Dodaj do ulubionych

Interpretacja wynikow 4latka - pani Dr prosze.

16.09.20, 20:02
Witam
Zrobilam mojemu 4,5 latkowi przed powrotem do przedszkola kontrolnie morfologie. Czy podwyzszone bazofile w rozmazie recznym to cos czym powinnam sie martwic? Szesc tygodni temu mial duzy odczyn alergiczny po ugryzieniu przez jakiegos owada - powiekszony wezel chlonny tuz obok, obnizone lekko neutrofile i leukocyty.
Pozdrawiam!

CRP, ilościowo 0,2 mg/L[0-5]~;
Leukogram
Neutrofile segmentowane 40,4 %[25-60]~,
Limfocyty 44,9 %[25-50]~
,Monocyty 6,4 %[1-6]H,
Eozynofile 4,6 %[1-5]~,
Bazofile 3,7 %[0-1]H;
Morfologia krwi obwodowej (25 parametrów) Leukocyty 5,35 x10^3/uL[5,14-13,38]~,
Neutrofile 1,68 x10^3/uL[1,54-7,92]~,
Limfocyty 2,72 x10^3/uL[1,13-5,52]~,
Monocyty 0,48 x10^3/uL[0,19-0,94]~,
Eozynofile 0,41 x10^3/uL[0,03-0,53]~
,Bazofile 0,06 x10^3/uL[0,01-0,06]~,
Neutrofile 31,4 %[22,4-69]~,
Limfocyty 50,8 %[18,4-66,6]~,
Monocyty 9,0 %[4,2-12,2]~,
Eozynofile 7,7 %[0-4,1]H,
Bazofile 1,1 %[0-0,6]H,
IG 0,20 %[0-0,5]~
,NRBC 0,000 x10^3/uL[0-0,03]~,
Erytrocyty 4,40 x10^6/uL[3,89-4,97]~,
Hemoglobina 11,8 g/dl[10,2-12,7]~,
Hematokryt 35,7 %[31-37,7]~,
MCV 81,1 fl[71,3-84]~,
MCH 26,8 pg[23,7-28,3]~,
MCHC 33,1 g/dl[32-34,7]~,
RDW-SD 37,6 fl[35,1-41,7]~,
RDW-CV 12,7 %[12,5-14,9]~,
Płytki krwi 273 x10^3/uL[202-403]~,
PDW 12,1 fl[-],MPV 10,4 fl[9-10,9]~,
P-LCR 28,2 %[-],PCT 0,28 %[-];
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka