Dodaj do ulubionych

Fotografowanie w muzeach, Londyn.

08.12.14, 17:27
Czy może ktoś udzielić informacji na temat możliwości wykonywania zdjęć w londyńskich muzeach i galeriach?
Najbardziej interesuje mnie muzeum figur woskowych i National Gallery.
Czy można fotografować lustrzanką?
Czy są dodatkowe opłaty? Jeśli tak, to w jakiej wysokości?
Czy wolno korzystać ze statywu?
Oczywiście wiem, że w galeriach nie używamy lampy błyskowej.
Mile widziane inne uwagi i sugestie odnośnie tematu :)
Obserwuj wątek
    • cornish1 Re: Fotografowanie w muzeach, Londyn. 08.12.14, 21:43
      www.nationalgallery.org.uk/visiting/visitor-photography
      www.madametussauds.com/London/PlanYourVisit/Help/Default.aspx#TakingPhotos
      • espa2012 Re: Fotografowanie w muzeach, Londyn. 04.01.15, 21:15
        Linki wyjaśniły kwestię statywu - nie wolno.
        A lustrzanka? Określenie do celów nie komercyjnych niczego dzisiaj nie wyjaśnia. Boję się, że zależy to od interpretacji obsługi.
        Zadając pytanie na forum oczekiwałem raczej informacji praktycznych, z pierwszej ręki. Najlepiej od kogoś kto był i robił zdjęcia...
        • cornish1 Re: Fotografowanie w muzeach, Londyn. 23.01.15, 18:36
          Bywałem w różnych muzeach, robiłem czasem zdjęcia i jest tak, jak napisano pod linkami. Bez fleszy i statywów. Na konstrukcję aparatu nikt nie zwraca uwagi.
          • espa2012 Re: Fotografowanie w muzeach, Londyn. 08.05.15, 15:38
            Potwierdzam po powrocie:
            Nie ma problemów z fotografowaniem lustrzanką. Byle bez lampy i statywu.
            Należy zwracać uwagę na opisy obrazów w NG - na niektórych z nich znajdują się znaczki informujące o zakazie fotografowania tego konkretnie obrazu. Złamanie zakazu skutkuje zwróceniem uwagi przez obsługę.
            Wyjątkiem jest muzeum figur woskowych - tam flesze są wręcz konieczne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka