lehoo 01.07.05, 09:34 Przyjeżdżajcie do Szczcina, czekamy. Zamówiliśmy najpotężniejszą wichurę : 12 B z NW . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winka53 Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę-zascianek 01.07.05, 09:35 <<<Boze,widzisz i nie grzmisz..kupa doslownie czytaj.KUPA wariatow... a to POLSKA wlasnie ...uklony ale dla pozostalych tylko,ktorych tak malutko... Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Uciekać! Plakaty-mordercy! 01.07.05, 11:02 Nie dość było, że pospadały w Łodzi i o mało nie przytłukły jakiegoś życia narodzonego? :> Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:36 zapraszamy do warszawy ,warto by refleksja ogarnela takze warszawskich dzieciobójców Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:39 Jeżeli dzięki tej wystawie zostanie uratowane choć jedno dziecko to warto ją pokazywać. Odpowiedz Link Zgłoś
maka.b.ry Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:42 Oj zaraz sie tu rzucą lewackie muszki... Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:49 Dziwic sie, czy nie? Fotografia Milewicza pokazana w Fakcie - spoleczenstwo polskie grzmi. Wystawa antyaborcyjna - spoleczenstwo polskie czeka na nia z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszbaa Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:51 zapraszamy do Trójmiasta NIE dla dzieciobójców!! Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: a nie lepiej... 01.07.05, 10:38 ...zebys poprosił tego pana z lpr, zeby dal ci kopie do powieszenie na scianie w sypialni? w lazience tez sobie powieś. na sufitach jest tez dużo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
tripper Re: a nie lepiej... 01.07.05, 14:00 cala ta wystawa jest po prostu niesmaczna Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 11:27 m.rycho napisał: > Jeżeli dzięki tej wystawie zostanie uratowane choć jedno dziecko to warto ją > pokazywać. Popieram.Trzeba też pokazywać publicznie jak sie te dzieciatka poczyna ,ale z detalami i na wielkich planszach.Proponował bym na wielkich ekranach jako filmy.Trzeba iść z postępem technologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 18:48 No i koniecznie sceny z porodu - zwłaszcza kleszczowego, to dopiero będą ujęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Moje refleksje nt. wystawy 01.07.05, 11:50 1. Czy zwolennicy upubliczniania takich fotografii, z ustami pełnymi frazesów o szacunku dla człowieka od chwili poczęcia zdają sobie sprawę że to prezentacja zwłok istoty ludzkiej i należy się im szacunek jak każdym zwłokom (pomyślcie sobie że eksponuje się na billboardzie fotografię zmarłej bliskiej Wam osoby i to w stanie bardzo nieestetycznym) 2. te zdjęcia porażają swoją "krwawością". Równie krwawo wyglądają operacje ratujące ludzkie życie. Zróbmy zdjęcie operacji przeszczepu narządu i wystawmy na widok publiczny - może prawo się zmieni i zakaże takich operacji w imię ich obrzydliwego wyglądu (to sarkazm - dla tych co go nie wyczuli) 3. "wstąpiłam" kiedyś na amerykańską bodajże stronę internetową, jedną z wielu PRO LIFE. Stworzona została ona w celach edukacyjnych żeby uświadamiać ludziom jak wielkim złem jest aborcja. Były tam zamieszczone zdjęcia abortowanych ludzkich płodów, ALE przed wejściem na stronę prezentującą owe zdjęcia była adnotacja (cytuję z pamięci) "strona zawiera fotografie abortowanych ludzkich płodów, mogą być szokujące" czy coś w tym rodzaju. Można? Można. Mój komentarz: Uświadamiajmy ludziom (którzy jeszcze tego nie wiedzą) że aborcja to nie to samo co usunięcie zęba i na czym to polega itd. żeby każdy mógł w swoim sumieniu z pełną świadomością rozważyć swój stosunek do tak kontrowersyjnej i silnie spolaryzowanej sprawy jaką jest aborcja. Ale to uświadamianie nie powinno się odbywać w taki sposób. Jestem mamą dwóch synów (11 i 8 l.) i chyba jeszcze za wcześnie dla nich na takie drastyczności. I jeszcze moja uwaga końcowa. Myślę że kwestii ZA czy PRZECIW aborcji ludzkość nie rozstrzygnie nigdy. To jest po prostu sprawa w której nie da się osiągnąć consensusu. Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: Moje refleksje nt. wystawy 01.07.05, 13:22 > Myślę że kwestii ZA czy PRZECIW aborcji ludzkość nie rozstrzygnie nigdy. To > jest po prostu sprawa w której nie da się osiągnąć consensusu. Skoro ludzkosc nie moze to ja rozstrzygne - NIE dla mordowania ludzi. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:48 zapraszamy do Szczecina, dawno nic śmiesznego tutaj nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 09:50 Ciebie nie wyskrobali i chcesz się śmiać,jak byś była wyskrobana znaleźliby się tacy co z Ciebie by się śmiali. Odpowiedz Link Zgłoś
szwabacha Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:07 do m. rycha po treści wypowiedzi widac ze ze zdrowiem coś krucho, zapewne masz atak wartości chrześcijańskich. I jak z kims takim można dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:23 szwabacha napisała: > do m. rycha > > po treści wypowiedzi widac ze ze zdrowiem coś krucho, zapewne masz atak > wartości chrześcijańskich. I jak z kims takim można dyskutować? Nie ma się co dziwić, po prostu skomentował w prosty i bezdyskusyjny sposób wypowiedz która uwłacza godności ludzkiej bezdennie głupiej panienki, która nie zdaje sobie sprawy z tego co pisze. Nie oceniam samego faktu aborcji bo nie czuje się do tego uprawniony ale słuchając wypowiedzi zarówno zwolenników jak i przeciwników, zawsze jest jakiś finał tragiczny. Dla jednych poczętego dziecka dla drugich w psychice kobiety. A więc, gdzie tu coś śmiesznego....??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska kuuba 01.07.05, 11:00 śmieszy mnie konwencja wystawy (wartości wc przeciw psychice dzieci tamtędy przechodzących) , treść zdjęć (zrobienie z płodu zwykłego kawałka mięcha), zawartość zdjęć (pogadaj z jakimś ginekologiem jak taka skrobanka wygląda). mam dosyć religijnych manipulacji i ich próby mnie śmieszą i rozbawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kuuba Re: kuuba 01.07.05, 11:03 ja_aska napisała: > śmieszy mnie konwencja wystawy (wartości wc przeciw psychice dzieci tamtędy > przechodzących) , treść zdjęć (zrobienie z płodu zwykłego kawałka mięcha), > zawartość zdjęć (pogadaj z jakimś ginekologiem jak taka skrobanka wygląda). > mam dosyć religijnych manipulacji i ich próby mnie śmieszą i rozbawiają. Mam żonę ginekologa, nie masz bladego pojęcia co mówisz. Nie pogrążaj się w swojej DEZDENNEJ głupocie. Życzę miłego dnia z uśmiechem na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: kuuba 01.07.05, 14:34 mam 19 lekarzy w najbliższej rodzinie w tym czterech ginekologów. jeden z nich jest ordynatorem ginekologii w bardzo dużym szpitalu wojewódzkim. są przeciwni aborcji jako formie antykoncepcji ale te zdjęcia ich (zawodowo) rozbawiły. powiększ do tych rozmiarów narządy rozrodcze żeńskie i zobacz efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska m.rycho 01.07.05, 10:56 idź do parafii na kretyński "niemy krzyk" (bardzo śmieszny). może zrobią wystawę ze zdjęciami ciężko pobitych i zgwłaconych dziewczyn. będziesz sie świetnie bawił. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 ale po co? 01.07.05, 09:53 przecież w polsce obowiązuje (nikt nie wie dlaczego) najbardziej restrykcyjna ustawa antyaborcyjna w europie; czyżby ta wystawa była przyznaniem się jej zwolenników do tego że efekt obowiązywania takiego prawa okazał się wręcz przeciwny do oczekiwanego? lepszym rozwiązaniem byłaby po pierwsze liberalizacja ustawy po drugie edukacja na temat świadomego macierzyństwa Odpowiedz Link Zgłoś
m.rycho Re: ale po co? 01.07.05, 10:00 an9991 napisał: >przecież w polsce obowiązuje (nikt nie wie dlaczego) najbardziej restrykcyjna > ustawa antyaborcyjna w europie; < Jak nie wiesz dlaczego to wyjaśniam:dlatego by uratować jak najwięcej dzieci przed zabiciem. >lepszym rozwiązaniem byłaby po pierwsze > liberalizacja ustawy< Teraz z kolei ja nie wiem dlaczego. >edukacja na temat świadomego macierzyństwa< Można z tym się zgodzić,ale zawsze lepsze efekty uzyskuje się prośbą i groźbą niż tylko samą prośbą. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ale po co? 01.07.05, 10:15 m.rycho napisał: > Można z tym się zgodzić,ale zawsze lepsze efekty uzyskuje się prośbą i groźbą > niż tylko samą prośbą. Eeee tam, grozby i prosby! Czesto grozby przynosza odwrotny efekt. Proponuje obowiazkowe pasy cnoty dla wszystkich niezonatych kobiet. Klucz od pasa cnoty wydawalby dopiero ksiundz podczas ceremonii slubnej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ale po co? 01.07.05, 10:16 pies_na_czarnych napisała: > m.rycho napisał: > > Można z tym się zgodzić,ale zawsze lepsze efekty uzyskuje się prośbą i gr > oźbą > > niż tylko samą prośbą. > > Eeee tam, grozby i prosby! Czesto grozby przynosza odwrotny efekt. > Proponuje obowiazkowe pasy cnoty dla wszystkich niezonatych kobiet. Klucz od > pasa cnoty wydawalby dopiero ksiundz podczas ceremonii slubnej. Niezameznych, oczywiscie :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens pasy cnoty 01.07.05, 12:00 A dlaczego tylko kobietom te pasy cnoty? Kobieta sama nie zajdzie w ciążę. Proponuję pasy cnoty dla obu płci. Kluczyki wydawane na specjalne zezwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: ale po co? 01.07.05, 10:30 m.rycho napisał: > Jak nie wiesz dlaczego to wyjaśniam:dlatego by uratować jak najwięcej dzieci > przed zabiciem. zabijanie dzieci to typowa dla przeciwników tej ustawy próba gry na uczuciach ludzi; to nie są dzieci co próbujesz sugerować a embriony a różnica jest zasadnicza; podobną zagrywką propagandową jest mówienie o zwolennikach liberalnej ustawy jako o zwolennikach aborcji; tu też różnica jest bardzo podstawowa > >lepszym rozwiązaniem byłaby po pierwsze > > liberalizacja ustawy< > Teraz z kolei ja nie wiem dlaczego. śpieszę wytłumaczyć ponieważ daje kobietom prawo do decydowania o sobie ponieważ kończy z hipokryzją (bo przecież aborcje są cały czas wykonywane) ponieważ daje możliwość uniknięcia dramatów takich jak zostawianie dzieci czy w drastycznych sytuacjach ich zabijania ponieważ wreszcie pozwala na wykonanie tych zabiegów w warunkach szpitalnych z dużo mniejszym ryzykiem powikłań dla kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: ale po co? 01.07.05, 12:09 Klamiesz. Embrion to czlowiek. Embrion – faza rozwojowa kręgowców obejmująca w przypadku człowieka okres od zagnieżdżenia w błonie śluzowej macicy (7 dzień) do 8 tygodnia od zapłodnienia. [za wikipedia.org] Zwolennicy ustawy zezwalajacej na mordowanie dzieci to zwolennicy mordowania dzieci. Roznica pomiedzy istnieje tylko w twoim umysle. Dlaczego jestem przeciwny ustawie: śpieszę wytłumaczyć ponieważ daje kobietom prawo do decydowania o zabijanie dzieci, ponieważ wspiera hipokryzje (bo z jednej strony ratuje sie dzieci nienarodzone [wczesniaki] za wszelka cene a z drugiej zezwala sie na zabijanie innych], poniewaz urodzenie dziecka i oddanie go do adopcji pozwala na uniknięcia dramatów takich jakie przezywaja bezdzietne malzenstwa, ponieważ wreszcie pozwala na mordowanie dzieci w szpitalach za pieniadze ktore powinny byc wydane na ich ratowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb461 Re: ale po co? 01.07.05, 12:20 megarolnik napisał: > Klamiesz. Embrion to czlowiek. > > Embrion – faza rozwojowa kręgowców obejmująca w przypadku człowieka okres > od > zagnieżdżenia w błonie śluzowej macicy (7 dzień) do 8 tygodnia od zapłodnienia. > > [za wikipedia.org] > > Zwolennicy ustawy zezwalajacej na mordowanie dzieci to zwolennicy mordowania > dzieci. Roznica pomiedzy istnieje tylko w twoim umysle. > > > Dlaczego jestem przeciwny ustawie: śpieszę wytłumaczyć ponieważ daje kobietom > prawo do decydowania o zabijanie dzieci, ponieważ wspiera hipokryzje (bo z > jednej strony ratuje sie dzieci nienarodzone [wczesniaki] za wszelka cene a z > drugiej zezwala sie na zabijanie innych], poniewaz urodzenie dziecka i oddanie > go do adopcji pozwala na uniknięcia dramatów takich jakie przezywaja bezdzietne > > malzenstwa, ponieważ wreszcie pozwala na mordowanie dzieci w szpitalach za > pieniadze ktore powinny byc wydane na ich ratowanie. Chcialbym podzielic sie uzupelniajaco moimi spostrzezeniami w tej materii w ujeciu liczbowym. Rocznie dokonywanych jest w Polsce ok. 200 000 ww "zabiegow" Zrodlo: www.federa.org.pl/publikacje/raporty/aborcja2000 Jesli pomnozymy ww liczbe przez okres pontyfikatu Ojca Jana Pawla II = 25,5 roku daje to w wyniku porazajaca kwote 5 100 000 (slownie: piec milionow sto tysiecy) istnien ludzkich. Jest ona porownywalna z liczba ofiar Narodu Poskiego w okresie II Wojny Swiatowej, szacowana wg roznych zrodel pomiedzy 4 - 6 milionow. Rownoczesni okolo 94-97% Polakow deklaruje swa przynaleznosc do kosciola katolickiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: ale po co? 01.07.05, 12:34 Ja tez uzywam google. "Tak się składa, że przez cały 1997 rok aborcja w Polsce była legalna - po przegłosowaniu odpowiedniej ustawy przez Parlament i zatwierdzeniu przez prezydenta Kwaśniewskiego, a przed zakwestionowaniem jej przez Trybunał Konstytucyjny jako niezgodnej z Konstytucją III RP. W całym tym roku liczba aborcji w naszym kraju, dokonywanych legalnie, na życzenie i w dobrych warunkach sanitarnych -wyniosła 3047." www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/anonimowe_lewicy.html Polki w ciągu ostatnich 20 lat przestały uważać aborcję za "zabieg medyczny" bądź "metodę kontroli urodzeń". Jeszcze przed uchwaleniem ustawy chroniącej życie nastąpił bardzo wyraźny spadek liczby aborcji (por. odpowiedni wykres). Również w ostatnich 20 latach znacznie wzrosło w polskim społeczeństwie przekonanie o konieczności ochrony życia dziecka poczętego. Dane OBOP z czerwca 2003 r.7 mówią o 81 % zwolenników (50 % na "tak", 31 % na "raczej tak") ochrony prawnej życia dzieci nienarodzonych. Pomiedzy 1991 a 2000r ilosc zgonow zwiazanych z ciaza i porodem spadla o ponad 300% z 80 do 25 przypadkow Ilosc poronien samoistnych spadla pomiedzy 1991 a 2000r o 50% [z 59tys do 40tys] www.npr.prolife.pl/podziemie.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: ale po co? 01.07.05, 15:02 > "Tak się składa, że przez cały 1997 rok aborcja w Polsce była legalna - po > przegłosowaniu odpowiedniej ustawy przez Parlament i zatwierdzeniu przez > prezydenta Kwaśniewskiego, a przed zakwestionowaniem jej przez Trybunał > Konstytucyjny jako niezgodnej z Konstytucją III RP. W całym tym roku liczba > aborcji w naszym kraju, dokonywanych legalnie, na życzenie i w dobrych > warunkach sanitarnych -wyniosła 3047." I dalej jest na tym samym poziomie :) wystarczy podsumowac liczbe poronień w toku, przyjmowanych do szpitali oraz resztek po poronieniu :) + małą poprawke na gabinety prywatne :D > Polki w ciągu ostatnich 20 lat przestały uważać aborcję za "zabieg medyczny" > bądź "metodę kontroli urodzeń". Jeszcze przed uchwaleniem ustawy chroniącej > życie nastąpił bardzo wyraźny spadek liczby aborcji (por. odpowiedni wykres). > Również w ostatnich 20 latach znacznie wzrosło w polskim społeczeństwie > przekonanie o konieczności ochrony życia dziecka poczętego. Dane OBOP z czerwca > > 2003 r.7 mówią o 81 % zwolenników (50 % na "tak", 31 % na "raczej tak") ochrony > > prawnej życia dzieci nienarodzonych. Chyba nie masz zielonego pojęcia o badaniach statystycznych :) 1000 osób to tak wiarygodna grupa, że hej :D > Pomiedzy 1991 a 2000r ilosc zgonow zwiazanych z ciaza i porodem spadla o ponad > 300% z 80 do 25 przypadkow Poziom opieki medycznej mimo wszystko wzrósł, tobie sie wydaje, że dalej jesteśmy 100 lat za przysłowiowymi Murzynami. Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: ale po co? 01.07.05, 16:07 Masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu? Przedmowca powolujac sie na dane federastek twierdzi ze w Polsce dokonuje sie rocznie 200.000 zabiegow aborcji [legalnych i nielegalnych]. Ja natomiast twierdze ze liczba ta jest zawyzona nawet 20-krotnie. Mozesz odniesc sie rzeczowo do powyzszego? ps. Badania statystyczne prowadzi sie z zasady na ograniczonej grupie ludzi - na przyklad 1000. O ile przekroj grupy poddanej badaniom jest zblizony do przekroju spoleczenstwa nie ma powodow aby zakladac ze badania sa niemiarodajne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska megarolnik 01.07.05, 14:37 a co powesz kobiecie nie chcącej rodzić "tego" dziecka w czasie dziewięciomiesięcznej ciąży? że ma cierpieć (psychicznie) katusze w imię zadowolenia bezdzietnej pary? Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: megarolnik 01.07.05, 16:23 wiem co powiem tobie: porzuc rewolucyjna retoryke! Co znacza uzyte przez ciebie slowa? Czy rozumiesz ich znaczenie? - kobieta: czlowiek myslacy, podejmujacy samodzielnie decyzje o zajsciu w ciaze - "to" dziecko: czlowiek w lonie matki, bezbronny wobec swiata - ciaza: naturalny stan fizjologiczny - wbrew twojej retoryce nie jest to choroba - psychiczne katusze? eeee, co to takiego? czesc kobiet przechodzi ciaze latwo, czesc cierpi na skutek roznych dolegliwosci - taka jest fizjologia ciazy. Jezeli nie chcesz cierpiec patrz pkt. 1 - zadowolenie bezdzietnej pary: normalni ludzie mowia na ten stan "szczescie plynace z rodzicielstwa" - ale w swiecie rewolucjonistek nie ma pewnie miejsca na takie przyziemne uczucia Reasumujac: poslugujac sie retorycznimi wybiegami budujesz obraz swiata w ktorym okrutne bezdzietne pary poluja na bezbronne kobiety, kaza im zajsc w ciaze i urodzic dziecko. Tylko jak to sie ma do rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Tylko Grozba! 01.07.05, 13:07 m.rycho napisał: > >edukacja na temat świadomego macierzyństwa< > Można z tym się zgodzić,ale zawsze lepsze efekty uzyskuje się prośbą i groźbą > niż tylko samą prośbą. Dlaczego nie tylko sama grozba, w koncu grozba to sprawdzona metoda ojca narodu rumunskiego, Nicolae Ceausescu, nazywanego takze Madroscia Karpat. Co proponujesz nastepne, przymusowe, comiesieczne badania ginekologiczne dla wszystkich kobiet w wieku rozrodczym, aby wykryc wczesna ciaze i ochronic nienarodzone przed matka morderczynia. Ciekawy link znalazlam (niestety tylko po angielsku), za nasuwajace sie skojarzenia z sytuacja w Polsce nie odpowiadam. www.holysmoke.org/sdhok/ceausesc.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mar-marek Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:09 my nie chcemy tego ochłapu w poznaniu!!!łodzianie nie protestowali, widocznie sie pdoobało, ale nikt nie ma prawa wystawiac tego w naszym miescie. mlody studencina niech sie pohamuje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bprzybysz Jak pisze OZON, wystawy nie beda staly, tylko 01.07.05, 10:16 beda przymocowane do samochodow i obwozone po miescie. Spodziewany jest wzrost wypadkow. Organizatorzy tej wystawy nie maja jaj, odmawiaja wszelkich komentarzy, wszelkim gazetom. Inna sprawa, ze wystawa ma bardziej szczytny cel niz ochrona zycia poczetego - chodzi o tym aby kolejny raz zrobil sie medialny szum wokol LPR, jesli chodzi o kaliber i zamieszanie wokol calej sprawy, to chyba jest jasne, ze cala akcje misternie zaprojektowal Romek, mistrz medialnej grawitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Ubawiłem się setnie... 01.07.05, 10:16 Jacyś kolesie myślą, że jak pokarzą parę drastycznych plakatów to zmieni to cokolwiek. Aborcja była, jest i będzie dopóki istnieją jej socjospołeczne przyczyny. Cały czas przypomina mi to wojnę z agencjami towarzyskimi prowadzoną przez pana Kaczyńskiego - na miejsce jednej zamkniętej powstają trzy nowe. A może by tak zająć się morderstwami popełnianymi na już narodzonych. Moim zdaniem cała ta zadyma z wystawą to gra polityczna przed wyborami i temat dla prasy, aby było o czym pisać w sezonie ogórkowym. Za miesiąc nikt nie będzie o wystawie pamiętał. Megarotfl Kawkę wypiłem, pośmiałem się i jadę do pracki. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Ubawiłem się setnie... 01.07.05, 10:28 poenari napisał: > Jacyś kolesie myślą, że jak pokarzą parę drastycznych plakatów to zmieni to > cokolwiek. Aborcja była, jest i będzie dopóki istnieją jej socjospołeczne > przyczyny. > > Cały czas przypomina mi to wojnę z agencjami towarzyskimi prowadzoną przez pana > > Kaczyńskiego - na miejsce jednej zamkniętej powstają trzy nowe. > > A może by tak zająć się morderstwami popełnianymi na już narodzonych. > > Moim zdaniem cała ta zadyma z wystawą to gra polityczna przed wyborami i temat > dla prasy, aby było o czym pisać w sezonie ogórkowym. > > Za miesiąc nikt nie będzie o wystawie pamiętał. I tu sie mylisz. Będą pamiętać dzieci i to bardzo długo. Zostanie im uraz psychiczny.Ale czego się nie robi przed wyborami ? > Odpowiedz Link Zgłoś
poenari Re: Ubawiłem się setnie... 01.07.05, 11:10 kocia_noga napisała: > I tu sie mylisz. Będą pamiętać dzieci i to bardzo długo. Zostanie im uraz > psychiczny.Ale czego się nie robi przed wyborami ? Masz rację ! Jestem tak samo przeciwny tej idiotycznej wystawie jak również idiotycznym reklamom z paniami w stringach. Dla mnie to ten sam poziom. Jednak na panie już się uodporniliśmy, a na krwawe obrazki dopiero się uodparniamy. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 10:35 1. Obok siebie są 2 identyczne zdjecia. Na pierwszym napisane jest aborcja w 9 tygodniu, a obok w 10 tygodniu 2. Jest zdjecie aborcji w 24 tygodniu. Czyli 6 miesiąc - wtedy się nie robi aborcji - albo wcześniak, albo martwe dziecko 3. Jest masakryczne zdjecie z podpisem: Planowane macierzyństwo Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 11:35 teufel napisał: > 1. Obok siebie są 2 identyczne zdjecia. Na pierwszym napisane jest aborcja w 9 > tygodniu, a obok w 10 tygodniu > 2. Jest zdjecie aborcji w 24 tygodniu. Czyli 6 miesiąc - wtedy się nie robi abo > rcji - albo wcześniak, albo martwe dziecko > 3. Jest masakryczne zdjecie z podpisem: Planowane macierzyństwo > Tylko czemu nie pokazuja od poczatku od chwili powstania .Było by bardziej pouczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 12:10 W Stanach możliwa jest nawet aborcja w 9 miesiącu - tzw. częściowy poród. Więc nie mów, że nie dokonuje sie aborcji w 24 tygodniu. Prawdopodobnie zdjęcie nie pochodzi z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb461 Re: TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 12:33 wredna_jedza napisała: > W Stanach możliwa jest nawet aborcja w 9 miesiącu - tzw. częściowy poród. > Więc nie mów, że nie dokonuje sie aborcji w 24 tygodniu. Prawdopodobnie zdjęcie > nie pochodzi z Polski. USA maja tradycje w tej materii. Zeby zbudowac swoje panstwo musieli najpierw "zutylizowac" (wymordowac) miejscowa ludnosc (indianie). Dodatkowo Chcialbym podzielic sie uzupelniajaco moimi spostrzezeniami o skali aborcji w Polsce. Rocznie dokonywanych jest w Polsce ok. 200 000 ww "zabiegow" Zrodlo: www.federa.org.pl/publikacje/raporty/aborcja2000 Jesli pomnozymy ww liczbe przez okres pontyfikatu Ojca Jana Pawla II = 25,5 roku daje to w wyniku porazajaca kwote 5 100 000 (slownie: piec milionow sto tysiecy) istnien ludzkich. Jest ona porownywalna z liczba ofiar Narodu Poskiego w okresie II Wojny Swiatowej, szacowana wg roznych zrodel pomiedzy 4 - 6 milionow. Rownoczesni okolo 94-97% Polakow deklaruje swa przynaleznosc do kosciola katolickiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 12:57 Jakoś prawowierna muzułmanka nie idzie skrobać :) I muzułmanom mieszkającym w Holandii wcale nie przeszkadza fakt, że prawo dopuszcza aborcje, eutanazje, miękkie narkotyki... Oni po prostu tego nie robią :) Może by tak niektórzy "obrońcy życia" sie podszkolili i zaczeli propagande na wyższym poziomie merytorycznym, a nie bezsensowny bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: TA WYSTAWA TO KŁAMSTWO!!! 01.07.05, 13:15 ctrl-c, ctrl-v "Tak się składa, że przez cały 1997 rok aborcja w Polsce była legalna - po przegłosowaniu odpowiedniej ustawy przez Parlament i zatwierdzeniu przez prezydenta Kwaśniewskiego, a przed zakwestionowaniem jej przez Trybunał Konstytucyjny jako niezgodnej z Konstytucją III RP. W całym tym roku liczba aborcji w naszym kraju, dokonywanych legalnie, na życzenie i w dobrych warunkach sanitarnych -wyniosła 3047." 3047 - slownie: trzy tysiace czterdziesci siedem. Troche brakuje do 200.000....... to jak to mowicie towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
x01 Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:37 A ja bym chciał antypornograficzną wystawę - ze zdjęciami pokazującymi jaka to brzydka pornografia jest. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:39 Np. Zdjęcia gwałtów. Odpowiedz Link Zgłoś
arzika Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 10:40 oswajanie widoku trupa. Nikt nie pomysli o tym kto zobaczy ta wystawe - co na to dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
worfff Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 11:03 No wlasnie. LPR i jej faszystowskie skrzydlo grzmi, ze w kazdym kiosku dziecko moze zobaczyc okladke pisma pornograficznego. Wiec dziecko nie moze zobaczyc kawalka golego cycka, ale juz pocwiartowane i zakrwawione zwloki tak? To jest chore... Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens billboardy edukacyjne 01.07.05, 12:07 Napiętnujmy na billboardach (poprzez pokazanie czynu na zdjęciach) wszystkie przejawy zła: morderstwa pedofilię pornografię wojny i inne masakryczne obrazki. Niech się społeczeństwo uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A może by tak zdjęcia Junge Reichpolen zestawić 01.07.05, 10:45 z czarno-białymi fotografiami zbrodni z II wojny światowej... i do tego duży napis: Tak się zaczyna, a tak się to kończy..... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A może by tak zdjęcia Junge Reichpolen zestaw 01.07.05, 12:07 Może zorganizujesz taką wystawę? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A może by tak zdjęcia Junge Reichpolen zestaw 01.07.05, 12:35 wredna_jedza napisała: > Może zorganizujesz taką wystawę? W przeciwieństwie do prawicowej częsci naszego społeczeństwa nie lubię babrać sie w gó...e i w teczkach też .... Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 To jest gwalt na społeczenstwie!!! 01.07.05, 10:54 I dlatego wystawa zostanie zniszczoana!! Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: To jest gwalt na społeczenstwie!!! 01.07.05, 10:55 i dlatego wystawa zostanie zniszczona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Ciemnogród Pany, ciemnogród... 01.07.05, 11:01 Ciemnota, ciemnota, po stokroć ciemnota!!! I jak to zrozumieć? Nasi wspaniali prawicowi moraliści spuszczają się nad rzeźbą papieża przygniecionego przez meteor, kawałkiem cycuszka na bilboardzie i innymi normalnymi rzeczami. Natomiast gdy pokazują zmasakrowane zwłoki płodów ludzkich, krew, odpadki, gnijące ludzkie szczątki to wszystko jest w porządku. Z tego co mi wiadomo, będzie to pokazywane w miejscach publicznych. Ja proponuję wywiesić to gó.. nad łóżkami zwolenników takich wystaw. Niech ustawią sobie tapety na monitorach pokazujące takie plugawe fotki. A ja proponuję następującą wystawę: urodzone noworodki poduszone w reklamówkach i znajdywane zakopane w lasach, na śmietnikach jako rezultat wspaniałej polityki prorodzinnej prawicy, oraz niezwykle skutercznej ustawy antyaborcyjnej. I jeszce jedno, posługując się metodami przeciwników aborcji mógłbym zorganizować wystawę np. promującą badanie piersi i pokazałbym piękne cycuszki badane przez ginekologów. Ciekawe co by na to nasi prawicowi krzykacze powiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 Re: Ciemnogród Pany, ciemnogród... 01.07.05, 11:10 Powtarzam,zniszczymy to! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 a niech se wisi 01.07.05, 11:38 potem sie beda zastanawiac dlaczego ich podejscie nie dziala i wzrasta liczba aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: a niech se wisi 01.07.05, 13:25 Owszem dziala. Liczba aborcji spada. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: a niech se wisi 01.07.05, 13:27 megarolnik napisał: > Owszem dziala. Liczba aborcji spada. Dodaj, że masz na myśli oficjalne statystyki, które nie ujmuja podziemia aborcyjnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: a niech se wisi 01.07.05, 14:56 megarolnik napisał: > Owszem dziala. Liczba aborcji spada. Tylko że dziwnym trafem liczba przyjmowanych do szpitali poronień w toku oraz resztek po poronieniu jest taka sama od lat. :) I mniej więcej na tym samym poziomie, co kiedyś "legalnych" aborcji" :) Wnioski wyciągnij sobie sam :) Bo zakładam, że potrafisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: a niech se wisi 01.07.05, 18:43 rok / liczba porodow/ liczba aborcji / liczba poronien samoistnych 1990 / 550 tys/ 59 tys / 59 tys. 2000/ 380 tys/ 138 + X [liczb nielegalnych aborcji] / 41 tys. Pomiedzy 1990 a 2000r liczba porodow / liczba poronien samoistnych spadla odpowiednio o -31% i -30% - zarowno w 1990 i 2000 ilosc poronien samoistnych stanowila ok. 11-12% ilosci porodow - czyli w zaden sposob nie wzrosla. Gdzie jest ten rzekomy wzrost ilosci poronien spowodowany nielegalnymi aborcjami [w liczbie 200 tys rocznie]? Odpowiedz Link Zgłoś
mychaw Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 11:08 taaaaak, i pewnie będą protesty !!!!! TYPOWO POLSKIE !!!!! Zabijanie nie oburza, ale pokazywanie tego tak. Gratuluję, Daleko zajdziemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 11:17 Słusznie, przecież trzeba przyzwyczaić przyszłe mięso armatnie do widoku krwi i zwłok...jak już będzie jako dojrzałe walczyć o wartości zgiertyszałe z całym światem i mordować z imieniem Konia na ustach, to się nie zawaha (wartoiści zgiertyszałe czyli sojusz i braterstwo z ZSRR, pardon - Rosją,odrzucenie zgniłego kapitalizmu zachodniego, tylko zdrowy narodowy socjalizm i wojna z NATOw braterstwie z Białorusią, Rosją i Koreą Północną) Odpowiedz Link Zgłoś
helgana Any tour dates? 01.07.05, 11:13 a gdzie można dowiedzieć się szczegółów i terminów wystaw w poszczególnych miasach? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Any tour dates? 01.07.05, 11:24 helgana napisała: > a gdzie można dowiedzieć się szczegółów i terminów wystaw w poszczególnych > miasach? W najbliższym oddziale Młodzieży Weszpolskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 NAWET KOMENTOWAC TEGO SIĘ NIE CHCE 01.07.05, 11:48 ....Polskie społeczeństwo jest karmione takimi alternatywnymi prowokacjami, podczas kiedy tak naprawde w kraju dzieja sie rzeczy o wiele straszniejsze i dużo bardziej bolesne dla ogółu społeczeństwa, tylko że o tamtych sprawach nikt nie mówi głośno. Moim zdaniem w naszym kraju życie poczęte jest chronione, ale życie juz urodzone niekoniecznie, bo tak naprawdę to nikogo nie interesuje potem co sie dzieje z panią X, która postanowiła urodzic dziecko, nikogo nie interesuje to czy ta pani ma za co życ, czy będzie miała za co egzystowac w naszym kraju,w kraju w którym kobiety które decydują sie urodzic dziecko tak naprawde sa przez wszystkich traktowane jak zło konieczne, chocby przez pracodawców. Kobieta która pracuje i urodzi dziecko, bardzo często musi pożegnac sie z pracą, bo wiekszośc pracodawców nie toleruje takich kobiet, bo sa mniej dyspozycyjne, pozatym urlop macierzyński jest zdecydowanie za krótki, a urlop wychowawczy jest zupełnie bezpłatny. Dodatek rodzinny wynosi w tym kraju coś ok. 43zł. Dobre sobie! Na co to ma starczyc? Na paczkę pieluch, która starcza na tydzień? A kryteria przyznawania wszystkich zasiłków są tez conajmniej smieszne, mniej niz 504 zł na osobe w rodzinie, a ten co ma 520zł na osobe to jemu sie niby lepiej wiedzie, czy co???!!! Odliczcie sobie od tego czynsz i opłaty za energie, gaz, i co zostanie takiej rodzinie? Wielkie gó..! A wiec drodzy państwo lepiej zachęcajcie młodych ludzi do posiadania potomstwa, niekoniecznie jakimś becikowym, ale niech ta młoda matka jest szczęśliwa ze urodziła to dziecko, a nie rzucajcie im kłód pod nogi wymyslajac kolejne buble prawne tego typu co wymieniłam. Wspomagajcie te kobiety które chca urodzic dziecko. Póki co polskie przepisy nie zachecaja do posiadania dzieci w ogóle. Nie trzeba byc geniuszem żeby wiedziec że zakazami i nakazami to raczej niewiele zdziałacie. Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: NAWET KOMENTOWAC TEGO SIĘ NIE CHCE 01.07.05, 12:52 Zgadzam sie. Teraz jest czas na takie pytania - tylko miejsce nie do konca wlasciwe. Aborcja jest tematem zastepczym dla politykow. Polaryzuje spoleczenstwo, ktore zapomina o tym co jest wazne dla Panstwa. Przoduja w tym "obroncy wolnosci" z lewicy ktorzy strasza ludzi ze utrata przez nich wladzy oznacza co najmniej powrot inkwizycji. Przypomne wiec 3 aktualne slowa: Wybory. Sejm. Prezydent. To wladza ustawodawcza i wykonawcza wybrana w wyborach decyduje o: - wysokosci podatkow - wsparciu samotnych matek - ilosci pozwolen niezbednych do prowadzenia dzialalnosci gospodarczej - zakupie limuzyn dla wojewodow - ilosci pieniedzy przeznaczonych na sluzbe zdrowia - zakupach sprzetu dla policji - budowie drog - wysokosci stop procentowych - przyznawaniu koncesji tv - itd, itd Na powyzsze ma Pani wplyw biorac udzial w wyborach i glosujac na partie ktora spelni Pani oczekiwania - prosze nie zapomnie o rozliczeniu tej partii z obietnic przy okazji nastepnych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrl_named_sandoz do megarolnika 03.07.05, 15:58 megarolnik napisał: Na powyzsze ma Pani wplyw biorac udzial w wyborach i glosujac na partie ktora spelni Pani oczekiwania - prosze nie zapomnie o rozliczeniu tej partii z obietnic przy okazji nastepnych wyborow. niby jak mogę rozliczyć partię, na którą głosowałam? poprzez głosowanie na jej zupełne przeciwieństwo w kolejnych wyborach? wylecz się Odpowiedz Link Zgłoś
wojtello2 a pieski 01.07.05, 11:33 a jak ktos robi aborcje psom czy krowom to nikt z tego zdjec nie pokazuje - a moze warto - nowy rodzaj sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
9mm Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 11:45 Bron boze nie jestem zwolennikiem liberalizacji prawa do aborcji, a obowiazujaca ustawe uwazam za rozsadny kompromis. Szkoda tylko ze jest ona nagminnie lamana zarowno poprzez dokonywanie nielegalnych zabiegow jak i odmiawianie aborcji w uzasadnionych przypadkach. Natomiast jestem oborzuny ta wystawa. Mam nadzieje, ze wladze kolejnych miast wykaza sie wieksza doza rozsadku i nie pozwola na eksponowanie tych okropienstw w miejscach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 TO SZERZENIE KATOLICKIEJ PORNOGRAFII !!! 01.07.05, 11:46 Bilbord z dwoma lesbijkami trzymającymi się za ręce - jest wg katolickich talibów OBRZYDLIWY. Porozrywane kawałki mięsa (wg talibów - człowiek) - to miód na ich bogobojne serduszka. Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: TO SZERZENIE KATOLICKIEJ PORNOGRAFII !!! 01.07.05, 12:02 Pornografia ma podtekst seksualny :) A takiego podtekstu można sie dopatrzeć w cytowanym przez ciebie obrazku dwóch lesbijek. Natomiast dla mnie ta wystawa to zwykłe obrzydlistwo. I nie mam tego ochoty oglądać. Zastanawia mnie brak reakcji Episkopatu :) Gdy o. Hej-Mo rozdawał tego typu obrazki pod polską ambasadą w Rzymie ludkom idącym na wybory, to od przełożonych oberwał po uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: TO SZERZENIE KATOLICKIEJ PORNOGRAFII !!! 01.07.05, 12:05 wredna_jedza napisała: > Pornografia ma podtekst seksualny :) A takiego podtekstu można sie dopatrzeć w > cytowanym przez ciebie obrazku dwóch lesbijek. > Natomiast dla mnie ta wystawa to zwykłe obrzydlistwo. I nie mam tego ochoty ogl > ądać. > Zastanawia mnie brak reakcji Episkopatu :) > Gdy o. Hej-Mo rozdawał tego typu obrazki pod polską ambasadą w Rzymie ludkom > idącym na wybory, to od przełożonych oberwał po uszach. Boja sie ojca grzybka jak ognia. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:07 Te fotki maja dla nich podtekst seksualny. Nigdy nie widziałaś Jędzo podnieconych działaczek ruchu Światło i Życie rozprawiających o życiu poczętym? Te dziewczyny były bliskie orgazmu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:14 > Te fotki maja dla nich podtekst seksualny. Wyjątkowo perwersyjne podejście :)))))) > Nigdy nie widziałaś Jędzo podnieconych działaczek ruchu Światło i Życie > rozprawiających o życiu poczętym? > Te dziewczyny były bliskie orgazmu!!! Mam do tego zazwyczaj inne skojarzenie - ktoś przeżywa, jak mrówka okres :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:42 dokladnie tak jak ty przezywasz wystawe antyaborcyjna Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:46 Tę wystawe głuptasie oglądają dzieci!!!! To można pokazac, ale w zamkniętym pomieszczeniu! Jestem przeciw aborcji i przeciw tego rodzaju debilnym akcjom! Dotarło? Czy przetłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:50 dzieciiom trzeba od najmlodszych lat trzeba tlumaczyc i pokazywac im istote pewnych zjawisk... jesli martwisz sie o rozwoj psychiczny dzieci, to zapewniam cie ze odpowiednie gry komputerowe i filmy fabularne odpowiednio juz ta psychike uksztaltowaly Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 13:00 5-latkowi na etapie "Smerfów" pokazujesz morderstwo? Bo do tego sie sprowadza ta wystawa... No sorry, ale ja z takim dewiantem nie mam ochoty rozmawiac :/ Co do filmów - to już gdzieś poniżej pisałam, że mogę dzieciaka wyrzucić z pokoju, żeby po prostu tego nie oglądał, jeśli coś jest zbyt brutalne. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 DZIKAMAŁPA - WYCHOWANY NA ZBOCZENIACH. 01.07.05, 13:04 I oto co z tego wyrosło. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: DZIKAMAŁPA - WYCHOWANY NA ZBOCZENIACH. 01.07.05, 13:06 no widzisz infantylny pajacu coraz bardziej jestem przekonany ze nalezy takich izolowac Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 13:05 jestes albo naiwna... albo nie masz jeszcze dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: KATO-TALIBÓW TE ZDJĘCIA PODNIECAJĄ PRZECIEŻ. 01.07.05, 12:36 daruj sobie cwaniaku... jesli ty dewiancie potrafisz w kontekscie powyrywanych konczyn nienarodzonego dziecka mowic o podtekscie seksualnym to przykre ... Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW ! 01.07.05, 11:54 Fanatycy to odchody każdej religii - talibowie katoliccy nie strzelają - ale umysłowo sa na poziomie swych irańskich i afgańskich pobratymców. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW 01.07.05, 12:31 teczowe c.ioty i mordercy nienarodzonych dzieci to "odchody" kazdego normalnego spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW 01.07.05, 12:52 Ci co zrobili taką wystawe to chyba wielbiciele sado-maso :D Jestem przeciw aborcji i przeciw tego rodzaju debilizmom! To mozna pokazac w inny sposób! Ta wystawa, to tak, jakbyś pokazał film Niemy krzyk" kilkuletniemu dziecku. Finał będzie jeden - będziesz musiał z takim dzieckiem iść do psychologa, albo będzie miałzrytą banię do końca życia. Ale niektórzy "nawiedzeni" nie różnią się od organizatorów parad równości :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW 01.07.05, 13:00 bez przesady dzieci zagrozone sa na wiele niebezpieczenstw... jesli dzieki temu beda uwazaly aborcje za zlo to bedzie z tego tylko pozytek Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW 01.07.05, 13:04 Będą uważały za zło? Kilkuletnie dziecko "chłonie" przekaz obrazkowy - dla niego są "Smerfy" i Pszczółka Maja", a nie takie obrazki. Gratuluję "obrońcom życia" mózgów na poziomie kury! Taką wystawę można zrobić, ale w zamkniętym pomieszczeniu, albo wydac w formie książki. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: WICHURA ICH ROZPĘDZI - BÓG NIE LUBI FANATYKÓW 01.07.05, 13:06 nie bede sie powtarzal... Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 PROPONUJĘ W FORMIE KSIĄZKI. 01.07.05, 13:14 Antyaborcjonaliści będa się masturbowali w zaciszu domowym oglądając ta książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczuromysikrolik Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 11:57 Zdjęcia może są szokujące ale uważam, że jest to jedyny sposób by dotrzeć do świadomości niektórych ludzi! Ale z drugiej strony, czy pokazywanie przemocy (śmierci) nie deprawuje bez względu na to jaką treść chcemy przekazać? Tak ale czy pokazywanie śmierci to to samo co pokazywanie przemocy? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:05 Kilkuletniego smarkacza moge wywalić z pokoju, żeby po prostu nie oglądał niektórych scen w TV. Natomiast na ulicy, gdzie postawią taką wystawe, mam dziecku zawiązać oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:25 Ciekawe czy ci co pragną legalizacji aborcji zawsze i wszędzie, zastanawiają się, że to po prostu trzeba jakoś zrobić. Pooglądaj sobie w sieci dane o płodach 10-12 tygodniowych (rozmiary, kształt itp). Te rączki, nóżki trzeba naprawdę wydrzeć z tułowia, bo się przez szyjkę macicy cały nie zmieści. I o tym jest ta wystawa. Nie zgadzasz się z nią = nie zgadzaj się z legalizacją aborcji. Kilka razy na stażu widziałem ten zabieg (za komuny był legalny) i do końca życia będę pamiętał wzrok starszego kolegi który to robił. Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:27 pablo660 napisał: > Ciekawe czy ci co pragną legalizacji aborcji zawsze i wszędzie, zastanawiają > się, że to po prostu trzeba jakoś zrobić. Pooglądaj sobie w sieci dane o > płodach 10-12 tygodniowych (rozmiary, kształt itp). Te rączki, nóżki trzeba > naprawdę wydrzeć z tułowia, bo się przez szyjkę macicy cały nie zmieści. > I o tym jest ta wystawa. Nie zgadzasz się z nią = nie zgadzaj się z legalizacją > > aborcji. Kilka razy na stażu widziałem ten zabieg (za komuny był legalny) i do > końca życia będę pamiętał wzrok starszego kolegi który to robił. Może powiesz na jakim stażu to widziałeś.I jeżeli jestes lekazem to uważasz ze tego rodzaju obrazy powinny byc pokazywane małym dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:44 Pokazywane to znaczy że co - wycieczki z przedszkola, przewodnik z SLD i opowidają o pięknie aborcji??? Mój post dotyczył sedna aborcji (matody realizacji), a nie czy pokazywać dzieciom. Zresztą jak będzie legalne i popierane, to same się będą uczyć na lekcjach "wychowania do życia w rodzinie 2 tatusiów". (bo hetero ani nie jest cool, ani nie jest trendy). Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:50 Pablo chyba za malo czytasz , dzieci w innych krajach ucza sie na lekcjach o wielu metodach aborcji itd. a w niedawno cytowanej statystyce dokonywanych aborcji prym wiedzie niedoedukowana Polska. LPR wybiera najgorsza droge. Zamiast mowic o odpowiedzialnosci, milosci pokazywac bedzie drastyczne sceny. pablo660 napisał: > Pokazywane to znaczy że co - wycieczki z przedszkola, przewodnik z SLD i > opowidają o pięknie aborcji??? > Mój post dotyczył sedna aborcji (matody realizacji), a nie czy pokazywać > dzieciom. > Zresztą jak będzie legalne i popierane, to same się będą uczyć na > lekcjach "wychowania do życia w rodzinie 2 tatusiów". (bo hetero ani nie jest > cool, ani nie jest trendy). Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:54 Po co mówić, to za trudne jak na ich móżdżek... Lepiej pokazać obrazek na poziomie filmu porno... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:58 No jak te zdjęcia to dla ciebie porno i to cię podnieca, to więcej szkoda gadać. Żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:01 Mam te zdjęcia pokazywac 5-latkowi? Bo jakiś baran to postawił na ulicy? Masz mózg na poziomie kury! Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:55 W jakich krajach, w jakim wieku, o jakich metodach??? Raczej dużo czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:01 pablo660 napisał: > W jakich krajach, w jakim wieku, o jakich metodach??? > Raczej dużo czytam. poszukam jezeli artykul jest dostepny w internecie podesle link. Artykul ukazal sie w Szwedzkiej gazecie. Tutaj sa oczywiscie inne problemy np. analne stosunki nastolatek ale mniej jest aborcji. ...aborcja jest legalna ...chociaz jak czytalam Polki potrafia i tutaj znalezc lekarza ktory zrobi aborcje na czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 18:50 Ale żaden z dwóch tatusiów aborcji nie przeprowadzi - więc powinieneś być zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:41 Taką wystawe na ulicy oglądają kilkuletnie dzieci. Czy to do tych wielkich "obrońców życia" dotarło? Co takie dziecko z tej wystawy rozumie? Nic!!! A jak obejrzy taki obrazek, to efekt będzie odwrotny do zamierzonego - będzie miało zwichrowaną psychike do końca życia. Można kampanię przeprowadzać w inny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:50 Psychikę to będzie miało zachwianą do końca życia, jak w wieku 17 lat pójdzie na skrobankę myśląc, że doktor stanie przed nią, wzniesie ręce do góry ku plakatowi Unii Pracy i powie: "JA CI W IMIENIU POSŁANKI JARUGI MÓWIĘ WYNIIIDŹ TY WSTRĘTNY PŁODZIE Z TEJ GRZECZNEJ DZIEWCZYNKI" , a doktor tym czasem weźmie hegary, pogmera, wsadzi kleszcze i zacznie rozrywać płód. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:53 Porównujesz kilkulatka z 17-latkiem? Rozumowanie na poziomie ziemniaka... A od czego "akcja uświadamiająca", żeby w wieku 17 lat nie musiała iśc na skrobankę? Ja jakoś nie zaliczyłam "skrobanki" w wieku lat 17 :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 12:55 jak nikt cie nie chcial to wiadomo :D Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:06 A może to ja nie chciałam? Zakładasz, że każda na widok faceta od razu rozkłada nogi? Sorry, ale rzeczywiście masz rozumowanie na poziomie małpy :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:09 "sorry", ale wydaje mi sie ze na tyle postepowa dziewczyna jak ty to wlasnie tak robila... tyle ze mlodzi mezczyzni takich nie lubia Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:12 Myślisz że nie można być postępową i jednocześnie wierząca katoliczką? Nie lubię po prostu przesady, a tym razem "obrońcy życia" przegięli i to solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:16 mysle ze deklaracja przynaleznosci do Kosciola Powszechnego zostala zlozona przez ciewbie na wyrost... wystarczyloby poczytac twoje opinie co do beatyfikacji Ojca Swietego etc... no ale to nic ja tez zawsze powtarzam ze czuje sie lewicowcem Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:19 > wystarczyloby poczytac twoje opinie co do > beatyfikacji Ojca Swietego etc... Jakie opinie, możesz zacytować? To jest pomówienie na poziomie faszystowskiego chama! Bo nic nie pisałam o beatyfikacji Ojca św.! Bezczelny gnojku! Jak ci brakuje argumentów, to zamnknij pysk! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:27 niestety artykuly o ktorych mowie sa juz zarchiwizowane... dlatego nie moge przytoczyc twoich cynicznych i bulwersujacych wypowiedzi dotyczacych osoby papieza... szkoda smsa Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:29 dzikamalpa napisał: > niestety artykuly o ktorych mowie sa juz zarchiwizowane... dlatego nie moge > przytoczyc twoich cynicznych i bulwersujacych wypowiedzi dotyczacych osoby > papieza... szkoda smsa Poszperaj w moich postach... hehe... a potem wytocz mi sprawę o obrazę uczuć religijnych...zapraszam.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:31 twoje posty glosily poglady jednoznacznie postepowe... jednakze kolezanka probuje podszywac sie pod katoliczke prowadzac cyniczna gre Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:43 Mylisz mnie z kimś :) Ale coż można wymagac od Wszechpolaka :D Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:30 Dalej uważam że to pomówienia! Dowody robaczku, dowody! A jeśli przypisujesz mi czyjeś wypowiedzi, to tym gorzej dla ciebie :P Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:32 obiecuje ci ze przy najblizszerj okazji przedstawie ci owe dowody... teraz nie mam czasu na szukanie... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:33 Uprzedzam, że mają być to moje posty - czyl ZALOGOWANEJ wrednej_jędzy, jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:34 W przeciwnym wypadku - pozew o pomówienie :D Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:08 :-) ZAISTE ZAKLINAM CIE PLODZIE NA CZTERY DEMONY: SRODA! JARUGA! SZCZUKA! LABUDA! WYNIIDZ JAKO GOSC NIEPROSZONY Z TEGO LONA! Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:33 megarolnik napisał: > :-) > > ZAISTE ZAKLINAM CIE PLODZIE NA CZTERY DEMONY: > SRODA! > JARUGA! > SZCZUKA! > LABUDA! > WYNIIDZ JAKO GOSC NIEPROSZONY Z TEGO LONA! A może by do pieca chlebowego i ze 4 zdrowaski. Odpowiedz Link Zgłoś
tajak Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:26 pablo660 napisał: > Psychikę to będzie miało zachwianą do końca życia, jak w wieku 17 lat pójdzie > na skrobankę myśląc, że doktor stanie przed nią, wzniesie ręce do góry ku > plakatowi Unii Pracy i powie: "JA CI W IMIENIU POSŁANKI JARUGI MÓWIĘ WYNIIIDŹ > TY WSTRĘTNY PŁODZIE Z TEJ GRZECZNEJ DZIEWCZYNKI" , a doktor tym czasem weźmie > hegary, pogmera, wsadzi kleszcze i zacznie rozrywać płód. Tobie to chyba mózg takimi kleszczami wyciagneli. Wg ciebie żeby ktos nie mordował to najlepiej pokazywac jak terrorysci arabscy urzynaja komus łeb na zywca lub moze film "Masakra piłą mechaniczna" . To ma byc edukacja według pabla. Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska Re: refleksja o przemocy i śmierci 01.07.05, 13:29 kiedys owszem byly takie wystawy ale w kosciolach w miejscu gdzie np. po lekcji religii mozna bylo pojsc. Pamietam ze bylam chyba w 1-2 klasie szkoly podstawowej jak je ogladalam. Kilka z tych zdjec pamietam do tej pory byly naprawde drastyczne. Popatrzcie na zdjecia zrobione przez Lennart Nilsson www.aprilfilm.se/nilsson.wmv wredna_jedza napisała: > Taką wystawe na ulicy oglądają kilkuletnie dzieci. > Czy to do tych wielkich "obrońców życia" dotarło? Co takie dziecko z tej wystaw > y > rozumie? Nic!!! A jak obejrzy taki obrazek, to efekt będzie odwrotny do > zamierzonego - będzie miało zwichrowaną psychike do końca życia. > Można kampanię przeprowadzać w inny sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
klaryska wiecej o Lennart Nilsson 01.07.05, 13:48 www.pbs.org/wgbh/nova/odyssey/nilsson.html nie moglam znalezc w internecie jego zdjec wiec tylko opis jak robil zdjecia plodu. Szkoda ze LPR sie nie zwrocila do niego jego zdjecia plodu sa piekne i najlepsze do uczenia o wartosci zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: wiecej o Lennart Nilsson 01.07.05, 13:52 Jest więcej zdjęć płodu, są i filmy :D Sama mam jeden, nagrany z TV, z rewelacyjnym komentarzem. Ale nasi "obrońcy życia" lubią epatować krwią i ludzkimi szczątkami. No cóż, do pewnego etapu rozwoju trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: Antyaborcyjna wystawa rusza w Polskę 01.07.05, 12:27 trzeba pokazywac prawde o morderstwach nienarodzonych dzieci... brutalna rzeczywistosc zabiegow aborcyjnych irytuje wszystkich postepowcow i humanistow, ktorzy probuja wmowic spoleczenstwu ze usuniecia nienarodzonego dziecka niczym sie nie rozni od usuniecia pieprzyka... oczywiscie wystawa przeraza, ale dokladnie tak a nie inaczej wygladaja pocwiartowane i zmasakrowane plody po aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: DO IRANU - TAM SIĘ NADAJESZ. I ZROBISZ KARIER 01.07.05, 12:38 bez obawy juz niedlugo w Polsce powstana bantustany przeznaczone dla wszystkich lewakow... tam bedzieci mogli oddawac sie swoim zboczeniom Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 12:46 chyba sobie zartujesz... przeciez w tych specjalnych strefach wydzielonych bedziecie mieli biezaca wode, zeby sie umyc po stosunku z homoseksualnym... a wieczorami dostaniecie nawet elektrycznosc, zebyscie nie musieli przeprowadzac aborcji po omacku Odpowiedz Link Zgłoś
pablo660 Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:02 Idee popieram, ale chyba przesadzileś z tą aborcją po stosunku homoseksualnym. Tego nawet Szyszkowska z Senyszynową nie osiągną. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:11 bez obawy w ramach aborcji beda strzelac do bocianow... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:13 Opowieści o bocianach kończą sie właśnie skrobanką w wieku lat 17 :D A o wszystkim można "z kulturą" :D Tylko, że jak widze, zarówno jedna, jak i druga strona myśli półkulami z niewłaściwego końća kręgosłupa :D Odpowiedz Link Zgłoś
dzikamalpa Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:21 najlepiej od najmlodszych lat dzieciom mowic o dwoch pedalkach jako o rodzinie... z pieciolatkiem wypic piwko... od czasu do czasu wypalic lufke marichuany... i zapewnic zeby sie nie martwilo, bo jesli wpadnie z kolezanka to tatus i mamusia znaja dobrego doktora, ktory szybko usunie problem... tak wyglada wasz lewacki model wychowania w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:25 dzikamalpa napisał: > najlepiej od najmlodszych lat dzieciom mowic o dwoch pedalkach jako o > rodzinie... z pieciolatkiem wypic piwko... od czasu do czasu wypalic lufke > marichuany... i zapewnic zeby sie nie martwilo, bo jesli wpadnie z kolezanka to > > tatus i mamusia znaja dobrego doktora, ktory szybko usunie problem... tak > wyglada wasz lewacki model wychowania w rodzinie Najlepiej od najmłodszych lat pokazywac dzieciom pana rozciągniętego na krzyżu i straszyć piekłem za grzechy .... wciskać,że każdy ksiądz 9 nie licząc papieża) jest prawie święty i że Darwin się mylił, bo wszystko Bozia w pare dni zrobiła... a potem sie dziwić skąd nerwice u bachorów.. ;-)) nie można przeginać na żadą stronę... Masz dzieci ???? Odpowiedz Link Zgłoś
megarolnik Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:32 Jasne, widok "pana rozciągniętego na krzyżu" powoduje u dzieci choroby psychiczne oraz agresje. Natomiast granie w GTA, ogladanie kreskowek i mtv wzbogaca ich psychike. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:36 megarolnik napisał: > Jasne, widok "pana rozciągniętego na krzyżu" powoduje u dzieci choroby > psychiczne oraz agresje. > > Natomiast granie w GTA, ogladanie kreskowek i mtv wzbogaca ich psychike. Pisałem, że nie można przeginać na żadna stronę... ja dziecko wychowuje bez przemocy, a i religia jest mu obojętna.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:40 > Jasne, widok "pana rozciągniętego na krzyżu" powoduje u dzieci choroby > psychiczne oraz agresje. Kumpela pokazała synowi krzyż z wizerunkeim Chrystusa, jak dzieciak miał 6 lat. Wcześniej miała tylko figurke Matki Bożej [krzyżyk był schowany]. Nawet w przypadku "przewrażliwienia" na pewnym punkcie możliwa jest "kultura przekazu". Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: dzikamałpa - kato-faszysta 01.07.05, 13:44 wredna_jedza napisała: > > Jasne, widok "pana rozciągniętego na krzyżu" powoduje u dzieci choroby > > psychiczne oraz agresje. > Kumpela pokazała synowi krzyż z wizerunkeim Chrystusa, jak dzieciak miał 6 lat. Mój kuzyn też miał 6 lat gdy zobaczył jezusa na krzyżu Spytał : Tata, a co to za indianiec wisi na krzyżu ?? Ale to tak , gwoli rozweselenia przy poważnym temacie ...hehe Odpowiedz Link Zgłoś