adela_30 Czy Bufetowe miewają rozumy ????????? 31.10.07, 15:05 Ciekawa jestem czy nasza prezydent Warszawy ma rozum. Pan Tusk wypuścił pana Drzewieckiego do HGW żeby namącił jej w głowie w temacie stadionu. Ta biedaczka narobiła awantury na cały kraj tak aby wszyscy zajęli się stadionem a pan Tusk mógł w ciszy handlować stanowiskami z PSLem i żeby żadna Beger nie przyleciała nagrywać ich bazarowych handlów i wymian. Efekt jest taki, że podjudzona przez Tuskowych cwaniaczków HGW wystawiła się na strzały a swoją reputację na sponiewieranie....a Donaldu spokojnie zrobił swoje i teraz jedzie do Londynu w chwale i glorii. Pytanie brzmi: czy pani jest bezmyślna czy naiwna ??? Wyborcom gratulujemy PO :> Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 ciekawe jaki resort da Sawickiej, żeby odpracowała 31.10.07, 15:10 jak rozumiem, te 100 tys zł funduszu wyborczego PO, które - podobno - szybko jej zwrócono... Ciekawe co mają "prowadzący" Boniego na Donka, skoro tak głupio mówi i działa... Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Czy propisowscy księża esbecy przyznają się 31.10.07, 15:28 Kler, który wyraźnie wspiera PiS, ma w swoich szeregach wielu takich, co współpracowało z UB czy SB. Czy wezmą przykład z Boniego? Domagając sie jego dyskwalifikacji, powinnni sami się zdyskwalifikować ze służby. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Czy propisowscy księża esbecy przyznają się 31.10.07, 15:29 ..ale ksieza nie pchaja sie na stanowiska rzadowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka [...] 31.10.07, 15:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Agent, który zdradzał żonę - oto idol Tuska! 31.10.07, 16:23 Ale gdzie ta przyzwoitość, o której mówił Tusk?! Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Czyli mamy recydywę komunistów!n/t 31.10.07, 16:35 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Będzie ciężko odpracowywać za 20.000 miesięcznie. 31.10.07, 17:45 Bosze, jakiż straszny jest los zdrajców ... Odpowiedz Link Zgłoś
beksiulek Re: z listy Macierewicza Tusk złoży cały rząd!!! 31.10.07, 19:34 chacha:) dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Nic nie przebije Kryże w szeregach PiS :)) 31.10.07, 16:07 Nie wspominając o Benderze, Sobeckiej i koalicji z Samoobroną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer O nich wiedziałeś od razu. A Boni był już 31.10.07, 16:23 ministrem i wtedy się jakoś nie skruszył. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: O nich wiedziałeś od razu. A Boni był już 31.10.07, 16:53 gelimer napisał: > ministrem i wtedy się jakoś nie skruszył. A oni kiedy się skruszyli, bo nie pamiętam? Na ogół po prostu idą w zaparte. Bender przecież nie był w żadnym PRONie, a Kryże tylko wykonywał rozkazy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 Wojciech Misiąg TW "Jacek" na ministra finansów 31.10.07, 16:26 niech odpracuje u Tusia Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Boni to balon próbny 31.10.07, 19:26 Boni to balon próbny. Zależy jak zareaguje opinia publiczna. Jeśli pozytywnie to mamy tryumfalny powrót agentów do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Faktycznie to HGW za dużo kombinuje. 31.10.07, 15:11 A jak UEFA i tak nie zatwierdzi żadnego ze stadionów warszawskich (a może tak być) to i tak całą wina spadnie na Hankę. Nie ma co, lubi się podkładać. Natomiast wyznanie pana Michała raczej przeczy chęci zachowania ciszy wokół rządu. W tym kraju jest tylu pismaków ,że nie da się. O ile pamięć mnie nie myli to Michał Boni był już u steru więc to trochę późno wygląda ale i tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Czy Bufetowe miewają rozumy ????????? 31.10.07, 15:22 Znowu powielasz ten sam tekst na roznych forach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Tusk: Chciałbym cudu, a ty QRWA nic! 31.10.07, 15:25 Tusk: Chciałbym cudu, a ty QRWA nic! adela_30 napisała: > Ciekawa jestem czy nasza prezydent Warszawy ma rozum. > Pan Tusk wypuścił pana Drzewieckiego do HGW żeby namącił jej w głowie w temacie > stadionu. Ta biedaczka narobiła awantury na cały kraj tak aby wszyscy zajęli si > ę > stadionem a pan Tusk mógł w ciszy handlować stanowiskami z PSLem i żeby żadna > Beger nie przyleciała nagrywać ich bazarowych handlów i wymian. > Efekt jest taki, że podjudzona przez Tuskowych cwaniaczków HGW wystawiła się na > strzały a swoją reputację na sponiewieranie....a Donaldu spokojnie zrobił swoje > i teraz jedzie do Londynu w chwale i glorii. > Pytanie brzmi: czy pani jest bezmyślna czy naiwna ??? > Wyborcom gratulujemy PO :> Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Myślisz że przekona Polaków do powrotu? Czym? 31.10.07, 15:26 Myślisz że przekona Polaków do powrotu? Czym? adela_30 napisała: > Ciekawa jestem czy nasza prezydent Warszawy ma rozum. > Pan Tusk wypuścił pana Drzewieckiego do HGW żeby namącił jej w głowie w temacie > stadionu. Ta biedaczka narobiła awantury na cały kraj tak aby wszyscy zajęli si > ę > stadionem a pan Tusk mógł w ciszy handlować stanowiskami z PSLem i żeby żadna > Beger nie przyleciała nagrywać ich bazarowych handlów i wymian. > Efekt jest taki, że podjudzona przez Tuskowych cwaniaczków HGW wystawiła się na > strzały a swoją reputację na sponiewieranie....a Donaldu spokojnie zrobił swoje > i teraz jedzie do Londynu w chwale i glorii. > Pytanie brzmi: czy pani jest bezmyślna czy naiwna ??? > Wyborcom gratulujemy PO :> Odpowiedz Link Zgłoś
adjektiv Tusk: Będę kochal wszystkich 31.10.07, 15:05 no to sygnal poszedl w eter: kochamy wszystkich. Regresja. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Brawo Tusku! 31.10.07, 15:06 A dziewice grzechem pierworodnym nawet nie splamione niech się pienią. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Brawo Tusku! 31.10.07, 17:53 pienil to sie bedziesz ty, jak ten skorumpowany i zaklamany idol pokaze swoje oblicze ;) kola mlynskie miela wolno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:07 Wyznanie pan Michała w obecnych czasach jest na miejscu. Ale z heroizmem nie wiele ma wspólnego. Jak by nie było już kilkanaście lat żyjemy w wolnej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Donaldu: Pomóżcie mi zlikwidować resztę teczek SB! 31.10.07, 15:28 Donaldu: Pomóżcie mi zlikwidować resztę teczek SB! gdkj napisał: > Wyznanie pan Michała w obecnych czasach jest na miejscu. Ale z heroizmem nie > wiele ma wspólnego. Jak by nie było już kilkanaście lat żyjemy w wolnej Polsce. > Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p ciezar odpowiedzialnosci dziejowej 31.10.07, 17:17 pan boni jak widac dzwigal ten ciezar przez tyle lat, zapewne cierpiac w niewyslowiony sposob. przypuszczam, ze podobne meki przezywa nadal walesa, wszak sie oficjalnie do niczego nie przyznal. jak tusk moze w ogole polegac na takim konformiscie jak boni. kilka dni temu cos tam bredzil, ze trzeba dotrzec do elektoratu pis. przypuszczam, ze takie akcje to najlepszy sposob zeby ten dystans jeszcze sie powiedkszyl. wszyscy jestesmy kowalem swojego losu, wiec niech nie bedzie pozniej biadolenie, ze czegos pan nie wiedzial albo byl nieswiadom. pewnie pan boni to kumpel albo ze szkolnej lawki albo ze szkolki partyjnej. trumienka juz przyszykowana, i pierwszy gwozdzik zostanie w ten sposob wbity ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nadredaktorka Rządy SB się szykują 31.10.07, 15:07 Nie ma się czemu dziwić. Dla Tuska czy ktoś donosił, czy na niego donoszono nie ma żadnego znaczenia. Pokazał to już w "Nocnej zmianie". Szkoda, że młodzi ludzie nie rozumieją co oznaczała współpraca z SB i popierają rządy takich ludzi :[ Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Rządy SB się szykują 31.10.07, 16:21 masz na myśli rząd kłamczyńskiego, który przecież w połowie składał się z SB-ków i donosicieli? (Kryże, Jasiński, Wasserman, Maciorewicz itd) Odpowiedz Link Zgłoś
her_bat_nick Re: Rządy SB się szykują 31.10.07, 17:03 nadredaktorka napisała: > Nie ma się czemu dziwić. Dla Tuska czy ktoś donosił, czy na niego donoszono > nie ma żadnego znaczenia. Pokazał to już w "Nocnej zmianie". Szkoda, że młodzi > ludzie nie rozumieją co oznaczała współpraca z SB i popierają rządy takich > ludzi :[ ja jestem młody i nie mam potrzeby rozumieć. bo mnie interesuje przyszłość a nie grzebanie się bez końca w tym co było. nie interesuje mnie co m.in. Pan Bonin robił - mnie interesuje co on może dla mnie zrobić teraz i "jutro..." dzięki Bogu 21.X.2007 oszołomy lubujące się grzebaniem w przeszłości poszły won! Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Rządy SB się szykują 31.10.07, 17:23 pan boni juz raz sprzedawal ludzi, moze nawet swoich bliskich. tacy ludzie pokazali juz nie raz, jak oni pojmuja odpowiedzialnosc wobec narodu i wobec historii. tak samo niewiarygodne jest to co taki sb-ek teraz opowiada, jak rowniez jego wiarygodnosc w przyszlosci. szkoda, ze tego nie rozumiesz. tusk juz podczas nocnej zmiany udowodnil, ze interesy polski tak go obchodza jak zeszloroczny snieg. zobaczysz jak bedzie wygladala przyszlosc polski. pani merkel juz zaciera raczki, jak rowniez cala rzesza niemco-polaczkow, ktorzy nie moga sie doczekac powrotu na prastare niemieckie ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Rządy SB się szykują 04.11.07, 02:31 raven40p napisał: > pan boni juz raz sprzedawal ludzi, moze nawet swoich bliskich. KOGO konkretnie sprzedał, kłamliwa kanalio? Boni podpisał lojalkę ulegając szantażowi. Wielu ludzi by tak zrobiło, na czele ze wszystkimi tchórzami z PISu. Jedyne co mu można zarzucić to to, że nie robił za bohatera Odpowiedz Link Zgłoś
janitor79 Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:07 Dla mnie to żadna odwaga a cyniczna kalkulacja. Gdyby bowiem został ministrem to musiałby złożyć ośiwdczenie lustracyjne, więc i tak wyszłoby na jaw. Już niedługo się przekonamy na kogo donosił do SB. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł 31.10.07, 15:08 ? Awans na ministra to odpracowywanie?, czy może ma społecznie pracować bez pensji? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł 31.10.07, 15:59 Przecież tak Kryże odpokutował winy z PRLu. W czym problem? Każdemu trzeba dać szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł 31.10.07, 16:06 oczywiście że trzeba dać, tylko że takie stawianie sprawy jak w nagłówku sugeruje że ministrowie sie poswiecają a najbardziej premier:) Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł 31.10.07, 17:27 ze nie wspomne o panu tusku, ktory rowniez sie poswiecil obalajac rzad olszewskiego. przyswiecaly mu napewno wzniosle cele ;) jak sie przyjrzec z perspektywy czasu, sama smietanka, jeden warty drugiego. oj naiwny i ciemny jest narod polski :((( Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Tusiu a Kiszczak, Piotrowski i Jaruzel tez ch 31.10.07, 15:13 No to wiwat PRL-bis nr 2 z wspolpracownikami SB w rzadzie!!! PS - A czego spodziewaliscie sie po bardzo aktywnym uczestniku nocnej zmiany, naiwni ludzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Tusk trzymaj się niech cię nie zwiedzie droga PiSu 31.10.07, 15:10 Nie jesteśmy Bogami tak jak Genialny Strateg. A nawet Bogowie nie są nieomylni. Za to tylko Szatani są mściwi. Odpowiedz Link Zgłoś
lucjang Tusk: Już dawno odpracował 31.10.07, 15:11 Boni - jeden z najpracowitszych i najbardziej skromnych ludzi działających na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka powoli,powoli.. 31.10.07, 15:17 okaze sie,ze cala opozycja to esbeccy kapusie.Kiedys dziwilem sie,dlaczego GW z tow.Michnikiem na czele,rzekomym opozycjonista tak wchodzi w kuper bez mydla komuchom z tow.Kwasniewskim na czele.Dzis mnie to juz nie dziwi.Po cholere w ogole byla ta cala ubecka opozycja?Kuron handlujacy nurtami opozycji z SB,Michnik wychwalajacy Kwasniewskiego-komuniste,Geremek dogadujacy sie z Reykowskim-jeden wielki teatr dla frajerow.A dzis -lek przed PiS,pochodzacym spoza salonu komuchow i pseudoopozycji,zlozonej z kapusi. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar To w PisSie nie tylko furmańską łaciną władacie? 31.10.07, 16:07 PisS rzeczywiście salonem nie pachnie, ale to jeszcze na ołtarze go nie wynosi, chyba że gdzieś w toruńskiem. A odważnych ludzi w PiSie za wielu coś nie mamy: Romaszewski i .... zapomniałem tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: To w PisSie nie tylko furmańską łaciną władac 31.10.07, 18:04 pan tusk juz dojrzal do salonow, tak mowia przynajmniej znawcy tematu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sstepniewski Skad w tym kraju tyle PIS-owskich smieci. 31.10.07, 17:11 Mam propozycje dla wszystkich PIS-owskich wszy - podzielmy kraj - 30% terytorium dla Was - zgodnie z wynikiem wyborczym - i robcie tam co sobie chcecie - wystawcie Kaczynskiemu tyle pomnikow ile chcecie, zalozcie sobie osiedlowe policje polityczne, przede wszystkim odgrodzcie sie wysokim murem od reszty swiata i gnijcie we wlasnym sosie ale nam pozwolcie zyc normalnie. P.S Tylko nie zapomnijcie zabrac Rydzyka i reszty kompanii. Odpowiedz Link Zgłoś
elpukatore Re: Skad w tym kraju tyle PIS-owskich smieci. 03.11.07, 20:12 Domyślam się że dla was tych uczonych europejczyków z po była by ta część Polski gdzie jest..Orlen, KGHM, tereny na Pradze,telewizje,rafineria Gdańska, dobrze prosperujące szpitale itp itd... zapewne dobrze byście to podzielili zgodnie z hasłem aby żyło się lepiej..... WAM Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 żenada 31.10.07, 15:13 załamujecie mnie , załamuje mnie całe PO, załamuje mnie środowisko dziennikarskie , To jest jedno wielkie załamanie po wyborach . nie chce się kadać... Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: żenada 31.10.07, 17:31 hej nie zalamuj sie tak szybko. wierzylas naprawde, ze taki gosc jak tusk zalozy biale rekawiczki i zrzuci z siebie plaszczyk obludnika, karierowicza, konformisty i zdrajcy. za silne sa jego powiazani ze strukturami wladzy, tej dawniejszej i tej obecnej. na zasadzie, raczka raczke myje, prawda stara jak swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:13 już gdzieś to słyszałem Łk 6,27-38 27 Lecz mówię wam, słuchającym: miłujcie swoich wrogów, dobrze czyńcie tym, którzy wami gardzą, 28 błogosławcie tych, którzy wam złorzeczą, módlcie się za tych, którzy was krzywdzą. 29 Jeśli ktoś uderzy cię w policzek, nadstaw również drugi. I nie broń nawet sukni, gdy ktoś zabiera twój płaszcz. 30 Dawaj każdemu proszącemu cię i nie dopominaj się o zwrot u tego, kto zabiera twoje. 31 Jak chcecie, aby ludzie wam czynili, tak samo wy im czyńcie. 32 Jeśli miłujecie tylko tych, którzy was miłują, jakaż to dla was chwała? Przecież i grzesznicy miłują tych, którzy ich miłują. 33 Jeżeli wyświadczacie dobrodziejstwa tym, którzy wam dobrodziejstwa wyświadczają, jakaż to dla was chwała? Również grzesznicy to czynią. 34 Jeżeli pożyczacie tym, od których spodziewacie się zwrotu, jakaż to dla was chwała? Również grzesznicy pożyczają grzesznikom, aby tyle samo otrzymać z powrotem. 35 Miłujcie swoich wrogów, wyświadczajcie im dobrodziejstwa i udzielajcie pożyczek, niczego się nie spodziewając, a wasza nagroda będzie wielka i będziecie synami Najwyższego, bo On jest dobry dla niewdzięcznych i dla zepsutych. 36 Stawajcie się miłosierni, jak wasz Ojciec jest miłosierny. 37 Nie osądzajcie, a nie będziecie osądzeni. Nie potępiajcie, a nie będziecie potępieni. Przebaczajcie, a będzie wam przebaczone. 38 Dawajcie, a wam będzie dane. Dadzą wam w wasz fartuch miarą dobrą, ubitą, potrząśniętą, przelewającą się. Jaką miarą mierzycie, podobnie wam zostanie wymierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_dick A mordercy beda odrabiali w plutonie egzekucyjnym? 31.10.07, 15:19 . Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 a zomowcy w COMO,strajki już niebawem.. 31.10.07, 15:36 i tak w koło Macieju..Polacy nie uczą się na kopach ,które otrzymali w przyrodzenie.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzyme a mielismy wszystkich zdrajców z życia polityczneg 31.10.07, 15:17 o usunąć co to za przywileje dla Boniego Ja nie zdradziłem a Polska ma mnie w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: a mielismy wszystkich zdrajców z życia polity 31.10.07, 17:38 nie polska ma cie w dupie, ale ci co ja reprezentuja. przez krotka chwile wierzylem ze rzad pisu wskaze wlasciwa droge. narod jak widac nie zrozumial, nie dano im tak naprawde szansy. wszystko w imie swietlanej przyszlosci, ktora obiecuje pan tusk. wszyystko zostanie sprywatyzowane. jak to funkcjonuje mozna sie przyjrzec w krajach europejskich takich jak niemcy, austria, francja. niestety niewiele osob zna sie na ekonomii, zeby rozumiec powiazania polityki z globalna gospodarka na swiecie. w tym kierunku bedzie polska zmierzala pod rzadami tuska. polacy zaplacza jeszcze pod rzadami tuska, jak to bywalo juz we wczesniejszych latach w wykonaniu takich slaw jak balcerowicz czy hgw. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ach jaki piekny ten teatr !! 31.10.07, 15:20 Skruszony czlowiek zostanie ministerem w sluzbie Narodu. Jakie to wzruszajace. (Skruszony troche po czasie i jakby dla celow politycznych ale nie odbierajmy tej scenie jej patosu) Buahahah Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:20 hahahahaha uczciwy i madry czlowiek..najpierw zdradzal zone a potem wspolpracowal z SB.....dziekuje donald za taka uczciwosc Odpowiedz Link Zgłoś
fernandel Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:21 Pan Michał Boni jest jedny z bardziej przyzwoitych ludzi oraz jest dosknałym fachowcem w swojej dziedzinie o dużym doświadczeniu i wiedzy. Najwyższy czas skończyć z przeszłością i zacząć budować Polskę ku lepszej przyszłości.Przeszłość zostawmy historykom. Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:24 To jest polityk z klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 15:27 raczej polityk z teczka..heheh (ciekawe co maja na donalda ) Odpowiedz Link Zgłoś
elpukatore Re: Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 16:14 tak z klasą... a jak pójdzie do rządu to i z KASĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.strukowicz Re: Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 17:08 serio uwazasz ze nie ma nic innego do roboty za lepsza kase skoro jest specjalista? moze dla kasjerki w sklepie awans na ministra to bylby skok na kase ale jak ktos jest wysokiej klasy specjalista to daruj ale ministrowanie to zadne eldorado Odpowiedz Link Zgłoś
kos1981 jasne p.Wałęsa,już braliście takich,to nie nowość. 31.10.07, 15:31 szczery do (red)bólu jak zawsze..he,he Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Kompromitacja Gowina! 31.10.07, 15:34 Określenie "heroiczne wyznanie" to chyba jakiś żart. Szkoda, że Gowin zapomniał iż ten heroizm jest efektem haniebnej decyzji. Jakkolwiek szanuję Boniego za powiedzenie prawdy to jednak Gowin powinien ugryźć się w język zanim coś palnie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Heroiczne wyznanie było by w 1990 teraz to farsa 31.10.07, 15:50 Żałosny ten Boni... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Tu zgoda. 31.10.07, 15:57 palestrina2005 napisał: > Żałosny ten Boni... Nie tylko on. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Tu zgoda. 31.10.07, 16:14 moon5 napisała: > Same herosy w tym PO. No, nie tylko w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: moon 01.11.07, 15:17 moon5 napisała: > Same herosy w tym PO. To tylko czubek gory lodowej! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Kompromitacja Gowina! 31.10.07, 17:56 szacunek nalezy sie ludziom, ktorzy sie przyznaja do bledow niezaleznie od okolicznosci, tzn. jezeli ze tego nie maja rzadnych korzysci a po prostu kieruja sie wlasnym sumieniemi. tego nie mozna zarzucic panu boniemu, jego zachowanie to czysty konformizm. gdyby sie nie przyznal i tak by prawda predzej czy pozniej wyszla na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Tusk jesteś IDIOTĄ. Kapuś ma ponieś KARĘ.. 31.10.07, 15:37 .. a nie odpracowywać swoje błędy.Najlepiej zrób go ambasadorem w USA tam się napracuje i w/g ciebie odpracuje. Jak można być takim idiotą haj tu Donaldzie? Odpowiedz Link Zgłoś
by_zylo_sie_drozej_wszystkim Donek - idiota, czy kolejny TW? 31.10.07, 16:36 Mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
vapor1 Re: Tusk jesteś IDIOTĄ. Kapuś ma ponieś .. 31.10.07, 16:40 A jakim prawem nazywasz Pana Boni kapusiem, bucu jeden??? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Kaca leczysz?Czytać umiesz? 31.10.07, 16:55 W najlepszym razie jesteś ynteligenckim OBSRAŃCEM,nieuleczalnym kontestatorem ,dzięki takim idiotom jak ty SB i PZPR mogły działac i gnębić Naród! Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 Boni M. -kolega Piotrowskich,Chmielewskich itp. 31.10.07, 17:11 BYDLAKÓW. Może nie? Lepper ma więcej rozumu i rozwagi niż Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubiec? 31.10.07, 15:39 Jak podaje zachwycony tak wielką odwagą cywilną Gowin Boni "heroicznie" się przynał. Tyle, że bohaterski Boni przyznał się dopiero teraz, dobrze wiedząc, że gdy będzie obejmował tak wysoką funkcję to sprawa i tak wypłynie (PiSowcom z IPN zapewne by to wyciagneli). Więc "heroicznie" ubiegł media z czysto konjunkturalnych przyczyn walki o dostęp do żłobu.. Dobrze, że się nie rozpłakał jak Sawicka, że tak go tak strasznie za komuny upodlono. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 15:43 korekta: PiSowcy z IPN zapewne by to wyciągnęli Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 16:01 Możliwe. Swoją drogą gdzie była Gazeta Polska? Zazwyczaj takie sprawy wyciągali w ciągu doby, a nazwisko Boniego krąży od tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 16:27 Zupełnie ne znam szczegółów. Podejrzewam jednak, że dzięki długotrwałej akcji ośmieszania Macierewicza (czemu on sam bardzo się podkładał) wszelkie tego typu plotki krążące jak piszesz od tygodnia próbowano bagatelizować. Ale jeśli tak, to to oznacza, że Boni musiał dobrze wiedzieć, że istnieją przeciw niemu bardzo twarde dowody i kpieniem publicznym z obliczalności IPN, czy Macierewicza nie uda mu się wykpić z afery. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 16:38 Nie to miałem na myśli - Boni od tygodnia funkcjonuje jako potencjalny kandydat na ministra. I dziwię się, że od tygodnia GP jeszcze sprawy nie ruszyła ;o) Czemu się przyznał? Nie wiem, nie czytam ludziom w myślach. Koniunkturalnie? Może po prostu chciał zamknąć nieprzyjemną sprawę swojego życia? A może wszystko po trochu? Nie mnie to oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 17:06 Nawet Wałęsa też podejrzewa, że Macierewicz mu "pomógł". Sorry, ale każde inne wytłumaczenie nie jest logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 17:10 Wałęsa ostatnimi czasy różne dziwne rzeczy opowiada. Wytłumaczenie o wspomaganym przyznaniu brzmi logicznie, ale z drugiej strony Min. Pracy ma ponoć dostać ktoś z PSLu - tak więc wiadomo że nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 17:16 Jedno - to najważniejsze- jest jednak na pewno wiadomo: PiS (IPN) wyciągnie każdemu członkowi POwskiego rządu, każdy brud, zwłaszcza komunistyczny, na światło dzienne, jeśli tylko będzie się czego przyczepić. Skąd też iście komunistyczna wymuszona samokrytyka Boniego przed kolektywem (tu:narodem). Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 17:32 To jest pewne. Boni nie musiał być ministrem by być "narażony" na IPN, tak więc czuję się przekonany. Jakkolwiek bardziej podoba mi się takie załatwienie sprawy, niż np. ciągnięcie latami procesów lustracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Boni bal sie informacji z IPN i wolal je ubie 31.10.07, 18:01 gazetka tez zapewne wiedziala, ale w mysl szeroko rozumianej rzetelnosci dziennikarskiej, wolala taktycznie odczekac. no coz kolesie po fachu, pan michnik i spolka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Widzisz żarówa, znowu się wymądrzasz. 31.10.07, 16:02 Guzik wiesz jak było w tamtych czasach, ale koniecznie musisz otworzyć jadaczkę i wtrynić swoje niechciane trzy grosze. A czasami lepiej zamilknąć i nic nie powiedzieć. P.S. Znowu rusycyzmy wychodzą ("konjunkturalnych ") ;-))) --- cyt.: "eva15, Mohave to nie całe USA" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Jaruzela na ministra obrony niech odpokutuje grzec 31.10.07, 15:39 Kretynizm Donalda poraża. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy Urbana na człowieka nad rzeką czytającego gazetę 31.10.07, 15:45 czyli rzecznika prasowego rządu . Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Tusk, Gowin,Walesa, kielbasa, votka, POlska ! 31.10.07, 15:41 A co na to ks.Czajkowski i Lesław Maleszka ? Buhahahahahahahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Tusk szefem karnych kamieniołomów? 31.10.07, 15:42 "Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł." ____________ Czy to znaczy, że Tusk będzie szefem karnych kamieniołomów i ośrodka resocjalizacji a nie szefem rządu? Odpowiedz Link Zgłoś