michu-najlepszy 18.05.10, 08:08 Tylko dlatego że są osobami Narodu Wybranego i nie mają zahamowań bo reszta Narodu to nie licząca się II liga. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hades76 O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:10 Weście się schowajcie z swoją platfomą, podobo ci co mówili że Polska to dziki kraj mają wrócić do polityki, podatki w góre, postpolityka, dno i wodorosty. Na dodatek Bartoszewski co na starosc traktowany jest jak manekin przez PO. Wyjdzcie z za ich pleców, pokazcie się, pokarzcie skok na NBP, pokarzcie Drzewickiego, pokarzcie gazociąg północny którego spawa została olana. Jesteście bardziej niż beznadziejni a jak się czyta wypociny waszego elektoratu na forach to widać kogo reprezentuje ta partia. Odpowiedz Link Zgłoś
halibg Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:14 Ale te wypociny pisane są przynajmniej po polsku, bez błędów ortograficznych. Może POKAŻĄ ci panowie z PiS jak się robi skok na telewizją podobno publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:22 no tak szkoda ze Po jeszcze publicznej nie zawlaszczyla to juz by Komorowski nawet sam na siebie nie musial pojsc glosowac, komuno wroc Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kaczysta 18.05.10, 08:30 Stolec u prezia Kaczyńskiego, szefostwo rady nadzorczej Lotu a teraz przesiadł się do Tuska. Może na pierwszy rzut oka nie wygląda ale Dziadzio wie gdzie są konfitury. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 09:10 Witam, Wajda szczególnie miał prawo nazywać rzeczy po imieniu, gdy jakiś czas temu życzono mu śmierci i to jeszcze w kościele. Bartoszewski idealnie posłużył się metaforą, strzał w 10. A że prawda czasami boli to i jak mówi przysłowie "stuknąć w stół to sztućce się odezwą". No i nie piszcie bredni bo co do roztrwaniania majątku, to mistrzami byli PiSowcy z prezydentem: NBP, ORLEN, PKO, NAFTA, KGHiM, STOCZNIA GDYNIA, PROKURATOR GENERALNY itp. itd.... wszędzie po plecach Kaczyńskich. Teraz w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy, gdzie dało się tego dokonać. Samo veto na ustawę kominową to miliardy strat skarbu państwa, kolejne tyle z powodu niekompetencji szefostwa. Kolejne straty to RPP z wprowadzonymi fachowcami typu Zyta, słaba kontrola polityki monetarnej przez NBP to do czasu kryzysu kolosalne straty dla gospodarki. Prezydencki układ oparty o Ukrainę, Litwę, Łotwę i Estonię- to kolejne straty z tytułu blokowania Polski na rynkach Białorusi i Rosji... Co do zachowań które takim echem się odbiły, to są uzasadnione, bo Kaczyński i w 2007 obiecywał zmianę, a w przeciągu kolejnych lat jakoś się okazało, że zmiany nie było. Bardziej uwierzę w zmianę Palikota niż Kaczyńskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skok Bzdury! 18.05.10, 09:37 Rada nadzorcza spolek SP to ciepla posada bez odpowiedzialnosci. Za pieniadze skarbu panstwa. A co sie z tym skarbem robi- Rychu, Zbychu i POplecznicy wiedza najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: Bzdury! 18.05.10, 09:51 No co takiego zrobili Rychu, Zbychu, może to oni chcieli dać rabaty na paliwo dla "Solidarności" z ramienia Orlenu i spółek z nim związanych? No co? W KGHiMie jak zmieniano wreszcie po konkursie prezesa na fachowca to wszyscy do dziś pieją z zachwytu... A co w PKO, facet bez odpowiednich papierów przez Kaczyńskiego wciskany na prezesa... a lustrację jaką Skrzypek zrobił w banku... A później wepchnięcie faceta który pełnego zdania zawierającego instrumenty bankowe nie umiał skleić? To zdaniem LK była idealna osoba by dbać o nasze pieniądze... Co się dziwić przecież Kaczyńscy nie ufali bankom:) Machloje to się skończyły w 2007 jak się rząd zmienił. A myślisz że veto dotyczące służby zdrowia to takie z powodu dobra społecznego. Oczywiście dobra jego córki która zbiera kokosy z handlu zadłużeniem szpitali... niezły biznes... A CBA co wykryło? Samo CBA to była kompromitacja podobnie jak imć Pan Kamiński. W bzdury to Ty kolego wierzysz, mam tylko nadzieje że to uleczalne.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idiot_hunter Może i mieli prawo mówić, co myślą 18.05.10, 10:04 Co nie zmienia faktu, że zachowali sie jak idioci! Kaczor siedzi po cichu i rżnie głupa, nikogo nie atakuje, a te dwa głupki wychodzą publicznie z tekstami w których dominuje głęboka pogarda. Tusk powinien przegnać to towarzystwo, bo jak tak dalej pójdzie, to Komorowski przegra... Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 10:16 Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał powiedzieć ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i manipulować opinią publiczną, bo oni są Salonu. GW ich usprawiedliwi, stosując podwójną miarkę. Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 10:30 representation1 napisał: > Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał powiedzieć > ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i manipulować opinią > publiczną, bo oni są Salonu. GW ich usprawiedliwi, stosując podwójną miarkę. > > Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić wszyscy. A w czym manipulują? Że jest walka wyborcza- nieczysta- Wajdzie lekarz kazał zmienić doktora, dostał masę życzliwych pełnych miłości do bliźniego listów z pogrużkami, odpowiednio też i inni. Szykanowanie ludzi co nie zgadzają się z tym co wódz mówi mi przypomina PRL. Że Kaczyński nie jest ojcem- no nie jest. Że dzieli i doprowadzić może do bankrudztwa Polski- bardzo prawdopodobne- bo jesteśmy na granicy bezpieczeństwa PKB, blokowanie reform może być tragiczne. Że choduje kota- a może nie? Że prezes ma charyzme- ponoć ma, że charyzme mieli często psychopaci- Stalin-Hitler- możliwe... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.z.brzezin ILU SYNÓW ma Bartoszewski??? 18.05.10, 11:07 Żadnego. Córek też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A chce zostać prezydentem? 18.05.10, 11:22 Ilekolwiek by ich miał czy nie miał to nie on kandyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Myślą brzydko, ciekawe czy be dzie wyrozumiała ... 18.05.10, 12:38 ..dla innych,Pospieszalskiego czy kogoś identyfikowanego z innej strony. Zwykle wyrozumiałość PO jest bardzo wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
von_seydlitz Czy wyrozumiałość PO jest wybiórcza? 18.05.10, 12:38 Czy wyrozumiałość PO jest wybiórcza? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ktoś knebluje wypowiedzi Pospieszalskiego? 18.05.10, 12:46 Problem tkwił przecież nie w tym co Pospieszalski mówił tylko co i gdzie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus GW probuje. Roznica jest taka ze w przypadku rzygo 18.05.10, 18:41 win "profesora" czesc PO udaje swiete oburzenie a czesc PO klaskuje. Ta pierwsza czesc oczywiscie udaje oburzenie. Ot prymitywna manipulacja socjotechniczna. Zeby tylko jak najwiecej o PO mowic w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 09:27 Gdzie były jakieś żądania by Pospieszalski się NIE wypowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 12:41 maaac napisał: > Gdzie były jakieś żądania by Pospieszalski się NIE wypowiadał? representation1 napisał: > Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał powiedzieć > ludziom, co myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ????? próbuje? Jak? 19.05.10, 16:10 Oczywiście różnica pomiędzy wypowiadaniem się samego Pośpieszalskiego, a przygotowywaniem przez niego za państwowe pieniądze audycji, w której manipulował "opinią publiczną" jest kompletnie nie zauważalna? Następny po Representation1 specjalista od rżnięcia głupa? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: A chce zostać prezydentem? A widziales kolka 18.05.10, 18:47 Bronka ? forum.gazeta.pl/forum/w,902,110568050,110576618,_zryj_tyle_co_ja_to_moze_tez_zostaniesz_prezydento.html no przepraszam bardzo ale z takim PO tworem to juz niech bedzie lepiej kawaler. Przynajmniej nie udaje. I zdecydowanie mniej wstydu dla Polski za granica. maaac napisał: > Ilekolwiek by ich miał czy nie miał to nie on kandyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A chce zostać prezydentem? A widziales kolka 19.05.10, 16:13 ????????????????? Sugerujesz, że dzieci Komorowskiego nie są jego dziećmi i nie on je wychowywał? Mam ci przypomnieć jak wygładała nie tylko śp Prezydentowa Kaczyńska ale i sam śp. Prezydent Kaczyński zanim zajęli się nimi styliści? I w dodatku jaką "bogobojną" córeczkę wychowali? Ot typowe dziecko "prawicy". Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny.eurosceptyk Zanim zaczniesz komentować wypowiedzi innych 18.05.10, 11:50 zajrzyj wcześniej do słownika ortograficznego. No chyba że masz 7 lat albo mniej. Ale wtedy nie wcinaj się w rozmowy dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Cenzorzy wiecznie żywi. 18.05.10, 12:17 Jak zwykle na temat meritum tekstu niewiele potrafią powiedzieć, za to "maleszkować" teksty z słownikiem ortograficznym potrafią doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
djmiixer Re: A ludzie u Pospieszalskiego nie mogą 18.05.10, 13:39 A to na granicy bezpieczeństwa z PKB nie jesteśmy przez rząd w którym ministrem jest Pan Bartoszewski ? To nie wiedziałem, ale mądrego michalr29 warto posłuchać. Co do charyzmy to bym uważał, bo podobno premier Tusk to wybitny mąż stanu od którego charyzma aż bije. Skoro Panowie Wajda i Bartoszewski mogą to chyba je też mogę. Uważam, że obaj skłócają naród, są w wieku w którym może objawiać się już demencja starcza i ogromne luki w pamięci, obaj nie byli, nie są i nie będą moimi autorytetami, co więcej będę ich pokazywał dzieciom mówiąc jak nie powinno uprawiać się polityki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Radio Erewań wiecznie żywe. 18.05.10, 11:15 representation1 napisał: > Dopiero co był wielki jazgot w GW przeciw Pospieszalskiemu, że dał > powiedzieć ludziom, co myślą. Wajda z Bartoszewskim mogą obrażać i > manipulować opinią publiczną, bo oni są Salonu. GW ich > usprawiedliwi, stosując podwójną miarkę. > > Skoro Wajda i Bartoszewski mogą mówić, co myślą, to mogą tak robić > wszyscy Dobre kłamstwo musi w sobie zawierać ziarno prawdy. Tak działają PiSowcy i ludzie stający w obronie PiS i naszej rzekomej "prawicy" (antysalonu, "patrioci", itp itd.). Patrząc na tekst Representation1 - wpisuje się on idealnie w ten trend. Artykuł w GW o obronie wypowiedzi Wajdy i Bartoszewskiego do tego znane artykuły GW dotyczace Pospieszalskiego - nie pisze prawdy? Tyle, że to nie GW broni Wajdy z Bartoszewskim w tym artykule, a cytują informację IAR (w rękach PiS) cytujacych z kolei rzeczniczkę sztabu wyborczego Bronisława Komorowskiego. Tak samo "ataki" na Pospieszalskiego nie dotyczyły prawa do wypowiadania się ludzi "z ulicy" ale faktu, że Pospieszalski dokonał manipulacji wybierając "przypadkowych" ludzi z tłumu, którzy okazali się mniej przypadkowi niż by to wyglądało (aktor, działącz PiS) realizując w ten sposób propagandę PiS w telewizji finasowanej równiez przez przeciwników PiSu. W dodatku różnica pomiedzy wypowiedziami Bartoszewskiego i Wajdy, a wypowiedziami "przypadkowych ludzi" była taka, że ci pierwsi wygłaszali je "z otwartymi przyłbicami" pod własnymi nazwiskami, a nie jak tchórze jako "przypadkowi" mimo, że niektóre z nich są osobami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 maaac wiecznie czujny 18.05.10, 11:52 Byłem całkowicie pewny, że mój komentarz spotka się z typową reakcją maaaca. Ale niech maaac nie poucza innych i nie wytyka im kłamstw, bo maaac sam kłamać i manipulować potrafi: forum.gazeta.pl/forum/w,902,111110894,111417498,Jak_maaac_klamie.html Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Łapie kłamców na gorącym uczynku. 18.05.10, 12:11 representation1 napisał: > Byłem całkowicie pewny, że mój komentarz spotka się z typową > reakcją maaaca. Napisz choć raz prawdę - wtedy spotka cię co innego. > Ale niech maaac nie poucza innych i nie wytyka im kłamstw, bo > maaac sam kłamać i manipulować potrafi: > > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,902,111110894,111417498,Jak_ma aac_klamie.html Dziękuje za podanego linka. Mogłem dzięki temu sprostować twoje kłamstwa na mój temat i na temat który dyskutowaliśmy. PS. No a na temat dzisiejszego artykułu i sprawy Pospieszalskiego ani słowa? Bo okazało by się że twoje manipulacje są zbyt grubymi nićmi szyte? Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 No i sam się złapał 18.05.10, 13:55 > Napisz choć raz prawdę Ja piszę zawsze prawdę. > wtedy spotka cię co innego. Chciałbym w to wierzyć. Ostatnio pochwaliłem GW: forum.gazeta.pl/forum/w,902,110908453,110912235,Ten_artykul_GW_jest_w_porzadku.html ale pozytywnej reakcji się nie doczekałem. > Mogłem dzięki temu sprostować twoje > kłamstwa na mój temat i na temat który dyskutowaliśmy. No niezupełnie. Za pomocą ramówki PR1 chciałeś udowodnić, że to ja kłamię. W przeciwnym razie po co te linki? No i nie udało się. Tu nie chodzi o PR1, tylko o zarzuty względem mnie. > PS. No a na temat dzisiejszego artykułu i sprawy Pospieszalskiego > ani słowa? Bo okazało by się że twoje manipulacje są zbyt grubymi > nićmi szyte? A cóż więcej dodawać? Niesprawiedliwa nagonka GW na Pospieszalskiego jest ewidentna. Grubymi nićmi szyte są zarzuty o manipulację z jego strony. Ale gdyby GW potraktowała jednakowo ostro Pospieszalskiego oraz "honorowy" komitet poparcia Komorowskiego, to może bym się nie czepiał. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: No i sam się złapał 18.05.10, 14:51 > > Ja piszę zawsze prawdę. Zawsze? Hmmmm masz dziwne poczucie "prawdy". > > > wtedy spotka cię co innego. > > Chciałbym w to wierzyć. Ostatnio pochwaliłem GW: > > rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,902,110908453,110912235,Ten_ar tykul_GW_jest_w_porzadku.html > > ale pozytywnej reakcji się nie doczekałem Przecież kpiłeś. Zreszta tylko niektóre posty twoje czytuję. > No niezupełnie. Za pomocą ramówki PR1 chciałeś udowodnić, że to ja > kłamię. W przeciwnym razie po co te linki? No i nie udało się. Tu > nie chodzi o PR1, tylko o zarzuty względem mnie. Kłamałeś. Sugerowałeś częste wystąpienia, których nie potrafiłeś udowodnić. Podałem ci ramówkę twojego ukochanego radia, które tak słuchasz i jakoś nie było w niej tych informacji, które oczekiwałeś. Podanie dwóch informacji nie potwierdzonych przez ramówkę to jeszcze nie udowodnienie tak częstego występowania jak sugerujesz. Postaraj się lepiej - przejrzyj całość tak jak ja zrobiłem na podstawie TWOICH informacji. A i tak wtedy nie udowodnisz mi, że kłamałem bo dane radia to nie moje dzieło, co najwyżej udowodnisz że to TY nie kłamałeś. Co i tak nie zmieni PISowskiego charakteru PR. > A cóż więcej dodawać? Niesprawiedliwa nagonka GW na > Pospieszalskiego jest ewidentna. Grubymi nićmi szyte są zarzuty o > manipulację z jego strony. Ale gdyby GW potraktowała jednakowo > ostro Pospieszalskiego oraz "honorowy" komitet poparcia > Komorowskiego, to może bym się nie czepiał. Czyli jednak dalej rżniesz głupa udając, że nie rozumiesz, że ta "niesprawiedliwa nagonka" względem Pośpieszalskiego dotyczy czegoś innego niż to o co się czepiasz względem Wajdy i Bartoszewskiego? Dalej też rżniesz głupa udając, że nie widzisz, że to tylko informacja agencyjna na temat wypowiedzi działaczki PO, a nie "własna obrona" GW? Naprawdę musisz tak kręcić? Zapewne jakbyś "grzecznie poczekał" pojawiły by się i artykuły własne czy wywiady GW dotyczące tej sprawy. Przynajmniej wtedy druga część mogła by się okazać prawdą. Jednak ty już wcześniej zanim GW zareaguje wiesz lepiej jaka jest jej opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: No i sam się złapał 18.05.10, 20:52 > Przecież kpiłeś. Wcale nie. Może mój komentarz zawierał jakąś dozę nieufności, ale naprawdę byłem pozytywnie zaskoczony. Pragnąłem też dać wyraz oczekiwaniu, jakie artykuły chciałbym widzieć w GW. Trudno jednak po maaacu spodziewać się innej, niż negatywnej wykładni. > Kłamałeś. Sugerowałeś częste wystąpienia, których nie potrafiłeś > udowodnić. Podałem ci ramówkę twojego ukochanego radia, które tak > słuchasz i jakoś nie było w niej tych informacji, które > oczekiwałeś. Nie, kolego maaac. To ty kłamałeś i kłamiesz nadal. Co do Mazowieckiego, to napisałem bardzo precyzyjnie, że występuje co 2 tygodnie (np. w najbliższą niedzielę), a ty z marszu zabrałeś się do udowadniania, że ja kłamię. Słowo "często" pojawiło się w twoich, a nie moich komentarzach. Tak więc kłamiesz nadal. W innych sprawach także kłamiesz, manipulujesz i rżniesz głupa, czyli robisz te rzeczy, które mi zarzucasz. W ogóle myślę, że maaac jest zaprogramowany na bezwzględne zwalczanie wszystkich komentarzy krytycznych względem GW i posuwa się w swoich komentarzach do skrajności i absurdu. > Dalej też rżniesz głupa udając, że nie widzisz, że > to tylko informacja agencyjna na temat wypowiedzi działaczki PO, a > nie "własna obrona" GW? Otóż właśnie. GW wcale nie musi od razu rzucać do boju Czuchnowskiego i Kublik. Wystarczy, że podsunie czytelnikom zgodne z linią GW treści. Nie opatrując ich własnym komentarzem łatwo się wykpi od wszelkiej odpowiedzialności. Sprytnie. > Zapewne jakbyś "grzecznie poczekał" pojawiły by się i artykuły > własne czy wywiady GW dotyczące tej sprawy. Grzecznie czekam na głos moich ulubieńców - Czuchnowskiego i Kublik. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: No i sam się złapał 19.05.10, 16:06 > Wcale nie. Może mój komentarz zawierał jakąś dozę nieufności, ale > naprawdę byłem pozytywnie zaskoczony. Pragnąłem też dać wyraz > oczekiwaniu, jakie artykuły chciałbym widzieć w GW. Trudno jednak > po maaacu spodziewać się innej, niż negatywnej wykładni. Tiaaaa. Wiesz już uwierzę. Dokładnie tak samo jak w "przemianę" Kaczyńskiego czy... Palikota. > Nie, kolego maaac. To ty kłamałeś i kłamiesz nadal. Co do > Mazowieckiego, to napisałem bardzo precyzyjnie, że występuje co 2 > tygodnie (np. w najbliższą niedzielę), a ty z marszu zabrałeś się > do udowadniania, że ja kłamię. Słowo "często" pojawiło się w > twoich, a nie moich komentarzach. Tak więc kłamiesz > nadal. W innych sprawach także kłamiesz, manipulujesz i rżniesz > głupa, czyli robisz te rzeczy, które mi zarzucasz. Tak? To jest własnie typowe rżnięcie głupa. Dysputa nasza nie dotyczyła bowiem pana Mazowieckiego ale wpływu innych opcji niż PiS na PR. W dodatku nawet nie to było sensem dysputy tylko kwestia odpowiedzialności za podawanie absurdalnych informacji o znalezieniu całej kabiny z pięcioma ciałami. Próbowałeś tą odpowiedzialnościa obciązyć nie wiadomo z jakiego powodu Gazetę Wyborczą czy portal Gazeta.pl. Jak już "dotarło" do Ciebie że to nie GW. To próbowałeś negować wpływ PiSu na PR jako dowód podałeś obecność audycji pana Mazowieckiego. Dowód ten wyśmiałem bo "częstość" audycji zgodnie z tym co podałeś co dwa tygodnie w niedzielę jest dość mizerna. W dodatku po sprawdzeniu strony własnej PR - ramówki okazało się, że nawet tej podanej przez ciebie częstotliwości nie da się obronić. W dodatku nawet jakby udało ci się udowodnić to co napisałeś, że Mazowiecki faktycznie ma audycję co dwa tygodnie, to nie jest dowód na charakter tych audycji. Idąc dalej nawet jakbyś udowodnił, że charakter tych audycji jest taki jak mówisz, to nawet dalej by nie było dowodem na to że PR nie jest w większości w rękach PiS. Jesli jednak udało by ci się TO udowodnić to jeszcze nie dowodzi to że GW odpowiada za informację agencyjną IAR. Ot takie piętrowe rżnięcie głupa. Udowodnienie, że w godzinach jakich się odbywa audycja "w samo południe" dwa razy miał Mazowiecki audycję wbrew rozpisowi oficjalnemu ramówki PR ma być dowodem na to że GW sama pisze głupoty na temat Smoleńska. Nie masz wstydu? W dodatku NAWET jakbyś jakimś cudem udowodnił, że masz w powyższej sprawie rację ma się to nijak do omawianej sprawy Pośpieszalskiego. > Otóż właśnie. GW wcale nie musi od razu rzucać do boju > Czuchnowskiego i Kublik. > Wystarczy, że podsunie czytelnikom zgodne z linią GW treści. Nie > opatrując ich własnym komentarzem łatwo się wykpi od wszelkiej > odpowiedzialności. Sprytnie. Nie to jest po prostu objaw twojej paranoi. Nawet jak GW NIC nie robi widzisz w tym jakiś ukryty cel i spisek. Rozumiem, że pozostałe portale (już mi nawet nie chce się szukać czy tak było) cytując tą samą wypowiedź pani rzecznik są elementem Michnikowego/Gazetowego spisku? Dalej uważasz, że z tobą wszystko OK? > Grzecznie czekam na głos moich ulubieńców - Czuchnowskiego i > Kublik. No cóż. Jak ktoś jest masochistą i nazwa ulubieńcami ludzi których tak opluwa to mogę tylko wyrazić głębokie współczucie.... Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Nie ma nadziei dla wściekłego maaaca? 19.05.10, 18:38 Chłopie, weź się puknij w głowę, bo coraz bardziej brniesz w bagno absurdu. Mnie już po prostu śmieszy ta twoja argumentacja i wykładnia. Szkoda czasu na komentowanie tego wszystkiego, ponieważ żadnych racjonalnych argumentów i tak nie przyjmiesz. Wolę przeczytać dziesięć artykułów Czuchnowskiego/Kublik, niż zawracać sobie głowę jednym komentarzem maaaca. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie ma nadziei dla wściekłego maaaca? 20.05.10, 09:42 No i zamiast argumentów mamy atak ad personam. Typowe. Wytłumaczyłem ci kawa na ławę dlaczego nazywam twoją metodę dyskusji/argumentacji rżnięciem głupa. Jakoś nie potrafisz racjonalnie udowodnić związku pomiędzy udowodniniem, że PR podaje niedokładne informacje o swojej ramówce z wnioskowaniem, że sprawa Pośpieszalskiego może być porównana do sprawy związanej z słowami Bartoszewskiego i Wajdy. > Szkoda czasu na komentowanie tego wszystkiego, ponieważ żadnych > racjonalnych argumentów i tak nie przyjmiesz. Dopóki nie odkryjesz czym się różni "racjonalność" twoich argumentów od racjonalności to faktycznie nie masz o czym ze mną dyskutować. Porzuć zwyczaj "nikt nam nie wmówi że czarne jest czarne, a białe jest białe" to może kiedyś pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: Radio Erewań wiecznie żywe. 18.05.10, 12:01 Nie ośmieszaj się Waść. Tak właśnie jest, że niektórzy są równiejsi. Wiesz Waść doskonale, że przedstawicieli Salonu nie było w kolejce do złożenia hołdu parze prezydenckiej. Kilka godzin stania to dla nich uwłaczające, a poza tym niezrozumiałe. Program pani Ewy Stankiewicz i pana Jana Pospieszalskiego koncentrował się na ludziach, którzy mają zdanie inne niż pan Andrzej Wajda czy pan Władysław Bartoszewski w sposób całkowicie naturalny. Wiesz Waszmość doskonale, że realizatorzy lubią ludzi, którzy potrafią coś powiedzieć, więc naturalne było, że wśród pytanych znalazły się 3 osoby, o których można, w dwóch przypadkach nieco na wyrost, powiedzieć, że są osobami publicznymi. Jeżeli stali w tłoku w demokratycznej kolejce, należeli do zbiorowości i także mieli prawo powiedzieć, co myślą. Też mieli prawo. Równie dobrze można by postawić zarzut, że na zebraniu Komitetu Poparcia Pana komorowskiego, czy jak to szacowne gremium się nazywa, zabrakło głosów krytykujących pana Komorowskiego - program został przedstawiony jednostronnie. Poza tym od osób stojących tak wysoko na świeczniku, jak panowie Wajda i Bartoszewski, należy wymagać kultury większej niż od zwykłych obywateli (chciałem napisać "anonimowych", ale oni przecież nie ukrywali swojej twarzy i wszyscy znajomi mogą ich rozpoznać). Proszę więc nie stosować podwójnych standardów. I jeszcze jedno. Pan Pospieszalski stał się ostatnio wygodnym obiektem krytyki. Nic to, że głównym autorem była pani Stankiewicz - jej jeszcze nie udało się Salonowi obrzydzić i zwolennicy Salonu jeszcze nie nabrali dostatecznie silnych odruchów wymiotnych na dźwięk lub zapis jej nazwiska. Wiadomo, że Pospieszalski jest głównym wrogiem publicznym, może tuż po ojcu Rydzyku. Jest wygodniejszy do wywoływania odpowiednich reakcji niż jakaś tam pani Stankiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Radio Erewań wiecznie żywe. 26.05.10, 05:15 canisparvus napisał: > Nie ośmieszaj się Waść. > > Tak właśnie jest, że niektórzy są równiejsi. > > Wiesz Waść doskonale, że przedstawicieli Salonu nie było w kolejce > do złożenia hołdu parze prezydenckiej. Kilka godzin stania to dla > nich uwłaczające, a poza tym niezrozumiałe. Ależ byli. W tej samej kolejce tyle że nie do "złożenia hołdu", ale w celu wyrażenia swojego żalu i nie wobec pary prezydenckiej, ale wobec wszystkich ofiar. Byli tam bo innego miejsca gdzie by mogli wyrazić swój żal nie było. > Program pani Ewy Stankiewicz i pana Jana Pospieszalskiego > koncentrował się na ludziach, którzy mają zdanie inne niż pan > Andrzej Wajda czy pan Władysław Bartoszewski w sposób całkowicie > naturalny. I tu piszesz prawdę. Takich ludzi szukali i takich znaleźli. Oni nie chcieli pokazać prawdy o odczuwaniu trageii przez Polaków. Oni realizowali swoją myśl programową. > więc naturalne było, że wśród pytanych znalazły się 3 > osoby, o których można, w dwóch przypadkach nieco na wyrost, > powiedzieć, że są osobami publicznymi. Jeżeli stali w tłoku w > demokratycznej kolejce, należeli do zbiorowości i także mieli > prawo powiedzieć, co myślą. A Pospieszalski miał "prawo zapomnieć" ich rozpoznać. Ot taki gapa... mimo że materiał napewno nie raz przeglądali przy montażu bo na żywo nie szedł. > Równie dobrze można by postawić zarzut, że na zebraniu Komitetu > Poparcia Pana komorowskiego, czy jak to szacowne gremium się > nazywa, zabrakło głosów krytykujących pana Komorowskiego - program > został przedstawiony jednostronnie. Tyle, że to nie był wiec PiSu. Taka drobna różnica. > Poza tym od osób stojących