Dodaj do ulubionych

zimowy weekend we dwoje w WB

21.02.10, 10:42
Witam, chcielibyśmy z mężem wkrótce spędzić nietuzinkowy weekend
(ew. + 1, 2 dni) gdzieś w Europie. Zastanawiamy się również nad
WB - może Szocja? Chciałabym, żeby to był niezapomniamy wyjazd -
trochę zwariowany, trochę romantyczny, i bardzo interesujący.
Słowem: żeby nie ograniczał się do zwiedzania muzeów. Będę wdzięczna
za sugestie i rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: erivela Re: zimowy weekend we dwoje w WB IP: *.123.185.216.koba.pl 21.02.10, 12:56
      Szkocja ma piękne plaże zwłaszcza wyspa Lewis, to bardziej na weekend majowy
      pasuje, ale zimą też jest co zwiedzać, może Aberdeen, tam znajduje się
      największy w Europie przeszklony ogród zimowy.
      • czarna_gu Re: zimowy weekend we dwoje w WB 22.02.10, 14:04
        Mi pomysł z ogrodem się podoba :) Ale jeśli nie zależy Wam tak bardzo
        na Szkocji, to może Anglia? Niesamowite wrażenie robi ogród wodny
        Studley Royal Water Garden w Yorkshire. Zimą może nawet ciekawiej to
        wyglądać.
        • erivela Re: zimowy weekend we dwoje w WB 23.02.10, 08:57
          Anglia też ma dużo atrakcji, ale Duthie Park w Szkocji to według mnie idealne
          miejsce na wiosenny spacer, a wiosna tuż, tuż :) ogród naprawdę warty jest
          zobaczenia.
          • czarna_gu Re: zimowy weekend we dwoje w WB 23.02.10, 16:34
            Widzę, że Ty bardziej za Szkocją jesteś :D Szczerze to mi akurat ten pomysł wpadł do głowy, bo natura zimą wygląda zupełnie inaczej niż latem.
            A co do innych pomysłów, to może trasy z jakimś "motywem"? Znalazłam coś takiego na romantyczne zwiedzanie Osobiście na weekend we dwoje wybrałabym się szlakiem któregoś z pisarzy :)
            • erivela Re: zimowy weekend we dwoje w WB 25.02.10, 08:48
              Niekoniecznie za Szkocją, nie, ale sama nie widziałam, że aż tyle jest tych
              romantycznych tras, którymi możną wejść w świat poetów i malarzy a nawet gwiazd
              filmowych, no super :)
              • czarna_gu Re: zimowy weekend we dwoje w WB 25.02.10, 10:52
                Dla mnie to genialny pomysł! Ja lubię podróżować z jakąś myślą
                przewodnią, a skoro pomysł jest na podróż we dwoje... :) Uwielbiam
                literaturę angielską i dlatego bym wybrała te miejsca, które wiążą się
                z John Keats'em, Jane Austen czy William Wordsworth. Pomijam już
                Lewis'a Carroll'a ;) Można spędzić romantyczny weekend i jeszcze się
                czegoś dowiedzieć. W Wielkiej Brytanii mamy wiele możliwości :) Aż
                trudno się zdecydować.
                • Gość: znawca Re: zimowy weekend we dwoje w WB IP: *.tvk.torun.pl 26.02.10, 18:52
                  ogolnie UK to bylby przedostatni kraj na swiecie jaki chcialbym
                  zwiedzac jesli bym musial(ostatnia okropna irlandia)---drogo i
                  WSZYSTKO przereklamowane,ale jak sie upieracie to rzeczywiscie
                  Szkocja ale TYLKO I WYLACZNIE samochodem---tam sie super jezdzi
                  samochodami,ruch maly drogi dobre i dosc fajne miejsca jak na UK---
                  jeszcze ciekawe zakatki sa w Walii,w samej Anglii tez ale malo i
                  porozrzucane--np.szlak Szekspira(szału nie robi)....Londyn i inne
                  duze miasta--porazka--brud,smrod i bandytyzm!!W zime wogole tam nie
                  jedzcie---Szkocje zwiedza sie w lato lub najwczesniej maj....Pozatym
                  za tą kase wolalbym zwiedzic Balkany,Portugalie,Ukraine(Krym np),lub
                  od biedy Hiszpanie,Francje(w tych 2 tylko niektore miejsca)....Do
                  UK jedzie sie albo do roboty albo na studia albo na tanie zakupy
                  odziezy...
                  • czarna_gu Re: zimowy weekend we dwoje w WB 12.03.10, 22:15
                    Masz prawo do swojego zdania, ale ja się z Tobą nie zgadzam. Mi się
                    bardzo podobają Wyspy Brytyjskie. Odpowiada mi ich klimat i wiele
                    miejsc, które często się omija. Szkocja robi wrażenie. Ale w Anglii też
                    można się zakochać. Są niesamowite trasy np. wybrzeżem jurajskim. Ponad
                    100 km szlak prowadzi na krawędzi wybrzeża. Boskie widoki na klify. Ja
                    tam sądzę, że warto odwiedzić Wielką Brytanię.
    • Gość: rewers Re: zimowy weekend we dwoje w WB IP: *.torun.mm.pl 14.03.10, 16:28
      Zima wybrzeza to zadna atrakcja a tym bardziej w UK to jest to samo co
      w Miedzyzdrojach.Weekend najlepiej spedzic w Manchester w polaczeniu z
      Liverpoolem.Troche spacerow dwa obiady atmosfera kultury w Liverpool i
      koniec weekendu.Poza tym duzo polaczen.Pozdrawiam
    • aquarius1973 Re: zimowy weekend we dwoje w WB 25.03.10, 10:20
      UK jest ogromne a co za tym idzie jest wiele przepieknych miejsc wartych
      zobaczenia. jest jednak jeden warunek: musisz trafic na pogode :-) ci co
      mieszkaja w UK lub Irlandii wiedza o czym mowie.
      moim zdaniem Szkocja zima przy dobrej pogodzie jest nie do pobicia jesli chodzi
      o romantyczne wycieczki :-)
      propnuje zerknac tutaj:
      www.donaldfordimages.com/gallery/scripts/
      pozdrawiam

kuba

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka