tina33
30.04.19, 21:31
Witam. Syn w wieku prawie 6 lat pierwszy raz zgłosił mi że boli go główka. Było to po przedszkolu po koncercie więc tłumaczyłam to sobie sporym hałasem. Wtedy przespał kilka godzin i było ok. Takie bóle od tamtego epizodu bez innych dolegliwości przytrafiały nam się średnio raz w miesiącu niekiedy częściej. Zaczęłam prowadzić dziennik obserwacji dziecka notowałam jak wyglądał dzień synka co robił jaka była pogoda ile spał itp z tymi notatkami poszłam do pediatry a on skierował nas do szpitala z podejrzeniem padaczki ponieważ każdy epizod bólowy wyglądał tak samo. Mieliśmy zrobiony tomograf z kontrastem który wyszedł prawidłowo i eeg które wykluczyło padaczke. Syna dalej boli głowa ale nie kładzie się już spać może dlatego że jest trochę starszy(prawie 7 lat) i inaczej radzi sobie z tym bólem? Zmieniła się też lokalizacja bólu i rodzaj tego bólu. Rok temu był to ból czubka głowy i bardzo osłabiał syna teraz często wskazuję punkt po lewej stronie czoła i ból trwa kilka sekund bądź minut ale za to pojawia się częściej w miesiącu. Jednak po tych krótkich bólach syn wraca szybko do zabawy. Wyniki były robione 6 miesięcy temu a ja się bardzo martwię. Czy ktoś rodziców ma podobny problem. Dodam że po weekendzie chce jeszcze umówić syna do neurologa.