Dodaj do ulubionych

Twarda skóra Joanny Muchy

08.02.11, 09:39
-To nic innego jak ewidentne przekupywanie elektoratu. Kiedyś rozdawał traktory, teraz składa zbiorowe obietnice - ocenia w GW prof. Krzysztof Podemski, socjolog z Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. - Stokłosa to taki lokalny watażka i celebryta. Ludziom nie przeszkadza, że siedzi na ławie oskarżonych, bo tłumaczą to sobie, że gdyby był z Warszawy, to nikt by go nie złapał. Nie zapominajmy też, że dla nich jest przede wszystkim pracodawcą.

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9070661,Twarda_skora_Joanny_Muchy.html#ixzz1DM2PKTfI
Do dupy ten socjolog skoro nie widzi rzeczywistości. Jeżeli w naszym kraju może być premierem człowiek wielokrotnie skazany to dlaczego nie może być senatorem człowiek, któremu ludzie ufają na tyle, że godzą się z jego ewentualną odpowiedzialnością karną. Z tego, że Lepper był wicepremierem mieszkańcy ziemi pilskiej nie mieli nic, a z faktu, że Stokłosa został senatorem mogą mieć pracę. Może marną, ale jednak. A przypominam, że z Leppera nie mieli NIC.
Obserwuj wątek
    • jurber1 Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 09:54
      Jeśli ktokolwiek ma powód do nagonki na Panią Poslankę, to chyba Palikot... Czy to możliwe ? Przed rokiem słyszałem jego "wyznanie miłości do Premiera, pod którym kopie dołki niecny Schetyna" (tu miał rację), ale teraz zionie nienawiscią do Tuska i obgaduje Go jak Rydzyk...
    • trajkotek trzeba przywyknąć 08.02.11, 10:02
      Ale z drugiej nie bardzo wiadomo, co z tego wynika.

trzeba przywyknąć do sukcesów, z których nic nie wynika
    • brzmski mucha... gruboskórna?! 08.02.11, 10:09
      mucha - jak każdy berbeć, a zwłaszcza dziecię wyrywające skrzydełka owadowi, wie - posiada chitynowy pancerzyk, szczególnie przydatny w w platformerskiej polityce np.
    • erte2 Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 10:18
      Dziennikarze wszelkich opcji (od Gazety Wyborczej po Nasz Dziennik) zgodnym chórem biadolą nad zakłamaniem polityków, ich nieszczerością czy hipokryzją. Ale jeśli znajdzie się ktoś, kto jak Joanna Mucha odważy się powiedzieć prawdę - rzucają się na to jak sępy czy inne ścierwojady i robią zadymę.
      Joanna Mucha powiedziała prawdę - po prostu w pewnym wieku niektóre kosztowne kuracje czy zabiegi po prostu nie mają sensu. Bo - po pierwsze - sama operacja czy zabieg jest już mocno ryzykowna, a po drugie - niewiele już może pomóc. A w sytuacji niedoboru środków na służbę zdrowia (a nie jest to tylko polska specyfika, ale i kraje dużo od nas bogatsze również nie dysponują nieograniczonymi funduszami) - niestety, coś trzeba wybrać. I trzeba o tym powiedzieć prawdę.

P.S. Mam prawie 64. lata, jestem po zawale i niespecjalnie stać mnie na leczenie prywatne.
      • grisza14 Re: Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 10:51
        P.S. Mam prawie 64. lata, jestem po zawale i niespecjalnie stać mnie na leczenie prywatne.
        To masz chlopie przerabane - ze wzgledu na wiek starczy brak wskazan do by-passow. Zegnaj kolezko.
        • erte2 Re: Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 11:28
          grisza14
          Koleżków to sobie szukaj gdze indziej. Do mnie masz mówć: "Proszę Pana" lub "Panie Inżynierze".
          • grisza14 Niech Ci bedzie Inzynierze, ale wskazan do 08.02.11, 12:47
            by-passow nadal brak. Zegnaj Panie Inzynierze.
            • antobojar Griszeńka14, wredna trollowata gnida, jak zawsze 08.02.11, 15:52
              się myli... Nic takiego, co mogłoby niepokoić 64-latka po zawale. potrzebującego ewentualnie by-passów, posłanka Mucha nie powiedziała... Niedawno oglądałem 82-letnią pacjentkę po by-passie, wesołą i zabierającą sie do życie...
              Zupełnie inaczej niż zgorzkniała i kłamliwa gnida trollująca na tym forum, która nie powstrzyma się od najbardziej ohydnych i okrutnych manipulacji by wkręcić swoją chorą ideologię...
              Ale cóż... reprezentuje nasz griszeńka niewątpliwie KwaKwaxKlan... więc metody nie dziwią...

ŻYCZĘ WIELE ZDROWIA I DŁUGIEGO, POGODNEGO ŻYCIA, PANIE INŻYNIERZE...
              A gnid niełatwo się pozbyć, to prawda... ale jakoś sobie poradzimy...
              • jwasz1952 Re: Griszeńka14, wredna trollowata gnida, jak zaw 08.02.11, 16:43
                antobojar-szacun,bardzo dobra riposta,a brukowcami typu "fuckt"najlepiej się nie przejmować i nie kupować.
                • grisza14 Kretynie jeden z drugim, 08.02.11, 19:25
                  pomysl zanim napiszesz. Chodzi o to, ze np endoproteza stawu biodrowego w wieku podeszlym jest zabiegiem ratujacym zycie.Operacje okulistyczne ratujace wzrok w zasadzie tez sa zabiegami ratujacymi zycie.
                  I zaden wybraniec PO nie powinien probowac decydowac , co komu jest potrzebne i co komu sie nalezy.Stad moja agresja w stosunku do inzyniera erte, ktory uwaza, ze jak cale zycie palil, zarl cholesterol i chlal wodke, to w razie zawalu nalezy mu sie wiecej, niz staruszce, ktora w zimowy poranek poszla kupic sobie kawalek chleba i mleko i poslizgnela sie na lodzie lamiac kosc udowa.Wiec zanim drodzy zwolennicy PO lub UPR zaczniecie lzyc, to prosze sie zastanowic. W razie watpliwosci mozecie zapytac sie Korwina-Mikke, czy sam placil za leczenie w Szpitalu Praskim jak go zona trzasnela nozem w brzuch, czy poszlo to z jego prywatnego ubezpieczenia u Loyda?
      • ot48 Re: Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 18:46
        Do erte2
        Mucha powiedziała to co myśli PO. I to dobrze. Za leczenia odpowiada lekarz i pacjent ewentualnie jego rodzina a politykom won od tego.
    • op_par Zakłamanie polityków i "kolejnej władzy" 08.02.11, 10:48
      I politycy "czwarta władza są we władaniu kasy!
      Oburzają się gdy ktoś młodszy - jak dziecko z bajki o nagim królu -mówi prawdę!
      Szereg zabiegów (drogich, dobrze płatnych przez NFZ) wykonuje się tylko z tego powodu iż zachowawcze procedury są żenująco płacone.
      Dlaczego powiedzcie (- niektórzy geniusze pióra i arcymistrze trzymania się przy korycie) upadają szpitale i ośrodki geriatryczne? Czemu przed starymi bronią się oddz. wewnętrzne?
      Dlaczego niedoleczonych pacjentów wypisuje się z psychiatrii?
      Czemy (niektóre) rodziny napierają na lekarzy aby wykonać "przyśpieszacz spadku"?
    • rexus.bis Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 11:31
      Cytuje pania redaktor: "(...) Ale Joanna Mucha poradzi sobie, na pewno ma twardą skórę. Inaczej nie miałaby by czego szukać w polityce." Otoz to! Joanna Mucha poradzi sobie, ma przeciez szmal i stanowisko. Gorzej ze staruszkami, ktorych w swej wypowiedzi skazala na zenujaca rzeczywistosc. Ot, wymsknelo sie, biedaczce, slabo autoryzowala.... Gdyby sie przylozyla do autoryzacji, to nie wiedzielibysmy co ta "piekna posłanka" mysli. Tak zreszta, jak nie wiemy co mysla inni wybrancy narodu. Jesli, oczywiscie, przyloza sie do autoryzacji swoich wypowiedzi. Przerabialismy juz to z panem Sikorskim, panem Nowakiem itd

• dachs Rexus-bis 08.02.11, 13:58
        rexus.bis napisał:

> Otoz to! Joanna Mucha a poradzi sobie, ma przeciez szmal i stanowisko.

Rozumiem, że cnotliwie jest nie miać stanowiska, siedzieć przy pożyczonym kompie (bo uczciwego rexusa na własny nie stać) i robić za "głos ludu"

> Gorzej ze staruszkami, ktorych w swej wypowiedzi skazala na zenujaca rzeczywistosc.

Powiedz mi łaskawie, na co konkretnie skazała kogolwiek posłanka Mucha?
      • antobojar Przyznanie się do masochizmu to dowód odwagi rexus 08.02.11, 16:22
        ... gratuluje...
        Gdyż MASOCHIZMEM byłaby sytuacja w której chciałbyś, np. jako 85-latek przykuty do łóżka od 5 lat, zostać poddany operacji biodra, mimo że ty, ortopeda, twoja rodzina i cała reszta świata wiedzielibyście że, NIGDY nie będziesz samodzielnie chodził i że zostałeś wykorzystany przez nieuczciwego lekarza, żeby wyciągnąć pieniądze z NFZ..?
        A o takich przypadkach mówiła posłanka Mucha !!
        Posłanka Mucha to jedna z nielicznych, inteligentnych, świetnie przygotowanych i pracowitych osób na tym bagnie na Wiejskiej... Może dlatego zorganizowali jej w partyjnej gazetce ten "niefortunny wywiad"...
        Jako staruszek stwierdzam: Miała 100% racji...
        Przeczytajcie autoryzowany przez nią wywiad na jej stronie internetowej...

rexus.bis napisał:

> Cytuje pania redaktor: "(...) Ale Joanna Mucha poradzi sobie, na pewno ma twar
        > dą skórę. Inaczej nie miałaby by czego szukać w polityce." Otoz to! Joanna Much
        > a poradzi sobie, ma przeciez szmal i stanowisko. Gorzej ze staruszkami, ktorych
        > w swej wypowiedzi skazala na zenujaca rzeczywistosc. Ot, wymsknelo sie, biedac
        > zce, slabo autoryzowala.... Gdyby sie przylozyla do autoryzacji, to nie wiedzie
        > libysmy co ta "piekna posłanka" mysli. Tak zreszta, jak nie wiemy co mysla inni
        > wybrancy narodu. Jesli, oczywiscie, przyloza sie do autoryzacji swoich wypowie
        > dzi. Przerabialismy juz to z panem Sikorskim, panem Nowakiem itd
        >
    • wirus-7 Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 14:42
      Jestem zbulwersowany wyborem Stokłosy na senatora RP. Ludzie wybrani na posłów
      i senatorów powinni mieć nieskazitelną opinię. Co się u nas dzieje? To nie do pomy-
      ślenia. W tym przypadku to wina opieszałości sądów. Nie było by tego typa w senacie
      gdyby było po wyroku. Zaczynam się wstydzić, że jestem Polakiem. Pieniądz robi swoje!!
    • trajkotek a ja nie na temat, ale ... 08.02.11, 16:43

to chyba bardziej istotne:
      gospodarka.dziennik.pl/pit/artykuly/321117,przez-ten-pakiet-160-tys-polakow-straci-prace.html
      • antobojar Odpowiedź Polski będzie: Jak będziemy tak bogaci.. 08.02.11, 19:00
        .. jak wy, to się... zastanowimy...
        Koniec i kropka.

trajkotek napisał:

>
        > to chyba bardziej istotne:
        > gospodarka.dziennik.pl/pit/artykuly/321117,przez-ten-pakiet-160-tys-polakow-straci-prace.html
    • kurelski Twarda skóra Joanny Muchy 08.02.11, 18:11
      Finalnie GW odkryla ze o zadna Polske tu nie chodzi, sa tylko przepychanki Mafii i doklamywanie politycznej otoczki przez PO i glownego klamco-oszusta TUska.A tak w sumie bandyta na bandycie i bandyta pogania bo PO wiekszoscia w Sejmie stoi na strazy aby banda miala gwarantowana kontrole nad Panstwem i brak odpowiedzialnosci.W Sejmie wszystko wiekszoscia glosow mozna przeglosowac, nawet czy Kepa ma majtki w kwiatki czy w kropeczki
    • trajkotek Twarda skóra Joanny Muchy 09.02.11, 00:59

Największy problem redakcje miały z oceną szczytu. Bo z jednej strony sukces, skoro po czterech latach przerwy doszło wreszcie do spotkania szefów trzech państw: Francji, Niemiec i Polski. Ale z drugiej nie bardzo wiadomo, co z tego wynika.

czytać kobieto, więcej czytać ... - ten szczyt się odbył nie tyle z inicjatywy PPBK, ile po to, by mu troszki we głowie zamotać!!!

"Wczoraj w Wilanowie zarówno Angela Merkel, jak i Nicolas Sarkozy zachęcali prezydenta Bronisława Komorowskiego do przyłączenia się do paktu na rzecz konkurencyjności, który przewiduje ......"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka