anetapzn 16.07.10, 09:05 www.rebis.com.pl/rebis/public/books/books.html?co=print&id=K4167 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamkap Re: Pod koniec lipca nowy skandynawski autor 16.07.10, 10:08 a w zapowiedziach kolejna jego książka "Śmierć letnią porą" Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Pod koniec lipca nowy skandynawski autor 16.07.10, 15:01 Ale wiecie co, modą modą, a prawdę mówiąc poza Mankellem, Theorinem i Karin Fossum - no, może jeszcze poza Larssonem - tak naprawdę żaden więcej skandynawski autor kryminalny mi się nie podobał... Ta cała reszta miernych i przeciętnych bazuje tylko na tych paru najlepszych. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Pod koniec lipca nowy skandynawski autor 20.07.10, 09:39 No, ale to nic nowego. Zawsze na fali popularności jednego autora pojawia się wielu naśladowców usiłujących powtórzyć sukces poprzednika. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Pod koniec lipca nowy skandynawski autor 20.07.10, 14:32 kasia111177 napisała: > No, ale to nic nowego. Zawsze na fali popularności jednego autora pojawia się > wielu naśladowców usiłujących powtórzyć sukces poprzednika. No racja... Odpowiedz Link
anetapzn Moze jednak warto siegnąc.... 29.07.10, 10:02 ttp://forum.gazeta.pl/forum/w,33434,114704349,,Mons_Kalletoft.html?v=2 Odpowiedz Link
anetapzn Re: Moze jednak warto siegnąc.... 29.07.10, 12:43 Chyba zacznę polować w antykwariatach, może uda się kupić taniej. Trochę szkoda mi kupować po normalnej cenie ksiażkę autora całkowicie mi nieznanego. Odpowiedz Link
nchyb Re: Moze jednak warto siegnąc.... 29.07.10, 12:56 ewentualnie, może w przyszłym roku w Lecie z kryminałem wydadzą Można też poszukać w bibliotekach, w niektórych za parę miesięcy będzie. Ja się skuszę, bo mnie na kryminalnym forum zachęcono jednak... Odpowiedz Link
anetapzn Re: Moze jednak warto siegnąc.... 29.07.10, 13:06 nchyb napisała: > ewentualnie, może w przyszłym roku w Lecie z kryminałem wydadzą Ale kurcze nie wiem, czy chce czekac. Ciekawi mnie po prostu ten autor. > Można też poszukać w bibliotekach, w niektórych za parę miesięcy > będzie. Zapytam jutro w mojej, jest dosć dobrze zaopatrzona, najwyżej zapisze sie i poczekam w kolejce. > > Ja się skuszę, bo mnie na kryminalnym forum zachęcono jednak... Własnie te opinie z forum kryminalnego mnie też kuszą. Więc zostaje mi antykwariat albo biblioteka. Daj proszę znać, jak przeczytasz. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Pod koniec lipca nowy skandynawski autor 29.07.10, 18:15 A kto czytał Helene Tursten (szwedzka autorka)? Dostałam "Zabójcze domino"... Odpowiedz Link
anetapzn Przeczytałam... 16.08.10, 09:26 i bardzo mi sie podobało. Zupełnie inny język i styl pisania od Larssona i Mankella, a przy tym ciekawa postać Malin, ciekawa akcja. Ogólnie polecam. Odpowiedz Link
ojuciasan Helene Tursten "Zabójcze domino" - 17.08.10, 00:45 a ja Wam z kolei tę Tusten jednak polecam Odpowiedz Link
anetapzn Re: Helene Tursten "Zabójcze domino" - 17.08.10, 09:42 ojuciasan napisała: > a ja Wam z kolei tę Tusten jednak polecam Jak wrażenia po Helene? Napisz prosze coś więcej. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Helene Tursten "Zabójcze domino" - 17.08.10, 14:23 Świetna! Już poluję na wcześniejsze jej książki Wklejam recenzję, która oddaje sedno: zbrodniawbibliotece.pl/ksiegozbior/1550,opowiescoznikaniupieniedzy/ Odpowiedz Link
anetapzn Re: Helene Tursten "Zabójcze domino" - 17.08.10, 15:16 ojuciasan napisała: > Świetna! Już poluję na wcześniejsze jej książki Wklejam recenzję, która > oddaje sedno: > zbrodniawbibliotece.pl/ksiegozbior/1550,opowiescoznikaniupieniedzy/ Dzięki Odpowiedz Link