Dodaj do ulubionych

Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Salisb...

24.03.07, 20:03
Wszystkim bedacym w Kent polecam Canterbury - male miasteczo, znane z cudownej katedry.. Warto tez wpasc do Kanterberyjskich pubow - 'Simple Simon' czy 'The Canterbury Tales', wszystkim lubiacym jazz, blues polecam 'Orange Street Music Club' :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bozka Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Salisb.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 21:36
      W zeszłym roku byłam na wycieczce w Anglii i Szkocji.Katedry, katedry i jeszcze
      raz katedry, milion katedr. Nawet katedrofil by zwariował z nadmiaru. Jedna,
      dwie - tak, ale więcej ? Tego się nie da potem rozróżnić w pamięci.
      • bosmanzbryzy Re: Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Sali 30.03.07, 23:27
        Zamiast przereklamowanego Stonhenge polecam zamek Old Sarum z jego turniejami
        rycerskimi, jest jeszcze niezbyt znany Woodhenge - to juz jest tak naciagana
        historia, ze szkoda gadac...

wiecej o Hampshire i okolicach na www.bryzah.blox.pl
        • kicior99 Re: Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Sali 31.03.07, 10:50
          Stonehenge to must see i nie ma co walczyc z legenda, mino ze istotnie przereklamowany. Osobiscie jestem fanem Kornwalii i Somersetu...
    • Gość: Z Brighton mieszkalem tu 3 lata IP: *.server.ntli.net 31.03.07, 04:50
      mieszkałem w Brighton przez 3 lata, właśnie zbieram sie do przeprowadzki na
      północ. Czas zakonczyc stereotyp zmywaka, wielu ludzi robi tu ciekawsze rzeczy
      (włączając w to mnie).
    • Gość: Wiesiek Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Salisb.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:36
      bardzo ciekawy i interesujący opis tajemniczych miejsc godnych zobaczenia.
    • Gość: lechkad Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Salisb... IP: *.t-mobile.co.uk 05.02.10, 17:24
      Witraż Marca Chagalla nie znajduje się w Katedrze w Salisbury, lecz w Katedrze
      w Chichester
      - www.flickr.com/photos/jane_sanders/2534133645/
      - en.wikipedia.org/wiki/File:Chagall_Chichester.jpg
      - www.sacred-destinations.com/england/chichester-cathedral.htm
      Potwierdzenie tej informacji znajduje się także w PRZEWODNIKU NATIONAL
      GEOGRAPHIC "WIELKA BRYTANIA", rozdział "Chichester i Fishbourne Roman Palace",
      str.127.

Czy tyle wystarczy? Kto zamieszcza takie bzdurne informacje!!! Chyba że taki
      sam witraż znajduje się w Salisbury i Chichester (?).
      Ale ja mieszkam w Salisbury, katedrę znam dość dobrze i takiego nigdzie nie
      spotkałem.
      Serdecznie pozdrawiam redaktora odpowiedzialnego za wiarygodność
      zamieszczanych na portalu informacji.
    • Gość: r.o.back Południowa Anglia. Od Tunbridge Wells do Salisb... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 11:02
      Zdecydowanie polecam zwiedzanie katedry w Salisbury. Zupełnie inne spojrzenie na budowle gotyckie niż w Polsce. Jest po prostu piekna.
      Polecam blog
      polskaiokolice.blogspot.com
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka