maniaczytania 16.06.11, 20:09 Widzialyscie? Czytalyscie? Polecam bardzo: mojeprzemiany.blox.pl/2011/06/Nowy-magazyn-o-ksiazkach.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia111177 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 16.06.11, 23:34 U mnie w "zwykłych" kioskach nie ma Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Nowy magazyn o ksiazkach 17.06.11, 21:34 Kupiłam, przeczytałam w ciągu kilkunastu minut i powiem, że wydanie mnie rozczarowało. Od dawna wyczekuję czegoś, co w sposób przystępny i rzetelny będzie mówiło o książkach, nowościach, polecanych mniej lub bardziej tomach, zapowiedziach itp. Niestety, tym razem tego nie otrzymałam. Wydaje mi się, że magazyn jest jakimś pomysłem, na realizację którego zabrakło weny, a może wytrwałości autorowi ( albo jednego i drugiego ). Mam nadzieję, że w końcu doczekam się takiego wydania, które warte będzie swego miana. Magazyn, który mam chętnie odstąpię komuś, kto poszukuje, a nie może kupić. ( jeżeli ktoś jest zainteresowany, proszę podać adres w prywatnej wiadomości, a ja zapakuję magazyn do koperty i wyślę ). Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Nowy magazyn o ksiazkach 17.06.11, 22:37 a co konkretnie Ci sie nie podobalo? Albo inaczej - co konkretnie chcialabys znalezc w takim pismie? Odpowiedz Link
ls48 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 28.06.11, 19:12 Podzielam Twoje zdanie. Ja też jestem zawiedziona i spodziewalam sie zupeelnie czegos innego. Odpowiedz Link
maniaczytania Re: Nowy magazyn o ksiazkach 28.06.11, 22:35 ls48 napisała: > Podzielam Twoje zdanie. Ja też jestem zawiedziona i spodziewalam sie zupeelnie > czegos innego. to z czystej ciekawosci zapytam - a czego sie spodziewalas? Naprawde jestem ciekawa. Moze chociaz Ty odpowiesz ... Odpowiedz Link
ls48 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 01.07.11, 19:21 Spodziewalam sie recenzji o książkach, przeglądu nowosci i tak ogolnie mówiąc, więcej artykułów o książkach. Chyba jednak wolę Bluszcz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: Nowy magazyn o ksiazkach 18.06.11, 14:45 Ja też dosyć szybko przeczytałam, ale ja z reguły wszystko szybko czytam. Na pewno będę oczekiwać na następny numer, choć na kolana powalona nie zostałam. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 01.07.11, 20:22 Mi podobał się artykuł o lekturach. Też obecny kanon oceniam jako zniechęcający do czytania. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 25.07.11, 09:27 Widzę, że opinie są bardzo różne. Od zachwytów po zupełne rozczarowanie. Szkoda, że nie mają wersji elektronicznej dal tych co nie mogą kupić papierowej. Bardzo jestem ciekawa tego magazynu. Odpowiedz Link
kasia111177 Re: Nowy magazyn o ksiazkach 16.08.11, 22:35 Jakoś tak myślałam, że to miesięcznik, a to jednak kwartalnik. Za długie przerwy między numerami (jak dla mnie), żeby tytuł mógł zagościć w pamięci czytelników. Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Nowy magazyn o ksiazkach 04.11.11, 14:19 Dopiero teraz dotarłam do komputera, zatem przepraszam za milczenie i brak odpowiedzi z mojej strony. Chyba podobnie jak Is48 spodziewałam się - i oczekiwałam - więcej informacji o książkach, o nowościach, o planach wydawniczych i zapowiedziach, być może listów czytelników, którzy o swoich lekturach piszą co nieco. Tego niestety nie znalazłam i zawiodłam się. Odkryłam - i kupiłam - nowy magazyn o książkach: "PaperMint". Może nie jest o li tylko i wyłącznie o książkach, ale i książki w nim gromadnie goszczą. Wciąż czekam na coś, co w kwestii magazynu o książkach mnie zadowoli. Bez mody, bez "wypocin" na tematy popularne i modne, bez serialowych komiksów, rebusów i wątków, dla których czytelnicy wymyślają zakończenie. Chcę czytać o książkach !!! ( tak jak czytam książki ) Odpowiedz Link