Dodaj do ulubionych

Wyniki krwi 14 latka prośba o interpretacje.

20.12.21, 19:52
Witam, syn 14lat uskarżał się przez kilka dni na ból brzucha okolice pępka oraz na nudności. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził wirusa. Syn nie miał wymiotów, biegunki ani podwyższonej temperatury. Przepisał gastrolit oraz probiotyki. Zaniepokojona sytuacją zrobiłam synowi badania: badanie kału na obecność pasożytów, lamblii :nie stwierdzono pasożytów, test z kału na helicobacter pylori ujemny. Mocz badanie w normie. Moorfologia: leukocyty 7,19 tys/ul norma 4,5-13,5. Hemoglobina 16,7 g/dl norma 11,4-16,6. Hematokryt 48,60% norma 35-45. Erytrocyty 5,55 mln/ul norma 3,8-5,8. Mcv 87,6 fl norma 78-98. Mch 30,1 pg norma 25,9-31. Mchc 34,4 g/dl norma 31-37. Rdw-cv 12,40% norma 12,3-14,6. Rdw-sd 39,6 fl norma 37,1-44,2. Płytki krwi 212 tys/ul norma 150-350. Pdw 14,4 fl norma 9,8-16,2. Mpv 10.9 fl norma 9,6-11,8. P-lcr 32,8 % norma 19,1-47. Pct 0,2 % norma 0,16-0,38. OB 2 mm/h norma 1-10. Crp test ilościowy 0,20 mg/l norma 0-5
Martwią mnie podwyższone wartości hematokrytu i hemoglobiny. Proszę o interpretację. Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka