czarek62 Pomsta i Spisek! 03.03.06, 21:17 Obled o spiskach, podejrzliwosc, brak zawierzenia, PYCHA - oto przymioty najwiekszych przykladow katolickiej wiary w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Ratujmy koltera z Mannheim; jest w smiertelnym 03.03.06, 21:24 zagrozeniu; . portale.web.de/FitundGesund/Medizin_aktuell/ Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 Re: Ratujmy koltera z Mannheim; jest w smiertelny 03.03.06, 22:59 o pomoc do rydzyka!...ty, który tak bluzgasz na GW, szukasztu pomocy?...a TV Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
waldi1953 Re: J. Kaczyński: istnieje spore zagrożenie dla p 03.03.06, 21:26 PAN J. KACZYŃSKI JEST ODPOWIEDZIALNY W 100% ZA TO ŻE SYTUACJA KRAJU JEST TAK BEZNADZIEJNA.SWOIMI GIERKAMI SPRAWIA ŻE SYTUACJA POLITYCZNA JEST NIESTABILNA. PIENIĄDZE KTÓRE POZGRABIAŁ P. HAUSNER PISOWCY ROZTRWONILI W PRZECIAGU TRZECH MIESIĘCY,TERAZ POSZCZEGÓLNE GRUPY SPOŁECZNE ZACZNĄ DOMAGAĆ SIĘ GODZIWYCH WYNAGRODZEŃ TO JUŻ PRZEBĄKUJE O NOWYCH WYBORACH.BO SKĄD NABIERZE BUDŻET I TAK BĘDZIE MUSIAŁ BYĆ NOWELIZOWANY ( WRZESIEŃ ,PAŻDZIERNIK) KTO ZA TO ODPOWIE- NAPEWNO NIE WINOWAJCA BO SZARYCH EMINENCJI NIE PRZEWIDUJE SIĘ POCIAGNĄĆ PRZED TRYBUNAŁ STANU,ELEKTORAT TEŻ NIE TO KTO? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 21:34 Kiedys niezrownani mistrzowie dziennikarst0wa sledczego w RP, stali sie ostatnio - po stopniowym upadku Rzepy (po smierci red. Lukasiewicza), i zapowiedzi przejecia "Rzepy" przez Agore (czyli GW Michnika), marionetkami w rekach GW, sluzacymi do zaostrzenia walki z PiSem i Kaczynskimi, ktorzy zagrazaja panamichnikowym ukladom (w mediach i nie tylko). Szkoda mi Kittla i Marszalek: wystarczylo popatrzec na "Prosto w oczy" z ich udzialem: M. Olejnik ciagle ich przepytywala na okolicznosc potwierdzenia przez nich "jedynie slusznej" gazeciarskiej opinii (mam na mysli GW). Dla mnie to bylo zenujace, tym bardziej, ze zawsze cenilem ich artykuly w Rzepie (warsztatowe i merytorycznie o niebo lepsze od wszystkich Stasinskich do kupy wzietych). Widac, ze nie maja innego wyjscia. I tu mila racje J.Kaczynski: trzeba zastanowic sie, jak dziennikarzy bronic przed pracodawca, w szczegolnosci wtedy, gdy dochodzi do wrogiego przejecia ich macierzystej redakcji. Ciesze sie (choc i po czesci smuce), ze po Wildsteinie i Rybinski odchodzi z Rzepy. To juz nie jest Rzepa Fikusa i Lukasiewicza: teraz niech tam pisuja i Skalski i Majcherek. Juz nie bede jej kupowac na dworcu w Monachium: Agorrze kasy i tak wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 21:53 Rybiński odszedł do Axla Springera ... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:07 Axel Springer to - narazie - w Polsce "Fakt" i "Newsweek"; a bedzie podobno nowy atrakcyjny dziennik; nie jestem "fanem" tego koncernu (raczej go nie lubie), ale gdyby stworzyli w Polsce atrakcyjna alternatywe dla GW i "GW - bis", czyli obecnej Rzepy, to juz byloby dobrze; zreszta - zalozyciel koncernu - sam Axel Springer slynal z tego, ze potrafil wywalic redaktora naczelnego pisma, jesli ten probowal ograniczac wolnosc dziennikarza, ktorego wszyscy wokol za inteligencje cenili. Moze to dobry prognostyk i dla Polski? Jedno jest pewne: do tej pory Rybinski odchodzil i przychodzil na swoich warunkach. Nie sadze, zeby i teraz bylo inaczej indeed4 napisał: > Rybiński odszedł do Axla Springera ... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:10 > Jedno jest > pewne: do tej pory Rybinski odchodzil i przychodzil na swoich warunkach. Nie > sadze, zeby i teraz bylo inaczej Czy to oznacza, że straci zaszczytny tytuł I Błazna RP? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:20 Ten tytul juz od dawna zarezerwowany dla "tanczacego z goleniem", czy tez tez "pukajacego do drzwi...bagaznika"; to naczelny blazen RP; bez konkurencji uu1 napisała: > > Jedno jest > > pewne: do tej pory Rybinski odchodzil i przychodzil na swoich warunkach. > Nie > > sadze, zeby i teraz bylo inaczej > Czy to oznacza, że straci zaszczytny tytuł I Błazna RP? > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:22 Nie można jednym tytułem obdarzać kilku osób. Pan M.R. całe lata, dzień w dzień, ciężko na niego prawcował. Zasłużył na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:26 ocene pozostawmy forumowego jury; mnie sie wydaje, ze "czyszczacy szwajcarskie konta" (a propos: "konta" vs. "konty")duzo bardziej na ow tytul zasluguje uu1 napisała: > Nie można jednym tytułem obdarzać kilku osób. Pan M.R. całe lata, dzień w dzień > , > ciężko na niego prawcował. Zasłużył na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:34 Przecież to nielogiczne. Nawet gdybyś swoje enuncjacje oparł na dowodach a nie na metodzie stosowanej przez Czyste Dobro, tytuł ten pozostanie na wiele lat przy p. M. R. Chociaż ma wielu konkurentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:39 uu1 napisała: > Przecież to nielogiczne. Nawet gdybyś swoje enuncjacje oparł na dowodach a nie > na metodzie stosowanej przez Czyste Dobro, tytuł ten pozostanie na wiele lat > przy p. M. R. Chociaż ma wielu konkurentów. Drogi uu1. Chcąc niechąc masz punkt u Cymańskiego. Nawet Lis I Żakowski nie widzą róznicy pomiędzy czystym dobrem a samym dobrem...To fantastyczne, że ktoś czyta wywiady prezesa od kropki do kropki;) Trzeba by było zdyscyplinowac cały naród, żeby tak czynił. Świecisz czystym, dobrym przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:43 Jestem cały w skowronkach. Pan poseł Tadeusz Cymański jest moim ulubionym parlamentarzystą. Ta elokwencja, to bogate słownictwo, rozbrajająca mimika - niedługo dorówna p. K. Miodowiczowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:45 uu1 napisała: > Jestem cały w skowronkach. Pan poseł Tadeusz Cymański jest moim ulubionym > parlamentarzystą. Ta elokwencja, to bogate słownictwo, rozbrajająca mimika - > niedługo dorówna p. K. Miodowiczowi. Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesanym, pełnym pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia zrealizować... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:47 Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go jeszcze bardziej sympatycznym bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Jestem cały w skowronkach. Pan poseł Tadeusz Cymański jest moim ulubionym > > parlamentarzystą. Ta elokwencja, to bogate słownictwo, rozbrajająca mimik > a - > > niedługo dorówna p. K. Miodowiczowi. > > > Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesanym, pełnym > pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia > zrealizować... > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:48 silesius.monachijski napisał: > Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go jeszcze > > bardziej sympatycznym Pudło. Chciał byc grabarzem:))))))) hahahahahaha > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:51 No, to jest na najlepszej drodze. Szczerze mu tego życzę. Już po PiSie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:55 a ja slyszalem, ze to on w Srode Popielcowa sypal popiol na glowe swiezo nawroconemu katolikowi Tuskowi, szepczac: "Pamietaj czlowiecze, ze z prochu (KLD, UW) powstales, i w proch sie obrocisz (no wlasnie: w co?)" uu1 napisała: > No, to jest na najlepszej drodze. Szczerze mu tego życzę. Już po PiSie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:01 Dobrze słyszałeś. W proch się obrócą. Normalny bieg rzeczy. Ale w co się na naszych oczach obraca PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:04 "Z popiolu powstanie dyjament" uu1 napisała: > Dobrze słyszałeś. W proch się obrócą. Normalny bieg rzeczy. Ale w co się na > naszych oczach obraca PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:07 I na wieki wiekow uu1 napisała: > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:08 silesius.monachijski napisał: > "Z popiolu powstanie dyjament" > raczej "rozdziobią nas kruki i wrony"..dzikie ptactwo możesz zamienić na domowe.. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:11 "Szklanych domow" to i blazen od "golenia" nie zbudowal, choc w 1996 roku cos podobnego obiecywal; ale wtedy nie bylo Baryki pod reka, wiec dogladal szwajcarskich kont do Roku Panskiego 2005 bikej5 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > "Z popiolu powstanie dyjament" > > > raczej "rozdziobią nas kruki i wrony"..dzikie ptactwo możesz zamienić na dom > owe.. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:16 Zastanów się czy Twoje insynuacje nie zaprowadzą Cię tam, gdzie byś nie chciał trafić. PS. Goleń - ten czy ta? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:21 zawsze mial slabosc do kobiet: wiec niech juz bedzie dla niego: "ta golen"; P.S. slyszalem, ze juz wszystkie konta w Szwajcarii sprawdzil i wrocil do Polski? uu1 napisała: > Zastanów się czy Twoje insynuacje nie zaprowadzą Cię tam, gdzie byś nie chciał > trafić. > PS. Goleń - ten czy ta? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:56 kąty. Sprawdził wszystkie KĄTY i wrócił na stare śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:53 w RM mowil co innego; a moze chical byc raz tym, a raz tym; w RM mowil o powolaniu; a ze grabarz i ksiadz musza ze soba wspolpracowac (i ustalic warunki wspolpracy), to TC mogl byc chciec jedynm i drugim (taka synteza troche) bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go > jeszcze > > > > bardziej sympatycznym > > > Pudło. Chciał byc grabarzem:))))))) hahahahahaha > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:49 Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go jeszcze bardziej sympatycznym Za to, że nie został księdzem? No, wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:56 za to, ze checi mial; i ze nie zostal - za przeproszeniem - czlonkiem sld czy innej ordynackiej; a szatan nigdy nie spoczywa uu1 napisała: > Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go jeszcze > bardziej sympatycznym > Za to, że nie został księdzem? No, wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:02 > a szatan nigdy nie spoczywa Stąd Licheń. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:05 o, widze, ze egzorcyzmy juz troche pomogly? uu1 napisała: > > a szatan nigdy nie spoczywa > Stąd Licheń. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:09 silesius.monachijski napisał: > o, widze, ze egzorcyzmy juz troche pomogly? Jestes egzorcystą internetowym? Kiedy kolej na mnie? > > uu1 napisała: > > > > a szatan nigdy nie spoczywa > > Stąd Licheń. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:13 Nie: chcialem tylko zrobic darmowa reklame na lamach GW koledze z Lichenia; skoro Meller moze miec darmowa reklame swojego pisemka przez cale 2 dni w "Wybiorczej", dlaczego nie moge zreklamowac uslug mojego kolegi? bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > o, widze, ze egzorcyzmy juz troche pomogly? > > > Jestes egzorcystą internetowym? Kiedy kolej na mnie? > > > > uu1 napisała: > > > > > > a szatan nigdy nie spoczywa > > > Stąd Licheń. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:19 silesius.monachijski napisał: > Nie: chcialem tylko zrobic darmowa reklame na lamach GW koledze z Lichenia; > skoro Meller moze miec darmowa reklame swojego pisemka przez cale 2 dni > w "Wybiorczej", dlaczego nie moge zreklamowac uslug mojego kolegi? Jakbys tu zaprosił wszystkich swoich kolegów to by forum pękło w szwach:D > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:25 ja raczej obawiam sie Waszych "poplecznikow"; za chwile odkryja mnie tu zawodowe adminy GW, czyli osobniki pokroju orelki, w postaciach nastepujacych: kolter, silenius, sisius, itd., itp.; juz przygladam sie z niepokojem, kiedy plaga szaranczy nadejdzie bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Nie: chcialem tylko zrobic darmowa reklame na lamach GW koledze z Licheni > a; > > skoro Meller moze miec darmowa reklame swojego pisemka przez cale 2 dni > > w "Wybiorczej", dlaczego nie moge zreklamowac uslug mojego kolegi? > > Jakbys tu zaprosił wszystkich swoich kolegów to by forum pękło w szwach:D > > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:28 silesius.monachijski napisał: > ja raczej obawiam sie Waszych "poplecznikow"; Tych popleczników?? Z "Układu???? sil..nie wariuj...myslisz ze mam cos wsplnego z twoimi klonami?? Naprawdę zaczynam sie o ciebie martwić. > > bio.mum napisała: > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > Nie: chcialem tylko zrobic darmowa reklame na lamach GW koledze z L > icheni > > a; > > > skoro Meller moze miec darmowa reklame swojego pisemka przez cale 2 > dni > > > w "Wybiorczej", dlaczego nie moge zreklamowac uslug mojego kolegi? > > > > Jakbys tu zaprosił wszystkich swoich kolegów to by forum pękło w szwach:D > > > > > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:31 Ty i uu1 (czy taziuta) napewno nie macie (choc sclavus coraz bardziej "niepewny"); ale, jak klony sie pojawia, to "po ptokach"; ich nic nie postrzyma bio.mum napisała: > > Tych popleczników?? Z "Układu???? sil..nie wariuj...myslisz ze mam cos wsplnego > > z twoimi klonami?? Naprawdę zaczynam sie o ciebie martwić. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:02 silesius.monachijski napisał: > Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go jeszcze > > bardziej sympatycznym > > tia,un cały sympatyczny,zaraz zaklaszcę z radości,i krzesanego zatańczę...;) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:05 hmm, a umiesz? jestes goralka z Podhala? bikej5 napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Tak, chcial byc ksiedzem; i coz w tym zlego? ja osobiscie postrzegam go j > eszcze > > > > bardziej sympatycznym > > > > tia,un cały sympatyczny,zaraz zaklaszcę z radości,i krzesanego zatańczę.. > .;) > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:14 no wiesz? co sobie teraz bikej5 o nas pomysli? ze niby z ta marianna porownujemy? a fe uu1 napisała: > Nie. Z Dornowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:17 Dornowo to miejscowość, tak jak Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:48 > Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesanym, pełnym > pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia > zrealizować... Przyzwoitym człowiekiem? A to mu się porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:50 uu1 napisała: > > Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesanym, p > ełnym > > pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia > > zrealizować... > Przyzwoitym człowiekiem? A to mu się porobiło. Tego nie wiem...ale jego mama ma długi jezyk...może jeszcze kiedys ktoś z Przekroju namówi ją na wywiad;)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:58 ojciec Piotr juz dopilnuje, zeby zaden Najsztub do niej nie dotarl bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > > Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesa > nym, p > > ełnym > > > pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia > > > zrealizować... > > Przyzwoitym człowiekiem? A to mu się porobiło. > > Tego nie wiem...ale jego mama ma długi jezyk...może jeszcze kiedys ktoś z > Przekroju namówi ją na wywiad;)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:57 Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy Bialowieskiej uu1 napisała: > > Czy wiesz kim poseł Cymański chciał być, jak był młodym, nieokrzesanym, p > ełnym > > pomysłów chłopcem? Nawet był na najlepszej drodze, żeby te marzenia > > zrealizować... > Przyzwoitym człowiekiem? A to mu się porobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:00 silesius.monachijski napisał: > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy > Bialowieskiej > Masz rację. On nie musi niczego zakładac. Wystarczy, że się odezwie...jest lepszy od Dańca, chociaz prezentuje dokladnie ten sam poziom. > uu1 napisała: > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:03 i tak zubrowi w niczym nie dorowna: wlasciwie to on powinien zostac uzany "blaznem 2005 roku"; taka nadzieja lewicy, taki faworyt wyborow, a zalatwila go jego asystentka za pomoca Miodowicza i Brochwicza (ach ten Wojtek: zawsze cos wymysli); Osobiscie przyznaje tytul "Blazna polskiej polityki A.D. 2005" zubrowi z Bialowiezy bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy > > Bialowieskiej > > > > > Masz rację. On nie musi niczego zakładac. Wystarczy, że się odezwie...jest > lepszy od Dańca, chociaz prezentuje dokladnie ten sam poziom. > > uu1 napisała: > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:05 Proszę, wymyśl coś własnego. Bo to plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:08 plagiat nie plagiat: tytul blazna RP 2005 dla zubra z Bialowiezy uu1 napisała: > Proszę, wymyśl coś własnego. Bo to plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:09 Gdzie Twoja ambicja? Idziesz w ślady Anusza? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:15 ale przynajmniej magistra zrobil; a nie udawal, ze jest, a nawet sie nie przylozyl, los jeden uu1 napisała: > Gdzie Twoja ambicja? Idziesz w ślady Anusza? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:18 Jak to zrobił? Ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:27 ale przynajmniej sie wysilil, i sciagnal; a drugi nic nie zrobil, a udawal magistra; to dopiero lawirant uu1 napisała: > Jak to zrobił? Ściągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:33 Udawanie jest naganne ale nie jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:36 i dlatego "golen" nie jest przestepca (narazie) tylko blaznem; a jak konta sie sprawdzi, to moze sie i kwalifikacje podniesie uu1 napisała: > Udawanie jest naganne ale nie jest przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:37 A jak tak Srebrna? Bilans dodatni? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:39 to narazie tylko w sferze dywagacji; masz jakies konkretne informacje? chetnie poczytam (tylko nie GW; to musi byc naprawde wiarygodne zrodlo) uu1 napisała: > A jak tak Srebrna? Bilans dodatni? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:11 silesius.monachijski napisał: > plagiat nie plagiat: tytul blazna RP 2005 dla zubra z Bialowiezy > Jestes wyrocznią? Jednoosobową komisją? Nad tobą już tylko prezes? > uu1 napisała: > > > Proszę, wymyśl coś własnego. Bo to plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:18 nie, jestem tylko silesiusem; i doceniam innych; nie bylo w zeszlym roku wiekszego blazna - mowie to z reka na sercu - niz zubr z bialowiezy; "wydutkal" i nalecza i kutza, i paru inych pomniejszych blaznow; nalezy mu sie palma pierwszenstwa; zawsze bede bronic jego dobrego imienia: "naczelnego blazna RP" bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > plagiat nie plagiat: tytul blazna RP 2005 dla zubra z Bialowiezy > > > > Jestes wyrocznią? Jednoosobową komisją? Nad tobą już tylko prezes? > > uu1 napisała: > > > > > Proszę, wymyśl coś własnego. Bo to plagiat. > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:03 > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy > Bialowieskiej Bo nie jest porządnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:05 uu1 napisała: > > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy > > Bialowieskiej > Bo nie jest porządnym człowiekiem. I jest z układu;) Dlatego musi się kamuflowac. Prawda si, że dobrze kombinuję?:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:08 Oni wszyscy są poukładani. Dobrze się układa, powiedziała żona, kładać męża do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:20 "oni" to znaczy kto - straszliwy "układ antydemokratyczny" w postaci Trójprzymierza ? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:24 Układ nawiedzonych i w wyniku tego znających Wielką Prawdę. Rożne są drogi dochodzenia do prawdy - powiedział poseł Tadeusz Cymański. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:34 uu1 napisała: > Układ nawiedzonych i w wyniku tego znających Wielką Prawdę. Rożne są drogi > dochodzenia do prawdy - powiedział poseł Tadeusz Cymański. Ale wszystkie drogi do prawdy prowadzą przez studio telewizji Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:35 To fakt. Chociaż jest też boczna dróżka przez Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:38 Gdansk niepewny: "Stella Maris" to nieslubne dziecko kurii i komitetu sld uu1 napisała: > To fakt. Chociaż jest też boczna dróżka przez Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:45 z "blogoslawienstwem" Millera; a potem oszczerstwa GW pod adresem Jankowskiego - ze niby jest pedofilem - za ktore do dzisiaj nie przeprosili; a od innych wymagaja "cnot wszelakich"; michnikowa "moralnosc kalego", nic wiecej uu1 napisała: > Bursztynowy Ołtarz. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:51 Droga do Prawdy bywa wyboista. Pan (Rydzyk) odróżni swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:53 Pan Michnik juz nie jest - chyba - w stanie nic odroznic; delirium tremens; pomyslmy o nim uu1 napisała: > Droga do Prawdy bywa wyboista. Pan (Rydzyk) odróżni swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:55 A co to ma do rzeczy? Znowu z kur...su schodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:58 niekoniecznie; swobodna dywagacja; a ze jestesmy na "jego lonie", czyli forum GW, to tym bardziej wszystko pasuje uu1 napisała: > A co to ma do rzeczy? Znowu z kur...su schodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:00 > swobodna dywagacja; Dywagować - mówić od rzeczy, błądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:02 i.. swobodnie rozmyslac uu1 napisała: > > swobodna dywagacja; > Dywagować - mówić od rzeczy, błądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:11 A to już Twoja interpretacja. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:37 przyjmuje zapisy na stazystki bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Układ nawiedzonych i w wyniku tego znających Wielką Prawdę. Rożne są drog > i > > dochodzenia do prawdy - powiedział poseł Tadeusz Cymański. > > Ale wszystkie drogi do prawdy prowadzą przez studio telewizji Trwam. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:43 silesius.monachijski napisał: > przyjmuje zapisy na stazystki Moze anna sobecka ma jakies koleżanki. Popytaj. Ją pewnie tez znasz. > > bio.mum napisała: > > > uu1 napisała: > > > > > Układ nawiedzonych i w wyniku tego znających Wielką Prawdę. Rożne s > ą drog > > i > > > dochodzenia do prawdy - powiedział poseł Tadeusz Cymański. > > > > Ale wszystkie drogi do prawdy prowadzą przez studio telewizji Trwam. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:48 lepiej pozyskac "ideologicznego przeciwnika"; jak to juz powiadal na antenie prezes Kaczynski o pani Zycie Gilowskiej: "Wieksza radosc w niebie z jednego nawoconego grzesznika...."; i co Ty na to bio.mum? bio.mum napisała: > Moze anna sobecka ma jakies koleżanki. Popytaj. Ją pewnie tez znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:49 silesius.monachijski napisał: > lepiej pozyskac "ideologicznego przeciwnika"; jak to juz powiadal na antenie > prezes Kaczynski o pani Zycie Gilowskiej: "Wieksza radosc w niebie z jednego > nawoconego grzesznika...."; i co Ty na to bio.mum? Na co? > > bio.mum napisała: > > > Moze anna sobecka ma jakies koleżanki. Popytaj. Ją pewnie tez znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:52 Na to, ze nasza rozglosnia jest szczegolnie otwarta na "neofitow", na tych, ktorzy dopiero co weszli na sciezke poznania naszej prawdy bio.mum napisała: > Na co? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:58 silesius.monachijski napisał: > Na to, ze nasza rozglosnia jest szczegolnie otwarta na "neofitow", na tych, > ktorzy dopiero co weszli na sciezke poznania naszej prawdy > > Nie ma zdania w tej sprawie. Ja się nie wybieram. Dla mnie to nawet mozecie zrobic sobie dobudówki przy tej rozgłosni zrobić i tam zamieszkac..nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:00 wpadnij kiedys, to Ci pokazemy nasze krolestwo bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Na to, ze nasza rozglosnia jest szczegolnie otwarta na "neofitow", na tyc > h, > > ktorzy dopiero co weszli na sciezke poznania naszej prawdy > > > > Nie ma zdania w tej sprawie. Ja się nie wybieram. Dla mnie to nawet mozec > ie > zrobic sobie dobudówki przy tej rozgłosni zrobić i tam zamieszkac..nic mi do > tego. > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:04 silesius.monachijski napisał: > wpadnij kiedys, to Ci pokazemy nasze krolestwo Wole pójsc na koncert Morbid Angel niz tam. > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:09 a na koncert Paco de Lucia albo Alà di Meola? zapraszam do Monachium; znakomici gitarzysci; itd.,itp; zadne podrzedne kapele bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > wpadnij kiedys, to Ci pokazemy nasze krolestwo > > Wole pójsc na koncert Morbid Angel niz tam. > > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:11 silesius.monachijski napisał: > a na koncert Paco de Lucia albo Alà di Meola? zapraszam do Monachium; zn > akomici > gitarzysci; itd.,itp; zadne podrzedne kapele Tam tez werbujecie? > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:20 Jak w Filharmonii wystepuje Nigel Kennedy albo St.Martin in the Fields pod dyrekcja Nevilleà Marinera, czy nawet Cesaria Evora albo i Grupa "Flamenco de Jerez de la Frontiera", a z drugiej strony znow Krystian Zimmerman czy Alina Pogostkina, to silesius rzuca i aparat do mierzenia cisnienia, i zapomina, ze - gdzies tam "w zaswiatach" jakis Michnik z jego gazeta i forum egzystuje -, po prostu Sil "zatapia sie w muzyke"; polecam kazdemu; piekne bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > a na koncert Paco de Lucia albo Alà di Meola? zapraszam do Monachi > um; zn > > akomici > > gitarzysci; itd.,itp; zadne podrzedne kapele > > Tam tez werbujecie? > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:32 uu1 napisała: > Oni wszyscy są poukładani. > Dobrze się układa, powiedziała żona, kładać męża do trumny. Powiedz mi z kim lezysz a powiem ci kim jestes:) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:34 ja leze ostatnio - czesto - z aparatem do pomiaru cisnienia; kim jestem? bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Oni wszyscy są poukładani. > > Dobrze się układa, powiedziała żona, kładać męża do trumny. > > Powiedz mi z kim lezysz a powiem ci kim jestes:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:36 silesius.monachijski napisał: > ja leze ostatnio - czesto - z aparatem do pomiaru cisnienia; kim jestem? No wlasnie sil, znowu nie zrozumiałes..to są wasze metody badania przydatności spolecznej poszczegolnych obywateli. To wy chcecie zagladac pod kołdry. Cos dzisiaj kiepsko kombinujesz..wyjatkowo ciężko. > > bio.mum napisała: > > > uu1 napisała: > > > > > Oni wszyscy są poukładani. > > > Dobrze się układa, powiedziała żona, kładać męża do trumny. > > > > Powiedz mi z kim lezysz a powiem ci kim jestes:) > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:43 mnie tam nie interesuje, co jest pod koldra; grunt, zeby koldra byla ciepla i cisnienie "sztymowalo"; ej, bio.mum, wydaje mi sie, ze - jak to powiadaja - "glodnemu chleb na mysli", wiec podrzucacie nam swoje mysli i pragnienia, chcac w ten sposob odwrocic uwage od Was samych; nieprawdaz? bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > ja leze ostatnio - czesto - z aparatem do pomiaru cisnienia; kim jestem? > > > No wlasnie sil, znowu nie zrozumiałes..to są wasze metody badania przydatności > spolecznej poszczegolnych obywateli. To wy chcecie zagladac pod kołdry. Cos > dzisiaj kiepsko kombinujesz..wyjatkowo ciężko. > > > > bio.mum napisała: > > > > > uu1 napisała: > > > > > > > Oni wszyscy są poukładani. > > > > Dobrze się układa, powiedziała żona, kładać męża do trumny. > > > > > > Powiedz mi z kim lezysz a powiem ci kim jestes:) > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:47 silesius.monachijski napisał: > mnie tam nie interesuje, co jest pod koldra; grunt, zeby koldra byla ciepla i > cisnienie "sztymowalo"; ej, bio.mum, wydaje mi sie, ze - jak to powiadaja - > "glodnemu chleb na mysli", wiec podrzucacie nam swoje mysli i pragnienia, > chcac w ten sposob odwrocic uwage od Was samych; nieprawdaz? Mozesz precyzyjniej? Co ja niby mam na mysli? Chętnie sie dowiem:)) Nie mam przed kolegami ani kolezankami z forum zadnych tajemnic:)) No to Sil..powiedz. Co twoim zdaniem mi chodzi po głowie?:) > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:49 no nie wiem, Droga bio.mum; a bo to ja jasnowidz jestem? jestem tylko silesiusem; opowiedz sama od siebie, z serca; co ja tam bede spekulowal bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > mnie tam nie interesuje, co jest pod koldra; grunt, zeby koldra byla ciep > la i > > cisnienie "sztymowalo"; ej, bio.mum, wydaje mi sie, ze - jak to powiadaja > - > > "glodnemu chleb na mysli", wiec podrzucacie nam swoje mysli i pragnienia > , > > chcac w ten sposob odwrocic uwage od Was samych; nieprawdaz? > > Mozesz precyzyjniej? Co ja niby mam na mysli? Chętnie sie dowiem:)) Nie mam > przed kolegami ani kolezankami z forum zadnych tajemnic:)) No to Sil..powiedz. > Co twoim zdaniem mi chodzi po głowie?:) > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:53 silesius.monachijski napisał: > no nie wiem, Droga bio.mum; a bo to ja jasnowidz jestem? jestem tylko > silesiusem; opowiedz sama od siebie, z serca; co ja tam bede spekulowal > ale co chcialbys wiedziec? Za mało ci cisnienie podnosze chyba:)) > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:01 mam beta-blockery pod reka (gdybys jednak zechciala pojsc o krok dalej) bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > no nie wiem, Droga bio.mum; a bo to ja jasnowidz jestem? jestem tylko > > silesiusem; opowiedz sama od siebie, z serca; co ja tam bede spekulowal > > > ale co chcialbys wiedziec? Za mało ci cisnienie podnosze chyba:)) > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:06 silesius.monachijski napisał: > mam beta-blockery pod reka (gdybys jednak zechciala pojsc o krok dalej) > > Ale o czym mam pisać dalej? O Cymańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:11 no, niech juz bedzie Zakowski ("wojtow" sie nie boje; pleban - niestety zmarl, a pan - "lekusko" zchamial; pisz wiec o "wojcie") bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > mam beta-blockery pod reka (gdybys jednak zechciala pojsc o krok dalej) > > > > Ale o czym mam pisać dalej? O Cymańskim? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:16 silesius.monachijski napisał: > no, niech juz bedzie Zakowski ("wojtow" sie nie boje; pleban - niestety zmarl, > > a pan - "lekusko" zchamial; pisz wiec o "wojcie") Jestem ciekawa co u posła Męzydło? Masz jakies wiesci? Wyrzucili go juz z partii za posiadanie własnego zdania, czy nie? Nie wiesz? > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:22 Mezydlo tak szybko nie wyrzuca; jest zbyt znany i niezalezny; a Kaczynski - wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, nie zas klakierow bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > no, niech juz bedzie Zakowski ("wojtow" sie nie boje; pleban - niestety > zmarl, > > > > a pan - "lekusko" zchamial; pisz wiec o "wojcie") > > Jestem ciekawa co u posła Męzydło? Masz jakies wiesci? Wyrzucili go juz z > partii za posiadanie własnego zdania, czy nie? Nie wiesz? > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:25 a Kaczynski - > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, nie zas > klakierow Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania. Rozśmieszam ludzi do rozpuku. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:37 mylisz sie; dwa razy z J. Kaczynskim - nawet dlugo - rozmawialem: potrafi sluchac; i doskonale pamieta, co sie powiedzialo; i lubi, jak mu sie inteligetnie zaprzeczy (to moje subiektywne wrazenie); nie "obsmiewalbym" go az tak bardzo; jest bardzo inteligentny; w sytuacji, w jakiej jeszcze 2-3 lata temu byli bracia Kaczynscy, wygrac tak bezapelacyjnie wybory (podwojnie), to chyba nie znak glupoty? uu1 napisała: > a Kaczynski - > > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, nie zas > > klakierow > Panie Prezesie, melduję wykonanie zadania. Rozśmieszam ludzi do rozpuku. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:43 Znowu kręcisz. Nie pisałem o głupocie. Rozbawiłeś mnie tekstem o "lubi ludzi niezależnych". On nie jest głupi. On jest złym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:55 Nieprawda: zlym czlowiekiem byl i Kwasniewski i jego zona (ilu ludzi o "szemranych kontaktach" krecilo sie bezkarnie wokol nich), jak tez i Miller, i caly rozowo-czerwony salon; Kaczynski ma jasne i konkretne standardy moralne; i to cenie; ani to inkwizycjonista, ani faszysta (a napewno nie "hitler", jak napisal ten pupilek gierka i zietka kutz: ciekawe, ze zadna komisja sie nim za te chamska odzywke w Polsacie nie zajela?) Czytalem - kilka razy - ocfeny UE na temat Polski: najbardziej skorumpowany kraj UE; jest o co walczyc uu1 napisała: > Znowu kręcisz. Nie pisałem o głupocie. Rozbawiłeś mnie tekstem o "lubi ludzi > niezależnych". On nie jest głupi. On jest złym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:25 silesius.monachijski napisał: > Mezydlo tak szybko nie wyrzuca; jest zbyt znany i niezalezny; a Kaczynski - > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, nie zas > klakierow Sil!! Konkurs złotych ust juz dawno rozstrzygnięty:)))) > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:38 To ja wygralem???? bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Mezydlo tak szybko nie wyrzuca; jest zbyt znany i niezalezny; a Kaczynski > - > > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, nie zas > > > klakierow > > > Sil!! Konkurs złotych ust juz dawno rozstrzygnięty:)))) > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:42 silesius.monachijski napisał: > To ja wygralem???? Za tę sentencję o Kaczynskim i jego umiłowaniu do ludzi samodzielnie myslacych dostajesz nagrode specjalną. > > bio.mum napisała: > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > Mezydlo tak szybko nie wyrzuca; jest zbyt znany i niezalezny; a Kac > zynski > > - > > > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezaleznych, n > ie zas > > > > > klakierow > > > > > > Sil!! Konkurs złotych ust juz dawno rozstrzygnięty:)))) > > > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:50 Rozumiem, Droga bio.mum, emocje; ale w ten sposob - chcac sie Kaczynskiemu "postawic" tylko przegrywasz; to naprawde inteligentny czlowiek, dosc otwarty na krytyke; demonizowanie i diabolizowanie Kaczynskiego sluzy tylko jemu: tego typu "metody walki" latwo inteligentnemu czlowiekowi osmieszyc; dla mnie J. Kaczynski to zaden heros: po protsu czlowiek, ktoremu udalo sie w Polsce zbudowac "normalna" partie polityczna; a ze przy okazji walczy z pewnymi "ukladami" (o ktorych istnieniu jedynie slepy i gluchy moglby watpic), tym lepiej dla panstwa, a tym gorzej dla niego; jak wiec widzisz: nie jestem zaslepiony; a ze J. Kaczynskiego poznalem, to uwazam, ze myla sie ci, ktorzy go lekcewaza: to nie zaden nowy "hitler"; to inteligentny gracz na scenie politycznej wspolczesnego panstwa prawa; to nie jego wina, ze inni nie chca sie uczyc bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > To ja wygralem???? > > Za tę sentencję o Kaczynskim i jego umiłowaniu do ludzi samodzielnie myslacych > > dostajesz nagrode specjalną. > > > > bio.mum napisała: > > > > > silesius.monachijski napisał: > > > > > > > Mezydlo tak szybko nie wyrzuca; jest zbyt znany i niezalezny; > a Kac > > zynski > > > - > > > > wbrew pozorom (z tego, co mi "doniesli") lubi ludzi niezalezn > ych, n > > ie zas > > > > > > > klakierow > > > > > > > > > Sil!! Konkurs złotych ust juz dawno rozstrzygnięty:)))) > > > > > > > The Truth The Dead Know > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:55 to inteligentny gracz na scenie politycznej wspolczesnego panstwa prawa; to nie jego wina, ze inni nie chca sie uczyc Proszę, tylko nie to. W państwie prawa kryminalista wicemarszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 01:04 nie kryminalista; byl juz za Millera; wybral go tw. "narod"; i Ty i ja nie mamy prawa podwazac demokratycznego wyboru uu1 napisała: > to inteligentny gracz na > scenie politycznej wspolczesnego panstwa prawa; to nie jego wina, ze inni nie > chca sie uczyc > Proszę, tylko nie to. W państwie prawa kryminalista wicemarszałkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 01:22 Skazany prawomocnymi wyrokami kryminalista. A to jest, podobno, państwo prawa. Żadne sztuczki prawne nie zmienią faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 01:25 "kryminalista" wynaleziony przez "sluzby", SLD i Kwasniewskiego; i sam/sama o tym wiesz; o ludzie go popieraja (tak jak popierali Tyminskiego i partie X, poprzedni twor prl-owskich sluzb); i po co byl okragly stol? uu1 napisała: > Skazany prawomocnymi wyrokami kryminalista. A to jest, podobno, państwo prawa. > Żadne sztuczki prawne nie zmienią faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:57 silesius.monachijski napisał: > Rozumiem, Droga bio.mum, emocje; ale w ten sposob - chcac sie > Kaczynskiemu "postawic" tylko przegrywasz; to naprawde inteligentny czlowiek, > dosc otwarty na krytyke; demonizowanie i diabolizowanie Kaczynskiego sluzy > tylko jemu: tego typu "metody walki" latwo inteligentnemu czlowiekowi > osmieszyc; dla mnie J. Kaczynski to zaden heros: po protsu czlowiek, ktoremu > udalo sie w Polsce zbudowac "normalna" partie polityczna; a ze przy okazji > walczy z pewnymi "ukladami" (o ktorych istnieniu jedynie slepy i gluchy moglby > watpic), tym lepiej dla panstwa, a tym gorzej dla niego; jak wiec widzisz: nie > jestem zaslepiony; a ze J. Kaczynskiego poznalem, to uwazam, ze myla sie ci, > ktorzy go lekcewaza: to nie zaden nowy "hitler"; to inteligentny gracz na > scenie politycznej wspolczesnego panstwa prawa; to nie jego wina, ze inni nie > chca sie uczyc Ech sil...westchnę sobie bo cóz innego mi pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 01:08 Dobrej nocy; i dziekuje za rozmowe (totakze adresowane do uu1); musialem sie znow wysilic, bo Was - jak zawsze - "legion", tu jeden Sil; ale bylo mi milo; i niesposob nie podziekowac; lubie tego typu pogawedki/spory, pelne ironicznych odniesien i do obecnej sytuacji, i do mozliwosci interpretacji tejze sytuacji; jestem dzisiaj pod Waszym wrazeniem; i dziekuje; balem sie, ze znow natrafie na chamskie "klony", ktore zechca mi dokuczyc; z Wami zawsze: "na dobre i na zle"; jezeli Kogos urazilem, to przepraszam; zycze spokojnej nocy bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Rozumiem, Droga bio.mum, emocje; ale w ten sposob - chcac sie > > Kaczynskiemu "postawic" tylko przegrywasz; to naprawde inteligentny czlow > iek, > > dosc otwarty na krytyke; demonizowanie i diabolizowanie Kaczynskiego sluz > y > > tylko jemu: tego typu "metody walki" latwo inteligentnemu czlowiekowi > > osmieszyc; dla mnie J. Kaczynski to zaden heros: po protsu czlowiek, ktor > emu > > udalo sie w Polsce zbudowac "normalna" partie polityczna; a ze przy okazj > i > > walczy z pewnymi "ukladami" (o ktorych istnieniu jedynie slepy i gluchy > moglby > > watpic), tym lepiej dla panstwa, a tym gorzej dla niego; jak wiec widzisz > : > nie > > jestem zaslepiony; a ze J. Kaczynskiego poznalem, to uwazam, ze myla sie > ci, > > ktorzy go lekcewaza: to nie zaden nowy "hitler"; to inteligentny gracz na > > > scenie politycznej wspolczesnego panstwa prawa; to nie jego wina, ze inni > nie > > chca sie uczyc > > Ech sil...westchnę sobie bo cóz innego mi pozostaje. > > Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:37 > ja leze ostatnio - czesto - z aparatem do pomiaru cisnienia; kim jestem? Zastosowałeś zły czas. Perfect. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:40 Perfect. Marvelous, indeed. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:34 Wiem z kim się położe, nie wiem przy kim się obudzę. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:24 chyba jednak troche pomylilas kierunki, droga bio.mum; ale: niczego nie sugeruje; nie smialbym bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Pu > szczy > > > Bialowieskiej > > Bo nie jest porządnym człowiekiem. > > I jest z układu;) Dlatego musi się kamuflowac. Prawda si, że dobrze kombinuję?: > ) > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:07 porzadni ludzie raczej sie bez rogow obchodza (jak przekazuje tradycja) uu1 napisała: > > Jedno jest pewne: nie musi zakladac poroza, i "robic" za zubra w Puszczy > > Bialowieskiej > Bo nie jest porządnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:11 > porzadni ludzie raczej sie bez rogow obchodza (jak przekazuje tradycja) Właśnie wielu porządnych chodzi z rogami. Sil - ku przestrodze. Strzeż się rogów, od przyjaciół, nie od wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:29 nie mam wokol siebie "przyczyny", ktora moglaby doprowadzic do tego, ze ktos moglby mi rogi przyprawic; wiec raczej pozostaje spokojny uu1 napisała: > > porzadni ludzie raczej sie bez rogow obchodza (jak przekazuje tradycja) > Właśnie wielu porządnych chodzi z rogami. Sil - ku przestrodze. Strzeż się > rogów, od przyjaciół, nie od wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:45 a propos Zakowskiego: niezle mu napsul krew Kurski; ani jeden, ani drugi nie sa moimi idolami (nieswiadomym przypomne, ze p. Zakowski jest autorem obrzydliwego - w istocie rzeczy - wywiadu z pania Herbertowa dla GW - na temat "psychicznej choroby Herberta": po prostu posmiertna zemsta Michnika nad intelektualnie silniejszym od niego üprzeciwnikiem), a jednak Kurski niezle na Zakowskiego "naciskal"; a tzw. "gwiazda" polskiego dziennikarstwa nie za bardzo sobie z ta sytuacja poradzila. Wogole:u Lisa byly "ostatki karnawalu": cala dyskusja w istocie nie calkiem powazna; nikt - nawet tuzy polskiej zurnalistyki - nie zdawal sie miec cokolwiek ciekawego i rozsadnego do powiedzenia; najciekawszy zdawal sie byc pojedynek: Kurski vs. Zakowski (choc juz widzialem lepsze pojedynki) bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Przecież to nielogiczne. Nawet gdybyś swoje enuncjacje oparł na dowodach > a nie > > na metodzie stosowanej przez Czyste Dobro, tytuł ten pozostanie na wiele > lat > > przy p. M. R. Chociaż ma wielu konkurentów. > > Drogi uu1. Chcąc niechąc masz punkt u Cymańskiego. Nawet Lis I Żakowski nie > widzą róznicy pomiędzy czystym dobrem a samym dobrem...To fantastyczne, że ktoś > > czyta wywiady prezesa od kropki do kropki;) Trzeba by było zdyscyplinowac cały > naród, żeby tak czynił. Świecisz czystym, dobrym przykładem... > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:35 silesius.monachijski napisał: > ocene pozostawmy forumowego jury; mnie sie wydaje, ze "czyszczacy szwajcarskie > konta" (a propos: "konta" vs. "konty")duzo bardziej na ow tytul zasluguje > > Pozwolę sobie wysunąć kandydaturę Kazimierza mMarcinkiewicza - naczelnego błazna PiSu. Gdzie mogę wrzucić swoj głos? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:39 Marcinkiewicz ma, droga bio.mum, moze i dobre checi, ale nie ma talentu do blaznowania; to juz wyzsza szkola jazdy; Rybinski i ow "pan od golenia" byliby rownorzednymi przeciwnikami, choc palma pierwszenstwa jednak dla "golenia" (Rybinski jednak zbyt wyrachowany, jak na blazna); zas Twoj glos na Marcinkiewicza zanotowalem (oczywiscie tylko dla potrzeb wlasnych) bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > ocene pozostawmy forumowego jury; mnie sie wydaje, ze "czyszczacy > szwajcarskie > > konta" (a propos: "konta" vs. "konty")duzo bardziej na ow tytul zasluguje > > > > > Pozwolę sobie wysunąć kandydaturę Kazimierza mMarcinkiewicza - naczelnego > błazna PiSu. Gdzie mogę wrzucić swoj głos? > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:40 silesius.monachijski napisał: > Marcinkiewicz ma, droga bio.mum, moze i dobre checi, ale nie ma talentu do > blaznowania; to juz wyzsza szkola jazdy; Rybinski i ow "pan od golenia" byliby > rownorzednymi przeciwnikami, choc palma pierwszenstwa jednak dla "golenia" > (Rybinski jednak zbyt wyrachowany, jak na blazna); zas Twoj glos na > Marcinkiewicza zanotowalem (oczywiscie tylko dla potrzeb wlasnych) > To, że Marcinkiewicz jest kiepskim błaznem to nie znaczy, że nim nie jest. >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:48 Ale duzo punktow nie uzbiera: na medal raczej szans nie ma bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Marcinkiewicz ma, droga bio.mum, moze i dobre checi, ale nie ma talentu d > o > > blaznowania; to juz wyzsza szkola jazdy; Rybinski i ow "pan od golenia" > byliby > > rownorzednymi przeciwnikami, choc palma pierwszenstwa jednak dla "golenia > " > > (Rybinski jednak zbyt wyrachowany, jak na blazna); zas Twoj glos na > > Marcinkiewicza zanotowalem (oczywiscie tylko dla potrzeb wlasnych) > > > > To, że Marcinkiewicz jest kiepskim błaznem to nie znaczy, że nim nie jest. > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:53 Ale duzo punktow nie uzbiera: na medal raczej szans nie ma A jednak uznajesz p. K.M za błazna. I to kiepskiego. No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:55 uu1 napisała: > Ale duzo punktow nie uzbiera: na medal raczej szans nie ma > A jednak uznajesz p. K.M za błazna. I to kiepskiego. No, no. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:33 Raz jeszcze powtarzam: K.M.jest zbyt powazny, jak na blazna; nie ma tej "Nieznosniej lekkosci bytu" (choc to az za bardzo inteligentnie w stosunku do "golenia" i "zubra" powiedziane; wybacz drogi Milanie Kundero) bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Ale duzo punktow nie uzbiera: na medal raczej szans nie ma > > A jednak uznajesz p. K.M za błazna. I to kiepskiego. No, no. > > :))))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:41 silesius.monachijski napisał: > Raz jeszcze powtarzam: K.M.jest zbyt powazny, jak na blazna; nie ma > tej "Nieznosniej lekkosci bytu" (choc to az za bardzo inteligentnie w stosunku > do "golenia" i "zubra" powiedziane; wybacz drogi Milanie Kundero) Jak ktoś nie ma daru - nie umie rozsmieszać ludzi a a stara się opowiadać dowcipy, które powodują u ludzi poczucie zażenowania - jest błaznem. Nie ma się o co kłócić. > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:57 No wlasnie: kazdy ma swoich "faworytow"; szkoda sie wogole spierac; oj, widze, ze w "wojnie postu z karnawalem", nawet dzisiaj - w pierwszy piatek Wielkiego Postu - kranawal tutaj kroluje; dobrze to, czy zle? bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > Raz jeszcze powtarzam: K.M.jest zbyt powazny, jak na blazna; nie ma > > tej "Nieznosniej lekkosci bytu" (choc to az za bardzo inteligentnie w > stosunku > > do "golenia" i "zubra" powiedziane; wybacz drogi Milanie Kundero) > > > Jak ktoś nie ma daru - nie umie rozsmieszać ludzi a a stara się opowiadać > dowcipy, które powodują u ludzi poczucie zażenowania - jest błaznem. Nie ma się > > o co kłócić. > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:02 silesius.monachijski napisał: > No wlasnie: kazdy ma swoich "faworytow"; szkoda sie wogole spierac; oj, widze, > ze w "wojnie postu z karnawalem", nawet dzisiaj - w pierwszy piatek Wielkiego > Postu - kranawal tutaj kroluje; dobrze to, czy zle? > Dla mnie karnawał trwa wtedy kiedy ja o tym zdecyduję..z postem jest tak samo;) więc, bez obrazy, twoja teoria mnie nie dotyczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:04 to nie teoria, Droga bio.mum, to uswiecona, wielowiekowa tradycja; nawet polaczone sily Janion, Szczuki i Dunin tej tradycji nie obala bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > No wlasnie: kazdy ma swoich "faworytow"; szkoda sie wogole spierac; oj, > widze, > > ze w "wojnie postu z karnawalem", nawet dzisiaj - w pierwszy piatek Wielk > iego > > Postu - kranawal tutaj kroluje; dobrze to, czy zle? > > > Dla mnie karnawał trwa wtedy kiedy ja o tym zdecyduję..z postem jest tak samo;) > > więc, bez obrazy, twoja teoria mnie nie dotyczy;) > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:08 silesius.monachijski napisał: > to nie teoria, Droga bio.mum, to uswiecona, wielowiekowa tradycja; nawet > polaczone sily Janion, Szczuki i Dunin tej tradycji nie obala > Ja nie potrzebuje zadnych uświęconych sił, mi wystarczy własny rozum; ) The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:10 > nawet > polaczone sily Janion, Szczuki i Dunin tej tradycji nie obala Chodzi Ci o tę tradycję całowania po rękach facetów w sukienkach? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:15 no ja jednak tak zlosliwym nie chcialem byc; poczekaj, jak Cie Janion, Szczuka i Dunin jako faszyste zaskarza; jeszcze pozalujesz tych swoich zlosliwosci uu1 napisała: > > nawet > > polaczone sily Janion, Szczuki i Dunin tej tradycji nie obala > Chodzi Ci o tę tradycję całowania po rękach facetów w sukienkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:17 silesius.monachijski napisał: > no ja jednak tak zlosliwym nie chcialem byc; poczekaj, jak Cie Janion, Szczuka > i Dunin jako faszyste zaskarza; jeszcze pozalujesz tych swoich zlosliwosci > Masz swoja czarną listę czy korzystasz z partyjnej? > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:24 no, daj spokoj; naprawde zaniepokoilem sie o uu1; wiesz, jak zawziete potrafia byc te panie; a on/ona tak im dokuczyl/dokuczyla bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > no ja jednak tak zlosliwym nie chcialem byc; poczekaj, jak Cie Janion, > Szczuka > > i Dunin jako faszyste zaskarza; jeszcze pozalujesz tych swoich zlosliwosc > i > > > Masz swoja czarną listę czy korzystasz z partyjnej? > > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:26 Nie kumam. Co ma faszyzm do p. T. Rydzyka? Masz jakieś "nasłuchy"? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:38 uu1 napisała: > Nie kumam. Co ma faszyzm do p. T. Rydzyka? Masz jakieś "nasłuchy"? Sil robi nawierty;) Słyszę jakieś chrobotanie w piwnicy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:45 Wynoś z piwnicy rowery. Sicher ist sicher. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:13 ale wiesz, ze nie ma "tabula rasa"; ta tradycja i w Tobie siedzi; Locke sie mylil, ale jeszcze byl na tyle inteligentny, zeby to dostrzec; Rousseau kompletnie zbaranial: i przysnily mu sie te malpy - kazdy na swoim wlasnym drzewie: ale rozumu w tym nie bylo; bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > to nie teoria, Droga bio.mum, to uswiecona, wielowiekowa tradycja; nawet > > polaczone sily Janion, Szczuki i Dunin tej tradycji nie obala > > > > Ja nie potrzebuje zadnych uświęconych sił, mi wystarczy własny rozum; ) > > The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:19 silesius.monachijski napisał: > ale wiesz, ze nie ma "tabula rasa"; ta tradycja i w Tobie siedzi; Locke sie > mylil, ale jeszcze byl na tyle inteligentny, zeby to dostrzec; Rousseau > kompletnie zbaranial: i przysnily mu sie te malpy - kazdy na swoim wlasnym > drzewie: ale rozumu w tym nie bylo; czasami wolę towarzystwo zwierząt niż ludzi. > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:33 ja - czasami - tez (ostatnio z moimm tutejszym przyjacielem Uwe postanowilismy, ze bedziemy cala wiosne i lato ganiali po tutejszych lasach i lakach i zbierali chrzaszcze: nieslychanie madre i inteligentne stworzenia; a ze Uwe - lekarz - na ich punkcie juz troche "zbzikowal", to i mnie sie udzielilo: mam juz za soba dwie ksiazki, z recznie rysowanymi profilami chrzaszczy; ciekawe, ze wybitny - mimo wszytsko - pisarz niemiecki - Ernst Juenger - mial cala kolekcje chrzaszczy) bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > ale wiesz, ze nie ma "tabula rasa"; ta tradycja i w Tobie siedzi; Locke s > ie > > mylil, ale jeszcze byl na tyle inteligentny, zeby to dostrzec; Rousseau > > kompletnie zbaranial: i przysnily mu sie te malpy - kazdy na swoim wlasny > m > > drzewie: ale rozumu w tym nie bylo; > > czasami wolę towarzystwo zwierząt niż ludzi. > > > >The Truth The Dead Know Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:46 Powinieneś się również zając bonobo. Bardzo inteligentne. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:54 uu1 napisała: > Powinieneś się również zając bonobo. Bardzo inteligentne. :))) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 01:02 czytalem te forumowe komentarze, porownujace Kaczynskich do pewnej "malpiej elity"; no to ja sobie przyrownam Kwasniewskiego i Jolke do zaawansowanych spolecznie szypansow: ladnie miny stroja, sa to uspolecznione szympansy, bo i fundacje zakladaja, a - zakladajac -, ze ze soba nie sypiaja, to i srodowiska gejowsko-lesbijskie moglyby to na swoj sposob zinterpretowac; i to mozna ciagnac w nieskonczonosc (podobnie jak temat: bonobo); moglbym tez wrocic do chrzaszczy: niektore lubuja sie w babraniu w g....; zupelnie jak sld i gw; i mozna tak jeszcze dalej szukac analogii; a po co? zostawcie wiec lepiej te wasze bonobo; ja tez moge poszukac; a jak sie "zabawie", to ban pewnie i na 3 dni pewny (znam taka "yntelygentna" malpe w GW, z ktorej o kzdej porze dnia moge sie ponatrzasac) bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Powinieneś się również zając bonobo. Bardzo inteligentne. > > :))) dobranoc > > Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:00 wlasnie, ze nie za blazna; i dlatego kiepsko widze jego szanse; jest zbyt powazny, w tym co mowi, i co robi; blazen musi byc niejako "lekki" - nawet "lekko lewitujacy" po procentach; Marcinkiewicz jest na to za powazny uu1 napisała: > Ale duzo punktow nie uzbiera: na medal raczej szans nie ma > A jednak uznajesz p. K.M za błazna. I to kiepskiego. No, no. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:20 Twoje słowa poszły w świat. Krecha jak stąd do Lichenia. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:39 Poczekaj. Przyniosę kolejną urnę. Pierwszy tuzin pełnych odwieziono do komisji skrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:43 uu1 napisała: > Poczekaj. Przyniosę kolejną urnę. Pierwszy tuzin pełnych odwieziono do komisji > skrutacyjnej. A kto bedzie liczył głosy? Podjęłabym się, ale sil, galba i reszta nie mają do mnie zaufania...a z drugiej strony nie wiem, czy przy urnie nie doszłoby do jakiś ekscesów, gdybyśmy liczyli wespół zespół:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:45 > A kto bedzie liczył głosy? Najbardziej zaufani z zaufanych, Wielcy Stabilizatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:58 uu1 napisała: > > A kto bedzie liczył głosy? > Najbardziej zaufani z zaufanych, Wielcy Stabilizatorzy. Podobno Lepper ma byc meżem zaufania podczas wyborów na Białorusi..czy mi się wydaje, czy to kumpel łukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:09 zobaczysz, jka skleci te koalicje: SO - SLD - PO (kolejnosc prawidlowa); "Mulat" zdolny do wszystkiego bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > > A kto bedzie liczył głosy? > > Najbardziej zaufani z zaufanych, Wielcy Stabilizatorzy. > > Podobno Lepper ma byc meżem zaufania podczas wyborów na Białorusi..czy mi się > wydaje, czy to kumpel łukaszenki? > > Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:14 silesius.monachijski napisał: > zobaczysz, jka skleci te koalicje: SO - SLD - PO (kolejnosc > prawidlowa); "Mulat" zdolny do wszystkiego > Widzę, że chłoniesz wszystkie sentencje prezesa jak gąbka...A Komorowski na to - nie zamierzamy się wpie%$#$lac między wódkę a zakąskę. ??? No i? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:06 Komorowski i tak pojdzie na sznurku Piskorskiego (przeciwko Tuskowi); zobaczysz, co bedzie w maju na kongresie PO; ja mam calkiem przyzwoite zrodla na "szpicy" PO: bedzie ostra "jazda" bio.mum napisała: > silesius.monachijski napisał: > > > zobaczysz, jka skleci te koalicje: SO - SLD - PO (kolejnosc > > prawidlowa); "Mulat" zdolny do wszystkiego > > > > Widzę, że chłoniesz wszystkie sentencje prezesa jak gąbka...A Komorowski na to > - > nie zamierzamy się wpie%$#$lac między wódkę a zakąskę. > > ??? No i? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:20 Będzie piękna katastrofa, na polskiej scenie politycznej nie ma miejsca dla dwóch konserwatywnych partii, socjalne PiS jest bardziej wiarygodne od liberalnych "chadeków" z PO. Jeśli PO nie powróci do programu nowoczesnej, liberalnej i demokratycznej partii - przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:34 PO juz przepadlo: jezeli w maju Piskorski "wygra" szefostwo partii dla Komorowskiego, to odejdzie Rokita, Tusk i bedzie musiala odejsc Pitera; indeed4 napisał: > Będzie piękna katastrofa, na polskiej scenie politycznej nie ma miejsca dla > dwóch konserwatywnych partii, socjalne PiS jest bardziej wiarygodne od > liberalnych "chadeków" z PO. > Jeśli PO nie powróci do programu nowoczesnej, liberalnej i demokratycznej > partii - przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:36 Rokita już dawno ulegl PiSyzacji, Piterze też już bliżej do PiS'u niż PO - polecam ostatni wywiad z nią w GP. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:21 > zobaczysz, jka skleci te koalicje: SO - SLD - PO (kolejnosc > prawidlowa); "Mulat" zdolny do wszystkiego A łyska na to - niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:59 Czesc Kapciu, Pozdrowienia z Pasadeny. Niedlugo wracam i wtedy poigramy. Bye! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:50 Alez bio.mum: w takiej waznej sprawie, jak wybor naczelnego blazna RP, musimy miec do siebie zaufanie; i to pelne bio.mum napisała: > uu1 napisała: > > > Poczekaj. Przyniosę kolejną urnę. Pierwszy tuzin pełnych odwieziono do ko > misji > > skrutacyjnej. > > A kto bedzie liczył głosy? Podjęłabym się, ale sil, galba i reszta nie mają do > mnie zaufania...a z drugiej strony nie wiem, czy przy urnie nie doszłoby do > jakiś ekscesów, gdybyśmy liczyli wespół zespół:) Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:18 ........ i tak popieprzylismy sobie lekko az na forum wszystkim dech zaparlo i zamilkli - z podziwu. To jest klasa to jest styl prosto z Monachium. Brawo. Nie ma to jak wielki swiat, Kali-fornia, Kali-pieprzyc, Kali-wiedziec wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:26 co za kultura? witamy kangurow! moze "wniesiesz" cos nowego (oczywiscie poza twoim - intelektualnym - "potomstwem"? P.S. to ze wzgledu na te kangurze torby) australopitecus napisał: > ........ i tak popieprzylismy sobie lekko az na forum wszystkim dech zaparlo i > zamilkli - z podziwu. To jest klasa to jest styl prosto z Monachium. Brawo. Nie > > ma to jak wielki swiat, Kali-fornia, Kali-pieprzyc, Kali-wiedziec wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:32 Czytajac Twoje wypociny od ktorych mnie mdli, przypomina mi sie bajka ktora podczas piecioletniej pracy na Slasku slyszalem "Kaj sie taki ulungl" Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:12 Sołowow ( biznesmen ) wobec niekorzystnych wyników badań rynku wycofał się z wprowadzenia na rynek nowego konserwatywno - liberalnego dziennika, ( choć praktycznie gazeta już była gotowa do druku ) i pozostał przy "Zyciu Warszawy" - wygląda na to, że Niemcy mają więcej fantazji niż my :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:24 mysle, ze nowy dziennik ma niezle szanse (gdyby tam rzeczywiscie znalezli sie ludzie pokroju Rybinskiego); to, ze Norwedzy sprzedadza swoje 51 % akcji "Rzepy" Agorze, jest juz chyba przesadzone; tak wiec wielu dotychczasowych czytelnikow Rzepy, ktorzy widzieli w niej jedyna ostoja w walce i ideologicznym dyktatem GW, bedzie szukalo czegos nowego dla siebie, grunt, ze nie skazonego zwizkami z GW i Agora. Pewnie na to licza "macherzy" Axela Springera. Strasznie mi bedzie Rzepy szkoda: ale - Rzepa z Majcherkiem i Skalskim, to nie Rzepa Lukasiewicza z Rybinskim i Wildsteinem; dla mnie to zadna Rzepa indeed4 napisał: > Sołowow ( biznesmen ) wobec niekorzystnych wyników badań rynku wycofał się z > wprowadzenia na rynek nowego konserwatywno - liberalnego dziennika, ( choć > praktycznie gazeta już była gotowa do druku ) i pozostał przy "Zyciu > Warszawy" - wygląda na to, że Niemcy mają więcej fantazji niż my :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:37 Strasznie mi bedzie Rzepy szkoda: ale - Rzepa z Majcherkiem i > Skalskim, to nie Rzepa Lukasiewicza z Rybinskim i Wildsteinem; dla mnie to > zadna Rzepa Każdy sobie rzepkę skrobie, taka na jaka zasługuje. PS. Bezkompromisowy i "odważny" tchórz Wildstein zasługuje na szczególny szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:38 Tak, wiem - Rzepa ma skończyć jako dodatek ekonomiczny do Agory ... Na moje oko jest luka na rynku i ludzie po tylu latach monopolu GW kupowaliby konkurencyjny dziennik na zasadzie nowości, ja bym na miejscu Sołowowa zaryzykował, nie bardzo wierzę w to że ludzie nie zwracają uwagi na nazwiska publicystów. Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:37 Dobre.....nie powiem.. Niemcy bardziej sobie cenią poczucie humoru niż interes..i i "fantazjują"podejmując biznesowe decyzje.....perełka wręcz...wciskania kitu........ Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:40 Miałem napisać wprost, że mają więcej kasy na obudowanie tytułu atrakcyjnymi dodatkami ? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
chachar1 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 22:57 Znaczy atrakcyjnymi płytkami..które niektórzy kupią dla płytek..a potem to Nowy Dzień...i ten sam sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 03.03.06, 23:44 chodzi o te, które napędzają sprzedaż ( Praca, Nieruchomości etc. ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: Agata Marszalek i Bertold Kittel 04.03.06, 00:44 te silesius powiem ci krótko i węzełkowato: weź spierda1aj Odpowiedz Link Zgłoś
prorok.moheret Re: Nie będą nam tu goje 03.03.06, 23:07 Psiapsisia tu jest cos dla Ciebie nik nie bedzie plul nam w twarz s9.bitefight.pl/c.php?uid=32355 Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Re: J. Kaczyński: istnieje spore zagrożenie dla p 03.03.06, 22:13 Znowu Kaczory straszą Leppera i Giertycha,jak znam życie to obydwaj w dalszym ciągu o nowych wyborach do sejmu myślą jak o koszmarze,więc jak zwykle przysiądą jak pieski na widok smyczy w ręku niezadowolonego pana i ta paranoja o tanim państwie i jego naprawie trwać będzie dalej.W końcu my zwykli obywatele obudzimy się z ręką w nocniku, z rozwaloną gospodarką,zwiększonym bezrobociem i kupą nieudaczników w zarządach państwowych spółek.Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: J. Kaczyński: istnieje spore zagrożenie dla p 04.03.06, 00:27 adamowski1 napisał: > Znowu Kaczory straszą Leppera i Giertycha,jak znam życie to obydwaj w dalszym c > iągu o nowych wyborach do sejmu myślą jak o koszmarze,więc jak zwykle przysiądą > jak pieski na widok smyczy w ręku niezadowolonego pana i ta paranoja o tanim p > aństwie i jego naprawie trwać będzie dalej.W końcu my zwykli obywatele obudzimy > się z ręką w nocniku, z rozwaloną gospodarką,zwiększonym bezrobociem i kupą ni > eudaczników w zarządach państwowych spółek.Paranoja. To nie jest tak wszystko jest w porzadku. Niejaki silesius monachijski zreszta napisal chyba jasno, ze to wina GW. On wie bo mieszka w Monachium, nawet do Kali-forni jezdzi sie wygrzac. O tzw Rzepie tez wie wszystko. Przestancie ludzie wypisywac te glupoty o PiSie, a jak czegos nie wiecie to do Monachium sie udajcie po wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
oldmaster Re: J. Kaczyński: istnieje spore zagrożenie dla p 03.03.06, 22:46 panom K. teoria spisku urosła do miary paranoi. niestety Stwórca odmówił im wielkości. I dosłownie i w przenośni Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Była PiCzka, jest PISuar 04.03.06, 01:00 Ciekawe, jak oni sobie te partyjne nazwy dobierają :) Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar "w Polsce nie ma wolnych mediów" 03.03.06, 23:42 tak i o tym Ojciec Dyrektor od lat na antenie mówił. Przecież nawet GW jest w rękach żydowskiej masonerii i dlatego każdy prawdziwy polak czyta nasz dziennik. Jak to było po ogłoszeniu wynków wyborów: " dziękujemy Ci ojcze dyrektorze", ciekawe, czy teraz ogłoszenia rządowe też tylko tam bedą, jak niegdyś w trybunie. Jak widać kazdy polityk ma swoja trybunę. Odpowiedz Link Zgłoś
donald.tuski G i e r t y c h o-Lepperowi odbija S Z A J B A !! 04.03.06, 00:50 G i e r t y c h o-Lepperowi odbija S Z A J B A !!!!!!!!!!! Głosowałem na LPR ale po raz ostatni !!! To co wyprawia Giertych jest lewackim oszołomstwem bo po Lepperze i tak niczego innego inie można było się spodziewać Giertych jest odpowiedzialny za rozwalanie Prawicy i w tym sensie jest gorszy od tuska, olejniczaka i leppera Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: G i e r t y c h o-Lepperowi odbija S Z A J B 04.03.06, 02:52 Gdzie ty czlowieku widzisz te "rozwalona" przez Giertycha prawice? Bo ani PiS, ani LPR prawica nie jest. O Samoobronie nie bede wspominal wystaczy zapoznac sie z pogladami Joli_z_Diwit, by wiedziec z kims ma sie do czynienia. Drodzy Rodacy jak powstala ta idea ze PiS jest prawica? Jedyna prawicowa partia w Polsce byla Unia Polityki Realnej, reszta to mniej lub bardziej smieszny socjalizm przyprawiony do smaku religia. PiS wedlug mnie to malo sympatyczny i zupelnie nie zabawny socjalizm, w dodatku przesadnie przyprawiony Grzybkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjan.rymanowski Re: G i e r t y c h o-Lepperowi odbija S Z A J BA 04.03.06, 15:49 donald.tuski napisał: > Głosowałem na LPR ale > po raz ostatni !!! > > To co wyprawia Giertych jest lewackim oszołomstwem > bo po Lepperze i tak niczego innego > nie można było się spodziewać Giertych jest odpowiedzialny za rozwalanie Prawicy i w tym sensie jest gorszy od tuska, olejniczaka i leppera GIERTYCH NIESTETY KRECI BAT NA WłSNĄ DUPE I TRACI MASOWO WYBORCóW Odpowiedz Link Zgłoś
wertello wiersze o islamie 04.03.06, 01:09 esobol.blogspot.com - wiersze o islamie Odpowiedz Link Zgłoś