unamatita 21.05.09, 21:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almagus Nawet mrówka osamotniona pokona Prawko i Skorpiona 21.05.09, 21:39 Nawet mrówka osamotniona pokona Prawko i Skorpiona! Choć Prawko i eS skorpiony. Nie bądź przerażony. Choć jesteś małą mrówką. Nie ty, skorpion stołówką. Zanim ugryzie nad ranem, wyśle siepaczy z naganem, nie wybierasz go z listy. I skutek oczywisty. „Oczywista oczywistość”. Wraca przyzwoitość. Zanika na urzędzie. Chapać już nie będzie. www.youtube.com/watch?v=bpWaNeK-lxU&feature=related Umieść kacze TiVi w programie gdzieś koło TRwam, nie musisz oglądać pustych, politycznych reklam. Umieść rządową i zapomnij o jej istnieniu. Niech macają się z Petzem tutaj na przyziemiu. Bo widzisz słuchałeś, oglądałeś, wybrałeś. Widzisz oni nie zmądrzeli , a jak ty zgłupiałeś? A teraz kiedy polityk się jakiś pojawia nie dość , że udaje pawia, to ty puszczasz pawia! Odpowiedz Link Zgłoś
marco-wr To nie będę mógł płacić na Farfała i Gwiazdy na L? 21.05.09, 22:44 To straszne! Przekręt jakiś to jest! Ja cię płacić na te-fau-pe! Ja cię słuchac o Libertasie! I wywodów pana Pospieszalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
noducks ja tez ja tez 21.05.09, 22:56 i jeszcze jak "gwiazdy" tancza na lodzie, jak kaczynski jaroslaw wymysla grilla. i te wiekopomne oredzia do narodu lecha... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper nie boicie się ze sie marzenia spełnią? 22.05.09, 00:16 Jutro pan prezydent moze wszystko unieważnic bo on wszystko moze i bedziecie słuchac na okragło:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Samizdat i internet i tak wygra z zamordyzmem 22.05.09, 00:56 a.k.traper napisał: > Jutro pan prezydent moze wszystko unieważnic bo on wszystko moze i > bedziecie słuchac na okragło:))) M: Oczywiscie Prezydent powinien zawetowac ten POstKomunistyczny skok na media. Ale koalicja PO-SLD bedzie pewnie w koncu zdolna to przeprowadzenia tej afery do konca. Nadzieja w tym, ze debile wierzacy w "cuda" dostana w tym czasie jakiegos olsnienia i baj baj POstkomuna. W miedzyczasie tak jak w PRL mieli Wolna Europe tak my mamy internet i samizdat. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlaczego obrazasz wierzących w cuda? 22.05.09, 01:15 To sa ludzie pobożni a nie debile, bo dla katolika jest tylko jeden cud. Twoja nienawiść jest chorobą, nie porównuj RWE do obecnych czasów, internet tez można kontrolować tylko po co? Kiedyś można było mieć nieprzyjemna rozmowe z panem z SB i nawet propozycję z asłuchanie RWE, dzisiaj na swoim przykładzie widzisz że jesteś tolerowany mimo wypisywania bzdur i obelżywości. Nie ma koalicji PO- SLD, nie ma juz postkomuny, sa nowe realia i nowe trudne wyzwania wymagające pracy i wspólpracy, kto tego nie rozumie ten jest własnie takim jak to nazwałeś i to nie cud, tylko zayczajna cięzka i mozolna praca wszystkich. Olsnienia mozna doznać jak się słyszy przez kilka lat to samo, to wina PO, to wina PO i tak w kółko, trzeba miec niesamowicie słaba osobowośc by tak to powtarzac jak paciorek codzienny. Buchnij sie trzy razy w piers i przyponij sobie kto zrobił skok na media i kiedy oraz kto tak pieknie to spieprzył jak ci wyhjdzie że PO to sie zapisz w kolejke do specjalisty, ja ci nie pomogę a wysłuchiwanie w kółko tego samego mnie zwyczajnie nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
donek_durniu_to_kryzys Zamach_Na_Polskie_Media_!!!!!:((( ((((((((((((((((( 22.05.09, 14:48 GWno kabluje: "Szachrajstwo" i "przekręt" "Szachrajstwo" i "przekręt" zarzucali autorom ustawy posłowie PiS. Elżbieta Kruk z PiS: To krok do likwidacji mediów publicznych. .......................................................................................... CELEM USTAWY JEST ZNISZCZENIE POLSKICH MEDIÓW PUBLICZNYCH TAK JAK TEGO SOBIE ŻYCZYŁY - ZDOMINOWANE PRZEZ UBEKISTAN I HITLERLAND MEDIALNE KOMERCYJNE PRYWATNE KONCERNY - ORAZ PRZEJĘCIA ICH RESZTEK POD POLITYCZNĄ KONTROLĘ PO-LSZEWII I BOLSZEWII :( ........................................................................................... De facto zlikwidowane zostaną Ogólnopolskie Programy Telewizyjne i Radiowe. Z głodowych 880 milionów, politycznie i rocznie przyznawanych z budżetu przez Sejm dla programów regionalnych, aż 25 procent musi być wydanych na prywatnych producentów !!! ........................................................................... Osoby do organów nadzorczych mają być rekomendowane przez gniazda czerwonych żmij - wyższe uczelnie i zaubeczone organizacje twórców !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilr Re: Nawet mrówka osamotniona pokona Prawko i Skor 21.05.09, 23:33 Wypij jeszcze połówkę to może coś z sensem napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy media... 21.05.09, 21:42 Teraz media publiczne są prawdziwie niezależne, ponieważ ich władze ustalał Strateg z Mulatem i Wielkim Koniem. Nie należy tego zmieniać i to jest zamach na demokrację. W razie czego, to prezydent zawetuje, bo on też. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To dlatego PiS zarzuca posłom krętactwo? 22.05.09, 00:20 a ja naiwnie myslałem że to oni byli sprawcami tego dziadostwa, no cóż, człowiek uczy się całe zycie. A pani Kruk jeszcze nie wytrzeźwiała bo powtarza slogany z kampanii z 2005 r o prywatyzacji, niektórzy jak sobie coś wbija do głowy to tylko tyle im zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy media.. 21.05.09, 22:36 I znowu przyrządzili z jabłkami? Czy duszona w sosie własnym.? Odpowiedz Link Zgłoś
man345 Walter i Solorz odkorkowują szampany... 21.05.09, 22:39 ...a TVP będzie marginalizowana Odpowiedz Link Zgłoś
cezary_futerko i dobrze. niech sie koncentruja na misji 21.05.09, 22:43 i dobrze. niech sie koncentruja na misji Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Walter i Solorz odkorkowują szampany... 21.05.09, 22:43 Walter? Aha, no tak. Teraz już wiemy czemu PO lubi się z TVNem. Rozwalić wszystko co państwowe! Sprzedać stocznie! Rozwalić media! W zamian... nie oferując wolnego rynku, tylko kartele kumpli. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A kto tym "państwowym" ma zarządzać? 22.05.09, 00:12 Stocznie sprzedano juz dawno, jak ci pewnie wiadomo z silnym naciskiem Zwiazków Zawodowych. Piszesz sprzedać a znajdziesz kupca? Media zostały rozwalone, zaufanie do nich jest małe, zgadnij za którego rządu to nastapiło? Wolny rynek to inwestorzy, inwestorzy to miejsca pracy.Łatwo szermujesz własnościa państwową, ale to jest obciążenie dla wszystkich podatników także dla pana Rysia z bazarku i pani Ani z marketu, dlaczego maja płacic na coś co jest nieefektywne i nie dorzuca się do garnuszka tylko z niego bierze? Jezeli firma przynosi zysk to jej własnośc jest obojetna, jezeli ma kłopoty to prywatna ogłasza upadłość a państwowa ma byc dotowana tak? Nie wróci ten czas gdy puszczano długa serię przez kilkanaście lat i było fajnie, niestety, teraz jest to niemozliwe - klient wybiera. Gdyby było inaczej dalej by trwała produkcja Polonezów. Nie ma czegos takiego jak kartel kumpli, jest biznes a od kontroli odpowiednie instytucje, jak masz takie wiadomości to pewnie za nie będa wdzięczne. Tak sie składa że mało oglądam TVP,TVN czy Polsat, większośc audycji to strata czasu, jakieś show, serial, gadające głowy, czasem trafi sie dobry film albo dyskusja na poziomie lub komentarz, przed wyborami nie ogladam wcale, mam uczulenie na głupotę. Wg ustawy media pozostaja w gestii państwa, znika haracz z PRL-u - abonament, poza tym sa nowe zasady wyłaniania rady a co dalej to się zobaczy? Uważasz ze pobieranie abonamentu było w porządku do sporej części społeczeństwa i porównując wynagrodzenie tych płacacych z bioracymi, zaraz odpowiesz że reklamy itd. Ja w TV widze jedynie kilka programów które powinny byc dotowane, głównie dla dzieci i młodzieży, reszta wspaniale na siebie zarabia, kto chce słuchac opery czy modlitwy to może sobie je znaleźć na innych stacjach radiowych, ważniejsze wydarzenia pokazują wszystkie stacje przeważnie. Dziwne że komercyjne mają podobny repertuar i maja zyski prawda? może jednak zarzadzanie i wynagradzanie jest troszkę dziwaczne? Uważasz że PO robi to w celu wzmocnienia TVN-u czy Polsatu? G...o prawda, zostało zrobione dziadostwo kilka lat temu i teraz ta fuszerka jest najbardziej widoczna, najgłośniej krzyczą ci co ten bajzel zrobili, jak się nie "umi" to sie nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: A kto tym "państwowym" ma zarządzać? 22.05.09, 00:21 Nie była taka zła ta TVP. Poziomem nawet nieco wyżej od "abitnych" TVN czy Polsat. Nie zrobili tego ze względu na TVN tylko i wyłącznie, co nie zmienia faktu, że uważam, iż miało to duży wpływ. Bo kasa to lobbing. TVN może robić biznes na telewizji i puszczaniu seriali, może też powoływać i odwoływać rządy - ot, na przypkład w 1,5 godzinnym wystąpieniu wygłoszonym z pamięci przyczepić się do przejęzyczenia. Niby nic. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ja się nie czepiam poziomu TVP 22.05.09, 01:05 Polsatu od dawna nie ogladam bo reklamy mnie wnerwiają a TVN jedynie filmy miał niezłe, reszta "odpustowa". Mimo że płace do tej pory abonament nadal uwazam ze to nieuzasadniony haracz jeszcze z PRL-u, skoro PGR-y skasowano to czas i na to. Mam swiadomośc że telewizja publiczna zawsze będzie związana z polityką ale niech to będzie przejrzyście wg ustalonych reguł a nie kto sie dorwie do władzy to zaraz jakas nowa trzoda przy korycie i nie kto inny to spieprzył jak "święty" PiS, rozregulował wszystko do czego sie dotknął a teraz tworzy jakies szopki. By zrealizowac jakis projekt nalezy sobie okreslic cel, zapewnić środki, zrobic plan oraz stworzyc zespół i to nie z kolegów tylko z profesjonalistów. J.Kaczyński zebrał chyba nawet nie kolegów ale spolegliwych towarzyszy, którzy złapali sie w pułapkę władzy nie będąc do niej przygotowanymi, to zawsze tak samo wyglada jakoś się da radę, nie da się, to wychodzi. Kaczyński miał jeszcze resztki przyzwoitosci i podał rząd do dymisji ale efekty uboczne nadal dają znać. Politycy moga sie wzajemnie okładać, zarzucac sobie wymyslone brednie ale praktycy patrząc z boku widza ich nieporadność i wierz mi że normalnej firmie większośc z nich nie popracowała by jako kierownicy długo, są chorobliwie ambitni ale brak im wiedzy i doświadczenia, może niech zaczną od mniejszych tematów. Mnie jest szkoda "szarych żuczków" obywateli którzy za dużo mniejsza pensję wykonuja bardziej profesjonalna pracę z większym zaangazowaniem. Nie dałbym 10 tys komus kto zamiast pracować wydajnie kłapie publicznie jakies bzdury na kolegów z pracy, czy to nie jest donoszenie dla własnej korzyści? Ja bym otworzył drzwi i dał kopa. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Ja się nie czepiam poziomu TVP 22.05.09, 01:35 Masz dużo racji, aczkolwiek nie lubię demonizowania PiSu, bo przez to PO, SLD i inne takie czują się mniejszymi diabłami. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Opisałem jak to widze z perspektywy. 22.05.09, 02:00 Ja nie musze demonizowac PiS-u, oni sami robia to wspaniale a robienie kampanii PO za pieniądze PiS to juz istny majstersztyk. Na ich miejscu, pokajał bym sie za popełnione błedy co nieudolnie zrobił J.Kaczyński (szybko pokora mu przeszła) i wziął sie do roboty, stworzył własne projekty, nawet przepychał je jako prezydenckie, tak żeby publika widziała że się chłopaki i dziewczyny starają a tu ciągle albo kwasna mina albo fałszywy usmiech na twarzy i ciągle to samo, PO winna, PO nie umie, PO nic nie robi, to nudne tym bardziej jak pani Jakubiak orzekła że to wina Tuska że nie będzie 6 miast brało udział w EURO 2012 a dlaczego by nie 8? Ja to oceniam przez przyzmat swojego zajęcia, które wymaga używania głowy do myslenia analizowania i przyzwoitosci, bez dobrej organizacji i profesjonalizmu osób z którymi pracuję nie mielibysmy co szukac na rynku, to jest naturalna weryfikacja, w polityce płacimy za bylejakośc i to mnie wkurza, to ze Pis ma akurat największy odsetek ludzi o kiepskiej znajomosci tego co robi to zapewne przypadek, bo znam wielu w terenie bardzo pracowitych i wiedzacych sporo, znam ich jeszcze ze styropianowych czasów i nadal z nimi mam o czym rozmawiać, mimo iz wiedza że PiS nie jest moim faworytem dzięki arogancji ich bardziej widocznych kolegów. Wystarczy posłuchac wypowidzi polityków i mozna ocenić jaka ma wiedzę, to nic trudnego jak się ma doświadczenie w rozmowach i zna tematy, przykro ale jest to partia najbardziej ideologiczna i kolesiowata. Miałem niewielka nadzieję w 2005 że zrobia cos przełomowego, to co zrobili nawet nie chce komentować, tym bardziej że powołują się na tradycje protestu sierpniowego. Wspólczuje Kaczyńskiemu bo dał ciała na całej linii, sprzeniewierzył się wszystkiemu co kiedyś wyznawał. Wcale nie musze demonizować, ja tylko pamiętam innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Rydzyk odkorkowuje szampana... 21.05.09, 23:51 Jako ze parcie na ekran w PiSie jest duze, to i cena ekranu dla Kaczynskich wzrosnie, jak to na wolnym rynku. Przykra sprawa - koniec socjalizma. Odpowiedz Link Zgłoś
chavslayer HAŃBA! 21.05.09, 22:44 Panie Prezydencie, w Panu ostatnia nadzieja na zablokowanie tego BUBLA PRAWNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: HAŃBA! 21.05.09, 22:58 tak panie prezydencie, bo jak nie to ostatni bastion telewizji partyjnej padnie, i kto bedzie pana tak wspaniale kadrowal?? kto rozplywal sie podczas wywiadow??? Odpowiedz Link Zgłoś
loozny Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 22:44 Krzyczą Ci, co się wcześniej obłowili, czyli PiS. "Przekręt" i "szachrajstwo" i wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 22:47 Nie pomyślałeś, POstępowcu od 7 boleści, że to odbieranie koryta PiSowcom na rzecz kumpli z PeŁo? Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 22:52 Nawet jeśli to co z tego? Lepsze PeŁo niż PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 22:57 Jeśli wolisz, żeby Cię okradali sprytniejsi i bardziej uśmiechnięci, to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:00 przynajmniej robia to z usmiechem na twarzy i miloscia :D wole to, niz gdyby mieli mnie okradac indywidula z wykrzywionymi w grymasie zlosci twarzami, ociekajacy jadem, wyzywajacy 80% polakow od zdrajcow i zomowcow Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:05 Ja tam wolę wiedzieć, kto mnie okrada, żeby się nie dać. Widać, że takim frajerom jak ty to nie przeszkadza. Liczy się tylko piar, choć walą cię w d. jak chcesz. Kaczyński nigdy nie wyzywał 80% Polaków od zdrajców i zomowców, co najwyżej 10-15% - trzymaj się faktów popaprany 'młody demokrato'. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:28 > Ja tam wolę wiedzieć, kto mnie okrada, żeby się nie dać Mhm. I w jaki to sposob "nie dajesz sie" haraczowi w postaci abonamentu? > Kaczyński nigdy nie wyzywał 80% Polaków od zdrajców i zomowców, co > najwyżej 10-15% Klamiesz. Tych, co wedlug JK stali tam gdzie ZOMO, jest spokojnie 80%. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:29 Nie kłamię. A Abonamentu nikt nie musiał płacić - nikt po domach nie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:32 > Nie kłamię. Tylko mijasz sie z prawda? > A Abonamentu nikt nie musiał płacić - nikt po domach nie sprawdzał. Czyli po prostu jestes gotowy krasc, kiedy nic ci za to nie grozi. Gratuluje pomyslu na moralnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:36 To NIE JEST kradzież. Kradzież to przestępstwo z art. 278 KK. A 80% to takie dokładne dane, taaaa? Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Sejm przyjął ustawę medialną 22.05.09, 00:44 Wziales sie gosciu znikad i ludzi pouczasz, cozto za wychowanie? Czyzby nastepny prawicowy buc? Odpowiedz Link Zgłoś
stala_mzawka Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:05 Księciuniu, bo Ci smutni znacjonalizują bloga, uważaj, układ działa.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:06 Specjalnie założyłem na Gazecie, żeby mi zemknęli bloga (będę wtedy 'męczennikiem za prawdę'), albo żeby nie zamykali - będę ich irytował swoją obecnością. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
antyfundamentalista Dla ciebie pajacu już nie ma ratunku. Tak 21.05.09, 23:47 ograniczone polactwo powinno się przynajmniej sterylizować aby wytępić całą pisowsko-rydzykową plagę niszczącą ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Sam jesteś pajac. 21.05.09, 23:55 To było merytorycznie. Wg. Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Sejm przyjął ustawę medialną 22.05.09, 07:15 Z tym, ze jeszcze jakiś czas będziemy okradani musimu sie niestety pogodzić. Zniszczony przez partię komunistyczna polski kapitał musi sie jakos odbudować. Nie zarabiasz mniej mniej w Polsce dlatego, ze gorzej pracujesz niż gdybyś pracował w Angli, tylko dlatego, ze właściciel twojej firmy i jego rodzina ma większe potrzeby niz angielski kapitalista. Utrzymanie pałacu jest tańsze niz jego wybudowanie i urządzenie. Może nasze wnuki... A ja wole, zeby mnie okradali ci, którzy za "ukradzione" mi pieniadze wyprodukują "małpki" a nie ci, którzy te "małpki" konsumują. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:56 loozny napisał: > Krzyczą Ci, co się wcześniej obłowili, czyli PiS. "Przekręt" i "szachrajstwo" i > wszystko jasne... co sie dziwic - odspawanie bez znieczulenia boli. Tu trzeba tez przyznac, ze juz komuna wykazala sie wyzsza inteligencja siadajac do okraglego stolu, ale PiS niczego sie nie uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 22:49 unamatita napisała: > Wykształciuchom gratuluję wyboru POpapranej partii. > Na POhybel nieudacznikom! > u. Wiesz, córcia, dlaczego twój PiS był przeciw? Bo multum partyjnych urzędasów telewizyjnych z nadania pisowskiego dalej doi telewizję publiczną rąsia w rąsię z neofaszystą. Kiedy ostatni z nich wyleci na zbitą mordę z mojej telewizji uznam, że IV RP zdechła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 22:49 Masz wybór! w Anglii czekają brudne gary! W Norwegii brudne podłogi! W Polsce debilni PiSdzielcy! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 22:59 Chciałbym Ci przypomnieć, że w Polsce rządi PeŁo a nie jacyś "debilni PiSdzielcy". Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:12 ksiaze_olsztyn napisał: > Chciałbym Ci przypomnieć, że w Polsce rządi PeŁo a nie > jacyś "debilni PiSdzielcy". > Mediami, przypomnę, rządzą neofaszyści, ale może ta wiedza nie dotarła do Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:28 To nie są neofaszyści. Ty nawet nie wiesz co to jest faszyzm, ignorantko. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:41 ksiaze_olsztyn napisał: > To nie są neofaszyści. Ty nawet nie wiesz co to jest faszyzm, > ignorantko. > Ignorantem to ty jesteś, szanowny Książę. Neofaszyzm Farfała nie jest tajemnicą. I nie szprycuj nas martyrologią, obozami i cierpieniem narodu, ani Stalinem, ani Leninem. Kaczyńscy już dostatecznie wyleczyli nas z tak pojmowanego "patriotyzmu". Gdyby nie przynależność do Unii,zrobili by z Polski łagier koncentracyjny z kapo w osobach wszechpolaków i lumpensamoobrony. Wiec zamilcz lepiej i nie właź w gumiakach na salony. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:44 Łooooooo :)))) Piękny tekst. Niejeden propagandzista z ZSRR takiego plucia by nie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:36 Oj, Mela Mela ! Ta agresja to chyba z braku seksu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:47 somatico napisał: > Oj, Mela Mela ! Ta agresja to chyba z braku seksu :) Sorki....z nadmiaru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:52 To musi być z Ciebie ostra babka ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:48 Czy ktos mowi o rzadzeniu? Oni SA, to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
klos2009 Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 22:50 To Tusku zamelduje TVN i GW i Polsatowi wykonanie zadania. a w odpiwedzi uslyszy: to kiedy sprzedacie swoim Dwojke, Rzeczpospolitą i radiowa Trójkę? Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Nareszcie koniec z obłudą i płaceniem za coś... 21.05.09, 22:51 ... z czego się nie korzystało! Będę mógł ze spokojem kupić sobie wreszcie TV bez obaw, czy ktoś mnie będzie chciał za to skasować jakimś dziwnym podatkiem na rzecz programów, których nigdy nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Nareszcie koniec z obłudą i płaceniem za coś. 21.05.09, 23:00 Nikt Cię do tej pory nie kasował, przecież nikt na to nie płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
maty-nieku Re: Nareszcie koniec z obłudą i płaceniem za coś. 21.05.09, 23:29 ksiaze_olsztyn napisał: > Nikt Cię do tej pory nie kasował, przecież nikt na to nie płacił. Mów łaskawco za siebie: ja, ksiąze_olsztyn nie płacę, bo lubię wozić się na garbach emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Nareszcie koniec z obłudą i płaceniem za coś. 21.05.09, 23:52 Książe to pewnie środkami lokomocji też jako gapowicz ?... Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy media.. 21.05.09, 22:54 Brawo Sejm! Nareszcie! Zawłaszczony przez PiS i przystawki twór polityczny ma szansę przejść do wstydliwej historii "IV RP". PiS był przeciw ze zrozumiałych względów - tracą wpływy, których nigdy nie utracili w telewizji publicznej po jej zawłaszczeniu! Że jedną Anitkę Gargas na twarz wywalono za bramę??? To nic. Zostały tłumy urzędników z nadania PiS-u, takich "fachowców", którzy doprowadzili TVP na skraj bankructwa. Więc fora ze dwora i oddajdzie,pisowskie urzędasy, telewizję twórcom. Bo ani na ekonomii, ani na robieniu programów sie nie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:38 Nie byłbym takim optymistą. Ta bezwolna kukiełka w Pałacu pociągana za sznurki przez brata - psychopatę w sposób oczywisty zawetuje tę ustawę i zamelduje po strzeleniu kilku "małpek" prezesowi o wykonaniu zadania. respiral napisała: > Brawo Sejm! Nareszcie! Zawłaszczony przez PiS i przystawki twór > polityczny ma szansę przejść do wstydliwej historii "IV RP". PiS był > przeciw ze zrozumiałych względów - tracą wpływy, których nigdy nie > utracili w telewizji publicznej po jej zawłaszczeniu! Że jedną > Anitkę Gargas na twarz wywalono za bramę??? To nic. Zostały tłumy > urzędników z nadania PiS-u, takich "fachowców", którzy doprowadzili > TVP na skraj bankructwa. Więc fora ze dwora i oddajdzie,pisowskie > urzędasy, telewizję twórcom. Bo ani na ekonomii, ani na robieniu > programów sie nie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 22:57 ksiaze_olsztyn napisał: > Mela, Ty szczekaczko POstępowa, nie każdy kto nie popiera tej partii > kręcących lody idiotów jest z PiS. Do twojego ciasnego łba to nie > dociera. O, przepraszam łaskawego pana...Wolę być "szczekaczką POstepową" niż libertasem-qutaasem, szanowny książę z Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 22:59 Gratuluję w takim razie skłonności do totalitaryzmu. Kiedy pójdziesz oddać się w niewolę Traktatowi z Lizbony? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:11 ksiaze_olsztyn napisał: > Gratuluję w takim razie skłonności do totalitaryzmu. Kiedy pójdziesz > oddać się w niewolę Traktatowi z Lizbony? NATYCHMIAST!!! Może to trochę mnie uwolni o libertasów-qutasów i popaprańców pisowskorydzykowych. Uwielbiam totalitaryzm europejski. Szcególnej radości doznaje, kiedy przekraczam granice kiedy chce i jak chce, a nie z pielgrzymką toruńską i pieśnią radiomaryjna na ustach. Ciesze się, kiedy widzę na ulicach gejów i lesbijki, których nie zakryjesz beretami moherowymi. Choćbyś się wściekł czego ci życzę. > Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:17 Gratuluję poziomu argumentacji - "libertasów-qutasów". Kiedyś takich jak ty wieszało się na drzewach za zdradę ojczyzny, dzisiaj cieszysz się prawem do wolności wypowiedzi. Więc nie odbieraj tego prawa nawet dla ojca Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:21 ksiaze_olsztyn napisał: > Gratuluję poziomu argumentacji - "libertasów-qutasów". > Kiedyś takich jak ty wieszało się na drzewach za zdradę ojczyzny, Bardzo słuszna uwaga - kiedyś wystarczyło powiedzieć, że zdradził i sznurek. Tak szybko, że nawet nie było czasu zapytać na czym ta zdrada miałaby polegać. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:27 Zdrada w tym wypadku polega na pozbawianiu swojego kraju suwerenności na rzecz Komisji Europejskiej z uśmiechem na ustach. Suwerenności, o którą walczono we wszystkich powstaniach, wojnach i w czasie komuny. I nie mów mi, że UE to nie jest utrata suwerenności, bo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:30 Bla, bla, bla... > I nie mów mi, że UE to nie jest utrata suwerenności, bo jest. No wlasnie ze nie jest. Chyba ze masz jakies argumenty - ale watpie, jeszcze od zadnego "eurosceptyka" ich nie uslyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:31 Wiesz co to jest suwerenność, dziecko? To jest możliwość stanowienia prawa. Tracisz ją. Już usłyszałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:33 Znaczy... UE zamyka nam Sejm? Zabiera nam Sejm? Zakazuje Sejmowi stanowic prawo? Wskaz taki zapis w traktacie, bardzo prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:38 Ogólnie rzecz biorąc Sejm może sobie uchwalić co chce, ale to co uchwali Komisja uchwali jest ważniejsze. Więc Sejm jest niepotrzebny, bo liczy się zdanie UE. To po co nam Sejm? Zlikwidować go, będzie oszczędniej! Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:55 Jak widać, Twoja wiedza jest odwrotnie proporcjonalna, do ilości wpisów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:56 Problem w tym, że jestem prawnikiem i mam ubaw jak widzę tłum zaślepiony Unią i Platformą. Tak naprawdę w życiu chyba nie przeczytaliście żadnej ustawy czy traktatu i dyskutujecie jak ślepi o kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:07 I co z tego że jesteś prawnikiem, jak żeś głupi. Mniej czytaj a więcej myśl, to może będziesz miał jakieś pojęcie o otaczającym Cię świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:09 Argumenty personalne = przyznanie się do porażki. Byłeś cienki w merytorycznej dyskusji, której nawet nie podjąłeś, kolego z pojęciem o świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:17 Gdybyś był przygotowany do merytorycznej dyskusji, nie wypisywałbyś takich głupot na forum. Lepper też swego czasu straszył rolników UE i wiemy jak się ta historia skończyła dla rolników i Leppera. Jeżeli tak bardzo cenisz sobie suwerenność, to zamknij się w domu, wyłącz prąd, telefon i nie zawracaj innym gitary. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:34 Jeszcze się plujesz? Bo dla rolników to widać jak się skończyła - mleko w sklepie po 3 złote! Zamknij japę i otwórz się na inne poglądy! Wyłącz TVN, skończ z czytaniem GW i napij się wody! Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:36 Nie wysilaj się tak, bo Ci żyłka pęknie. Na chwilę obecna na wejściu do UE rolnicy skorzystali najszybciej i najwięcej. Nie masz pojęcia o czym piszesz, więc sobie daruj. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:44 Nic mnie nie obchodzą rolnicy, cały kraj na tym straci. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 01:07 > Nic mnie nie obchodzą rolnicy, cały kraj na tym straci. Prawnik pełną gębą - tylko swojej d... pilnuje. Martw się o suwerenność własnego zada. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 01:24 Jeżeli moją d. uważasz, za cały kraj... bo mnie cały kraj obchodzi a nie rolnicy. Idź do swojego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y No no, cóż za poziom argumentacji:) 21.05.09, 23:35 "I nie mów mi, że UE to nie jest utrata suwerenności, bo jest." Buahaha. "Ja, mały Kazio mówię, że tak jest i tak jest, bo ja tak mówię!:" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: No no, cóż za poziom argumentacji:) 21.05.09, 23:38 Ty dziecko potrafisz merytorycznie? Wiesz chociaż co to jest suwerenność? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Wiem. 22.05.09, 00:48 Wiem też, że bardzo Ci to przeszkadza. Ale niestety, wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta PIS głosował przeciw !!! Farfał to ich człowiek. 22.05.09, 07:09 PIS poparł Farfała w 100%..! Odpowiedz Link Zgłoś
donek_durniu_to_kryzys Zamach_Na_Polskie_Media_!!!!!:o(( ((((((((((((((((( 22.05.09, 14:52 GWno kabluje: "Szachrajstwo" i "przekręt" "Szachrajstwo" i "przekręt" zarzucali autorom ustawy posłowie PiS. Elżbieta Kruk z PiS: To krok do likwidacji mediów publicznych. .......................................................................................... CELEM USTAWY JEST ZNISZCZENIE POLSKICH MEDIÓW PUBLICZNYCH TAK JAK TEGO SOBIE ŻYCZYŁY - ZDOMINOWANE PRZEZ UBEKISTAN I HITLERLAND MEDIALNE KOMERCYJNE PRYWATNE KONCERNY - ORAZ PRZEJĘCIA ICH RESZTEK POD POLITYCZNĄ KONTROLĘ PO-LSZEWII I BOLSZEWII :( ........................................................................................... De facto zlikwidowane zostaną Ogólnopolskie Programy Telewizyjne i Radiowe. Z głodowych 880 milionów, politycznie i rocznie przyznawanych z budżetu przez Sejm dla programów regionalnych, aż 25 procent musi być wydanych na prywatnych producentów !!! ........................................................................... Osoby do organów nadzorczych mają być rekomendowane przez gniazda czerwonych żmij - wyższe uczelnie i zaubeczone organizacje twórców !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 07:35 Rzeczpospolita Obojga Narodów była utratą suwerenności dla tysięcy Białorusinów, Litwinów, Urainców, Zydów, Tatarów, Szwajcarów, Prusaków, Łemków, Wołochów itd. Ale mimo wszystko dopóki się dało, byli oni wiekszymi polskimi patriotami niz dzisiejsi patridioci. Ale ja historii nie znam, bo z usług prostytutek nie korzystam, nawet prostytytek nauk. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:45 ksiaze_olsztyn napisał: > Gratuluję poziomu argumentacji - "libertasów-qutasów". > > Kiedyś takich jak ty wieszało się na drzewach za zdradę ojczyzny, > dzisiaj cieszysz się prawem do wolności wypowiedzi. Więc nie > odbieraj tego prawa nawet dla ojca Rydzyka. > Nie ty mi dałes wolność i nie ty mnie bedziesz wieszać, choćbyś bardzo chciał. Moja Ojczyzna jest moją Ojczyzną i nic ci do niej. Skoro ty mnie wieszasz, to ja ci radzę, żebyś zmówił podwójny paciorek przed snem i prosił Boga o wybaczenie, boś zgrzeszył myślą wobec bliźniego swego.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:29 > oddać się w niewolę Traktatowi z Lizbony? Rzeczywiscie, straszne zniewolenie. A konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:31 Konkretnie jest to zniewolenie, ponieważ będziesz żyła w państwie, w którym nie będziesz miała prawa głosu a będzie rządzić Komisja towarzyszy. Jak za Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:45 Może wreszcie ktoś z tej UE nas zmusi do sprzatania kup po własnych psach :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 21.05.09, 23:47 To jest właśnie standardowe myślenie Polaka - skoro Polacy sami nie potrafią, to niech nas Komisja w Brukseli pogania bacikiem. A może samemu by się zabrać za swój kraj?! I posprzątać?! Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Pierwsza ustawa za którą można PO pochwalić. Może 21.05.09, 22:59 nareszcie to towarzystwo spadochroniarzy politycznych zaczęło myśleć i dotrzymywać słowa. Teraz prosimy o zniesienie izby dumania, podatek liniowy, likwidację kretyńskich przepisów budowlanych, łatwiejszy dostęp do broni palnej, dostęp dla wszystkich obywateli do uczestnictwa w służbie cywilnej i okręgi jednomandatowe. I jak na początek Tusk jest ok. Gó... mnie obchodzi czy rządzi Donald, Kaczor, Rabin, Kwas czy Johny Walker. Licza się czyny i that's it! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Pierwsza ustawa za którą można PO pochwalić. 21.05.09, 23:03 Na jaki początek Tusk jest OK? Przecież już minęła połowa kadencji! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:08 Zegnaj polskie bbc. Politykom pewnie ulzy. Do tej pory mieli pewnie przynajmniej jakies wyrzuty sumienia za to szambo, ktore tam urzadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:15 rpq napisał: > Zegnaj polskie bbc. Politykom pewnie ulzy. Do tej pory mieli pewnie > przynajmniej jakies wyrzuty sumienia za to szambo, ktore tam urzadzili. W TV nigdy nie było BBC. Bo BBC dokumentem stoi, a ten został ukatrupiony przez pis-lpr-samoobronę. Więc cieszmy sie, bo jest szansa na powrót do idei BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:13 i jak będziemy żyli bez pospieszalskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:14 Do Słońca Kaszub Bardzo proszę o dopuszczenie mnie do "koryta". Od dawna marzyłem być w partii: kadrowo – próżniaczej von sitwa złodziejsko -kolesiowska Chce się tak samo obłowić, na chapać sobie kieszenie forsą. Mam wszelakie predyspozycje do "koryta" potrafię kłamać, rozpychać się łokciami, obiecywać matołom drugą Kanadę oraz skreślać inwestycje jak np. Euro 2012 w Krakowie, Lotnisko Kielce - Obice, itp. Na konferencje prasowe będę przyprowadzał prostytutki, kastety, tasaki oraz będę dzwonił na Straż Pożarną, aby umyli mi samochód i wymienili opony zimowych na letnie, itp.. Potrafię dać kopa w du... : lekarzom, pielęgniarkom, nauczycielom i innej grupie społecznej. Monty Pythona Polak Kielczanin PS. Szopki sobie zrobię z kultury Polskiej (Polskich Publicznych Mediów) Zniszczę Polską kulturę, bo jestem POpaprancem i świnią anty polską Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:18 Trafiłeś na złe forum. Tutaj tylko same oszołomstwo pod banderą "polityki miłości" i kręcenia lodów. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:58 Czułam, że książę z adopcji , bez błekitnej krwi :) Oszołomstwo jest rodzaju nijakiego .Mówi sie i pisze -to oszołomstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 22.05.09, 00:27 zdaje sie ze to twoj prezes wymyslil w styczniu polityke milosci o ktorej zapomnial potem tak szybko jak szybko mozna powiedziec "mieszkam z mama i mam kota". no to jak, zarzucasz innym co twoj prezes czyni ? albos slepy albo hipokryta. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:19 O to jedyny który zna nieskalanych i absolutnie uczciwych na których rozumny Polak powinien głosować w wyborach wszelakich. Tylko się tą wiedzą nie podzielił :( Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:47 Oto cuda które Tusk wam obiecuje !!! 1. Obrona praw pracowników, obniżenie kosztów pracy i wzrost płac. 2. Wprowadzenie polityki solidarnego państwa. 3. Udział Polski w dbaniu o bezpieczeństwo światowe. 4. Radykalne uproszczenie prawa podatkowego, gospodarczego i trybu poboru ZUS. 5. Obniżenie prowizji i składek ZUS dla mało zarabiających i likwidacja OFE. 6. Równy Wiek emerytalny kobiet i mężczyzn wszystkich grup zawodowych od 65 lat. 7. Odebranie przywilejów rent i emerytur dla UBeków, SB, WRON, PZPR-owców i agentom WSI. _8. Zahamowanie małego wzrostu inflacji i wzrost minimalnego wynagrodzenia. _9. Ujednolicenie chaotycznego prawa podatkowego w Polsce - obniżenie podatków. 10. Wprowadzenie w 2010r kas fiskalnych we wszystkich dziedzinach działalności. 11. Skuteczne wykorzystywanie funduszy europejskich i ograniczenie biurokracji. 12. Likwidacja kontyngentu w Afganistanie 13. Odbudowa zaufania obywateli do władzy i władzy do obywateli. 14. Ograniczenie wewnętrznych sporów i konfliktów interesów władzy. 15 Likwidacja mafii stojących ponad prawem w polsce. 16. Poprawa wydajności pracy zawodowych posłów i całego rządu, totalne zmiany, nowe ustawy. 17. Ograniczenie przywilejów władzy. 18. Zażegnanie sporów Państwo - Kościół i wyznaczenie granic obowiązków instytucji Kościoła. 19. Zmiana ustawy o organizacjach pożytku publicznego i wolontariacie. 20. Rozwój społeczeństwa obywatelskiego. 21. Podwyższenie pensji pracownikom służby zdrowia, nauczycielom i poprawa wydajności pracy nauczycieli. 22. Podatek liniowy i pomoc ze strony państwa dla najsłabszych. 23. Ograniczenie malwersacji finansowych na najwyższych szczeblach władzy. 24. Ograniczenie wielo milionowych dotacji do partii politycznych i biur poselskich. 25. Zapewnienie bezpieczeństwa energetycznego, budowa elektrowni atomowych. 26. Wydłużenie urlopu macierzyńskiego, wzrost zasiłków dla bezrobotnych. 27. Wzrost płac pozostającym w Polsce nie tylko tym grupom zawodowym, którzy strajkują 28. Ułatwienie osobom niepełnosprawnym zdobycie wykształcenia i pracy. 29. Powszechny dostęp do szerokopasmowego Internetu szczególnie dla najuboższych. 30. Wprowadzenie możliwości załatwiania spraw państwowych (podatki itp.) przez Internet. 31. Większe środki na rozwój i edukacje, znajomość języków obcych wśród europosłów. 32. Szkolenia dla bezrobotnych z EFS i praktyki w firmach wraz z realnymi ofertami pracy. 33. Ułatwienie młodym startu zawodowego oraz osobom powyżej 50 roku życia. 34. Ograniczenie deficytu i zapobieżenie kryzysowi rynku finansowemu banków. 35. Decentralizacja władzy, regionalizacja i skuteczne zarządzanie. 36. Szybsza budowa mieszkań dla mało zarabiających i wzrost zatrudnienia. 37. Darowanie zaległości w Urzędzie Skarbowych dla Polaków, którzy pracowali za granicą. 38. Wspieranie przedsiębiorczości i zmiana prawa na korzystniejsze dla pracowników i pracodawców. 39. Uproszczenie procedur zakładania firm. 40. Prywatyzacja i sprzedaż kluczowych firm polskiej gospodarki do 2010 roku. 41. W firmach należących do Skarbu Państwa - rzetelne wybieranie kompetentnych zarządów i rad nadzorczych. 42. Wzrost płac pracowników sektora publicznego oraz ustawa antykominowa. 43. Redukcja przepaści między bogatymi a biednymi obywatelami naszego kraju. 44. Długoterminowe uniknięcie zagrożeń demograficznych. 45. Wyłączenie świateł mijania w samochodach i likwidacja punktów karnych. 46. Wdrożenie programu Natura 2000, Wytwarzanie biopaliw i biogazów. 47. Dopłaty do nowych samochodów za złomowanie starego auta. 48. Likwidacja setek przepisów, które paraliżują pracę służb odpowiadających za stan dróg. 49. Wyeliminowanie barier prawnych blokujących szybki rozwój infrastruktury. 50. Większe pieniądze dla samorządów lokalnych i wyższe kary za korupcję i niegospodarność. 51. Znaczne przyśpieszenie budowy obwodnic i autostrad. 52. Nowe szybkie trasy kolejowe i dworce - reforma PKP 53. Powrót do tak zwanego partnerstwa publiczno-prywatnego. 54. Wsparcie projektów infrastrukturalnych UE dot. bezpieczeństwa energetycznego. 55. Bezpieczne wprowadzenie waluty Euro do 2012r. 56. Obniżenie bezrobocia i cud Irladski w polsce. (PO Potrafi) 57. Dbanie o interesy Polski w UE (zmiany w Konstytucji RP) 58. Dekomunizacja kraju i lustracja hierarchów kościoła rzymsko katolickiego 59. Dokończenie reformy administracji publicznej i kościoła (redukcja niepotrzebnych etatów). 60. Zmiana sposobu prowadzenie polityki zagranicznej. 61. Wsparcie rozwoju regionalnego i uruchomienie akcji Tanie Państwo. 62. Cięcia w 78 luksusowych ośrodkach wypoczynkowych MSWiA oraz licznych resortowych sanatoriach 63. Likwidacja olbrzymiej ilości agencji podlegającym ministerstwom 64. Likwidacja możliwości skorumpowanych przetargów i prywatyzacji. 65. Likwidacja zagrożeń korupcyjnych i rozliczenie zagrabionych korzyści majątkowych, fortun. 66. Poważne zmiany w prokuraturze i walka z opieszałością sądowniczą - niekompetencją. 67. Zapewnienie bezpieczeństwa i praworządności w Polsce. 68. Reforma prawa karnego , zmiana systemu odbywania kar. 69. Efektywne prowadzenie walki z przestępczością. 70. Wprowadzenie e-dowodu osobistego i e-rozliczeń PIT. 71. Budowa systemu ochrony i ratownictwa ludności. 72. Identyfikacja i likwidacja pralni brudnych pieniędzy. 73. Zmiany w konstytucji i prawie o podwójnym obywatelstwie. 74. Likwidacja tajnych podsłuchów zainstalowanych urzędach administracji państwowej. 75. Pomyślne rozwiązanie problemu z instalacją w polsce tarczy antyrakietowej. 76. Uzawodowienie Wojska i zakończenie misji w Iraku w 2008r. 77. Reforma ubezpieczeń społecznych, zwiększenie powszechnego dostępu do służby zdrowia. 78. Reformacja polityki refundacji leków, prywatyzacja szpitali walka z łapówkarstwem. 79. Podział NFZ na kilka konkurencyjnych zakładów ubezpieczeniowych. 80. Ułatwienie zdobywania specjalizacji lekarzom, sędziom, notariuszom, komornikom, prawnikom. 81. Darmowe lekarstwa dla emerytów i dzieci do 18 lat życia 82. Przeciwdziałanie narkomanii i innym patologiom społecznym 83. Realizacja polityki historycznej, ujawnienie agentów i zdrajców 84. Likwidacja dominacji kościoła, "danin publicznych" i ograniczenie wydatków budżetowych na kościół. 85. Liberalizacja ustawy antyaborcyjnej i przeniesienie aborcji z podziemia do bezpiecznych, legalnych zabiegów. 86. Wprowadzenie kas fiskalnych dla duchowieństwa oraz podatku kościelnego dla wiernych. 87. Zmiana mechanizmów finansowania edukacji. 88. Stabilizacja finansowa sektora kultury. 89. Likwidacja abonamentu RTV od 2009r oraz likwidacja horrendalnie wysokich odpraw dla pracowników TVP. 90. Zlikwidowanie KRRITV i obniżenie wynagrodzeń pracownikom TVP - poprawa jakości programów TV. 91. Reforma instytucji publicznych obsługujących rolnictwo. 92. Modernizacja wsi i rolnictwa oraz produkcja naturalnej, zdrowej żywności. 93. Usprawnienie procesu składania wniosków o dotacje unijne. 94. Likwidacja KRUS - reforma systemu ubezpieczeniowego rolników. 95. Rozwój edukacji przedszkolnej na terenach wiejskich. 96. Program "Boisko w każdej gminie" i profesjonalna organizacja Euro 2012, Wsparcie sportu wyczynowego. 97. Zmiana finansowania leczenia osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych. 98. Szybkie dostosowanie polskiego prawa do unijnych przepisów. 99. Szeroko idące zmiany w kierunku uporządkowania całego prawa w Polsce i w całej Unii Europejskiej. PS. Od cudów jest Bóg , od czynów Prezydent Kotyniewicz, a Premier Tusk jest do niczego Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:36 Jeżeli mendo masz dowody, ze ktoś z PO coś ukradł, to idź do prokuratury, a nie korzystając z anonimowości internetu opluwasz szmaciarzu polski rząd. A jaki taki jesteś zatroskany o złodziejstwo to zainteresuj się tzw. fundacja solidarności, na czele której stoi Kaczyński,a która dzięki przekrętom kupla kaczyńskigo, niejakiego ministra Glapińskiego zagarnęła w Warszawie atrakcyjne tereny i nieruchomości warte w tej chwili ponad miliard złotych. PS. Gdybyś uważał, ze to nieprawda, to muszę ciebie rozczarować: kilka miesięcy temu miasto wystąpiło na drogę sądową w sprawie odzyskania chociażby części tych nieruchomości. krakuw napisał: > Do Słońca Kaszub > Bardzo proszę o dopuszczenie mnie do "koryta". > Od dawna marzyłem być w partii: kadrowo – próżniaczej von sitwa złodziejs > ko > -kolesiowska > Chce się tak samo obłowić, na chapać sobie kieszenie forsą. > Mam wszelakie predyspozycje do "koryta" potrafię kłamać, rozpychać się > łokciami, obiecywać matołom drugą Kanadę oraz skreślać inwestycje jak np. > Euro 2012 w Krakowie, Lotnisko Kielce - Obice, itp. > Na konferencje prasowe będę przyprowadzał prostytutki, kastety, tasaki oraz > będę dzwonił na Straż Pożarną, aby umyli mi samochód i wymienili opony > zimowych na letnie, itp.. > Potrafię dać kopa w du... : lekarzom, pielęgniarkom, nauczycielom i innej > grupie społecznej. > > Monty Pythona > Polak Kielczanin > > PS. > Szopki sobie zrobię z kultury Polskiej (Polskich Publicznych Mediów) > Zniszczę Polską kulturę, bo jestem POpaprancem i świnią anty polską Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 21.05.09, 23:53 Wstąp do PO. Dostąpisz koryta. Zostaniesz świnią... Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Od Platformy para demokratycznej 22.05.09, 00:07 Witam was Polaczki!!! A co to, nasz kraj, nasz naród, wszystko, co jest Polskie to zniszczymy np: Polską Telewizję Publiczną, Międzynarodowy Port Lotniczy w Kielcach - Obicach, Euro 2012 w Krakowie i Chorzowie, Polską Służbę Zdrowia (niech umierają, a z szpitali hotel zrobimy) oraz przyłączymy Pomorze Zachodnie z Świnoujściem do Niemiec. Samolotu prezydentowi nie damy, bo to nie jest nasz prezydent tylko polaczków. A co, nasze korzenie są z Azji Mniejszej. My PO mówimy TKM,TKM,TKM... Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Re: Kto wygra Polska czy POpaprancy 22.05.09, 00:26 Drogi kolego "krakuw", bede na Ciebie glosowal i moi przyjaciele tez, ale przy korycie powinienes pamietac o mnie............ Tez jestem niezla swinia, potrafie pluc na rzad, partie, kosciól i kogo tam jeszcze spotkam przy korycie. Moge tez dac w ryja, jak komu sie nalezy, lub nie - ale to zalezy od ilosci zjedzonych jablek, bo po nicht niezla sruba jest....! przyjaciól tez mam paru, ale jak dorwiemy sie do koryta, to nawet ci co nie wpisali sie do nas na Nasza Klase, nas znajda! Kanalia zawsze rozpozna druga kanalie na odleglosc chlewa. A jak braknie znajomków do obsady stanowisk, to skorzystamy z uslug "listmacierewiczaiinnychkanalii". Pozdro z uzdrowiska "Scyzoryk". Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:17 A ujadanie już i tak nie pomoże...Szkoda tylko, że nie zrobiono tego rok temu. Może PiSowcy mniej by ukradli, a tak w rok telewizja stanęła na skraju bankructwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:20 Telewizja stanęła na skraju bankructwa przez ten niedobry PiS! Brawo! Masz jeszcze jakieś pomysły na opluwanie wrogów politycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:22 ksiaze_olsztyn napisał: > Telewizja stanęła na skraju bankructwa przez ten niedobry PiS! Telewizja dla każdej opcji politycznej (w tym PiS) była lennem do wzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:30 To dziwne, bo można skonstruować przepisy w ten sposób, żeby nie była. W Niemczech jakoś spokojnie funkcjonuje ARD. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:58 Może dlatego, że w Niemczech i Anglii nie ma kaczyzmu, którego nadrzędnym celem jest numerowanie kolejnych RP, propaganda sukcesu i trzymanie się na stołkach. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 22.05.09, 00:10 W Polsce są takie miernoty, że bez pleców politycznych nie daliby rady nawet obsłużyć szaletu publicznego. Po prostu nie ma komu powierzyć telewizji. Cały problem z Farfałem polega na tym, że choć gó...arz to sobie radzi z tym chlewem. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz ROFL 22.05.09, 00:49 "Opluwanie wrogow politycznych" That's what she said? Gosciu, znikaj tam skad sie wziales, czyli donikad. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Zabolało, towarzysze z PiS, zabolało... 21.05.09, 23:23 mela_1 napisała: > A ujadanie już i tak nie pomoże...Szkoda tylko, że nie zrobiono tego > rok temu. Może PiSowcy mniej by ukradli, a tak w rok telewizja > stanęła na skraju bankructwa. Dla każdej opcji politycznej TVP była darmową dziwką. Grzech nie skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke PO mnie oszukała 21.05.09, 23:30 Dlaczego do ku... nędzy nie sprywatyzowali tego molocha, teraz już nawet czy tego chcę czy nie będę dokładał do Farfałów, Urbańskich i ich pociotków, oczywiście wszystko w imię misji. Dlaczego muszę dawać pieniądze na gwiazdy na lodzie i upolitycznione audycje, Pospieszalskich i innych oszołomów ??? TVN24 potrafi zrobić telewizję na poziomie europejskim, niezależną i nie nadają więcej reklam niż TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: PO mnie oszukała 21.05.09, 23:32 Tak, tak, TVN24 jest bardzo niezależny i "na poziomie" europejskim. Czytaj - kocha PO i UE. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: PO mnie oszukała 21.05.09, 23:38 TVN24 na pewno mniej kocha PO niż TVP PiS (za Urbańskiego) czy Libertas (za Farfała). TVN24 ma szansę bycia niezależną, bez względu na rządzącą ekipę. Publiczna - nigdy, zawsze była upolityczniona. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: PO mnie oszukała 21.05.09, 23:39 Nieprawda. TVP ma szansę być niezależna, bo nie tak szybko się obsadza stołki, TVN zawsze będzie lobbowało i ukłądało się. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: PO mnie oszukała 21.05.09, 23:49 Telewizje takie jak TVN są nastawione na zysk, a nie na zbijanie kapitału politycznego. Zarząd TVP był i będzie składał się z polityków, którzy bez względu na swoje decyzje dostaną kasę a przy okazji będą załatwiali swoje interesy partyjne. Dawanie kasy z budżetu na telewizję to powrót komuny w najgorszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: PO mnie oszukała 21.05.09, 23:53 ksiaze_olsztyn napisał: > Nieprawda. TVP ma szansę być niezależna, bo nie tak szybko się > obsadza stołki, TVN zawsze będzie lobbowało i ukłądało się. > Jeszcze się zdziwisz...Wylecą, aż będa przeciągi od otwartych okien. 7 (siedmiu) urzedników na jednego pracownika twórczego. Jest kogo wywalać na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: PO mnie oszukała 22.05.09, 00:51 Co ty koles pie&dolisz? Po co wchodzisz na forum jak nie chcesz dyskutowac, tylko zawsze masz racje bo tak? Zostan politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: PO mnie oszukała 22.05.09, 00:56 Ja mam rację, chociaż często nie chciałbym mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: PO mnie oszukała 22.05.09, 00:08 TVN24 reprezentuje poziom chlewa. Tylko wystrój studia ustawia ich na poziomie różnym od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: PO mnie oszukała 22.05.09, 00:12 Poziom chlewa to ty masz w chałupie. Ale dzięki "liberalnej" PO teraz każdy podatnik dołoży 90 zł do publicznej, czyli kolesiom aktualnie będących przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
