeszcze dwa,trzy lata i będzie mówił o nas "polacken" :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc T Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 03.02.07, 17:45 Wlasnie dzisiaj przeczytalam pokrotce niektore wypowiedzi. Jestem obuzona. Sama mam obywatelstwo niemieckie ale czytajac wypowiedzi "polskich niemcow", wlos sie na glowie jezy. Mamy tez z mezem firme w Niemczech i nie uwazam sie mimo to za cos lepszego. Kochani "polscy niemcy", jak Polacy to kundle to zacznijcie pisac na Forum niemieckim, tam moze znajdziecie kogos godnego dyskusji z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *****w****** Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:03 ZRÓB TO SAMA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc T Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 03.02.07, 21:51 Ja wiem co mam robic, a takze jak podyskutowac na forum (zarowno polskim jak i niemieckim), aby nie urazic nikogo. Na tym chyba w koncu polega kultura. Obojetnie polska czy niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:04 chyba dobrze, że nie czytałas do końca...bo....ale z tego co pamiętam, to chyba wszyscy doszli do porozumienia i już nie prowadzi się na forum tak ostrych wymian zdań co własnie wtedy...więc nie denerwuj się ;) jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.07, 23:44 Ty sie tez odezwalas? Zamarlo na forum dokladnie Zabraklo nas i ciekawych dyskusji.Moze i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:00 ahh...nie wyrabiam między jedną a drugą randką :)) stąd brak czasu u mnie :):) A co u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 20:34 Juz myslalam ze sie obrazilas nie odpowiedzialas na zaden moj post.Ale teraz potrzebuje mezczyzne do roboty tylko badz cicho,bo wiem co myslisz.Fajnie ze sie odezwalas.Ide na papierosa.Masz tyle randek dobra jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:46 Ja się nie obrażam nigdy,sytuację staram się wyjaśniać od razu...to tak na marginesie :) Nie miałam czasu :)))) seriooo....mam twardy orzech do zgryzienia hhihi... Szukasz faceta? hmm...a gdzie ten twoj francuz? wyznał miłość i zwiał? hmm...brzydko się zachował..czułam że tak zrobi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 20:55 Prosilam,zebys nie wspominala zla jestem na niego ,ale nic nie poradze on ma inna kiedys szukal jedna w Szwajcarii,wiec ja juz polozylam na to szlaban.widzisz tak czesto sie zdarza,ze wyznaja mezczyzni milosc i uciekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:07 Trzeba było mnie słuchać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 21:13 To nie zmienia faktu,a ja mezczyzne potrzebuje w nastepnych 3 miesiacach bede potrzebowac malzenstwo,albo moze i 2 malzenstwa wpada mi troche lepszej roboty.Ty moglabys sie ruszyc tez i przyjechac.Tutaj nie miala bys czasu na problemy.Zadnych orzechow bys gryzc nie musiala.Widzisz nie smiej sie dziadku....a jutro Twoje znasz to powiedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:19 ja nie mam teraz czasu :) a ten problem jest bardzo interesujący...więc sama rozumiesz...;) Jutro moje? Nie znam...ale chciałabym aby nie tylko "jutro było moje ..ale i dzis..." ::))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 21:25 Tak wiesz zawsze cos stoi na przeszkodzie przedewszystkim nie ma czasu,ja tez niemam czasu coraz wiecej roboty w ciagu tygodnia padam na dziub,ale dzisiaj bylo troche odpoczynku.Interesujace problemy przypuszczam sercowe,och te sa cudowne.XXX lat temu tez mialam cudowny problem sercowy,dla ktorego wyjechalam z Polski miedzy innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:34 problemy sercowe sa cudowne....hmmm...ani troche ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 21:40 Ehh tam gadasz sa kiepskie zerwania,ale ciagle tesknoty wracanie myslami jak to bylo kiedys,a nigdy nie wroci no coz tak juz jest.U mnie juz wszystko przeminelo pozostaly wspomnienia.Ty jestes jeszcze bardzo mloda jak mysle bardzo atrakcyjna wszystko przed Toba.Za mna zamykaja sie pomalu drzwi,a szkoda mam jeszcze tyle w sobie energii sily,ale niestety moje drzwi sie zamykaja juz pomalu nie moge sie z tym pogodzic,ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 21:43 przesadzasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 21:48 Chyba tak naprawde nie wiesz ile mam lat z natury jestem wesola jak zauwazylas z tym xxx zartowalam jak 26 latka nikt nie wie naprawde ile mam lat nigdy sie do tego nie przyznaje kiedys pisala mi jakas Pani wanda na forum jak do niej zadzwonilam powiedzala mi,ze moj glos jest na jakies 36lat ,a moje zarty tez,jak ona sie dowiedziala ile mam lat to powiedziala,ze mi nie wierzy i do mnie do pracy nie przyjedzie i nie przyjechala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 22:15 Mysle ze Ci sie nie chce juz wiecej pisac.Ja musze jeszcze troche w kompuerze pogrzebac zajrze za jakis czas,ale jesli Ciebie juz nie bedzie to zycze Ci dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:48 Wcale nie przeszkadza mi Twój wiek...nie wiem co to ma miec do rzeczy... Wiem, że duzo się smiejesz...hmm..nawet więcej niz ja :)) Ja jestem poważną osobą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.07, 09:48 Fajnie myslalam,ze jestem za stara na takie zarty,ale jesli nie to w porzadku w dyskusji z mlodymi ludzmi ja sie tez odmladzam.No dzisiaj jak zwykle ciezki dzien.Postaram sie z tego wszystkiego najlepsze wyciagnac.Mam nadzieje,ze Ty jak zwykle masz super dzien,na wesolo nie masz stressu w pracy i uklada Ci sie jak byc powinno.A wiec jak bedziesz miala czas i ochote to napisz.Zycze Ci przyjemnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 05.02.07, 11:03 Jesli szuka pani mezczyzny do pracy to jestem baaaaardzo zainteresowany.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.07, 13:03 W porzadku tylko ile ma Pan lat i czy posiada Pan prawo jazdy oraz komunikatywny niemiecki.Czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 05.02.07, 14:43 Mam 35lat,prawo jazdy ABC,pracowałem w Niemczech przez rok ale jakieś 10lat temu .Z językiem raczej kiepsko ,ale myśle że szybko sobie przypomne.Gdyby chciała Pani dowiedzieć sie czegoś więcej podaje swój adres witowski@poczta.fm Dziękuje za zainteresowanie moją prośbą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.07, 23:19 W porzadku odezwe sie jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:42 " baaardzo zainteresowany..." hihi ..jak Ty to robisz? Jestem pod wrażeniem ;p...Na Twoim miejscu wziełabym go...hihi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.07, 23:27 Nie nabijaj sie ,bo moze byc calkiem niezly pracownik zobaczymy bedzie to trzeci jakiego bym poznala na forum.Jedna z nich Krystyna 401 wraca do mnie w maju na pare miesiecy ta druga by chciala wrocic,ale ja jej nie chce.Teraz potrzebuje mezczyzne,i znow bedzie komplet.Tylko Ty mi znow nie zalej jakiejs bombyze przyslalabys kogos innego.Mi zalezy na mezczyznie zeby pracowal i wazne z innymi umial sie zgodzic,bo malzenstwo co mam sa bardzo fajni i musza sie dobrze zgrac,Ci ludzie co mam sa weseli i naprawde fajni. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 06.02.07, 10:16 OK Czekam na wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 06.02.07, 12:52 Mysle że nie powinno byc zle,nie jestem konfliktowy,poczucie humoru raczej posiadam a i dwóch lewych rąk do pracy nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.07, 13:46 Moze mi Pan podac numer telefonu? Wazne jest czy posiada Pan prawo jazdy?Bez tego nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Praca IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.07, 14:02 Podaje moj adress:hawieka@t-online.de Prosze napisac krotki zyciorys czy posiada Pan prawo jazdy Ile ma Pan lat i znajomosc jezyka.Prosze podac numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.07, 23:18 Musze Ci napisac,ze ten Pan przyjezdza rozmawialam z nim i bedzie u nas pracowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 00:01 Zartujesz hihi...pajdos1? hmm...powiedz mu, że mi kawę leci :)))) Czuje tu swój udział ;p Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 07.02.07, 12:42 OK to jesteśmy umówieni na kawke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:06 OK :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 17:27 Nie umawiaj sie z moimi wspolpracownikami,na jakies kawy.On przyjezdza pracowac,a nie na kawe z Toba sie umawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 17:30 A gdzie? Pan jak rozmawialismy mowil Pan,ze chce Pan pracowac,a nie na kawe sie umawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:57 Nie bądź taka ciekawska hihi...pewnie że mówił o pracy..bo w końcu od czegoś trzeba zacząć :):):) ale po pracy...czas na przyjemności :) chocby przy kawie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 18:20 Ty kurcze jestes taka zarozumiala, a moze nie bedzie chcial isc z Toba na kawe,moze tylko tak napisal,zebys byla zadowolona.W koncu idzcie juz na ta kawe tylko nie wiem gdzie chcesz pic kawe tutaj w Niemczech to musisz przyjechac,W Polsce nie zdazysz,bo on niedlugo bedzie tutaj,a wiec gdzie.Jesli tutaj to wam stawiam kawe,ale ja musze byc przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:33 a Ty juz nie kracz...W Polsce też znajdziemy czas na kawę, a "niedługo" to jeszcze sporo czasu...zresztą w razie czego chyba go nie zwolnisz jeśli spoźni się do pracy bo umówił sie na kawę ze mną? hihi... i wiesz...wolałabym bez świadków...więc sama rozumiesz... ( zachowuje się dziś okropnie okropnie hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 18:43 No juz dobrze ,dobrze spoznien nienawidze z tego powodu nie zwalniam,ale nie ma dla mnie nic gorszego jak spoznianie i nie dokladne sprzatanie. Wszystko inne toleruje.Dlaczego nie chcesz kawy pic tutaj ja mam super maszyne zrobie piekne capuccino i jeszcze Wam podam nie widze problemu w kawiarni takiej nie dostaniesz.Wyniose sie zebym nie byla swiadkiem rozmowy.Nie zachowujesz sie okropnie jestes jak zawsze bardzo fajna i wesola.Szkoda teraz musze isc na obiekty,ale pozniej sie pokaze.Widzisz gdyby przyjechal tak jak ja chcialam teraz nie musialabym pracowac a tak musze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:56 Przesadzasz...wszystko chciałabyś od razu...tak się nie da... Ma poczucie humoru ( co przecież mocno cenisz) a co do reszty to już się okaże na miejscu...no ale był baaaardzo chętny do pracy :))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 22:50 No i chetny jest w dalszym ciagu do pracy.Jak bedzie cos nie tak to Cie poinformuje i dasz mu nauczke w porzadku?,albo sama na jego miejsce przyjedziesz,bo w koncu to Ty napisalas,ze powinnam go zatrudnic, a ja Ciebie posluchalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 16:34 No nie wiem czy tak do końca było...nie kazałam Ci go zatrudniać ...powiedziałam tylko, ze ja bym go wzięła hihi. No ale jeśli faktycznie będzie Ci sprawiał kłopoty to daj mi znać :):):)Coś wymyśle...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 17:12 W porzadku dam Ci znac.Teraz tez byla babka jedna z Polski,ktora poznalam na forum,przyjechala do mnie do domu zeby ja zatrudnic,no,ale juz znow mam komplet.Ty jak powiedzialas ze bys go wziela to jest tak jak bys powiedziala,ze powinnam go wziac zobaczysz jak bedzie cos nie tak to Ty przyjedziesz,jako nagrode dam Ci najgorsze objekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 17:46 Nie odpowiadasz,boisz sie konsekwencji? tak bedzie kolezanko nagroda musi byc, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:55 "pajdos1 06.02.07, 12:52 + odpowiedz Mysle że nie powinno byc zle,nie jestem konfliktowy,poczucie humoru raczej posiadam a i dwóch lewych rąk do pracy nie mam" Tak więc...wierze w tego Pana ;)))))) Ale od niczego...powiedz mu, ze jak nawali...to...lepiej żeby mnie na swojej drodze nie spotkał hihihi ( ż a r t u j e ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 18:14 No ja tam nie wiem czy zartujesz z Toba to i ja bym sie bala spotkac.Dobrze,ze wierzysz,bo inaczej byloby Cienko z Toba.To by Cie czekalo przyjazd praca i zadnych pieniedzy,ale nie uprzedzajmy faktow mysle,ze nie bedzie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:53 no wiesz...teraz to sie obraziłam ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 19:12 Nie rozumiem dlaczego?Obrazac sie nie musisz i nie powinnas.zdecydowalas sama ,a ja powiedzialam tak i klamka zapadla.Chlopak ma robote,a Ty byc moze problem kiedys z nim.To ze wtedy chce Ciebie na zastepstwo jest to powod do obrazy?Ja nie zartuje i sie nie obrazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:22 hmmm....gwarantuję Ci głową :)) że nie będę mieć z nim problemów :)) a Ty...hihi...tego już nie wiem..to od was zależy jak się dogadacie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 19:32 Ty swoje ja swoje.Miejmy nadzieje,ze masz racje.ja wogole nie bede miec problemow,pojade do Polski zapakuje Cie do samochodu i bedzie po robocie.Ja sie z reguly z kazdym dogaduje i jak Ty tutaj bedziesz to sie tez dogadamy chyba bede miala najweselsza firme jaka moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:01 jak to nie będziesz mieć problemów jak wciąż o nich mówisz? ;p Wiesz co...mam nadzieję, że ten Pan się nie rozmyśli co do wyjazdu...dajmy mu już spokój ;)) ...bo faktycznie zrezygnuje z kawy ze mną...i co to wtedy będzie...:( ....:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 20:09 Nie martw sie jestem dobrze zabezpieczona mam w firmie jeszcze dwoch,z Polski ,no i innych takze tak czy inaczej kawe masz zabezpieczona.Iw mam do Ciebie prosbe mam jeszcze jedna znajoma na forum bardzo fajna babeczka to jest ewa 12801 jej corka bedzie miala osiemnastke chcialabym jej wyslac karte urodzinowa mozesz dla mnie jakas ladna karte znalezc i przeslac.Z gory Ci dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:06 www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dlakobiet/dk6.htm www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dlakobiet/dk7.htm www.ewa.bicom.pl/zyczenia/dlakobiet/dk5.htm www.ewa.bicom.pl/zyczenia/imieniny/imie1.htm Zobacz tutaj..może coś z tego przypadnie Ci do gustu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 21:51 Serdeczne dzieki jestes cudowna.Jedna karte juz zobaczylam jest bardzo ladna.Zapraszam nie tylko na dobra kawe,ale i rowniez na dobry obiad.Z ta ewa tez sie fajnie pisze ona tez jest sympatyczna.Z Agusa sobie czasem dzwonimy.Kurcze sami fajni ludzie sa na tym forum.Ronina cos dlugo niema moze znalazl swoje szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: Iw IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 22:39 Iw jestes palaca? ja pale duzo juz mnie chwyta kaszel,ale mysle,ze przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Celinki IP: 80.53.53.* 08.02.07, 22:45 no ... jestem juz...uff...jak dobrze sobie zapalic,a co Cie tak kaszel wziął...moześ chora i przeziebiona?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: do Aga IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 23:33 No tak chora jestem na papierosy.Agusia ide sie troche przespac.Do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
pajdos1 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.02.07, 20:08 Moje Drogie Panie żadne głowy nie poleca nie będzie tak żle. A kawke to wypijemy sobie razem. Pakowanie jest najgorsze, nie lubie sie pakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 20:13 Ja do pracy tez sie nie lubie pakowac,ale za to na urlop to idzie mi super dobrze.Jak samopoczucie przed tak daleka podroza?Zalatwil Pan ubezp.?Kawe naturalnie wszyscy razem wypijemy i to wkrotce z cala brygada.Oni sie juz nie moga doczekac.Iw przypuszczalnie tez nie niech Pan ja sprobuje tez zabrac bedzie wesolo,bo to jest fajna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: 80.53.53.* 08.02.07, 21:07 oj Celinko, ale Ty bajerke masz..hehehe i dobrze.......smacznej kawki zyczę Wam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 21:53 A Ty co jeszcze nie spisz? dzwonilam do Ciebie 2* i nie odbieralas telefonu jak zwykle zapomnialas wyjac z torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:08 Proszę mi tu nie robić autoreklamy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 21:55 My Ci nie zrobimy auto reklamy tylko reklame na autobusie jesli juz to duza reklame i na pozadnym autobusie ,a nie na jakims autku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusia do CELINY IP: 80.53.53.* 08.02.07, 22:19 MAsz racje, komorke zostawiłam jak zwykle w torbie, chyba ja wywale do rzeki ....bo i tak ciągle o niej zapominam..taka ze mnie gapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: do Agusia IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 22:23 Ty nie wywalaj telefonu tylko torebke to wtedy bedziesz miala telefon przy sobie.Gapa nie jestes masz zajeta glowe tylko jakims.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Celinki IP: 80.53.53.* 08.02.07, 22:24 nawet mi nie przypominaj o powrocie, bo juz mi ciarki przechodzą i nerwy biorą...lece po papierosy, bo jakos zabrakło hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celina Re: do Aga IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 22:35 jak nie masz w domu papierosow to wpadnij do mnie,ja mam i zapalimy razem zrobie cos do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 20:37 No dobrze,ze sie odezwalas myslalam,ze jestes bez powodu obrazona.Fajnie,ze masz tyle randek.Potrzebuje mezczyzne do roboty tylko badz cicho przypuszczalnie wiem co myslisz.Ide na papierosa zaraz wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 18:44 Celinko szkoda twego trudu na tego kundelka,rzuc mu kosc go gryzienia i po sprawie:)).maly zawistny polaczek:))......skad ja TO ZNAM.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 18:56 > maly zawistny polaczek:))......skad ja TO ZNAM.......... Z patrzenia w lustro? F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 07.09.06, 18:59 Nie ,za to z czasow jak mieszkalem w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 19:29 chwała Bogu że nie musimy Cie znosić tutaj na codzien ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.pools.arcor-ip.net 07.09.06, 22:37 Odpowiadasz na : Gość portalu: iw78 napisał(a): > chwała Bogu że nie musimy Cie znosić tutaj na codzien ;p ******************************************** Dzieki Bogu ze nie mieszkamy w Polsce, dzieki Bogu ze nie mamy mentalnosci Kalego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.09.06, 22:46 Marta to naprawde dzieki Bogu,ze nie mieszkamy w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.pools.arcor-ip.net 07.09.06, 23:08 Odpowiadasz na : Gość portalu: Celina napisał(a): > Marta to naprawde dzieki Bogu,ze nie mieszkamy w polsce. **************** Umiesz siebie teraz wyobrazic w POlsce? Ja, nie (jestem tylko tam urodzona) mimo ze kiedys marzylam o interesie i mieszkaniu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 07.09.06, 19:38 każdy 'człowiek" twojej miary jak tylko się mu powie, że jest gnidą która nosi swoje 4 litery wyżej niż nos od razu bluzga innych ze niby zawistni są i tyle...to w Tobie jest tyle złosci, gniewu i zawiści, że az mnie to bawi...a ja od czasu do czasu lubie powkurzać takich osobników jak Ty :):):) Bo naprawdę na to zasłużyłeś. Tu mnie wyzywasz, od razu, Twoja pierwsza wypowiedź i od razu wyzwiska...a co Ci sie takiego nie podobało? Mój punkt widzenia? (mowi się, ze zależy od punktu siedzenia, a my siedzimy po różnych stronach,i dzięki Bogu). Na innym forum się wyśmiewasz i nazywasz Polaków niewolnikami, i nie tylko Polaków. A kim ty k.....jestes?? Nie znosze takich ludzi....a jak mowisz do mnie...kundelek? wiesz co kundelki lubią często zrobić jak trafiają na takich palantów? hi hi zgadnij...a potem z satysfakcją podwijają ogonek i zmykają dalej :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 12:12 Szczekanie kundli nigdy mnie nie wzruszalo.Ty jestes dla mnie kundelkiem a polacy bialymi niewolnikami Europy.Za nastepne 50 lat zostaniecie ekonomicznie i bez wojny znowu rozebrani ,tym razem na 2 czesci.Jedna dostana Ruscy a druga Niemcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 12:22 > a polacy bialymi niewolnikami Europy.Za nastepne 50 lat zostaniecie O, Niemiec sie odezwal :D :D :D F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:24 Dlaczego tak wyzywasz Polaków??? Co masz do nas?? Zapomniałeś kim sam jestes? Czy poprostu, jak wyjechałeś z Polski 16 lat temu tak do dziś nie potrafisz się zdecydowac kim Ty właściwie jestes, czy Niemcem czy Polakiem? Skarbie, zdecyduj się, bo jak za nascie lat wyjedziesz do USA to bedziesz przeklinał nie tylko juz nas, Polakow ale też Niemców. Współczuje tak rozjechanego mózgu :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 13:44 To typowe u wielu polskich folksdojczow tutaj. Czasem sobie mysle, jak nisko ten kraj upada, skoro takim wiesniakom obywatelstwa rozdaje :)) Pozdr., F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 18:54 Jak nisko ten kraj upada mowisz przypuszczalnie o Polsce? Tak bardzo nisko upada i upada coraz wiecej.My sie nie czujemy polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.06, 21:51 Odpowiadasz na : Gość portalu: Celina napisał(a): > Jak nisko ten kraj upada mowisz przypuszczalnie o Polsce? Tak bardzo nisko > upada i upada coraz wiecej.My sie nie czujemy polakami. *********************** Celino, zazdrosc i zawisc rodakow w kraju nie ma granic. Nic dziwnego ze ten ktory ma jeszcze cos oleju w glowie ucieka z Polski do cywilizacji. Jednym slowem Polska pustoszeje i jest coraz to agresywniejsza w stosunku do sasiadow w stosunku do samej siebie. Co myslec o kraju ktory na potege sam sobie nagminie szkodzi. Kochani rodacy w kraju, sami tego chcieliscie i sami sobie ten los zgotowaliscie teraz nie wyzywajcie sie tych ktorzy jakos sobie zycie poza granicami tego piekielka zycie ulozyli. Ten kraj stacza sie niesamowicie szybko do skrajnosci a rodacy w kraju dalej milcza i przypatruja sie zagladzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.06, 22:49 Marta jest to przykra prawda ,ale jest to prawda.Mysle,ze Ci ludzie ida ze swoja zawistoscia w zlym kierunku.Uwazam ,ze powinni wreszcie powiedziec wszystkim politykom co otym wszystkim mysla i wreszcie cos zrobic cos zaczac zmieniac w tym kraju nie tylko wyjezdzac i zyc na koszty innych.rzad sie cieszy,ze zmniejszylo sie bezrobocie,ale ludzie nie maja powodu do radosci,bo itak pracy nie moga dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
fojtho Re: do ronina 08.09.06, 13:47 W Niemczech Slązaków (np.ronina)traktują źle. Tam własnie Slązacy przekonani o swojej wyższości nad Polakami, brutalnie sprowadzani są na ziemie. Z drugiej strony: Sympatyzuje z polakami. Jest to postawa charakterystyczna dla polonii w Niemczech. Oficjalnie wypedzony z Polski Niemiec, korzystajacy z dobrodziejstw Panstwa Niemieckiego, Urzedu do Spraw Wypedzonych, czlonek Zwiazku Wypedzonych (BdV), czlonek Zwiazku Slazakow (ewentualnie Pomorzan, Gdanszczan, Prusakow Wschodnich itd.), a jednoczesnie próbujacy swoim prywatnym porażkom zyciowym i frustracji zadoscuczynic przez pozbawione sensu pseudo-polskie wypowiedzi. Nie znalazł swojego miejsca w pieknej Republice Federalnej Niemiec. Najpierw podpisywał dokumenty swiadczace o ich wypedzeniu i niemieckiemu pochodzeniu, a kiedy nie sprostał wymogom zycia w Ojczyznie, nagle odnalazł swoja "polska" tożsamosc. Okresla sie ich slowem "Versager", czyli taki, ktory zawiódl. Mamy tutaj tego przyklad - ronin?? Takich jest wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkm Re: do ronina IP: *.moja.net.pl 08.09.06, 13:51 He,he........ronin to "Niemiec" z 15 letnim stażem.Chwilowo określa Polaków jako "wy" albo "oni".Podejrzewam ,że jeszcze dwa,trzy lata i będzie mówił o nas "polacken" :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: do ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 18:36 > He,he........ronin to "Niemiec" z 15 letnim stażem Fakt, ze "Niemiec", bo Niemcy z ktorymi mam do czynienia na co dzien, to jednak na poziomie ludzie sa. Ale, jak to sie mowi, "i w Paryzu nie zrobia z owsa ryzu" :)) F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp ronin to wsza IP: *.adsl.hansenet.de 19.09.06, 23:31 ronin to wsza nienawidzaca Polaków! Ma sie za Niemca, ale Niemcy traktuja go jak "Abschaum"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: do ronina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 18:58 To tez tak nie jest ja nie jestem slazaczka i nigdy nie bylam.Slazacy sa narodem dumnym i pracowitym,lojalnym i wiedza czego chca.Jest to narod prostolinijny ,prawdomowny,chetnie niosacy pomoc innym.Do takich nalezy tez Ronin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk fu.. krauts IP: *.server.ntli.net 18.09.06, 20:03 nie zapomnij ze Royal forces dalej stacjonuja w tym zasranym faszystowskim kraiku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 14:01 Nastepny kundel sie odezwal buhahahaha.Dla mnie juz dzis jestescie polacken,wiec nie potrzebuje czekac na to ,Rozlazicie sie po calej europie jak wszy !Juz was wszedzie maja dosc.Biale murzynki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:06 "Rozlazicie sie po calej europie jak wszy ! a ty co zrobiles?? Nie "rozlazłes" sie?? ojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 14:42 Ja nie jestem polakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 08.09.06, 16:08 wyniosłes sie z Polski 16 lat temu i do dzis nie raczyłes się zrzec polskiego obywatelstwa, co to...czasu nie było aby sprawe załatwić do konca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 18:34 Dokladnie tak!Mi polskie obywatelstwo wisi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 19:06 to może zamiast spędzac tyle czasu przy kompie ruszysz swoje cztery literki i zrobisz coś z tym polskim obywatelstwem? :) Skoro Ci wisi....a mnie wstyd za Ciebie :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 19:13 Nie masz sie za co wstydzic,to on musi wiedziec co chce i jakie obywatelstwo chce miec.Ja nie mam polskiego obw. Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 19:50 Niestety jakoś nie potrafi się zdecydować czego chce, za to obrażać innych... robi to z łatwością. Juz prawie myślałam, że to ja tak "wybuchowo" na niego działam ( hi hi) ale na szczęscie nie, bo jak się okazuje ma cholernie wredny język również w stosunku do innych. I nie czepiam się Ciebie...:) ale Roninowi chętnie jeszcze troszkę podniose ciśnienie :):):) (no cóż, chyba się go troszkę uczepiłam...ale tak to juz jest z rasowymi kundelkami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:45 Uczepiles sie tego jak rzep psiego ogona. Przeszkadza Ci tak bardzo to jego polskie obywatelstwo. Co z tego, ze ktos posiada polskie obywatelstwo jak sie z nim nie identyfikuje, bo mieszkal "n" lat w DE, chodzil tam do szkoly, mial tam znajomych. IW78 wiekszy wstyd przynosza nasi politycy i niektorzy obywatele mieszkajacy tu na stale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Odpowiedz do mala Ania IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.09.06, 19:50 Dobra odpowiedz jak rzep psiego...Uwazam,ze i wtym przypadku masz racje.kazdy musi wiedziec jakie chce miec obywatelstwo.Twoje wypowiedzi jak i odpowiedzi sa bardzo dobre:Rzadko kiedy przyznaje komus racje,ale Tobie bardzo czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 20:05 Uczepiłam się go, co zresztą przyznałam i to przecież widać. Powód...on nie miał żądnego aby mnie wyzywać....a ja nie siedze cicho kiedy miejsce ma trakie zdarzenie. Czemu czepiam się jego polskiego obywatelstwa? Nawet się nie czepiam, to już poprostu odrobina złośliwości z mojej strony. Poprostu skoro nie czuje się Polakiem, nie mieszka tu nascie lat, wyzywa i obraża Polaków od niewolników, i obsypuje całą resztą chamskich epitetów to sorry, ale nie zasługuje na miłe traktowanie a już napewno nie z mojej strony. I skoro tak nie znosi wszystkiego co polskie niech faktycznie zerwie wszystkie więzi a Polską, bo przynosi nam tylko wstyd i tyle. Jego zachowanie to typowe ( choc zaznaczam, nie mówię o wszystkich) ale typowe zachowanie dla polskiego niemca. Cham i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:31 Ronin nazywa Polakow niewolnikami, bo taka jest prawda. Swiat sie z nas smieje, nasze panstwo sie stacza po rowni pochylej. Ronin sprowadza w dosadny sposob ludzi na ziemie, tych, ktorzy zyja zludzeniami. Polacy jezdza do niewolniczych prac i jeszcze zebraja, zeby je dostac. Niekotre formy poszukiwania pracy przez naszych rodakow polegaja na zebraniu i to o robote, ktorej nit nie chce wykonywac. Zanizaja miejscowe stawki. Rodziny niemieckie czy francuskie biora au pair ze wschodu, bo to taka niewolnica, ktora odwali robote jak pomoc domowa tyle, ze za stawke 260 euro+codzienny wikt. Jak osoba z kraju "X" pracuje za 10 euro to osoba z PL powie ze chce pracowac za "8". Teraz w tej licytacji, kto chce mniej za ta sama robote, biora udzial jeszcze sasiedzi ze wschodu. (Priwetstwuju sosedej iz za Buga) W innych krajach tez nie ma pracy, tez sie ludzie martwia o 'jutro' i nie chca Polakow, do prac, ktorych sami sie chetnie podejma. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: zarobki w Niemczech - pytanie 08.09.06, 23:34 Ale rzad polskich kartofelkow jest dumny, ze spadlo bezrobocie, tak samo od siebie. Polakom smierdza Niemcy ale nie ich pieniadze - taka jest prawdziwa mentalnosc Polakow...niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie 09.09.06, 06:31 a czy ojciec który ma na wyżywieniu dzieci, ma unieść się honorem i zostać w Polsce bo nasz cudowny rząd z pewnością mu pomoże?? Guzik prawda, rzad mu nie pomoże. Młodzi mają zostać w Polsce i pracowac za 500 zł? Dlaczego Wy wyjechaliście?? Dlaczego tam gdzie obecnie jesteście, wciąz mieszkacie? Dlaczego nie wrocicie do kraju? Spróbujcie zobaczyć jak w Polsce dla młodego człowieka jest z pracą. Czy jest w stanie sam się utrzymać. Nie jest. To dziś jest głowny powód wyjazdu z kraju. Na podstawie kilku przypadków, gdzie jakaś osoba nie miała na dom, jedzenie i została zmuszona do 'żebrania" oceniacie wszystkich. Chyba trzeba wam życzyć, zebyście się sami kiedyś znaleźli w podobnej sytuacji, bez pracy, bez srodków do życia. Może to pozwoliłoby wam zrozumieć postepowanie innych. "Ronin sprowadza w dosadny sposob > ludzi na ziemie, tych, ktorzy zyja zludzeniami" Ronin w wulgarny sposób obraża ludzi. Ludzie dziś już mało zyją złudzeniami. Ale napewno z nadzieją na lepsze jutro. I jeśli wyjazd za granice daje im szanse na lepsze jutro to niech jadą. Nasi politycy będą się cieszyć z tego powodu, bo znow bezrobocie im spada. Uczepcie się polityków, rządu, bo to ich wina. Ich obrażajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkm Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.moja.net.pl 09.09.06, 11:03 <<<<Dla mnie juz dzis jestescie polacken,wiec nie potrzebuje czekac na to ,Rozlazicie sie po calej europie jak wszy !Juz was wszedzie maja dosc>>>> No teraz żłobie jeden, pałę przegiąłeś.Powiem ci tak : nigdy w oczach swoich przyszywanych rodaków nie będziesz im równy,zawsze za twoimi plecami będą wymieniać ironiczne uśmieszki,zawsze będziesz "niemcem" drugiej kategorii. To,że twój dziadziuś podpisał Volksliste i to że urodziłeś się akurat w takim a nie innym regionie Polski, nigdy nie uczyni cię pełnowartościowym obywatelem tego kraju.Zawsze będziesz kaleczył po niemiecku ale myślał po polsku. Ty (albo twoi rodzice)nie wyjechałes z Polski dla ideii, tylko najzwyczajniej w świecie dla szmalu,dla tych nędznych paru marek,lepszego życia,przechodzonego volkswagena i całej tej reszty.Też byłeś taką wszą,żerującą na niemieckim socjalu czy opiece społecznej tylko dlatego ,że nazywasz się Szmit czy inny Kokoschka. I na koniec,podsumowując:taki z ciebie niemiec jak z d...py trąba.Heil :) Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: zarobki w Niemczech - pytanie 09.09.06, 15:47 Kto cie nauczyl tak pierd...c?Ty przykladasz cechy Polakow Niemcom.Ciezko to zrozumiec,ze to narod wychowany w dobrobycie,oduczony walki o byt,co ma miejsce w Polsce?Niemcy sa delikatniejsi,kulturalniejsi,szef powie ci pierwszy dzien dobry,ci nie podskoczy,ba masz sad pracy itd.W Niemczech pracujesz w firmie to wynajmujesz szefowi twoja sile fizyczna czy twoje umiejetnosci ale nie siebie!I jesli jestes Aussländrem i sie normalnie zachowujesz to cie Niemiec bedzie bardziej cenil niz Niemca,ktory sprawia klopoty.Geld,geld..hura!A ze Polacy mowia,ty w Niemczech bedziesz przyklejany Niemiec,to oznacza ze jeszcze im do Zachodu paredziesiat lat brakuje.Nie mowie juz o tym,ze w Niemczech na kazdym kroku,oczywiscie po blizszym poznaniu,powiedzmy kolega z pracy,sasiad w domu itd co ktorys jest ze Slaska.Nie ma sie co dziwic,jest ich stamtad liczac potomkow 1/5 Niemcow Zachodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.06, 16:23 To nie prawda co piszesz.Ja sie czuje i mysle jak kazdy niemiec i jestem tak traktowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 14:15 Polacy sami nie tworza sobie stanowisk pracy to jest problem. Popatrz ilu u nas zyje Wietnamczykow w Wawie(w PL zyje ich ponad 30 tys w gettach, wiekszosc w stolicy), nie zauwazylam, zeby ktorys z nich siedzial tutaj bez pracy i narzekal. Zasuwaja jak mrowki pod palacem albo prowadza jakies 'lewe' interesy. Sadze, ze maja wyzszy standart zycia niz nie jeden Polak. Nie chodzi mi o 'zebranie' w sensie proszenia o kase na jedzenie itp. chodzi mi o forme w jakiej szukaja pracy nasi rodacy. Nikt ich nie potrzebuje za granica, a oni za wszelka cene chca tam pracowac. > Uczepcie się polityków, rządu, bo to ich wina. Ich obrażajcie. Kto ten rzad wybral? Czyzby Polacy? Dlatego Ronin sie moze akurat smiac z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: zarobki w Niemczech - pytanie 09.09.06, 14:45 Polacy maja to co wybrali i wypracowali - taka jest przykra prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie 09.09.06, 15:16 Prawda w oczy kole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw78 Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.centertel.pl 09.09.06, 15:54 Mamy to co wybraliśmy a inne kraje maja to na co ich rząd pozwolił, a pozwolił otworzyć rynek pracy dla innych państw....jakies wnioski chyba się nasuwają, prawda? I to chyba dośc oczywiste....Niemcy, Anglicy będą źle wyrażać się o Polakach nazywając ich niewolnikami, i mają pretensje do nas, szukających pracy w ich krajach. My Polacy zaś będziemy się smiać pod nosem, ze wasz rząd wyraził chęc zatrudniania ludzi z innych państw. Będziemy "zabierać" pracę i "przebijać" cene w dól aby tylko nas zatrudnili. Do kogo macie tak naprawde pretensje? Tu sa obie strony winne. A obrywaja najwięcej biedni ludzie, nie mający za co żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:18 W Anglii nikt sie nie spodziewal takiego naplywu obywateli nowej uni. Teraz wszyscy na wyspach drza z wrazenia, zeby wiecej Polakow nie przyjezdzalo, Rumuni i Bulgari granic juz nie otworza. To co sie dzieje w Anglii jest przestroga dla innych panstw Uni. Ludzie ucza sie na bledach. Obywatele panstw zachdonich maja pretensje, bo to nie jest normalne, ze przyjezdzaja tysiace... co druga osoba w PL w wieku 18-24 lata deklaruje wyjazd. Tak samo na Litwie. W tym tepie nie bedzie nikogo w Polsce za 20 lat. Najlepiej niech Polacy zanizaja stawki, pracuja ponizej kosztow utrzymania albo za darmo. Polacy wolontariuszami Europy;-). Zanizanie stawek do niczego nie prowadzi. Polacy nie beda sie smiac pod nosem tylko :narzekac, gadac na pracodawce, ze za niska stawka,...itd. (to bardziej w ich naturze) o wdziecznosci za prace, ze ich ktos zechcial zatrudnic nie wspomne. Jak tak dalej bedzie poprostu nikt nie bedzie chcial zatrudniac Polakow. Ja nie mam do nikogo pretensji. Zaczelam zalowac, ze skonczylam studia techniczne, a nie zostalam lekarzem geriatra (za kilka lat bede tu z samymi emerytami). Nigdy nie jest za pozno na doksztalcenie sie w innych dziedzinach :O Na lepszy standart zycia miejscowi zapracowali w innch krajach. Polacy zamiast wziasc sie do roboty w swoim kraju chca wykorzystac to czego dorobili sie inni. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_anja Re: zarobki w Niemczech - pytanie 09.09.06, 23:34 Poczytaj sobie: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3579299.html serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34218,3332080.html Jak myslisz, Czy reszta Europy bije bravo krajom, ktore nas przyjely w 2004 roku? Czy sie z nich smieje pod nosem? Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: zarobki w Niemczech - pytanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.06, 16:20 Macie znow cos dla politykow zrobic? to znaczy radosc,ze wyjezdzacie. Odpowiedz Link Zgłoś