Dodaj do ulubionych

Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecacie?

09.10.09, 11:27
Mam do sprzedania działkę rolną i chcę podpisać umowę z poważną firmą,
najlepiej z małopolski. Miałem kontakt z firmą NIERUCHOMOŚCI PÓŁNOC ale umowa
wydała mi się zbyt zawikłana i odmówiłem.
Obserwuj wątek
    • duaa782 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 14.10.09, 09:08
      Ostatnio korzystałem z usług pomorskiego pośrednika tyszkiewicz nieruchomości www.tyszkiewicz.pl sprzedałem za ich pomocą mieszkanko, samemu mieszkając w londynie, a w polsce byłem tylko na podpisaniu umowy.
      • otis12 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 22.10.09, 15:14
        Ostatnio miałem aż nad to okazji do kontaktu z kilkoma agencjami nieruchomości i
        w pamięci (pozytywnie) zostały mi dwie:

www.kozlowski-nieruchomosci.pl
        i bmposesja.pl

W mojej ocenie bardzo profesjonalne i nastawione na Klienta - nie na $.
        Pozdrawiam
        • inves.tment Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 05.08.15, 12:50
          dziękuje za informacje
    • cara.z Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 23.10.09, 14:14
      polecam inny wątek na tym forum
      https://forum.gazeta.pl/forum/w,915,94328704,94328704,Ranking_Krakowskich_Biur_Nieruchomosci.html

tak jak już wspominałam już w tamtym wątku polecam
      Nieruchomości Poludnie
      naprawdę miło wspominam tą współpracę. wszystko perfekcyjnie i umowę możesz z
      nimi negocjować więc nie ma problemu :)
      • adamlatoszek Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 19.10.15, 14:29
        polecam serwismieszkaniowy.info
    • airjanek82 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 25.10.09, 20:05
      Zawiła umowa, ale może dobrze napisana, często jednostronicowe umowy
      są kompletną porażką
    • inves.tment Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 05.08.15, 12:49
      Zdecydowanie polecam
      plus.google.com/105661756568141255176/posts
    • inves.tment Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 05.08.15, 12:51
      Dziękuje wszystkim za informacje
    • kubeklas Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 31.08.15, 02:09
      Jedno z lepszych biur nieruchomości jakie spotkałem to SORS Nieruchomości www.sorsnieruchomosci.pl/. Przedstawiają od samego początku jasne i klarowne warunki współpracy. Gwarantują jaką promocję zapewniają w ramach świadczonej umowy pośrednictwa. Jest to jedna z niewielu firm, która pokazuje pozytywne standardy i wysoką jakość na tym rynku.
    • adamlatoszek Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 19.10.15, 14:29
      Polecam usługi Biura Serwismieszkaniowy Warszawa na ich stronce serwismieszkaniowy.info jest masa ciekawych ofert. Pracownicy mili uprzejmi i bardzo pomocni. Doradzili mi jak bezpiecznie wynająć i wynająłem szybko
    • agnies-zka85 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 29.10.15, 13:59
      Ja mieszkam we Wrocławiu i w sumie jedyna agencja nieruchomości jaką znam to Verso z Wrocławia. Mogę polecić, bo moja współpraca z nimi była bardzo pomyślna - firma ma wszystkie atuty, jakie powinna mieć :)
      • klamil75 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 17.01.16, 17:30
        A ja polecam we Wrocławiu biuro KRZESAJ NIERUCHOMOŚCI. Pośrednik we współpracy zasługuje na uznanie za sumienność, rzetelność, kulturę osobistą i życzliwość wobec problemów. Praca przyniosła szybki i pożądany efekt w zakresie umowy. Biuro proponuje przystępne ceny. Polecam z całym przekonaniem.
        • agnies-zka85 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 27.01.16, 12:57
          Jest wiele dobrych firm na rynku, to fakt. Z pewnością, jeśli kiedyś będę mieć podobny plan zakupu / sprzedaży domu lub nawet działki - nie będę brać pod uwagę żadnej innej firmy niż Verso, naprawdę spisali się na medal :) :)
    • cnmike Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 30.10.15, 17:03
      Ja odradzam biuro nieruchomości Moc Nieruchomości z Wrocławia. Nie będę opisywał całej sytuacji, jaka miała miejsce. Powiem, jakie były fakty - prowizja za nieruchomość 20%, utrudnienia w nabyciu nieruchomości, utrudnienia w dostępie do dokumentów, konieczne dwie wizyty u notariusza. Agencja nie jest zrzeszona w żadnym stowarzyszeniu i praktycznie robi co chce. Podpisanie umowy jest jak weksel w zasadzie, bo niezależnie od tego czy agencja coś zrobi w danej sprawie czy już nic nie zrobi to należy im się prowizja. Radzę być bardzo ostrożny i radzę analizować wszystko z prawnikiem!!!
      • agnies-zka85 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 19.11.15, 12:01
        cnmike - to rzeczywiście nieszczęśliwie trafiłeś na niekompetentną firmę, szkoda... ja tak jak wcześniej pisałam, współpracowałam z Verso z Wrocławia i w ramach tejże współpracy miałam możliwość również analizować każdy paragraf z prawnikiem. Przydzielono mi agenta Pana Przemka - wykazał się olbrzymią determinacją, pracowitością i był zawsze niezawodny.
    • filip_dz Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 05.01.16, 12:14
      Ja szczerze mogę polecić Gross Nieruchomości z Wrocławia. Bardzo kompetentni pracownicy. Mają własnego prawnika, więc nie powinno być problemu w zawiłą umową. Powodzenia :)
    • piotrt88 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 08.08.16, 12:08
      Ze swojej strony polecam biuro Russjan. Maja bogatą ofertę luksusowych apartamentów i domów w całym Trójmieście. Każdy znajdzie coś dla siebie : )
      Co do formalności nie miałem z nimi żadnych problemów, wszystko szybko i bezproblemowo.
    • nieruchomosci-mogilno Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 09.10.17, 14:45
      Jakiś czas temu współpracowałam z biurem nieruchomości w mojej miejscowości. Pracownicy - wykwalifikowane osoby - świadczą szeroką gamę usług. Jestem im wdzięczna za pomoc w sprzedaniu mojego domu i poszukaniu innej nieruchomości - małego mieszkanka. Jeśli pragniesz kupić, np. dom, koniecznie skorzystaj z usług tej firmy. W swojej ofercie posiada mnóstwo domów na sprzedaż. Zostawię kontakt do agencji nieruchomości, która mieści się w Mogilnie: www.geoprestige.pl/kontakt
    • robin46 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 25.10.17, 21:03
      Korzystałem z usług biura Perfect House www.phouse.pl i muszę przyznać, że jestem zaskoczony zaangażowaniem i profesjonalizmem pracowników. Przeprowadzili za mnie praktycznie cały proces zakupu mieszkania, włącznie z uzyskaniem korzystnego kredytu. Ale to jest biuro z woj. dolnośląskiego, więc nie wiem, czy Ci się przyda.
    • andrzej.stasiak.87 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 17.11.17, 11:41
      Sprzedawałem jakieś dwa miesiące temu za pomocą firmy Milton Grupa Nieruchomości.
      Agent był profesjonalny i rzeczowy. Nie wiem czy to jest kwestia szczęścia, ale kupca na mieszkanie znalazł już po 2 tygodniach. Link do biura:
      milton.nieruchomosci.pl/
      Ważna zasada według mnie jest taka, że jeśli szukasz biura na 1.5%, to prawdopodobieństwo, że dojdzie do transakcji jest małe. Przez takie biura już przechodziłem i nie zdecydowałem się nawet na podpisanie umowy. Jak już szukacie, to takie, które biorą powiedzmy od 3%, chociaż pewnie mogą znaleźć się wyjątki. Uważam, że jak ktoś może być profesjonalny, skoro w ogóle się nie ceni?
      Dla mnie najważniejsze jest pierwsze spotkanie, po nim od razu widać, czy Agent wie o czym mówi. Nie mówię już o firmach, które nie mają nawet strony Internetowej.
    • szymon.podlaski Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 28.11.17, 12:12
      Polecam agencję NOWY ŚWIAT Kraków, działają w Krakowie od niedawna, ale są skuteczni i bardzo pomocni. Maja tez prostą i przejrzystą umowę.
    • andrzej77a Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 05.08.18, 22:25
      Miałem przyjemność współpracy z Tur Nieruchomości tur-nieruchomosci.pl i jak najbardziej polecam. Załatwili za mnie wszystkie formalności i o nic nie musiałem się martwić. Nie jestem pewien czy działają w Małopolskim, ja sprzedawałem w Wa-wie.
    • kolodziej22 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 28.03.21, 18:29
      Polecam odezwać się do agencji nieruchomości Domena – działają na rynku nieruchomości od lat i są profesjonalistami. Mnie pomogli w skompletowaniu potrzebnych dokumentów i przy okazji wyjaśnili wszelkie procedury, których nie rozumiałem. Podejrzewam, że bez nich popełniłbym niejeden błąd i proces, który wcale nie był skomplikowany, zająłby mi dwa razy więcej czasu. Podrzucam link do ich strony: www.agencja-domena.pl/o-firmie/, gdzie mają dokładnie rozpisane, w jakich sprawach mogą pomóc.
    • looser77 Re: Najlepsze biura nieruchomości - Jakie polecac 27.03.22, 14:13
      Ja mieszkanie kupiłem poprzez agencję nieruchomości z Chorzowa. Mieszkanie 75 m2 z 3 pokojami, kuchnią i łazienką dałem 200 tys. To była genialna cena, tym bardziej że wszytko było wyremontowane, bo małżeństwo, którego dom był wcześniej, na cito zdecydowało się wyjechać do Anglii. Śmiało więc mogę polecić wam agencję nieruchomości DOMENA znajdującą się przy ulicy Wolności 56 / 3 www.agencja-domena.pl/kontakt/ Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka