Dodaj do ulubionych

PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fraglesi

18.05.07, 10:49
Dzisiaj na blogu Fraglesi ukazały się zdjęcia polityków PiS i LPR w mundurach
faszystowskich.
fraglesi.wordpress.com/2007/05/17/ludzie-ludziom-zgotowali-ten-los/#more-36
Co o tym sądzicie ????
Dodatkowo Fraglesi daje tytuł swojemu wpisowi "Ludzie ludziom zgotowali ten
los", czyli motto "Medalionów" Zofii Nałkowskiej.
Czy on w ogóle jest świadomy o czym pisze Nałkowska. Mordowanie, katowanie
ludzi, przerabianie ich na mydło - czy do tego właśnie przyrównuje Fraglesi
PiS i LPR. A więc pytam czy PiS kogoś zamordował ? Czy torturował ? Czy
stworzył getta dla Żydów i obozy koncentracyjne dla innych ?

Jak myślicie czy to co zaprezentował Fraglesi na swoim blogu jest zgodne z
obowiązującym polskim prawem ? Wiem, że na kwestie faszystowskie nasze prawo
jest bardzo wyczulone...

Co ciekawe Fraglesi sam przedstawia się jako miłośnik wolności słowa i
obrońca demokracji przed PiS. Lubi krytykować innych, krytykować władzę...
Jednak jak odnosi się do krytyki i dowcipów na swój własny temat?
Sprawdziłem go kiedyś - skrytykowałem go, a on mnie na swoim blogu
ocenzurował. Fraglesi nie znosi żadnej krytyki, zadnego dowcipu na swój temat
i cenzuruje własnego bloga...

O wpisie Fraglesi można powiedzieć więc: "Przygadał kocioł garnkowi".
Fraglesi porównuje PiS i LPR do faszystów, a sam zachowuje się jak cenzor i
propagandzista Goebbels...
Obserwuj wątek
    • maaac Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 10:55
      Możesz podać link do polityków PiS w mundurze "faszystowskim"?
      Ja widzę tylko jedno z Giertychem.
      • palestrina2005 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 10:58
        Jest we wpisie powyżej...
        fraglesi.wordpress.com/ + tekst mały wódz IV Rzeszy-pospolitej ...

A czy Giertych kogoś zamordował żeby go pokazywać w takim mundurze i dawać
        cytat z "Medalionów" Zofii Nałkowskiej - moim zdaniem Giertych mógłby wywalczyć
        od Fraglesiego spore odszkodowanie...
        • palestrina2005 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 11:02
          I co o tym sądzisz ?
          • palestrina2005 P.S. Cenzor Fraglesi straszy mnie sądem... 18.05.07, 11:42
            Ponizej prywatna korespondencja Fraglesi do mnie:

"nie-szanowny kolego

Jest subtelna różnica między obśmiewaniem polityka a osoby prywatnej
            W przypadku osoby prywatnej można wystąpić z oskarżeniem o naruszenie
            dóbr osobistych"

Jak widać gość który narusza dobra osobiste polityków PiS i LPR próbuje
            ocenzurować to co mam zamiar napisać na swoim blogu na jego temat - na temat
            gobebbelsowskich metod propagandy i cenzury które prowadzi...

I to ma być miłośnik demokracji i wolności słowa ????? Hahahahahahahaha....
            • maaac Re: P.S. Cenzor Fraglesi straszy mnie sądem... 18.05.07, 12:13
              Hmmmmm

> Jest subtelna różnica między obśmiewaniem polityka a osoby prywatnej
              > W przypadku osoby prywatnej można wystąpić z oskarżeniem o naruszenie
              > dóbr osobistych"
              To akurat prawda. Granice krytyki wobec osób publicznych są znacznie szersze
              niż wobec osób prywatnych. czy je przekroczył? No ja bym się w "oficjalnym"
              blogu na to nie odważył.

> Jak widać gość który narusza dobra osobiste polityków PiS i LPR próbuje
              > ocenzurować to co mam zamiar napisać na swoim blogu na jego temat - na temat
              > gobebbelsowskich metod propagandy i cenzury które prowadzi...
              > I to ma być miłośnik demokracji i wolności słowa ????? Hahahahahahahaha....
              Nie widze tu nigdzie próby "ocenzurowania" czy proby straszenia Cię sądem.
              • palestrina2005 Re: P.S. Cenzor Fraglesi straszy mnie sądem... 18.05.07, 12:16
                Ja tam już jestem ocenzurowany u niego. Nie mogę pisac na blogu Fraglesi bo
                śmiałem go skrytykować...
                A to co zacytowałem to była jego odpowiedź na moją informację, ze w przyszłym
                tygodniu napiszę na jego temat "odpowiedni" tekst na blogu Palestrina2005...
                • maaac Re: P.S. Cenzor Fraglesi straszy mnie sądem... 18.05.07, 12:38
                  > Ja tam już jestem ocenzurowany u niego. Nie mogę pisac na blogu Fraglesi bo
                  > śmiałem go skrytykować...
                  :) możesz go jedynie dla równowagi zablokowac u siebie. Akurat blokowanie osoby
                  krytykujacej bloggera uważam za powiedzmy to chamstwo ale nie zbrodnię. Raczej
                  nazwał bym to "cenzurą" niż cenzurą.

> A to co zacytowałem to była jego odpowiedź na moją informację, ze w przyszłym
                  > tygodniu napiszę na jego temat "odpowiedni" tekst na blogu Palestrina2005...
                  Dalej nie widze w tym jakiejś groźby z jego strony. Chyba że twoją sugestia
                  było że zrobisz z niego takiego samego "faszystę" jak on z polityków PiS wtedy
                  odpowiedź faktycznie mogła by byc groźbą. Hmmmm. Ma rację co do treści choć
                  sądzenie się o coś takiego uważałbym za dziecinadę - ostatecznie powinien
                  liczyć się z taką ripostą.
          • maaac Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 12:01
            Hmmmmm.
            1. Premierowi i wicepremierowi jednak należy się jakiś szacunek ze względu na
            majestat państwa jakkolwiek byśmy uważali ich za "ostatnich" i mieli na to
            (przynajmniej we własnym mniemaniu) dowody.

2. Jest to bez wątpienia satyra - pytanie jakie powinna mieć granice. Patrz
            wyżej.

3. Zastanawiam się jak oddzielić krytykę Giertycha jako wicepremiera od
            Giertycha jako człowieka. To samo z Kaczyńskim.

4. Czy publikacje w blogu nalezy traktować poważniej niż wysyłane sobie mailami
            kawały? Myśle że jednak tak - tu jednak powinna być większa dyskusja bo nie
            dotyczy ona wyłącznie Fraglesi. Dopiero PO tej dyskusji i ewentualnie
            określeniu w prawie - chocby "zwyczajwoym" można było by krytykowac tą stronkę.

5. Co do samej krytyki. To co jest tam przedstawione to nie opis
            teraźniejszości, a przyszłości.
            Na początku faszyści w Niemczech też nikogo nie mordowali. Na początku wszyscy
            myśleli że oni tak tylko w ramach populistycznych haseł. Giertych też nikogo
            nie zamordował. Czy zamordował by gdyby dać mu szansę? Nie wiem. To trudno
            odpowiedzieć - tak oceniając go na dziś to nie sądze - gada głupio, ale nie
            wyglada na złego człowieka.
            Jednak w pewnym momencie człowiek się staje zakładnikiem swoich zwolenników i
            powolutku zaczyna łamać bariery których nigdy by nie złamał gdyby nie ten tłum
            za nim. I o ile więc nie sądze by potencjalnym mordercą był sam Giertych to bez
            wątpienia było by ich sporo w reaktywowanej przez Niego Młodzieży
            Wszechpolskiej.
            Na dziś Giertych już posługiwał się wyraźnie faszystowską frazeologią w
            kontaktach z MW.
            Biorąc to razem pod uwagę to zrównywanie Giertycha z faszystami ma sens. Może
            jeszcze nie jako ocena na dziś ale jako przestroga na przyszłość. Gdyby tak nie
            wieszczyć jak Kasandra to w przyszłości sprawy mogły by się źle potoczyć (myśle
            że było by to równie tragiczne dla samego Giertycha, bo jak już wspomniałem ten
            jak mi się wydaje wcale nie popsuty człowiek mógłby być wciągnięty w te tryby).

Może nie aż tak wyraźnie ale podobna sytuacja jest w wypadku Kaczyńskich. W
            ich przypadku jednak jako osobom nie wystawię im aż tak dobrej cenzury jak
            Giertychowi. Z jednej strony nigdy się "nie bawili w faszyzm" z drugiej uważam
            ich za znacznie bardziej popsute osoby niż Giertych. Kłamią, łamią dane słowa,
            obrażają ludzi, nadużywają władzę - robia to wszystko cynicznie twierdząc że
            nic takiego się nie dzieje, bez najmniejszych skrupułów. W dodatku
            przedstawiając się jako moralne odrodzenie Polski (to już wolę SLD - te %^$%@$@
            przynajmniej nie udawały świętoszków.

Podsumowując:
            - O ile Kaczyńscy i Giertych odpowiedzą karnie przed TS za to co obecnie
            czynią z Polską i Polakami to ukaranie Fraglesi za obrazę władzy (władzy RP nie
            tych konkretnych ludzi) było by jak najbardziej słuszne.
            - Osobiście nigdy bym sie do tego co on nie posunął - jednak nawet w słusznej
            krytyce władz nalezy trzymac jakiś poziom. Nawet jeśli dotyczy to Kaczyńskich
            którzy nie widzieli nic złego w paleniu przy nich kukły aktualnie urzędującego
            wtedy Prezydenta Wałęsy.

Przepraszam za rozpisanie się. Chciałem poważnie odpowiedzieć na poważnie
            zadane pytanie. W sumie i tak to było dość uproszczone podejście do tej sprawy.
            • palestrina2005 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 12:26
              Dzięki, mam na ten temat inne poglady, wg mnie zagrożenie demokracji ze strony
              LPR i PiS to przegięcie... ale OK masz poglądy jakie masz...

Ja sam wyśmiewam się z innych, ale nie posunąłbym się np. aby któregoś z
              polityków pokazać jako Hitlera... Gduyby Fraglesi chociaż napisał Kaczor itd.
              jeszcze bym zrozumiał ale takie porównanie wprost - pokazanie czyjegoś zdjecia
              jako hitlerowca to moim zdaniem złamanie prawa...

jest jeszcze jeden wyjątkowo ohydny wątek u Fraglesiego - Fraglesi daje tytuł
              swojemu wpisowi "Ludzie ludziom zgotowali ten los", czyli motto "Medalionów"
              Zofii Nałkowskiej.
              • romek335 To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 12:28
                Nie ma co robić mu reklamy bo z głupolami nie mozna dyskutować.
                • palestrina2005 Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 12:36
                  On już i tak ma niezła reklamę u swoich znanych kolesi typu Azrael. jestem
                  ciekaw czy będą go bronić.

Chciałbym go czegoś nauczyć...
                  • maaac Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 12:50
                    Myśle że wiele osób by mogło się tu czegoś nauczyć.
                    Np. osoba na której post odpowiedziałeś.

Obrona majestatu prezydenta i premiera zajmowanych przez braci Kaczyńskich
                    jest dla mnie coraz trudniejsza. Ja WIEM, że powinienem darzyć ich szacunkiem
                    ze względu na urząd. Wiem że nawet głupie decyzje tego czy innego
                    funkcjonariusza czy hmmm przedstawiciela państwa nie uprawniają do
                    przekraczania pewnych granic krytyki.
                    Jednak po tym jak jako oponent względem PiS zostałem nazwany ZOMOwcem, czy
                    jako przeciwnik TEJ postaci lustracji obrońcą SBeków przychodzi mi to z
                    najwyższym trudem! Jak mam szanować ludzi którzy będąc na tak eksponowanych
                    stanowiskach mnie obrażają? I to bezpośrednio. Nie tak jak Kwaśniewski bo
                    faktycznie można powiedzieć że jego pijackie ekscesy czy prywatne wygłupy z
                    kumplami obrażały majestat prezydentury przez co pośrednio i obywateli.
                    • palestrina2005 Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 12:56
                      Ja nie mam nic przeciw krytyce Kaczyńskich. Skoro ich nie lubisz krytykuj ich...

Nazywaj ich kaczorami, ptaszorami... wymyślaj śmieszne historyjki na ich
                      temat... nawet obrażaj...

Ale pewnych granic nie powinno się przekraczać...porównanie kogos do zołnierza
                      faszystkowskiego i do zagłady w obozach śmierci obraża nie tylko Kaczyńskiego i
                      Giertycha ale także osoby których rodziny zginęły w obozach zagłady...
                      • maaac Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 14:19
                        Ok. Rozumiem i zgadzam się z takim podejściem.
                        Są granice których przekraczać nie wolno.

Hmmmm.
                        Miałbym prośbę - z drugiej strony jak wytyczyć granicę z porównywaniem kogoś do
                        Stalina/stalinizmu. Ogólniej tu mieliśmy przyrównywanie do zbrodniarzy
                        hitlerowskich jak powinniśmy odnosić się do porównań do zbrodniarzy
                        stalinowskich?
                        • palestrina2005 Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 14:30
                          temat Fraglesi kończę bo wykasował zdjęcie z bloga...

no cóż jeśli chodzi o Stalinizm trudniej o granicę... tym bardziej, że PRL było
                          w jakims stopniu częścią tego systemu. Czy więc jak wsadzę jakiegoś SBka czy
                          Gierka do obrazka stalinowskiego popełnię naduzycie? Trudno powiedzieć, bo
                          można dowodzić że PRL był przedłużeniem tego systemu... Myślę że ta sprawa jest
                          bardziej skomplikowana.
                          Na pewno porównanie młodego Olejniczaka do Stalina byłoby skandalem...

Z drugiej strony martwi mnie przymykanie oka na zbrodnie stalinowskie. UE nie
                          chce tego uznać za równe z faszyzmem. Jak wyjdziesz na ulicę ze sfastyką
                          aresztują cię, jak z sierpem i motem powiedzą że jesteś cool...
                          • maaac Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 14:40
                            > no cóż jeśli chodzi o Stalinizm trudniej o granicę... tym bardziej, że PRL
                            było
                            >
                            > w jakims stopniu częścią tego systemu. Czy więc jak wsadzę jakiegoś SBka czy
                            > Gierka do obrazka stalinowskiego popełnię naduzycie? Trudno powiedzieć, bo
                            > można dowodzić że PRL był przedłużeniem tego systemu... Myślę że ta sprawa
                            jest
                            >
                            > bardziej skomplikowana.
                            > Na pewno porównanie młodego Olejniczaka do Stalina byłoby skandalem...
                            >
                            > Z drugiej strony martwi mnie przymykanie oka na zbrodnie stalinowskie. UE nie
                            > chce tego uznać za równe z faszyzmem. Jak wyjdziesz na ulicę ze sfastyką
                            > aresztują cię, jak z sierpem i motem powiedzą że jesteś cool...

Ano właśnie. Dokładnie takie same mam skojarzenia.
                    • romek335 maac czuje się ZOMOwcem 18.05.07, 13:10
                      maaac napisał:

> Jednak po tym jak jako oponent względem PiS zostałem nazwany ZOMOwcem, czy
                      > jako przeciwnik TEJ postaci lustracji obrońcą SBeków przychodzi mi to z
                      > najwyższym trudem!

No popatrz, popatrz. Czujesz sie ZOMOwcem ? A kto ci powiedział, że mowił to w
                      taki sposób ? Juz wiem. Media antypisowskie tak powiedziały więc tak napisałeś.
                      Jak zwykle wyciągnięte z kontekstu jego wystapienia.

Powiedział wyraznie że, spędził w Stoczni Gdańskiej kilka najważniejszych
                      tygodni swojego życia i pamięta, "kto był wtedy po której stronie". "My jesteśmy
                      tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO"

Kumasz wykształciuchu ? No ale skoro się przyznałeś do ZOMO no coz pewnie tak jest.
                      • maaac Re: maac czuje się ZOMOwcem 18.05.07, 14:22
                        > Powiedział wyraznie że, spędził w Stoczni Gdańskiej kilka najważniejszych
                        > tygodni swojego życia i pamięta, "kto był wtedy po której stronie". "My
                        jesteśm
                        > y
                        > tu gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO"
                        >
                        > Kumasz wykształciuchu ? No ale skoro się przyznałeś do ZOMO no coz pewnie tak
                        j
                        > est.
                        Kumam doskonale. I widzę, że o ile z Palestriną można znaleźć jakiś język
                        porozumienia w określonych kwestiach to z Tobą jest to nie możliwe.
                    • srul Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 15:23
                      Jednak po tym jak jako oponent względem PiS zostałem nazwany ZOMOwcem, czy
                      > jako przeciwnik TEJ postaci lustracji obrońcą SBeków przychodzi mi to z
                      > najwyższym trudem! Jak mam szanować ludzi którzy będąc na tak eksponowanych
                      > stanowiskach mnie obrażają? I to bezpośrednio. Nie tak jak Kwaśniewski bo
                      > faktycznie można powiedzieć że jego pijackie ekscesy czy prywatne wygłupy z
                      > kumplami obrażały majestat prezydentury przez co pośrednio i obywateli.

Problem w tym ze o ile wiem że nie jesteś premierem ani nie piastujesz innych
                      funkcji w państwie. W ramach przepychanek słownych na forum zawsze dochodzi do
                      brutalizacji języka i ekstremalnych porównań.
                      Mnie osobiscie takie odwołania do ekstremów śmieszą, nudzą i napawają
                      niesmakiem. Cóż to w ogóle za analogia Kaczyński- Hitler. Tylko kompletny
                      imbecyl może stosować takie partalele. Wystawia wizytówke sam sobie a nie
                      obiektowi czy osobie którą usiułuje dezawuować. Daje tylko wyraz bezradnosci
                      intelektualnej, niezdolności do racjonalnej krytyki. Zastępuje ją chwytliwymi
                      paralelami dla myślących równie płytko i powierzchowenie co on.
                      Zbiezności między politykami ktore mają niby wuwiarygadniać te porównaia można
                      wyiskać ile dusza zapragnie tylko jaki to ma sens. Jeśli ktoś chce dać upust
                      swojej irracjopnalnej nienawisci do "Kaczyzmu" która ostatnio jest trendy to
                      nie ma łatwiejszego sposobu. Łatwizna, nic wiecej. Ale takich idacych na skróty
                      jest wiecej, vide "prof" Ireneusz Krzemński który cierpi wręcz na chorobliwą
                      obsesje odwołąń do nazizmu, wrecz życ bez tego nie może. Nudne to ,jak flaki z
                      olejem, jałowe i puste. Ale zawsze znajdzie rzesze cwierćinteligentów którzy
                      spiją dowolną bzdure z jego ust

• palestrina2005 Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 15:47
                        Cóż niestety niektórzy wszystkich którzy się z nimi nie zgadzają określają
                        mianem "faszystów"...
                        • maaac Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 16:18
                          > Cóż niestety niektórzy wszystkich którzy się z nimi nie zgadzają określają
                          > mianem "faszystów"...

:)

1. A niektórzy "ZOMOwcami", "komunistami", "SBekami", "antysemitami", itd. czy
                          też co jakże jest tu popularne na forum "żydami"

2. A niektórzy nazywając swoich
                          oponentów "faszystami", "ZOMOwcami", "komunistami", "SBekami", "antysemitami",
                          itd. potrafią używać tego nie jako wyzwiska ale jakoś to umotywować. (Nazywanie
                          kogoś "żydem" jednak zwykle jest motywowane taką bzdurą, że szkoda gadać".

3. Srul możesz mi wyjaśnić twoje hasło?
                          (...)Problem w tym ze o ile wiem że nie jesteś premierem ani nie piastujesz
                          innych funkcji w państwie. W ramach przepychanek słownych na forum zawsze
                          dochodzi do brutalizacji języka i ekstremalnych porównań.(...)
                          Pisząc: (...)Jednak po tym jak jako oponent względem PiS zostałem nazwany
                          ZOMOwcem, czy jako przeciwnik TEJ postaci lustracji obrońcą SBeków przychodzi
                          mi to z najwyższym trudem!(...) miałem na myśli pp. Premiera i Prezydenta.
                          Twoje zdanie sugerowało by że pp. Prezydent i Premier mają mnie prawo obrażać
                          jako obywatela ponieważ nie jestem premierem ani nie piastuje innych funkcji w
                          państwie??!!!!
                          Rozumiem obrażanie przez innych forumowiczów - jak są >>chamy<< to trudno ale
                          w ten sposób sankcjonować obrażanie obywateli przez ludzi sprawujących
                          najwyższą włądzę??!!!
                          • srul Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 18.05.07, 19:17
                            Żle cie zrozumiałem czytajac w pośpiechu. W zwiazku z tym i twój wniosek z
                            mojego błędniego wniosku jest chybiony.
                            Ależ ty wrazliwy i obrażalski jesteś. Jarek w ferworze wiecowej gorączki dał
                            sie poniesć wigorowi propagandowemu a ty już bierzesz to do siebie, wiec i
                            psychologia wiecowa mają swoje zbójeckie prawa... "Nadużywasz semantycznie"
                            kolego:)Premier użył tych określeń w stosunku do tych którzy świadomie, z
                            niskich pobudek w złej woli i w obronie swoich interesów są przeciwko
                            lustracji. Ty jak mniemam robisz to ufnie i w dobrej wierze, z pozycji raczej
                            nawiedzonego, naiwnie rozumianego humanizmu. Tego rodzaju błądzacych owieczek
                            Jarek z pewnoscią nie miał na myśli. Rozchmurz oblicze i nie bocz sie już. No,
                            głowa do góry. :)
                            • maaac Re: To świadczy o niskiej moralnosci autora bloga 21.05.07, 18:25
                              Nie. Nic z tego - Jarek jest chamem i jako cham mnie obraził. Chamstwo wypływa
                              również z innych członków tego rządu czy członków PiS (co oczywiście nie
                              znaczy, że chamstwa nie ma i wśród członków innych partii).
                              Dla tego trudno mi takiego chama traktować z szacunkiem właściwym dla Premiera
                              kraju którego jestem obywatelem. Trudno choć rozumiem moją powinność.

> Premier użył tych określeń w stosunku do tych którzy świadomie, z
                              > niskich pobudek w złej woli i w obronie swoich interesów są przeciwko
                              > lustracji.
                              Akurat wtedy nie było wogóle mowy o lustracji. ;)
    • romek335 To oszołom siedzi na tym blogu 18.05.07, 12:17
      Ten oszołom (pewnie dziecko komucha), który to upublikował i porównał do nazizmu
      popełnił zbrodnię pamięci dla ofiar faszyzmu. Powinniśmy go zaprosic do
      Auschwitz i do kombatantów. Jezeli to nie pomoże to tylko psychiatra i izolatka
      na wieki.
      • palestrina2005 Re: To oszołom siedzi na tym blogu 18.05.07, 12:34
        Zagdzam się on kala pamięć ofiar faszyzmu instrumentalnie wykorzystując jego
        zbrodnie...

Najbardzie wkurza mnie cytat z Nałkowskiej. Na pewno jej nie czytał...
        • romek335 Re: To oszołom siedzi na tym blogu 18.05.07, 12:40
          Najlepszym lekarstwem na takie osoby jest po prostu ignorowanie. Nie należy
          karmić Trolli bo oni z tego zyją. Ich nie interesuje historia i pamięć o
          prawdziwych ofiarach. Naprawdę powiadam nie należy tracić czasu na te osoby.

Pozdrawiam

• maaac Re: To oszołom siedzi na tym blogu 18.05.07, 12:51
            > Najlepszym lekarstwem na takie osoby jest po prostu ignorowanie. Nie należy
            > karmić Trolli bo oni z tego zyją. Ich nie interesuje historia i pamięć o
            > prawdziwych ofiarach. Naprawdę powiadam nie należy tracić czasu na te osoby.

Jakbyś tak jeszcze.....
    • moon5 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 13:55
      Palestrina2005, twój link jest już nieaktualny. Fraglesi zmienił tytuł wpisu i
      usunął zdjęcie Giertycha.
      • moon5 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 13:59
        Widziałam ten oryginalny wpis. Można mieć zastrzeżenia do tytułu, ale zdjęcie
        nie było złe, nie zawierało symboli faszystowskich, na czapce napis LPR.
        • palestrina2005 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 14:10
          Nie zawierało. Ale skojarzenie było jasne. A w tle obóz koncentracyjny i
          nawiązanie do Nałokowskiej... symboli faszystowskich nie dał... bo wtedy to już
          naprawdę groziłoby mu więzienie...
          • moon5 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 14:18
            Obóz koncentracyjny zauważyłam dopiero teraz, bo zdjęcie miałam skompresowane.
            • palestrina2005 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 14:24
              Skoro usunął kończę ataki, chociaz uważam, że w dalszym ciągu z tym porównaniem
              przesadza...
              • moon5 Re: PiS i LPR w faszystowskich mundurach u Fragle 18.05.07, 14:29
                Trochę przesadza.
    • palestrina2005 Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dyskusję 18.05.07, 14:22
      Fraglesi wycofał najbardziej kontrowersyjne zdjęcie.
      Dalej uważam porównanie PiS i LPR z faszystami za grubą przesadę, ale już go
      nie będę atakował w tej materii...
      • maaac Re: Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dysk 18.05.07, 14:28
        Czyli krytyka dała pozytywne rezultaty. Ok. Cieszę się. :)

Możesz mi powiedzieć dlaczego przez różnice poglądów ludziom w Polsce a w
        szczególności tu na forum tak trudno rozmawiać na temat spraw w których mogą
        mieć zbieżne zdanie?

PS. Jestem Ciekaw czy Fraglesi potrafi prócz reedycji wpisu przyznać się do
        zagalopowania... Mnie wstyd za wpis z zamachem na Katschere. To był głupi
        pomysł i dobrze że znikł na oślą ławke.
        • palestrina2005 Re: Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dysk 18.05.07, 14:35
          Napisał na ten temat na blogu... Za to należą mu się gratulacje...
          Uważam że powinien zupełnie wykasować te posty, ale dobrze że napisał co
          napisał...

Cóż tak to już jest że niektóre sprawy budza emocje. Ja pracuję w marketingu i
          znam się dobrze na tzw. pozycjonowaniu. Trzeba być wyrazistym.
          To co robią wszystkie partie to specjalne uskrajnianie różnic aby zdobyć
          wyborców... Na płaszczyźnie werbalnej różnice PO-PiS są dużo większe niz
          naprawdę...
          Niestety czasem płaszczyzna werbalna zmienia się w czyny - PiS w kampanii za
          bardzo zagalopował sie w socjal, PO za bardzo w krytykę PiS i się skończyła
          koalicja...
          Choć ja zawsze mówiłem ze z punktu widzenia marketingu politycznego i
          pozycjonowania ta koalicja nie jest dobra dla żadnej z dwóch partii.

No i media podnoszą temperaturę - im też zależy na skrajnościach...

Wstyd powiedzieć ale ja też czasem uskrajniam swoje poglady... robię to często
          po to żeby pokazać innym bezsens ich rozumowania... czasem troche też dla
          zabawy... cóż, aniołkiem też nie jestem...
          • maaac Re: Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dysk 18.05.07, 14:45
            Zgoda...

> Wstyd powiedzieć ale ja też czasem uskrajniam swoje poglady... robię to
            często
            > po to żeby pokazać innym bezsens ich rozumowania... czasem troche też dla
            > zabawy... cóż, aniołkiem też nie jestem...
            :) Zastanawiałem się nad sygnaturką, że pisane przeze mnie teksty na forum GW
            niekoniecznie muszą w pełni oddawać moje poglądy. Zwłaszcza co jest tragiczne,
            niektórych nie da się określić w jednym krótkim zdaniu czytelnym dla innych
            osób. Najczęściej gdy chcę być uczciwy i się rozpiszę opinia jest pomijana -
            reakcja jest tylko na wpisy "XXX to pacan".
            • palestrina2005 Re: Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dysk 18.05.07, 14:55
              Niestety krótkie skrajne slogany najlepiej prowokują dyskusje...

Np. napisałem bardziej ambitny (przynajmniej ja tak uważam) i wyważony tekst o
              UE na jednym z moich blogów - nikogo nie zainteresował...
              • jankowski1960 Re: Temat jest nieaktualny, możemy zakończyć dysk 18.05.07, 15:49
                pales.. durna cipka
                • palestrina2005 Nie ma to jak "merytoryczny" post... 18.05.07, 16:05
                  ... i to jeszcze z rocznika 1960... widać nie każdy z wiekiem staje się
                  mądrzejszy...
    • t-800 "GW" powinna przedrukować! 18.05.07, 21:58
      Geremek z Kwaśniewski - obrońcy demokracji - na pewno będą zachwyceni

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka