harmannk Ratujmy Swietłanę 04.04.08, 15:15 Wole sam decydowac, wiec wplacilem na to konto. Wole to niz zeby w jednoosobowym pokoju leczyl sie za moja kase jakis lepper lub inny kaczynski. A na to nie mam wplywu, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Ratujmy Swietłanę 04.04.08, 15:37 Dokladnie tak samo jak nielegalni Polacy w Stanach. Wyjezdzaja na wizy turystyczne, nie wracaja a jak cos sie im stanie i rzad nie pomaga albo sa deportowani - to krzyk i zlorzeczenie na krnabrna Ameryke. Dlaczego obywatele USA mieliby placic za pomoc nielegalnemu Polakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
misima Re: Ratujmy Swietłanę 05.04.08, 04:41 Ten artykuł nie nakłania Polaków do płacenia za wszystkich nielegalnych imigrantów. Opisuje on historię JEDNEJ kobiety i proponuje PRYWATNA darowiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
friendii Ci, co ją krytykują - robią to ze strachu. 04.04.08, 15:58 Prawda jest taka, że w każdej chwili na każdego może spaść tzw. nieszczęście. Tylko, że wielu tych "zaradnych, przewidujących, ubezpieczonych, płacących składki, mających oszczędności" nie chce w to uwierzyć. Chcą mysleć, że kontrolują absolutnie wszystko, a tu taki przypadek wybija ich z dobrego samopoczucie. No bo może umrzec matka i osierocić czwórkę dzieci... los ją wybrał, więc może i mnie wybrać... Żeby się lepiej poczuć, rzucają się na te kobietę i szukają jej winy na zasadzie, że się nie ubezpieczyła, że mogła być mądra, nie mieć dzieci z pijakiem itp. Można jeszcze sto haseł wymyśleć, w tym 50 zupełnie słusznych. Ale ten atak nie zniweluje waszego własnego strachu przed nieszczęściem i śmiercią - to pewne. Dziekuję wszystkim tym, którzy jakoś pomogli tej kobiecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Znowu kościelne gadki.... 06.04.08, 07:18 friendii napisała: > Prawda jest taka, że w każdej chwili na każdego może spaść tzw. > nieszczęście. Tylko, że wielu tych "zaradnych, przewidujących, > ubezpieczonych, płacących składki, mających oszczędności" nie chce > w to uwierzyć. Chcą mysleć, że kontrolują absolutnie wszystko, a > tu taki przypadek wybija ich z dobrego samopoczucie. Znowu kościelne gadki.... ręce opadają. > No bo może umrzec matka i osierocić czwórkę dzieci... los ją > wybrał, więc może i mnie wybrać... Mnie też, jestem na to mentalnie przygotowany. Co to ma wspólnego z całą sprawą? > Żeby się lepiej poczuć, rzucają się na te kobietę i szukają jej > winy na zasadzie, że się nie ubezpieczyła, Bzdura. > Ale ten atak nie zniweluje waszego własnego strachu przed > nieszczęściem i śmiercią - to pewne. Co ma piernik do wiatraka? Co ma strach przed śmiercią, który ma każdy, bez względu na religię, do odmowy leczenia z powodu niepłacenia składki? > Dziekuję wszystkim tym, którzy jakoś pomogli tej kobiecie :) Ja również. Nie z pomocą mam problem, a z jej mentalnością. Została w Polsce nielegalnie 13 lat i nawet nie pomyślała, żeby gdzieś się ubezpieczyć. Nie takich ludzi nam w RP potrzeba. W autobus i do domu, leczyć się na koszt współziomków. Odpowiedz Link Zgłoś
friendii Re: Znowu kościelne gadki.... 06.04.08, 22:51 A według mnie w Polsce nie potrzeba takich ludzi, jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Ratujmy Swietłanę 04.04.08, 16:30 lmblmb napisał: > "Do przychodni nie może iść. Bo jest nielegalna i nieubezpieczona." > > To przykro mi, nie będzie leczyć się na mój koszt. Po takich wypowiedziach dochodzę do wniosku, że największym osiągnięciem polskiego katolicyzmu jest kremówka. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Ratujmy Swietłanę 04.04.08, 16:53 Imblmb nie obwieścił na forum swej przynależności wyznaniowej, więc może darujmy sobie takie wnioski... Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata Re: Ratujmy Swietłanę 04.04.08, 18:22 Znam Swietłanę. Wszyscy w Wołominie ją znają. Ciepła, dobra, uczciwa, samodzielna kobieta. Sceptykom, którzy chcą skanów z historią choroby należy się wyjaśnienie, że Swieta pieniędzy z tego konta nie zobaczy, bo wpłyną one bezpośrednio na leczenie. Do lmblmb: - nie musi się leczyć na twój koszt, ale nie mów, że jest ci z tego powodu przykro. 99% czytających ten artykuł nie wpłaci ani grosza, i jest to ich niezbywalne prawo. Tylko po co te cyniczne komentarze? PS. A za moje właśnie będzie się leczyła. Na wiele nie wystarczy, ale grosz do grosza... Always look on the bright side of life! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Ksiądz obiecał, że chrzest od czwórki wyjdzie tani 04.04.08, 21:47 Ksiądz obiecał, że chrzest od czwórki wyjdzie taniej j.....ty q...as Czyzby braklo wody swieconej, a moze Jezus kazal ci szmac...zu brac srebrniki za nawracanie dusz?????? A moze woda swiecona zakupiona u Jankowskiego?? podzrowienia z piekla na ziemi, klecho Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Re: Ksiądz obiecał, że chrzest od czwórki wyjdzie 04.04.08, 21:54 To wstretny czlowiek z tego ksiedza.Brac pieniadze od takiej biedoty.Juz tylko za pieniadze wszystko robia.Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
comoda to straszne 04.04.08, 22:23 bijecie pianę na Kościół, na urzędy, na tę biedną Kobietę, a czy któreś ruszy tyłek zza biurka? Konto Caritas jest po to, żeby ludzie mogli w jak najszybszy sposób jej pomóc jak kobieta która nie ma dokumentów ma sobie załoźyć konto w banku? Żenia te wszystkie posty, ja wpłaciłam 25 zł bo: 1. nie mam więcej pieniędzy 2. nie mam czasu źeby jechać gdziekolwiek, bo sama mam dzieci itp 3. zakładam z góry pozytywne intencje Caritasu Gazety i nie będę projektować moich negatywnych uczuć na tę sytuację, żeby ulżyć moim osobistym frustracjom, które jak wiadać mam na poziomie dość niskim w stosunku do niektórych pokazujących tu się pieniaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream pianę się bije na tego klechę, nie na Kościół 05.04.08, 01:22 comoda napisała: > bijecie pianę na Kościół, na urzędy, na tę biedną Kobietę, a czy któreś ruszy t > yłek zza biurka? Konto Caritas jest po to, żeby ludzie mogli w jak najszybszy s > posób jej pomóc jak kobieta która nie ma dokumentów ma sobie załoźyć konto w ba > nku? > > Żenia te wszystkie posty, ja wpłaciłam 25 zł bo: > 1. nie mam więcej pieniędzy > 2. nie mam czasu źeby jechać gdziekolwiek, bo sama mam dzieci itp > 3. zakładam z góry pozytywne intencje Caritasu Gazety i nie będę projektować m > oich negatywnych uczuć na tę sytuację, żeby ulżyć moim osobistym frustracjom, k > tóre jak wiadać mam na poziomie dość niskim w stosunku do niektórych pokazujący > ch tu się pieniaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
misima promocja! chrzest! cztery taniej! tylko 599,99! 05.04.08, 04:20 Przelałam pieniądze na podane konto i nakłoniłam do tego samego jeszcze dwoje moich znajomych. Ale jeżeli te pieniądze pójdą na chrzest dzieci, to pójdę do kościoła i napluję do wody święconej. Będę się modliła za tego księdza, żeby przeczytał ten artykuł i zrozumiał, jak daleko odsunąłby się od nauk swojego Boga, gdyby wziął od nich pieniądze, albo innymi słowy: jakim byłby żałosnym sępem. Ale tak jak ja nie czytuję Naszego Dziennika, tak pewnie ojczulek nie zagląda do Wyborczej... Bóg z tobą, ojcze, i niech ci ręka uschnie, jeśli wyciągniesz ją do nich po kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamhasla I po co sie tak podniecasz? To forma masturbacji? 05.04.08, 11:13 Gazeta w każdym artykule musi przemycić trochę jadu na KK, a Ty jak dziecko dajesz się podpuścić. Dziewczyny badajcie się do cholery. Cytologia to tylko 30 złotych - jedna bluzka z bazarku od Swietłany. Odpowiedz Link Zgłoś
an33ire Ratujmy Swietłanę 05.04.08, 09:31 dobrze odpowiedziała grazka 63 z wyrazami współczucia należałoby kupić bilet do Angli Odpowiedz Link Zgłoś
anurma Ratujmy Swietłanę 05.04.08, 13:17 Czytam te wszystkie komentarze i krew mnie poprostu zalewa! Ludzie! (???) narzekacie na chory system, na urzędników, którzy nie widzą człowieka, a wy??? z czego wy do cholery macie serca? weźcie sobie policzcie, ile by wypadło na każdego płacącego składkę zdrowotną Polaka, gdyby NFZ zapłacił za leczenie tej kobiety... nawet jakby to była operacja + kilka serii chemii. 1 grosz? pewnie nawet nie I ten wasz zasrany jeden grosz jest powodem, żeby wypisywać tutaj takie rzeczy??? Może dla oszczędności byście jeszcze g_o spod siebie zżarli??? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Banda idiotów ci Polacy! 06.04.08, 07:24 anurma napisała: > Czytam te wszystkie komentarze i krew mnie poprostu zalewa! > Ludzie! (???) narzekacie na chory system, na urzędników, którzy > nie widzą człowieka, a wy??? z czego wy do cholery macie serca? Mam podobne wrażenia: z czego wy macie serca? Pierwszy lepszy idiota robi was w bambuko: przyjeżdża do waszego biednego kraju i próbuje "na krzywy ryj" korzystać z tego, za co płacicie.... A wy jeszcze się masowo egzaltujecie, że należy takim pomagać! Banda idiotów ci Polacy! Takich złodziejaszków jak ta Ukrainka to w autobus i do domu! Inaczej dziesięć następnych przyjedzie, popłacze troszeczkę i będzie żebrać o usługi medyczne, podczas kiedy naszym nie starcza. Imigranci są od tego, żeby dostarczali tanią siłę roboczą, a nie żeby od nas brali. To my mamy brać od nich. Bosz, co wam katolicyzm i komuna z mózgów zrobiła.... > weźcie sobie > policzcie, ile by wypadło na każdego płacącego składkę zdrowotną > Polaka, gdyby NFZ zapłacił za leczenie tej kobiety... nawet jakby > to była operacja + kilka serii chemii. 1 grosz? Nieistotne ile, takich nielegalnch imigrantów są tysiące. 10 tysięcy imigrantów razy jeden grosz to sto złotych. > I ten wasz zasrany jeden grosz jest powodem, żeby wypisywać tutaj > takie rzeczy??? Dokładnie. Zasady są proste: kto płaci, ten korzysta. Tak samo jest w restauracji, czy w nastepnym poście zaczniesz bronić bezdomnych, którzy nie mogą jeść za darmo w restauracjach? Odpowiedz Link Zgłoś
anurma Re: Banda idiotów ci Polacy! 06.04.08, 10:52 Pierwszy lepszy idiota robi was w > bambuko: przyjeżdża do waszego biednego kraju i próbuje "na krzywy ryj" > korzystać z tego, za co płacicie.... nie obchodzi mnie, skąd ten "idiota" przyjeżdża ani czy w ogóle przyjeżdża skądś, bo równie dobrze może to być "idiota" rodzimy. Po prostu uważam, że należy pomóc człowiekowi znajdującemu się w takiej sytuacji bez względu na wszystko i nie godzę się na cyznizm i okrucieństwo, które reprezentujesz swoją postawą. Imigranci są od tego, żeby dostarczali tanią siłę roboczą, a nie żeby od nas > brali. To my mamy brać od nich. Bosz, co wam katolicyzm i komuna z mózgów > zrobiła.... > To co? Rozumiem że do tej pory nie możesz przeboleć zniesienia niewolnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ryba473 Re: Ratujmy Swietłanę 06.04.08, 17:37 Żal mi ciebie,obyś nigdy nie potrzebował czyjejś pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Re: w kazdym normalnym kraju chorzy na takie 06.04.08, 19:56 powazne i nieuleczalne choroby sa leczeni za darmo przez panstwo . Tak jak i lekarstwa zapewnione TEZ przez panstwo maja. Szkoda ze polska nie nalezy do tych panstw.. Ciekawe kiedy polacy wrescie obudza sie z tego letargu. Odpowiedz Link Zgłoś