tak wysoko na świeczniku, jak panowie > Wajda i Bartoszewski, należy wymagać kultury większej niż od > zwykłych obywateli (chciałem napisać "anonimowych", ale oni > przecież nie ukrywali swojej twarzy i wszyscy znajomi mogą ich > rozpoznać). Och. Czyżby Wajda i Bartoszewski kogoś o morderstwo oskarżali? Zresztą czy ja mam pretensję do tego co ci ludzie mówili? Czy do pana Pospieszalskiego dobierającego sobie "przypadkowych" ludzi? > Proszę więc nie stosować podwójnych standardów. Proszę nie rżnać głupa. > I jeszcze jedno. Pan Pospieszalski stał się ostatnio wygodnym > obiektem krytyki. Nic to, że głównym autorem była pani > Stankiewicz - jej jeszcze nie udało się Salonowi obrzydzić i > zwolennicy Salonu jeszcze nie nabrali dostatecznie silnych > odruchów wymiotnych na dźwięk lub zapis jej nazwiska. Wiadomo, że > Pospieszalski jest głównym wrogiem publicznym, może tuż po ojcu > Rydzyku. Jest wygodniejszy do wywoływania odpowiednich reakcji niż > jakaś tam pani Stankiewicz. Podziwiam bardzo pana Pospieszalskiego i jego odwagę w kryciu się za "jakąś tam panią Stankiewicz". Pospieszalski wiedział co robi, wiedział co będzie tam pokazywane i wiedzaił co firmuje swoim nazwiskiem. Obrona, że nie on był "głównym autorem" to jedynie wyraz "odwagi" takiej samej jak pana Wildsteina, który był dumny z tego, że wyniósł słynną listę jak był wśród zwolenników, ale się pilnie tego wypierał jak okoliczności były mniej sprzyjające. Kręcił też jak mógł gdy go się pytano o status tej listy - z jednej strony twierdził, że była jawna więc ujawnienie jej nie było przestępstwem, z drugiej strony uważał że należało ją ujawnić (po co skoro niby była jawna) by wszyscy dziennikarze mieli do niej dostęp (po co skoro niby jako do jawnej mieli ten dostęp). Pospieszalski też obecnie jak trzeba nie odpowiada za ten film by kiedy indziej brylować jako jego współautor. No cóż. To typowa cecha dla bojowników, którzy odważyli się walczyć z wrogiem po tym jak już dawno upadł- tchórzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 BYDŁO pamięta co mówił Bartoszewski 18.05.10, 14:43 Bydło pamięta co mówił Bartoszewski. A teraz ze swoją własną kompromitacją dołączył Wajda. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: Może i mieli prawo mówić, co myślą 18.05.10, 10:21 To Komitet poparcia, ludzie mówili za co popierają, to nie przedstawienie programu kandydata. Wypowiedzi zreszto mocno odnosiły się do szykanowania tych ludzi przez zwolenników PiSu, oraz do wcześniejszych wypowiedzi od czego jak zauważył Olbrychski, Kaczyński się nie odciął. Czyli generalnie głos Pospieszalskiego można podciągnąć pod kampanię prezydencką- żenujące bo w czasie żałoby. Pogróżki wysyłane do Kutza łącznie z życzeniami śmierci wpisują się w czarną kartę tych wyborów prezydenckich. Inna sprawa nic tam fałszu nie było, czysta prawda, którą tylko autorytet może głośno mówić. Co do prezydentury to RBN jest najlepszym dowodem- czyli ponad podziałami z uwzględnieniem byłych prezydentów i premierów oraz opozycyjnych partii. Świetny ruch, a że teraz, nic w tym zdrożnego nie ma, teraz jest kryzys Grecki i teraz będą kształtowane procedury bezpieczeństwa, teraz a nie za miesiąc, dwa czy trzy. Komorowski musi wygrać, to wielka szansa dla Polski na normalność. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alternatywna.opowiesc Ludzie!!! 18.05.10, 10:29 Przecież to jest jasne jak słońce. PO umie tylko grać straszeniem PiS-em, bo nic konkretnego i sensownego nie mają do powiedzenia. Bartoszewskie i inne Wajdy są tak przekonani o swojej świetności, że byli pewni, że pojadą tym samym motywem co kiedyś i będzie super. Tymczasem ZONK! :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: Ludzie!!! 18.05.10, 10:41 alternatywna.opowiesc napisała: > Przecież to jest jasne jak słońce. PO umie tylko grać straszeniem PiS-em, bo ni > c > konkretnego i sensownego nie mają do powiedzenia. Bartoszewskie i inne Wajdy są > tak przekonani o swojej świetności, że byli pewni, że pojadą tym samym motywem > co kiedyś i będzie super. Tymczasem ZONK! :) No ciekawe, bo co w tym ze straszenia, to tylko doświadczenia 20 lat prezesa Jarka przybiło do Niego metkę niezmienialnego. Jeszcze niedawno na cmentarzach wygłaszał mowy o testamentach, dziś chce reformować szpitale... A zawsze myślałem że to kobieta zmienną jest... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Zmurszałek Bartoszewski pomaga marszałkowi 18.05.10, 14:17 pozostać marszałkiem Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jak pisiory nie uspokoja sie... 18.05.10, 12:39 to ich kacza partie sie zlikwiduje, przepedzi sie kaczke z jej bezuzytecznymi pisiorkami, Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak pisiory nie uspokoja sie... 18.05.10, 14:36 Jakbym słyszał Komorowskiego. Ten sam arogancki ton. Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 11:44 Coś mi sie zdaje, że zyjesz w wymaigowanym świecie sądząc, że "Teraz w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy..." Szefowa moja własnie została wybrana w taki sposób... oczywiscie ekipa PO ja wybrała... konkurs ustawiony no i sama zaczeła zatrudniac fachowców sami znajomi, np: koleś z kilkuletnim stażem pracy i doswiadczeniem "przegrał" z swiezo upieczonym magistrem, synem znajomych który nie potrafi obsługiwac dobrze worda nie wspominajać juz o branzowym oprogramowaniu... albo emeryt zatrudniony na 1/4 etatu który przychodzi do pracy godzine poźniej i wychodzi pól godziny wczesniej pod pretekstem ze są korki a w pracy załatwia swoją prywate... Na dowód przypomnij sobie bydgoską prowokację... Co do wypowiedzi "naszych honorowych" to mogę tylko jedno dodać - przygadał kocioł garnkowi a sam smoli bądz u innych widzi drzazge a u siebie belki nie widzi... wybierz sobie sam opcje która Ci bardziej pasuje do Wajdy czy pozostałej reszty.. Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Przecież Bartoszewski to wcześniej stary kacz 18.05.10, 11:46 athman29 napisał: > Coś mi sie zdaje, że zyjesz w wymaigowanym świecie sądząc, że "Teraz > w rezultacie konkursów, są na stołkach fachowcy..." Szefowa moja > własnie została wybrana w taki sposób... oczywiscie ekipa PO ja > wybrała... konkurs ustawiony no i sama zaczeła zatrudniac fachowców > sami znajomi, np: koleś z kilkuletnim stażem pracy i > doswiadczeniem "przegrał" z swiezo upieczonym magistrem, synem > znajomych który nie potrafi obsługiwac dobrze worda nie wspominajać > juz o branzowym oprogramowaniu... albo emeryt zatrudniony na 1/4 > etatu który przychodzi do pracy godzine poźniej i wychodzi pól > godziny wczesniej pod pretekstem ze są korki a w pracy załatwia > swoją prywate... Na dowód przypomnij sobie bydgoską prowokację... > > Co do wypowiedzi "naszych honorowych" to mogę tylko jedno dodać - > przygadał kocioł garnkowi a sam smoli bądz u innych widzi drzazge a > u siebie belki nie widzi... wybierz sobie sam opcje która Ci > bardziej pasuje do Wajdy czy pozostałej reszty.. sorry - wyimaginowanym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 michalr29 pisze głupoty 18.05.10, 14:34 michalr29 napisał: > Wajda szczególnie miał prawo nazywać rzeczy po imieniu, gdy jakiś > czas temu życzono mu śmierci i to jeszcze w kościele. Jakiś księżulo coś głupiego palnął, zostało to przekręcone i rozdmuchane i przedstawione jako życzenie śmierci. Ja tego tekstu słuchałem, ale życzenia śmierci tam nie znalazłem. Problem w tym, że z jednego naciąganego incydentu Wajda robi wojnę domową. > Bartoszewski idealnie posłużył się metaforą, strzał w 10. A że > prawda czasami boli Boli tylko głupota Bartoszewskiego. > słaba kontrola polityki monetarnej przez NBP to do czasu > kryzysu kolosalne straty dla gospodarki. Teraz będzie słaba kontrola. Jak Skrzypka nie ma, to PO zechce sięgnąć po rezerwę walutową NBP. A co z deficytem budżetu? Za to też PiS winę ponosi. A co z Euro? Donek z Vickiem chcieli nas uszczęśliwić. Dobrze, że w strefie ERM nie jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
m-szalik Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:27 A ja się bardzo cieszę, że istnieje TVPIS. Starsi ludzie, główny trzon wyborców PISu doskonale pamiętają czasy sprzed 20 lat i to, że telewizja kłamie. Wtedy, jeśli reżymówka mówiła, że śnieg jest biały, to każdy patrzył za okno czy aby naprawdę. I zastanawiał się jaki interes ma rezymówka, żeby mówić, że jest biały. To jeszcze w pokoleniu post PRLowców tkwi, niektórzy wpoili to też swoim dzieciom. A poza tym nachalna propaganda męczy i denerwuje. Zamiast pytania "co nowego" pojawia się grymas:"znowu to samo". I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:35 Teraz TVP twierdzi ze snieg bialy nie jest, bo nikt ci nie wmowi, ze biale jest biale. Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Co wolno Elicie, tego nie wolno pospólswu 18.05.10, 11:05 Jeżeli zwykli ludzie, poruszeni tragedią wypowiadają się pod pałacem prezydenckim to nazywani są oszołomami, realizującego program miesza się z błotem, a autentyczne wypowiedzi nazywa się manipulacją. Jeżeli tzw. elity i "autorytety moralne" pieprzą trzy po trzy i stosują mowę nienawiści to mają do tego oczywiste prawo. Słuchajcie elit i gazety wyborczej, to oni mają za was myśleć, wy macie tylko słuchać i wypełniać rozkazy! Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 I jeszcze kawał 18.05.10, 11:41 Jako pospólstwo pozwolę sobie na dowcip: Putin wezwał Wielką Dumę Narodową i mówi: -Tak dalej, k***a, nie może być! Musimy zmienić strefy czasowe ziemi. Dzwonie dziś do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to było wczoraj. Dzwonię dziś do Warszawy z kondolencjami, a oni mi mówią, że jeszcze nie wylecieli... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: I jeszcze kawał 18.05.10, 12:47 Kawał ma ciąg dalszy: "Jarek mnie za ten telefon zabije. Sypnąłem się." Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntt0 była taka piosenka Dezertera... 18.05.10, 13:13 była taka piosenka Dezertera "Polska złota młodzież...wykończy się sama". Podobnie z PO. Jarek może sobie siedzieć w ukryciu, a oni się sami wykończą. Gwiazdorzy.. Odpowiedz Link Zgłoś
hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:23 Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora część społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część społeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYCH a nie do pralni mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:31 hades76 napisał: > Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora czę > ść społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część sp > ołeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYC > H a nie do pralni mózgu. Swieta prawda.Ale ta druga część tez ma prawo do wypowiedzi a tej szansy nasza- wspólna inaczej- telewizja jej nie dała. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:36 malo maja tvn-u? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:57 Mało. TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15% odbiorców. TVP ma kilkanaście nadajników po 100-200kW i dociera do 100% kraju i sporo za granicę. Poza tym na TVN nie płacisz złamanego szeląga, TVP bierze całą kasę z abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:07 wlasnie ze place gosciu i to w dolarach Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:15 Co niby płacisz w dolarach, za dekoder? czy za internet... bzdury koleś wypisujesz Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:21 za jedno i drugie Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:26 I oczywiście MUSISZ za to płacić, bo ustawa o abonamencie cię zmusza? Ewidentnie myślenie nie jest twoją mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:28 A co to ma wspólnego z TVNem? Odpowiedz Link Zgłoś
m-szalik PEL, mylisz się 18.05.10, 09:32 Pel, TVN dociera do 85% odbiorców ( nie dociera do 15%). Gdyby było jak napisałeś, ich Fakty nie miałyby szans na ściganie się z Wiadomościami, a mają niewiele mniejszą oglądalność Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: PEL, mylisz się 18.05.10, 09:58 Jeżdżę po Polsce i wiem, więc nie wciskaj kitu. TVN jest odbierane jedynie w dużych miastach, gdzie są nadajniki. W terenie, 50km od nadajnika, w miastach powiatowych i na wsi nie ma sygnału. No chyba, że ktoś ma antenę satelitarną i płaci za jakiś pakiet komercyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Re: PEL, mylisz się 18.05.10, 11:39 Odbieram TVN 60 km od Poznania. Obraz nie jest idealny (w Poznaniu też nie jest), ale jest zupełnie czytelny. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:01 pe1 napisał: > Mało. > > TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15% odbiorców. a wiesz, że bezczelnie kłamiesz? z FAQ na stronie TVN: "Czy TVN ma zasięg na terenie całej Polski? Nie. Zasięg techniczny obejmuje około 86 proc. gospodarstw domowych. Dla porównania zasięg kanałów TVP1 i TVP2 wynosi 100 proc, a Polsatu kilka punktów procentowych mniej od TVP. TVN Siedem dociera do 40 proc. gospodarstw, a TVN24 może oglądać 13 milionów Polaków. " Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:07 milu100 napisał: > pe1 napisał: > > > Mało. > > > > TVN ma tylko kilka nadajników po parę kW, dociera do 15% odbiorców. > > a wiesz, że bezczelnie kłamiesz? > z FAQ na stronie TVN: > > "Czy TVN ma zasięg na terenie całej Polski? > > Nie. Zasięg techniczny obejmuje około 86 proc. gospodarstw domowych. Dla > porównania zasięg kanałów TVP1 i TVP2 wynosi 100 proc, a Polsatu kilka punktów > procentowych mniej od TVP. TVN Siedem dociera do 40 proc. gospodarstw, a TVN24 > może oglądać 13 milionów Polaków. " A który z tych to kanał informacyjny, może TVN meteo? Pomyśl zanim coś napiszesz człowieku - jest 38mln Polaków 13 mln to jest ile? 80%??? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 12:13 michalr29 napisał: > A który z tych to kanał informacyjny, może TVN meteo? > Pomyśl zanim coś napiszesz człowieku - jest 38mln Polaków 13 mln to > jest ile? 80%??? > Pozdro Myślałem, że TVN też przekazuje informacje. Ale może masz rację - to pewnie kanał dezinformacyjny? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 15:16 Kiedyś TVN w "Faktach" poinformowała, że ćwiczenia polskich pilotów na symulatorach w Moskwie przerwał już min. Szczygło i pokazała odpowiedni dokument. Pokazała też fragment konferencji prasowej gen. Czabana, w której mówił on, że polscy piloci Tupolewów nie ćwiczą na symulatorach, ale to i tak nie miałoby sensu, bo polskie TU są wyposażone najlepiej na świecie i symulatory moskiewskie tego nie oddają. W tym samym dniu TVP1 w3 "Wiadomościach" poinformowała, że ćwiczeń polskich pilotów na symulatorach w Moskwie nie wznowił min. Klich. Pokazała też fragment konferencji prasowej gen. Czabana, w której mówił on, że polscy piloci Tupolewów nie ćwiczą na symulatorach. Jak to mówili starożytni: Sapienti sat! (Mądremu wystarczy). Odpowiedz Link Zgłoś
jacekc1 Re: Czy TVN jest kanałem dezinformacyjnym? 18.05.10, 15:35 pantanal napisał: > Kiedyś TVN w "Faktach" poinformowała, że ćwiczenia polskich pilotów na > symulatorach w Moskwie przerwał już min. Szczygło i pokazała odpowiedni > dokument. Pokazała też fragment konferencji prasowej gen. Czabana, w której > mówił on, że polscy piloci Tupolewów nie ćwiczą na symulatorach, ale to i tak > nie miałoby sensu, bo polskie TU są wyposażone najlepiej na świecie i symulator > y > moskiewskie tego nie oddają. > W tym samym dniu TVP1 w3 "Wiadomościach" poinformowała, że ćwiczeń polskich > pilotów na symulatorach w Moskwie nie wznowił min. Klich. Pokazała też fragmen > t > konferencji prasowej gen. Czabana, w której mówił on, że polscy piloci Tupolewó > w > nie ćwiczą na symulatorach. > > Jak to mówili starożytni: Sapienti sat! (Mądremu wystarczy) Tak to prawda. Nastepnego dnia GLOWNE wiadomosci TVP 1 sprosowaly ta informacje, jednoczesnie przepraszajac min Klicha. Jako, ze mochery wg niektorych, ogladaja tylko te media i Tv Trwam zapewne, o tym sie dowiedzialy. Zapewne pupile PO ,TeVNusie zweryfikuje swoje niewiarygodne sondaze podane po jakze starym, lecz jakze lubianym Kabarecie Staszych Panow POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:43 Jeden program się pojawił który pokazuje emocje ogromnej części Polaków a zrobiła się taka awantura że ci ludzie mają prawo do swojego programu że nie chce mi się nawet o tym pisać. Jedyna co Platforma ma do zaoferowania to post polityczny pasztet. SLDowcy mają swój TVN co został zbudowany przez przedsiębiorce który kręcił firmę w czasach komuny kiedy normalnych handlarzy wsadzano do więzienia. Co do mediów wspierających PO to też jest ich masa. Nie płaczcie już tak nad jednym jedynym programem co pokazał coś co ludzie myślą a nie coś co ma ich urabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:00 Ty się dziecko zdecyduj. Skoro TVN jest SLD-dowska, to czemu nie nie jest tubą propagandową SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy hmmm... 18.05.10, 09:08 zastanawiam się, co TVN mówi, z czym by się SLD zgodzić nie mogło :) Może podasz przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: hmmm... 18.05.10, 09:25 Np. to, że SLD z PISSem do spółki zrobiło skok na TVP i że manipulują wiadomościami, fałszują dane. Np. to, że Napieralski nie ma żadnych szans w wyborach prezydenckich. Np. to, że za rządów SLD były przekręty, które właśnie TVN ujawniało w programach takich jak "Teraz MY". Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:30 Za to wszystkie prywatne kanały tę szansę dały...trzeba było oglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
ostygly_lechu Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:40 hades76 napisał: > Oh telewizja publiczna pokazała jeden program który pokazuje co myśli spora czę > ść społeczeństwa i już zrobił się problem. Wielkie upolitycznienie. Ta część sp > ołeczeństwa też ma prawo widzieć to co myśli i mieć dostęp do mediów PUBLICZNYC > H a nie do pralni mózgu. Jesli ta czesc spoleczenstwa mysli tak jak to tvp pokazalo w tym programie, to ta czesc spoleczenstwa to kompletni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:09 halibg napisała: > Ale te wypociny pisane są przynajmniej po polsku, bez błędów ortograficznych. > Może POKAŻĄ ci panowie z PiS jak się robi skok na telewizją podobno publiczną. Przygadał kocioł garnkowi: "Na telewizję, podobno publiczną" powinnaś napisać... Jakbyśmy się uczyli odmianów to byśmy mieli szóstków jak mrówków... Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:22 Całe szczęście,że TV nie jest w rękach PO,bo dopiero byśmy byli karmieni wymyślnymi bzdurami,afer to w ogóle by nie było,a łapówkarze by się panoszyli,nie musieli by spotykać się po cmentarzach...prosty człowiek nie miał by do kogo się zwrócić,bo z maluczkimi takie paniska nie rozmawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:36 ferflasia1 napisała: > Całe szczęście,że TV nie jest w rękach PO,bo dopiero byśmy byli karmieni > wymyślnymi bzdurami,afer to w ogóle by nie było,a łapówkarze by się > panoszyli,nie musieli by spotykać się po cmentarzach...prosty człowiek nie miał > by do kogo się zwrócić,bo z maluczkimi takie paniska nie rozmawiają... Ciekawe, więc dzień wszystkich świętych to międzynarodowy dzień polityka aferzysty:) Każdy tankujący na stacji polityk, to na pewno aferzysta... A ty co sędzia? Prokuratura prawdopodobnie nawet się nimi nie zainteresuje, większe zainteresowanie wzbudza Kamiński. No paniska to z youtube się komunikują z podtekstem po Rosyjsku:) I w ogóle wylansowali miły przyjazny zwrot popularny w kontaktach władzy ze społeczeństwem czyli "sp**j dziadu"...:) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:24 Przywalil kociol garnkowi zapominajac postawic przecinek we wlasciwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:20 Co do Bartoszewskiego to człowiek z wielkim życiorysem ale już go zostawcie. On ma swoje lata i już swoje zrobił, wyjdźcie zza jego pleców nie traktujcie go jak manekina. Pokażcie to co zrobiliście pokarzcie Drzewickiego co mówił o dzikim kraju, przecież już się mówi o jego powrocie do polityki. Jesteście beznadziejni, pod płaszcze post-polityki zrobiliście się nijacy i nic nie zrobicie dobrego w tym kraju bo to nie jest wasz cel. Wasz cel to stołki i to co robił Drzewiecki. Nie macie czym się pochwalić poza naciskami na NBP i zmniejszaniem jego niezależności. Jesteście bandą nieudaczników i populistów. Jak już mówiłem, wystarczy poczytać co pisze wasz elektorat, wystarczy popatrzeć na Drzewickiego, Chlebowskiego na te wasz afery i nieudacznictwo żeby powiedzieć że jedyne co wam zostało to opieranie się na dawnych czynach Bartoszewskiego. Przecież wy jesteście produktem marketingowym takie Tic Tacki. Jedyne co was trzyma jeszcze u władzy to zdeformowany przez media obraz opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
agni-esz Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:54 A Ty w kółko to samo "hadesik". Przeczytałeś gdzieś tekst i teraz się mądrzysz. Jesteś takim wielkim PIS-owcem to sobie na nich głosuj. A ja uważam, że Bartoszewski to bardzo mądry człowiek, chociażby przez swoje doświadczenia, lata które przeżył wie co mówi. A ma prawo mówić co myśli bo Polska to teraz wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:00 Edelman powiedzial o Bartoszewskim, ze poniewaz tak szybko klapie jadaczka to i glupot wiecje niz inni plecie Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy większość z nas ma takiego dziadka w rodzinie... 18.05.10, 09:10 ...może nawet bardziej zasłużonego, ale gdyby się wyrywał do telewizji, każdy przytomny wnuk przytrzymałby go za pampersy. Platforma po prostu nie zna pojęcia "litość". Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: większość z nas ma takiego dziadka w rodzinie 18.05.10, 09:58 synegigwy napisał: > ...może nawet bardziej zasłużonego, ale gdyby się wyrywał do telewizji, każdy > przytomny wnuk przytrzymałby go za pampersy. Platforma po prostu nie zna pojęci > a > "litość". A co ty z tych litościwych co listy z pogróżkami do Kutza, Olbrychskiego, Bartoszewskiego, Tuska... etcetera wyzyłasz. Może sami sobie wysyłają tak z nudy i pewnie to sobie spreparowali i namówili księdza by wygłaszał płomięnną mowe o tym że to rządowy samolot w środę powinien się rozbić... Jak dodasz do tego, że wulkan Rosjanie przebudzili by zakłucić pogrzeb prezydenta, to gotów jestm uwierzyć... że postradałeś kolego zmysły... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:10 agni-esz napisała: > A Ty w kółko to samo "hadesik". Przeczytałeś gdzieś tekst i teraz się mądrzysz. > Jesteś takim wielkim PIS-owcem to sobie na nich głosuj. A ja uważam, że > Bartoszewski to bardzo mądry człowiek, chociażby przez swoje doświadczenia, lat > a > które przeżył wie co mówi. A ma prawo mówić co myśli bo Polska to teraz wolny k > raj. Mądry człowiek powiadasz? No cóż, każdy widzi to, co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:03 A co prawda boli PiS? Bo dziennikarze manifastują przed TVP gdyż nie chcą więcej prawdy? Obudz się zanim się znajdziesz z ręką w nocniku i prezydentem Kaczyńskim na stołku prowadzącym Polskę w kierunku Rwandy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:37 hades76 napisał: > Co do Bartoszewskiego to człowiek z wielkim życiorysem ale już go zostawcie. On > ma swoje lata i już swoje zrobił, wyjdźcie zza jego pleców nie traktujcie go j > ak manekina. Pokażcie to co zrobiliście pokarzcie Drzewickiego co mówił o dziki > m kraju, przecież już się mówi o jego powrocie do polityki. Jesteście beznadzie > jni, pod płaszcze post-polityki zrobiliście się nijacy i nic nie zrobicie dobre > go w tym kraju bo to nie jest wasz cel. Wasz cel to stołki i to co robił Drzewi > ecki. Nie macie czym się pochwalić poza naciskami na NBP i zmniejszaniem jego n > iezależności. Jesteście bandą nieudaczników i populistów. Jak już mówiłem, wyst > arczy poczytać co pisze wasz elektorat, wystarczy popatrzeć na Drzewickiego, Ch > lebowskiego na te wasz afery i nieudacznictwo żeby powiedzieć że jedyne co wam > zostało to opieranie się na dawnych czynach Bartoszewskiego. Przecież wy jesteś > cie produktem marketingowym takie Tic Tacki. Jedyne co was trzyma jeszcze u wła > dzy to zdeformowany przez media obraz opozycji. A co takiego robił Drzewiecki czy Chlebowski, no co? Widzisz jak ci pod chatką budują drogi? Nie? To zasługa obu panów bo wypracowali skuteczny system dzięki któremu przetargi nie trwają latami. No mówił Drzewiecki o dzikim kraju, jak każdy którego za to co dał od siebie został pokopany i splugawiony publicznie. Afera hazardowa bliższa jest sądzenia Kamińskiego i jego wasali z ówczesnego CBA niż Chlebowskiego czy Drzewieckiego. O polityczności CBA niech świadczy ilość przecieków z CBA od czasu jego zdjęcia ze stanowiska. A co zrobiono, dużo, zaczeto reformę emerytalną, zorganizowano linię kredytową, dokapitalizowano banki, wprowadzono pakiety antykryzysowe, zwalczano korupcje oj w skrócie Polska ma najlepsze wyniki ekonomiczne w Europie- tyle dały działania rządu. Odpolitycznienie spółek skarbu państwa Orlen, KGHiM itp. Jest powód by mieć podniesioną głowę... A fachowców typu Drzewiecki Polska potrzebuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:41 Bardzo mi się podobała wypowiedź pana Bartoszewskiego.Słusznie zauważył,że Kaczyński jest samotny i nigdy nie był mężem ani ojcem.Nigdy nie badzie ojcem narodu, co najwyżej pisowców.Prawdą jest również to, że hodował koty.Jego największą zdolnością jest dzielenie Polaków .Nigdy więcej Kaczyzmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
levinas Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:28 Tak! Papiez tez nie byl ojcem i nie mial rodziny... rzeczywiscie pojechal Bartoszewski po papiezu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnuszka Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 11:36 Oj, hades, hades. Wróć pod ziemię podgrzewać zziębnięte duszyczki, bo podgrzewanie nastrojów marnie ci wychodzi. Stołek jako taki jest jedynym celem połowy zjawiska biologicznego i drogą, by zawłaszczyć państwo, a z ludzi zrobić bezwolne kukły. Co oznacza, że marzy mu się zamordyzm rodem z komuny. To widać jak literki na ekranie i nie trzeba zbyt długo nad tym myśleć, więc głowa nie zaboli. Bartoszewski jest jednym z niewielu ludzi, którzy mają naprawdę znakomity życiorys i wielu im tego zazdrości. Pobudki, jakimi się kierują, są niskie i nijakie, ale zawsze lepiej poszczekać i oczernić innych, jeśli samemu w życiorysie ma się białe plamy, a w głowie pusto. Żeby hodować koty, nie trzeba być politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:39 Przecież jest faktem, że Prezes Jarosław K. nie był, nie jest i nie będzie ojcem kogokolwiek i czegokolwiek i że zajmuje się chodowlą zwierzątek futerkowych, bardzo ładnych kotów, co świadczy, że ma facet dobre serce do zwierzątek:). Przecież prawdą jest, że kampania wyborcza jest wojną polityczną, zawsze i wszędzie!!! CHCIELIBYŚMY ZAPEWNE USŁYSZEĆ GŁADKIE KŁAMSTEWKA WYMYŚLONE PRZEZ SPECÓW OD PR I NIEKTÓRYCH RAZI, ŻE KTOŚ POWIEDZIAŁ COŚ OD SERCA I SZCZERZE. OPAMIĘTANIA PROSZĘ!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szala-wila Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:45 halibg Tutaj masz tę poprawność ortograficzną elektoratu PO. Chodowla. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 08:48 a jak to sie ma do POlityki milosci gloszone przez drogiego wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 09:27 A co ma wystąpienie publiczne kogokolwiek do polityki? Polityka to czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
michalr29 Re: A co takiego niestosownego powiedzieli??? 18.05.10, 10:12 wieslip napisał: > a jak to sie ma do POlityki milosci gloszone przez drogiego wodza? Którego? Bo co do Kaczyńskiego to z których lat ta przemiana z lat 90tych jak palił kukły- taki okres kukiełkowy, z 2005? 2007? a może 2010? no zawsze było wiadomo że do 13 razy sztuka... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
igor06 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:59 Demokracja na tym polega, że mieli prawo do swoich poglądów,a to czy się to komuś podoba czy nie to opinia każdego indywidualna. Natomiast jeśli się organizuje masowe potępienie w mediach, w internecie to świadczy jedynie o tym, że to albo już jest to dyktatura albo do tego zmierza. Pamiętam jak działacze PZPR potępiali List biskupów polskich do biskupów niemieckich w latach sześćdziesiątych XX. Demokracja to wolność wypowiedzi ale i odpowiedzialność za słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 10:07 Ortografia wolaku i interpunkcja "patrioto" Odpowiedz Link Zgłoś
4cat Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:11 Za złodzieja Donalda w POlsce PRAWO DZIAŁA WSTECZ : ROZPORZĄDZENIE MINISTRA OBRONY NARODOWEJ z dnia 27 kwietnia 2010 r.zmieniające rozporządzenie w sprawie organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego Na podstawie art. 140 ust. 4 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. - Prawo lotnicze (Dz. U. z 2006 r. Nr 100, poz. 696, z późn. zm.1)) zarządza się, co następuje: § 1. W rozporządzeniu Ministra Obrony Narodowej z dnia 26 maja 2004 r. w sprawie organizacji oraz zasad funkcjonowania Komisji Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego (Dz. U. Nr 138, poz. 1464) wprowadza się następujące zmiany: 1) w § 2 po ust. 2 dodaje się ust. 2a w brzmieniu: "2a. W przypadku badania przez Komisję wypadku lub poważnego incydentu lotniczego zaistniałego z udziałem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Marszałka Sejmu, Marszałka Senatu lub Prezesa Rady Ministrów, a także w innej szczególnej sytuacji, powołanie przewodniczącego i członków Komisji, o których mowa w ust. 2, następuje w uzgodnieniu z Prezesem Rady Ministrów."; 2) po § 14 dodaje się § 14a w brzmieniu: "§ 14a. W przypadku, o którym mowa w § 2 ust. 2a: 1) przewodniczący Komisji w swych pracach jest niezależny i podlega bezpośrednio Prezesowi Rady Ministrów; 2) protokół wraz z całością materiałów zebranych przez Komisję przewodniczący przedstawia do zatwierdzenia Prezesowi Rady Ministrów i informuje o tym Ministra Obrony Narodowej; 3) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzję o wznowieniu badania i ewentualnej zmianie orzeczenia w sytuacji, gdy: a) wyjdą na jaw nowe okoliczności lub dowody istotne dla sprawy, b) dowody istniejące w dniu wydania orzeczenia nie były mu znane; 4) Prezes Rady Ministrów podejmuje decyzje w przedmiocie udzielania informacji o przebiegu i rezultatach badań prowadzonych przez Komisję.". § 2. 1. Przepisy rozporządzenia stosuje się do badania przyczyn zdarzenia lotniczego zaistniałego w dniu 10 kwietnia 2010 r. na samolocie Tu-154M nr 101 w 36 splt. w Warszawie.2. Czynności podjęte przez Komisję w związku z badaniem zdarzenia lotniczego, o którym mowa w ust. 1, do dnia wejścia w życie niniejszego rozporządzenia, pozostają w mocy. § 3. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar No rzeczywiście, złodziej jak nic 18.05.10, 08:28 Rozporządzenie dotyczące badania katastrofy Tusk musiał wydać PO katastrofie, żebyś nie nazwał go wyrachowanym, bezczelnym mordercą i poprzestał na złodzieju. Twój wpis jest świetnym przykładem PiSowskiego sposobu myślenia, którego tak panicznie obawia się PO wraz z elektoratem. Wolska rządzona przez tych, których ty chcesz widzieć na najwyższych stanowiskach byłaby krajem, z którego trzeba by wiać na wyprzódki. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar z dnia 27 kwietnia 2010 r. 18.05.10, 08:39 Jest w tej dacie jakieś drugie dno? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora jest drugie dno 18.05.10, 08:43 "jwojnar" jest drugie dno, ale w Twoim mózgu. Na pierwszym pokładzie jest sieczka, a na samym dnie jest kompletna pustka. Ot i cała prawda dlaczego wypisujesz takie brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
erin32 Re: No rzeczywiście, złodziej jak nic 18.05.10, 09:06 Obawaiacie się? To BARDZO dobrze! Dość już tej POdłości! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Tak , obawiamy się 18.05.10, 09:19 Nie chcę mówić za wszystkich, ale osobiście najbardziej obawiam się, że dojdzie do drugiej tury, co narazi państwową kasę na niepotrzebne wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y 4cat - nie znasz prawa, to się nie odzywaj trollu 18.05.10, 08:28 Zasada "lex retro non agit" nie jest zasadą konstytucyjną. To uzus, a nie źródło prawa. Co więcej, dopuszczalne są od niej wyjątki - pod warunkiem, że retroakcja nie pogorszy sytuacji prawnej obywateli. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego też mogą mieć wsteczną moc prawną. Więc zanim zaczniesz coś bredzić, pieniaczu, może najpierw się zorientuj, czy wiesz o czym w ogóle opowiadasz, bo najwyraźniej przeklejasz bez pojęcia bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: 4cat - nie znasz prawa, to się nie odzywaj tr 18.05.10, 08:35 w jaki sposob wykonanie tego mialo pogorszyc sytuacje obywateli, yy czyzbys wiedzial o czyms czego narod nie wie a powinien sie obawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
michu-najlepszy "lex retro non agit" dotyczy narodu wybranego 18.05.10, 08:42 a wyjątki to Ci co im dobrze zapłacą za obronę i modlą się do nich,ty przemądrzała papugo. y.y napisał: > Zasada "lex retro non agit" nie jest zasadą konstytucyjną. To uzus, a nie źródł > o > prawa. Co więcej, dopuszczalne są od niej wyjątki - pod warunkiem, że retroakcj > a > nie pogorszy sytuacji prawnej obywateli. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego też > mogą mieć wsteczną moc prawną. > Więc zanim zaczniesz coś bredzić, pieniaczu, może najpierw się zorientuj, czy > wiesz o czym w ogóle opowiadasz, bo najwyraźniej przeklejasz bez pojęcia bzdury > . Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:12 jakie myslenie takie wypowiedzi, po prostu demencja, wsciekli ze nie dorzneli watahy do konca, no coz psy szczekaja karawana idzie dalej, i jest jak w bajce i dalej w las tym straszniej, tylko czego tak sie boja wszak ci obaj medrcy przezyli wojne , stalina , stan wojenny to czego jeszcze sie boja, jeszcze troche to sie beda bac wlasnego cienia Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:12 Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu. Mają swoje lata i chcieliby kiedyś żegnać kraj szczęśliwy. Mówią bardzo głośno, bo dobrze wiedzą, że wygrana Kaczyńskiego oznacza dla Polski długie stracone lata. Ufam im i wybaczam tę ekspresję. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:19 stracone lata czego? Mozliwosci rozkradania Polski przez rychow zbychow grzechow? ekspresja??????????? to zwykle chamstwo, i zadne zaslugi go nie tlumacza jerjar napisał: > Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu. Mają swoje lata > i chcieliby kiedyś żegnać kraj szczęśliwy. Mówią bardzo głośno, bo dobrze wied > zą, że wygrana Kaczyńskiego oznacza dla Polski długie stracone lata. Ufam im i > wybaczam tę ekspresję. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:27 może merytorycznie.Co ukradł Grzechu ,Zbychu i Rychu ? Jakies wyniki sledztwa,efekty działania komisji hazardowej pozwalające na skierowanie sprawy do prokuratora ? A jak nie - to ja tez moge spytac gdzie podział sie majatek"Ruchu",co ukradł(odsiedzial prawomocny wyrok) Maciej Zalewski,co z afera Telegrafu - spólki braci Kaczynskich co z przejętymi bezprawnie działkami w Warszawie ? Co z afera ściekowa ś.p.Putry? jak sie obrzucac inwektywami to na całego,no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:31 dokladnie! tylko jakie sa wyniki sledztw w sprawach ktore wymieniles? Odpowiedz Link Zgłoś
hades76 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:32 Słyszała pani ich rozmowy, widziała pani jak Platforma prowadziła komisje śledczą. Nie żeby oczyścić się ewentualnie z złodziei ale żeby nic nie wyjaśnić i przykryć aferę. Ja nie chcę żeby ludzie o takich standardach jak słyszałem w nagraniach rządzili... jak jeden z nich to określił dzikim krajem. To banda nieudaczników. Co do standardów PO to wystarczy zobaczyć skok na kasę NBP, to jak reformują państwo, to jak ośmieszą Polskę na arenie międzynarodowej, to jak traktują ten kraj i jakie mają standardy. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:22 > Słyszała pani ich rozmowy, widziała pani jak Platforma prowadziła komisje śledc > zą. Owszem. Bardzo profesjonalnie i obiektywnie. Ale to nie ma znaczenia, liczą się FAKTY. A fakty są takie, że nie miało miejsca żadne przestępstwo - a może wyprowadzisz mnie z błędu i podasz paragraf KK, który złamano? Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.tadus Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 08:32 wieslip napisał: > stracone lata czego? Mozliwosci rozkradania Polski przez rychow > zbychow grzechow? ekspresja??????????? to zwykle chamstwo, i zadne > zaslugi go nie tlumacza Za PO sprząta się brudy na bieżąco w odróżnieniu od czasów PiS, kiedy syf produkowano na potęgę dla poklasku maluczkich. O języku propagandy nie wspomnę, bo to niedawno było. Normalni pamiętają. Bartoszewski i Wajda wyartykułowali tylko myśli większości. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 08:39 czyli wiekszosc narodu sfrustrowana belkotliwa masa? A ze PO chce sprzatac zaraz po sobie to pokazal Komorowski podpisujac ustawe o IPN Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 09:28 Ustawa o IPN daje dostęp do akt osobom pokrzywdzonym, a blokuje esbekom. Wam to nie w smak, esbecy, dlatego tak ujadacie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 09:36 matolku , wlasnie to co podpisal Komorowski daje dostep do akt tymze esbekom Odpowiedz Link Zgłoś
drugi.maja Re: Jaki PiS delikatny bywa! 18.05.10, 14:44 Jakiej większości ?Myślę że Polacy podsumują to wszystko właśnie w dniu wyborów!Wtedy się okaże czy ci panowie mówili w imieniu większości czy jednak mniejszości! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:47 jerjar napisał: > Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu< To może jakiś drobny przykładzik? Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:58 ambl napisała: > jerjar napisał: > > > Zarówno Wajda, jak i Bartoszewski dowiedli nie raz patriotyzmu< To mo > że jakiś > drobny przykładzik? możę cos sobie poczytaj,n.p.zyciorys Bartoszewskiego na Wikipedii - to sie nie bedziesz osmieszał.Dowiedz sie kto reżyserował "Kanał","Człowieka z marmuru","Człowieka z żelaza"i "Katyń" - film docierający do świadomosci Rosjan i zmieniajacy ich myslenie o 1939 r-.naucz sie myslec samodzelnie,nie za pomoca RM. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h A myślą to co przeczytali w TrybunieLudu 18.05.10, 08:13 np. Wajda przeczytał o przemówieniu biskupa, którego nie było... Ot uwierzył w Szechterowski matrix... Odpowiedz Link Zgłoś
realista_online Wysługiwali się Żydom-przesiąkli "wyjatkową" - ... 18.05.10, 08:14 "kulturą" . Agonalny wrzask UBekistanu nie pomoże - i tak coraz to więcej Polaków ocenia ZDRAJCÓW . Odpowiedz Link Zgłoś
cimokinio Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:14 inni dostaja 5 lat za 'garbate nosy'... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:14 Wszelako zadaniem nauczyciela, lub kolegi z ławki, jest taką bzdurę skorygować. Kidawa-Błońska zarobiłaby punkty dla Komorowskiego, jakoś dyplomatycznie neutralizując nieszczęsne wypowiedzenie wojny domowej przez Wajdę i obrażenie kilku krajów, kilku narodów i dwu polskich miast, przez Bartoszewskiego. A że staje murem za nimi, no cóż, zwycięstwo Jarosława coraz bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Prawo to się jednak zawiesza w wypadku 18.05.10, 08:24 Pospieszalskiego. Tu jakakolwiek krytyka jego słów czy jego dzieł jest zabroniona. Kij ma zawsze dwa końce lortea - ZAWSZE! Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:25 szkoda ze Gabonu nie wymienil Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Uczeń też ma prawo powiedzieć że 2+2=78. 18.05.10, 08:44 to nie Wajda wypowiedział wojne domową.Stwierdził fakt który zaistnial juz dawno ale przebrał miare w kampanii wyborczej PIS dzielacego Polaków opdmawiającej zwolennikom PO dobrego imienia,nienawiści szerzonej przez Kościól i jego kwintesencje- Rydzyka otwarcie nawołujacego do obalenia demokratycznie wybranego rządu,w obrzucaniu przezwiskami premiera,nazywaniu go mordercą, publikowaniu ohydnych agitek ze zdjeciami Wermachtu.A wypowiedź w kościele przemyskim faktycznie nie dotyczyła biskupa tylko zwykłego ksiedza sprawującego EUCHARYSTIE i podana była przez TV.To duża różnica czy podobna podłóść wygłasza ksiądz czy biskup ? dla mnie niewielka. A Bartoszewski powinien wiedziec kiedy odejśc ,niestety,starośc bywa bezkrytyczna.Niestety,do kultury osobistej Zbigniewa Brzezińskiego - chyba jego rówiesnika - bardzo mu daleko.Przykre że ze swojej trywialności starszy pan robi cnote i jest z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
perfidiacenzoraipomagierow Kiedy cenzor to skasuje : 18.05.10, 08:16 forum.gazeta.pl/forum/w,28,111613836,111613836,Jedwabne_mit_zalozycielski_judeopolonii_izraelabis.html Odpowiedz Link Zgłoś
feral_kid O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:16 Teraz jaki by był wrzask merdiów pejsatych jak by takie coś powiedział przedstawiciel np PIS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
romaniewskipiotr O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:19 Ja też mam prawo powiedzieć: Bój to jest Wasz OSTATNI, DonDonkowy skończy się "TRÓT", gdy związek 10.IV.ogarnie POLSKI lud. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 09:33 Owszem, jesteście na przegranej pozycji, pisowcy. Opatrzność pokazała wam już pod Smoleńskiem, że was nie lubi. Teraz pokaże wam to jeszcze raz dobitniej - nie pozostaną z was nawet marne szczątki. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak No fakt, mieli prawo... 18.05.10, 08:19 Każdy ma prawo gadać bzdury. I nikomu nie można zabronić bycia chamem. To nie jest kwestia zakazów, raczej kindersztuby... Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powiedz... 18.05.10, 08:22 W zupełności zgadzam się z tą wypowiedzią.Bardzo łagodnie potraktowano przeciwników.Pan Górski z PiS to było coś,oni wyznają zasadę - nam wolno,innym nie.Pan Jarosław unika debat z bardzo prostego powodu,nie ma nic mądrego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wieslip Re: O Wajdzie i Bartoszewskim: "Mieli prawo powie 18.05.10, 08:29 a co tu madrego mowic o gluPOcie drugiej strony Odpowiedz Link Zgłoś