Dodaj do ulubionych

Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko...

14.05.12, 18:16
Bardzo dobrze, że ktoś zdecydował się zrobić to publicznie. Czekamy na Janusza Palikota.
Obserwuj wątek
    • carpediem87 Apostazja przez Internet! 14.05.12, 18:31
      Bądźmy prekursorem na Świcie, a jak KK będzie stwarzał problemy to ich znacjonalizujemy i sprzedamy ;)
      • katolik_polski1 Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 18:35
        Dorabiaja mu gebe :)
        • howlin_wolf Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 18:45
          Po wystąpieniu z KK, został protestantem. A ty jesteś nieukiem.
          • angiolomazzoni Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 19:25
            a przed ślubem z Aleksandrą Szczerbińską powrócił na łono Kościoła rzymskiego i umarł jako katolik. :-p
            • foczka_z_ochoty Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 20:25
              Ach ta Ola i te łona, musiała Mu naprawdę dobrze zrobić...

papa
              Fosia

angiolomazzoni napisał(a):

> a przed ślubem z Aleksandrą Szczerbińską powrócił na łono Kościoła rzymskiego i
              > umarł jako katolik. :-p
              • qatroscc gazeto jakie napięcie 14.05.12, 20:54
                Uzyskałem swój akt chrztu, potem z dwoma świadkami muszę złożyć odpowiednie pismo, poczekać na odpowiedź itd. Skomplikowana procedura.

W niektórych wypadkach trwa miesiące, a czasami i pół roku.

prawie jak u Hitchcocka, uśmiałem się :)
                • cichwoda Re: W niektórych wypadkach trwa miesiące, a czasam 14.05.12, 21:11
                  moj kolega po ukonczeniu 65 roku zycia zlozyl wniosek o przyznanie emerytury, czeka juz 13-ty miesiac...
                • lepian4 Re: gazeto jakie napięcie 15.05.12, 06:00
                  Mnie tez przypadl do gustu ten srodek retoryczny: "W niektórych wypadkach trwa miesiące, a czasami i pół roku. "
                  Gosciu powinien wiersze pisac!
              • lactum Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 21:04
                foczka_z_ochoty napisała:

> Ach ta Ola i te łona, musiała Mu naprawdę dobrze zrobić...
                >
                > papa
                > Fosia
                >
                > angiolomazzoni napisał(a):
                >
                > > a przed ślubem z Aleksandrą Szczerbińską powrócił na łono Kościoła rzymsk
                > iego i
                > > umarł jako katolik. :-p

Zrobil tylko tak, jak mu wygodnie bylo.
            • mariusz8113 Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 23:03
              A TERAZ CZEKA NAS KOLEJNA NIESPODZIANKA ....RODZYNKA WSKOCZY NA CZARNEGO KOTA W BUTACH I.....Z SZABELKĄ RUSZĄ NA KIJÓW....po tych knykciach można się wszystkiego spodziewać
          • dybko2 Re: Pilsudski byl protestantem :) 14.05.12, 20:21
            howlin_wolf napisał:

> Po wystąpieniu z KK, został protestantem. A ty jesteś nieukiem.
            To mu się należało jak psu micha!!
        • yan.nick Re: Pilsudski byl protestantem :) 15.05.12, 08:17
          katolik_polski1 napisał:

> Dorabiaja mu gebe :)
          - Ciekawe komu: Piłsudskiemu czy Rozenkowi? Ani jednemu ani drugiemu nic nie brakowało.
          A tak à propos: czy katolik_polski1 to jakiś proboszcz na wakacjach?
      • saint_just Re: Apostazja przez Internet! 14.05.12, 23:13
        carpediem87 napisał:

> Bądźmy prekursorem na Świcie, a jak KK będzie stwarzał problemy to ich znacjona
        > lizujemy i sprzedamy ;)
      • tarzan_j Re: Apostazja przez Internet! 15.05.12, 15:19
        Apostazja przez Internet jest możliwa np w Finlandii - i jest ona dość powszechnie stosowana en.wikipedia.org/wiki/Eroakirkosta.fi
        W kilku innych krajach też jest to możliwe, np. Irlandia, Australia czy Nowa Zelandia
        Jak tylko u nas się pojawi taka opcja to też się wypisze z tego cyrku, niestety nie mam czasu żeby się za klechami uganiać żeby mnie łaskawie wykreślili...

carpediem87 napisał:

> Bądźmy prekursorem na Świcie, a jak KK będzie stwarzał problemy to ich znacjona
        > lizujemy i sprzedamy ;)
    • se4 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 18:49
      Wymienieni politycy Ruchu nie zdają sobie sprawy z jednej rzeczy. To, że "wyjdą" z Kościoła, nie znaczy jeszcze, że przestaną być katolikami.
      Po pierwsze chrztu nie można się zrzec, a po drugie - nadal figuruje się w księgach kościelnych.
      Podobno apostaci walczą już na poziomie Europejskiego Trybunału Praw Człowieka, aby Kościół wymazywał wpisy kościelne, ale nie wiem czy to im się uda.
      Rozumiem argumentację Rozenka i Palikota, ich pragnienie opuszczenia szeregów wiernych, ale doprawdy nie wierzę, że technicznie osiągną satysfakcję.
      Niewątpliwym atutem tej akcji jest impuls do namysłu nad własną tożsamością wyznaniową czy społeczną.
      • ultimate.strike Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 18:54
        > Rozumiem argumentację Rozenka i Palikota, ich pragnienie opuszczenia szeregów w
        > iernych,

Wiernych? Wynika z tego, ze ja też jestem wiernym, chociaż mój kontakt z Kosciołem zakończył się na chrzcie, reszty mi, na szczęścxie rodzice oszczędzili. Nie zapisywalem się więc też nie mam zamiaru kombinować, jak się wypisać.
      • grenlandzki-opos Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:04
        Dlatego trzeba odprawić rytuał oczyszczenia, dechrystjanizacyjny,
        • kolter-xl Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:33
          grenlandzki-opos napisał:

> Dlatego trzeba odprawić rytuał oczyszczenia, dechrystjanizacyjny,

Opłaci się , kiedyś jak biskup zasiądzie z ministrem do negocjanci o kasę to minister mu z uśmiechem na ustach powie; goń się jest was tylko 3 % w społeczeństwie :))
        • asperamanka Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 22:33

> Dlatego trzeba odprawić rytuał oczyszczenia, dechrystjanizacyjny,

I dzięki Bogu w kościele katolickim chrzczą wodą, a nie scyzorykiem. Odwrócenia tego drugiego nie załatwi się rytuałem oczyszczenia, choc podobno w Moskwie za stosowną opłatą i to potrafią ;-)
      • saint_just Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:10
        e4 napisał:

> Wymienieni politycy Ruchu nie zdają sobie sprawy z jednej rzeczy. To, że "wyjdą
        > " z Kościoła, nie znaczy jeszcze, że przestaną być katolikami.
        > Po pierwsze chrztu nie można się zrzec, a po drugie - nadal figuruje się w księ
        > gach kościelnych.
        > Podobno apostaci walczą już na poziomie Europejskiego Trybunału Praw Człowieka,
        > aby Kościół wymazywał wpisy kościelne, ale nie wiem czy to im się uda.
        > Rozumiem argumentację Rozenka i Palikota, ich pragnienie opuszczenia szeregów w
        > iernych, ale doprawdy nie wierzę, że technicznie osiągną satysfakcję.
        > Niewątpliwym atutem tej akcji jest impuls do namysłu nad własną tożsamością wyz
        > naniową czy społeczną.
        Nie zdajesz sobie sprawy z jednej rzeczy: chrzest odbywa się z reguły bez udziału woli i świadomości zinteresowanego, bo dokonuje się na nim jako niemowlaku . Jest to przemoc i bezprawie ,bo człowek nabywa praw ososby fizycznej do podejmowania takich decyzji dopiero po osiagnięciu pełnoletniości, dlatego chrzest jest martwy prawnie. Wszelkie akty prawne i skutki czynów dokonane droga nieprawną, przemocy , czy podstępu są z definicji nieważne a nawet podpadają pod kategorię przestępstwa i ich sprawcy powinni być ścigani.
        Jednym słowm można sobbie wytrzeć tyłek św. chrztu oraz wpisem w księdze.
        • redix68 o zmianę bezprawnie otrzymanego imienia też 14.05.12, 19:19
          powinni wystąpić. A może i nazwiska. Narzucone im zostało. Palikot to brzmi głupio, proponuję wycofać się z tego nazwiska.
          • saint_just Re: o zmianę bezprawnie otrzymanego imienia też 14.05.12, 19:26
            redix68 napisał:

> powinni wystąpić. A może i nazwiska. Narzucone im zostało. Palikot to brzmi głu
            > pio, proponuję wycofać się z tego nazwiska.
          • paputekonly redix68 brzmi jak środek przeczyszczający dla gnid 14.05.12, 19:42
            .. zrobisz coś z tym..?
          • prawie_bezrobotny Re: o zmianę bezprawnie otrzymanego imienia też 14.05.12, 21:33
            Do Redixa.
            Imię nadają rodzice, a nie ksiądz czy chrzest.
            Wiem, bo sam wybierałem - oczywiście pospołu z żoną - imiona dla naszych dzieci.
            • 3.14oquk Re: o zmianę bezprawnie otrzymanego imienia też 14.05.12, 21:51
              Rozumiem, że do chrztu dziecko jest przez księży porywane? Nie kompromituj się człowieku porównaniami.
            • redix68 rodzice też mogą ochrzcić 17.05.12, 09:49
              dziecko. Z tekstu łatwo wywnioskować, że nie masz rodziny..:)
        • rob-one Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:59
          Zdajesz sobie sprawę, że sakrament chrztu jest regulowany przez prawo kanoniczne, czyli prawo obowiązujące w kościele katolickim. Rodzice, jako członkowie wymienionej wspólnoty, kierując się dobrem dziecka, podejmują taką, a nie inną decyzję. Może chciałbyś, aby dziecko decydowało o sobie od momentu narodzin? KK i KC nie mają tutaj żadnego znaczenia. Przemoc o której piszesz również w tym przypadku nie ma miejsca, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi...chrzest nie rodzi skutków prawnych (za wyjątkiem prawa kanonicznego).
          Ach jeszcze dodam, że nie jestem księdzem, do kościoła również nie chodzę. To, że jestem ochrzczony jakoś niespecjalnie mi przeszkadza. Kolejna populistyczna akcja wiadomej partii.
          Może Pan Palikot wypowie się na tematy gospodarki, bo już naprawdę mam dość słuchania o trawce, apostazji, czy też krzyżach wiszących tu i ówdzie. Ogólnie PEACE :)
          • fred_die Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:03
            Ja też pokieruję się dobrem rodziców i pochowam ich bez księdza, według swoich zasad nie ich.
            • cichwoda Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:21
              fred_die napisał:
              > Ja też pokieruję się dobrem rodziców i pochowam ich bez księdza, według swoich
              > zasad nie ich.

uwazaj bo ini moga pochowac ciebie wedlug ich zasad...
            • tarzan_j Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 15.05.12, 15:24
              Pięknym za nadobne ;)
          • lactum Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:15
            rob-one napisał:

> Zdajesz sobie sprawę, że sakrament chrztu jest regulowany przez prawo kanoniczn
            > e, czyli prawo obowiązujące w kościele katolickim. Rodzice, jako członkowie wym
            > ienionej wspólnoty, kierując się dobrem dziecka, podejmują taką, a nie inną dec
            > yzję. Może chciałbyś, aby dziecko decydowało o sobie od momentu narodzin? KK i
            > KC nie mają tutaj żadnego znaczenia. Przemoc o której piszesz również w tym prz
            > ypadku nie ma miejsca, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi...chrzest nie rodzi
            > skutków prawnych (za wyjątkiem prawa kanonicznego).
            > Ach jeszcze dodam, że nie jestem księdzem, do kościoła również nie chodzę. To,
            > że jestem ochrzczony jakoś niespecjalnie mi przeszkadza. Kolejna populistyczna
            > akcja wiadomej partii.
            > Może Pan Palikot wypowie się na tematy gospodarki, bo już naprawdę mam dość słu
            > chania o trawce, apostazji, czy też krzyżach wiszących tu i ówdzie. Ogólnie PEA
            > CE :)

Rodzice kieruja sie tym, ze tak trzeba, bo wszyscy tak robia. Strach przed grzechem smiertelnym, wymyslonym przez klike religijna gra tu role najwieksza.
            • rob-one Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:20
              tak działają wszystkie religie,
              jedni coś wymyślają i przekonują innych, że jest to prawdziwe itd.
              Prawda jest taka, że ludzie tego potrzebują (nie wszyscy)

• wrd6611 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:20
          A ja wam mowie ze macie szczescie byc katolami. Terz sobie wyobrazcie ze jestescie muzulmanami. Siusiak przyciety, Krakowskiej nie wolno a za odstapienie od wiary kara smierci. A nie daj Boze jestescie homosiami - od razu kamienowanko. Kobiety natomiast przeznaczone sa wylacznie dla przyjemnosci i pozytku meza. Kiedys ludzie umierali za wiare a wy chcecie umrzec za Palikota?
          • cichwoda Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:23
            bravo
      • ar.co Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:26
        Żeby wierzyć, że "chrztu nie można się zrzec", trzeba najpierw przywiązywać do tego obrządku jakąkolwiek wagę. Jeżeli dla kogoś chrzest jest nic nie znaczącym pokropieniem wodą, to nie ma co mówić o jego "zrzekaniu się" czy nie - chodzi wyłącznie o administracyjne wykreślenie z szeregów tzw. wiernych, a faktycznie - owieczek, które służą głównie do tego, żeby KK mógł się na nie powoływać żądając kolejnych przywilejów na koszt państwa. Mniej owieczek - łatwiej odmówić KK, i choćby dlatego warto wypisywać się z kościoła. A co tam sobie kler myśli o byciu czy niebyciu katolikiem, to już jego problem.
      • korcia2000 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:08
        Co Kościołowi po potężnej grupie ludzi, którzy ani nie wierzą ani nie praktykują, choć kiedyś zostali ochrzczeni? Chyba idzie tylko o statystykę....
        • aardvaark Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:29
          Rozenek z Palikotem występują z Kościoła. Jestem bardziej niż zaniepokojony. To jak wielka schizma wschodnia! To jak powtórka z Marcina Lutra!
          Kościół zatrzęsie się posadach.
      • stanos111 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 23:01
        Ja tez ... tylko ze to juz 30 lat temu . wyszedlem i juz tam nie wrocilem- kazdy moze tak zrobic ...
        Zycie krotkie jest , zeby sie zamartwiac takimi sprawami . Nikt nikogo nie zmusi, zostania na cale zycie zostac katolikiem , to nie jest tak , jak w muzumaskiej religi - ze mozesz stracic reke , glowe bo chcesz sie wypisac ...
        TECHNICZNIE TO MAM ICH W DUPIE... I kazdy moze to zrobic i przestac chodzic do kosciola- od kiedy sie na to zdecyduje.Koscioly to sa jak klubu i bisnesy , im maja wiecej czlonkow tym lepiej ich skarbonka sie napelnia , a juz nie mowiac o machlojkach gruntowych i spadkach glupich katoli na zecz kosciola ...
        Boga nie ma sa tylko cwaniacy w czarnych sukmanach , co naciagaja naiwnych i glupich katoli ... AMEN...
    • anna12-3 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 18:53
      Och,och! Cała Polska wstrzymała oddech! Biedny Palikot już nie będzie wzywał do pomocy Pana Boga w pełnieniu mandatu poselskiego. Ciekawa jestem czy unieważni tak samo swój dyplom magisterski uzyskany z filozofii na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Przecież musi się zaprzeć wszystkiego, nie tylko wiary,ale też katolickiej filozofii,bo przecież tego się uczył. Dzisiaj dla niego ta wiedza jest nieprzydatna,więc gdy mówi "A" ,powinien powiedzieć "B".
      • ar.co Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:21
        To, że ktoś się czegoś uczył, nie oznacza, że w to wierzył. Można spokojnie być nie tylko filozofem, ale nawet teologiem, będąc jednocześnie ateistą. To tylko co głupsi katolicy potrzebują "łaski boskiej", żeby cokolwiek zrozumieć.
        • stanos111 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 23:09
          ar. co masz racje , co za ciemny narod ci katole ...
      • paputekonly wygłupiasz się anno123 coraz bardziej,KUL ma obowi 14.05.12, 19:51
        .. obowiązek nauczania o WSZYSTKICH kierunkach filozofii.. i wielu robi tam dyplomy z Marks'a, Nietzsche'go, itd...
        A czy krytyczne czy apologetyczne.. to inna sprawa...
        Wydoroślej, dziewczyno..
      • kolter-xl Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:27
        anna12-3 napisała:

> Och,och! Cała Polska wstrzymała oddech! Biedny Palikot już nie będzie wzywał do
        > pomocy Pana Boga w pełnieniu mandatu poselskiego. Ciekawa jestem czy unieważni
        > tak samo swój dyplom magisterski uzyskany z filozofii na Katolickim Uniwersyt
        > ecie Lubelskim. Przecież musi się zaprzeć wszystkiego, nie tylko wiary,ale też
        > katolickiej filozofii,bo przecież tego się uczył. Dzisiaj dla niego ta wiedza
        > jest nieprzydatna,więc gdy mówi "A" ,powinien powiedzieć "B".

Ta .ale za jego naukę płaciło świeckie państwo więc , chyba jest 1 do 1
      • prawie_bezrobotny Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 22:01
        Do Anny 12-3, która pisze:
        >Ciekawa jestem czy unieważni tak samo [jak chrzest] swój dyplom magisterski uzyskany z filozofii na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Przecież musi się zaprzeć wszystkiego, nie tylko wiary, ale też katolickiej filozofii, bo przecież tego się uczył. Dzisiaj dla niego ta wiedza jest nieprzydatna, więc gdy mówi "A" ,powinien powiedzieć "B".
        Kom. Ale sobie wystawiasz świadectwo! Nie zdajesz sobie z tego sprawy, rzecz jasna. Ten język: „musi się zaprzeć wszystkiego (…), bo przecież się tego uczył.” Itd.
        A ja się uczyłem geometrii euklidesowej i się jej nie zapieram, choć dzisiaj jest już bardzo, ale to bardzo rozszerzona. A pokolenie moich Rodziców się uczyło, że atom jest niepodzielny, jak - zresztą - sama jego nazwa głosi.
        To samo dotyczy „katolickiej filozofii”, która ma pewnie wiele wspólnego z katolicką moralnością, katolicką polonistyką, historią, fizyką, chemią, biologią (kreacjonizm katolicki - choć jest i inny, niekatolicki, szczególnie w „pasie biblijnym”), a nawet katolicką geografią - ze szczególnym naciskiem na miejsca pielgrzymkowe (niekoniecznie chodzi tu o Mekkę). Katolickie prawo o ruchu drogowym nakazuje wozić w samochodzie na widocznym miejscu obrazek św. Krzysztofa oraz dyndający różaniec pośrodku szyby przedniej.
        • anna12-3 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 15.05.12, 07:11
          Opracowanie z 2008r. opracowane na KUL i jego główne założenia:
          "Filozofia w KUL jest wszechobecna. Nie przypadkiem najdłużej urząd rektorski w KUL sprawowali filozofowie, od ks. Idziego Radziszewskiego, przez o. Jacka Woronieckiego (także teologa moralisty), ks. Antoniego Szymańskiego (pierwszorzędnie podejmującego kwestie katolickiej nauki społecznej), ks. Józefa Iwanickiego, o. Mieczysława A. Krąpca po ks. Stanisława Wielgusa i ks. Andrzeja Szostka. Jak na średniowiecznych uniwersytetach, filozofia w KUL pełni funkcje propedeutyczne, a studenci wszystkich wydziałów, w sposób nieporównanie gruntowniejszy niż to ma miejsce na innych polskich uczelniach zdobywają ogólną kulturę filozoficzną. W filozofii widzi się bowiem nie tylko alma mater innych dyscyplin naukowych, które się z nich wyłoniły, ale także inspirujący, porządkujący i integrujący racjonalny fundament światopoglądu. W tym kontekście funkcja filozofii jest zbieżna z celem uniwersytetu jakim jest przygotowanie katolickiej elity intelektualnej".
          Według tego Palikot należy do katolickiej elity intelektualnej. Ma to szczególne znaczenie przy jego nieustannym podkreślaniu swojego wykształcenia. FILOZOFII UKOŃCZONEJ NA KUL,NIE MOŻNA W ŻADNYM RAZIE PORÓWNAĆ DO JAKIEJKOLWIEK INNEJ DZIEDZINY ! Tu nie ma żadnego postępu wynikającego z poznania świata,a szczególnie do nauk ścisłych. Jeśli Palikot wyrzeka się wiary,to również wyrzeka się wiedzy,która przez lata kształtowała jego światopogląd,bowiem ta wiedza jest sprzeczna z jego aktualnymi deklaracjami.
      • tarzan_j Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 15.05.12, 15:38
        Pani Aniu proszę nie KŁAMAĆ. Palikot uzyskał dyplom magistra na Uniwersytecie Warszawskim
        pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Palikot
        Na KULu Palikot otworzył przewód doktorski, ale doktoratu nie obronił

anna12-3 napisała:

> Och,och! Cała Polska wstrzymała oddech! Biedny Palikot już nie będzie wzywał do
        > pomocy Pana Boga w pełnieniu mandatu poselskiego. Ciekawa jestem czy unieważni
        > tak samo swój dyplom magisterski uzyskany z filozofii na Katolickim Uniwersyt
        > ecie Lubelskim. Przecież musi się zaprzeć wszystkiego, nie tylko wiary,ale też
        > katolickiej filozofii,bo przecież tego się uczył. Dzisiaj dla niego ta wiedza
        > jest nieprzydatna,więc gdy mówi "A" ,powinien powiedzieć "B".
    • saint_just Rozenek się myli. Wychodzenie z kościoła 14.05.12, 18:58
      drogą apostazji to wciąż samoponiżające się wychodzenie wg litery i prymatu kościoła i prawa kanonicznego nad państwem i prawem świeckim oraz jego konstytucją.
      Apostazja to wciąż droga uniżonego wiernego oczekującego z pokorą na łaskę swojego dobrodzieja katabasa po pokornym napisaniu i złożeniu podania.
      To mozna robic godnie i bez szmacenia się przed nimi.
      Pełne info tutaj.
      wystap.pl/wystap-z-kosciola/
    • katolik_polski1 Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 14.05.12, 19:04
      Zyska Polska gospodarczo po tym szachowym posunieciu .
      Co oni sobie wlasciwie mysla ?
      Ze wybrali ich po to ,zeby sobie za panstwowe pieniadze happeningi urzadzali ???
      • kolter-xl Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 14.05.12, 20:30
        katolik_polski1 napisał:

> Zyska Polska gospodarczo po tym szachowym posunieciu .
        > Co oni sobie wlasciwie mysla ?

No to ze tak obiecali wyborcom .

> Ze wybrali ich po to ,zeby sobie za panstwowe pieniadze happeningi urzadzali ??

No a czy stado katolickich darmozjadów w sukienkach nie kosztuje podatnika ze 100 razy więcej rocznie ??
      • o_retyy Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 14.05.12, 23:46
        Palikot gotowy jest zjeść własne g_wno, byle tylko zyskać kilka błysków fleszy. Mam nadzieję, że skończy tak samo, jak ćma, która też tak bardzo lubi jasne światło...
        • antropoid Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 15.05.12, 13:21
          o_retyy napisała:

> Palikot gotowy jest zjeść własne g_wno, byle tylko zyskać kilka błysków fleszy.
          > Mam nadzieję, że skończy tak samo, jak ćma, która też tak bardzo lubi jasne św
          > iatło...

Gdyby tak było, to jeden mały, zawistny i chory na władzę zgred z Żoliborza już dawno by się spalił.
      • antropoid Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 15.05.12, 13:19
        katolik_polski1 napisał:

> Zyska Polska gospodarczo po tym szachowym posunieciu .
        > Co oni sobie wlasciwie mysla ?
        > Ze wybrali ich po to ,zeby sobie za panstwowe pieniadze happeningi urzadzali ??
        > ?

A PiS przy pełnej aprobacie kleru to niby co i za czyje pieniądze bez przerwy urządza (i to na nieporównywalnie większą skalę)??? Polska zyskuje gospodarczo na ulicznych awanturach o tron dla kurdupla, Smoleńsk, albo o prywatny biznes przebierańca z Torunia? Przybywa od tego miejsc pracy?
        • qwww Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 15.05.12, 23:45
          antropoid napisał:

>Polska zyskuje gospodar
          > czo na [...] albo o prywatny bizn
          > es przebierańca z Torunia? Przybywa od tego miejsc pracy? "

myślę, że prywatny biznes to rzecz dobra dla gospodarki
          i miejsca pracy też w tym biznesie są, choćby dla dziennikarzy, operatorów etc.

• antropoid Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 16.05.12, 10:33
            qwww napisał:

> myślę, że prywatny biznes to rzecz dobra dla gospodarki
            > i miejsca pracy też w tym biznesie są, choćby dla dziennikarzy, operatorów etc.

Gdyby o to chodziło, to dbano by o wszystkich przedsiębiorców, ale tych PiS nie lubi, bo w końcu "jak ktoś ma pieniądze, to znaczy, że skądś musi je mieć"...
      • tarzan_j Re: Przybedzie od tego nowych miejsc pracy ? 15.05.12, 15:23
        Tzn kto, księża? KK ciągnie budżetowe (państwowe - więc nasze) pieniądze ciągnie szerokim strumieniem, a potem jakieś happeningi urządzają w kościołach (choć ty to pewnie nazywasz mszą świętą)... niechby sobie urządzali, ale czemu ja się muszę do tego cyrku dokładać???? Co oni sobie właściwie myślą???
    • grenlandzki-opos Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:11
      Apostazja jest dla cieniasów, ja walczę o ekskomunikę.
      • saint_just Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:19
        Apostazja wg prawa kanonicznego automatycznie i ZAWSZE skutkuje proceduralnie ekskomuniką.
        • grenlandzki-opos Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:26
          Tak, ale chodzi o to, żeby pominąć krok pierwszy i przejść do rzeczy.
          • saint_just Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 19:53

> Tak, ale chodzi o to, żeby pominąć krok pierwszy i przejść do rzeczy.

Tu znajdziesz wszystko.

• claire.dk Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 21:56
            dobre :) i logiczne
            • gregv5 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 15.05.12, 01:44
              "Moja najlepsza rada dla każdego, kto chce wychować szczęśliwe, zdrowe na umyśle dziecko: trzymajcie ją czy też jego jak najdalej od kościoła. Dzieci są naiwne — ufają każdemu. Sama szkoła już wystarczy. Jeśli tylko zbliżycie się z dzieckiem do jakiegoś kościoła, popadniecie w tarapaty."

Frank Zappa

ps. ja miałem to szczęście, że mnie to całe g...o ominęło. Bo nie zostałem ochrzczony.
    • kognitywna Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 19:46
      Jeżeli wiara jest sprawą indywidualną i osobistą, po co obwieszczać światu, że się do niej przystępuje lub od niej odstępuje?
    • prezes_na_dopalaczach Brawa dla p. Rozenka. 14.05.12, 19:52
      Brawa dla p. Rozenka i p. Palikota. Ja tego nie bede robil, bo nie mam czasu na dokonywanie aktu apostazji, azwlaszcza potem sledzenie co sie z tym dzieje. Jestem ateista z wyboru i to, ze oni maja mnie gdzies tam w swoim rejestrze, mam gleboko w czterech literach. Oni sami sie oklamuja i krzyz im na droge.
      Poza tym nie mieszkam w tym "katolimbadzie" zwanym Polska od ponad trzydziestu lat i ta czarna rzesza nierobow wraz z watykanskim bialym przebierancem moga mi naskoczyc.
      Rozumiem, ze akt apostazji jest swego rodzaju protestem przeciw czarnej koltunerji i bezprawiu, lecz najwazniejszym sposobem na KK, jest wplywanie na rzad, aby zlikwidowal wszelkie dotacje panstwowe na ta organizacje i aby jedynie wierzacy katolicy utrzymywali KK z wlasnej kieszeni, a wtedy zobacza ilu maja naprawde katolikow. I to bedzie koniec tej organizacj. Jesli nawet Irlandia sie ruszyla, to Polska tez moze.
      • saint_just Re: Brawa dla p. Rozenka. 14.05.12, 20:01
        Odpowiadasz na:
        prezes_na_dopalaczach napisał:

> Brawa dla p. Rozenka i p. Palikota. Ja tego nie bede robil, bo nie mam czasu na
        > dokonywanie aktu apostazji, azwlaszcza potem sledzenie co sie z tym dzieje. Je
        > stem ateista z wyboru i to, ze oni maja mnie gdzies tam w swoim rejestrze, mam
        > gleboko w czterech literach. Oni sami sie oklamuja i krzyz im na droge.
        > Poza tym nie mieszkam w tym "ka

N I C N I E M U S I S Z !!! Czarni Ci wmawiają,ze musisz. To bezprawie.

To się załatwia inaczej, niz wg Apostazja.pl...:

• kshatriya Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 19:57
      Jednego Rozenka mniej, Palikota też pozegnamy
      Czy wyjdą z Kościoła czy nie, to nie zmieni o nich opinii jako ateistów
      • ksiadzpe_do_fil Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:10
        kshatriya napisał:

> Jednego Rozenka mniej, Palikota też pozegnamy
        > Czy wyjdą z Kościoła czy nie, to nie zmieni o nich opinii jako ateistów
        #666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666#666

Twoje imie Kshatriya brzmi bardzo znajomo!!!!!!!! Czuc je smola.
    • saloon25 teraz czas na apostatów z sekty Tuska 14.05.12, 19:58
      • prezes_na_dopalaczach Re: teraz czas na apostatów z sekty Tuska 14.05.12, 20:02
        Dziewczyny maja pierwszenstwo, czyli natychmiast poapostatach z sekty Kaczynskiego :))
    • godbac51 To palikot byl koscielny? 14.05.12, 20:03
      O kurde ale jaja xD, to on tak nienawidzi kosciola a do niego nalezal caly czas?!?! BUHAHAHAHAHAHAHA Ma DOPIERO ZAMIAR (!?!?!) z niego wystapic?!!!!! Co za kretyn xD

Dobre, dobre dzieki Palikmiot za to ze sie usmialem dzieki tobie dzisiaj xD
    • jerzy.zywiecki Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 20:03
      Odwracanie uwagi od ważniejszych spraw,które nurtują Polaków.
    • zkris11 dwie sprawy rozenek:ochcili cię rodzice 14.05.12, 20:04
      a wiec z pretensjami do nich. po drugie to co powiedział na końcu z zarzutem ze ktos sie publicznie modli w sejmie a co nie może? ty zabraniasz? smieszne
    • fletniapana A ja już Tobie wierny zostanę 14.05.12, 20:04
      o Chryste, Chryste –
      bo wiem, że oczy matce mej dałeś
      jasne i czyste

Kolegom moim – wstręt do krętactwa
      i komże srebrne
      Mickiewiczowi wojnę powszechną
      i sny podniebne

Na Długiej w sierpniu – w nocnym wypadzie
      latarki w ręce
      łączniczce małej iskrę w warkoczu –
      groszek w sukience

Choćby wzbronili wierszy o Tobie
      pięknych drukować –
      na klęczkach będę szeptać Ci jeszcze
      wzbronione słowa

(ks. Jan Twardowski, 1947r)
      • wisnie1 Re: A ja już Tobie wierny zostanę 14.05.12, 20:18
        No przynajmniej jeden post nie taplający się w szambie. Serio ludzie ogarnijcie się. Nie wierzycie: wasza sprawa. Po co tyle szczekać? Lepiej się czujecie? Jakoś na inne wyznania się nie szczeka, bo to niemodne. Tylko KK raptem jest wrogiem publicznym. Skoro uważacie, że wiara jest sprawą prywatną to po co roztrząsacie to na forum. Od tego ani nie wydajecie się mądrzejsi ani lepsi, ani bardziej cywilizowani.
        • antobojar Ale wpis! Teraz kolej na powiedzenie ePiSkopatowi 14.05.12, 20:29
          .. żeby się nie wpierd*lał w każdą dziedzinę ludzkiego życia.. od kliniki położniczej, poprzez szkołę i nachalne żebry po kolędzie.. po dom pogrzebowy...
          No pisz palancie/tko..!
          • qatroscc Re: Ale wpis! Teraz kolej na powiedzenie ePiSkopa 14.05.12, 21:00
            sorry, ale mi się w..pie... w życie prawo które ustanowili idioci, wybrani przez idiotów jak się wypisać z tego?
            • lepian4 Re: Ale wpis! Teraz kolej na powiedzenie ePiSkopa 15.05.12, 06:03
              Spytaj sie rodzicow, dzicko drogie, bo to sa ci idioci, ktorzy wpie...li ci sie w to twoje durnowate zycie.
        • lactum Re: A ja już Tobie wierny zostanę 14.05.12, 20:38
          wisnie1 napisał:

> No przynajmniej jeden post nie taplający się w szambie. Serio ludzie ogarnijcie
          > się. Nie wierzycie: wasza sprawa. Po co tyle szczekać? Lepiej się czujecie? Ja
          > koś na inne wyznania się nie szczeka, bo to niemodne. Tylko KK raptem jest wrog
          > iem publicznym. Skoro uważacie, że wiara jest sprawą prywatną to po co roztrząs
          > acie to na forum. Od tego ani nie wydajecie się mądrzejsi ani lepsi, ani bardzi
          > ej cywilizowani.

Religia to nie wiara, to pranie mozgu.
        • stanos111 Re: A ja już Tobie wierny zostanę 14.05.12, 23:29
          A to zeczywiscie naiwny palant z ciebie do zobaczenia w niebie ...
        • yan.nick Re: A ja już Tobie wierny zostanę 15.05.12, 08:30
          "Ja> koś na inne wyznania się nie szczeka, bo to niemodne. Tylko KK raptem jest wrog
          > iem publicznym. "

- Nie wiesz dlaczego KK jest na topie? Naprawdę?
          Odpowiedź jest prosta: bo się wszędzie pcha, chce coraz więcej pieniędzy, ukrywa pedofilię (nie tylko zresztą: atakuje osoby ją ujawniające), uważa się za namiestników Boga, który ma być dla wszystkich. . . Mało?
          "Skoro uważacie, że wiara jest sprawą prywatną" - ale hierarchowie tak nie uważają. W tym rzecz. Zrozum to wreszcie.
      • ksiadzpe_do_fil Re: A ja już Tobie wierny zostanę 14.05.12, 21:30
        Oj, joj. Poplakalem sie :(
        Mowisz, ze kto to napisal? Ks. Twardowski, czy Pan Twardowski? Bo Pan Twardowski tez, chyba, mial na imie Jan. Tylko, ze Pan Twardowski to tak troche i Panu Bogu swieczke i diablu ogarek, a tu tylko ........ Chryste i Chryste. Ludzie sie zmieniaja. Slyszalem, ze nawet ten z kozia brodka i kopytkiem, tez zaczal wzdychac ........ Chryste, Cryste. A tu taki Rozenek chce sie poddac apostazji. Zle sie dzieje w panstwie dunskim. Co ja mowie, co ja mowie, w watykanskim.
    • pl2512 To dwa palanty jeszcze są w kościele? Jako kto? 14.05.12, 20:06
      Polanie główki wodą to nie przynależność do kościoła! Trzeba chcieć być członkiem społeczności chrześcijańskiej.
      Chrześcijaństwo to nie choroba dziedziczna po mamusi jak judaizm tylko wiara objawiona. Nie wierzysz to nie zawracaj palancie dupy!
    • adjan463 Oni są dawno poza kościołem 14.05.12, 20:07
      Populizm,populizm! niby decyzja a przecież ci panowie są nie tylko poza a są wręcz wrogami kościoła.Nawet zapach po nich nie zostanie a kościół będzie istniał.
    • chynek A jest portal o występowaniu z synagogi? 14.05.12, 20:08
      Nie wie ktoś coś na ten temat
      • antobojar dlaczego antysemitami są zawsze debile,którzy nie 14.05.12, 20:25
        ..potrafią nawet wygooglać sobie najprostszej informacji...
        jednak mohery to durnie.. bez wyjątku...
        • qatroscc Re: dlaczego antysemitami są zawsze debile,którzy 14.05.12, 21:24
          nie czujesz sarkazmu prosty człeku, łap za widły i jak na Wołyniu lataj za czarnuchami w sukienkach
          • antobojar Ja NIE chcę "czuć sarkazmu"łachudro i wolę Wielką 14.05.12, 23:24
            .. Rewolucję Francuską, gdzie rżnęli ich jak barany i topili powiązanych z zakonnicami, żeby im zapewnić "podwodne małżeństwa"...
    • mitko32 Dyskryminacja ze strony Rozenka! 14.05.12, 20:08
      Ostatnio, gdy była minuta ciszy, niektórzy posłowie modlili się. To dla mnie niedopuszczalne w Sejmie, który jest świecką instytucją.

Zdurniał, czy co? Co go obchodzi co jakiś poseł robi w "minucie ciszy"? Jakim prawem chce komuś zabraniać prywatnej modlitwy?
      Byli już tacy, co zabraniali modlić się i zmuszali do śpiewania "międzynarodówki". Rozenek powinien się puknąć mocno w głowę.
      I żeby nie było: sam jestem ateistą! Ale nigdy by mi nie przyszło na myśl zabraniać komuś prywatnej, cichej modlitwy, nawet w miejscu publicznym, o ile nie koliduje to z obowiązkami - ale przecież w "minucie ciszy" się nie pracuje! Bezczelny typ z tego Rozenka.
      • prezes_na_dopalaczach Re: Dyskryminacja ze strony Rozenka! 14.05.12, 20:19
        Minuta ciszy w Sejmie jest czasem pracy. Posel moze sie modlic, "tluc kapucyna"/ uzyc vibrator, czy robic na cokolwiek ma ochote w przerwie na lunch, bo to jest jego/jej prywatny czas i wszystkim wara od niego/niej.
        Poza tym jestes takim ateista, jak ja wierzacym.
      • adam_l27 Słuszna uwaga ! 14.05.12, 20:23
        Ci lewicowi faszyści chcieliby kontrolować nawet cudze myśli.
        • lactum Re: Słuszna uwaga ! 14.05.12, 20:59
          adam_l27 napisał:

> Ci lewicowi faszyści chcieliby kontrolować nawet cudze myśli.

Kto i kiedy?
        • kolter-xl Re: Słuszna uwaga ! 14.05.12, 21:59
          adam_l27 napisał:

> Ci lewicowi faszyści chcieliby kontrolować nawet cudze myśli.

Zazdroszczą prawicowemu kościołowi spowiedzi, która nakazuje wyznawać tez myśli
      • zanimmnieznowzbanuja Re: Dyskryminacja ze strony Rozenka! 14.05.12, 20:31
        Jak sama nazwa wskazuje "minuta ciszy" jest minuta ciszy a nie minuta modlow , modlacy sie podczas minuty ciszy lekcewaza tego w ktorego intencji byla ogloszona ta minuta ciszy.
        • lactum Re: Dyskryminacja ze strony Rozenka! 14.05.12, 21:34
          zanimmnieznowzbanuja napisał:

> Jak sama nazwa wskazuje "minuta ciszy" jest minuta ciszy a nie minuta modlow ,
          > modlacy sie podczas minuty ciszy lekcewaza tego w ktorego intencji byla ogloszo
          > na ta minuta ciszy.

Prosto i zrozumiale dla tych co chca zrozumiec.
      • lactum Re: Dyskryminacja ze strony Rozenka! 14.05.12, 20:33
        Zdurniał = zglupial, po polsku. Prywatna modlitwa to nie pokazowka modlitwy w sejmie.
    • synanki Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 20:10
      teraz kolej na Jarka...
    • antobojar Jak wiadomo wystąpienie z mafii czy innego gangu.. 14.05.12, 20:11
      ..nigdy nie jest łatwe.. a podejmują się tego tylko najodważniejsi i mający honor...
      Więc warto to robić, nie tylko żeby gangsterom zaszkodzić, ale by sobie samemu godność, odebraną nam bez naszej świadomości, przywrócić...

Do ePiSkopatu:

Jesteście trupy,
      Pod pozornym ładem..
      Wszystko w was gnije..
      I cuchnie rozkładem...
    • klikon55 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 20:15
      Brawo młodzi. Ja już tego nie zrobię, nie zdążę. Procedura długa i nadal będę tylko zwiększać statystykę tych niby katolików w kraju, na szczęście już niedługo.
    • costa3500 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 20:18

Co zrobią jak jakiś czary, albo purpurowy bydlak rzuci klątwą,mogą dostać biegunki
    • diego3591 Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z Ko... 14.05.12, 20:19
      Bardzo chętnie pomogę tym dwom błaznom wystąpić z kościoła.Ten najważniejszy spec od happeningów (ten od konferencji z penisem)niech się ubierze w prezerwatywę wtedy będzie tym kim jest.Takiemu jak będzie wychodził kościoła chętnie przyłożę krzyżem po krzyżu na pożegnanie.Amen.
      • costa3500 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:24

Znowu mamusi podebrałeś pigułki.
      • wisnie1 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:25
        no to się popisałeś. To czy jesteś w kościele czy nie determinuje twoja postawa. To że chodzisz do kościoła to jedno a to co mówisz i robisz to drugie. A to co napisałeś jest niestety dobrym przykładem na twoją obłudę. Potem cała masa podobnych tobie tylko z przeciwległej strony będzie miała kogo cytować jako przykład chrześcijańskiej obłudy.
        • stanos111 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 23:37
          Wisnie: jestes naiwnym idjota , jak dluzej pozyjesz to sam sie przekonasz , ze szczekasz na darmo... Religie wymyslili cwaniacy a naiwni w to wierza , z braku zajecia...
      • dybko2 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:28
        diego3591 napisał:

> Bardzo chętnie pomogę tym dwom błaznom wystąpić z kościoła.Ten najważniejszy sp
        > ec od happeningów (ten od konferencji z penisem)niech się ubierze w prezerwatyw
        > ę wtedy będzie tym kim jest.Takiemu jak będzie wychodził kościoła chętnie przył
        > ożę krzyżem po krzyżu na pożegnanie.Amen.

Taki jesteś mądry ? To dlaczego tak się bronią przed podatkiem kościelnym ,przed apostazją ,przed podaniem prawdy ilu tak naprawdę uprawia te czary,ile zarabiają kasy!! Uważaj z tym krzyżem po krzyżu ,żebyś o pustą ławkę go nie złamał!!!
      • lactum Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:47
        diego3591 napisał:

> Bardzo chętnie pomogę tym dwom błaznom wystąpić z kościoła.Ten najważniejszy sp
        > ec od happeningów (ten od konferencji z penisem)niech się ubierze w prezerwatyw
        > ę wtedy będzie tym kim jest.Takiemu jak będzie wychodził kościoła chętnie przył
        > ożę krzyżem po krzyżu na pożegnanie.Amen.

Nastepny "wierny" ze wspanialym tekstem. Najlepsze jest walenie krzyzem po krzyzu - jak to praktykowali juz "wierni" na Krakowskim Przedmiesciu, zbyt doslownie biorac powiedzenie JP2 - broncie krzyza od Baltyku az do Tatr.
      • marina0321 Re: Andrzej Rozenek z Ruchu Palikota występuje z 14.05.12, 20:59
        diego3591 napisał:

......."Takiemu jak będzie wychodził kościoła chętnie przył
        ożę krzyżem po krzyżu na pożegnanie.Amen."

Czy ta katolicka agresja nie jest powodem, żeby się od tej instytucji odłączyć?
    • adam_l27 A co to mnie obchodzi ? 14.05.12, 20:21
      W co ten pan wierzy ?? To jakiś absurd. Jego sprawa. Nie wnikam.
      • lactum Re: A co to mnie obchodzi ? 14.05.12, 20:58
        adam_l27 napisał:

> W co ten pan wierzy ?? To jakiś absurd. Jego sprawa. Nie wnikam.

W to co widzi i przezywa.
      • yan.nick Re: A co to mnie obchodzi ? 15.05.12, 08:32
        adam_l27 napisał:

> W co ten pan wierzy ?? To jakiś absurd. Jego sprawa. Nie wnikam.

- To po co zabierasz głos? On uważa inaczej. I reprezentuje takich jak on, nie jak ty, którym wszystko jedno, czy funkcjonariusze kościelni robią go na szaro czy nie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka