kasia_750
22.10.13, 09:10
Witam, mam pytanie jak mogę jeszcze pomóc mojemu 3-letniemu dziecku.
Zaraził się od 6-letniej siostry. Na początku wymioty co pół godziny, potem coraz rzadziej.
Od początku podawaliśmy probiotyk - dicoflor, do nawadniania Floridral, trochę smekty.
Nie doszło do odwodnienia, synek codziennie próbuje coś jeść (sam chce, je oczywiście bardzo mało). Dzisiaj już 4 dzień choroby a synka w dalszym ciągu boli brzuch, jest strasznie zmęczony chorobą. W dodatku zaczęło go boleć gardło. Ktoś nam podpowiedział Coca Colę i mały chętnie pił (bo bardzo lubi a normalnie pić nie pozwalamy), ale teraz już nie chce. Elektrolitów też nie che bo mu nie smakują, ale wczoraj zwymiotował już tylko 2 razy, pił często, więc chyba nie ma sensu mu podawać na siłę.
U córki ból brzucha minął po 3 dniach, w tej chwili ma już coraz lepszy apetyt.
Wierzyłam, że tak samo będzie u synka i dzisiaj już będzie dobrze, ale niestety nie jest :( Nie wiem co jeszcze mogę podać maluchowi, strasznie go to męczy. Ja już powoli wysiadam psychicznie. Nie wiem czy jest sens biegać po lekarzach, skoro u córki został stwierdzony wirus a mały miał te same objawy po niecałych 2 dniach.
Bardzo proszę o wszelkie sugestie.