Dodaj do ulubionych

Zwiedzanie Szkocji - ile potrzeba pieniędzy?

09.07.15, 15:10
Chciałabym Was zapytać, ile sugerowalibyście zabrać funtów na wycieczkę po Szkocji - chodzi mi zwiedzenie wszystkich najważniejszych miejsc, zwłaszcza zamków, przewiduję na to od dwóch do trzech tygodni. Oczywiście nie szukam wygód (spanie po hostelach itp.), ale chciałabym się zorientować o jakiej ilości gotówki mniej więcej mam myśleć. Jeszcze nie wiem jaki wybrałabym środek transportu, zapewne najtańszy.

Jedziemy w kilka osób, ale chodzi mi o koszt dla jednej osoby.

Pozdrawiam i proszę o jakąkolwiek podpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • brooks44 Re: Zwiedzanie Szkocji - ile potrzeba pieniędzy? 10.07.15, 18:43
      Nie wiem jakie zamki zamierzasz odwiedzic, ale ja planujac weekend w Edynburgu po prostu wchodzilam po kolei na strony www wszystkich miejsc, ktore chcialam zobaczyc i sprawdzalam koszty wstepow.
      Podobnie robie jesli chodzi o komunikacje miejska. Taki przeglad da Ci chyba najlepsze pojecie na jakie wydatki sie przygotowac.
    • morekac Re: Zwiedzanie Szkocji - ile potrzeba pieniędzy? 02.08.15, 10:33
      Na wszystkich stronach takich obiektów są podane ceny, można sprawdzić. Tak samo jak ceny przejazdów itp.
    • Gość: scot Re: Zwiedzanie Szkocji - ile potrzeba pieniędzy? IP: *.bb.sky.com 13.04.17, 20:30
      Szkocja to przepiękny kraj. Samo zwiedzanie zamków nie jest drogie, 5-10 funtów. Trzeba doliczyć transport potrzebny do przemieszczania. Jednak jest sporo widoków i ruin zamków, gdzie bilet nie jest potrzebny. www.youtube.com/watch?v=TSIckN_GBcc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka