maftik 06.04.09, 08:12 Zmieniono nam godzinę odlotu i musimy być na 6 rano na lotnisku. Mam pytanie dla znających Londyn czym najszybciej dojedziemy na lotnisko o tak wczesnej porze. Będziemy mieszkać w okolicy King,s Cross. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vicealigator Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 06.04.09, 16:30 Proponuje spacer w rejon Baker Street - na Gloucester Place jest przystanek Easybusa www.easybus.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: € Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na IP: 80.48.90.* 06.04.09, 22:51 jeżeli wybierzesz EASYBUS, to dobrze wczytaj się w Ichniejszy Regulamin. W ciągu ostatnich lat już kilka razy zmieniali "ZADADY" opłat i zakupu biletów. Obecnie --> na tarasie London-Luton nie można zapłacić za bilet u Kierowcy, a jedynie OnLine.....W innej wersji(na ich WWW), że możesz u Kierowcy jeżeli są wolne miejsca..... Jeżeli się spóźnisz na zarezerwowany Autobus, to możesz jechać następnym, a gdzie indziej, że bilet "przepada" !!! www.easybus.co.uk/gb/questionsGBsub_BnR-Q1.php Jakie są realia na dzień dzisiajszy ? Nie wiem , która wersja jest AKTUALNA ! Ceny biletów w godzinach nocnych są nawet atrakcyjne...... Jeżeli jesteś "na miejscu" , to proponuje do Nich zatelefonić i zapytać o szczegóły. ---> (0) 1582 405100 - 08000 35 35 36 Odpowiedz Link Zgłoś
vicealigator Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 06.04.09, 23:50 Ja zawsze kupwalem online i drukowalem bilet. Nigdy zadnych problemow osobiscie z ta firma nie mialem Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 07.04.09, 07:25 vicealigator napisał: > Ja zawsze kupwalem online i drukowalem bilet. Nigdy zadnych > problemow osobiscie z ta firma nie mialem .... i bardzo dobrze. Czy widziałeś, aby ktoś płacił gotówką u Kierowcy ? Autor tematu teoretycznie wie kiedy ma zamiar jechać, ale czy ktoś inny "z Marszu" może zabrać się takowym autobusem ? A co jeżeli ktoś nie ma sprawnej drukarki ? Dwa lata temu po tej trasie jeździły autobusy firmy ARRIVA (737) i nie było problemu z gotówką, ale z info na stronie EASYBUS jest wzmianka o połączeniu się tychże firm..... Jak to wyglada na chwilę obecną ??? Odpowiedz Link Zgłoś
maftik Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 07.04.09, 09:25 A co myślicie o dojechaniu pociągiem ze stacji St.Pancras, teoretycznie wydaje się szybciej i niezawodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 07.04.09, 09:30 maftik napisała: > A co myślicie o dojechaniu pociągiem ze stacji St.Pancras..... O ile wiem, to pociąg nie dojeżdża do samego Airport'a i jest o wiele droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 07.04.09, 10:00 w357 napisał: >...... pociąg nie dojeżdża do samego Airport'a i jest o > wiele droższy. Okazuje się, że staniał :-) Info z tej strony --> www.londontoolkit.com/travel/luton_rail.htm natomiast podaje w miarę średnie ceny pociągu Fares - Luton to/from St Pancras - Walk Up £12.50 Single, £22.50 Return (Standard Fares) Tyle, że trzeba się przesiąść do autobusu na stacji Luton Parkway Station, aby podjechać 1 mile do lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 na stronie Arriva...... 07.04.09, 09:27 ......znalazłem info na www.arriva.co.uk, że jest nowy rozkład (od lutego 2009) Green Line 757 (ARRIVA), ale nie ma informacji o współpracy z EASYBUS. www.arrivabus.co.uk/uploadedFiles/Services/Shires_and_Essex/SELN757_080209_060209.pdf I teraz to już nie wiem, czy to jest to samo, czy dwie osobne Linie po tej samej trasie ? Tak czy owak, to jechać jest czym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek.Sowik Re: na stronie Arriva...... IP: *.brnt.cable.ntl.com 07.04.09, 11:21 Jest to rodzaj jakiegos porozumienia marketingowego miedzy: Arrivą, easyBusem i Terravision. Jezdza autokary Greenline, a zabieraja pasazerow wszystkich trzech firm (dotyczy polaczen na Luton!!). Jak jest Was wiecej, to moze warto wziasc polska taksowke? Koszt z tych okolic to z tego co pamietam okolo 40-45 funtow. Na przykald ta: www.flyminicabs.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na IP: *.cable.ubr23.aztw.blueyonder.co.uk 07.04.09, 13:22 a bo to malo wszedzie tanich kafejek internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
booguska Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 13.04.09, 21:29 byłam kiedyś w podobnej sytuacji. Jeśli jest was czworo to można dogadać się z kierowcą i wziąć taxi,my zapłaciliśmy 40F czyli 10F/ twarz Odpowiedz Link Zgłoś
maftik Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na 16.04.09, 12:08 Już wróciliśmy, wybraliśmy wersję z pociągiem, szybko i bezproblemowo. Mieszkaliśmy 5 minut od dworca więc nie musieliśmy biegać daleko z bagażem. Przejazd dla dwówch osób kosztował nas 45 funty w obie strony . Przy tej opcji powrotu trzeba wliczyć korki przed lotniskiem (już w czasie dojazdu autobusem ok 6 rano). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:21 Witam. Wybieram się za miesiąc do Londynu via Luton, napisz proszę ,ile czasu i czym jechaliście,my w Luton będziemy ok.22-ej. Pozdrawiam, andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czym najlepiej dojechać z Londynu do Luton na IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 08.01.10, 16:52 Mozesz tez tu popytac tu www.koniecswiata.net/europa/wielka-brytania/ Odpowiedz Link Zgłoś