Dodaj do ulubionych

Nie tucz książkowego potwora

23.11.11, 18:30
www.granice.pl/kultura,Nie-tucz-ksiazkowego-potwora,4195
co sądzicie o tej akcji? Dla mnie to jak kopanie się z koniem. Sieciówki mają rabaty, promocje, etc. Ludzie nie przestaną tam kupować, bo są one nieuczciwe wobec swoich dostawców.
Obserwuj wątek
    • kapitan_marchewa Re: Nie tucz książkowego potwora 23.11.11, 18:40
      Przez internet TAK. Bezpośrednio od wydawcy..
      • kasia111177 Re: Nie tucz książkowego potwora 23.11.11, 19:00
        Pod warunkiem, że od danego wydawcy kupisz tak wiele książek, że dostawa będzie za darmo lub za niewielką kwotę. Inaczej - nie opłaca się po prostu nie opłaca się. A dla mnie - jako dla kupującego ma znaczenie po prostu niska cena.
        I wydawcy powinni tu szukać jakiś innych rozwiązań - np. alternatywna sieć księgarni.
        • kapitan_marchewa Re: Nie tucz książkowego potwora 26.11.11, 06:15
          Do czasu Kasiu.
          Jeśli Empik nie płaci wydawcom to mniejsze wydawnictwa padają a i autorzy książek nie dostają kasy.
          To wszystko jest do czasu i ma krótkie nóżki..
    • kasiag1973 Re: Nie tucz książkowego potwora 26.11.11, 21:46
      Empik pewnie i potworem jest ale ofertę ma ogromną i nie trzeba się "bujać" i zamawiać w kilku miejscach po jednej książce.Wielu na forum popsioczy jaki to Empik zły i niedobry dla innych, a tak naprawdę dalej będą w nim kupować. Ponadto "karty prezentowe Empiku" - rewelacja jako prezent. Juz kilka razy uratowały mnie z opresji - co kupić na prezent.
      • maniaczytania Re: Nie tucz książkowego potwora 26.11.11, 22:52
        ale nie tylko Empik, ktory zreszta wcale tani nie jest
    • kacpersen Re: Nie tucz książkowego potwora 27.11.11, 23:40
      Bardzo ciekawa, z chęcią wezme w niej udział smile

---

www.lorient.pl/
      Sztukateria Elewacyjna
      Noclegi Gdynia
      Noclegi Kraków
      • kapitan_marchewa Re: Nie tucz książkowego potwora 28.11.11, 19:35
        www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114377,10720845,Bunt_wydawcow_przeciw_EMPIK_owi.html
        • moleslaw Re: Nie tucz książkowego potwora 11.12.11, 13:40
          Pytam się czyja to wina że opłaca się kupić książkę w Empiku a nie opłaca się kupić książki u wydawcy? Moja? Empiku? A może jednak wydawcy? No właśnie, proste a takie dla nich skomplikowane, jeśli będzie taniej u wydawcy to rzecz jasna u niego kupię, póki jest taniej w Empiku kupuję tam.
          • maniaczytania Re: Nie tucz książkowego potwora 11.12.11, 18:46
            Qrcze, a od keidy to w Empiku jest taniej?
            • kasia111177 Re: Nie tucz książkowego potwora 11.12.11, 19:10
              Jak są jakieś akcje typu weź 3 zapłać za 2, jak jest 25% rabatu (jak teraz, ale tylko na wybrane tytuły).
              • maniaczytania Re: Nie tucz książkowego potwora 11.12.11, 19:21
                rabat 25% to bardzo maly rabat ;0

Ja od dawna np. kupuje najtaniej ksiazki Znaku na stronie ... Znaku wlasnie - po zapisaniu sie na newsletter otrzymuje info o rabatach- 30-40% jest bardzo czesto, a zdarzaja sie i wieksze - czesto oplaca sie nawet z przesylka (ktora kosztuje chyba 8 zl, a powyzej 99zl bez oplat).

Ostatnio coraz lepsze promocje ma Proszynski na stronie swojej ksiegarni - np. 3 za 2, teraz w ubieglym tygodniu darmowa dostawa przy zamowieniu powyzej 30zl.

Od bardzo dawna kupuje przez internet - i od kilku lat nie zdarzylo mi sie kupic nic w Empiku - zawsze wychodzi drozej.
                • moleslaw Re: Nie tucz książkowego potwora 11.12.11, 21:04
                  Korzystam z Empiku, NK,Znaku,Welbildu plus ileś tam wydawnictw pomniejszych i zawsze wybieram najtańszą opcję zwykle jest to Empik zawsze przez internet. I od jakiegoś czasu Biedronkowe zakupy się wkradają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka