miliarder 13.08.09, 18:22 tylko glupi wyprzedaje majątek dochodowy jesli chwilowo nie ma dochodu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renifer77 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 18:35 Trudno nazwać niecałe 2% kapitału zakładowego banku kontrolowanego przez inwestora strategicznego majątkiem dochodowym (zwłaszcza w sytuacji kiedy bank nie wypłaca dywidendy). Tych i innych podobnych „groszy” trzeba było się pozbyć 2 lata temu kiedy wyceny spółek były na górce. Niestety w tym czasie krajem rządzili pokraczni zwolennicy pokracznie rozumianego „interesu narodowego”. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 19:14 musisz być geniuszem giełdy skoro wiesz kiedy jest górka.... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 20:32 Rozczaruję cię. Nie jestem ani geniuszem ani giełdy. Do zadowolenia wystarcza mi to, że potrafiłem podjąć decyzję o wycofaniu się zanim zacząłbym potem żałować kiszenia oszczędności w tracących na wartości akcjach. Niestety narodowonastawieni, kaczopodobni geniusze takiej decyzji w imieniu rządzonych podjąć nie potrafili. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 23:20 > zacząłbym potem żałować kiszenia oszczędności w tracących na > wartości akcjach. Niestety narodowonastawieni, kaczopodobni geniusze > takiej decyzji w imieniu rządzonych podjąć nie potrafili. to teraz ja Cię zaskoczę szalne wzrosty na giełdzie zaczeły sie gdy ludzie o których piszesz przejeli władzę a spadki zaczeły sie w momencie gdy władze oddali... ciekawe co to oznacza? :) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 15.08.09, 10:44 jack79 napisał: > to teraz ja Cię zaskoczę Przepraszam ale czym miałbyś mnie zaskoczyć? Sugestią, że wzrost WIG20 o 60% w okresie od listopada 2005 do października 2007 nastąpił dzięki kaczystom? W tym samym okresie DAX wzrósł o ponad 60%, S&P500 o blisko 30% a giełda w HK o blisko 120%. Czy zakładasz, że również gospodarki w Europie Zachodniej, USA oraz Azji rozwijały się dzięki geniuszom spod znaku zgniłej kaczki? Przecież takiej bajki nie kupią nawet najbardziej hardkorowe mohery na pisuarowym wiecu wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.jacek_i_placek Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 20:33 Nie od dziś wiadomo, że lata tłuste nie trwają wiecznie. Do tego nie trzeba być geniuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
ricardo53 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 21:30 Koniec 3 fali to górka - dla danego okresu giełdowego. Są analizy techniczne, a więc jakoś to da się określić. Zawsze są i będą dołki i górki na giełdzie. To właśnie jest gra giełdowa, lecz są też przekręty (duże i małe). Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: MSP sprzedało akcje BZ WBK 13.08.09, 23:18 ricardo53 napisał: > Koniec 3 fali to górka - dla danego okresu giełdowego. Są analizy techniczne, a > więc jakoś to da się określić. Zawsze są i będą dołki i górki na giełdzie. To > właśnie jest gra giełdowa, lecz są też przekręty (duże i małe). hmmm, no to to inwestowanie na giełdzie łatwe jest wystarczy poczytać o tych falach i kaska sama wpada do kieszeni pewnie traca Ci co tych książek o falach nie czytali... Odpowiedz Link Zgłoś
contrame Sprzedają Polskę 13.08.09, 21:45 Czy zostawią chociaż powietrze, czy też "sprywatyzują". Sprzedawczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Resort skarbu sprzedał akcje BZ WBK 13.08.09, 23:17 bez względu na to czy sprzedaż jest słuszna czy nie analogia nasuwa się sama obecnie Polska zachowuje się jak cpuń albo pijak któremu brakło na alkohol lub dragi i sprzedajje wszystko co pod ręka po to tylko by mieć na nową flachę... Odpowiedz Link Zgłoś
micro5 Re: Resort skarbu sprzedał akcje BZ WBK 14.08.09, 00:51 KOlego masz w pełni rację nawet nie pomyślałbym o takim porównaniu. Ale puść g........ do władzy to zawsze tak będą robić Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Resort skarbu sprzedał akcje BZ WBK 14.08.09, 07:01 W zeszły wtorek rząd sprzedał 3 proc. akcji banku Pekao SA. Zarobił na tym 1,1 mld zł. Dołoży gotówkę za BZWBK i dofinansuje obronę naszych ŻYWOTNYCH INTERESÓW NARODOWYCH w Afganistanie. Ponoć, tym bezczelnym talibom nie wystarczało już męczenie ludności szariatem. Zaczeli niszczyć plantacje maku, to ta zbrodnia skierowana przeciwko "WOLNEMU" światu doczekała się słusznej reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś