Dodaj do ulubionych

Prośba o interpretację wyników badań.

05.01.11, 16:48
Syn ma 28 miesięcy.
Nadal ma ciemiączko 1,5 cm (wit d w normie).
Jest pod kontrolą laryngologa (przerost 3 migdała II stopnia).
Dziecko dość szybko się męczy,jest rozdrażnione i bardzo słabo śpi.
Proszę o interpretację i podpowiedź jakie badania zrobić.


Fosfataza ALP 192
Hemoglobina 12,6 (14-18)
HCT 38,8 (40-54)
MCV 79,1(80-97)
MCH 25,6(26,5-33,5)

Rozmaz:
neutrocyty z jądrem pałeczkowatym 1,00 (1-5)
neutrocyty z jądrem podzielonym 34,00 (45-70)
eozynocyty 3,00 (1-5)
bazocyty 0,00 (0-1)
limfocyty 56,00 (20-45)
monocyty 6,00 (3-8)

Mocz:
Barwa:żółta
Przejrzystość: zupełna
Ciężar właściwy: 1,015
Glukoza: ujemna
leukocyty: 1-3
erytrocyty: 1-3 św i wył.
ph 6
śluz nieliczne pasma
bakterie: nieliczne


Z góry dziękuję za pomoc;)
Pozdrawiam
WBC
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka