Dodaj do ulubionych

O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz...

18.05.10, 08:08
Tylko dlatego że są osobami Narodu Wybranego i nie mają zahamowań bo reszta
Narodu to nie licząca się II liga.
Z poważaniem
Obserwuj wątek
    • hades76 O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:10
      Weście się schowajcie z swoją platfomą, podobo ci co mówili że Polska to dziki kraj mają wrócić do polityki, podatki w góre, postpolityka, dno i wodorosty. Na dodatek Bartoszewski co na starosc traktowany jest jak manekin przez PO. Wyjdzcie z za ich pleców, pokazcie się, pokarzcie skok na NBP, pokarzcie Drzewickiego, pokarzcie gazociąg północny którego spawa została olana. Jesteście bardziej niż beznadziejni a jak się czyta wypociny waszego elektoratu na forach to widać kogo reprezentuje ta partia.
      • halibg Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:14
        Ale te wypociny pisane są przynajmniej po polsku, bez błędów ortograficznych.
        Może POKAŻĄ ci panowie z PiS jak się robi skok na telewizją podobno publiczną.
        • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:22
          no tak szkoda ze Po jeszcze publicznej nie zawlaszczyla to juz by
          Komorowski nawet sam na siebie nie musial pojsc glosowac, komuno wroc
          • rydzyk_fizyk Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kaczysta 18.05.10, 08:30
            Stolec u prezia Kaczyńskiego, szefostwo rady nadzorczej Lotu a teraz przesiadł się do Tuska.

Może na pierwszy rzut oka nie wygląda ale Dziadzio wie gdzie są konfitury.
            • michalr29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 09:10
              Witam,

Wajda szczególnie miał prawo nazywać rzeczy po imieniu, gdy jakiś
              czas temu życzono mu śmierci i to jeszcze w kościele.
              Bartoszewski idealnie posłużył się metaforą, strzał w 10. A że
              prawda czasami boli to i jak mówi przysłowie "stuknąć w stół to
              sztućce się odezwą".
              No i nie piszcie bredni bo co do roztrwaniania majątku, to mistrzami
              byli PiSowcy z prezydentem: NBP, ORLEN, PKO, NAFTA, KGHiM, STOCZNIA
              GDYNIA, PROKURATOR GENERALNY itp. itd.... wszędzie po plecach
              Kaczyńskich. Teraz w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy,
              gdzie dało się tego dokonać. Samo veto na ustawę kominową to
              miliardy strat skarbu państwa, kolejne tyle z powodu niekompetencji
              szefostwa. Kolejne straty to RPP z wprowadzonymi fachowcami typu
              Zyta, słaba kontrola polityki monetarnej przez NBP to do czasu
              kryzysu kolosalne straty dla gospodarki. Prezydencki układ oparty o
              Ukrainę, Litwę, Łotwę i Estonię- to kolejne straty z tytułu
              blokowania Polski na rynkach Białorusi i Rosji...
              Co do zachowań które takim echem się odbiły, to są uzasadnione, bo
              Kaczyński i w 2007 obiecywał zmianę, a w przeciągu kolejnych lat
              jakoś się okazało, że zmiany nie było.
              Bardziej uwierzę w zmianę Palikota niż Kaczyńskiego.
              Pozdrawiam
              • skok Bzdury! 18.05.10, 09:37
                Rada nadzorcza spolek SP to ciepla posada bez odpowiedzialnosci. Za
                pieniadze skarbu panstwa. A co sie z tym skarbem robi- Rychu, Zbychu
                i POplecznicy wiedza najlepiej.
                • michalr29 Re: Bzdury! 18.05.10, 09:51
                  No co takiego zrobili Rychu, Zbychu, może to oni chcieli dać rabaty
                  na paliwo dla "Solidarności" z ramienia Orlenu i spółek z nim
                  związanych?
                  No co? W KGHiMie jak zmieniano wreszcie po konkursie prezesa na
                  fachowca to wszyscy do dziś pieją z zachwytu...
                  A co w PKO, facet bez odpowiednich papierów przez Kaczyńskiego
                  wciskany na prezesa... a lustrację jaką Skrzypek zrobił w banku... A
                  później wepchnięcie faceta który pełnego zdania zawierającego
                  instrumenty bankowe nie umiał skleić? To zdaniem LK była idealna
                  osoba by dbać o nasze pieniądze... Co się dziwić przecież Kaczyńscy
                  nie ufali bankom:)
                  Machloje to się skończyły w 2007 jak się rząd zmienił.
                  A myślisz że veto dotyczące służby zdrowia to takie z powodu dobra
                  społecznego. Oczywiście dobra jego córki która zbiera kokosy z
                  handlu zadłużeniem szpitali... niezły biznes...
                  A CBA co wykryło? Samo CBA to była kompromitacja podobnie jak imć
                  Pan Kamiński.
                  W bzdury to Ty kolego wierzysz, mam tylko nadzieje że to
                  uleczalne....
                  Pozdrawiam

• idiot_hunter Może i mieli prawo mówić, co myślą 18.05.10, 10:04
                    Co nie zmienia faktu, że zachowali sie jak idioci! Kaczor siedzi po
                    cichu i rżnie głupa, nikogo nie atakuje, a te dwa głupki wychodzą
                    publicznie z tekstami w których dominuje głęboka pogarda. Tusk
                    powinien przegnać to towarzystwo, bo jak tak dalej pójdzie, to
                    Komorowski przegra...
                    • representation1 A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 10:16
                      Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał powiedzieć
                      ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i manipulować opinią
                      publiczną, bo oni są Salonu. GW ich usprawiedliwi, stosując podwójną miarkę.

Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić wszyscy.
                      • michalr29 Re: A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 10:30
                        representation1 napisał:

> Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał
                        powiedzieć
                        > ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i
                        manipulować opinią
                        > publiczną, bo oni są Salonu. GW ich usprawiedliwi, stosując
                        podwójną miarkę.
                        >
                        > Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić
                        wszyscy.
                        A w czym manipulują? Że jest walka wyborcza- nieczysta- Wajdzie
                        lekarz kazał zmienić doktora, dostał masę życzliwych pełnych miłości
                        do bliźniego listów z pogrużkami, odpowiednio też i inni.
                        Szykanowanie ludzi co nie zgadzają się z tym co wódz mówi mi
                        przypomina PRL.
                        Że Kaczyński nie jest ojcem- no nie jest. Że dzieli i doprowadzić
                        może do bankrudztwa Polski- bardzo prawdopodobne- bo jesteśmy na
                        granicy bezpieczeństwa PKB, blokowanie reform może być tragiczne.
                        Że choduje kota- a może nie?
                        Że prezes ma charyzme- ponoć ma, że charyzme mieli często psychopaci-
                        Stalin-Hitler- możliwe...
                        Pozdro
                        • jasio.z.brzezin ILU SYNÓW ma Bartoszewski??? 18.05.10, 11:07
                          Żadnego. Córek też nie ma.
                          • maaac A chce zostać prezydentem? 18.05.10, 11:22
                            Ilekolwiek by ich miał czy nie miał to nie on kandyduje.
                            • von_seydlitz Myślą brzydko, ciekawe czy be dzie wyrozumiała ... 18.05.10, 12:38
                              ..dla innych,Pospieszalskiego czy kogoś identyfikowanego z innej strony.

Zwykle wyrozumiałość PO jest bardzo wybiórcza.
                              • von_seydlitz Czy wyrozumiałość PO jest wybiórcza? 18.05.10, 12:38
                                Czy wyrozumiałość PO jest wybiórcza? Zobaczymy.
                                • maaac Ktoś knebluje wypowiedzi Pospieszalskiego? 18.05.10, 12:46
                                  Problem tkwił przecież nie w tym co Pospieszalski mówił tylko co i
                                  gdzie robił.
                                  • aplus GW probuje. Roznica jest taka ze w przypadku rzygo 18.05.10, 18:41
                                    win "profesora" czesc PO udaje swiete oburzenie a czesc PO klaskuje.
                                    Ta pierwsza czesc oczywiscie udaje oburzenie. Ot prymitywna
                                    manipulacja socjotechniczna. Zeby tylko jak najwiecej o PO mowic w
                                    mediach.
                                    • maaac ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 09:27
                                      Gdzie były jakieś żądania by Pospieszalski się NIE wypowiadał?
                                      • aplus Re: ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 12:41
                                        maaac napisał:

> Gdzie były jakieś żądania by Pospieszalski się NIE wypowiadał?

representation1 napisał:

powiedzieć
                                        > ludziom, co myślą.
                                        • maaac Re: ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 16:10
                                          Oczywiście różnica pomiędzy wypowiadaniem się samego
                                          Pośpieszalskiego, a przygotowywaniem przez niego za państwowe
                                          pieniądze audycji, w której manipulował "opinią publiczną" jest
                                          kompletnie nie zauważalna?

Następny po Representation1 specjalista od rżnięcia głupa?
                            • aplus Re: A chce zostać prezydentem? A widziales kolka 18.05.10, 18:47
                              Bronka ?

forum.gazeta.pl/forum/w,902,110568050,110576618,_zryj_tyle_co_ja_to_moze_tez_zostaniesz_prezydento.html

no przepraszam bardzo ale z takim PO tworem to juz niech bedzie
                              lepiej kawaler. Przynajmniej nie udaje. I zdecydowanie mniej wstydu
                              dla Polski za granica.

maaac napisał:

> Ilekolwiek by ich miał czy nie miał to nie on kandyduje.
                              • maaac Re: A chce zostać prezydentem? A widziales kolka 19.05.10, 16:13
                                ?????????????????

Sugerujesz, że dzieci Komorowskiego nie są jego dziećmi i nie on je
                                wychowywał?

Mam ci przypomnieć jak wygładała nie tylko śp Prezydentowa Kaczyńska
                                ale i sam śp. Prezydent Kaczyński zanim zajęli się nimi styliści?

I w dodatku jaką "bogobojną" córeczkę wychowali? Ot typowe
                                dziecko "prawicy".
                        • kolejny.eurosceptyk Zanim zaczniesz komentować wypowiedzi innych 18.05.10, 11:50
                          zajrzyj wcześniej do słownika ortograficznego. No chyba że masz 7 lat albo
                          mniej. Ale wtedy nie wcinaj się w rozmowy dorosłych.
                          • maaac Cenzorzy wiecznie żywi. 18.05.10, 12:17
                            Jak zwykle na temat meritum tekstu niewiele potrafią powiedzieć, za
                            to "maleszkować" teksty z słownikiem ortograficznym potrafią doskonale.
                        • djmiixer Re: A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 13:39
                          A to na granicy bezpieczeństwa z PKB nie jesteśmy przez rząd w którym
                          ministrem jest Pan Bartoszewski ? To nie wiedziałem, ale mądrego
                          michalr29 warto posłuchać. Co do charyzmy to bym uważał, bo podobno
                          premier Tusk to wybitny mąż stanu od którego charyzma aż bije. Skoro
                          Panowie Wajda i Bartoszewski mogą to chyba je też mogę. Uważam, że
                          obaj skłócają naród, są w wieku w którym może objawiać się już
                          demencja starcza i ogromne luki w pamięci, obaj nie byli, nie są i
                          nie będą moimi autorytetami, co więcej będę ich pokazywał dzieciom
                          mówiąc jak nie powinno uprawiać się polityki. Pozdrawiam
                      • maaac Radio Erewań wiecznie żywe. 18.05.10, 11:15
                        representation1 napisał:

> powiedzieć ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i
                        > manipulować opinią publiczną, bo oni są Salonu. GW ich
                        > usprawiedliwi, stosując podwójną miarkę.
                        >
                        > Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić
                        > wszyscy

Dobre kłamstwo musi w sobie zawierać ziarno prawdy. Tak działają
                        PiSowcy i ludzie stający w obronie PiS i naszej rzekomej "prawicy"
                        (antysalonu, "patrioci", itp itd.).

Patrząc na tekst Representation1 - wpisuje się on idealnie w ten
                        trend. Artykuł w GW o obronie wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego do
                        tego znane artykuły GW dotyczace Pospieszalskiego - nie pisze prawdy?

Tyle, że to nie GW broni Wajdy z Bartoszewskim w tym artykule, a
                        cytują informację IAR (w rękach PiS) cytujacych z kolei rzeczniczkę
                        sztabu wyborczego Bronisława Komorowskiego.

Tak samo "ataki" na Pospieszalskiego nie dotyczyły prawa do
                        wypowiadania się ludzi "z ulicy" ale faktu, że Pospieszalski dokonał
                        manipulacji wybierając "przypadkowych" ludzi z tłumu, którzy okazali
                        się mniej przypadkowi niż by to wyglądało (aktor, działącz PiS)
                        realizując w ten sposób propagandę PiS w telewizji finasowanej
                        równiez przez przeciwników PiSu.

W dodatku różnica pomiedzy wypowiedziami Bartoszewskiego i Wajdy, a
                        wypowiedziami "przypadkowych ludzi" była taka, że ci pierwsi
                        wygłaszali je "z otwartymi przyłbicami" pod własnymi nazwiskami, a
                        nie jak tchórze jako "przypadkowi" mimo, że niektóre z nich są
                        osobami publicznymi.

• representation1 maaac wiecznie czujny 18.05.10, 11:52
                          Byłem całkowicie pewny, że mój komentarz spotka się z typową reakcją maaaca.

Ale niech maaac nie poucza innych i nie wytyka im kłamstw, bo maaac sam kłamać i
                          manipulować potrafi:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,111110894,111417498,Jak_maaac_klamie.html
                          • maaac Łapie kłamców na gorącym uczynku. 18.05.10, 12:11
                            representation1 napisał:

> Byłem całkowicie pewny, że mój komentarz spotka się z typową
                            > reakcją maaaca.
                            Napisz choć raz prawdę - wtedy spotka cię co innego.

> Ale niech maaac nie poucza innych i nie wytyka im kłamstw, bo
                            > maaac sam kłamać i manipulować potrafi:
                            >
                            >
                            rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,902,111110894,111417498,Jak_ma
                            aac_klamie.html

Dziękuje za podanego linka. Mogłem dzięki temu sprostować twoje
                            kłamstwa na mój temat i na temat który dyskutowaliśmy.

PS. No a na temat dzisiejszego artykułu i sprawy Pospieszalskiego
                            ani słowa? Bo okazało by się że twoje manipulacje są zbyt grubymi
                            nićmi szyte?
                            • representation1 No i sam się złapał 18.05.10, 13:55
                              > Napisz choć raz prawdę

Ja piszę zawsze prawdę.

> wtedy spotka cię co innego.

Chciałbym w to wierzyć. Ostatnio pochwaliłem GW:

forum.gazeta.pl/forum/w,902,110908453,110912235,Ten_artykul_GW_jest_w_porzadku.html

ale pozytywnej reakcji się nie doczekałem.

> Mogłem dzięki temu sprostować twoje
                              > kłamstwa na mój temat i na temat który dyskutowaliśmy.

No niezupełnie. Za pomocą ramówki PR1 chciałeś udowodnić, że to ja kłamię. W
                              przeciwnym razie po co te linki? No i nie udało się. Tu nie chodzi o PR1, tylko
                              o zarzuty względem mnie.

> PS. No a na temat dzisiejszego artykułu i sprawy Pospieszalskiego
                              > ani słowa? Bo okazało by się że twoje manipulacje są zbyt grubymi
                              > nićmi szyte?

A cóż więcej dodawać? Niesprawiedliwa nagonka GW na Pospieszalskiego jest
                              ewidentna. Grubymi nićmi szyte są zarzuty o manipulację z jego strony. Ale
                              gdyby GW potraktowała jednakowo ostro Pospieszalskiego oraz "honorowy" komitet
                              poparcia Komorowskiego, to może bym się nie czepiał.
                              • maaac Re: No i sam się złapał 18.05.10, 14:51
                                >
                                > Ja piszę zawsze prawdę.
                                Zawsze? Hmmmm masz dziwne poczucie "prawdy".
                                >
                                > > wtedy spotka cię co innego.
                                >
                                > Chciałbym w to wierzyć. Ostatnio pochwaliłem GW:
                                >
                                >
                                rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,902,110908453,110912235,Ten_ar
                                tykul_GW_jest_w_porzadku.html
                                >
                                > ale pozytywnej reakcji się nie doczekałem
                                Przecież kpiłeś. Zreszta tylko niektóre posty twoje czytuję.

> No niezupełnie. Za pomocą ramówki PR1 chciałeś udowodnić, że to ja
                                > kłamię. W przeciwnym razie po co te linki? No i nie udało się. Tu
                                > nie chodzi o PR1, tylko o zarzuty względem mnie.
                                Kłamałeś. Sugerowałeś częste wystąpienia, których nie potrafiłeś
                                udowodnić. Podałem ci ramówkę twojego ukochanego radia, które tak
                                słuchasz i jakoś nie było w niej tych informacji, które oczekiwałeś.
                                Podanie dwóch informacji nie potwierdzonych przez ramówkę to jeszcze
                                nie udowodnienie tak częstego występowania jak sugerujesz.
                                Postaraj się lepiej - przejrzyj całość tak jak ja zrobiłem na
                                podstawie TWOICH informacji. A i tak wtedy nie udowodnisz mi, że
                                kłamałem bo dane radia to nie moje dzieło, co najwyżej udowodnisz że
                                to TY nie kłamałeś. Co i tak nie zmieni PISowskiego charakteru PR.

> A cóż więcej dodawać? Niesprawiedliwa nagonka GW na
                                > Pospieszalskiego jest ewidentna. Grubymi nićmi szyte są zarzuty o
                                > manipulację z jego strony. Ale gdyby GW potraktowała jednakowo
                                > ostro Pospieszalskiego oraz "honorowy" komitet poparcia
                                > Komorowskiego, to może bym się nie czepiał.
                                Czyli jednak dalej rżniesz głupa udając, że nie rozumiesz, że
                                ta "niesprawiedliwa nagonka" względem Pośpieszalskiego dotyczy
                                czegoś innego niż to o co się czepiasz względem Wajdy i
                                Bartoszewskiego? Dalej też rżniesz głupa udając, że nie widzisz, że
                                to tylko informacja agencyjna na temat wypowiedzi działaczki PO, a
                                nie "własna obrona" GW?

Naprawdę musisz tak kręcić?

Zapewne jakbyś "grzecznie poczekał" pojawiły by się i artykuły
                                własne czy wywiady GW dotyczące tej sprawy. Przynajmniej wtedy druga
                                część mogła by się okazać prawdą. Jednak ty już wcześniej zanim GW
                                zareaguje wiesz lepiej jaka jest jej opinia.
                                • representation1 Re: No i sam się złapał 18.05.10, 20:52
                                  > Przecież kpiłeś.

Wcale nie. Może mój komentarz zawierał jakąś dozę nieufności, ale naprawdę byłem
                                  pozytywnie zaskoczony. Pragnąłem też dać wyraz oczekiwaniu, jakie artykuły
                                  chciałbym widzieć w GW. Trudno jednak po maaacu spodziewać się innej, niż
                                  negatywnej wykładni.

> Kłamałeś. Sugerowałeś częste wystąpienia, których nie potrafiłeś
                                  > udowodnić. Podałem ci ramówkę twojego ukochanego radia, które tak
                                  > słuchasz i jakoś nie było w niej tych informacji, które
                                  > oczekiwałeś.

Nie, kolego maaac. To ty kłamałeś i kłamiesz nadal. Co do Mazowieckiego, to
                                  napisałem bardzo precyzyjnie, że występuje co 2 tygodnie (np. w najbliższą
                                  niedzielę), a ty z marszu zabrałeś się do udowadniania, że ja kłamię. Słowo
                                  "często" pojawiło się w twoich, a nie moich komentarzach. Tak więc kłamiesz
                                  nadal. W innych sprawach także kłamiesz, manipulujesz i rżniesz głupa, czyli
                                  robisz te rzeczy, które mi zarzucasz.

W ogóle myślę, że maaac jest zaprogramowany na bezwzględne zwalczanie wszystkich
                                  komentarzy krytycznych względem GW i posuwa się w swoich komentarzach do
                                  skrajności i absurdu.

> Dalej też rżniesz głupa udając, że nie widzisz, że
                                  > to tylko informacja agencyjna na temat wypowiedzi działaczki PO, a
                                  > nie "własna obrona" GW?

Otóż właśnie. GW wcale nie musi od razu rzucać do boju Czuchnowskiego i Kublik.
                                  Wystarczy, że podsunie czytelnikom zgodne z linią GW treści. Nie opatrując ich
                                  własnym komentarzem łatwo się wykpi od wszelkiej odpowiedzialności. Sprytnie.

> Zapewne jakbyś "grzecznie poczekał" pojawiły by się i artykuły
                                  > własne czy wywiady GW dotyczące tej sprawy.

Grzecznie czekam na głos moich ulubieńców - Czuchnowskiego i Kublik.
                                  • maaac Re: No i sam się złapał 19.05.10, 16:06
                                    > Wcale nie. Może mój komentarz zawierał jakąś dozę nieufności, ale
                                    > naprawdę byłem pozytywnie zaskoczony. Pragnąłem też dać wyraz
                                    > oczekiwaniu, jakie artykuły chciałbym widzieć w GW. Trudno jednak
                                    > po maaacu spodziewać się innej, niż negatywnej wykładni.
                                    Tiaaaa. Wiesz już uwierzę. Dokładnie tak samo jak w "przemianę"
                                    Kaczyńskiego czy... Palikota.

> Nie, kolego maaac. To ty kłamałeś i kłamiesz nadal. Co do
                                    > Mazowieckiego, to napisałem bardzo precyzyjnie, że występuje co 2
                                    > tygodnie (np. w najbliższą niedzielę), a ty z marszu zabrałeś się
                                    > do udowadniania, że ja kłamię. Słowo "często" pojawiło się w
                                    > twoich, a nie moich komentarzach. Tak więc kłamiesz
                                    > nadal. W innych sprawach także kłamiesz, manipulujesz i rżniesz
                                    > głupa, czyli robisz te rzeczy, które mi zarzucasz.
                                    Tak?
                                    To jest własnie typowe rżnięcie głupa. Dysputa nasza nie dotyczyła
                                    bowiem pana Mazowieckiego ale wpływu innych opcji niż PiS na PR. W
                                    dodatku nawet nie to było sensem dysputy tylko kwestia
                                    odpowiedzialności za podawanie absurdalnych informacji o znalezieniu
                                    całej kabiny z pięcioma ciałami. Próbowałeś tą odpowiedzialnościa
                                    obciązyć nie wiadomo z jakiego powodu Gazetę Wyborczą czy portal
                                    Gazeta.pl. Jak już "dotarło" do Ciebie że to nie GW. To próbowałeś
                                    negować wpływ PiSu na PR jako dowód podałeś obecność audycji pana
                                    Mazowieckiego. Dowód ten wyśmiałem bo "częstość" audycji zgodnie z
                                    tym co podałeś co dwa tygodnie w niedzielę jest dość mizerna. W
                                    dodatku po sprawdzeniu strony własnej PR - ramówki okazało się, że
                                    nawet tej podanej przez ciebie częstotliwości nie da się obronić.

W dodatku nawet jakby udało ci się udowodnić to co napisałeś, że
                                    Mazowiecki faktycznie ma audycję co dwa tygodnie, to nie jest dowód
                                    na charakter tych audycji. Idąc dalej nawet jakbyś udowodnił, że
                                    charakter tych audycji jest taki jak mówisz, to nawet dalej by nie
                                    było dowodem na to że PR nie jest w większości w rękach PiS. Jesli
                                    jednak udało by ci się TO udowodnić to jeszcze nie dowodzi to że GW
                                    odpowiada za informację agencyjną IAR.
                                    Ot takie piętrowe rżnięcie głupa. Udowodnienie, że w godzinach
                                    jakich się odbywa audycja "w samo południe" dwa razy miał Mazowiecki
                                    audycję wbrew rozpisowi oficjalnemu ramówki PR ma być dowodem na to
                                    że GW sama pisze głupoty na temat Smoleńska.

Nie masz wstydu?

W dodatku NAWET jakbyś jakimś cudem udowodnił, że masz w
                                    powyższej sprawie rację ma się to nijak do omawianej sprawy
                                    Pośpieszalskiego.

> Otóż właśnie. GW wcale nie musi od razu rzucać do boju
                                    > Czuchnowskiego i Kublik.
                                    > Wystarczy, że podsunie czytelnikom zgodne z linią GW treści. Nie
                                    > opatrując ich własnym komentarzem łatwo się wykpi od wszelkiej
                                    > odpowiedzialności. Sprytnie.
                                    Nie to jest po prostu objaw twojej paranoi. Nawet jak GW NIC nie
                                    robi widzisz w tym jakiś ukryty cel i spisek. Rozumiem, że pozostałe
                                    portale (już mi nawet nie chce się szukać czy tak było) cytując tą
                                    samą wypowiedź pani rzecznik są elementem Michnikowego/Gazetowego
                                    spisku? Dalej uważasz, że z tobą wszystko OK?

> Grzecznie czekam na głos moich ulubieńców - Czuchnowskiego i
                                    > Kublik.
                                    No cóż. Jak ktoś jest masochistą i nazwa ulubieńcami ludzi których
                                    tak opluwa to mogę tylko wyrazić głębokie współczucie....
                                    • representation1 Nie ma nadziei dla wściekłego maaaca? 19.05.10, 18:38
                                      Chłopie, weź się puknij w głowę, bo coraz bardziej brniesz w bagno absurdu. Mnie
                                      już po prostu śmieszy ta twoja argumentacja i wykładnia. Szkoda czasu na
                                      komentowanie tego wszystkiego, ponieważ żadnych racjonalnych argumentów i tak
                                      nie przyjmiesz. Wolę przeczytać dziesięć artykułów Czuchnowskiego/Kublik, niż
                                      zawracać sobie głowę jednym komentarzem maaaca.
                                      • maaac Re: Nie ma nadziei dla wściekłego maaaca? 20.05.10, 09:42
                                        No i zamiast argumentów mamy atak ad personam. Typowe.

Wytłumaczyłem ci kawa na ławę dlaczego nazywam twoją metodę
                                        dyskusji/argumentacji rżnięciem głupa. Jakoś nie potrafisz
                                        racjonalnie udowodnić związku pomiędzy udowodniniem, że PR podaje
                                        niedokładne informacje o swojej ramówce z wnioskowaniem, że sprawa
                                        Pośpieszalskiego może być porównana do sprawy związanej z słowami
                                        Bartoszewskiego i Wajdy.

> Szkoda czasu na komentowanie tego wszystkiego, ponieważ żadnych
                                        > racjonalnych argumentów i tak nie przyjmiesz.

Dopóki nie odkryjesz czym się różni "racjonalność" twoich argumentów
                                        od racjonalności to faktycznie nie masz o czym ze mną dyskutować.

Porzuć zwyczaj "nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne, a białe
                                        jest białe" to może kiedyś pogadamy.
                        • canisparvus Re: Radio Erewań wiecznie żywe. 18.05.10, 12:01
                          Nie ośmieszaj się Waść.

Tak właśnie jest, że niektórzy są równiejsi.

Wiesz Waść doskonale, że przedstawicieli Salonu nie było w kolejce
                          do złożenia hołdu parze prezydenckiej. Kilka godzin stania to dla
                          nich uwłaczające, a poza tym niezrozumiałe. Program pani Ewy
                          Stankiewicz i pana Jana Pospieszalskiego koncentrował się na
                          ludziach, którzy mają zdanie inne niż pan Andrzej Wajda czy pan
                          Władysław Bartoszewski w sposób całkowicie naturalny. Wiesz Waszmość
                          doskonale, że realizatorzy lubią ludzi, którzy potrafią coś
                          powiedzieć, więc naturalne było, że wśród pytanych znalazły się 3
                          osoby, o których można, w dwóch przypadkach nieco na wyrost,
                          powiedzieć, że są osobami publicznymi. Jeżeli stali w tłoku w
                          demokratycznej kolejce, należeli do zbiorowości i także mieli prawo
                          powiedzieć, co myślą.

Też mieli prawo.

Równie dobrze można by postawić zarzut, że na zebraniu Komitetu
                          Poparcia Pana komorowskiego, czy jak to szacowne gremium się nazywa,
                          zabrakło głosów krytykujących pana Komorowskiego - program został
                          przedstawiony jednostronnie.

Poza tym od osób stojących tak wysoko na świeczniku, jak panowie
                          Wajda i Bartoszewski, należy wymagać kultury większej niż od
                          zwykłych obywateli (chciałem napisać "anonimowych", ale oni przecież
                          nie ukrywali swojej twarzy i wszyscy znajomi mogą ich rozpoznać).

Proszę więc nie stosować podwójnych standardów.

I jeszcze jedno. Pan Pospieszalski stał się ostatnio wygodnym
                          obiektem krytyki. Nic to, że głównym autorem była pani Stankiewicz -
                          jej jeszcze nie udało się Salonowi obrzydzić i zwolennicy Salonu
                          jeszcze nie nabrali dostatecznie silnych odruchów wymiotnych na
                          dźwięk lub zapis jej nazwiska. Wiadomo, że Pospieszalski jest
                          głównym wrogiem publicznym, może tuż po ojcu Rydzyku. Jest
                          wygodniejszy do wywoływania odpowiednich reakcji niż jakaś tam pani
                          Stankiewicz.
                          • maaac Re: Radio Erewań wiecznie żywe. 26.05.10, 05:15
                            canisparvus napisał:

> Nie ośmieszaj się Waść.
                            >
                            > Tak właśnie jest, że niektórzy są równiejsi.
                            >
                            > Wiesz Waść doskonale, że przedstawicieli Salonu nie było w kolejce
                            > do złożenia hołdu parze prezydenckiej. Kilka godzin stania to dla
                            > nich uwłaczające, a poza tym niezrozumiałe.
                            Ależ byli. W tej samej kolejce tyle że nie do "złożenia hołdu", ale
                            w celu wyrażenia swojego żalu i nie wobec pary prezydenckiej, ale
                            wobec wszystkich ofiar. Byli tam bo innego miejsca gdzie by mogli
                            wyrazić swój żal nie było.

> Program pani Ewy Stankiewicz i pana Jana Pospieszalskiego
                            > koncentrował się na ludziach, którzy mają zdanie inne niż pan
                            > Andrzej Wajda czy pan Władysław Bartoszewski w sposób całkowicie
                            > naturalny.
                            I tu piszesz prawdę. Takich ludzi szukali i takich znaleźli. Oni nie
                            chcieli pokazać prawdy o odczuwaniu trageii przez Polaków. Oni
                            realizowali swoją myśl programową.

> więc naturalne było, że wśród pytanych znalazły się 3
                            > osoby, o których można, w dwóch przypadkach nieco na wyrost,
                            > powiedzieć, że są osobami publicznymi. Jeżeli stali w tłoku w
                            > demokratycznej kolejce, należeli do zbiorowości i także mieli
                            > prawo powiedzieć, co myślą.
                            A Pospieszalski miał "prawo zapomnieć" ich rozpoznać. Ot taki
                            gapa... mimo że materiał napewno nie raz przeglądali przy montażu bo
                            na żywo nie szedł.

> Równie dobrze można by postawić zarzut, że na zebraniu Komitetu
                            > Poparcia Pana komorowskiego, czy jak to szacowne gremium się
                            > nazywa, zabrakło głosów krytykujących pana Komorowskiego - program
                            > został przedstawiony jednostronnie.
                            Tyle, że to nie był wiec PiSu. Taka drobna różnica.

> Poza tym od osób stojących tak wysoko na świeczniku, jak panowie
                            > Wajda i Bartoszewski, należy wymagać kultury większej niż od
                            > zwykłych obywateli (chciałem napisać "anonimowych", ale oni
                            > przecież nie ukrywali swojej twarzy i wszyscy znajomi mogą ich
                            > rozpoznać).
                            Och. Czyżby Wajda i Bartoszewski kogoś o morderstwo oskarżali?
                            Zresztą czy ja mam pretensję do tego co ci ludzie mówili? Czy do
                            pana Pospieszalskiego dobierającego sobie "przypadkowych" ludzi?

> Proszę więc nie stosować podwójnych standardów.
                            Proszę nie rżnać głupa.

> I jeszcze jedno. Pan Pospieszalski stał się ostatnio wygodnym
                            > obiektem krytyki. Nic to, że głównym autorem była pani
                            > Stankiewicz - jej jeszcze nie udało się Salonowi obrzydzić i
                            > zwolennicy Salonu jeszcze nie nabrali dostatecznie silnych
                            > odruchów wymiotnych na dźwięk lub zapis jej nazwiska. Wiadomo, że
                            > Pospieszalski jest głównym wrogiem publicznym, może tuż po ojcu
                            > Rydzyku. Jest wygodniejszy do wywoływania odpowiednich reakcji niż
                            > jakaś tam pani Stankiewicz.
                            Podziwiam bardzo pana Pospieszalskiego i jego odwagę w kryciu się
                            za "jakąś tam panią Stankiewicz". Pospieszalski wiedział co robi,
                            wiedział co będzie tam pokazywane i wiedzaił co firmuje swoim
                            nazwiskiem. Obrona, że nie on był "głównym autorem" to jedynie
                            wyraz "odwagi" takiej samej jak pana Wildsteina, który był dumny z
                            tego, że wyniósł słynną listę jak był wśród zwolenników, ale się
                            pilnie tego wypierał jak okoliczności były mniej sprzyjające. Kręcił
                            też jak mógł gdy go się pytano o status tej listy - z jednej strony
                            twierdził, że była jawna więc ujawnienie jej nie było przestępstwem,
                            z drugiej strony uważał że należało ją ujawnić (po co skoro niby
                            była jawna) by wszyscy dziennikarze mieli do niej dostęp (po co
                            skoro niby jako do jawnej mieli ten dostęp).
                            Pospieszalski też obecnie jak trzeba nie odpowiada za ten film by
                            kiedy indziej brylować jako jego współautor.

No cóż. To typowa cecha dla bojowników, którzy odważyli się walczyć
                            z wrogiem po tym jak już dawno upadł- tchórzostwo.
                      • norton2005 BYDŁO pamięta co mówił Bartoszewski 18.05.10, 14:43
                        Bydło pamięta co mówił Bartoszewski. A teraz ze swoją własną kompromitacją
                        dołączył Wajda.
                    • michalr29 Re: Może i mieli prawo mówić, co myślą 18.05.10, 10:21
                      To Komitet poparcia, ludzie mówili za co popierają, to nie
                      przedstawienie programu kandydata. Wypowiedzi zreszto mocno odnosiły
                      się do szykanowania tych ludzi przez zwolenników PiSu, oraz do
                      wcześniejszych wypowiedzi od czego jak zauważył Olbrychski,
                      Kaczyński się nie odciął. Czyli generalnie głos Pospieszalskiego
                      można podciągnąć pod kampanię prezydencką- żenujące bo w czasie
                      żałoby. Pogróżki wysyłane do Kutza łącznie z życzeniami śmierci
                      wpisują się w czarną kartę tych wyborów prezydenckich.
                      Inna sprawa nic tam fałszu nie było, czysta prawda, którą tylko
                      autorytet może głośno mówić.
                      Co do prezydentury to RBN jest najlepszym dowodem- czyli ponad
                      podziałami z uwzględnieniem byłych prezydentów i premierów oraz
                      opozycyjnych partii.
                      Świetny ruch, a że teraz, nic w tym zdrożnego nie ma, teraz jest
                      kryzys Grecki i teraz będą kształtowane procedury bezpieczeństwa,
                      teraz a nie za miesiąc, dwa czy trzy.
                      Komorowski musi wygrać, to wielka szansa dla Polski na normalność.
                      Pozdrawiam
                      • alternatywna.opowiesc Ludzie!!! 18.05.10, 10:29
                        Przecież to jest jasne jak słońce. PO umie tylko grać straszeniem PiS-em, bo nic
                        konkretnego i sensownego nie mają do powiedzenia. Bartoszewskie i inne Wajdy są
                        tak przekonani o swojej świetności, że byli pewni, że pojadą tym samym motywem
                        co kiedyś i będzie super. Tymczasem ZONK! :)
                        • michalr29 Re: Ludzie!!! 18.05.10, 10:41
                          alternatywna.opowiesc napisała:

> Przecież to jest jasne jak słońce. PO umie tylko grać straszeniem
                          PiS-em, bo ni
                          > c
                          > konkretnego i sensownego nie mają do powiedzenia. Bartoszewskie i
                          inne Wajdy są
                          > tak przekonani o swojej świetności, że byli pewni, że pojadą tym
                          samym motywem
                          > co kiedyś i będzie super. Tymczasem ZONK! :)
                          No ciekawe, bo co w tym ze straszenia, to tylko doświadczenia 20 lat
                          prezesa Jarka przybiło do Niego metkę niezmienialnego. Jeszcze
                          niedawno na cmentarzach wygłaszał mowy o testamentach, dziś chce
                          reformować szpitale... A zawsze myślałem że to kobieta zmienną
                          jest...
                          Pozdrawiam
                          • tarura Zmurszałek Bartoszewski pomaga marszałkowi 18.05.10, 14:17
                            pozostać marszałkiem
                        • edek47 Jak pisiory nie uspokoja sie... 18.05.10, 12:39
                          to ich kacza partie sie zlikwiduje, przepedzi sie kaczke z jej
                          bezuzytecznymi pisiorkami,
                          • representation1 Re: Jak pisiory nie uspokoja sie... 18.05.10, 14:36
                            Jakbym słyszał Komorowskiego. Ten sam arogancki ton.
              • athman29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 11:44
                Coś mi sie zdaje, że zyjesz w wymaigowanym świecie sądząc, że "Teraz
                w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy..." Szefowa moja
                własnie została wybrana w taki sposób... oczywiscie ekipa PO ja
                wybrała... konkurs ustawiony no i sama zaczeła zatrudniac fachowców
                sami znajomi, np: koleś z kilkuletnim stażem pracy i
                doswiadczeniem "przegrał" z swiezo upieczonym magistrem, synem
                znajomych który nie potrafi obsługiwac dobrze worda nie wspominajać
                juz o branzowym oprogramowaniu... albo emeryt zatrudniony na 1/4
                etatu który przychodzi do pracy godzine poźniej i wychodzi pól
                godziny wczesniej pod pretekstem ze są korki a w pracy załatwia
                swoją prywate... Na dowód przypomnij sobie bydgoską prowokację...

Co do wypowiedzi "naszych honorowych" to mogę tylko jedno dodać -
                przygadał kocioł garnkowi a sam smoli bądz u innych widzi drzazge a
                u siebie belki nie widzi... wybierz sobie sam opcje która Ci
                bardziej pasuje do Wajdy czy pozostałej reszty..
                • athman29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 11:46
                  athman29 napisał:

> Coś mi sie zdaje, że zyjesz w wymaigowanym świecie sądząc,
                  że "Teraz
                  > w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy..." Szefowa moja
                  > własnie została wybrana w taki sposób... oczywiscie ekipa PO ja
                  > wybrała... konkurs ustawiony no i sama zaczeła zatrudniac
                  fachowców
                  > sami znajomi, np: koleś z kilkuletnim stażem pracy i
                  > doswiadczeniem "przegrał" z swiezo upieczonym magistrem, synem
                  > znajomych który nie potrafi obsługiwac dobrze worda nie
                  wspominajać
                  > juz o branzowym oprogramowaniu... albo emeryt zatrudniony na 1/4
                  > etatu który przychodzi do pracy godzine poźniej i wychodzi pól
                  > godziny wczesniej pod pretekstem ze są korki a w pracy załatwia
                  > swoją prywate... Na dowód przypomnij sobie bydgoską prowokację...
                  >
                  > Co do wypowiedzi "naszych honorowych" to mogę tylko jedno dodać -
                  > przygadał kocioł garnkowi a sam smoli bądz u innych widzi drzazge
                  a
                  > u siebie belki nie widzi... wybierz sobie sam opcje która Ci
                  > bardziej pasuje do Wajdy czy pozostałej reszty..

sorry - wyimaginowanym swiecie
              • representation1 michalr29 pisze głupoty 18.05.10, 14:34
                michalr29 napisał:

> Wajda szczególnie miał prawo nazywać rzeczy po imieniu, gdy jakiś
                > czas temu życzono mu śmierci i to jeszcze w kościele.

Jakiś księżulo coś głupiego palnął, zostało to przekręcone i rozdmuchane i
                przedstawione jako życzenie śmierci. Ja tego tekstu słuchałem, ale życzenia
                śmierci tam nie znalazłem. Problem w tym, że z jednego naciąganego incydentu
                Wajda robi wojnę domową.

> Bartoszewski idealnie posłużył się metaforą, strzał w 10. A że
                > prawda czasami boli

Boli tylko głupota Bartoszewskiego.

> słaba kontrola polityki monetarnej przez NBP to do czasu
                > kryzysu kolosalne straty dla gospodarki.

Teraz będzie słaba kontrola. Jak Skrzypka nie ma, to PO zechce sięgnąć po
                rezerwę walutową NBP. A co z deficytem budżetu? Za to też PiS winę ponosi. A co
                z Euro? Donek z Vickiem chcieli nas uszczęśliwić. Dobrze, że w strefie ERM nie
                jesteśmy.
          • m-szalik Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:27
            A ja się bardzo cieszę, że istnieje TVPIS. Starsi ludzie, główny trzon wyborców
            PISu doskonale pamiętają czasy sprzed 20 lat i to, że telewizja kłamie. Wtedy,
            jeśli reżymówka mówiła, że śnieg jest biały, to każdy patrzył za okno czy aby
            naprawdę. I zastanawiał się jaki interes ma rezymówka, żeby mówić, że jest
            biały. To jeszcze w pokoleniu post PRLowców tkwi, niektórzy wpoili to też swoim
            dzieciom. A poza tym nachalna propaganda męczy i denerwuje. Zamiast pytania "co
            nowego" pojawia się grymas:"znowu to samo". I o to chodzi!
            • ostygly_lechu Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:35
              Teraz TVP twierdzi ze snieg bialy nie jest, bo nikt ci nie wmowi, ze biale jest
              biale. Prawda???
              • lluscinia71 Co wolno Elicie, tego nie wolno pospólswu 18.05.10, 11:05
                Jeżeli zwykli ludzie, poruszeni tragedią wypowiadają się pod
                pałacem prezydenckim to nazywani są oszołomami, realizującego
                program miesza się z błotem, a autentyczne wypowiedzi nazywa się
                manipulacją.
                Jeżeli tzw. elity i "autorytety moralne" pieprzą trzy po trzy i
                stosują mowę nienawiści to mają do tego oczywiste prawo.
                Słuchajcie elit i gazety wyborczej, to oni mają za was myśleć, wy
                macie tylko słuchać i wypełniać rozkazy!
                • lluscinia71 I jeszcze kawał 18.05.10, 11:41
                  Jako pospólstwo pozwolę sobie na dowcip:

Putin wezwał Wielką Dumę Narodową i mówi:
                  -Tak dalej, k***a, nie może być! Musimy zmienić strefy czasowe ziemi. Dzwonie
                  dziś do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to było wczoraj.
                  Dzwonię dziś do Warszawy z kondolencjami, a oni mi mówią, że jeszcze nie
                  wylecieli...
                  • maaac Re: I jeszcze kawał 18.05.10, 12:47
                    Kawał ma ciąg dalszy:

"Jarek mnie za ten telefon zabije. Sypnąłem się."
                • zygmuntt0 była taka piosenka Dezertera... 18.05.10, 13:13
                  była taka piosenka Dezertera "Polska złota młodzież...wykończy się
                  sama".

Podobnie z PO. Jarek może sobie siedzieć w ukryciu, a oni się sami
                  wykończą. Gwiazdorzy..
        • hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:23
          Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora część społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część społeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYCH a nie do pralni mózgu.
          • bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:31
            hades76 napisał:

> Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora czę
            > ść społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część sp
            > ołeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYC
            > H a nie do pralni mózgu.
            Swieta prawda.Ale ta druga część tez ma prawo do wypowiedzi a tej szansy nasza-
            wspólna inaczej- telewizja jej nie dała.
            • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:36
              malo maja tvn-u?
              • pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:57
                Mało.

TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15% odbiorców. TVP ma
                kilkanaście nadajników po 100-200kW i dociera do 100% kraju i sporo za granicę.
                Poza tym na TVN nie płacisz złamanego szeląga, TVP bierze całą kasę z abonamentu.
                • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:07
                  wlasnie ze place gosciu i to w dolarach
                  • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:15
                    Co niby płacisz w dolarach, za dekoder? czy za internet... bzdury
                    koleś wypisujesz
                    • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:21
                      za jedno i drugie
                      • pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:26
                        I oczywiście MUSISZ za to płacić, bo ustawa o abonamencie cię zmusza?
                        Ewidentnie myślenie nie jest twoją mocną stroną.
                      • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:28
                        A co to ma wspólnego z TVNem?
                • m-szalik PEL, mylisz się 18.05.10, 09:32
                  Pel, TVN dociera do 85% odbiorców ( nie dociera do 15%). Gdyby było jak
                  napisałeś, ich Fakty nie miałyby szans na ściganie się z Wiadomościami, a mają
                  niewiele mniejszą oglądalność
                  • pe1 Re: PEL, mylisz się 18.05.10, 09:58
                    Jeżdżę po Polsce i wiem, więc nie wciskaj kitu. TVN jest odbierane jedynie w
                    dużych miastach, gdzie są nadajniki. W terenie, 50km od nadajnika, w miastach
                    powiatowych i na wsi nie ma sygnału. No chyba, że ktoś ma antenę satelitarną i
                    płaci za jakiś pakiet komercyjny.
                    • canisparvus Re: PEL, mylisz się 18.05.10, 11:39
                      Odbieram TVN 60 km od Poznania. Obraz nie jest idealny (w Poznaniu
                      też nie jest), ale jest zupełnie czytelny.
                • milu100 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:01
                  pe1 napisał:

> Mało.
                  >
                  > TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15% odbiorców.

a wiesz, że bezczelnie kłamiesz?
                  z FAQ na stronie TVN:

"Czy TVN ma zasięg na terenie całej Polski?

Nie. Zasięg techniczny obejmuje około 86 proc. gospodarstw domowych. Dla porównania zasięg kanałów TVP1 i TVP2 wynosi 100 proc, a Polsatu kilka punktów procentowych mniej od TVP. TVN Siedem dociera do 40 proc. gospodarstw, a TVN24 może oglądać 13 milionów Polaków. "
                  • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:07
                    milu100 napisał:

> pe1 napisał:
                    >
                    > > Mało.
                    > >
                    > > TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15%
                    odbiorców.
                    >
                    > a wiesz, że bezczelnie kłamiesz?
                    > z FAQ na stronie TVN:
                    >
                    > "Czy TVN ma zasięg na terenie całej Polski?
                    >
                    > Nie. Zasięg techniczny obejmuje około 86 proc. gospodarstw
                    domowych.
                    Dla
                    > porównania zasięg kanałów TVP1 i TVP2 wynosi 100 proc, a Polsatu
                    kilka punktów
                    > procentowych mniej od TVP. TVN Siedem dociera do 40 proc.
                    gospodarstw, a TVN24
                    > może oglądać 13 milionów Polaków. "

A który z tych to kanał informacyjny, może TVN meteo?
                    Pomyśl zanim coś napiszesz człowieku - jest 38mln Polaków 13 mln to
                    jest ile? 80%???
                    Pozdro
                    • canisparvus Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 12:13
                      michalr29 napisał:

> A który z tych to kanał informacyjny, może TVN meteo?
                      > Pomyśl zanim coś napiszesz człowieku - jest 38mln Polaków 13 mln
                      to
                      > jest ile? 80%???
                      > Pozdro

Myślałem, że TVN też przekazuje informacje. Ale może masz rację - to
                      pewnie kanał dezinformacyjny?
                      • pantanal Re: Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 15:16
                        Kiedyś TVN w "Faktach" poinformowała, że ćwiczenia polskich pilotów na
                        symulatorach w Moskwie przerwał już min. Szczygło i pokazała odpowiedni
                        dokument. Pokazała też fragment konferencji prasowej gen. Czabana, w której
                        mówił on, że polscy piloci Tupolewów nie ćwiczą na symulatorach, ale to i tak
                        nie miałoby sensu, bo polskie TU są wyposażone najlepiej na świecie i symulatory
                        moskiewskie tego nie oddają.
                        W tym samym dniu TVP1 w3 "Wiadomościach" poinformowała, że ćwiczeń polskich
                        pilotów na symulatorach w Moskwie nie wznowił min. Klich. Pokazała też fragment
                        konferencji prasowej gen. Czabana, w której mówił on, że polscy piloci Tupolewów
                        nie ćwiczą na symulatorach.

Jak to mówili starożytni: Sapienti sat! (Mądremu wystarczy).
                        • jacekc1 Re: Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 15:35
                          pantanal napisał:

> Kiedyś TVN w "Faktach" poinformowała, że ćwiczenia polskich pilotów na
                          > symulatorach w Moskwie przerwał już min. Szczygło i pokazała odpowiedni
                          > dokument. Pokazała też fragment konferencji prasowej gen. Czabana, w której
                          > mówił on, że polscy piloci Tupolewów nie ćwiczą na symulatorach, ale to i tak
                          > nie miałoby sensu, bo polskie TU są wyposażone najlepiej na świecie i symulator
                          > y
                          > moskiewskie tego nie oddają.
                          > W tym samym dniu TVP1 w3 "Wiadomościach" poinformowała, że ćwiczeń polskich
                          > pilotów na symulatorach w Moskwie nie wznowił min. Klich. Pokazała też fragmen
                          > t
                          > konferencji prasowej gen. Czabana, w której mówił on, że polscy piloci Tupolewó
                          > w
                          > nie ćwiczą na symulatorach.
                          >
                          > Jak to mówili starożytni: Sapienti sat! (Mądremu wystarczy)

Tak to prawda. Nastepnego dnia GLOWNE wiadomosci TVP 1 sprosowaly ta informacje,
                          jednoczesnie przepraszajac min Klicha.
                          Jako, ze mochery wg niektorych, ogladaja tylko te media i Tv Trwam
                          zapewne, o tym sie dowiedzialy.
                          Zapewne pupile PO ,TeVNusie zweryfikuje swoje niewiarygodne sondaze podane po
                          jakze starym, lecz jakze lubianym Kabarecie Staszych Panow

POZDRAWIAM
            • hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:43
              Jeden program się pojawił który pokazuje emocje ogromnej części Polaków a zrobiła się taka awantura że ci ludzie mają prawo do swojego programu że nie chce mi się nawet o tym pisać. Jedyna co Platforma ma do zaoferowania to post polityczny pasztet.

SLDowcy mają swój TVN co został zbudowany przez przedsiębiorce który kręcił firmę w czasach komuny kiedy normalnych handlarzy wsadzano do więzienia. Co do mediów wspierających PO to też jest ich masa. Nie płaczcie już tak nad jednym jedynym programem co pokazał coś co ludzie myślą a nie coś co ma ich urabiać.

• pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:00
                Ty się dziecko zdecyduj. Skoro TVN jest SLD-dowska, to czemu nie nie jest tubą
                propagandową SLD.
                • synegigwy hmmm... 18.05.10, 09:08
                  zastanawiam się, co TVN mówi, z czym by się SLD zgodzić nie mogło :) Może podasz
                  przykład?
                  • pe1 Re: hmmm... 18.05.10, 09:25
                    Np. to, że SLD z PISSem do spółki zrobiło skok na TVP i że manipulują
                    wiadomościami, fałszują dane.

Np. to, że Napieralski nie ma żadnych szans w wyborach prezydenckich.

Np. to, że za rządów SLD były przekręty, które właśnie TVN ujawniało w
                    programach takich jak "Teraz MY".
            • ferflasia1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:30
              Za to wszystkie prywatne kanały tę szansę dały...trzeba było oglądać...
          • ostygly_lechu Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:40
            hades76 napisał:

> Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora czę
            > ść społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część sp
            > ołeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYC
            > H a nie do pralni mózgu.

Jesli ta czesc spoleczenstwa mysli tak jak to tvp pokazalo w tym programie, to
            ta czesc spoleczenstwa to kompletni idioci.
        • andrzejto1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:09
          halibg napisała:

> Ale te wypociny pisane są przynajmniej po polsku, bez błędów ortograficznych.
          > Może POKAŻĄ ci panowie z PiS jak się robi skok na telewizją podobno publiczną.

Przygadał kocioł garnkowi: "Na telewizję, podobno publiczną" powinnaś napisać...

Jakbyśmy się uczyli odmianów to byśmy mieli szóstków jak mrówków...
        • ferflasia1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:22
          Całe szczęście,że TV nie jest w rękach PO,bo dopiero byśmy byli karmieni
          wymyślnymi bzdurami,afer to w ogóle by nie było,a łapówkarze by się
          panoszyli,nie musieli by spotykać się po cmentarzach...prosty człowiek nie miał
          by do kogo się zwrócić,bo z maluczkimi takie paniska nie rozmawiają...
          • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:36
            ferflasia1 napisała:

> Całe szczęście,że TV nie jest w rękach PO,bo dopiero byśmy byli
            karmieni
            > wymyślnymi bzdurami,afer to w ogóle by nie było,a łapówkarze by się
            > panoszyli,nie musieli by spotykać się po cmentarzach...prosty
            człowiek nie miał
            > by do kogo się zwrócić,bo z maluczkimi takie paniska nie
            rozmawiają...
            Ciekawe, więc dzień wszystkich świętych to międzynarodowy dzień
            polityka aferzysty:) Każdy tankujący na stacji polityk, to na pewno
            aferzysta... A ty co sędzia? Prokuratura prawdopodobnie nawet się
            nimi nie zainteresuje, większe zainteresowanie wzbudza Kamiński.
            No paniska to z youtube się komunikują z podtekstem po Rosyjsku:)
            I w ogóle wylansowali miły przyjazny zwrot popularny w kontaktach
            władzy ze społeczeństwem czyli "sp**j dziadu"...:)
            Pozdro
        • levinas Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:24
          Przywalil kociol garnkowi zapominajac postawic przecinek we wlasciwym
          miejscu.
      • hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:20
        Co do Bartoszewskiego to człowiek z wielkim życiorysem ale już go zostawcie. On ma swoje lata i już swoje zrobił, wyjdźcie zza jego pleców nie traktujcie go jak manekina. Pokażcie to co zrobiliście pokarzcie Drzewickiego co mówił o dzikim kraju, przecież już się mówi o jego powrocie do polityki. Jesteście beznadziejni, pod płaszcze post-polityki zrobiliście się nijacy i nic nie zrobicie dobrego w tym kraju bo to nie jest wasz cel. Wasz cel to stołki i to co robił Drzewiecki. Nie macie czym się pochwalić poza naciskami na NBP i zmniejszaniem jego niezależności. Jesteście bandą nieudaczników i populistów. Jak już mówiłem, wystarczy poczytać co pisze wasz elektorat, wystarczy popatrzeć na Drzewickiego, Chlebowskiego na te wasz afery i nieudacznictwo żeby powiedzieć że jedyne co wam zostało to opieranie się na dawnych czynach Bartoszewskiego. Przecież wy jesteście produktem marketingowym takie Tic Tacki. Jedyne co was trzyma jeszcze u władzy to zdeformowany przez media obraz opozycji.
        • agni-esz Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:54
          A Ty w kółko to samo "hadesik". Przeczytałeś gdzieś tekst i teraz się mądrzysz.
          Jesteś takim wielkim PIS-owcem to sobie na nich głosuj. A ja uważam, że
          Bartoszewski to bardzo mądry człowiek, chociażby przez swoje doświadczenia, lata
          które przeżył wie co mówi. A ma prawo mówić co myśli bo Polska to teraz wolny kraj.
          • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:00
            Edelman powiedzial o Bartoszewskim, ze poniewaz tak szybko klapie
            jadaczka to i glupot wiecje niz inni plecie
          • synegigwy większość z nas ma takiego dziadka w rodzinie... 18.05.10, 09:10
            ...może nawet bardziej zasłużonego, ale gdyby się wyrywał do telewizji, każdy
            przytomny wnuk przytrzymałby go za pampersy. Platforma po prostu nie zna pojęcia
            "litość".
            • michalr29 Re: większość z nas ma takiego dziadka w rodzinie 18.05.10, 09:58
              synegigwy napisał:

> ...może nawet bardziej zasłużonego, ale gdyby się wyrywał do
              telewizji, każdy
              > przytomny wnuk przytrzymałby go za pampersy. Platforma po prostu
              nie zna pojęci
              > a
              > "litość".
              A co ty z tych litościwych co listy z pogróżkami do Kutza,
              Olbrychskiego, Bartoszewskiego, Tuska... etcetera wyzyłasz. Może
              sami sobie wysyłają tak z nudy i pewnie to sobie spreparowali i
              namówili księdza by wygłaszał płomięnną mowe o tym że to rządowy
              samolot w środę powinien się rozbić...
              Jak dodasz do tego, że wulkan Rosjanie przebudzili by zakłucić
              pogrzeb prezydenta, to gotów jestm uwierzyć... że postradałeś kolego
              zmysły...
              Pozdrawiam
          • erin32 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:10
            agni-esz napisała:

> A Ty w kółko to samo "hadesik". Przeczytałeś gdzieś tekst i teraz
            się mądrzysz.
            > Jesteś takim wielkim PIS-owcem to sobie na nich głosuj. A ja
            uważam, że
            > Bartoszewski to bardzo mądry człowiek, chociażby przez swoje
            doświadczenia, lat
            > a
            > które przeżył wie co mówi. A ma prawo mówić co myśli bo Polska to
            teraz wolny k
            > raj.

Mądry człowiek powiadasz?
            No cóż, każdy widzi to, co chce.
            • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:03
              A co prawda boli PiS? Bo dziennikarze manifastują przed TVP gdyż nie
              chcą więcej prawdy? Obudz się zanim się znajdziesz z ręką w nocniku
              i prezydentem Kaczyńskim na stołku prowadzącym Polskę w kierunku
              Rwandy...
              Pozdrawiam
        • michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:37
          hades76 napisał:

> Co do Bartoszewskiego to człowiek z wielkim życiorysem ale już go
          zostawcie. On
          > ma swoje lata i już swoje zrobił, wyjdźcie zza jego pleców nie
          traktujcie go j
          > ak manekina. Pokażcie to co zrobiliście pokarzcie Drzewickiego co
          mówił o dziki
          > m kraju, przecież już się mówi o jego powrocie do polityki.
          Jesteście beznadzie
          > jni, pod płaszcze post-polityki zrobiliście się nijacy i nic nie
          zrobicie dobre
          > go w tym kraju bo to nie jest wasz cel. Wasz cel to stołki i to co
          robił Drzewi
          > ecki. Nie macie czym się pochwalić poza naciskami na NBP i
          zmniejszaniem jego n
          > iezależności. Jesteście bandą nieudaczników i populistów. Jak już
          mówiłem, wyst
          > arczy poczytać co pisze wasz elektorat, wystarczy popatrzeć na
          Drzewickiego, Ch
          > lebowskiego na te wasz afery i nieudacznictwo żeby powiedzieć że
          jedyne co wam
          > zostało to opieranie się na dawnych czynach Bartoszewskiego.
          Przecież wy jesteś
          > cie produktem marketingowym takie Tic Tacki. Jedyne co was trzyma
          jeszcze u wła
          > dzy to zdeformowany przez media obraz opozycji.

A co takiego robił Drzewiecki czy Chlebowski, no co? Widzisz jak ci
          pod chatką budują drogi? Nie? To zasługa obu panów bo wypracowali
          skuteczny system dzięki któremu przetargi nie trwają latami. No
          mówił Drzewiecki o dzikim kraju, jak każdy którego za to co dał od
          siebie został pokopany i splugawiony publicznie. Afera hazardowa
          bliższa jest sądzenia Kamińskiego i jego wasali z ówczesnego CBA niż
          Chlebowskiego czy Drzewieckiego. O polityczności CBA niech świadczy
          ilość przecieków z CBA od czasu jego zdjęcia ze stanowiska.
          A co zrobiono, dużo, zaczeto reformę emerytalną, zorganizowano linię
          kredytową, dokapitalizowano banki, wprowadzono pakiety
          antykryzysowe, zwalczano korupcje oj w skrócie Polska ma najlepsze
          wyniki ekonomiczne w Europie- tyle dały działania rządu.
          Odpolitycznienie spółek skarbu państwa Orlen, KGHiM itp.
          Jest powód by mieć podniesioną głowę...
          A fachowców typu Drzewiecki Polska potrzebuje.
          Pozdrawiam
        • al48 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:41
          Bardzo mi się podobała wypowiedź pana Bartoszewskiego.Słusznie zauważył,że
          Kaczyński jest samotny i nigdy nie był mężem ani ojcem.Nigdy nie badzie ojcem
          narodu, co najwyżej pisowców.Prawdą jest również to, że hodował koty.Jego
          największą zdolnością jest dzielenie Polaków .Nigdy więcej Kaczyzmu!!!
          • levinas Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:28
            Tak! Papiez tez nie byl ojcem i nie mial rodziny... rzeczywiscie
            pojechal Bartoszewski po papiezu.
        • czarnuszka Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:36
          Oj, hades, hades. Wróć pod ziemię podgrzewać zziębnięte duszyczki, bo
          podgrzewanie nastrojów marnie ci wychodzi.

Stołek jako taki jest jedynym celem połowy zjawiska biologicznego i drogą, by
          zawłaszczyć państwo, a z ludzi zrobić bezwolne kukły. Co oznacza, że marzy mu
          się zamordyzm rodem z komuny. To widać jak literki na ekranie i nie trzeba zbyt
          długo nad tym myśleć, więc głowa nie zaboli.

Bartoszewski jest jednym z niewielu ludzi, którzy mają naprawdę znakomity
          życiorys i wielu im tego zazdrości. Pobudki, jakimi się kierują, są niskie i
          nijakie, ale zawsze lepiej poszczekać i oczernić innych, jeśli samemu w
          życiorysie ma się białe plamy, a w głowie pusto. Żeby hodować koty, nie trzeba
          być politykiem.
      • henryk-sikora A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:39
        Przecież jest faktem, że Prezes Jarosław K. nie był,
        nie jest i nie będzie ojcem kogokolwiek i czegokolwiek i że zajmuje
        się chodowlą zwierzątek futerkowych, bardzo ładnych kotów, co
        świadczy, że ma facet dobre serce do zwierzątek:).
        Przecież prawdą jest, że kampania wyborcza jest wojną polityczną,
        zawsze i wszędzie!!!
        CHCIELIBYŚMY ZAPEWNE USŁYSZEĆ GŁADKIE KŁAMSTEWKA WYMYŚLONE PRZEZ
        SPECÓW OD PR I NIEKTÓRYCH RAZI, ŻE KTOŚ POWIEDZIAŁ COŚ OD SERCA I
        SZCZERZE. OPAMIĘTANIA PROSZĘ!!!!!!!!!!!!
        • szala-wila Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:45
          halibg
          Tutaj masz tę poprawność ortograficzną elektoratu PO. Chodowla.
        • wieslip Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:48
          a jak to sie ma do POlityki milosci gloszone przez drogiego wodza?
          • pe1 Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 09:27
            A co ma wystąpienie publiczne kogokolwiek do polityki?
            Polityka to czyny.
          • michalr29 Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 10:12
            wieslip napisał:

> a jak to sie ma do POlityki milosci gloszone przez drogiego wodza?
            Którego? Bo co do Kaczyńskiego to z których lat ta przemiana z lat
            90tych jak palił kukły- taki okres kukiełkowy, z 2005? 2007? a może
            2010? no zawsze było wiadomo że do 13 razy sztuka...
            Pozdro
      • igor06 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:59
        Demokracja na tym polega, że mieli prawo do swoich poglądów,a to czy się to
        komuś podoba czy nie to opinia każdego indywidualna. Natomiast jeśli się
        organizuje masowe potępienie w mediach, w internecie to świadczy jedynie o tym,
        że to albo już jest to dyktatura albo do tego zmierza.
        Pamiętam jak działacze PZPR potępiali List biskupów polskich do biskupów
        niemieckich w latach sześćdziesiątych XX.
        Demokracja to wolność wypowiedzi ale i odpowiedzialność za słowa.
      • grubymisiek1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:07
        Ortografia wolaku i interpunkcja "patrioto"
    • 4cat Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:11
      Za złodzieja Donalda w POlsce PRAWO DZIAŁA WSTECZ :
      ROZPORZĄDZENIE MINISTRA OBRONY NARODOWEJ

z dnia 27 kwietnia 2010 r.
      zmieniające rozporządzenie w sprawie
      organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania Wypadków
      Lotniczych Lotnictwa Państwowego

Na podstawie art. 140 ust. 4 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. - Prawo
      lotnicze (Dz. U. z 2006 r. Nr 100, poz. 696, z późn. zm.1)) zarządza
      się, co następuje:

§ 1. W rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 26 maja 2004
      r. w sprawie organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania
      Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (Dz. U. Nr 138, poz. 1464)
      wprowadza się następujące zmiany:

1) w § 2 po ust. 2 dodaje się ust. 2a w brzmieniu:

"2a. W przypadku badania przez Komisję wypadku lub poważnego
      incydentu lotniczego zaistniałego z udziałem Prezydenta
      Rzeczypospolitej Polskiej, Marszałka Sejmu, Marszałka Senatu lub
      Prezesa Rady Ministrów, a także w innej szczególnej sytuacji,
      powołanie przewodniczącego i członków Komisji, o których mowa w ust.
      2, następuje w uzgodnieniu z Prezesem Rady Ministrów.";

2) po § 14 dodaje się § 14a w brzmieniu:

"§ 14a. W przypadku, o którym mowa w § 2 ust. 2a:

1) przewodniczący Komisji w swych pracach jest niezależny i podlega
      bezpośrednio Prezesowi Rady Ministrów;

2) protokół wraz z całością materiałów zebranych przez Komisję
      przewodniczący przedstawia do zatwierdzenia Prezesowi Rady Ministrów
      i informuje o tym Ministra Obrony Narodowej;

3) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzję o wznowieniu badania i
      ewentualnej zmianie orzeczenia w sytuacji, gdy:

a) wyjdą na jaw nowe okoliczności lub dowody istotne dla sprawy,

b) dowody istniejące w dniu wydania orzeczenia nie były mu znane;

4) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzje w przedmiocie udzielania
      informacji o przebiegu i rezultatach badań prowadzonych przez
      Komisję.".

§ 2. 1. Przepisy rozporządzenia stosuje się do badania
      przyczyn zdarzenia lotniczego zaistniałego w dniu 10 kwietnia 2010
      r. na samolocie Tu-154M nr 101 w 36 splt. w Warszawie.
      2.
      Czynności podjęte przez Komisję w związku z badaniem zdarzenia
      lotniczego, o którym mowa w ust. 1, do dnia wejścia w życie
      niniejszego rozporządzenia, pozostają w mocy.

§ 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

• jwojnar No rzeczywiście, złodziej jak nic 18.05.10, 08:28
        Rozporządzenie dotyczące badania katastrofy Tusk musiał wydać PO katastrofie,
        żebyś nie nazwał go wyrachowanym, bezczelnym mordercą i poprzestał na złodzieju.
        Twój wpis jest świetnym przykładem PiSowskiego sposobu myślenia, którego tak
        panicznie obawia się PO wraz z elektoratem. Wolska rządzona przez tych, których
        ty chcesz widzieć na najwyższych stanowiskach byłaby krajem, z którego trzeba by
        wiać na wyprzódki.
        • wieslip Re: No rzeczywiście, złodziej jak nic 18.05.10, 08:32
          widzlales date?
          • jwojnar z dnia 27 kwietnia 2010 r. 18.05.10, 08:39
            Jest w tej dacie jakieś drugie dno?
            • henryk-sikora jest drugie dno 18.05.10, 08:43
              "jwojnar" jest drugie dno, ale w Twoim mózgu. Na pierwszym pokładzie
              jest sieczka, a na samym dnie jest kompletna pustka. Ot i cała
              prawda dlaczego wypisujesz takie brednie.
              • jwojnar To wszystko? 18.05.10, 09:04
                Prawdziwe orlisko z ciebie.
        • erin32 Re: No rzeczywiście, złodziej jak nic 18.05.10, 09:06
          Obawaiacie się? To BARDZO dobrze!
          Dość już tej POdłości!
          • jwojnar Tak , obawiamy się 18.05.10, 09:19
            Nie chcę mówić za wszystkich, ale osobiście najbardziej obawiam się, że dojdzie
            do drugiej tury, co narazi państwową kasę na niepotrzebne wydatki.
      • y.y 4cat - nie znasz prawa, to się nie odzywaj trollu 18.05.10, 08:28
        Zasada "lex retro non agit" nie jest zasadą konstytucyjną. To uzus, a nie źródło
        prawa. Co więcej, dopuszczalne są od niej wyjątki - pod warunkiem, że retroakcja
        nie pogorszy sytuacji prawnej obywateli. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego też
        mogą mieć wsteczną moc prawną.
        Więc zanim zaczniesz coś bredzić, pieniaczu, może najpierw się zorientuj, czy
        wiesz o czym w ogóle opowiadasz, bo najwyraźniej przeklejasz bez pojęcia bzdury.
        • wieslip Re: 4cat - nie znasz prawa, to się nie odzywaj tr 18.05.10, 08:35
          w jaki sposob wykonanie tego mialo pogorszyc sytuacje obywateli, yy
          czyzbys wiedzial o czyms czego narod nie wie a powinien sie obawiac?
        • michu-najlepszy "lex retro non agit" dotyczy narodu wybranego 18.05.10, 08:42
          a wyjątki to Ci co im dobrze zapłacą za obronę i modlą się do nich,ty
          przemądrzała papugo.
          y.y napisał:

> Zasada "lex retro non agit" nie jest zasadą konstytucyjną. To uzus, a nie źródł
          > o
          > prawa. Co więcej, dopuszczalne są od niej wyjątki - pod warunkiem, że retroakcj
          > a
          > nie pogorszy sytuacji prawnej obywateli. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego też
          > mogą mieć wsteczną moc prawną.
          > Więc zanim zaczniesz coś bredzić, pieniaczu, może najpierw się zorientuj, czy
          > wiesz o czym w ogóle opowiadasz, bo najwyraźniej przeklejasz bez pojęcia bzdury
          > .
    • wieslip O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:12
      jakie myslenie takie wypowiedzi, po prostu demencja, wsciekli ze nie
      dorzneli watahy do konca, no coz psy szczekaja karawana idzie dalej, i
      jest jak w bajce i dalej w las tym straszniej, tylko czego tak sie boja
      wszak ci obaj medrcy przezyli wojne , stalina , stan wojenny to czego
      jeszcze sie boja, jeszcze troche to sie beda bac wlasnego cienia
    • jerjar O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:12
      Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu. Mają swoje lata i chcieliby kiedyś żegnać kraj szczęśliwy. Mówią bardzo głośno, bo dobrze wiedzą, że wygrana Kaczyńskiego oznacza dla Polski długie stracone lata. Ufam im i wybaczam tę ekspresję.
      • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:19
        stracone lata czego? Mozliwosci rozkradania Polski przez rychow
        zbychow grzechow? ekspresja??????????? to zwykle chamstwo, i zadne
        zaslugi go nie tlumacza

jerjar napisał:

> Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu.
        Mają swoje lata
        > i chcieliby kiedyś żegnać kraj szczęśliwy. Mówią bardzo głośno, bo
        dobrze wied
        > zą, że wygrana Kaczyńskiego oznacza dla Polski długie stracone
        lata. Ufam im i
        > wybaczam tę ekspresję.
        • bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:27
          może merytorycznie.Co ukradł Grzechu ,Zbychu i Rychu ? Jakies wyniki
          sledztwa,efekty działania komisji hazardowej pozwalające na skierowanie sprawy
          do prokuratora ? A jak nie - to ja tez moge spytac gdzie podział sie
          majatek"Ruchu",co ukradł(odsiedzial prawomocny wyrok) Maciej Zalewski,co z afera
          Telegrafu - spólki braci Kaczynskich co z przejętymi bezprawnie działkami w
          Warszawie ? Co z afera ściekowa ś.p.Putry? jak sie obrzucac inwektywami to na
          całego,no nie ?
          • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:31
            dokladnie! tylko jakie sa wyniki sledztw w sprawach ktore wymieniles?
          • hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:32
            Słyszała pani ich rozmowy, widziała pani jak Platforma prowadziła komisje śledczą.

Nie żeby oczyścić się ewentualnie z złodziei ale żeby nic nie wyjaśnić i przykryć aferę. Ja nie chcę żeby ludzie o takich standardach jak słyszałem w nagraniach rządzili... jak jeden z nich to określił dzikim krajem.

To banda nieudaczników.

Co do standardów PO to wystarczy zobaczyć skok na kasę NBP, to jak reformują państwo, to jak ośmieszą Polskę na arenie międzynarodowej, to jak traktują ten kraj i jakie mają standardy.
            • pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:22
              > Słyszała pani ich rozmowy, widziała pani jak Platforma prowadziła komisje śledc
              > zą.

Owszem. Bardzo profesjonalnie i obiektywnie. Ale to nie ma znaczenia, liczą się
              FAKTY. A fakty są takie, że nie miało miejsca żadne przestępstwo - a może
              wyprowadzisz mnie z błędu i podasz paragraf KK, który złamano?
        • bogdan.tadus Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 08:32
          wieslip napisał:

> stracone lata czego? Mozliwosci rozkradania Polski przez rychow
          > zbychow grzechow? ekspresja??????????? to zwykle chamstwo, i zadne
          > zaslugi go nie tlumacza

Za PO sprząta się brudy na bieżąco w odróżnieniu od czasów PiS, kiedy syf
          produkowano na potęgę dla poklasku maluczkich.
          O języku propagandy nie wspomnę, bo to niedawno było. Normalni pamiętają.
          Bartoszewski i Wajda wyartykułowali tylko myśli większości.
          • wieslip Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 08:39
            czyli wiekszosc narodu sfrustrowana belkotliwa masa? A ze PO chce
            sprzatac zaraz po sobie to pokazal Komorowski podpisujac ustawe o IPN
            • pe1 Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 09:28
              Ustawa o IPN daje dostęp do akt osobom pokrzywdzonym, a blokuje esbekom. Wam to
              nie w smak, esbecy, dlatego tak ujadacie.
              • wieslip Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 09:36
                matolku , wlasnie to co podpisal Komorowski daje dostep do akt tymze
                esbekom
          • drugi.maja Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 14:44
            Jakiej większości ?Myślę że Polacy podsumują to wszystko właśnie w dniu
            wyborów!Wtedy się okaże czy ci panowie mówili w imieniu większości czy jednak
            mniejszości!
      • ambl Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:47
        jerjar napisał:

> Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu< To może jakiś
        drobny przykładzik?
        • bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:58
          ambl napisała:

> jerjar napisał:
          >
          > > Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu< To mo
          > że jakiś
          > drobny przykładzik?
          możę cos sobie poczytaj,n.p.zyciorys Bartoszewskiego na Wikipedii - to sie nie
          bedziesz osmieszał.Dowiedz sie kto reżyserował "Kanał","Człowieka z
          marmuru","Człowieka z żelaza"i "Katyń" - film docierający do świadomosci Rosjan
          i zmieniajacy ich myslenie o 1939 r-.naucz sie myslec samodzelnie,nie za pomoca RM.
    • b52h A myślą to co przeczytali w TrybunieLudu 18.05.10, 08:13
      np. Wajda przeczytał o przemówieniu biskupa,
      którego nie było...

Ot uwierzył w Szechterowski matrix...
    • realista_online Wysługiwali się Żydom-przesiąkli "wyjatkową" - ... 18.05.10, 08:14
      "kulturą" .
      Agonalny wrzask UBekistanu nie pomoże - i tak coraz to więcej Polaków ocenia
      ZDRAJCÓW .
    • cimokinio Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:14
      inni dostaja 5 lat za 'garbate nosy'...
    • l.o.r.t.e.a Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:14
      Wszelako zadaniem nauczyciela, lub kolegi z ławki, jest taką bzdurę skorygować.

Kidawa-Błońska zarobiłaby punkty dla Komorowskiego, jakoś dyplomatycznie
      neutralizując nieszczęsne wypowiedzenie wojny domowej przez Wajdę i obrażenie
      kilku krajów, kilku narodów i dwu polskich miast, przez Bartoszewskiego. A że
      staje murem za nimi, no cóż, zwycięstwo Jarosława coraz bliżej.
      • maaac Prawo to się jednak zawiesza w wypadku 18.05.10, 08:24
        Pospieszalskiego. Tu jakakolwiek krytyka jego słów czy jego dzieł
        jest zabroniona.

Kij ma zawsze dwa końce lortea - ZAWSZE!
      • wieslip Re: Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:25
        szkoda ze Gabonu nie wymienil
      • bogda35 Re: Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:44
        to nie Wajda wypowiedział wojne domową.Stwierdził fakt który zaistnial juz dawno
        ale przebrał miare w kampanii wyborczej PIS dzielacego Polaków opdmawiającej
        zwolennikom PO dobrego imienia,nienawiści szerzonej przez Kościól i jego
        kwintesencje- Rydzyka otwarcie nawołujacego do obalenia demokratycznie wybranego
        rządu,w obrzucaniu przezwiskami premiera,nazywaniu go mordercą, publikowaniu
        ohydnych agitek ze zdjeciami Wermachtu.A wypowiedź w kościele przemyskim
        faktycznie nie dotyczyła biskupa tylko zwykłego ksiedza sprawującego EUCHARYSTIE
        i podana była przez TV.To duża różnica czy podobna podłóść wygłasza ksiądz czy
        biskup ? dla mnie niewielka. A Bartoszewski powinien wiedziec kiedy odejśc
        ,niestety,starośc bywa bezkrytyczna.Niestety,do kultury osobistej Zbigniewa
        Brzezińskiego - chyba jego rówiesnika - bardzo mu daleko.Przykre że ze swojej
        trywialności starszy pan robi cnote i jest z tego dumny.
    • perfidiacenzoraipomagierow Kiedy cenzor to skasuje : 18.05.10, 08:16
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,111613836,111613836,Jedwabne_mit_zalozycielski_judeopolonii_izraelabis.html
    • feral_kid O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:16
      Teraz jaki by był wrzask merdiów pejsatych jak by takie coś powiedział przedstawiciel np PIS-u.
    • romaniewskipiotr O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:19
      Ja też mam prawo powiedzieć: Bój to jest Wasz OSTATNI, DonDonkowy skończy się
      "TRÓT", gdy związek 10.IV.ogarnie POLSKI lud.
      • pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:33
        Owszem, jesteście na przegranej pozycji, pisowcy. Opatrzność pokazała wam już
        pod Smoleńskiem, że was nie lubi. Teraz pokaże wam to jeszcze raz dobitniej -
        nie pozostaną z was nawet marne szczątki.
    • zdzicho_waciak No fakt, mieli prawo... 18.05.10, 08:19
      Każdy ma prawo gadać bzdury. I nikomu nie można zabronić bycia chamem. To nie
      jest kwestia zakazów, raczej kindersztuby...
    • kbamm Wajda i Bartoszewski - taki polityczny dom starców 18.05.10, 08:20
    • 1952.r O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:22
      W zupełności zgadzam się z tą wypowiedzią.Bardzo łagodnie potraktowano
      przeciwników.Pan Górski z PiS to było coś,oni wyznają zasadę - nam wolno,innym
      nie.Pan Jarosław unika debat z bardzo prostego powodu,nie ma nic mądrego do
      powiedzenia.
      • wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:29
        a co tu madrego mowic o gluPOcie drugiej strony
    • ddyzma5 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:23