krakuw Platforma Oby... chce zniszczyć Radio i TV Kielce 21.05.09, 23:30 Projekt ustawy medialnej autorstwa Platformy Obywatelskiej zakłada likwidację regionalnych rozgłośni Polskiego Radia i ośrodków TVP. Głosząc hasła: A co to, nasz kraj, nasz naród, wszystko, co jest Polskie to zniszczymy np: Polską Telewizję Publiczną, Międzynarodowy Port Lotniczy w Kielcach - Obicach, Euro 2012,Polską Służbę Zdrowia (niech umierają, a z szpitali hotel zrobimy),Samolotu prezydentowi nie damy, bo to nie jest nasz prezydent tylko polaczków. Ps Zastanawiam się, skąd tyle nienawiści do Polski oraz Kielc?. Oj, nieładnie Platforma Obywatelska, nieładnie. Polak Kielczanin Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Platforma Oby... chce zniszczyć Radio i TV Ki 21.05.09, 23:52 Bo Szkieletczyzna to matecznik prawicy, zaścianek i zakała kraju. Nora w którą nie warto inwestować plus siedlisko klasy robotniczej (patrz zbrojeniówka). Odpowiedz Link Zgłoś
keradk "niezalezne" spółki? 21.05.09, 23:32 wiec to o to chodziło! kazda 'niezalezna' spolka oczywiscie bedzie miala prezesa i zarząd... wybierane przez politykerow. Super przekret w majestacie prawa! wiecej kasy dla kolesi! rewelacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bigbezet Re: "niezalezne" spółki? 22.05.09, 00:14 Słuchaj kolego, narzekaj, że to przekręt, jak do przekrętu dojdzie, a nie zakładasz z góry, że tak będzie. W ten sposób można do wszystkiego podchodzić, a na dobre to nie wyjdzie. Stop z malkontenctwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy media.. 21.05.09, 23:34 Fani PO są tak samo głupi jak moherki od Rydzia. Sorry, ale jeśli władza idzie do ministerstwa kultury to kto będzie rozdawał karty?! PO! Tak znowu POlityka w publicznej! Finansowanie z budżetu? A jak będzie trzeba ciąć? Wysokość abonamentu ustala się na bieżąco. Do tego zaplanowane finansowanie ma być na podstawie tego co wpłynęło 3 lata temu? PO pierwsze czemu sprzed 3 lat, PO drugie dlaczego na podstawie tego co wpłynęło, a nie ile POwinno wpłynąć!?! Co się stanie z publicznym Radiem i Telewizją jeśli Unia Europejska zarzuci nam, że finansowanie bezpośrednio jest niedozwolone tak jak w przypadku stoczni i spółki regionalne będą musiały oddać kasę?!?!!?Kaput nie będzie niczego xD Bo dzisiejsze publiczne oddziały staną się...spółkami! Tak Tusk i PO zrobią z Tv i Radia plastik. Dla niego nie liczy się jakość, ale ilość kasy. PO chciałoby żeby np. TVP Kultura emitowała ich ukochaną Dodę D: Chcecie trochę jakości BBC (która i tak nie jest idealna) to zacznijcie płacić abonament ;] Sami oglądając shrot "zmuszacie" do emitowania takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Sejm przeciwko odrzuceniu projektu ustawy med 22.05.09, 00:06 Głupiś. PiS piszczy tylko i wyłącznie z powodu likwidacji pojęcia nadawcy społecznego co oznacza, że ich ulubieniec Rydzyk zapłaci licencje w pełnej wysokości a nie dostanie ją za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
black.scholes Sejm przyjął ustawę medialną 21.05.09, 23:43 Brawo!!! Wreszcie!! Na to glosowalem!! Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Tusk -in w amoku... 21.05.09, 23:44 Gangsterzy bandy cpuna pokazali na co ich stac. Chcieliscie to macie...i przyglupa Palikota na dokladke. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 21.05.09, 23:45 Przecież abonament jest po to, by go móc nie płacić !!! Ja np. nie oglądam telewizji w ogóle. Ale państwo teraz będzie mogło zedrzeć z moich podatków kasiorkę na finansowanie gwiazd srających na lodzie, czy innego szajsu... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 21.05.09, 23:48 Oni tego nie rozumieją. Dla nich abonament = zły podatek, finansowanie ze Skarbu Państwa = brak podatku. Bo oczywiście w Skarbie Państwa pieniądze rosną na drzewach... ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 21.05.09, 23:51 Głupiś. Taniej zrobić jeden przelew niż miliony ludzi będą ganiać i płacić w okienkach na poczcie (nie za darmo przecież). Zanim coś napiszesz pomyśl chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 21.05.09, 23:52 Jeżeli jedyny problem widzisz w kosztach poboru abonamentu to sam jesteś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:04 Aby pozyskać 900 mln PLN trzeba zebrać prawie 5 mln abonamentów rocznych. To oczywiście nie jest żaden problem, the-bilu. Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 14:22 -POsrancow juz w niedlugim czasie osadzi cala klasa robotnicza ,jak za pare miesiecy przynajmniej 1 milion bezrobotnych przybedzie............ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 21.05.09, 23:58 Sam głupi jesteś. (Skoro już tak zaczynasz swoją wypowiedź). Po pierwsze - zapłata abonamentu na poczcie jest ZA DARMO. Po drugie - abonament - płaci 30% ludzi Skarb Państwa - płaci 100% ludzi I gdzie tu logika, mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:00 W końcu fikcji z płaceniem abonamentu. Przecież ci co płacili wyszli na frajerów, teraz problem znika. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:05 Tak. Problem znika. Teraz wszyscy są frajerami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:01 Wbij sobie w kaczy łeb że jeżeli nie płacisz za coś na poczcie, to nie znaczy że nikt nie ponosi za to kosztów. Podejrzewam że obaj jesteście debilami więc istnieje spore prawdopodobieństwo że znajdziecie płaszczyznę porozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:06 WBij sobie w durny łeb, że koszty przelewów z 30% płacących abonament są znikome w porównaniu z dotacją jaką dostaną z podatków. Wypraszam sobie kaczy łeb, chamie! Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:15 Przepraszam za kaczy łeb, to faktycznie wyjątkowa obelga i może przesadziłem. Niemniej jednak spór o koszty przelewów jest kretyński bo naprawdę to głupi szczegół w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:16 Jeszcze niedawno twierdziłeś, że koszty przelewów są niemalże decydujące i dlatego lepiej niech płacą wszyscy ze wspólnej kiesy (Skarb Państwa) a nie tylko Ci, którym się chce pofatygować na pocztę. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czas podziękować Platformie. Dam szansę UPR. 22.05.09, 00:18 Naucz się czytać ze zrozumieniem, nic takiego nie twierdziłem, tylko napisałem że pomyliłeś się głupio twierdząc że płacenie abonamentu na poczcie nic nie kosztuje.