mjp2 Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 10:33 Dodajmy dla informacji wspaniałych redaktorów, że nie tylko protokołowane, ale i nagrywane są także posiedzenia Sejmu i Rządu. Po prostu, nagrywanie tego typu narad/spotkań jest standardem. Ale teoria spiskowa jest ważniejsza od zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec uważasz to u Kaczyńskiego jest normą 05.07.08, 10:38 nagrywanie każdego gościa Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: uważasz to u Kaczyńskiego jest normą 05.07.08, 11:26 pakulec napisał: > nagrywanie każdego gościa Normą POwinno być nagrywanie każdego szmatławca POchodzącego z PO, POnieważ kłamią w żywe oczy, a POtem się tego wypierają, więc jeśli nikt nie ma nic do ukrycia i mówi prawdę, więc żadna taśma nie POwinna mu zaszkodzić. Pan Sikorski często mija się z prawdą na temat rozmów z Prezydentem, a chwili obecnej jest dowód i to dla obu stron.Więc o co te całe halo? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec chyba coś ci się pomyliło 05.07.08, 11:36 od nagrywani mają specjalistów w Pisie - taki ZERO i jego gwożdzie. co do zapominania co się mówiło i co się wynegocjowało i negowanie potem tego to też mamy specjalistę z Pisu - niejaki Leń Kaczyńki -zwany ( nie wiem czemu)prezydentem i jego sukces - traktat Lizboński ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tuszczyzna Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 10:33 Sprawa jest całkiem jasna - Tusek razem z przydupasami sprzedaje Polskę merkelowej i putinowi. Nasz prezydent jest jedynym politykiem, który rozumie POLSKĄ rację stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec mała poprawka 05.07.08, 10:36 prezydent Pisu doskonale rozumie wolską rację stanu - z Polską to ma niewiele wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:04 Moja, polska racja stanu nie jest wasalstwo przyglupim Amerykanom. Po to moj kraj wstapil do NATO i UE, zeby w ich ramach posiadac skuteczny system bezpieczenstwa, tepy pisuarze. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:40 konigin napisała: > Moja, polska racja stanu nie jest wasalstwo przyglupim Amerykanom. > Po to moj kraj wstapil do NATO i UE, zeby w ich ramach posiadac > skuteczny system bezpieczenstwa, tepy pisuarze. Szanowna Koni, wszystko OK i w zupełności się z Tobą zgadzam, poza jednym, ze względów bezpieczeństwa, jak większość mężczyzn, wolę tępe pisuary.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec dobrze że tym razem przyznał się że nagrywa 05.07.08, 10:34 przeważnie nagrywa w tajemnicy Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Kaczynscy po szkoleniach u Kiszczaka, nagrywają i 05.07.08, 10:40 podsłuchują !!!..Tak natura.... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 10:41 Tylko patrzec jak Lech Kaczynski wysle Fotygowa w podroz do Busha z nagraniem rozmowy z R.Sikorskim (choc znajac "wazeliniarstwo" Lecha Kaczynskiego pewno od razu retransmitowal te rozmowa do Ambasady USA w Warszawie). Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 wiele zawodów, żadnych dochodów 05.07.08, 10:43 były palacz marihuany powinien się zdecydować kim chce być. kominiarzem, ważną personą czy ćpunem. to życiowa decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 10:48 Pytam grzecznie, czy w nagraniu pomagał, wybitny specjalista od nagrań, arcykłamca imć Ziobro? Jeśli tak, to mamy w kraju już dwa gwoździe do trumny. Pytam więc dalej, jeszcze grzeczniej - do czyjej? Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas michalparadowski2, ten ostatni post... 05.07.08, 10:52 ...puszczałeś już na korektę do Maleszki? Dawaj szybko, bo chłopina czeka. Socjalnie trzeba chłopu pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: michalparadowski2, ten ostatni post... 05.07.08, 10:55 Specjalista od nagrywania nagrał gdyż potrzebował materiał na przyszłość. www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=3022 Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 PO i SLD mają Kuczyńskiego i Walenciaka 05.07.08, 11:04 Polsce życzę jak najgorzej "Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie chwasta zwanego IV RP." Ten jeden cytat, te słowa, w których prominentny przedstawiciel Salonu zawiera swoją wizję polityki wart jest więcej niż opasłe tomy opracowań mozolnie płodzonych przez politologów. Dla Kuczyńskiego Polska może być tylko "nasza" (UDecka, SLDowska). Jeśli rządy przejmuje inna opcja Polska zasługuje jedynie na najgorsze (o które Kuczyński niemal się modli). Czy zasługująca na potępienie wypowiedź Kuczyńskiego jest tylko wyrazem jego osobistej podłości? A może to postawa powszechna wśród ludzi PO i SLD? Najpierw jestem SLDowcem, PDekiem, Judaszowcem z wiadomej gazety a dopiero w dalszej kolejności Polakiem (jeśli w ogóle) - oto credo ich działań. Prestiż Polski na międzynarodowej arenie? A kogo to obchodzi?! Plujmy na nasz kraj ile wlezie: na forum Parlamentu Europejskiego, we wrogich Polsce mediach, gdzie się da. Można wystąpić na konferencji, której celem jest dowiedzenie, że Polska to nowa III Rzesza? No to wystąpimy! Wrogie Polsce gazety publikują teksty obrażające Polaków? Kolportujmy te treści jak najszerzej, delektujmy się nimi, brońmy ich jak socjalizmu. Gospodarka nie chce się załamać? Pomożemy jej prowokacjami, nieodpowiedzialnymi wypowiedziami, proroctwami totalnego krachu. Szkodźmy, niszczmy, kłammy, obrażajmy, poniżajmy, szydźmy, obrzucajmy błotem Polska musi być nasza. A jeśli nie będzie to ją utopimy w naszej plwocinie . Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to fragment twojej twórczości? 05.07.08, 11:09 może powinieneś pisać do Rzeczpospolitej - oni ostatnio biorą się za harlequiny aby poprawić czytelnictwo to może i ciebie wydrukuja Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 to fragment twojej twórczości? TAK! 05.07.08, 11:11 U Bolka na imieninach Są eSBecy i czerwona świnia A TU-ski jest za klakiera, też nocną zmianę PO-pierał. Dan - uśka walczyka fika, gdy z teczki Bolka coś znika. Stoczniowcy dzisiaj strajkują, na UBecko eSBecki rząd sobie PO-plują. Stoczniowcy, mocno wykiwani Nie są przez Bolka zapraszani. U Bolka bawi się PO-UB-ecka elita która dzięki Bolkowi jest na władzy szczytach. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o i jeszcze wieszyki piszesz 05.07.08, 11:15 to pracę w Rzeczpospolitej masz pewną -może w "Kąciku małego moherka"? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: pakulec ..abba15 , za tępy!..to nie jego... 05.07.08, 11:22 a niech sobie pisze lubie się pośmiać z takich głupotek Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: o i jeszcze wieszyki piszesz 05.07.08, 12:05 To grafomanstwo z pod budki z piwem nazywasz wierszykiem ?! Toz to nawet na rymy czestochowskie sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: o i jeszcze wieszyki piszesz 05.07.08, 12:25 myślę że do Rzeczpospolitej pasowało by jak ulał Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: o i jeszcze wieszyki piszesz 05.07.08, 12:37 Melodię Rosiewicz ułoży i będzie hymn jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 abba15 .. ty szmondaku... 05.07.08, 11:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78144267&a=78153062 Łajniak prawie jak winiak! - Wiadomości - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Bolek IV gwno warty. 05.07.08, 11:21 Bolek IV gwno warty. Rajmundowicz TW wyżarty! Wierny na pokaz egzemplarzu zastępczy, zmieniasz szyld partii na ciut mniej przestępczy? Głos za komuny (99,99%), taki sam katolik, w TRwaniu, szkalowaniu taki pracoholik. Tak cudnie pokazujesz kacze kohorty. Jak ładnie ty skaczesz ludziom do aorty. Dla ciebie to krew i ciało ojca Redyka. Machasz czerwoną szmatą jak na byka. Jakże ty krążysz wokoło odbytnicy. Pytasz umyta czy się dobrze ćwiczy? Ależ mnie brakuje twego kwakania, wiecznej dziewicy, na Żydów spluwania. Faktycznie szczekasz, więc jesteś ze sfory. Dla ciebie dobre w MEN Gie. Le. doktory. Tobie dać tylko obozowe druty, będziesz faszystą pełnym kaczej buty! Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: to fragment twojej twórczości? 05.07.08, 11:13 pakulec napisał: > może powinieneś pisać do Rzeczpospolitej - oni ostatnio biorą się za harlequiny > aby poprawić czytelnictwo to może i ciebie wydrukuja Ty już piszesz dla wyborczej, ile płacą za te pomyje, którymi obrzucasz ludzi myślących inaczej, niż jedyna słuszna GW? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec dobre pytanie 05.07.08, 11:17 za małego mohera mam 10 zł za takiego bardziej wypasionego 20 zl -więc staraj się - każdy twoj post to dla mnie więcej kasy ;-) a i radości więcej też Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: PO i SLD mają Kuczyńskiego i Walenciaka 05.07.08, 11:11 abba15 napisał: > Polsce życzę jak najgorzej > "Życzę porażek na wszystkich frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to > porażka Polski i zagrożenie dla wolności. Życzę także porażek gospodarczych, > choć za to płacą ludzie. Ale tylko one mogą wstrząsnąć bazą wyborczą tej > wstecznej władzy i uniemożliwić dalsze hodowanie chwasta zwanego IV RP." > > Ten jeden cytat, te słowa, w których prominentny przedstawiciel Salonu zawiera > swoją wizję polityki wart jest więcej niż opasłe tomy opracowań mozolnie > płodzonych przez politologów. Dla Kuczyńskiego Polska może być tylko "nasza" > (UDecka, SLDowska). Jeśli rządy przejmuje inna opcja Polska zasługuje jedynie n > a > najgorsze (o które Kuczyński niemal się modli). > > Czy zasługująca na potępienie wypowiedź Kuczyńskiego jest tylko wyrazem jego > osobistej podłości? A może to postawa powszechna wśród ludzi PO i SLD? > > Najpierw jestem SLDowcem, PDekiem, Judaszowcem z wiadomej gazety a dopiero w > dalszej kolejności Polakiem (jeśli w ogóle) - oto credo ich działań. Prestiż > Polski na międzynarodowej arenie? A kogo to obchodzi?! Plujmy na nasz kraj ile > wlezie: na forum Parlamentu Europejskiego, we wrogich Polsce mediach, gdzie się > da. Można wystąpić na konferencji, której celem jest dowiedzenie, że Polska to > nowa III Rzesza? No to wystąpimy! Wrogie Polsce gazety publikują teksty > obrażające Polaków? Kolportujmy te treści jak najszerzej, delektujmy się nimi, > brońmy ich jak socjalizmu. Gospodarka nie chce się załamać? Pomożemy jej > prowokacjami, nieodpowiedzialnymi wypowiedziami, proroctwami totalnego krachu. > Szkodźmy, niszczmy, kłammy, obrażajmy, poniżajmy, szydźmy, obrzucajmy błotem > Polska musi być nasza. A jeśli nie będzie to ją utopimy w naszej plwocinie . I to jest sens całej Polityki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Re: michalparadowski2, ten ostatni post... 05.07.08, 14:42 sirandreas napisał: > ...puszczałeś już na korektę do Maleszki? > Dawaj szybko, bo chłopina czeka. > Socjalnie trzeba chłopu pomóc. Pytanie: Mój dobry i poczciwy "sirandresie", "o co Ciebie idzie"? Proszę o w miarę jasne teksty na mój temat, ot na przykład takie polsko-rzymsko-katolickie: ty żydzie, bolszewiku, komuchu, pedale, moskiewski sługusie. A ja wtedy będę mógł dobrego "sirandresa" zaskoczyć odpowiadając: jestem tylko ohydnym liberałem! Odpowiedz Link Zgłoś
wolnopiszacy Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 11:03 Wczoraj, jak tegeve mknący przez Francję, miałem, ironiczną jak mi się wydawało, myśl 'nie zdziwiłbym się gdyby z metra cięty nagrywał Sikorskiego' i co?!? Metody dyskusji jak małego Kazia który dorwał się do zestawu 'Kieszonkowy Szpieg'. Chcemy być godnym partnerem politycznym?!? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 A jakiej marki bylo urzadzenie nagrywajace? No bo 05.07.08, 11:07 to moze byc bardzo wazne... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: A jakiej marki bylo urzadzenie nagrywajace? N 05.07.08, 11:10 gamon0 napisał: > to moze byc bardzo wazne... nocnej marki Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 11:10 innych Kaczyński nie stosuje Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 11:15 pakulec napisał: > innych Kaczyński nie stosuje A może przypomnisz jakim sprzętem nagrywał Michnik Rywina, bo już zapomnieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:18 Rydzyk go nie poświęcił - stąd taka afera Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:27 pakulec napisał: > Rydzyk go nie poświęcił - stąd taka afera A nie było w pobliżu Rabina? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:32 w pobliży był Rywin ale to chyba nie rabin tak na marginesie nie rozumiem w czym wam tak przeszkadzał Michnik skoro popieracie nagrywanie przez kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:38 pakulec napisał: > w pobliży był Rywin ale to chyba nie rabin > tak na marginesie nie rozumiem w czym wam tak przeszkadzał Michnik skoro > popieracie nagrywanie przez kaczyńskiego? > Przepraszam bardzo ja nie jestem WY, czyżby naleciałość zPRLu WY Towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:45 możesz mi mówić lewak - lubie to co do "WY" widzisz traktuję cię ogólnie jako element większej moherowej całości Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 11:58 Do niej się trzeba zwracać "siostro"... ot, taka toruńska forma grzecznościowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 12:04 tu był bym ostrożny, moher bywa bezpłciowy wolę więc nie odnosic się do ich seksualnosci której moga być pozbawieni Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 12:12 W rzeczy samej racja... na dodatek mają ciemne "interesy". Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 12:23 "interesy" to takie powazne słowo - ja bym toto nazwał raczej "interesikami" Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: sprzet Michnika był niepoświęcony 05.07.08, 12:30 Nano-technologia w toruńskim wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 hiennaa..ty SBek nie pamiętasz?! 05.07.08, 11:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78144267&a=78153062 Łajniak prawie jak winiak! - Wiadomości - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hiennaa carpacccioto nie pamiętam,bo jestem za młoda 05.07.08, 11:36 carpacccio4 napisał: Ale ty jak widać dalej funkcjonujesz w SBe. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78144267&a=78153062 > Łajniak prawie jak winiak! - Wiadomości - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl carpacccio Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ---- Taka niewielka wątpliwość---- 05.07.08, 12:11 A tak na poważnie niech mi ktoś wytłumaczy, co tracimy nie dając się amerykanom zainstalować w Polsce. Teren bazy ma być wyłączony z polskiej jurysdykcji. W takim razie nie rozumiem, o co była ta awantura w 39r., przecież tego samego chciał. Wystarczyło wtedy popracować trochę nad zmoherzeniem społeczeństwa i jak dzisiaj wtedy też niektórzy krzyczeliby, że „korytarz gdański” to olbrzymi sukces polskiej dyplomacji. Ktoś piszę, że tarcza jest dodatkową polisą ubezpieczeniową na wypadek rosyjskiej agresji. Hmmm…. taki optymizm i idealizm już kiedyś przerabialiśmy w historii. Jeżeli ktoś podejrzewa, że 2000 obywateli amerykańskich uzbrojonych w parę przeciwrakiet jest w stanie powstrzymać rosyjskie zagony pancerne to polecam serwis www.psychiatra.pl. Co do ewentualnych korzyści finansowych to pozwolę sobie przypomnieć niezrealizowany do tej pory offset za F-16. No wytłumaczcie mi moherki, dlaczego mamy mieć u siebie potencjalny cel strategiczny „terrorystycznych” rakiet atomowych. Bo argument, że Pan Kaczyński tak powiedział jakoś do mnie nie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:21 argumenty merytoryczne i logiczne nie mają racji bytu w moherowym swiatku - tam, w wirtualnej rzeczywistości zarządzanej przez SMSy z centrali opinia jednostki jest niczym jak mówił mentor moheru - Lenin, Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:24 Przecież żaaaartowałem...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:26 ja też żartuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:29 Ta... żartujesz. Te wyszukane słowa "meryotycznie" , "ujmując", "logicznie". Pewnie chcesz jakiejś moherzance zaimponować... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:31 fuj tylko nie moherzanki ;-) niestety muszę kończyc zaraz wyjeżdżam miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: moher do sprawy podchodzi metafizycznie 05.07.08, 12:35 Szerokiej drogi, cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 12:07 Gwozdziem pozyzconym od kolegi Zero. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 12:17 konigin napisała: > Gwozdziem pozyzconym od kolegi Zero. Święty magnetofon, pozłacany, w kształcie krucyfiksu, otrzymał w prezencie urodzinowym pan prezydent i jego brat. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 12:21 Jeden na dwoch ? To ojciec torunski tak zbiednial ?! Mohery przestaly dawac danine ?! Czy moze to objaw przezornej oszczednosci. Od jednego zawsze bedzie latwiej odzyskac. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 12:26 No nie szło inaczej, bo jeden chciał na dobranoc posłuchać „zdrowaś Mario….”, A drugi wolał o Józefie… Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Re: atest wydał Zero a poświęcił Rydzyk 05.07.08, 14:54 hiennaa napisała: > pakulec napisał: > > > innych Kaczyński nie stosuje > A może przypomnisz jakim sprzętem nagrywał Michnik Rywina, bo już > zapomnieliśmy. Komentarz: Pamiętamy, jaki to lichy sprzęt miał p.Michnik. Trzaski, chroboty. Dużo lepszy miał imć arcykłamca Ziobro, bo aż gwóźdź. To jaki gwóźdź, ma prezydent wszystkich pisowców? No taki ARCYGWóźDź. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Nienawiść 05.07.08, 11:20 Szymborska Wisława Spójrzcie, jak wciąż sprawna, Jak dobrze się trzyma w naszym stuleciu nienawiść. Jak lekko bierze wysokie przeszkody. Jakie to łatwe dla niej - skoczyć, dopaść. Nie jest jak inne uczucia. Starsza i młodsza od nich równoczesnie. Sama rodzi przyczyny, które ją budzą do życia. Jeśli zasypia, to nigdy snem wiecznym. Religia nie religia - byle przyklęknąć na starcie. Ojczyzna nie ojczyzna - byle się zerwać do biegu. Niezła i sprawiedliwość na początek. Potem już pędzi sama. Nienawiść. Nienawiść. Twarz jej wykrzywia grymas ekstazy miłosnej. Ach, te inne uczucia - cherlawe i ślamazarne. Od kiedy to braterstwo może liczyć na tłumy? Współczucie czy kiedykolwiek pierwsze dobiło do mety? Porywa tylko ona, która swoje wie. Zdolna, pojętna, bardzo pracowita. Czy trzeba mówić ile ułożyła pieśni. Ile stronic historii ponumerowała. Ila dywanów z ludzi porozpościerała na ilu placach, stadionach. Nie okłamujmy się: potrafi tworzyć piętno. Wspaniałe są jej łuny czarna nocą Świetne kłęby wybuchów o różanym świcie. Trudno odmowić patosu ruinom i rubasznego humoru krzepko sterczącej nad nimi kolumnie. Jest mistrzynią kontrastu między łoskotem a ciszą, między czerwoną krwią a białym śniegiem. A nade wszystko nigdy jej nie nudzi motyw schludnego oprawcy nad splugawioną ofiarą. Do nowych zadań w każdej chwili gotowa. Jeżeli musi poczekać, poczeka. Mowią że ślepa. Ślepa? Ma bystre oczy snajpera i smiało patrzy w przyszłość - ona jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec robisz nam tu kącik poetycki? 05.07.08, 11:24 coż jeszcze nie piszesz jak Szymborska - ale trenuj może kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 pakulec,Szymborska pisała ten wiersz o Kaczyńskich 05.07.08, 11:29 i Kiszczaku.. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Tobie się takie podobaja... 05.07.08, 11:47 ...wierszyki. Wisława Szymborska O śmierci Józefa Stalina (z wiersza „Ten dzień”): Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. A to słusznie. A to nawet lepiej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie przepadam za poezją 05.07.08, 11:54 Ty jak widzę co innego, tak cię ten wiersz zachwycił że chcesz go nam zaprezentować. Rozumiem że najbardziej fascynuje cię uwielbienie dla Stalina? To Twój Idol? Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 abba15..przeczytaj biuletyn SB !!!! 05.07.08, 11:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=78144267&a=78153062 Łajniak prawie jak winiak! - Wiadomości - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 11:56 Dobrze, że rozmowa była nagrywana, nie wyprzecie się zaprzedańcy, watykańscy parobkowie zdrady narodowej jaka jest waszym celem nadrzędnym. Wiernopoddańcza polityka zagraniczna Kaczyńskich w stosunku do USA., wskazuje na to, że teczki Bolka i Lolka potajemnie wykradł wywiad amerykański. Niezaprzeczalnym dowodem na to jest upór, z jakim Bracia Kaczyńscy i ich partyjny aparat stara się z Polski zrobić cel dla amerykańskich rakiet. Uff. …. prawie jak junkier. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 11:59 witaj ale płomienne przemówienie ;-) moher dzisiaj marny, może się jeszcze rozkręci Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:14 Witaj. Komunikat specjalny biura porgnoz: Stan moheru na Wiśle w Niedoni 3 ubyło 2... Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:15 Niektore mohery juz sie nakrecily. Taki meteorolog chociazby. Tak prognozuje politycznie, az dreszcze przechodza. Moze by tak zglosic go na wspolpracownika do pani, co sie fatyguje. Szkoda, zeby sie marnowal tylko na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:20 konigin napisała: > Niektore mohery juz sie nakrecily. Taki meteorolog chociazby. Tak > prognozuje politycznie, az dreszcze przechodza. Moze by tak zglosic > go na wspolpracownika do pani, co sie fatyguje. Szkoda, zeby sie > marnowal tylko na tym forum. Wnoszę z Twojej wypowiedzi, że to „moher burzowy”…. To bardzo przydatny rodzaj moheru szczególnie w okresie suszy, potrafi lać wodę przez godzinę bez przerwy. Szkoda go dla Fotygi, wypije go raz dwa będąc na notorycznym kacu... Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:25 Taki "moher burzowy" jest, niestety, zawsze pelen wody. Istny gejzer. W obronie wyimaginowanej racji bedzie lal i lal... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:27 Zaprawdę ciekawe jak się go powtórnie wodą napełnia…?? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: ----Zdrada natrodowa Targowica part.II---- 05.07.08, 12:29 kto rano wstaje to leje jak z cebra przypomniało mi się przysłowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski2 Re: Nienawiść 05.07.08, 14:48 abba15 napisał: > Szymborska Wisława > > Spójrzcie, jak wciąż sprawna, > Jak dobrze się trzyma > w naszym stuleciu nienawiść. > Jak lekko bierze wysokie przeszkody. > Jakie to łatwe dla niej - skoczyć, dopaść. > > Nie jest jak inne uczucia. > Komentarz: Już wiemy, kto po p.Wisławie Szymborskiej, jest kolejnym kandydatem do nagrody Nobla. Literackiej oczywiście!! Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Rozmowa Kaczyński-Sikorski była nagrywana 05.07.08, 11:21 Wiele różnych ważnych rozmów się nagrywa bo zawierają wiele szczegółowych danych , które w trakcie rozmowy mogą ujść uwadze. Nagrywanie jest nowoczesną formą protokoławania. Ale rozumiem ,że lewicowa gazeta musi tak pisać a każdy kto ma inne zdanie musi być PISiorem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 Kaczynski podsłu{ch..e}nawet w kiblu! 05.07.08, 11:26 zbiera pierdnięcia na swój temat... Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Samo nagrywanie nie jest złe. 05.07.08, 11:27 Tyle, że teraz każdy nagrywa się z Lecha K. Z drugiej strony po co korzystać z komory dźwiękoszczelnej skoro wszystko jest nagrywane i wszystko może przeciec do prasy? A jeżeli głównym powodem sporu Kaczyński - Tusk jest przypisanie sobie sukcesu to ja dziękuję za takiego Prezydenta. Którego celem prezydentury jest przypisanie sobie sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
igrekoski Samo nagrywanie nie jest złe. 05.07.08, 11:29 Tyle, że teraz każdy nagrywa się z Lecha K. Z drugiej strony po co korzystać z komory dźwiękoszczelnej skoro wszystko jest nagrywane i wszystko może przeciec do prasy? I wszystkie tajemnice przekazane Prezydentowi zostaną ujawnione. Brak odpowiedzialności ze strony Prezydenta. A jeżeli głównym powodem sporu Kaczyński - Tusk jest przypisanie sobie sukcesu to ja dziękuję za takiego Prezydenta. Którego celem prezydentury jest przypisanie sobie sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 rudy, to ty? 05.07.08, 11:31 ukradłeś i dodałeś jedno "c". to do ciebie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Samoobsługa ? 05.07.08, 12:27 Zadajesz pytania i sam sobie odpowiadasz. Rozumiem, że potrafisz się sam obsłużyć również w innych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
fletniapana Czy wy już nie umiecie myśleć ? 05.07.08, 11:40 Co w tym złego że spotkanie było protokołowane. Sikorski o tym wiedział. Wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Mnie to cieszy. Nikt nie będzie mógł później powiedzieć "ja tego nie powiedziałem". PS. Działania platformy bardzo mnie niepokoją. Jaki to kraj od początku był przeciwny tarczy i wysuwał absurdalne argumenty ? W czyim interesie (świadomie lub nie) działa PO. Odpowiedz Link Zgłoś
carpacccio4 fletniapana..... 05.07.08, 11:44 to ta fletnia? bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg rotfl.jpg (Obrazek JPEG, 469x408 pikseli) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Niestety mamy prezydenta ch- orego U-myslowo. 05.07.08, 11:42 W dodatku jest to prezydent partyjny. Prezydent wszystkich Pisiorow. Tusku, jeszcze 2 lata wytrzymaj. Przeciez wszysycy widza z kim masz do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Rozmowa Kaczyński-Sikorski była nagrywana 05.07.08, 11:42 Takiego "prezydenta" należy obowiązkowo wysłać na badania psychiatryczne łacznie z nijakim stasiakiem.A jak uprawia sex ze swoją kobitą to tez jest nagrywany przez ob.Stasiaka????? KOMUNO WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas POsrańcu, uważaj, abyś Adasia... 05.07.08, 11:52 również nie wziął. niniwa2.cba.pl/smolenski.htm Odpowiedz Link Zgłoś
presentaton1 sirandreas..E,towarzyszu... 05.07.08, 11:56 bibainfo.pl/pub/213.227.74.12/2007/09/20/030927/5890/rotfl.jpg rotfl.jpg (Obrazek JPEG, 469x408 pikseli) Odpowiedz Link Zgłoś
jeroy Rozmowa Kaczyński-Sikorski była nagrywana 05.07.08, 11:45 Cały czas czekam na artykuł dot.zwolnienia z pracy Śp.Jacka Kalabińskiego, wszystkie poważne portale o tym pisały, Wy jakoś nie... niezręcznie, co? I to jest Wasz tzw obiektywizm. Będę o powyższe zapytywał również na innych wątkach, do czytających- szanowna GW wyrzuciła z pracy swojego korespondenta umierającego na raka w 1998r. Ciekawe czy pójdzie moja wypowiedź, czy "złamałem regulamin" Odpowiedz Link Zgłoś
xromop Polskie case studies dla szkół szpiegowstwa 05.07.08, 11:53 Patologiczne stosunki w polskim systemie dwuwładzy tworzą wprost bezprecedensowe okazje dla studiowania tajemnic negocjacji militarnych. To co kiedyś i w większości państw świata jest ścisłą tajemnicą i o dostęp do czego ubiegają się siatki szpiegowskie, tu zostaje oferowane publicznie i za darmo. I to tylko dlatego,że przed wyborami nie sprawdzono charakterów i psychiki kandydatów na najważniejsze urzędy .Zawsze jest takie ryzyko.Ale czy to właśnie właśnie Polsce musiało się przytrafić? Parlament powinien się zająć przygotowaniem ustawy o psychologicznym testowania kandydatów na polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:11 Takie ważne rozmowy powinny być nagrywane, gdyż jest to materiał dowodowy w ważnej kwwestii. Nie mam nic przeciwko. I PO też jesli ma czyste sumienie nie powinno mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:20 Material dowodowy to sie zbiera dla sadu. W kazdym innym przypadku jest to zwykle haczenie ludzi, a przy tym objaw wlasnej niekompetencji. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:34 Czy masz kolegów, którzy lubią nagrywać podsłuchiwać, zbierać haki? Lubisz ich towarzystwo? Jeżeli dwukrotnie odpowiedziałeś tak to jesteś dziwny facecik. Odpowiedz Link Zgłoś
urodzonywprlu Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 15:10 tw_wielgus napisał: > Czy masz kolegów, którzy lubią nagrywać podsłuchiwać, zbierać haki? > Lubisz ich towarzystwo? A Michnik nagrywał przyjaciela Lwa bo chodziło o kasę to pewnie wtedy można wg tw_wielgusa. Kochajmy się jak bracia a liczmy się jak ....... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 15:16 A co mnie Michnik obchodzi, Michnik nie był, nie jest i z całą pewnością nie będzie prezydentem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
urodzonywprlu Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 15:31 tw_wielgus napisał: > A co mnie Michnik obchodzi, Michnik nie był, nie jest i z całą > pewnością nie będzie prezydentem Polski. A po cholerę byś prezydentem Polski jeśli można sprawować rząd dusz poprzez opiniotwórczą wybiórczo gazetę nie ponosić odpowiedzialności politycznej, być postrachem polityków i mieć istotny wpływ na wyborców i przy tym zarabiać dużą kasę dla swojej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 15:39 Jakbyś o Rydzyku napisał. Przed nim to nawet L.Kaczyński trzęsie d... i bezkarnie mu pozwala swoją żonę obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
urodzonywprlu Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 17:48 Ani jeden ani drugi nie jest z mojej bajki. A ty wróg nagrywania jakoś łatwo cytujesz nagrane i upublicznione bez wiedzy autora słowa gdy jest to zgodne z twoimi sympatiami politycznymi przecież to czysta hipokryzja. Gdyby potajemnie nagrywać prywatne opinie wypowiadane w swoim kręgu gazety wyborczej o ludziach władzy to niejeden polityk PO musiałby to przełknąć jak gorzką pigułkę i dalej słodko uśmiechać się do pana Adama i to jest czysta polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Rozmowa Kaczyński-Sikorski była nagrywana 05.07.08, 12:17 U mnie dojżewa myśl kogo reprezentuje Prezydent.Czy nasze służby kontrwywiadu mogły by społeczeństwu to wyjaśnić.Na czyj użytek szpieguje i zwalcza nasz legalnie wybrany rząd Rzeczpospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
taxal podali ze Tuska wymagal aby podpisano przy Bushu 05.07.08, 12:21 a nie w Polsce przez babe czarna Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Re: podali ze Tuska wymagal aby podpisano przy Bu 05.07.08, 12:24 taxal napisał: > a nie w Polsce przez babe czarna przecież my nie mamy z Ameryką żadnych podpisanych układów o współpracy, o przyjaźni, paktów wojskowych - to dfla nas obcy KRAJ i bardzo nam wrogi !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Rozmowa Kaczyński-Sikorski była nagrywana 05.07.08, 12:22 Podziemie PIS-u rozmawiało z rządem RP ! Wy7muszano na rządzie szybkie podpisanie i budowę dla Ameryki tarczy antyrakietowej!! Pan Prezydent PIS - u przyrzekł napewno swoim " przyjaciołom ( USA) zaznaczam swoim bo nie wolno tego mówić w imieniu NARODU !!! I już swoją pensję winien odkładać na jej budowę i całej Kancelarii podziemia ! Modlimy się by Rząd Pana Tuska wytrzymał, nie dał sie diabelskim zakusom tego gremium Pan Bush nie powinien wymusić na naszym NArodzie budowy dla ich bezpieczeństwa tarczy antyrakietowej PRECZ Z TARCZĄ !!!!! Szkoda, że nie jestesmy Państwem suwerennym i demokratycznym, w którym możnaby p[rzprowadzić referendum min. w sprawie finansowania i budowy tarczy antyrakietowej dla Ameryki !!!! Żal pcha sie do gardła że przyszło nam żyć w tak zniewolonym kraju, uzależnionym obecnie od Ameryki ( na pochyłe drzewo każda koza skacze !!) która ciągnie z nas kasę aż skóre drży !!! ! Ile oddajemy kasy na wojnę dla " pozyskania ropy " dla Imperium, w Afganistanie iwielu innych krajach !! Gdzie jeszcze niedługo nas "poprosi" Ameryka Ile kasy wydajemy na zakup broni ( F-16 złomowane, Rosomaki z papieru i wiele innych wynalazków za które płacimy ciężko wyrobione przez nas pieniądze !!!!!!! A my możemy życ jak dziady europejskie ( jestesmy juz za Rumunią !!!!!!!! może przed Albanią !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:32 Jak przekaże nagranie do Stanów,ufa że załapie jakieś punkty.A kopie napewno zaczną fruwać w mediach w urywkach jak to w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Dlaczego prezydent nagrał Sikorskiego 05.07.08, 12:33 Swietnie! przyda sie rowniez w osadzaniu intencji i zamiarow prezydenta RP w stosunku do narodu. Czy to wobec historii czy w przyp. dochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś