es_zet_pe Cyngle w akcji 21.01.11, 13:56 Kublik i Czuchnowski czyli dwójka najbardziej sprawdzonych bojowników frontu ideologicznego w akcji! Brawo, dzięki Wam towarzysze za ten bojowy, szturmowy artykuł! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: I kto to pisze? Pisowski cyngiel ! 21.01.11, 14:05 I kto to pisze? Pisowski cyngiel ! Odpowiedz Link Zgłoś
zalesand Re: Cyngle w akcji 21.01.11, 17:51 Artykuł, jak artykuł. Natomiast cała ta wybitnie wybitna ekipa, niech weźmie sprawy w swoje "rence" i stworzy za własne, powtarzam własne pieniądze, imperium medialne, które pogrąży w niebycie pozostałe media "polskojęzyczne". Wyobrażacie sobie 24 godziny na dobę "Warto rozmawiać o misji specjalnej w antysalonie pod prasą". Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Cyngle w akcji 21.01.11, 18:01 zalesand napisał: > Artykuł, jak artykuł. > Natomiast cała ta wybitnie wybitna ekipa, niech weźmie sprawy w swoje "rence" i > stworzy za własne, powtarzam własne pieniądze, imperium medialne, które pogrąż > y w niebycie pozostałe media "polskojęzyczne". Wyobrażacie sobie 24 godziny na > dobę "Warto rozmawiać o misji specjalnej w antysalonie pod prasą". Wyobrazcie sobie sluchamy Klamstw TUSKA 24/24 co za szcescie -co za swiatlosc co za upragniona PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Cyngle w akcji 21.01.11, 19:49 Nie męcz się, nie słuchaj polskojęzycznych 24h/dobę, słuchaj polskich, dają szczęście wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Cyngle w akcji 22.01.11, 10:44 kurelski napisał: > zalesand napisał: > (...) > > Wyobrażacie sobie 24 godziny na > > dobę "Warto rozmawiać o misji specjalnej w antysalonie pod prasą". (podkreśl. moje) > Wyobrazcie sobie sluchamy Klamstw TUSKA 24/24 co za szcescie - co za swiatlosc > co za upragniona PRL. Zamysł ambity, gorzej z realizacją... Niestety, zalesandowi do pięt nie dorastasz (patrz podkreślone)... Odpowiedz Link Zgłoś
kpharck Re: Cyngle w akcji 21.01.11, 19:27 Jak się zapędzą zbierać kwiaty z nieznanych planet, to (mówię to przez zaciśnięte zęby) jeszcze dosłużą się Orderu Orła Białego... Odpowiedz Link Zgłoś
takze_tego Wykluczeni 2011 21.01.11, 14:37 "Pracę w mediach publicznych dostali nie za swój standard dziennikarski, ale dlatego, że ich poglądy odpowiadały PiS-owi, a przede wszystkim prezesowi Jarosławowi Kaczyńskiemu." Jan Pospieszalski - w TVP od 1994 r. Odpowiedz Link Zgłoś
takze_tego Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 14:39 Wojciech Cejrowski - w TVP od 1992 r. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Co pisowiec to kłamczuch! 21.01.11, 16:58 Co pisowiec to kłamczuch! Albo kłamstwo, albo przeinaczenie albo niedomówienie ! "W telewizji publicznej w latach 1994-1997 realizował i prowadził program Swojskie klimaty, opracował także kilka telewizyjnych widowisk muzycznych, m.in. Henryk Mikołaj Górecki - Spotkanie." "Swojskie klimaty – program telewizyjny nadawany w latach 1994-1997 w telewizji publicznej (TVP1), mający cechy magazynu rozrywkowego, kulturalnego, folklorystycznego i kulinarnego. Program nadawany był co tydzień w soboty lub niedziele w kilku blokach. Prowadzili go Jan Pospieszalski, Tomasz Konecki oraz Joanna Kalinowska-Rzyska." "Od 2001 pracował w katolickiej TV Puls, gdzie prowadził Studio Otwarte. Od 2004 prowadzi w TVP program publicystyczny Warto rozmawiać. Publikuje na łamach Rzeczpospolitej, Przewodnika Katolickiego i rzadziej Naszego Dziennika." Żródło: Wikipedia Odpowiedz Link Zgłoś
milczek21 Wykluczeni 2011 21.01.11, 14:41 Cejrowski owszem ma krytyczne podejście do homoseksualistów i jest katolikiem, jego prawo.... ale cholera "Boso przez świat" to świetny program i nie przypominam sobie żeby Cejrowski zmieniał go w jakąś homofobiczną tubę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 17:46 milczek21 napisał: > Cejrowski owszem ma krytyczne podejście do homoseksualistów i jest katolikiem, > jego prawo.... ale cholera "Boso przez świat" to świetny program i nie przypomi > nam sobie żeby Cejrowski zmieniał go w jakąś homofobiczną tubę. Kara jest za myslenie a brak zachwytu nad sloneczkiem Peru to wystarczajacy powod do sankcji.Cos podobnego robil Hitler tylko on odrazu do obozow wysylal.Swietny pomysl trzeba go podsunac Tuskowi i Dupowatemu.W sumie Oswiecim juz jest .Wprawdzie napis nad brama ukradli ale da sie cos po rusku. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 15:53 milczek21 napisał: > Cejrowski owszem ma krytyczne podejście do homoseksualistów i jest katolikiem, > jego prawo.... ale cholera "Boso przez świat" to świetny program i nie przypomi > nam sobie żeby Cejrowski zmieniał go w jakąś homofobiczną tubę. Ale wiadomo że nie poprze Tuska. Więc won z TV Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek jak zwykle ... 21.01.11, 17:28 zapomnieli o trajkotku! Lekcja tolerancji Matrix - dezaktywacja Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Wykluczeni 2011 21.01.11, 17:39 TUSK- znany rowniez jako KLAMCA i OSZUST -czego dowodza codzienne obecnie odkrycia moze tylko funkcjonowac pod opieka UB. Z obserwacji prowadzonych akcji (PO) w obecnym czasie ,mam przekonanie ze z takimi strukturami mamy obecnie doczynienia ,coz wymazona przez komuchow rusyfikacja kraju wraca jak nieutulona milosc Tuska do Putina.No to co- buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: I kto mówi? Kurefski pierwszy kandydat na pisb 21.01.11, 18:25 I kto mówi? Kurefski pierwszy kandydat na pisbeka ! Odpowiedz Link Zgłoś
kpharck Re: I kto mówi? Kurefski pierwszy kandydat na pis 21.01.11, 19:24 Pan Szanowny tutaj na etacie kulturalno-oświatowym? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Życie po życiu... 22.01.11, 10:59 kurelski napisał: > TUSK- znany rowniez jako KLAMCA i OSZUST -czego dowodza codzienne obecnie > odkrycia moze tylko funkcjonowac pod opieka UB. (podkreśl. moje) Jezusmaria!!! Jak on to robi?! UB: powołane 01.01.1945, zlikwidowane 07.12.1954. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Wykluczeni 2011 21.01.11, 18:59 Do listy "wykluczonych" dołożyłbym jeszcze parę nazwisk nieco już dzisiaj zapomnianych, ale w swoim czasie równie zasłużonych piewców władzy. Można do nich zaliczyć takie nazwiska jak Marek Barański, Grzegorz Woźniak, Marek Tumanowicz (nomen omen), Irena Falska czy Jerzy Małczyński. Szczególnie utkwił mi w pamięci radiowy dziennikarz Mieczysław Marciniak, specjalista od wywiadów z partyjnymi bonzami, który, zwracająć się do któregoś z nich, nabożnie i z należytą atencją mówił "Towarzyszu Sekretarzu" - co brzmiało mniej więcej jak "Wasza Eminecjo" lub wręcz "Świątobliwość". (Nie wiem czemu kojarzy mi się to z wywiadami któregoś z braci Karnowskich z Jarosławem Kaczyńskim). Nie można też zapominać o nieco wcześniejszych "luminarzach" dziennikarstwa polskiego (?) takich jak Ryszard Wojna czy Ryszard Gontarz - no i o niedoścignionym wzorcu Anity Gargas i Joanny Lichockiej - niezapomnianej Wandzie Odolskiej. A przecież dysponowała ona dużo skromniejszymi możliwościami. Ech, gdybyż miała ona taką np. "misję Specjalną" - to by dopiero się działo !!! Czasmi dobrze jest mieć swoje lata a nie mieć jeszcze sklerozy... Odpowiedz Link Zgłoś
kpharck Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:21 Ach, te szalone czasy kiedy rodzina Nadredaktora trzęsła tym grajdołem! Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 20:09 halo kolego, możecie już wyjść z grajdoła. Po co się tak męczyć. Mało kto słucha wieści z grajdoła. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:33 wykluczeni? bzdury. może niektórzy z nich już noszą pampersy? przypomniał mi się fragment jakiejś starej piosenki ze znalezionej w piwnicy kasety: a pewna pani spod baru przestała się lekko prowadzić, lecz nie w ramach Solidarności, jeno z powodu starości Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 11:05 erte2 napisał: > Do listy "wykluczonych" dołożyłbym jeszcze parę nazwisk nieco już dzisiaj zapomnianych... Ależ chodzi o wykluczonych w r. 2011 ! Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 15:59 (Nie wiem czemu kojarzy mi się to z wywiadami któregoś z braci Karnowskich z Jarosławem Kaczyńskim). erte2 Z tymi skojarzeniami bywa róznie. Tobie kojarzy się to z wywiadami z Kaczyńskimi a mnie z wywiadami prowadzonymi przez dziennikarzy TVN i GW z "Naszym Słoneczkiem" p.s zwróć uwagę na formę i bardzo duże litery Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Firmowe cyngle Agory znowu szczekają 21.01.11, 19:00 Ale posłuszne pieski, na dany znak już im ślina cieknie z pyska, żeby tylko u-j-e-bać w łydkę tych moherowo-pisowych dziennikarzy. Jak na razie to Kublik i Czuchno mogą tylko obsikiwać nogawki, bo na tyle ich stać. Odpowiedz Link Zgłoś
kpharck Tak waadza odrombywa rynce na niom podniesione! 21.01.11, 19:16 Hura, Hurra, Hurraaa ! Niech żyją jednolite światopoglądowo, nieantyhomoseksualne, prorządowe i nieprokatolickie, czyli "niepolityczne" i łobiektywne - bo antypolskie - "Polskie" Radio i TV"P" ! Niech żyje powrót do politpoprawności - wyznacznika yntelektualnych możliwości elytek. Niech niecne i podstępne krytykanctwo nie przeszkadza rządowi w budowaniu mostów i wykonywaniu czynów lubieżnych polityki miłości. Niech bez przeszkód szerzą się w prlu-bis grosizmy, przecież wszyscy ochoczo ponownie zapłacimy za to, za co już zapłaciliśmy 50 lat temu. WSI nigdy nie ma i nie było, a Polska jest wolna od obcych agentur cnotą swej niewinności! Wielce Szanownym Lemingom - kpharck. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Tak waadza odrombywa rynce na niom podniesion 21.01.11, 20:16 ty tak na serio? To wygląda na lament psa któremu drugi pies podprowadził kość. Kości szkoda, zgadzam się, ale po co tyle szczekania. Odpowiedz Link Zgłoś
blackjacenty Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:21 Niech swoja wolnosc slowa przeniosa do innego medium a mianowicie internetu. Mala firemka maly marketing reklamy na stronie ewentualnie sklep z jakimis dewocjonaliami. Po co sie pchacie do jedynki dwojki czy trojki?? Odpowiedz Link Zgłoś
kpharck Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:33 Jasne, jedności światopoglądowej państwowych mediów niech nie zakłócają ludzie artykułujący opinie blisko połowy polskiego elektoratu (mówię o wyborach prezydenckich.) Prawa mniejszości - tak, ale tylko tych "właściwych" ! Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 20:29 kompetencje kolego, kompetencje. "Ludzie to kupią, ludzie to kupią/ Byle na chama,byle głośno, byle głupio" już nie chodzi. Publika się pokapował, że wciskali jej towar byle jaki. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:54 nawet jakbyś zapłacił abonament za miliony Polaków, którym zabrano ich ulubione audycje, to i tak nie będziesz miał moralnego prawa decydować co inni chcą oglądać a czego nie. starzy ubecy i kłamliwe media cynicznie straszyli kiedyś, że rzekomo rządy PiS zagrażają demokracji, a teraz gdy PO i komuchy zawłaszczyły publiczne media będące własnością całego narodu, wprowadzając polityczny zamordyzm, bezwzględne rugowanie dziennikarzy o innych poglądach politycznych, to jakoś wybiórcza nie troszczy się o pluralizm w mediach publicznych, tylko fałszywie zmieniła melodię Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 16:04 blackjacenty napisał: > Niech swoja wolnosc slowa przeniosa do innego medium a mianowicie internetu. Ma > la firemka maly marketing reklamy na stronie ewentualnie sklep z jakimis dewocj > onaliami. Po co sie pchacie do jedynki dwojki czy trojki?? Pełna zgoda. Tam jest miejsce wyłącznie dla PO-wskich cyngli. Odpowiedz Link Zgłoś
tuszczyzna Wykluczeni 2011 21.01.11, 19:43 Codziennie modlę się do Pana Boga o to, żeby ta szmatława gadzinówka Wyborcza przestała się ukazywać i zatruwać jadem kłamstwa i nienawiści umysły Polaków. Wierzę, że moje modlitwy zostaną wysłuchane. A kiedy nadejdzie kres tego gniazda os, z lubością będą patrzył jak Czuchnowski z Kublikową idą do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Wykluczeni 2011 21.01.11, 20:40 kolego, tak po chrześcijańsku radzę wypluj te słowa. Bo, a nuż pan Bożek weźmie na serio twoje prośby karalne i w ramach przestrzegania dekalogu (ciekawe, czy wiesz co to jest?) ześle do piekła. A co gorsze, jak nie spotkasz tam Czuchnowskiego czy Kublik, to wyjdziesz na tym gorzej niż Zabłocki na mydle. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie trać wiary... 22.01.11, 13:04 ...choć - póki co - jakoś się nie zanosi, żeby Twoje modły miały być wysłuchane... tuszczyzna napisał: > Codziennie modlę się do Pana Boga o to, żeby ta szmatława gadzinówka Wyborcza p > rzestała się ukazywać i zatruwać jadem kłamstwa i nienawiści umysły Polaków. Wi > erzę, że moje modlitwy zostaną wysłuchane. A kiedy nadejdzie kres tego gniazda > os, z lubością będą patrzył jak Czuchnowski z Kublikową idą do piekła. Może Pan Bozia ma co innego na głowie, niż takie du...e? Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Minifestacja w obronie kasy! 21.01.11, 21:18 Nieudolni, ale za to politycznie dyspozycyjni ludzie, których trudno nazwać dziennikarzami bronią swoich niebotycznych wynagrodzeń w mediach publicznych! O nic więcej nie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Minifestacja w obronie kasy! 22.01.11, 16:09 h-mol napisał: > Nieudolni, ale za to politycznie dyspozycyjni ludzie, których trudno nazwać > dziennikarzami bronią swoich niebotycznych wynagrodzeń w mediach publicznych! O > nic więcej nie chodzi! Oczywiście kwiat dziennikarstwa w postaci Kublik i Czuchnowskiego wierzy w to co piszę BEZWARUNKOWO A na dodatek żyją z zasiłków i na forsie im nie zależy Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek ludzie wiedzą swoje 21.01.11, 21:26 ludzie, którzy czują się wykluczani są żałośni ... ja , niestety, należę do nich ... wiem, jestem żałosny, ale do licha, komu przeszkadza blog, którego nikt nie czyta poza mną ... Pociechą mą jest nadzieja, że kiedyś spełni się Rzeczpospolita Otwarta! Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzbydgoszczy kolejny kretyński artykuł sługusów PO 21.01.11, 21:30 kolejny kretyński artykuł dwóch debilnych dziennikarzy pracujących w najbardziej nieobiektywnej, służącej władzy oraz w chamski i bezpardonowo atakującej ludzi myślących inaczej gazecie po 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: kolejny kretyński wpis sługusów PIS 22.01.11, 08:58 Jarku z Torunia. Poczytaj sobie Nasz Dziennik. Tam jest dopiero szczyt prawdy, obiektywności i kultury słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: kolejny kretyński wpis sługusów PIS 22.01.11, 16:25 pis_busters napisała: > Jarku z Torunia. Poczytaj sobie Nasz Dziennik. Tam jest dopiero szczyt prawdy, > obiektywności i kultury słowa... Pani pis_buster! Gdzie Pani doczytała że Jarek uważa Nasz Dziennik za obiektywną gazetę?. Postarajmy się troszkę bardziej droga Pani!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Masochizm czy pokuta? 22.01.11, 13:11 jarekzbydgoszczy napisał: > kolejny kretyński artykuł dwóch debilnych dziennikarzy pracujących w najbardzie > j nieobiektywnej, służącej władzy oraz w chamski i bezpardonowo atakującej ludz > i myślących inaczej gazecie po 1989 roku. Wolno spytać, czemu nie tylko czytasz, ale nawet się produkujesz we tej "najbardziej nieobiektywnej, itd..."? Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Masochizm czy pokuta? 22.01.11, 16:34 koloratura1 napisała: > jarekzbydgoszczy napisał: > > > kolejny kretyński artykuł dwóch debilnych dziennikarzy pracujących w najb > ardzie > > j nieobiektywnej, służącej władzy oraz w chamski i bezpardonowo atakujące > j ludz > > i myślących inaczej gazecie po 1989 roku. > > Wolno spytać, czemu nie tylko czytasz, ale nawet się produkujesz we tej "najbar > dziej nieobiektywnej, itd..."? Co prawda pytanie nie do mnie, ale spróbuje. Po to aby z tobą podyskutować i i uświadomić Ci, że są ludzie którzy nie myślą jak Ty. I jest ich całkiem dużo. Zakrzykiwanie ich trwa już ładnych kilka lat i nie bardzo się udaje. Może ta mniejszość też chce dobrze???. Może mozna jednak z nimi rozmawiać ?? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Masochizm czy pokuta? 22.01.11, 17:19 markerek222 napisał: > koloratura1 napisała: > > Wolno spytać, czemu nie tylko czytasz, ale nawet się produkujesz we tej > "najbardziej nieobiektywnej, itd..."? > Co prawda pytanie nie do mnie, ale spróbuje. > Po to aby z tobą podyskutować Aha... Rzeczywiście, każdemu wolno ze mną dyskutować. > i i uświadomić Ci, że są ludzie którzy nie myślą > jak Ty. I jest ich całkiem dużo. Szkoda fatygi i "strzępienia klawiatury" na to "uświadamianie"; znakomicie sobie z tego zdaję sprawę i bez owego "uświadamiania" > Zakrzykiwanie ich trwa już ładnych kilka lat i nie bardzo się udaje. Chcesz powiedzieć, że ja "zakrzykuję"? W jakiż to sposób? W życiu, na przykład, nie wystąpiłam "w imieniu całego Narodu", a wyrażając opinię, zawsze używam liczby pojedynczej (nigdy: "my", wyłącznie "ja"...) > Może ta mniejszość też chce dobrze???. Niewykluczone... > Może można jednak z nimi rozmawiać ?? To zależy od konkretnego osobnika... Niestety, z takimi, którzy, posługują się chamskimi epitetami, próbując, na przykład, wylać kubły pomyj na gazetę, na której łamach goszczą, rozmawiać się nie da. PS.: Ja naprawdę jestem bardzo ciekawa jak to możliwe, że ktoś bluzga na jakąś gazetę (ergo - strasznie nie podoba mu się to, co tam jest napisane), ale nie może sie od niej oderwać... Po prostu nie rozumiem tego; mnie nie przyszłoby do głowy mieszać z błotem jakiegoś Naszego Dziennika czy innej Gazety Polskiej na ich Forum; po prostu po jednym kontakcie (dla sprawdzenia co to takiego) - nigdy więcej tam nie zajrzałam i nie zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Masochizm czy pokuta? 22.01.11, 21:10 Szanowna Pani absolutnie nie bronie stylu jaki uprawia jarek z bydgoszczy . "Kolejny kretyński artykuł dwóch debilnych dziennikarzy " to nie brzmi dobrze. Ale Pani "strzępienie klawiatury" także nie jest szczytem uprzejmości i dobrej woli. Jeżeli Pani pozwoli to odniosę się także do Pani post scriptum. Pisze Pani:"po prostu po jed > nym kontakcie (dla sprawdzenia co to takiego) - nigdy więcej tam nie zajrzałam > i nie zajrzę." To jak Pani chce z nimi dyskutować skoro nawet nie wie Pani o czym, co tych ludzi naprawdę boli? Jeżeli całą wiedzę o świecie czerpie Pani z GW to pozostaje mi tylko współczuć. Tak naprawdę to nie namawiam do Gazety Polskiej ani Naszego Dziennika ( nawet ja tego nie trawię) ale może przynajmniej Rzepa- np. raz w tygodniu?? Tak tylko, aby mieć świadomość, że może nie wszystko jest takie jak by chciała Pani Kublik Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Masochizm czy pokuta? 24.01.11, 09:28 markerek222 napisał: > Pisze Pani:"po prostu po jed > > nym kontakcie (dla sprawdzenia co to takiego) - nigdy więcej tam nie zajr > załam > > i nie zajrzę." > To jak Pani chce z nimi dyskutować Ależ ja wcale nie chcę "z nimi dyskutować"! > skoro nawet nie wie Pani o czym, co tych ludzi > naprawdę boli? I guzik mnie to obchodzi. > Jeżeli całą wiedzę o świecie czerpie Pani z GW to pozostaje m > i tylko współczuć. Daruj, ale znam jeszcze bardzo wiele innych źródeł czerpania wiedzy. > Tak naprawdę to nie namawiam do Gazety Polskiej ani Naszego Dziennika ( nawet j > a tego nie trawię) ale może przynajmniej Rzepa- np. raz w tygodniu?? Tak tylko, > aby mieć świadomość, > że może nie wszystko jest takie jak by chciała Pani Kublik Myślisz, że mnie naprawdę obchodzi czego "pani Kublik" by chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: kolejny kretyński artykuł sługusów PO 22.01.11, 16:13 Pierwsza część - pełna zgoda, ale nie przesadzaj bo do afery Rywina była to jednak przyzwoita gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Wykluczeni 2011 22.01.11, 10:58 Wolność słowa, co to takiego jest? Onegdaj to była takowa. Jak Adam Michnik powiedział do śp. Jacka Kuronia w ubikacji,że mu się ten burdel nie podoba, to zaraz cały świat się o tym dowiedział.Wprawdzie przedłużono im posiedzenie o kilka lat za lżenie Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej,ale czy nie było warto? Od tego czasu technika przesyłania wiadomości wykonała milowy krok, forumowicze piszą,a redaktor naczelny nawet nie zabiera gazety do ubikacji (przepraszam,toalety), bo ma tam czterowarstwowy papier toaletowy. Za to odsunięta od koryta grupa warszawiaczków-cwaniaczków komentowana jest niemal na każdym kroku. Zabierzcie im tę tubę, niech się wypowiadają jak inni nawiedzeni,nie wyłączając mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
u12radio Wykluczeni 2011 22.01.11, 16:11 Opis "wykluczonych" jest tak "bezstronny", tak nienacechowany, że chociaż bardzo chciałabym znaleźć obiektywizm- no nie mogę. Co to więc jest- "schadenfreude"? O innych motywach nie chcę myśleć...... Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 16:17 to po prostu PO-wska gadzinówka w stylu Trybuny Ludu. Wiem co mówie bo T.L. też zdarzało mi się czytać ( aczkolwiek b. niechętnie). Te same metody. Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Wykluczeni 2011 23.01.11, 12:21 markerek222 napisał: > to po prostu PO-wska gadzinówka w stylu Trybuny Ludu. > Wiem co mówie bo T.L. też zdarzało mi się czytać ( aczkolwiek b. niechętnie). > Te same metody. A to w seminariach pozwalano czytać TL, a może w ramach szkoleń medialnych? Odpowiedz Link Zgłoś
u12radio Wykluczeni 2011 22.01.11, 16:13 ubawiło mnie okreslenie "z zacięciem katolickim" > a w GW pisuje Schewach Weiss ( ja go tam zresztą lubię) z zacięciem żydowskim...:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 17:28 u12radio napisała: > ubawiło mnie okreslenie "z zacięciem katolickim" > a w GW pisuje Schewach W > eiss ( ja go tam zresztą lubię) z zacięciem żydowskim...:):):):) Jedno i drugie - OK. Tylko nie bardzo rozumiem co w tym śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 17:29 koloratura1 napisała: > u12radio napisała: > > > ubawiło mnie okreslenie "z zacięciem katolickim" > a w GW pisuje Sche > wach W > > eiss ( ja go tam zresztą lubię) z zacięciem żydowskim...:):):):) > > Jedno i drugie - OK. > Tylko nie bardzo rozumiem co w tym śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wykluczeni 2011 22.01.11, 17:31 > koloratura1 napisała: > > > u12radio napisała: Nie wiem jakim cudem wydrukowało się dwa razy... Nie mam pojęcia, co ja takiego zrobiłam!!! Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
wd87457 Wykluczeni 2011 22.01.11, 23:18 Propaganda "GW" tak bardzo chce zohydzić krytrykowanych dziennikarzy, że zamieszcza ich fotografie w najgorszych ujęciach! np. zdjecie p. Joanny Lichockiej, Wildsteina (oj! zaszkodził sobie słynną listą u "GW"), Sobali i innych. Kłamcie, kłamcie dalej...GŁUPI NARÓD TO KUPI A MĄDRY - NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
anto.n Wykluczeni 2011 23.01.11, 09:52 dziekuje za te liste, wreszcie wiem kogo mam czytac! ja tez nie jestem zwolennikiem moherow ale troche honoru powinno sie miec wy wredne palanty , bezmozgowce i sprzedawczyki z Gazety Wyborczej i innych szmatlawcow Odpowiedz Link Zgłoś
yan.nick Re: Wykluczeni 2011 23.01.11, 12:23 anto.n napisał: > dziekuje za te liste, wreszcie wiem kogo mam czytac! ja tez nie jestem zwolenni > kiem moherow ale troche honoru powinno sie miec wy wredne palanty , bezmozgowce > i sprzedawczyki z Gazety Wyborczej i innych szmatlawcow Ty to taki Konrad Wallenrod? ...albo inny pułkownik. Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 Wykluczeni 2011 23.01.11, 10:36 Rzeczpospolitą dostaje darmo i tylko dlatego czasem ja przegląda. Jedyne co tam jest dobrego to Monika Małkowska i nauka. Zazwyczaj są dobre zeszyty historyczne. Kolorowe strony też są niezłe bo tam ci "wybitni" publicyści nie piszą z powodu braku kompetencji. W grzbiecie głównym prawie cała publicystyka sprowadza się do tego że Tusk jest be i my go nie lubimy. Tak się składa że wszystkie wymienione osoby posiadaja dwie kompetencje: 1. lubią Jarosława Kaczyńskiego 2. nie lubią Donalda Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Re: Wykluczeni 2011 23.01.11, 10:52 Pozwól na małą zabawę słowami... Gazetę Wyborczą dostaje darmo i tylko dlatego czasem ja przegląda. Jedyne co tam jest dobrego to dział sportowy i reportaże. Zazwyczaj są dobre dodatki. Kolorowe strony też są niezłe bo tam wybitni publicyści piszą z powodu niezłych pieniędzy, które w Wyborczej mogą dostać. W grzbiecie głównym prawie cała publicystyka sprowadza się do tego że Kaczyński jest be i my go nie lubimy. Tak się składa że wszystkie wymienione osoby posiadaja dwie kompetencje: 1. lubią Donalda Tuska 2. nie lubią Jarosława Kaczyńskiego Poznajesz? Tak, tak to Twoje słowa :) Widzisz drzazgę w oku Rzepki, a belki w Wyborczej nie? Kiepsko to świadczy o Twoim rozgarnięciu... Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Kompromitacja Gazety Wyborczej 23.01.11, 10:42 Ten artykuł jest świadectwem upadku warsztatu dziennikarskiego w michnikowym piekiełku. Za pomocą taniego chwytu, na który nabrać się mogą wyłącznie "Młodzi i Wykształceni z Dużych Miast" próbuje zdyskredytować pewną, niewygodną dla establiszmentu grupę dziennikarzy. Artykuł stanowi współczesną formę PRL-owskiej propagandy, która niegdyś, na znanych plakatach przedstawiała sowieckiego żołnierza jako "Olbrzyma" i partyzanta AK jako "Zaplutego Karła Reakcji". Zajadłość z jaką "reżimowe" media zwalczają "opozycjonistów" świadczy o lęku przed nimi i przed ich poglądami, które gdy zaczną docierać do szerokich grup społecznych mogą je sobą zainteresować. I tu widać kolejny problem, bo poglądy "opozycjonistów" są dalekie od oszołomstwa, a w swoich artykułach nie wychwalają bezkrytycznie jednej opcji, przymykając oko na błędy drugiej. Nie ma zatem powodu by ich piętnować za ślepy fanatyzm. Czego zatem boi się środowisko Wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
violka-pl Wykluczeni 2011 23.01.11, 17:50 O co ten krzyk?? Każda ekipa wywala „nieswoich”, ale pamiętam jak zwalniano fachowców, to koledzy i różne znane autorytety pisały listy protestacyjne. Teraz wszyscy się cieszą, że pewnych dziennikarzy nie będzie już w trójce. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że chodzi o KORYTO, żadna gazeta czy tv niepubliczna nie zapewni takiej KASY czy POPULARNOŚCI (PIJARU). Wszyscy pamiętają jak zachowywali się zwalniani prezesi TVP czy radia – blokowanie wejścia nowym prezesom, okupowanie gabinetów, ostatecznie ucieczka na zwolnienie. Wyciąganie z życiorysów, że ktoś kiedyś 10 lat temu pisał czy robił jakiś program nie ma sensu, bo opisani dziennikarze zostali zwolnieni za obecną działalność. Jeśli chodzi o Cejrowskiego to w tvp chodzą od dłuższego czasu same powtórki „Boso…” A Karnowski jako szef „Wiadomości” zasłynął pomysłem zlikwidowania Dobranocki i nadawania wtedy programu typu „Misja spec…”, bo to czas dużej oglądalności. Odpowiedz Link Zgłoś